thoralf

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2018

STABILT, ROBUST OCH FÖRNYBART

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2018 20:32

”Minskad mängd kärnkraft och ökad mängd vindkraft har gjort det svenska elsystemet instabilt. Det kan få allvarliga konsekvenser för industrin”

 

Skriver Johan Svenningsson, VD för Uniper i en debattartikel i förra veckan.

https://second-opinion.se/minskad-stabilitet-satter-mycket-pa-spel/

 

”Eftersom det inte går att lagra stora mängder el måste den produceras i samma ögonblick som den används. För att klara det måste elnätet ha en jämn spänningsfrekvens.

Vid tre tillfällen i somras fick Svenska Kraftnät sänka effekten på O3 med 100 MW på grund av bristen på svängmassa i elsystemet.

– Vi ser oroväckande tecken på att elsystemet inte är lika stabilt som förr, säger Torbjörn Larsson, presschef på Uniper.”

 

”Kärnkraft och vattenkraft har en stabilitet som andra energislag inte har och i väntan på att teknikutvecklingen gör det möjligt att lagra el så behövs de energislagen.”

 

Jag lyssnade på Mattias B Johansson (SD) när han i veckan lyfte problematiken med dagens elsystem i riksdagens talarstol. Centerpartisten Magnus Ek tog replik på Mattias B Johansson och började med sitt och de naivas floskelargument om att bygga ett framtida stabilt, robust och förnybart elkraftsystem.Skall det vara stabilt och robust kan det inte bygga på vindkraft och solpaneler. Då måste det byggas på Kärnkraft och Vattenkraft i huvudsak. Det borde till och med centerpartistiska riksdagsledamöter begripa. Tyvärr så lever dessa uppenbarligen i en bubbla med likasinnade. Jag tror att det bara finns ett enda argument som biter på dessa verklighetsfrånvända politiker. Vilket argument tror ni det är?


Verkligheten!

 

Jag tror det svenska elsystemet måste slås ut ett antal gånger under vintern på grund av de obalanser som byggts in i elsystemet. Och när vi får elbortfall att detta framförallt drabbar Stockholm och inte landsbygden under många timmar, kanske ett helt dygn. Jag tror det är först då politiker som centerpartisten Magnus Ek tillsammans med andra verklighetsfrånvända naiva politiker och riksdagsledamöter förstår vilka floskler de använd sig av och vilken utopi de trott på.

 

Kärnkraft och Vattenkraft är både stabilt och robust och delvis även förnybart!


 
ANNONS
 
Ingen bild

calle

23 oktober 2018 21:19

llt som 7 klöverns kreatur får bestämma om, blir fel. verkar som dom får betalt för att krossa Sverige. elkraften och dess energiskatt och elbörs är ju helt galet. nu verkar det som de stora makthavarna sätter stop för vänsterliberala maktgalna globalister, som fått styra 7 klövern, och hjärntvättat befolkningen i Sverige så länge.

hör vad trump säger, det är som musik:
http://www.friatider.se/trump-f-rkastar-globalismen-jag-r-nationalist

 
Ingen bild

Laglydig

23 oktober 2018 21:26

Självklart är det så att för Sveriges del under överskådlig tid bara finns två energislag att tillgå d v s kärnkraft och vattenkraft. För eventuella störningar i detta kan man ta till fossila bränslen.

Vindenergi, solenergi och geotermisk energi https://en.wikipedia.org/wiki/Geothermal_power är naturligtvis bra men kräver ett globalt perspektiv annars fungerar det inte d v s det krävs eldistributionsnät som förrenar alla världens länder och hörn. Där är vi inte ännu och inte heller inom överskådlig tid.

Så tillsvidare, tills utvecklingen, och framför allt kostnaden gått ner och tillförlitligheten är tillförlitlig så MÅSTE Sveriges energiförsörjning vara baserad på kärnkraft och vattenkraft. Punkt slut.

 
Ingen bild

Niklas R

23 oktober 2018 21:41

"Kärnkraft och vattenkraft har en stabilitet som andra energislag inte har"
Det är av den anledningen som socialisterna bestämt sig för att stänga ner dessa två energikällor så gott de kan.

 
Ingen bild

Anders

23 oktober 2018 22:12

Magnus Ek är 24 år och son till Lena Ek. Är således inte torr bakom öronen men född in i den politiska adeln. Sverige har blivit ett vidrigt land.

Thoralf Alfsson

23 oktober 2018 22:28

Jaså, är han son till Lena Ek. Suck.....

 
Ingen bild

Dumle

23 oktober 2018 23:03

Vi kan bli helt självförsörjande på energi.

Idag sker en massiv global utbyggnad av infrastruktur för väte som energibärare. Sverige har här ett unikt tillfälle att bli helt självförsörjande. Med hjälp av kärnkraft, vattenkraft, sol och vind kan vi genom elektrolys av vatten framställa och lagra vätgas som energikälla för industrin, transportsektorn, bostäder etc. Dessutom helt utan co2-utsläpp (om det är viktigt för någon;)
All teknik finns tillgänglig. Nu behövs bara politiska beslut om utbyggnad. Tex SSAB skall bygga produktionsanläggningar som drivs med bara vätgas, och därmed vattenånga som enda utsläpp.
Sverigedemokraterna vill verka för en nationell planering/utbyggnad för just vätgasens infrastruktur. Övriga partier har inte förstått potentialen på detta område. Heller.

 
Ingen bild

Molle

23 oktober 2018 23:42

Heter han EK.....då är det väl inte så konstigt att han har träskalle:-)

 
Ingen bild

Bert

23 oktober 2018 23:57

Är inte Lena Ek från Mönsterås? Här i m-ås är det många c-partister som lever i liknande bubblor som mor å son Ek.

 
Ingen bild

Egon

24 oktober 2018 00:03

Låt idiotera köra på.
Verkligheten kommer i kapp.
Skattebetalarna får stå för kalaset.
Politikerna svär sig fria.
Lycka till Sverige.

 
Ingen bild

Observer

24 oktober 2018 04:00

Sverige borde bygga 5 Extra kärnkraftverk och successivt bjuda Svenskarna på gratis el.
-Tala om köpkraftsförstärkning !

 
Ingen bild

Observer

24 oktober 2018 04:06

Är det ändå inte lite konstigt: NÄSTAN ALLT VÅRA STYRANDE POLITIKER IDAG GÖR -ÄR E M O T FOLK!!!
ÄR FÖRBUD, PÅBUD, BEGRÄNSNINGAR, TRISTA SAKER, SKATTEHÖJNINGAR, AVGIFTER. -BARA TRÅKIGHETER OCH SKIT.

VI BORDE KASTA UT DEM MED HUVET FÖRE.

 
Ingen bild

Bo

24 oktober 2018 07:48

Elförsäljningen i Sverige kommer från
Kärnkraft, 52%
Vattenkraft 46%
Vind- och solkraft 2%

Betraktar man på utsläpp av koldioxid under hela livscykeln, finner man:

Kärnkraft 4 g/kWh
Vattenkraft 8 g/kWh
Vindkraft 14 g/kWh
Solkraft 28 g/kWh

https://www.vattenfall.se/elavtal/energikallor/elens-ursprung/

Jag älskar koldioxid eftersom det tillsammans med syre utgör livets gaser. Jag flyr hellre till värmen än till kylan. I Sverige är solpaneler lönsamt, men det beror enbart på den kraftiga statliga subventionen. Experterna på institutet för förnybar energi, ITER, på Kanarieöarna avråder oss från att investera i Vind- och solkraft på grund av att det är inte är ekonomiskt lönsamt. Ändå har vi betydligt fler soltimmar än i Sverige

Hur många känner till att mänsklig koldioxid är mindre än 5% och att naturen automatiskt reglerar in- och utflödet av CO2 i atmosfären? Är inte det ett enkelt argument för att slappna av från klimatångesten?

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2018 07:54

Jag läser att Du har en bra drönare. Vad tycker Du om drönarna i Riksdagen.

 
Ingen bild

Tony

24 oktober 2018 08:52

Ja på min cykel får jag ljus tack vare att hjulet snurrar,
stannar jag cykeln släcks också ljuset, men det är kanske för
svårt för en Centerpartist att ta till sig??

 
Ingen bild

Niklas R

24 oktober 2018 09:25

"Magnus Ek är 24 år och son till Lena Ek. Är således inte torr bakom öronen men född in i den politiska adeln. Sverige har blivit ett vidrigt land."

Ironiskt nog frågade min son mig i måndags om partiledarpositionen i partierna går i arv.
Jag svarade "Nej, inte än. Än så länge blir de valda och är kallade. Men snart ser de väl det som sin rätt att vara partiledare."

 
Ingen bild

Lotta_1

24 oktober 2018 10:02

Det är skrattretande att höra centerpartisten stå och prata om kostnader. Centern som var med och drev igenom den sk gymnasielagen där 11000 vuxna afghaner som helt saknar asylskäl skall få stanna för att studera klart. Vad kostar det Magnus Ek?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

24 oktober 2018 12:26

Hur kan man stå i riksdagen och argumentera mot det SD säger om leveranssäkerhet!

Hur svagbegåvad får man vara som riksdagsledamot?

 
Ingen bild

Thor

24 oktober 2018 12:56

Tyvärr är rötan med politisk adel utbredd. Annie Lööf är för närvarande det främsta exemplet på en politiker som nått sin position inte av kompetens utan pga politikerfarsans lobbyverksamhet. Jag kan nämna många fler. Sverige är svårt korrumperat.

 
Ingen bild

W

24 oktober 2018 14:33

O.T
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2018/10/kalle-anka-regeringen-hemligholl-eus.html
Det man fundera över är om Sveriges gränskontroller är urusla med avsikt!Vill de styrande krossa nationalstaten Sverige, så att Sverige förvandlas till en provins eller zon i den planerade federationen EU som lyder under den planerade världsregeringen i FN som är tänkt att styra över planeten?
Att gränskontrollerna är under all kritik hemlighölls före valet. Att Sverige genom FN:s migrationsavtal tänker skriva under sin egen dödsdom förtigs också före valet, men förtigs även efter valet.
Stefan Löfvén kommer att skriva under avtalet i november, eftersom vi inte kommer att få en regering innan dess!

 
Ingen bild

Ragnarök

24 oktober 2018 14:53

Apokalyptiska domedagsprofetior inget nytt fenomen i historien.
Skillnaden idag är att mäktiga krafter försöker göra världspolitik av det. Här på hemmaplan har vi ett politiskt parti Mp som har gjort hotet om jordens undergång till sin affärsidé.

 
Ingen bild

Fridolin kastar in handväskan!

24 oktober 2018 15:04

Avgår-Inte PK-älskling längre,vill vara mer velourpappa framöver,vill fostra och vara närmare sitt älskade HEN till avkomma.

 
Ingen bild

Tony

24 oktober 2018 16:57

Ifall vi haft en normal media hade dom slagit ner på sådana utnämningar, men det har vi ju som bekant inte, därför får vi inte politiker som besitter kompetens, utan efter vem som kunnat myglat in dem, och det syns på hur Sverige sköts!

 
Ingen bild

Friholt

24 oktober 2018 17:13

Märkligt sammanträffande! Om c:a en timme ska jag nämligen närvara vid en föreläsning av just Mattias B Johansson i SD-Stockholms lokaler.
Vi har ju den fördelen att vi "ligger nära till" när riksdagsledamöterna slutat för dagen på sin ordinarie arbetsplats borta på Helgeandsholmen. Då kan de ta svängen förbi våra lokaler på Katarinavägen på vägen hem.
Bara den här veckan resulterar det i tre föreläsningskvällar.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

24 oktober 2018 20:44

Är det konstigt?
Att man undrar, varifrån alla träbockar
som tror sej kunna mjölka
kommer ifrån?

 
Ingen bild

Gunnar Edlund

24 oktober 2018 23:10

De fjärde generationens kärnkraft kan använda det utkänta bränslet från nuvarande reaktorer. De är 100 gånger mer effektiva en dagens reaktorer. När bränslet är förbrukat behöver det lagras i 1.000 år istället för 100.000 år innan det är ofarligt.
En win win situation alltså. Läs mer: https://www.nyteknik.se/nyheter/karnkraftsprofessorn-fjarde-generationens-reaktorer-ersatter-fossilt-6343559

 
Ingen bild

Festum omnium sanctorum

25 oktober 2018 02:42

Frågan är sitter Thoralf på den sjunde nyckeln?

https://www.youtube.com/watch?v=jRPS4xBBexU

 
Ingen bild

Lennart Karlsson

25 oktober 2018 13:35

Energi är ej förbrukningsbart, endast omvandlingsbar till annat element, tex värme eller rörelse!
Vindkraft är mycket skadlig för vårt biologiska liv och kan genom sina starka vibrationer föröda naturens liv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se