thoralf

Direktlänk till inlägg 1 november 2018

HEMLIGA MÖTEN

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 1 nov 08:11

 


På absolut bästa nyhetsplats ännu en gång, sidan 3. Jag kan inte komma ifrån vissa känslor om hur journalisterna tänker och arbetar. I vanliga fall brukar de höra av sig och vill ha en kommentar men det har Barometerns journalister inte gjort när det gäller de senaste artiklarna.


Jag ställde däremot upp på en längre intervju den 25 september. Intervjuades under närmare en timme av två journalister. Det har fortfarande inte blivit någon artikel av det materialet.


I dagens artikel säger Mattias B Johansson något märkligt.


"Men utredningen har dragit ut på tiden. Och nu närmar sig en viktig deadline. Den 17 december ska kommunfullmäktige välja representanter till kommunala nämnder och styrelser. Om Alfsson ska kunna sitta i någon nämnd måste han frias av sitt parti innan dess.

Mattias Bäckström Johansson kan inte ge något definitivt besked om när utredningen är klar.

– Vi har några ordinarie partistyrelsemöten kvar. Troligen kommer utredningen att vara klar innan årets slut.

När är de mötena?

– Innan årets slut. Vi har inga offentliga datum, säger Mattias Bäckström Johansson."

 

Jag visste faktiskt inte att partistyrelsens möte var hemliga.


Medlemsutskottet hade den 29 oktober fått in alla yttranden angående mitt personärende. Det finns faktiskt inget som hindrar dem från att ta ett beslut omgående och skicka beslutet vidare till partistyrelsen.

 
 
Ingen bild

Pepparholm

Torsdag 1 nov 08:23

Jag börjar få antipati för det parti som jag trott på men som nu myglar internt på ledningsnivån.

 
Ingen bild

SM811

Torsdag 1 nov 08:37

Fulspelet är i full gång på SD. Jag får nog säga att SD har dalat med tiden för mig. För närvarande finns det inget annat alternativ än SD.

 
Ingen bild

Hans B

Torsdag 1 nov 09:02

Lämna !

 
Ingen bild

Lars Cornell

Torsdag 1 nov 09:19

Ja du Pepparholm. Det verkar som om partiet obstruerar och att det finns hemligheter som man inte vill vara öppna med.

 
Ingen bild

Christer

Torsdag 1 nov 09:45

Mattis B Johansson börjar framstå som något obehagligt. Hur kan ledningen bara framhärda sin ståndpunkt, och samtidigt försöka att bli trodda på att ett visst datum är ett utslag av att det är något som människan inte styr över. Blir Thoralf utan en plats i utskotten så har inte SD:s ledning ett finger med i spelet, försöker man med. Nej, vem skulle få för sig något sånt?
Blir Thoralf "prickad", eller mister sin plats i utskotten så vet jag hur jag ska göra i alla fall. Jag kommer inte att rösta på något utbrytarparti eller falang. Jag kommer aldrig någonsin att rösta alls.
SD:s agerande hör inte hemma i svensk politisk kultur över huvud taget. Att det förekommer fula grepp och smutskastning etc inför val och nomineringar får man räkna med. Men inte att man försöker bli trodd genom att presentera så skära lögner som nu börjar framträda... Att SD:s ledning bara orkar...

 
Ingen bild

onkel sven

Torsdag 1 nov 09:46

Nu får det va slut med SD ,tröttnat på deras sandlådepolitik ,har ställt upp för det partiet sedan 2005 med allt det innebär ,att bli sedd över axeln i alla lägen är ingen höjdare och att bli betraktad som något som katten släpat in! Nä,nä,nä!

 
Ingen bild

SDare

Torsdag 1 nov 09:55

Så trött på att läsa om tidningen Barometern på din blogg. Att du ens bryr dig? Låt tidnings fan vara och fortsätt livet utan den. Sänker garantaret blodtrycket både för dig o dina läsare

 
Ingen bild

Sven

Torsdag 1 nov 09:57

Jag förstår inte att du måste frias av SD för att få plats i nämnderna. Du är ju inte vald av SD utan av vanliga väljare. Är det en sådan där 'praxis' som börjar ta över politiken i Sverige.

 
Ingen bild

Clas

Torsdag 1 nov 10:21

Jag är jävligt glad att jag inte röstade på SD i årets val.

 
Ingen bild

Robban

Torsdag 1 nov 10:24

Det är nästan som man får intryck av att någon eller några med makt försöker att stoppa dig Thoralf!
Hoppas att jag har fel och att det här snart blåst över!
Visar det sig vara fulspel av en eller annan sort, så kommer jag behöva fundera rejält vid nästa val!

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 1 nov 11:13

Tror att AFS börjar vädra morgonluft ifall ytterligare en duglig
representant utesluts, för SD kommer det nog att märkas ifall man går till handlingen och utesluter Thoralf, det kommer inte att bli gratis?

 
Ingen bild

Göta

Torsdag 1 nov 11:29


@Pepparholm,08:23

Ja Pepparholm, vi är många som har börjat få antipati för detta.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Torsdag 1 nov 12:07

Alfsson: Artikeln är väl saklig på alla sätt. Finns väl inget att kommentera i den? Vad skulle du vilja ha sagt?

Thoralf Alfsson

Torsdag 1 nov 14:35

Vilket datum ps har nästa möte.

 
Ingen bild

oveg

Torsdag 1 nov 12:14

Jaha, politik har mycket av fulspel och intriger, och man kan kanske ana fortsättningen. De ledande figurerna tycks ha ett ont öga till dig och vill begränsa ditt inflytande. Dock tror jag inte att de vågar sig på en uteslutning av dig - det vet dom nog, att det skulle minska förtroendet för partiet. De har sannolikt ändå kalkylerat med att du i affekt kommer att klippa medlemskortet och att de genom det får mindre av medlemsreaktioner.
Jag ska inte försöka mig på att råda dig - jag tror du är fullt kompetent att analysera situationen och agera därefter.

 
Ingen bild

Maja Dacke

Torsdag 1 nov 12:26

Vad jag inte riktigt har förstått: Vem är denne Mattias B Johansson? Sitter i medlemsutskottet? Inte i partistyrelsen? Eller båda?

Vem öppnade för utredning? Kalmar SD, region SD eller från SD Riks?

Det har gått troll i det hela. Någon/några vill ha bort dig, Thoralf - men vilka??? Tja, det kan du förstås inte berätta här ...

 
Ingen bild

Maja Dacke

Torsdag 1 nov 12:33

Som jag ser det har någon/några, varande helt avundsjuka på Thoralf, legat i buskarna för att hitta något att slå ner på. Så kom denna halvchans som egentligen inte är något att diskutera om. Otroligt, men fler tog tag i tillfället ...

Dessutom tror jag inte att SD Riks kan förändra läget i Sverige. Nej, tyvärr. Allt verkar komma via kommunerna - vi har sett hur SD ute i landet stiger fram. Gräsrotsfolket är förnuftigare än de som kämpar runt riksgrytorna. Den är den vägen - närmare folket - som allt måste gå vidare. Men det tar tid ... och däremellan kommer lågkonjunktur och annat elände - håhåjaja!

 
Ingen bild

Maja Dacke

Torsdag 1 nov 12:47

Aha, nu ser jag i Barometern-artikeln att Mattias B Johansson befinner sig mitt i smeten av SD, så långt man kan hamna. Och ändå vet han inte när ärendet ska behandlas. Nänä! Tror jag inte på. Alls. Han vet mer än han vill berätta. Han vet också vem/vilka som vill ha bort Thoralf.

Vi som varit med länge minns väl hur det, annat, skötts tidigare ...

Och ursäkta min åsikt - jag en gammal kärring med förnuft och annat i behåll - men det som Thoralf svarade i FB-inlägget är ju gängse tal idag. Sådant pågår ju hela tiden i alla sammanhang t o m på skolorna i landet och på alla gator och torg. Så det svaret saknar betydelse.

Nänä! Några fismunkar vill ha det till extraordinärt fulspråk och bakom allt ligger avundsjuka med mera. När sådant pågår undrar man verkligen om någon däruppe i Fjollträsk vill bevara svensken och Sverige.

Låt oss kämpa på lokal nivå - så gott det nu går ...

Lycka till, Thoralf, du vet att jag är beredd med min grep ...

 
Ingen bild

Urban

Torsdag 1 nov 13:16

Barometern, som är en tidning i en annars händelselös småstad, älskar givetvis detta! Dock finns det många tidningar i motsvarande orter storleksmässigt som inte beter sig så här. Barometern är en klass för sig. Skrämmande!!!

 
Ingen bild

SM811

Torsdag 1 nov 13:30

Politisk låsning utan lösning: 50 nyanser av DÖ
http://katerinamagasin.se/politisk-lasning-utan-losning-50-nyanser-av-do/

 
Ingen bild

Bo

Torsdag 1 nov 13:47

Detta får mig att tänka på år 1633 då Galileo Gallilei ställdes inför inkvisitionens domstol. Den katolska kyrkan lärde att det var Jorden som var världsalltets centrum, Jorden stod stilla. Har vi blivit klokare med tiden? Nej, media har tagit över kyrkans roll och hotar nu med Jordens undergång på grund av mänskliga aktiviteter.

 
Ingen bild

Hacke

Torsdag 1 nov 13:51

De ansvariga i sd-ledningen fick här en ypperlig chans att sätta ned foten när gränsen för den s k nolltoleransen nått ren tramsnivå. Men det är inte för sent att rädda såväl ansiktet som högst sannolikt en mängd röster inte bara i Kalmarregionen utan över hela landet. Detta genom att skyndsam behandla och avfärda denna bagatell och samtidigt be Thoralf om ursäkt för att de inte redan på ett tidigt skede såg till att ärendet hamnade där det hör hemma, nämligen i papperskorgen.

 
Ingen bild

oveg

Torsdag 1 nov 13:54

ThorAlf, En sak till:
Var försiktig med mobilen, det finns resursstarka krafter som kan se o höra allt där - och du är nu inte vem som helst. MK lär ju ha haft kontakt med Expo tidigare för att få tips om SD:are; det talades då om "identitärer", vill jag minnas.

 
Ingen bild

SM811

Torsdag 1 nov 13:55

Kulturmarxisternas mord på våra städer
https://juliacaesar.blog/2018/10/31/kulturmarxisternas-mord-pa-vara-stader/#more-7208

 
Ingen bild

koltjak

Torsdag 1 nov 14:26

Det är på grund av sådant här som min röst gick till Alternativ för Sverige i år och lär fortsätta gå dit. Sen bidrog det förstås att jag bor i fel del av landet och därför ändå inte kunde kryssa Thoralf i något av valen.

SD behöver äkta konkurrens inom det sunt Sverigevänliga lägret, inte från populisterna och vändkapporna inom M och KD, utan ifrån äkta idealister som är mer som SD var för några år sedan. AfS är värd all uppmuntran de kan få för sin idealistiska gärning och kommer fungera som blåslampa på många sätt.

 
Ingen bild

Iceman

Torsdag 1 nov 14:35

Jag inser problematiken. Du är ärlig, rakryggad och rättfram. En sådan politiker vill de övriga lismarna och förrädarna inte ha bland sig. Hur ska de då kunna mygla i lugn och ro? Dessutom ser du till landets och vårt folks bästa, vilket idag är helt omodernt och anses mycket suspekt. Suck.

 
Ingen bild

Steffe

Torsdag 1 nov 15:02

Om du blir utesluten kommer jag följa dig oavsett vad du tar vägen, du är den enda politiker som jag har fullt förtroende för och har följt din blogg sedan begynnelsen. SD skulle göra ett stort misstag om dom utesluter dig, så jag hoppas att det inte sker.

 
Ingen bild

Mattias R

Torsdag 1 nov 15:14

Redan den 9/9 kommenterade MBJ saken i en artikel i barometern.

”Mattis Bäckström Johansson är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län. Hans reaktion på Thoralf Alfssons kommentar är kort och koncis.

– Det är fullständigt oacceptabelt att använda det språket. Vi uppmanar alla att hålla en god ton och inte låta sig provoceras. Det är aldrig rätt att bemöta ett påhopp med samma språk.

– Det är inte ovanligt att vi får kommentarer som är mycket grova riktade mot oss och partiet. Men vi själva ska inte svara med samma språk, säger Mattias Bäckström Johansson.”

Är helt säker på att denne Mattias Bäckström står bakom anmälan. Slicka uppåt, sparka neråt.

 
Ingen bild

O´ Hyra

Torsdag 1 nov 15:48

Lööf:
Har hon fastnat på repeat knappen?
"Vi vill bilda en alligjangs regejing"

 
Ingen bild

Pepparholm

Torsdag 1 nov 16:21

SD partiledning borde ha viktigare fakta att driva än interna struntsaker i hemlighet om lojala partimedlemmar.

Läs Samhällsnytt och förskräcks. Alla behövs för att försvara landet. Visa att vi alla besvikna kan återgå till att lita på SD.

https://samnytt.se/avslojar-sa-har-vill-islamisterna-ta-over-hela-ssu/

 
Ingen bild

Tobbe S

Torsdag 1 nov 16:54

Att: SD
Högmod går före fall.

 
Ingen bild

C Andersson

Torsdag 1 nov 17:26

Är det inte någon som har några funderingar över att Jimmie Åkesson fick så många kryss i Kalmar län?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Torsdag 1 nov 17:30

Får vara slut nu med den här taktiken
att vända andra kinden till. Ynklighet
kan dom andra stå för. En smocka sitter bättre.

 
Ingen bild

Yngve

Torsdag 1 nov 18:17

Hade jag varit Thoralf hade jag övergett SD och gått med i AfS istället..
Hade aldrig accepterat att bli "avstängd"

 
Ingen bild

Pepparholm

Torsdag 1 nov 18:23

Mattias R – du nämner ett namn. Jag hoppas för SD att det är fel. Han är ju energipolitisk talesperson för partiet. Många tidigare lojala med SD skulle bli förbannade när han uttalar sig i viktiga energifrågor. Vi skulle stänga öronen och bara tänka – det var den djäveln som mobbade Thoralf.

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 1 nov 18:26

Ifall Thoralf blir utesluten så tycker jag att alla vi som
menar att vi går ur partiet klipper våra medlemskort och sänder
in dem till SD centralt, så att dom får en uppfattning om hur många
det handlar om?

 
Ingen bild

Lena1

Torsdag 1 nov 19:27

Jag har inget medlemskap i Sd, kallar mig fortfarande fritänkare och Sverigevän. Tror inte på att det finns något enda parti som någonsin har varit helt perfekt. Det finns rötägg i SD-toppen och jag har ägnat lite tid att läsa på flashback. Även om allt inte är sant där så får man lite mer kött på benen där.

Jag röstar Sd för att jag hoppas att det ska sätta igång en rörelse åt det andra hållet, dvs att man börjar ta itu med de problem som vi alla så väl känner av men som etablissemanget inte låtsas som om. Bara därför rösta jag SD. Tror också att det finns många bra Sd-ledamöter kvar. Hoppas de kan i förlängningen göra något för att vända på den inriktning om uteslutningar "nolltolerans" som de så hårt jobbar för. De behöver mogna och kast ut de som endast är där av egen försörjning och inget annat.
AfS är inget alternativ just nu för mig.

 
Ingen bild

Anders

Torsdag 1 nov 19:28

Det är naturligtvis svårt för dig att acceptera med tanke på såväl den lojalitet mot partiet som det hårda arbete du lagt ned, men det är ju uppenbart att SD vill bli av med dig. Du har inte längre någon framtid i partiet. Sitt kvar i KF som politisk vilde och skapa så fort du kan en lokalavdelning av AfS inför nästa kommun- och landstingsval.

 
Ingen bild

Calle

Torsdag 1 nov 20:22

@ Tony 18:26
Så kommer jag att göra, med angivande av orsak!

 
Ingen bild

Christer

Torsdag 1 nov 22:11

@ Lena 1 19:27
Precis så känner jag med. Sverigevän och fritänkare, det är basen i mitt engagemang. Ville bara säga detta, och jag tror vi är ganska många som inte längtar efter ett nytt parti.

 
Ingen bild

World Traveller

Fredag 2 nov 01:49

Jag har mailat SD Kalmar och direkt till Jimmie Akesson (eller vem som nu laeser hans mail) utan att fa nagot som helst svar. Saa behandlar man inte sina vaeljare. I Storbritannien hade det utlost ett ramaskri och politiker hade tvingats avga.
Om Thoralf utesluts saa forlorar SD min roest. Da har de bevisat att de ar kontrollerad opposition.

 
Ingen bild

Mattias R

Fredag 2 nov 09:30

@Pepparholm
Torsdag 1 nov 18:23
Då väntar vi med spänning att det ska komma till vilket beslut man nu väljer att fatta, så det blir offentligt. Sen är det upp till bevis om hans agerande hade någon betydelse.

 
Ingen bild

Ludvig

Fredag 2 nov 17:26

Som jag skrivit förut. Thoralf är bättre än sitt parti. Har länge förvånats över att man inte är mer rädd om sina egna.

 
Ingen bild

Oscar

Lördag 3 nov 00:51

Tycker personligen att du ska erbjuda dina tjänster till Alternativ för Sverige. Vi har fått känna på partipiskan förrut och vet vad du går igenom. SD vill bara bli accepterade det vill inte vi.
Jag kanske är ute o cyklar nu men jag tycker det verkar som att du står närmare AfS än SD rent ideologiskt.
Sverige behöver och du behöver inte SD.

Kanske svårt när man kämpat för ett parti hela livet men SD har tyvärr vänt sina väljare och företrädare ryggen enligt min mening.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se