thoralf

Direktlänk till inlägg 5 november 2018

PRESS PÅ C OCH L ATT BEKÄNNA FÄRG PÅ RIKTIGT

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2018 10:26

Har sett talmannens presskonferens i riksdagen. Bra att Anderas Norlén nu ser till att omröstningarna startar men varför meddelande han inte detta redan under slutet av förra veckan. I så fall kunde omröstningen börjat i riksdagen redan denna vecka.


Jag förutsätter att Ulf Kristersson bara kommer ha KD med sig i sitt regeringsförslag. Men tyvärr finns det inga förutsättningar för att Ulf och Ebba kommer en majoritet med sig i riksdagen. Det mest sannolika är att C och L lägger ned sina röster och att de rödgröna röstar nej till Ulf Kristersson. Sverigedemokraterna kommer sannolikt också rösta nej eller avstå eftersom Ulf Kristersson inte kommer samtala något med Jimmie Åkesson. I varje fall inte offentligt.


Det kommer bli den definitiva spiken i kistan på Alliansen. Död och begraven. Men som Sverigedemokrat skulle jag inte gråta. Nu gäller det att bygga vidare på ett konservativt block tillsammans med M och KD. Det är väljarnas önskemål enligt flera opinionsundersökningar.


Efter att Ulf Kristersson fallit i omröstningen i nästa vecka kommer talmannen sedan ge Stefan Löfven samma möjlighet. När sedan även Stefan Löfven faller kommer vi sannolikt vare framme vid månadsskiftet november/december.


Vi kommer sannolikt ha en regeringslös jul och nyår.

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

5 november 2018 10:50

Anderas Norlén lovade att ge besked förra veckan.
Håller med dig att nu går det ytterligare en vecka helt i onödan.

 
Ingen bild

Bill

5 november 2018 10:59

Inbillar mig att detta bäddar för Löfven. Nästa omröstning blir hans o då kommer C och L " ha kommit till vägs ände o för landets skull måste vi offra oss säga ja till S " vilket dom hade planerat från början, det gällde bara att hitta utgågen.

 
Ingen bild

Björn Larsson

5 november 2018 10:59

Jag tror inte PK vill ha någon formell regeringsbildning. Som det är nu är perfekt för dem. Alla borgares och vänsterpartiers gemensamma statsministerkandidat sedan 4 år regerar vidare. Och har nu under den helöt intetsägande låtsastiteln "expeditionsministär" en proapgandaförevändning fört att fortsätta göra ingenting alls. PKs samhällsideal har ju förverkligats, de vill inte förändra på någonting. Och eftersom ingen svensk politiker har någon som helst merit, aldrig vaqrit med om att uträtta någonting vare sig politiskt eller privat, så KAN de ändå inte göra någonting. Nu har de en proapgandaförevänding för att dölja det, att en expeditionsministär "inte får" genomföra någon reform. Vilket är helt taget ur luften, framgår inte alls av regeringsformen.

 
Ingen bild

Niklas R

5 november 2018 11:06

Får väl säga, stackars lilla Lööf. Som hon har gottat sig åt att vara i centrum av all uppmärksamhet. Fått vara med i TV och radio.
Hon vet att så fort statsministern är utsedd kommer hon att vara det hon är, en ledare för ett litet parti i en stor Riksdag utan något att egentligen säga till om.

Det är därför hon inte velat svara på vad hon ska göra för än så länge har hon makten.

Röstar hon för Kristersson kommer hon att vara åtminstone delaktig i processen. Röstar hon för Löfvén kommer sossarna hellre lyssna på V än henne, vilket hon vet innerst inne.

 
Ingen bild

Laglydig

5 november 2018 11:28

C och L kommer väl sannolikt rösta för Ulf Kristersson eftersom de hela tiden sagt att de vill ha honom statsminister. Dom vill nog inte bekänna färg riktigt än.
Tycker att det ändå är viktigt att SD visar vad man tycker om Ulf Kristerssons kompromissvilja och aktivt rösta nej till honom som statsminister så länge som Moderaterna inte visar att man kan både prata och samarbeta med SD i vissa frågor.

I vilket fall som helst så kommer förslaget att falla.

Frågan är om det finns förutsättningar för ett blå-gult block i svensk politik så länge som Ulf Kristersson sitter kvar. Om Anna Kinberg Batra hade varit kvar hade förutsättningarna varit klart större.

Extravalet den 26 maj 2019 rycker allt närmare.

 
Ingen bild

Gunnar

5 november 2018 11:32

Det är bara skönt att slippa de menlösa! Trodde faktiskt det var Sverige som regeringsbildningen handlade om

 
Ingen bild

dajevlar

5 november 2018 11:34

Det finns inga formella regler för hur länge denna sorts regeringsbildning kan hålla på. Om någon har nåt egenvärde i att dra ut på det, så kan det ske så. SD har lagt förslag på att detta ska vara tidsbestämt vilket är bra. Borde vara självklart.

Sverige är upp-och-ner och tuppen gal i granens topp. Att C och L ens FUNDERAR på att rösta emot en M-ledd regering är ju helt sjukt. Vilka krafter har inifiltrerat svensk politik egentligen? Till syvende och sist handlar detta om att fortsätta hålla gränserna öppna (ja kanske avskaffa dem helt), och smutskasta SD så gott det går för att uppnå det målet. Traditionell höger-vänster-politik får stå åt sidan för denna viktiga sak.

Polisen har själva sagt att de inte har tid att lösa vanliga brott eftersom det skjuts och mördas alltmer överallt. Lille Morgan menar att allt är bättre nu eftersom de har skärpt lagstiftningen och fler poliser utexamineras. Verkligheten spelar för honom ingen roll.

På TV säger Aktuellts amerikarapportör att Trump är en lögnare och lurar folket att rösta fel. Finns ingen neutralitet hos SVT. Inte det minsta. Alla gränser i världen ska suddas ut och alla ska få allt.

I skolorna är det viktigare att lära sig att SD och de som tycker som dem är onda, att det inte finns några kön utan alla är precis lika, och denna 'värdegrund' är minsann viktigast – istället för att utbildas i att kunna läsa och räkna.

Det pågår en samhällsförstörande revolution som vi är mitt inne i. Det kommer sluta i elände. För varje dag, vecka, månad, år som går så blir allt lite sämre. Lite i taget. Politikerna följer med (de allra flesta)…

Suck…..

 
Ingen bild

World Traveller

5 november 2018 12:21

Spel för galleriet. Jag tror Annie Lööf är statsminister innan nyår.

 
Ingen bild

Satan

5 november 2018 13:12

Uffe kommer få kasta in handduken åter igen! Han kommer inte samtala med SD.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 november 2018 14:26

SD borde tillkännage några krav för att visa på vad de vill.
Exempel:
-Stopp för gratis sjuk- och tandvård åt illegala invandrare.
-Sänkt bensin och dieselskatt med 3 kr.
-Höjd abortgräns till 44 veckor. (så mamman får ordentlig tid på sig att bedöma sin baby)
-Reglerna för anhöriginvandring ska tillämpas i minst 90% av fallen. Idag tillämpas de inte i drygt 99%.
-Sänkt energiskatt med 30 öre/kWh

 
Ingen bild

Laglydig

5 november 2018 14:51

@Ölandsbonde
Måndag 5 nov 14:26

Varför inte tillåta barnamord direkt? Då kan ju fadern också få vara med och bestämma om barnet inte har "rätt" kön? ;-)

 
Ingen bild

C Andersson

5 november 2018 15:07

@Gunnar 5 nov 11:32

Menlös betyder oskyldig, utan skada eller fel, utan men.

 
Ingen bild

Stefan A

5 november 2018 15:14

Gärna samtal, men nyval först...

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 november 2018 15:34

Allvarligt talat så håller jag på att bli ilsken.

"Det är upp till varje parti att själva välja vilka de vill samarbeta med", säger bl a kolbitsfrigiden.

Ja, det må vara riktigt. Men hur är det med att ta hänsyn till minoriteter i landet? Är det också OK att bara skita i dessa? Vilket samhälle skapar vi då?

 
Ingen bild

oveg

5 november 2018 15:46

Håller med World Traveller, det blir nog Lööf, och då som ledare för en ren C-regering. Tänk er att hon matchas fram i ett läge där det blir antingen hon eller ett extraval.

 
Ingen bild

Gustaf

5 november 2018 15:48

Undrar om Uffe verkligen vill bli med i denna röra, är han stark nog ?
Hoppas Åkesson håller.

 
Ingen bild

Gränsjägare -87

5 november 2018 15:54

I mina ögon är väl i väntan på omval och en förhoppningsvis sverigevänlig regering kanske en övergångsregering bättre än de andra föreslagna konstellationerna som mupparna diskuterat i lekhagen hos Norle'n.

En övergångsregering bör ju tex. inte fatta beslut eller innehålla förslag som har en tydlig partipolitisk inriktning.

Och vi vet ju hur förödande för landet och folket av regimen fattade beslut och genomförda förslag de senaste decennierna har varit.

Jimmie, tryck rött för varje form av regeringskonstellation där SD inte representeras i proportion till oss över 1100000 väljare som ser till landets bästa.

 
Ingen bild

SM811

5 november 2018 16:23

Jimmie, nu får du inte ge med dig ett endaste tum. Dina krav skall var helt uppfyllda och nedskriva på pränt och undertecknade om det överhuvud tagit skall bli något stöd.
Ser fram mot extraval.

 
Ingen bild

A

5 november 2018 17:08

Nio av tio av hallickarna har utländsk bakgrund och omkring 60 procent är muslimer.

Gideon van Aartsen på den internationella barnrättighetsorganisationen Terre des Hommes leder en grupp forskare som tittar närmare på gromningfenomenet, där män använder olika taktiker för att få in holländska flickor i prostitution.

Upplägget startar med att flickorna bes skicka bilder på sig själva, bilder som sedan används som utpressning och det hela tas så långt att man tvingar dem att prostituera sig.

Enligt forskargruppen förs minderåriga till Belgien för att förhindra dem att fly och vissa har så många som 20 kunder per dag.

Plattformarna som används är bland annat Tinder och skolsajter.

– Det är big business. Ibland svarar 160 män på en annons inom 48 timmar, säger van Aartsen.
När får vi läsa om att samma sak skett i Sverige? Eller sker det redan?

 
Ingen bild

O´ Hyra

5 november 2018 17:36

Det fylls på år efter år med obegåvat
valboskap som till 90 procent röstar vänster.
I år, redan 95 000 beviljade uppehållstillstånd.

Hur många av Ygemans 90 000 som skulle lämna landet har gjort det?
Om det ska finnas någon opposition till S med anhang är det bråttom.
Bråttom att tala med SD, eller har vi en evig vänsterdiktatur.

 
Ingen bild

Baloo

5 november 2018 18:00

Steffe kommer vara föremål för nästa omröstning när Uffe misslyckas och då kommer självklart Lööf och Björklund ge Steffe sitt stöd. Detta är planerat sedan länge som någon sa här, det gäller bara att hitta rätt tidpunkt, vilket det kommer vara då för att slippa ev. nyval.

 
Ingen bild

Von Kätting

5 november 2018 18:14

Lööf: En allijanslejeriing.

 
Ingen bild

Laglydig

5 november 2018 18:28

@Baloo
Måndag 5 nov 18:00

Varför skulle Lööf och Björklund aktivt rösta för Stefan Löfven? Då är dom ju helt körda inom sina egna partier (den falang som trots allt är borgliga). Om de skulle vilja göra någon form av markering så skulle de ju då snarare rösta blankt. I det fallet faller dock Stefan Löfven som statsminister eftersom det då slutar 144 för och 154 emot (M+KD+SD) och 51 nedlagda.
Vad gör man efter den omröstningen i januari?
Man provar en omröstning med Annie Lööf... Om inte den lyckas, så kommer inte en fjärde omröstning heller att lyckas och då kommer extra valet att hållas den 26 maj 2019.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

5 november 2018 18:34

Inget återstår...
Bli beskattad till döds,
eller utvandra. "Dom kräver sin rätt."

 
Ingen bild

Tommy

5 november 2018 18:56

Om man intar ett helikopterperspektiv... Är den skamliga regeringsbildning som vi beskådar, som uppenbart bottnar i en oförmåga att ta ansvar när man gått till val på dubbla budskap och plakatpolitik, egentligen en insikt i att regeringsansvar = självmordsupdrag?

Vem vill ta regeringsansvar när den privata sektorns skulder är fullkomligt enorm, kommuner och landsting har ett gigantiskt växande skuldberg (lägg till pensionsskulder och den blir ohanterlig) och minst en halv miljon importer ännu inte ankommit landet? När tillväxten som skall betala kalaset är sämst i Europa – dessutom i en rekordhögkonjunktur? När den offentliga sektorns förmåga att leverera sina tjänster bara är i början av en brant nedgång? När feminister och nyliberalister raserat skola och högre utbildning till en helt ovetenskapkig social ingenjörskonst?

Svaret på min första fråga är trots allt nej. Vi har inte politiker som begriper allvaret! Vi har inte en befolkning som gör det – heller!

Har jag rätt blir det hela "spännande"!

 
Ingen bild

Tony

5 november 2018 21:44

Hoppas att det blir omval och att Sliberalererna åker ut så det bara smäller om det, detta lilla tillgjorda parti tror sig om att va störst i Sverige, trots att man knappt klarade riksdagsspärren, dom har enda sen
Bengt Westerbergs tid gjort ofantlig skada på Sverige!

 
Ingen bild

Lena1

5 november 2018 23:03

.."låt de som satt sig på höga hästar fortsätta rida runt i manegen och verka istället med all kraft för ett extra val. jag tror att många väljare ser på med vad som nu sker med vämjelse."

https://samtiden.nu/2018/11/pa-hoga-hastar-i-falskt-spel/

 
Ingen bild

Per

7 november 2018 00:51

Hur länge skall Björklunds och Kristerssons barn får hålla Sverige som gisslan efter valet
Kansle dags att talmannen börjar förhandla med barnen istället för papporna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se