thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 feb 20:31

Sverigedemokraterna har ända sedan riksdagsinträdet 2010 lagt motioner och budgetar där vi lagt mer pengar på polismyndigheten med anledning av att vi vill ha fler poliser. Dessa förslag har röstats ner år efter år av partierna inom 7-klövern fram till för något år sedan då fler partier började förespråka samma sak. Under det sista året har flera partier tävlat om vem som vill ha flest poliser och vilka som vill öka polismyndighetens budget med störst antal miljoner kronor.


Buden har varit många, 2 000 fler poliser, 5 000, 6 000, 7 000 och nu 10 000 fler poliser!

 

Vi vet att brandkår och ambulans inte åker till vissa områden utan att få sällskap av polis. Ofta flera polispatruller. Vi vet att Radiotjänst inte skickar sin personal för att kolla TV-licenser i utanförskapsområden. Vi hörde en chef för ett säkerhetsföretag säga att de vågar inte ha sina vakter längre i vissa områden. Säkerheten är för dålig! Men i dessa områden tvingas många människor att bo.


Jag tror att de som tävlar om mest poliser missar något viktigt! Jag tror det behövs kraftigt ökade resurser till Tullverket, Skatteverket och Kronofogden. På dessa myndigheter behövs de massor av människor. Det är dessa myndigheter som kan sänka de kriminellas ekonomiska möjligheter och svarta affärer. Det gäller att täppa till alla möjligheter för att tjäna pengar svart. Det kan inte polisen göra utan det kan Skatteverket, Tullverket och Kronofogden göra.


Lyssna gärna på mitt anförande i riksdagen den 4 december 2013 innan jag ger ett litet exempel på vad jag menar. Om inte klippet funkar testa med denna länk.
Istället för 10 000 poliser så räcker det med 8 000 poliser och anställ istället 2 000 personer på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten för att enbart jaga de som ägnar sig åt brottslighet. En samlad attack från samhället av dessa myndigheter tillsammans med polisen för att knäcka de kriminellas affärsverksamheter.


Ett litet men mycket enkelt exempel är fusket med kassaregister. Idag är det krav på att kassaregister skall användas vid torghandel. Efter att jag betraktat detta på Stortorget under en lång rad fredagar så förstår jag att det sällan ges några kvitton. Försäljarna blir på dåligt humör om någon kund vill ha kvitto.


Det kanske förklarar hur de kan sälja sina grönsaker och frukt så billigt.


 


Ca 40 kr/kg hos ICA.


Istället för att använda kassaregistret så använder den här försäljaren en miniräknare att slå in de olika varorna. Sedan används kassaregistret bara som en kassalåda. Notera hur kassalådan öppnas i detta klipp.Detta upprepades varje gång en kund betalade med kontanter. Förklaringen till sättet att öppna finns i denna bruksanvisning för ett kassaregister.


 


Tyvärr är det väl så att skatteverkets personal inte vågar sig ut och granska den här typen av fusk av rädsla för sin egen säkerhet. Jag gissar att skatteverkets personal kräver handräckning av polis inför vissa kontroller idag men att polisens resurser inte heller räcker till. Vilket samhälle vi skapat.


Vågar man inte ta tag i dessa ”enkla” problem hur kan någon tro att samhället skall lösa de större problemen och den grövre brottsligheten? Satsa mer resurser på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 feb 08:26

Här kommer då ytterligare 6 nominerade till Fake News Award. Nu finns det alltså 12 nominerade som du kan rösta på i högermarginalen på bloggen.


7. Golnaz Hashemzadeh Bonde, författare och krönikör


Hon skrev artikeln på ledarsidan i DN om mannen på flyget som pekade ut brandmännen i Boden som rasister. Uppgifterna i krönikan var helt oriktiga.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/brandman-i-boden-utpekas-som-rasister


Notera att denna artikel i DN publicerades 3 juni 2014, endast tre dagar efter den så kallade Sandvikenrapporten. Hade man hjärnsläpp den veckan på DN eller var det bara otur 😉8. Stefan Löfven (S), statsminister


Stefan Löfven påstår att invandringen blir lönsam på långsikt. Tino Sanandaji bevisar att så inte är fallet i Sverige.
9. PK-media, Aftonbladet, Expressen, DN och SvD

 

Gruppvåldtäkten på finlandsfärjan Amorella, där pk-media pekar ut svenska män när det själva verket handlade om somaliska män.


Artikel Expressen.

 


Artikel Nya Tider

 


10. Morgan Johansson (S), justitieminister.

 

"Stor högerextrem demonstration i Polen, med starka nazistiska och antijudiska inslag. Detta måste slås tillbaka!"


Den 11 november firade Polen sin självständighetsdag.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Polens_nationella_sj%C3%A4lvst%C3%A4ndighetsdag


Undrar hur Morgan Johansson skall slå tillbaka att Polen firar en självständighetsdag?


 11. Erik Ullenhag (L), integrationsminister.


Alliansregeringen och Erik Ullenhags myter om invandringen som presenterades på regeringens webbsida. Sidan finns inte längre att hitta på regeringens webbsida.


Listan bestod först av 13 punkter men utökades senare till 20 punkter.


Läs mina blogginlägg.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/december/tack-erik-ullenhag.html


http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/december/myt-nr-8.html


 
12. Johan Rockström, agronom och klimatalarmist.


”Förra fredagen gav klimatexperten Johan Rockström skräckbeskedet att vår planet kan ha nått en ”point of no return”, det finns ingen återvändo. Intervjun i ”TV4 Nyhetsmorgon” har varit ett av veckans mest delade videoklipp i sociala medier.”

November 2016


Att Johan Rockström inte kan skilja på väder och klimat är minst sagt anmärkningsvärt!


https://anthropocene.live/2016/12/03/klimatpropagandan-handlar-om-att-underminera-tron-pa-demokratin/


Av Thoralf Alfsson - Måndag 12 feb 13:11

Idag och imorgon presenterar jag de som blivit nominerade till Fake News Award. Jag presenterar 6 idag och sedan 6 nominerade imorgon. Omröstning börjar imorgon när jag publicerat övriga nominerade.


1. Alexandra Pascalidou

 

Trump sympatisörer öser ut knark och sprit.


 

2. Carina Bergfelt, utrikeskorrespondent SVT


”Det är tre gånger högre sannolikhet att du dödas av en ko än att du dödas av en islamistisk terrorist.”

Carina Bergfelt, SVT


Ovanstående citat kommer ifrån Rapport den 5 februari 2017 klockan 19:30. Programledaren i Rapport svarade då följande.


”Tack Carina för att de ger oss dem perspektiven.”

 

Jag hade ingen aning om att kor dödar så många människor. Tänk att man aldrig hört talas om detta tidigare.


 

3. Ossi Carp DN, journalisten som skrev om Sandvikenrapporten

 

Artikeln hävdade att Sandviken tjänade 500 miljoner kronor per år på invandringen. Enligt artikeln skulle revisionsföretaget PWC räknat ut denna siffra. Artikeln publicerades 31 maj 2014 och var säkert tänkt till något för 7-klövern i valrörelsen. Flera ministrar gillade och länkade till artikeln. Bland annat Erik Ullenhag.


    


 

4. Anders Ygeman (S), då inrikesminster, idag gruppledare riksdagen för socialdemokraterna.

 

I januari 2016 gick Anders Ygeman ut och sa att upp emot 80 000 asylsökande skulle utvisas och han utlovade också en rad åtgärder för att få asylsökande att återvända frivilligt. Hur har det blivit? 

5. Annika Larsson, forskare i textilarkeologi vid institutionen för arkeologi och antik historia vid Uppsala universitet.

 

Vikingar åkallade Allah!


Forskare menar att Annika Larsson måste ha fantiserat ihop det.


https://samnytt.se/forskare-om-vikingatidens-allah-band-hon-maste-ha-fantiserat-ihop-saker/

 

 

 

 

6. Fd landshövding Stefan Carlsson, håller tal på nationaldagen.

 

I sitt tal påstår landshövdingen att 50 procent av de asylsökande från Syrien är högutbildade. De är läkare, tandläkare och ingenjörer.


 

 

 


Av Thoralf Alfsson - Lördag 10 feb 21:33

Idag har Miljöpartiets stjärnskott i Kalmar län, Max Troendlé en debattartikel publicerad i Barometern. Han inleder väldigt hårt och falskt eller för att säga det i sann klimatalarmistisk anda utan det minsta fakta som belägger hans skrämselpropaganda. Han inleder bland annat så här.


”Klimatkrisen går inte att skjuta fram, den är redan här. Det vet de 20 miljoner människor som idag är på flykt från torka och naturkatastrofer. Och gör vi inget nu kommer Kalmar län drabbas hårt. Torka som slår mot lantbruket, en stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer under vatten och extremväder som blir ett vanligt inslag i vardagen.”

 

Det skriver idag Max Troendlée (MP) i dagens Barometern. Suck…..


Barometern illustrerar dessutom artikeln med en bild från torkan i Östafrika (Foto Marcus Holmgren/läkarmissionen). Gick väl inte att hitta en bild närmare Kalmar län med torka. Suck…...


En stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer (läs Kalmar, Oskarshamn och Västervik) under vatten. Suck…..


I vilken ända skall vi börja. Torka? Torka beror på utebliven eller väldigt lite nederbörd i kombination med värme. Hur ser det då ut i Kalmar län? Nederbörden har de senaste 150 åren ökat med i genomsnitt ca 100mm som årsmedelvärde. Och det är ingen skillnad på vinter eller sommarhalvåret enligt statistik från SMHI. Temperaturen har också ökat under denna period.

 


  

 


När det sedan gäller havsnivån så måste vi givetvis även ta hänsyn till landhöjningen. För den är ju verklig! Men det tycks miljöpartister inte förstå. I Kalmar län har vi en mätstation i Oskarshamn som har varit i drift i snart 70 år. Så här ser grafiken ut för denna mätstation.


 


Det vill säga trenden de senaste närmare 70 åren är att havsnivån har sjunkit med ca 30mm. Det är fakta och inget annat, oavsett var Max Troendlé skriver. Risken för att våra städer skall hamna under vatten minskar med andra ord om man håller sig till verkligheten.


Det är bedrövligt att inga andra politiker vågar bemöta klimatalarmisten och miljöpartisten Max Troendlé. De är uppenbarligen livrädda för att komma i konflikt angående klimatförändringar. Skulle övriga partier ta debatten med Miljöpartiet angående klimatet och effekterna av klimatförändringarna skulle Miljöpartiet åka ur Sveriges riksdag.


PS

Enligt Max Troendlé själv så äger han denna ”husbil” men enligt transportstyrelsen så gör han inte det men det kanske bara är ett trix för att ingen skall kunna kritisera honom för att han inte lever som han lär. I så fall ett riktigt hyckleri. "Husbilen" fanns i varje fall i Visby under Almedalsveckan 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 9 feb 22:31

Den 23 januari tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet att låta företaget Humana ta över Kalmar kommuns verksamhet med personliga assistenter. Det vill säga den rödgröna majoriteten bestående av S, V och C privatiserar över 100 tjänster som personliga assistenter. Det borde få vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att bli fullständigt galen 😉


Nu har det dock inkommit ett överklagande från en anhörig till en av brukarna. Men i Barometern uttalar sig Johan Persson enligt följande.


”Enligt kommunalrådet Johan Persson har det nu överklagade tilldelningsbeslut till Humana, som togs den 23 januari, redan vunnit laga kraft.”

 

Jag har mejlat kommunens jurist och frågat om detta stämmer och fått följande svar.


”Det är 10 dagar enligt LOU, beslutet togs den23 januari så överklagandetiden har gått ut. Dessa beslut prövas enligt LOU och ska inte vara överklagningsbara enligt kommunallagen.”

 

Problemet är bara att Kalmar kommun skriver på sin kommunala digitala anslagstavla, där alla beslut skall anslås att beslutet kan överklagas fram till den 14 februari. Det rör §1 från den 23 januari.


 Skall bli intressant att följa denna överklagan och vad som gäller. Det borde faktiskt vara det som anges på kommunens digitala anslagstavla som är övergripande!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 9 feb 18:05

Mönsterås centerpartistiska kommunalråd Anders Johansson ville inte svara på mina enkla frågor innan jag publicerade mitt blogginlägg.


När sedan blogginlägget började spridas på Facebook blev han uppenbarligen upphetsad och kallade det för ”Kalle Anka-beräkningar” och att han brydde sig lika lite om siffrorna från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket som han brydde sig om Iraks statsskuld och tyngdaccelerationen på Kilimanjaro. Det är häpnadsväckande!


Det säger en hel del om centerpartiets kommunalråd Anders Johansson i Mönsterås!

 

Mina tre frågor handlade inte om mina beräkningar utan om framtiden i Mönsterås kommun enligt nedan.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på den utveckling som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Dessa frågor ville inte Anders Johansson svara på!


Här kan du läsa hur Anders Johansson reagerat på Facebook.


 


Lika bra att jag även redovisar mitt första svar till Anders Johansson


 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 9 feb 08:52

Jag skickade nedanstående sammanställning över Mönsterås kommun till kommunchefen Fredrik Johansson och kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C) och ställde nedanstående frågor.

 

Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på den utveckling som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Som jag misstänkte så svarade inte det centerpartistiska kommunalrådet Anders Johansson på frågorna. Svagt av ett folkvalt kommunalråd. Men kommunchefen Fredrik Johansson, tackade för ett bra sammanställt dokument och svarade på frågorna. Jag redovisar svaren i slutet av blogginlägget.

 

Centerpartiet har styrt Mönsterås kommun under flera decennier. Partiet har i de senaste valen fått lite drygt 40 procent i kommunvalet men samtidigt har Centerpartiet bara fått ca 10 procent i riksdagsvalet av samma väljare. Med andra ord handlar det inte Centerpartiets politik utan om ett centerpartistiskt kommunalråd vad namn Roland Åkesson som styrt kommunen och som fått förnyat förtroende val efter val.


Men för något år sedan lämnade Roland Åkesson politiken. Kanske såg han vad som skulle komma i sin egen kommun. Något han själv givetvis har ett stort ansvar för. Bättre fly än illa fäkta!


Mönsterås kommuns absolut största privata arbetsgivare är Södra Cells massafabrik och det relativt nya Södra Timber. Ett så stort företag och arbetsgivare genererar ju även en mängd arbeta åt underentreprenörer, konsulter och lokala serviceföretag. Så Mönsterås kommun har många stora fördelar i förhållande till andra kommuner av samma storlek. Men har det centerpartistiska styret förvaltat dessa goda förutsättningar?


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Mönsterås? I stort sett har befolkningsmängden varierat runt 13 000 invånare under senaste 15 åren. Men sammansättningen av befolkningen har förändrats över tid.


 

Källa SCB


Antalet invånare med svensk bakgrund har minskat med ca 1 000 personer sedan 2002 men antalet invånare med utländsk bakgrund har under samma tid ökad med ca 1 200 personer. Siffrorna för 2017 har ännu inte kommit från SCB.


Efter som Mönsterås har goda arbetsmöjligheter har arbetslösheten varit låg under många år i Mönsterås kommun men under de senaste åren har de hänt något.


 

Källa Arbetsförmedlingen


Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 3,8 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna ökat till över 40 procent. En mycket besvärlig utveckling för Mönsterås kommun.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Mönsterås kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 22 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

  

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men den blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Källa Försäkringskassan


Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen.

Dessutom så har förstås Mönsterås kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 5 miljoner kronor.


Mönsterås kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste 5 åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till 95 miljoner kronor.


 

Källa Migrationsverket


Ökning sedan 2012 är ca 1300 procent. Från 7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 95 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan närmare 140 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Mönsterås kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 540 miljoner kronor så utgör det ca 25 procent.


Om Mönsterås kommun skulle finansiera hela invandringen självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med ca 25 procent. Det vill säga från dagens 21,41 kronor till ca 27 kronor. En höjning med nästan 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 39 kronor per hundralapp!

 

De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Mönsterås kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när Mönsterås kommun måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Mönsterås kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Ja. Senast igår på kommunstyrelsemötet var arbetslösheten med som en punkt. Övriga delar som tex befolkningsstruktur och medel från staten redovisas vid bl a delår och bokslut.


Hur ser du på den utveckling som framgår av statistiken?

Vi är medvetna om utmaningen med en växande kommun och att integrationsarbetet är en viktig nyckel för att lyckas åren framöver.

Ett steg är att vi inlett ett samarbete med Arbetsförmedlingen, Högsby-, och Oskarshamns kommuner med syfte att få ut fler i arbete.

Vi arbetar även aktivt med kommunens föreningsliv med syfte till en bättre integration.

Skolan är en viktig del där kommunen har ett ansvar i att få ut elever med ett godkänt slutbetyg.


Vi ser även utmaningen med att kunna rekrytera personal framåt. Som annan statistik visar är det färre som ska försörja fler och redan idag finns det vissa yrkesgrupper där det är svårt att hitta personal.

Detta gäller för de flesta kommunerna i Sverige och vi har en stor utmaning i att få personer till att utbilda sig inom dessa yrken.


Är du oroad inför framtiden?

Nej, jag är inte oroad men är medveten om att vi står inför en utmaning.

Samtliga kommuner måste ständigt arbeta med sin struktur för att kunna tillgodose samhället med de tjänster vi har som ansvar för enligt kommunallagen.

Detta gäller både när kommuner får fler eller färre invånare eller att följa den åldersstruktur som skiftar mm.

Är jag oroad för något så är det att det finns en trend i att de statliga myndigheterna  som  polis, arbetsförmedling och försäkringskassa verkar vilja minska sin närvaro i mindre kommuner och koncentrera sin verksamhet till större kommuner. Detta lägger ett tyngre ansvar hos de kommuner som drabbas. Jag ser det som mycket viktigt att sådan service finns lokalt.


Min kommentar till svaren.

Mönsterås är inte en växande kommun. Det är i stort sett samma antal invånare idag som det var 2002. Sedan blir jag som vanligt trött på det så populära och politiskt korrekta "utmaning" som återkommer i tid och otid. Istället för att man använder det rätta ordet "problem". Men det är ett sätt att hålla skenet uppe och det låter snarare positivt än negativt med "utmaning".


Skönt för alla invånare i Mönsterås att kommunchefen inte är oroad över utvecklingen.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se