thoralf

Alla inlägg den 14 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2014 19:07

Som jag tidigare skrivit på bloggen har jag inte för avsikt att kommentera valberedningens förslag på riksdagslista, vilket jag även svarat media. Detta gäller även den alternativa listan som presenterades igår.


De två veckorna som gått sedan valberedningen presenterade sitt förslag har varit jobbiga och lite svårt att motivera sig inför riksdagsarbetet, utskottsmöten och fyra debatter i kammaren men jag har gjort mitt jobb som om inget hänt även om olustkänslan funnits i kroppen hela tiden.


Jag är dock väldigt besviken på några saker. Valberedningens ordförande har aldrig kontaktat mig vare sig före eller efter att valberedningens förslag presenterades. Istället fick en ledamot i valberedningen sköta det jobbet. Jag tycker det är beklämmande!


Ingen från den så kallade ”partitoppen” eller den ”inre kretsen” har heller kontaktat mig för att prata om varför jag petats från riksdagslistan och förklarat vad jag kommunicerat fel av partiets politik. Skäms man i ”partitoppen”?


Nu har dock Mattias Karlsson kommenterat den alternativa listan på SD-Kurirens webbsida och valberedningens Josef Fransson har kommenterat valberedningens arbete på Facebook.


Jag blir dock lite förvånad och förundrad över vad de skriver. Inte minst det Josef Fransson skriver under punkt nr 3 i hans fb-inlägg. Men jag tänker inte heller kommentera detta. Var och en kan säkert bilda sig en egen uppfattning. Sedan finns det andra som redan kommenterat.


Jag har funderat fram och tillbaka huruvida jag skall närvara vid valkonferensen eller inte. Jag är inte ombud eller ingår i partistyrelsen och har därmed ingen rösträtt som många andra av de 60 personerna på listorna.

I vårt distrikt Kalmar län har vi eftersträvat att så många som möjligt skall vara delaktiga i arbetet inom partiet därför har jag avstått från att vara ombud men jag är samtidigt övertygad om att våra ombud från Kalmar län gör det som de anser vara bäst. De har mitt fulla förtroende.


Men med tanke på att media redan började ringa och mejla mig i onsdags och att de säkert kommer “jaga” mig i helgen oavsett om jag blir invald på listan eller inte. Hur jag än kommenterar detta kommer det bli fel i vissas ögon och därför har jag beslutat att stanna på hemmaplan i helgen. Tyvärr kanske några blir besvikna över att jag inte är närvarande men jag hoppas att ni förstår mitt beslut och min besvikelse.


Kommer istället ägna mig åt lite trädgårdsarbete och följa valkonferensen på nätet. Men även läsa boken Domedagsklockan som kom med posten idag.


Oavsett hur det slutar är jag enormt tacksam över det stora och överväldigande stöd jag fått från alla partivänner och partisympatisörer men även politiska motståndare. Ett stort tack till er alla!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards