thoralf

Direktlänk till inlägg 2 november 2018

ELNÄTSAVGIFTERNA

Av Thoralf Alfsson - Fredag 2 nov 20:07

Hörde idag ett inslag på nyheterna om elpriserna och då speciellt elnätsavgifterna på radion. Det var även ett inslag i SVT Rapport. Elnätsavgifterna har höjts med ca 50 procent under de senaste 5 åren. Elnätsavgiften kan i vissa månader vara högre än elpriset per kwh.Jag har skrivit om detta flera gånger. Sista gången var så sent som den 14 juli då jag jämförde två olika elräkningar som jag själv fått.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/14/11549149-det-hoga-elpriset-pa-landsbygden/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/10/11459227-stromavbrott-kommer-bli-vanligare/


Elbolagen skyller på att man måste bygga ut nätet.

 

Det kan vi tacka klimatalarmisterna för! Orsaken till att elnätet måste byggas om beror på att t.ex flera kärnkraftverk stängs ned. Vi kommer om något år ha tappat bort ca 2 000 MW kärnkraftsel som måste ersättas på något annat sätt. Det vill säga den elen måste komma in i vårt elnät från någon annan anslutningspunkt.


Sedan har vi alla vindkraftverk som byggs och som också måste anslutas till elnätet. På Öland kunde inte fler vindkraftverk sättas upp på grund av att kapaciteten att föra över elen till fastlandet inte räcker till. NU har EON byggt om detta för minst 100 miljoner kronor för att klara nya vindkraftverk på Öland eller fler havsbaserade vindkraftverk på Ölands östkust.

https://www.eon.se/artiklar/vi-saekrar-elfoersoerjningen-pa-oeland.html


Sedan innebär alla elbilar att kapaciteten för laddstolpar måste byggas ut kraftigt. Den infrastrukturen finns inte idag. Det kommer innebära enorma mängder el till tätbebyggda stadsområden när alla skall ladda sin elbil på natten inför nästa dags bilkörande.


Bara för en dryg vecka skrev jag om att kärnkraften är den absolut bästa lösningen om man vill minska utsläppen av koldioxid.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/10/23/11569788-stabilt-robust-och-fornybart/Allt detta kan vi tacka alla klimatalarmister för och i synnerhet Miljöpartiet och Centerpartiet som driver på om klimatförändringarna och utsläpp av koldioxid. Vi får heller inte glömma energiminister Ibrahim Baylan. En person som är fullständigt okunnig på sitt eget politiska område.

 

Tänk om vetenskapen om 10-20 år kommer fram till att klimatlarmen var falsklarm.

 
 
Ingen bild

Pepparholm

Fredag 2 nov 20:42

Jag har viss kunskap om detta och håller helt med dig. Men detta borde ju den energipolitiske talespersonen för SD, Mattias Bäckström Johansson, vara snabb med att delge hela svenska folket. Särskilt som han lär vara reaktortekniker, jag gissar på Oskarshamnsverket.

 
Ingen bild

malle

Fredag 2 nov 20:52

Kingen av kingarna säger sitt ;)

https://www.youtube.com/watch?v=PUeE3TrLqYQ

OBS
Jag är för

 
Ingen bild

Bajen666

Fredag 2 nov 21:11

Ja det är ta mig fanken rent vansinnigt, bor själv i en liten etta på 42 kvadrat och kämpar för att vara energisnål.

Den sista räkningen var på 400 kronor och den förbrukade andelen var på 100 kronor...resten avgifter....Grrr....

 
Ingen bild

Bertil

Fredag 2 nov 21:25

Har ett helsike med elnätsavgifterna i stugan.
Man har behållit den tidigare fasta nivån men lagt till en rörlig del ovanpå. Kortfattat så plockar man ut de fem högsta topparna i månaden och så får man betala 100kr/kW för snittet av dessa. Vintertid kan snittet på topparna ligga på 4-5kW vilket alltså ger 400-500kr extra i elnätsavgift ovanpå den fasta delen på 500kr. Helt galet och jag fattar inte att fler protesterar.

 
Ingen bild

PV544S

Fredag 2 nov 21:30

Elnätspriset är helt utan kontroll jämfört med priset på kWpriset. Desuutom bygger Amazon tre stora datacenter i mälardalen som förbrukar så mycket att kapaciteten nu inte räcker för nya industrier i regionen. Facebook byggde sitt center uppe vid Luleå. Svenska kraftnät har bara elnät fram till Gävle som klarar toppbelastning.
Dessutom finns signaler om att elpriset är på väg mot 3kr kW som i Tyskland.
Miljöpartiet har återigen drivit på en utveckling utan någon analys av konsekvenser.

 
Ingen bild

Robban

Fredag 2 nov 22:14

Konsekvensanalys! Smaka på ordet och förundras över, att endast en handfull av dagens politiker förstår innebörden!
Personligen anser jag att vetenskapen redan kommit fram till att de apokalyptiska klimatlarmen är rent nys!
Men givetvis så finns det "forskare" och "professorer" som vår egen charlatan Rockström som i globalismens namn fortsätter att försöka lura och skrämma vanligt folk till lydnad och underkastelse!
Gissningsvis för att bereda vägen för en global regering!

 
Ingen bild

Thor

Lördag 3 nov 00:15

Roten till det onda är även här mainstream media. Med kompetenta och ryggradsförrsedda journalister skulle det aldrig ha gått att dupera svenska folket till acceptans av vanvetttet. Varför stänga ned säkra svenska kärnkraftverk när ryska betydligt sämre körs för fullt några tiotal mil härifrån?

 
Ingen bild

Thor

Lördag 3 nov 00:27

Moms ovanpå elskatten. Skatt på skatten. Bedrövligt, kriminell 7-klöverpolitik. Och högre pris ger automatiskt högre skattebelastning på landsbygden. ”Hela Sverige ska leva” . Var det Centerpartiets floskel?

 
Ingen bild

Observer

Lördag 3 nov 01:06

.....Det blir så när begåvningshandikappade får bestämma!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 3 nov 01:11

Mycket bra skrivet, Alfsson! Helt rätt och riktigt hela vägen med små undantag. EON har ersatt stora sträckor med luftledningar med nedgrävda ledningar. Antalet strömavbrott har minskat väldigt mycket.

Den sista raden tror jag inte på. Det kommer inte at dröja 10-20 år innan bubblan spricker.

Det dröjer så länge innan det där med hysteri och klimat är ute. Man kan se det på att IPCC blir alltmer desperata i sina framtidsprognoser. Livrädda som de är för att någon ska råka granska de tidigare prognoserna. Nu skriker och larmar de högre än någonsin.
De kommer nog att bli granskade och kraven på att IPCC ska lämna ut sina rådata allt starkare. En bra replik av Åkesson skulle kunna vara: "Tittar man på de tidigare prognoserna så har de uppenbart haft helt fel. Innan IPCC är beredda att överlämna sina rådata till oberoende forskare så förbehåller jag mig rätten att vara skeptisk."

I Piteå tidning har Älvsbynbon Orvo Hannlöv (SD) fått in en bra insändare.

https://www.pt.se/opinion/insandare/ar-klimatdebatten-overdriven-eller-inte-10772626.aspx

Ett friskhetstecken! Han bemöts så klart med det sedvanliga kvantitativa dravlet om "tusentals forskare är överens...".

Så kära läsare. Eftersom Kopernikus var ensam om att sätta solen i centrum och alla andra menade att det var kring jorden allt snurrade så hade han fel. Ensam mot alla miljoner som påståd annat.

 
Ingen bild

Observer

Lördag 3 nov 03:40

SVERIGE HAR GÅTT PÅ VÄRDEGRUND

https://pbs.twimg.com/media/Dq8UD2WX4AAcGdL.jpg:large


Tittar man på bilden ovan så förstår man det!
Man förstår också varför värdegrunden måste totalförbjudas!
Den får våra viktiga myndigheter och styrande att förvandlas till rena dårhusen. Värdegrunden tillåts äga alla.

 
Ingen bild

Bo

Lördag 3 nov 07:27

"Tänk om vetenskapen om 10-20 år kommer fram till att klimatlarmen var falsklarm." Det är falskt!

 
Ingen bild

SM811

Lördag 3 nov 09:23

Att de fasta avgifterna är för höga råder det inget tvivel om.
Sweden 2018
https://pbs.twimg.com/media/Dq8UD2WX4AAcGdL.jpg:large

 
Ingen bild

SM811

Lördag 3 nov 10:37

Undrar vad nästa drag blir från Talmannen på Må.

Regeringsbildningen och islam
https://petterssonsblogg.se/2018/11/03/regeringsbildningen-och-islam/#more-267947

Thoralf Alfsson

Lördag 3 nov 12:39

Tidigast 2020?

 
Ingen bild

Bajen666

Lördag 3 nov 10:53

"Stora sänkningar av elpriserna"

Allt enligt svt-nyheter, läs mer på svt-text sid 111.

Kan man verkligen hoppas på detta eller är det nåt skumt bakom.?

Thoralf Alfsson

Lördag 3 nov 12:39

Tidigast 2020?

 
Ingen bild

Niklas R

Lördag 3 nov 11:08

Sverige borde börja tre nya generation 4 kärnkraftsreaktorer nu.
Då kan vi säkra elförsörjningen i landet de närmsta 75 åren.

Kombinera detta med att vi genomför en uppehållstillståndsrevision på alla PUT som delats ut sedan 2000 i asylärenden och anhörigtillstånd på asylärenden. Denna revision ska dra tillbaka alla felaktigt utfärdade PUT och efterföljande medborgarskap som hittas. Felaktigt kan vara att personen fått PUT utan att kunna legitimera sig, felaktig åldersuppgift, felaktig identitet, etc.

Därefter skickas dessa personer hem.
Detta borde minska trycket på det svenska elnätet med lite drygt en miljon människor.

 
Ingen bild

dajevlar

Lördag 3 nov 11:17

Jag är övertygad om att vi inom 15-20 år får klara oss själva när det gäller el- och vattenförsörjning, antingen pga sjukt höga priser eller också för att dessa faciliteter slagits ut eller på annat sätt förstörts.

Har funderat på att köpa ett elaggregat, men då det drivs av diesel el. liknande så kommer inte det heller att funka, då tillgången på detta kommer att ha strypts av olika anledningar. En anpassad cykelmaskin med nåt bra generatorsystem vore bra – då kunde man cykla igång lite el när man behövde det.

Näe – har inga förhoppningar om framtiden när det gäller välfärden. Förstår inte om detta samhällsförfall frammanas medvetet eller av inkompetens, fast bägge är iofs lika illa…

 
Ingen bild

Klas

Lördag 3 nov 11:21

Tidslinje jordens temperatur över 22000 år https://xkcd.com/1732/

 
Ingen bild

calle

Lördag 3 nov 11:48

elnäten och vattenkraften och kärnraften byggdes ju för att industrin och Svenska folket skulle ha elkraft. en del av fd välfärdsamhället. sedan införde ju Göran Persson-regimen att alla svenska tillgångar skall skänkas bort. det som betalats med skattepengar blev konsortium. är det skattebetalarna eller privata elbolag ? förstå vad Svenska folket blivit bestulna på allt

 
Ingen bild

Viveka

Lördag 3 nov 12:45

Skånska energi levererar el till mig. Priserna är enorma här nere i Skåne. Det var tänkt att Skånska energi skulle köpas upp av Kraftringen, isåfall hade vi fått dubbla elnätsavgifter. Man vågar inte tänka på det ens. Ringde till Skånska energi för att förhöra mig hur de tänker göra men deras VD sa att det inte var aktuellt nu. Priserna är f ö så höga nu att jag tycker vi borde starta "elupproret". Ingen duktig och kunnig person som skulle kunna åta sig det?. Det har hänt att jag haft 4.500 i elavgift (per månad, har villa) Det är vansinnigt.

(fel på din webbsida Thoralf) Verkar inte funka riktigt /ds

 
Ingen bild

G.

Lördag 3 nov 13:19

Apropå attentatsförsöket som dansk polis nyligen avslöjat,

Får vi någonsin reda på vilken koppling shiamuslimska infiltratörer i flera svenska partier har till regimen i Iran?

 
Ingen bild

Björn Larsson

Lördag 3 nov 14:04

Men vi måste ge bort våra pengar till härskarna, annars kokar ju hela jordklotet bort! Det säger alla politiker, alla journalister, alla skollärare. Den vetenskapliga metoden går ut på att blint lyda order.

 
Ingen bild

Benny

Lördag 3 nov 14:39

Ärliga klimatvetenskapare har redan kommit fram till att det s.k klimathotet är en bluff iscensatt av globalisterna. Man skrämmer med klimatet för att kunna ta ut än mer i skatt!

 
Ingen bild

Björn

Lördag 3 nov 16:52

Vad jag vänder mig emot är att elräkningarna ska vara så krångliga. De är uppspaltade på flera utgiftsposter som förbrukning, årsavgift, abonnemang, elöverföring, energiskatt och sen är det moms på hela klumpen, tom på energiskatten!!

För min del skulle jag hellre ha en klumpsumma per förbrukad kwh. Tror att det skulle göra det enklare att jämföra priserna mellan de olika bolagen.

Som det är nu kan man inte bara se på själva elförbrukningen, den är ju den minsta kostnaden på räkningen. Det är de fasta avgifterna som är dyrast. (För mig som bor i lgh)

Thoralf Alfsson

Lördag 3 nov 17:12

Det är bara att ta totalsumman på din elräkning och dividera med antalet kwh som du förbrukat under den tidsperioden som räkningen avser.

Du bör då hamna på någonstans mellan 2-4 kronor/kwh

 
Ingen bild

Björn

Söndag 4 nov 00:43

Thoralf17.12
Totalkostnad, Jo men, när man får hem en massa erbjudanden så handlar det ofta om själva förbrukningsavgiften. För att få en helhetsbild måste man sen leta upp resp bolags övriga kostnader. Dessa fasta kostnader varierar dessutom beroende på avtalslängd.

Det blir lätt att man kanske hoppar på ett erbjudande där de erbjuder 5 öre lägre pris
per förbrukad kw/h , men sen har en abonnemangskostnad som 400 kr dyrare. Då har man kanske inte vunnit något trots allt.

För egen del hamnar jag på 6,00Kr i totalkostnad per förbrukad kwh och då är själva elpriset
På 97,39 kr (38,80 öre/kw/h). Gäller lantstället och den senaste räkningen som avser maj tom juli i år och en förbrukning på 251 kw/h.

Egentligen ganska märkligt. Jag har gjort av med el för 97,39 kr och sen är fasta kostnader och olika skatter på 1410 kr. Bara skatter och moms ligger på 384,72 kr. Den dyraste biten är abonnemanget som är ca 2000 kr dyrare än det vi har på lägenheten i staden, trots att det är samma bolag.

Att för mig hålla på med att sätta in åtgärder för att få ned elförbrukningen är både onödigt och dyrt. Kostnaderna för att byta ut fönstren, 2-glas mot 3-glas fönsterkassetter kommer aldrig att löna sig. Åtminstone inte när det gäller elförbrukningen

Och elbolagen, liksom bankerna gör miljardvinster, varje kvartal. Fortum tex hade under det tredje kvartalet en vinst på ca 7 miljarder kr (på 3 månader!!). Vattenfall var sämre, men ändå miljardvinst.

Någon som kommer ihåg debatten om avregleringen av elmarknaden. Så mycket billigare det skulle bli.

Thoralf Alfsson

Söndag 4 nov 07:01

Ja, om du skall byta elleverantör är det ett lotteri. Elnätsavgiften går det dock inte att byta då styrs av vem som äger elnätet vid din fastighet.

 
Ingen bild

Einstein

Söndag 4 nov 01:08

https://youtu.be/vkAFu7HQyzY

 
Ingen bild

onkel sven

Söndag 4 nov 08:52

Det verkar som att SD Högsby börjar agera, tycks vilja sätta p för c i kommunen ,bra c är ett velande parti, har alltid velat !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se