thoralf

Direktlänk till inlägg 21 november 2018

AVGÖRANDET NÄRMAR SIG

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2018 22:30

Väldigt många kontaktar mig och undrar över vad som händer eller varför inget händer i det ohederliga personärende som öppnats mot mig av Sverigedemokraternas medlemsutskott. Jag känner att jag har ett jättestort stöd bland medlemmar och sympatisörer. Jag anser att det är en ohederlig och illa underbyggd anmälan som gjorts av personer inom partiet. Enligt den information jag fått är ett beslut på gång från partistyrelsen om uppgifterna stämmer.


Jag har fått ett brev från medlemsutskottet där anklagelserna mot mig presenteras. Jag har bemött dessa märkliga och minst sagt klena och svaga anklagelser som riktas mot mig i ett yttrande på ca 20 sidor till medlemsutskottet, där jag bemött punkt för punkt. Jag hoppas att ledamöterna i partistyrelsen besvärar sig med att läsa mitt yttrande på 20 sidor. Jag ställer gärna upp och svarar på frågor om någon av ledamöterna vill ha ytterligare information. Kontaktinformationen finns i högermarginalen på bloggen.


Medlemsutskottet vägrar dessutom att lämna ut de yttranden som inkommit från kommunföreningen i Kalmar och det yttrande som kommit från distrikt Kalmar län. Det innebär att det kan riktas anklagelser emot mig som jag inte får någon möjlighet att bemöta. Väldigt illa. Nu är jag inte alls orolig för det yttrande som min kommunförening lämnat till medlemsutskottet men det yttrande som skrivits från distriktet är en helt annan sak.


Jag är dock förhindrad att redogöra för anklagelserna så länge utredningen pågår och inget beslut finns. Om det råder någon form av rättssäkerhet inom Sverigedemokraterna så kan inga andra omständigheter eller anklagelser ligga till grund för en uteslutning än de som anges i brevet från medlemsutskottet. Allt annat skulle jag beteckna som ett gravt rättshaveri, om jag inte ges en möjlighet att bemöta alla anklagelser vid en uteslutning.


Min egen bedömning är att om partistyrelsen beslutar att utesluta mig på de grunder som anges i brevet från medlemsutskottet, kommer det bli pinsamt för medlemsutskottet och partistyrelsen.


Jag hoppas givetvis att den situationen inte skall uppstå men om det ändå inträffar kommer jag givetvis att publicera hela händelseförloppet.


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hm

21 november 2018 23:07

It's not over untill the fat lady sings!

OT men mycket bra analys av Folkpartiet/Liberalerna på bloggen Anthropocene.
https://anthropocene.live/2018/11/17/folkpartiets-uppgang-och-fall/

 
Ingen bild

Laglydig

21 november 2018 23:18

Jag hoppas naturligtvis att det parti som jag är politiskt aktiv inom inser det bisarra i den här historien och avskriver ärendet som grundlöst!

I vilket fall som helst så har du mitt och många partikamraters fullständiga stöd vad som än händer!

 
Ingen bild

Björn

22 november 2018 00:21

Iof skulle det vara intressant att få ta del av din erfarenhet av hela ärendet men å andra sidan får vi hoppas att det inte blir någon uteslutning och att du därför ej heller kommer delge dessa.

Utan att veta ett dugg om vad som ligger bakom kan jag nog bara gissa att bloggen nog inte var hela anledningen. Gissar att det är någon/några som känner sig trampade på tårna och att det ligger annat bakom. Blogguttalandet blev nog bara den utlösande faktorn

Framtiden kanske utvisar vad som har hänt. Hur som helst är inte sådana här saker bra för partiet. Hur det nu än går.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

22 november 2018 00:46

Global Compact on safe, orderly and regular Migration

Kristianstadsbladet.
Säg nej till FN:s globala migrationsavtal
Avtalet är för omfattande, för ogenomtänkt och kan verkligen få svåra konsekvenser för svenska kommuner och skattebetalare. Det behövs verklighetsanknytning i migrationsdebatten – inte fler svulstiga världsfrånvända papper. Avslag, tack.
http://www.kristianstadsbladet.se/article/sag-nej-till-fns-globala-migrationsavtal/

Skaraborgs Allehanda.
Glöm vallöftena om minskad invandring
PUBLICERAD: 2018-10-26
I december i år kommer, om inget särskilt inträffar, den nuvarande regeringen att skriva under ett FN-dokument kallat ”Global Compact on safe, orderly and regular Migration”. I dokumentet klassas migration som en mänsklig rättighet, vilket innebär att vem som helst, hur som helst, kan migrera till vilket land som helst i världen.
https://www.sla.se/2018/10/26/glom-valloftena-om-minskad-invandring/

 
Ingen bild

Va?

22 november 2018 01:01

Verkar väldigt dåligt skött. Varför vill de inte lämna ut yttranden? Ska man yttra sig måste man väl ha partinsyn?

 
Ingen bild

World Traveller

22 november 2018 07:14

Blir du utesluten så kommer jag aldrig mer att stödja SD.

 
Ingen bild

Ludvig

22 november 2018 07:24

Det vore en stor skandal om den som vi litar mest på blir utesluten. Då är förtroendet förbrukat.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 november 2018 08:12

Ja d u Thoralf, det ruttna spelet i maktens korridorer visar sej gång på gång ,kämpa på gamle vän !

 
Ingen bild

Demokrat

22 november 2018 08:55

Har ju aldrig röstat på SD och kommer väl aldrig att göra det heller men det är så tragiskt att sådant här skall behöva ske. Vad jag kan förstå så måste väl Du Thoralf vara en bra företrädare för SD. Du är ju enormt noga och tar fram fakta på det mest fantastiska sätt. Även om vi har olika syn på hur Sverige skall styras önskar jag Dig allt gott.

 
Ingen bild

tony1

22 november 2018 09:11

dom funderar säkert på hur dom ska ta sig ur det målade hörnet utan att tappa ansiktet, heja thoralf stöder dig samt att sd gör rätt o lägger ner ärendet.

 
Ingen bild

Mats

22 november 2018 09:17

Om du utesluts så är vi många dom går med dig,SD har enligt min mening gått 7-klövern till mötes i allt för mycket och börjar likna en av dem som är anledningen att SD finns och blivit stora

 
Ingen bild

Niklas R

22 november 2018 09:36

Av ren nyfikenhet.
Vad står det i stadgarna om uteslutning av en medlem i partiet?
På vilka grunder kan man bli utesluten - bortsett från att inte betala medlemsavgiften?

Thoralf Alfsson

22 november 2018 09:58

Finns egentligen bara detta i partistadgarna.

"Uteslutning av medlem som överträder kraven i 1 kap 2 § eller som på annat sätt genom sitt
uppträdande skadar partiets anseende verkställs av partistyrelsen med omedelbar verkan.
Medlemmen i fråga, styrelsen i den kommun- eller kretsförening samt distrikt vederbörande
tillhör ska före beslutets fattande beredas tillfälle att yttra sig. En erlagd medlemsavgift
återbetalas ej."

Skadar partiets anseende kan ju tolkas på många olika sätt och bedömas väldigt olika från fall till fall, beroende på olika omständigheter.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 november 2018 10:42

Det diskuteras om anonyma vittnen. SD är tydligen beredd att internt gå ett steg längre och hemligstämpla vittnesmål mot den anklagade.

 
Nils Renstrand

Nils Renstrand

22 november 2018 11:19

Står obetingat på Din sida! Om uteslutning sker upphör mitt medlemskap med omedelbar verkan. Så kan man inte behandla en av sina bästa partiarbetare!

http://nils.renstrandcomhem.se

 
Ingen bild

Tony

22 november 2018 11:34

Jag tror att det kommer att kosta mer än det smakar att bli av med en för någon enstaka individ obekväm person, man kan ju hoppas att förnuftet får råda, i annat fall blir dom mer o mer lika övriga partier i falskhet.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

22 november 2018 11:51

Min omedelbara tanke var att om någon kommer förlora på att behandla sina rakryggade och modiga partiföreträdare på detta sätt, kommer bara att leda till att partiet förlorar medlemmar som kommer vända sig på annat politiskt håll.
Är det detta man vill ska hända??

 
Ingen bild

Urfascisten inledde sin karriär som vänsterextrem

22 november 2018 12:14

"Den italienske diktatorn Benito Mussolini har gått till historien som fascismens grundare. Men jag har hört att han började sin bana som socialist, långt till vänster. Är det sant? I så fall – varför bytte han ideologi?"
https://www.svd.se/urfascisten-inledde-sin-karriar-som-vansterextrem

 
Ingen bild

Christer

22 november 2018 12:57

Den här uteslutningsprocessen som partiet startat mot dig är djupt olustigt på flera sätt. Jag känner inte andra partiföreträdare för SD, eller läser deras bloggar. Det var Thoralf och Stellan Bojerud som öppnade mina ögon för det samhälle vi lyckats skapa. Stellan och Thoralf framstod för mig som hederliga företrädare för ett alternativ för Sverige. Stellan har lämnat oss, men Thoralf finns kvar som en fast punkt för oss som önskar oss vårt land tillbaka. Ni kan inte bara utesluta en sån person.
Den andra olustiga aspekten är den process som partiet initierat mot Thoralf. SD skall inte vara ett sådant parti som saknar öppenhet mot övriga partimedlemmar. Detta påminner om Stalins Sovjet vad det gäller slutenhet.
Att kunna utesluta medlemmar i ett parti måste vara en demokratisk rättighet som vi inte ska rucka på. Där är alla överens. Men processen mot Thoralf känns så sluten och främmande för ett land som Sverige.
Till de som sitter i Medlemsutskottet vill jag säga: Lägg av - Lägg ner! Utesluter ni Thoralf så lämnar jag SD. Och jag kommer aldrig att rösta mer överhuvudtaget. Jag bor då i ett land jag inte vill bo i. Detta har SD bidragit med.
Att ni inte begriper bättre!

Thoralf Alfsson

22 november 2018 13:32

Stort tack för de vänliga orden. Stellan Bojerud var en riktig hedersman.

 
Ingen bild

Alfons

22 november 2018 13:12

Tyvärr! Sd påminner mer och mer om ett Kalle Anka-parti.

 
Ingen bild

Leif

22 november 2018 13:21

Jag kommer troligtvis också att säga upp mitt medlemskap om Thoralf ryker. Tråkigt kanske men som jag ser det rakryggat.

 
Ingen bild

SM811

22 november 2018 13:39

SPRID!! självmordsavtalet
http://soldatmamma.blogspot.com/2018/11/sprid.html

 
Ingen bild

Stefan A

22 november 2018 14:08

Bara att instämma med Christer, Thoralf behövs som folkupplysare i evn. nuval och EU-val...


"samajbete övej blockgjänserna" Löövs svar på allting börjar man tröttna på nu....

 
Ingen bild

Morgan

22 november 2018 14:41

Många stödjer Thoralf när han blir uteslutet för det blir han med största säkerhet. Då kommer hans gamla vänner sluta hälsa o ta avstånd. Har själv varit med om detta. Tyvärr är sd som en sjuk sekt. De spottar på sina egna. Många mår dåligt av obefogade uteslutningar. Det värsta är att topparna får säga vad som helst hör gäller klart olika måttstockar. Mitt råd till Thoralf är att bli vilde Du är inte ensam om denna vuxenmobbning från Mu.

 
Ingen bild

Calle

22 november 2018 14:51

@ Nils Renstrand 11:19
Instämmer med dig, och kommer att agera likadant.
Skickar det klippta kortet till Riks.
Calle

 
Ingen bild

babar

22 november 2018 15:34

Dom i Kalmar tingsrätt gällande en syrisk medborgare som varit aktiv vänsterpartist.
Han döms för att ha våldtagit en minderårig tjej analt, migrationsverket hade bedömt att risk fanns för att nån skulle va dum med han i hemlandet så något utvisningsyrkande fanns ej.
https://minfil.com/e0A4I1l2b5/Kalmar_20TR_20B_203214-18_20Dom_202018-11-21_pdf

 
Ingen bild

Observer

22 november 2018 16:04Om SD inbillar sig att de skall bli stora, när de håller på på det här viset -Så bedrar man sig å det grövsta.
Den saken är klar. Och visst börjar det gå upp ett ljus varför man tappade signifikant innan valet?
NÄ SD med denna approach kör ni i diket!

Utesluts Thoralf på det barnsliga viset -Då lyfter jag bort mitt stöd för partiet.

 
Ingen bild

Ulf

22 november 2018 16:06

http://www.barometern.se/kalmar/klartecken-for-nybyggen-pa-fredriksskans

Är detta för vanligt folk eller societeten? Sanslöst! Har denne Adolfsson och Persson hybris?

Thoralf Alfsson

22 november 2018 16:15

Jag yrkade avslag på samtliga bygglov på Fredriksskansområdet vid gårdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden.

Det kommer inte bli några billiga lägenheter för vanliga inkomsttagare.

 
Ingen bild

ölänningen

22 november 2018 16:31

Jag blir upprörd å dina vägnar! Partiet som jag trodde skulle göra Sverige lite bättre ägnar sig åt lömska interna strider.

 
Ingen bild

Gnrk

22 november 2018 16:44

Annie Lööf har sagt nej till både höger och vänster och är orubblig i sitt beslut, samtidigt som hon klagar över att alla andra partier är orubbliga i sina beslut och att de säger nej till allt. Hon ser inte något mönster här.

Text kopierad från Expressen!
Centerkärringen fattar inte att ”hissen ej är kopplad till översta våningen”

 
Ingen bild

Ulf

22 november 2018 16:46

@Thoralf:

Kan inget områden få vara orört längre för dessa två herrar? Hur ska det sluta? Bara en fråga innan de kapar Skälbys grönområden med. Det kliar nog i fingrarna på Johan och Mattias. Är det inte avgjort då eller sade majoriteten ja till detta? Kalmar södra är ju helt förstört och Kungsgårdsvägen lika så.

Snacka om att slå på stora trumman. Nu meddelade Radio Kalmar precis att Kalmar FF ska köpa ut Axén från Cmore till tränare. Var finns alla pengar? Han kommer inte bli billig precis.

Thoralf Alfsson

22 november 2018 17:01

Jag kommer fortsätta slåss för alla grönområden i Kalmar och Skälby i synnerhet.

Snart börjar avverkning nummer två vid Kungsgårdsvägen.

 
Ingen bild

Ulf

22 november 2018 17:23

Finns det någon möjlighet att överklaga beslutet? Gäller bara berörda? Denna byggmani måste stoppas. Jag undrar om Johan och Mattias vill förvandla Kalmar till en rikemansstad? Då får man nog se till att det finns karriärmöjligheter för dessa personer också, eller?

Thoralf Alfsson

22 november 2018 17:33

Byggloven kan givetvis överklagas. Byggloven vinner inte laga kraft förrän tre veckor efter att protokollet har lagts upp på kommunens anslagstavla.

 
Ingen bild

Ulf

22 november 2018 17:58

Man måste vara berörd granne enligt PBL läste jag, men det kanske kan överklagas enligt kommunallagen, men då handla det mer om att beslutet fattats på fel sätt?!?

https://www.lawline.se/answers/vad-kravs-for-att-kunna-overklaga-ett-bygglov

 
Ingen bild

Tony

22 november 2018 18:25

Alla som har chans att träffa Rikard Jomshof bör ta
upp detta uteslutningsärende med honom, alla dessa
uteslutningar har gått för långt, inget annat parti tar
så dåligt hand om sina representanter. Utesluts han så
kommer mitt kort i itu klippt form att hamna hos SD centralt
och uppmanar andra som tycker likadant att göra samma sak

 
Ingen bild

Robban

22 november 2018 18:45

Håller tummarna Thoralf!
Kunnig, insatt, kan debattera osv mm
Du är en politiker jag litar på!
De växer inte direkt på träd!
Klart är att någon högre uppsatt inom SD har ett horn i sidan! Sådana kommer inte ändra sig!
Om det går, försök att slå tillbaka, taktiskt och vid tillfälle!
Hoppas dock att ärliga SDare är i majoritet!
Du behövs i kampen om Sveriges riktning!
Fortsätta mot avgrunden eller ta kurs framtiden är vad som står på spel!

 
Ingen bild

Lena1

22 november 2018 19:09

Hoppas verkligen att du frias från anklagelserna och inte fråntas ditt medlemskap från Sd, Thoralf, allt annat vore ren dumhet.

Till alla som vill klippa medlemskortet om Thoralf inte blir friad, så tycker jag det är OK för att protestera.
Men för att inte rösta på SD om det nu blir ett extraval ycker jag också är en ren dumhet. Vad har vi för annan chans? Klart vi ska gå man ur huse och rösta för dem, låt dem få visa att de är något att lita på. De är ändå de enda som lovar städa upp i denna fruktansvärda massinvadringpolitik. Jag hoppas fortfarande att så är fallet. Det hjälper inte att tjura nu, det enda som gäller är att börja prata med de du känner om galenskapen. Sätt in en motkraft! Vi kan inte bara vänta oss att andra ska göra det jobb som en riktig folkrörelse ska innehålla. Misshälligheterna inom SD-ledningen får vi ta itu med längre fram.

 
Ingen bild

Lena1

22 november 2018 19:17

Några länkar som man kan fundera över:
Jimmie krossa Annie i sista debatten före valen, efter bråket i SVT.

https://www.youtube.com/watch?v=OAzAlnMe_RE

Landsdagarna 2015, Jomshof förklarar hur "vi arbetar nu" och om stadgeändringar. Tycker ni att SD-ledningen "äger" varumärket SD? Jo men så fungerar en massa andra partier och organisationer också. Det som är demokratiskt är att man kan gå med och sätta sig in i hur stadgarna fungerar (vilket tar lite tid) för att sedan ändra, vilket inte är gjort så lätt.
https://www.youtube.com/watch?v=bhyieGJaJzw


 
Ingen bild

Ken

22 november 2018 19:29

Thoralf Alfsson höll en mycket låg profil vid måndagens fullmäktigemöte. I alla frågor utom en företrädde andra partiets linje. Bara den egna motionen om julparkering fick upp honom i talarstolen.

Varför satt du tyst?

Thoralf Alfsson

22 november 2018 19:58

Därför att jag är avstängd! Om jag skulle vara aktiv skulle det innebära ännu mer problem för mig.

Det borde alla förstå.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 november 2018 20:10

Tittar på nyheterna där en representant från Amnesty får breda ut sig och kräva att de sk EU-migranterna skall ha rätt till tak över huvudet och sjukvård. Våra svenska hemlösa struntar uppenbarligen Amnesty i för de nämndes inte alls i inslaget. När det gäller de sk EU-migranterna bryr sig svenska myndigheter inte ett skvatt om att man som medborgare i ett EU-land har rött att stanna i ett annat EU- land i max tre (3) månader för arr söka arbete. Hittar man inget arbete skall man lämna landet. Så vitt jag vet har inte Arbetsförmedlingen något kontor utanför exempelvis ICA-affärer. Många av dessa ”arbetssökande” har befunnit sig i landet under flera år. Om svenska myndigheter såg till att gällande lagar och regler efterföljdes behövs varken tak över huvudet eller sjukvård i Sverige. Om inte annat så skulle ett antal åldringsbrott aldrig ske.

 
Ingen bild

Hacke

22 november 2018 20:43

@Lena1 (19.09)

Helt enig med dig. Om nu det skulle hända som absolut inte varken bör eller får hända allas vår Thoralf måste vi hålla huvudet kallt och inte bli uppgivna eller rentav destruktiva.
Vi har alla ett allt överskuggande mål i den Sverigevänliga folkrörelsen, att ta vårt land tillbaka. Vi kämpar vidare i rörelsen som trots felsteg på vägen har lyckats bättre än någon annan kommit i närheten av. Kampen går oförtröttligt vidare, målet är i sikte.

 
Ingen bild

Fredrik

22 november 2018 21:17

Hej, Tyvärr är det mer eller mindre avgjort att du kommer att uteslutas eftersom det som händer dig nu hänt så många andra som likt dig själv (gissningsvis) varit hederliga och kanske framförallt oberoende (finansiellt och mentalt/politiskt). Att medlemsutskottet öppnat ett ärende betyder med historien som grund mer eller mindre 100% chans att uteslutas, endast ett fåtal undantag verkar finnas och de finns endast för att de i ett sammanhang av fler uteslutna skall legitimera processen. Ärendet har dessutom öppnats direkt efter valet vilket är ytterligare ett säkert tecken på att du kommer uteslutas. Beklagar.

 
Ingen bild

Lena1

22 november 2018 22:15

Tack Hacke, du är guld!

 
Ingen bild

Ture2

23 november 2018 00:02

Johan Perssons nya erövring?

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/helt-ny-stadsdel-nar-norden-flyttar

 
Ingen bild

Annette

23 november 2018 11:56

När är det klart?

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2018 21:02

Stå på dig! Annars gör någon annan det!

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2018 21:10

@Annette 23 nov 11:56

När Thoralf blivit fråntagen sina uppdrag.

 
Ingen bild

joffe

25 november 2018 06:56

Jag har bott i Australien i 36 år och läst din blogg så länge jag minns och tyckt hela tiden att du är en hängiven Sverigedemokrat med förnuftiga huvet på skaft synpunkter. Vad som har skett har jag ingen aning om men en kille som dig skulle SD verkligen vara glad över att ha i sina led. Du har skapat en stark SD-falang i din area det borde de styrande inom SD appöådera...

 
Ingen bild

joffe

25 november 2018 07:02

Australien skriver naturligtvis inte på ett så fundamentalt för nationen sett överstatligt projekt. Fn och Eu har spelat bort sina kort...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se