thoralf

Alla inlägg den 13 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2014 23:51

Bo Frank (M) skrev häromdagen följande på sin blogg.


”För nästan alla jag talar med är det dock obegripligt att regeringen låter miljöpartiet styra flyktingpolitiken i Sverige.”

Bo Frank (M) Växjö

 

Nu har det hänt igen! Det skall bli ännu enklare att stanna i Sverige för personer utanför EU. Jag tar mig för pannan och undrar vad Alliansen sysslar med.


Bo Frank kommenterar det på sin blogg.


”Samtidigt har regeringen träffat en ny överenskommelse med mp om att världens mest generösa flyktingpolitik skall bli än mer generös. Stödet för svensk flyktingpolitik bland medborgarna eroderar. Vore intressant att få veta hur sådana beslut kommer till. Det är i vart fall inget som diskuteras på bredare front i partiet.”


Det är uppenbart att nya moderaterna vill köra opinionssiffrorna i botten!! Svårt att se det på något annat sätt, man vill helt enkelt låta de rödgröna ta över.


Nya Moderaternas mål tycks vara att krossa småpartierna FP, C och KD.



Igår dök en proposition upp från regeringen om Skattereduktion för mikroproduktion av förnybar el (2013/14:151)


Jag tar mig för pannan när jag läser den inledande texten!


”Remissinstanserna: Majoriteten av de remissinstanser som yttrat sig tillstyrker eller har inget att erinra mot förslaget.”

 

När jag sedan läser en sammanfattning av vad  remissinstanserna svarat blir jag förbluffad med tanke på ovanstående påstående.



”Flera remissinstanser anser att skatteincitamentet ska ges en annorlunda utformning. Konsumentverket, Kungliga tekniska högskolan (KTH), Statens energimyndighet, Statens jordbruksverk, Eskilstuna kommun, HSB Riksförbund, Hushållningssällskapens förbund, Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms kommun, Svensk Vindkraftsförening, Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges energiföreningars riksorganisation (SERO), Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) och Tekniska verken Linköping Nät AB anser att ett system med s.k nettodebitering av el som omfattar kvittning av energi- och mervärdesskatt, förkortat nettodebiteringssystem, ska införas i stället för en skattereduktion.



Exergetics Energisystemteknik AB, Svenska Bioenergiföreningen (SVEBIO) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anser att ett nettodebiteringssystem som omfattar kvittning av energiskatt ska införas. Statens jordbruksverk och Svensk Vindenergi framhåller att en skattereduktion har den nackdelen att den inte träffar den som inte har någon skatt att reducera.



Konjunkturinstitutet (KI), Regelrådet, Skatteverket, Statens energimyndighet, Bostadsrätterna Sverige och Svensk Elbrukarförening avstyrker förslaget. KI anser att skattereduktionen är samhällsekonomiskt olönsam. Regelrådet anser att konsekvensanalysen saknar en bedömning av om förslaget medför kostnader för ansökningsförfarandet såvitt avser företag. Skatteverket anser att skattelagstiftningen inte ska belastas med uppgifter som kan lösas på annat sätt. Statens energimyndighet och Bostadsrätterna Sverige anser att frågan om vilket slag av incitament som bäst främjar mikroproduktion av förnybar el och utformningen av incitamentet behöver övervägas ytterligare. Svensk Elbrukarförening anser att Sverige inte behöver mer produktionsresurser för el.



Statens jordbruksverk, Uppsala universitet, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningens Riksförbund, O2:s vindkraftskooperativ, SalaHeby solelförening, Svensk Vindenergi, Svensk Vindkraftsförening, Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges energiföreningars riksorganisation (SERO), Sveriges Konsumenter, Telge Energi AB, TelgeEnergi Vind och Telge Kraft AB anser att s.k andelsägd elproduktion ska få skattereduktionen.”



Ändå anser regeringen i sin proposition att en majoritet av de remissinstanser som yttrat sig tillstyrker eller har inget att erinra mot förslaget. Det är minst sagt hårresande enligt min mening.

 

De instanser som yttrat sig är dessutom väldigt tunga instanser! Speciellt de som avstyrker förslaget!


Jag tar mig för pannan än en gång!


Väldigt roligt att SD-TV lagt upp mitt anförande angående punktskatter på SD-Kurirens webbsida och YouTube. Det hör inte till vanligheterna att jag får den förmånen. Är det möjligen en "vink" till valberedningen att man har gjort ett "misstag" med sitt förslag till riksdagslista. Vem vet?



Med tanke på vad jag tar upp i mitt anförande om punktskatter och de subventioner som finns till vindkraften är dagens inslag i SVT minst sagt aktuellt. De rödgrönas och Centerpartiets förslag är att öka subventionerna. Var moderaterna står är det ingen som vet!


Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2014 07:46

Det blev inget blogginlägg igår och det är ovanligt men jag hade en lång dag i riksdagen och sedan satt jag i telefonmöte med vårt eget AU för Kalmar län. Så hela kvällen försvann.


Först vill jag tacka SD Västervik som beslutat stödja mitt infoblad om bloggen med ett rejält bidrag. Det känns väldigt skönt att veta att det stödet finns och nu vet jag också att mitt infoblad kommer delas inom Västerviks kommun. En anledning till stödet är också att vi i SD Kalmar stödde kommunföreningen i Västervik ekonomiskt när den startades 2007-2008 så att de skulle kunna komma igång med sin verksamhet. Tack SD Västervik!


Som många kanske förstått av mina blogginlägg och uppdateringar på Facebook är jag en naturvän och jag tar ofta chansen på min ledighet att röra på mig i naturen och då gärna på Öland. Men jag har även lite gröna fingrar och tycker det är avkopplande att pyssla med växter både inne och ute i trädgården. Därför har jag följt hur EU försökt styra hanteringen av fröer och sticklingar. Säkert en fråga som många inte haft en aning om och svensk media har knappast ägnat något intresse åt frågan.


Nu har nästan ett enhälligt parlament sagt nej till förslaget. Bra!


”Parlamentet sade nej till den kontroversiella frölagen. Oron bland hobbyodlare och småföretag för att de inte längre skulle få byta och handla med fröer och plantor har varit stor.


Hobbyodlare i Sverige har engagerat sig och koloniträdgårdsföreningar har hållit möten. Utan tvekan har EU-kommissionens förslag om ny fröförordning väckt mycket debatt.


I dag förkastade ett nästan enhälligt parlamentet kommissionens förslag.”

 

Läs artikel Riksdag & Departement


Det var endast 15 ledamöter i parlamentet som röstade för förslaget medan 650 ledamöter röstade emot förslaget.


En svensk fanns bland dessa 15 ledamöter, folkpartiets Marit Paulsen.


 

 

Marit Paulsen har uppenbarligen förlorat delar av sina grundläggande värderingar sedan hon hamnade i Bryssel. En sorglig utveckling för en kvinna som varit folkkär och stått upp för den lilla människan. Nu har hon blivit en del av EU-maskineriet som vill krossa allt nationellt eller folkligt motstånd som kommer i dess väg.


Alla hobbyodlare och småhnadlare av fröer jubblade säkert igår. Jag trodde i min enfald att Marit Paulsen var för mångfald även i naturen men så var uppenbarligen inte fallet.


Under gårdagen hade Skatteutskottet flera debatter i kammaren. Jag brukar inte lägga upp mina egna anföranden på bloggen. Men idag gör jag ett undantag för mitt anförande om punktskatter.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards