thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 14 april 19:26

 


Östra Småland upprättar varje år en "maktlista" för Kalmar län. Jag har funnits med på den listan under flera år, trots att jag lämnade riksdagen 2014. Anledningen är givetvis min blogg. Östran förutspådde i januari att jag skulle "satsa stenhårt på en krysskampanj".


Hur ser då förutsättningarna ut?


För att kunna bli inkryssad i riksdagen gäller detta.

1. Sverigedemokraterna måste ta mandat i Kalmar län. I valet 2014 tog vi två mandat i riksdagsvalkretsen för Kalmar län. Så det bör inte vara något problem.
2. För att bli inkryssad/personvald måste jag vara kryssad på minst 5 procent av rösterna som lagts på Sverigedemokraterna.
3. Om flera har mer än 5 procent kryss väljs den/de som har fått flest kryss (turordning).


I riksdagsvalet 2014 fick SD i Kalmar län 24 260 röster. Det innebär att det hade behövts 1 213 kryss för att nå upp till 5 procent. Jag fanns inte på riksdagsvalsedeln så det går inte att jämföra med, men jag fanns på kommunvalsedeln. I kommunvalet i Kalmar fick SD 4 325 röster och jag var kryssad på 787 valsedlar, vilket motsvarar 18,2 procent.


Om vi spekulerar i att samma andel hade kryssat mig om jag funnits på riksdagslistan utav de som röstade i Kalmar kommun där SD fick 5 744 röster i riksdagsvalet så hade jag fått ca 1 045 kryss. Sedan skulle då kryss tillkomma från övriga 11 kommuner i Kalmar län.


Om vi fortsätter med spekulationerna om att SD gör ett fantastiskt bra val i Kalmar län och skulle få ca 25 procent av rösterna, vilket i så fall innebära ca 40 000 röster. Då behövs minst 2 000 kryss för att bli personvald om övrigt är uppfyllt.


Jag tror personligen att det är fullt möjligt och i synnerhet om jag får mina läsares stöd!

 

Min planering ser ut ungefär så här idag.


Under de kommande månaderna fram till ungefär månadsskiftet juli/augusti kommer jag i första hand rikta in mig på att marknadsföra min blogg. Därefter mer rikta in informationen till att handla om hur man gör för att kryssa mig på riksdagsvalsedeln. 22 augusti startar förtidsröstningen.


Hur får man ut information?  Förutom min blogg, som givetvis kommer vara viktig.


Köpa Facebookannonser som riktar sig mot Facebookanvändare i Kalmar län.

Köpa annonser i lokala dagstidningar/gratistidningar.

Köpa annonser på digitala webbplatser.

Trycka upp flygblad för att marknadsföra min blogg och sedan närmare valet flygblad med information hur man kan kryssa mig på riksdagsvalsedeln.


Detta kostar givetvis en del pengar. Framförallt om jag skall köpa annonser/webbannonser i dagstidningar/gratistidningar. Men det får bli plånboken som avgör det.


Är någon intresserad av att stödja min krysskampanj så finns information i högermarginalen på bloggen (för konto, klicka på ”Visa presentation”)


Ett stort tack till de som under vintern/våren eller tidigare gett ett stöd till bloggen! Jag har en liten grundplåt som jag kan köra igång på.


Jag har redan börjat på Facebook med att marknadsföra min blogg med nedanstående annons som i skrivande stund nått ut till drygt 2 000 personer. Nu får vi se om jag lyckas få in fler läsare till min blogg.


  


Någon kanske redan sett den på Facebook. Bara att klicka på bilden om du vill kommentera eller dela på din Facebooksida ;-)


Alla goda idéer från min läsare hur jag kan bedriva en krysskampanj kommer beaktas.


Så här ser då riksdagsvalsedeln ut för Kalmar län. Där jag återfinns på plats nummer 63. Vid första anblicken kan det ses som väldigt långt ner men eftersom de första 60 namnen är gemensamma för hela landet blir de sannolikt att plats nummer 63 kan likställas med plats nummer 5 i praktiken. Men att vi skulle få 5 mandat i Kalmar län är mycket osannolikt och därför måsta jag kryssa mig förbi fram till första eller andra plats.


   


Jimmie Åkesson kommer sannolikt väljas i någon annan riksdagsvalkrets och nummer två Mattias Bäckström Johansson kommer sannolikt väljas för Kalmar län. Troligtvis också Anne Oskarsson men där kan jag kanske förändra det genom att jag kryssar mig fram. Men får vi tre mandat i Kalmar län kan det innebära att även Bo Karlsson från Västervik kan bli riksdagsledamot. Om Jimmie Åkesson blir invald i någon annan riksdagsvalkrets är det inte omöjligt att SD kan få tre eller fyra riksdagsledamöter från Kalmar län om jag kryssas fram. Då Anne Oskarsson mycket väl även kan röstas in för någon annan riksdagsvalkrets om jag skulle kryssa mig förbi och att vi går kraftigt framåt.


Jimmie Åkesson kommer bli invald i den riksdagsvalkrets där han får störst antal personkryss.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 14 april 11:56

För en tid sedan dömdes en litauisk man till två månaders fängelse och utvisning från Sverige under fem år. Han hade gjort sig skyldig till butikstöld till ett värde av ca 7 000 kronor i en butik i Kalmar, bland annat vitaminer och tvättmedel som sannolikt skulle försäljas i hemlandet. Han har dömts till fängelsestraff vid ett stort antal tillfällen sedan 1995 i hemlandet, som längst till 4år och 4 månader. Senaste gången var 2016 till 2 år och 6 månader.


Domen överklagades till hovrätten. Göta hovrätt upphäver dock utvisningen.


”Utvisning

Som tingsrätten har konstaterat är de allmänna förutsättningarna för utvisning

uppfyllda i fråga om Andrius Reméza. Eftersom han är EES-medborgare får dock

utvisning ske endast om det sker av hänsyn till allmän ordning och säkerhet.”

 

 ”Andrius Reméza döms nu för stöld vid ett tillfälle. Tillgreppsbrottet har inte avsett

varor till något högre värde. Andrius Remézas beteende framstår, mot bakgrund av vad

som anförts ovan, inte som ett verkligt och allvarligt hot som påverkar ett av

samhällets intressen och som går utöver den störning av ordningen som varje

lagöverträdelse innebär. Det skulle inte heller vara en i förhållande till brottsligheten

och till Andrius Remézas personliga beteende proportionerlig åtgärd att utvisa honom.

Enligt hovrättens mening finns det därmed inte förutsättningar för att utvisa Andrius

Reméza ur riket och tingsrättens beslut härom ska därför upphävas.”

 

 Grattis Sverige!


När den överklagade domen kom från hovrätten var redan fängelsestraffet mer eller mindre avtjänat. Hur lång tid tror mina läsare det dröjer innan samma person begår nya brott i Sverige?


 Hög tid att ändra lagstiftningen!

 

PS

Vad jag kan se har vare sig Barometern eller Östra Småland nämnt någon av dessa domar.


Det är också uppbart att lika inför lagen inte gäller i detta fall. Jag anser att när det gäller brottslighet skall det inte finnas några kryphål för att undvika utvisning.


Eftersom hovrätten lutar sin dom mot ett tidigare fall från 2014 där en person dömts till en månads fängelse efter en stöld av varor för 2 000 kronor där man upphävde ett utvisningsbeslut. Nu dömdes mannen vid Kalmar tingsrätt till två månaders fängelse och utvisning efter en stöld av varor som var tre gånger högre hade det varit intressant om åklagarkammaren i Kalmar överklagat hovrättens dom en den del som rör utvisningen till Högsta domstolen.

 


Av Thoralf Alfsson - Fredag 13 april 20:03

Jag finner det ytterst märkligt att Barometern inte med ett enda ord kommenterar att finansminister Magdalena Andersson under dagens interpellationsdebatt i riksdagen med sverigedemokraternas Mattias Bäckström Johansson kritiserar Kalmarhem och ordförande Roger Holmberg och därmed indirekt också kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson för deras skatteplanering.


Östra Småland var väldigt snabba ut med en artikel efter interpellationsdebatten.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/finansministern-kritisk-till-kalmarhems-skatteplanering/


Dessutom hade Östra Småland igår en väldigt bra artikel inför den kommande interpellationsdebatten. Något som jag skrev om på Facebook och länkade till artikeln.Visst är det märkligt att Barometern inte skrivit en enda rad om när Johan Persson och socialdemokraterna i Kalmar kritiseras av till och med finansminister Magdalena Andersson.

 

I Barometern får vi istället veta att kaniner gräver sönder en vall vid parken invid centralstationen. 

http://www.barometern.se/kalmar/kaniner-graver-sonder-vallen-vid-stationen/


Jag ser bara två möjligheter som kan förklara detta.


1. Barometern, som skall vara en borgerlig tidning gör allt för att skydda socialdemokraten Johan Persson från kritik.

2. Sverigedemokraterna skall tigas ihjäl. Inte en enda rad som kan uppfattas positivt av läsarna om Sverigedemokraterna.


Vilken förklaring tror mina läsare är mest trovärdig? 


Av Thoralf Alfsson - Fredag 13 april 12:45

Finansminister Magdalena Andersson kritiserade indirekt sin partistyrelseledamot Johan Persson i interpellationsdebatten med Mattias Bäckström Johansson. Lyssna särskilt till Mattias Bäckström Johanssons andra inlägg då han tar upp ett exempel från Kalmar kommun.


Av Thoralf Alfsson - Fredag 13 april 02:12

 

Det finns ett och annat där ute!

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 12 april 21:57

Jag blev minst sagt överraskad, för att inte säga chockad när jag lyssnade på första inslaget i dagens Studio Ett i Sverige Radio P1. Men först funderade jag på att stänga av radion när jag hörde hur de påannonserade inslaget om att golfströmmen försvagas. Jag förväntade mig att ett antal klimatalarmister skulle få breda ut sig med sina alarmistiska förutsägelser om golfströmmens påverkan på framtida klimat. Mycket riktigt så började inslaget på det spåret men sedan kom en senior professor från Göteborgs universitet in och sågade allt jämns med fotknölarna.

 

Jag trodde faktiskt inte mina öron!

 

Anders Stigebrandt berättade hur verkligheten såg ut i flera avseenden. Studio Ett:s programledare blev helt tyst men efter en stund försökte hon med ”men om” och återigen ”men om”. Jag hoppas att många lyssnade och förstod vad Anders Stigebrandt berättade. Det innebar att Anders Stigebrandt bara fick ordet en enda gång av programledaren. De övriga som deltog i programmet fick ordet flera gånger.


Jag gissar att det var både första och sista gången som Anders Stigebrandt bjöds in som sakkunnig till Sveriges Radio men även till SVT.

 

Eller har SR tagit till sig av kritiken mot deras ensidighet när det gäller klimatförändringar och börjat bjuda in även sakkunniga med andra uppfattningar.

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 12 april 08:10

Peter Wolodarskis anställda lakej Amanda Lindholm försöker bluffa till sig uppgifter från Sverigedemokraternas kommunföreningar genom att låtsas om en begäran av offentlig handling. Det är så jäkla lågt och ynkligt gjort av DN. En tidning som gör anspråk på att vara ledande i landet men som bara sjunker djupare och djupare ner i pk-träsket.


Amanda Lindholm har som journalist på DN ingen rätt att begära ut något från Sverigedemokraternas ideella föreningar! Har man ingen som lämnat kan man ju svara det men annars har Amanda Lindholm inget med det att göra och hon får vända sig till Länsstyrelsen eller landsting/regioner/kommunerna.


 


När jag dessutom får höra att journalister ringt upp sverigedemokrater och varit otrevliga mot de som vägrat lämna ut uppgifter blir jag upprörd.


Sverigedemokraterna består av många hundra ideella föreningar och lyder inte under någon offentlighetsprincip annat än de lagar som gäller för ideella föreningar. Punkt slut!


Alla förstår säkert syftet med hennes mejl. 


Jag föreslår istället att alla skickar ett mejl till Amanda Lindholm och ber att hon och hennes kollegor läser på om offentlighetsprincipen.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se