thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 6 dec 16:42

 


Håkan Juholt        Foto Thoralf Alfsson

 

Kvällspressen kommer låta valrörelsen 2018 bli den smutsigaste i svensk historia. Det kommer inte bero på i första hand politikerna utan på att kvällspressen kommer släppa fram ett antal okunniga ”clowner” som är villiga att ta billiga poäng genom avskyvärda uttalanden, krönikor eller artiklar. Jag tror mina läsare vet vilka jag syftar på. Det kommer säkert dyka upp några nya stjärnskott som t.ex Linnéa Claeson på Aftonbladet som den 2 december försökte få lite uppmärksamhet med en krönika. Vi kommer få se flera antinationella virrpannor!


Jag har genom åren haft många diskussioner med ansvariga utgivare och journalister om innehållit i tidningarna. Från ansvarigt håll hävdas det alltid att det är bara på ledarsidan som den politiska vinkeln skall finnas och att artiklar inne i tidningen skall vara objektiva. Jag undrar om de tror på detta själva idag. Nu finns det ju till och med ansvariga utgivare, Peter Wolodarski som säger att de ägnar sig åt agendajournalistik.


”Nationalismen ett problem för EU” skriver idag Mats Andersson på Barometern. Jag skulle vilja säga att globalisterna är ett problem för folket i Europa. Mats Andersson har varit i Bryssel och hälsat på och träffat Anna Hedh (S), Cecilia Malmström (L) och Cecilia Wikström (L). Ett väldigt representativt urval av EU-parlamentariker om man som journalist vill skriva en objektiv artikel. Eller hur? Det är en väldigt ensidig politisk artikel. Jag hoppas att väljarna skall komma ihåg dessa antinationalistiska politiker. Varför träffade inte Mats Andersson våra Sverigedemokrater i Bryssel så de fick en möjlighet att bemöta ”skitsnacket” från dessa globalister.


Det finns andra som uppskattar vad Peter ”Nalle” Lundgren uträttar i Bryssel.
Nu väntar jag spänt på att Mats Andersson skall åka till Bryssel och träffa/intervjua Peter ”Nalle” Lundgren om transportfrågor och varför inte även Nigel Farage. Men det lär aldrig inträffa. Istället har Mats Andersson åkt till Island och Reykjavik för att träffa och intervjua socialdemokraten Håkan Juholt som är ny ambassadör på Island. Undrar om Mats Andersson vågar ställa frågor om Juholts syn på demokratin i Sverige eller demokraturen?


”– Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin!”

Håkan Juholt, läs artikel Nyheter idag.


Håkan Juholt säger också följande.


”I en intervju med SvD uppger Juholt att han inte kommer resa tillbaka till Sverige de närmaste tre eller fyra åren.”

 

Jag kan ju spekulera i varför Håkan Juholt känner på det sättet. Han är säkert jäkligt trött på de flesta partivännerna inom det socialdemokratiska ledarskapet i Sverige. Sedan tror jag att han även är trött på islamiseringen i Sverige och allt vad det för med sig i det svenska samhället. Men det säger han givetvis inte. Någon islamisering existerar dock inte på Island! Det har Håkan Juholt säkert redan upptäckt.


Det skall bli intressant att läsa om Mats Andersson vågat ställa lite kontroversiella frågor i hans ögon men helt naturliga frågor enligt mig när han träffat Juholt.


Jag tror alla inser att vi kommer att ha hela den svenska presskåren emot oss under 2018, oavsett om det är på nationell eller lokal nivå. Journalisterna kommer kämpa med näbbar och klor för att behålla Miljöpartiet och Liberalerna i riksdagen. Kristdemokraterna däremot kommer nog inte få så mycket stöd av media om det inte tar ett kraftfullt avstånd från Sverigedemokraterna.


Så funkar den objektiva journalistkåren och media i Sverige. Men vi skall ta fajten!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 4 dec 23:50

 


Hur kan man överhuvudtaget diskutera att kanske så många som 10 000 ensamkommande skall får stanna i Sverige och genomföra sina gymnasiestudier under flera år utan att man vet hur många miljarder kronor detta kommer att kosta? Jag har sökt efter beräkningar från regeringen men det finns uppenbarligen inte. Ansvarig minister uttalar sig enligt nedan.


”Regeringen avser att återkomma med bedömningen av kostnaden.  Nu går vi in i samtal med övriga partier, efter det kommer vi med beräkningar, säger migrationsministern Helené Fritzon (S)”

 

Det är helt enkelt horribelt! Det är sjukt! Det är fullständigt ologiskt! Den tar ett sådant beslut utan att veta vilka kostnader det medför skattebetalarna skall kastas ut från regeringen och riksdagen.


Att se Helené Fritzon, Gustav Fridolin, Ylva Johansson och Isabella Lövin på presskonferensen och presentera detta förslag är stor tragisk komik!


Vilka inkompetenta ministrar!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 3 dec 21:18

 


Nej, jag tror inte det. De flesta svenskarna tycks inte bry sig om hur vårt land utvecklas.


Varför blir det en stor nyhet när några rättsläkare säger upp sig? Både SR och SVT har kört det hela dagen. Det är enligt min uppfattning en icke nyhet som inte bör få någon uppmärksamhet. Att några rättsläkare inte gillar hur ålderskontroller skall utföras kanske helt enkelt beror på deras egna politiska uppfattning. Men den frågan ställs givetvis inte av journalisterna från public service! Röstar de på Miljöpartiet?


Gick en promenad i Kalmar idag. Eftersom vi snart trappar upp valrörelsen så kollar man lite på de alternativ som finns och vilka som kan ge oss mest tillbaka för varje betald krona. Det vill säga antal röster/krona. Skall man satsa på tidningsannonser, tidningarnas webbannonser, tidningarnas mobilsidor, digitala annonstavlor, bussarnas bildskärmar, radioreklam, TV-reklam, sociala medier som Facebook eller något annat.

 

För knappt ett år sedan byttes alla busskurer i Kalmar ut mot nya med en digital annonstavla. Kanske något för oss. Undrar om de har okrossbara glas på dessa. Kalmar Energi behöver nog inte oroa sig för detta med tanke på sitt budskap. Följer Kalmar Energi detta blir det snart ”strömavbrott” i Kalmar och kanske även ”kortslutning”.


 

Ölandssol och Kalmarvindar? Frågan är om de ens uppgår till 1 procent av den elenergi som Kalmar Energi säljer till sina kunder?


Det gäller att lura kunderna ordentligt! Det är lite som att äta kakan och ändå tro att man har den kvar. Det vill säga sälja samma solenergi gång efter gång till alla elkunder. Kunden förstår ju ändå inte. Det är ju bara två hål i väggen ;-)

Av Thoralf Alfsson - Lördag 2 dec 23:49

Mycket trevlig eftermiddag och kväll med föreläsning av Björn Söder om Utrikes och försvarspolitik. 130-140 medlemmar hade kommit till Staby Gårdshotell i Högsby för att lyssna på Björn Söder och sedan avnjuta ett julbord.


 

 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 dec 22:51

Högby IF-löparen Omar Mohammed Ismail blev svensk medborgare för bara en månad sedan. ”

 

En riktig talang som kommit till Kalmar och han är bara 17år. Helt fantastiskt! Efter bara några lopp som svensk medborgare får han nu representera Sverige vid EM i Slovakien. När kom han till Sverige?


”17-årige Omar Mohammed Ismail har blivit uttagen till terräng-EM för 19-åringar.”

 

Tänk att den unge 17-åringen får springa mot 19-åringar. Det skulle kunna vara hämtat från rekordmagasinet!


Läs artikel och se foto i Barometern.


Omar Mohammed Ismael kom till Sverige som ensamkommande barn men nu har han både sin pappa och två bröder i Sverige. Undrar hur många fler som kommer från Somalia. Undrar hur de försörjer sig eller om det är de svenska skattebetalarna som står för fiolerna?


Se klippet nedan om ”17-åringen” från SVT Småland. Han ser mest ut som en 15-åring!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 dec 19:50

Imorgon har Sverigedemokraterna i Kalmar län sitt julbord med många anmälda medlemmar. Vi har också förmånen att ha riksdagens andre vice talman Björn Söder som föreläsare innan vi intar julbordet.


Jag ser fram emot vad Björn Söder kommer berätta för oss. Jag hoppas på många anekdoter från hans tid som talman vid Sveriges riksdag. Jag har svårt att tänka mig någon mer genuin Sverigedemokrat än Björn Söder.


Jag återkommer med ett blogginlägg om Björn Söders föreläsning och vårt julbord.

Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 dec 10:33

Jag beställde ut förundersökningen i februari och läste de ca 160 sidorna och tittade på videoklippen. Min slutsats blev att det var väldigt bristfälligt och högst tveksamt med tanke på de så kallade vittnenas uppträdande och bakgrund.


Läs vad jag skrev efter att jag läst förundersökningen i februari.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/02/03/11413406-politiskt-atal/


Så här skriver DN idag. Precis samma värdering som jag gjorde i februari!


"Enligt en av domarna, Birgitta Trägårdh, ansåg rätten att vittnena inte var tillförlitliga. 


– Det är åklagaren som ska motbevisa en nödvärnsinvändning och vi har gjort bedömningen att bevisningen inte räcker till för det. Man har hört ganska många vittnen, och de vittnen som man har dömt honom på i tingsrätten, de tycker vi inte är riktigt tillförlitliga, säger Birgitta Trägårdh, en av domarna, säger hon till TT.

 

Bland annat blev ett vittne senare omhändertaget på grund av berusning. Från övervakningsfilmer har det konstaterats att den säkerhetsvakt som vittnat hade sin uppmärksamhet åt ett annat håll, och detsamma gäller livvakterna."


Jag är väldigt glad för Kents skull att han frias från dessa anklagelser och att domen från tingsrätten rivs upp. Domen i tingsrätten var enligt min mening politiskt betingad! Stor besvikelse i media.


Grattis Kent Ekeroth!

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se