thoralf

Direktlänk till inlägg 23 november 2018

ÖPPET BREV

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2018 20:54

En majoritet av ledamöterna i styrelsen för SD Calmar och kommunfullmäktigegruppen har idag skickat ett öppet brev till Mattias Bäckström Johansson med en vädjan om att han som distriktsordförande, ledamot av partistyrelsen och verkställande utskottet gör allt han kan för att jag inte blir utesluten ur partiet.

 

Skönt att känna ett sådant stort stöd från mina partivänner i Kalmar.


Brevet har också uppmärksammats i lokalmedia. Artiklar i Barometern, Östra Småland och Radio Kalmar.


http://www.barometern.se/kalmar/backstrom-uppmanas-radda-kvar-alfsson/


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kalmar-vadjar-for-alfsson/


https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=7098048Det har kommit önskemål om att det Öppna brevet också skall publiceras. Jag har fått en kopia från Petra Gustafsson.


Öppet brev till Mattias Bäckström Johansson                                                Kalmar 2018-11-23


 I din egenskap av distriktsordförande, ledamot av partistyrelsen och dessutom ledamot av partiets verkställande utskott har du stora förutsättningar att påverka partistyrelsen angående det personärende som riktats mot vår kommunföreningsordförande Thoralf Alfsson.


Vi som undertecknat detta brev vädjar om att du gör allt du kan för att undvika en uteslutning av Thoralf Alfsson från Sverigedemokraterna. Inte minst med tanke på att du, Mattias Bäckström Johansson vid möten med oss sagt att anklagelserna inte är tillräckliga för en uteslutning, utan endast för en varning. Du har ju själv varit ledamot av partiets medlemsutskott under flera år och borde därmed vara väl medveten om vad som är praxis för att en uteslutning skall verkställas. 


Det är tack vare Thoralf Alfssons idoga arbete för partiet och framförallt på det lokala planet som alla vi som undertecknat detta brev blivit aktiva medlemmar i Sverigedemokraterna och vår kommunförening. Vilket sedan inneburit att vi kandiderat för partiet och idag innehar många politiska uppdrag. Efter våra valframgångar i årets val ökar våra förtroendeuppdrag från ett drygt 10-tal till ca 40 förtroendeuppdrag inom kommunen. Den som vi i första hand skall tacka för de framgångar som Sverigedemokraterna haft i Kalmar kommun är utan tvekan Thoralf Alfsson som startade kommunföreningen i Kalmar 2006, och som sedan dess har stått i täten på barrikaderna.


Mattias Bäckström Johansson du är mycket väl medveten om att Thoralf Alfsson är en enormt driven och kunnig person och politiker, som förvaltar sina uppdrag som ledamot i KF, KS och samhällsbyggnadsnämnden, gruppledare och ordförande i kommunföreningsstyrelsen på ett mycket bra och förtroendeingivande sätt och utan minsta anmärkning. Vi har i varje fall inte noterat något missnöje under alla de år vi varit verksamma inom partiet.


Thoralf Alfsson är vidare mycket duktig på att ta fram relevanta siffror och statistik, samt är alltid noga med bakgrundsfakta innan han agerar på något sätt. Hans inlägg i debatten genom anföranden, interpellationer och motioner och debattartiklar är alltid genomtänkta och välformulerade. Att Thoralf Alfsson alltid formulerar sig väl och sakligt är något bl. a. kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson (S) har framhävt. Thoralf Alfsson är en mycket respekterad politiker tack vare sitt djupa samhällsengagemang och kunnande, inta bara bland Sverigedemokrater utan även bland många övriga politiker och journalister.


Frågan är betydligt större än bara Sverigedemokraterna. I Kalmar har den opposition som finns inom restalliansen varit relativt svag. Sverigedemokraterna framstår ofta som den mest sanna oppositionen och det beror väldigt ofta på Thoralf Alfsson stora engagemang.


Under Thoralf Alfsson ledarskap har partiet utvecklats från ett parti utan representation i Kalmar kommunfullmäktige och ett 10-tal medlemmar till det tredje största partiet i Kalmar kommunfullmäktige med 8 mandat och närmare 300 medlemmar. Den utvecklingen har Thoralf Alfsson en stor anledning att ta åt sig äran av. En uteslutning av Thoralf Alfsson känns därmed rent ovärdigt.


Vi vädjar till dig Mattias Bäckström Johansson att göra allt du kan och har i din makt för att undvika att Thoralf Alfsson utesluts från vårt parti. Thoralf är partiets själ, inte bara i Kalmar utan bland väldigt många medlemmar i partiet och i andra kommuner.


Krister Thornberg, tillförordnad ordförande, kf-ledamot             

Carina Falkestad, styrelseledamot sekreterare, kf-ledamot          

Petra Gustafsson, styrelseledamot kassör, kf-ledamot, rf-ledamot                           

Micael Foghagen, styrelseledamot, kf-ledamot

Tomas Trossing, styrelseledamot, rf-ledamot

Lillemor Marcus Jonsson, styrelseledamot, ersättare kf

Curt Gustafsson, ersättare i styrelsen, kf-ledamot

Lilith Lindgren, ersättare i styrelsen                               

Ellen Andersson, ersättare i styrelsen

Kalle Lundström, ersättare i kommunfullmäktige                                   
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

23 november 2018 21:41

All heder åt dessa dina partikollegor. Det är solidaritetshandlingar som denna man vill se mer av i partiet. En för alla, alla för en borde vara något av motto i den Sverigevänliga folkrörelsen i kampen mot det samlade pk-etablissemanget. Det borde räcka med den fighten, fri från förrädare och egocentriker i de egna leden.

 
Ingen bild

Sven

23 november 2018 21:49

Jag har klickat på länkarna men kan inte hitta brevet - dock en mängd kommentarer om brevet. Konstigt med ett öppet brev som man inte kan finna.

Thoralf Alfsson

23 november 2018 23:07

Jag har fått en kopia på brevet som jag lägger upp. Media har tydligen valt att inte publicera brevet.

 
Ingen bild

Blank

23 november 2018 22:21

Kul att Barren för en gång skull kan uppmärksamma något till din fördel.

 
Ingen bild

Lars

23 november 2018 22:33

Kommer du kämpa hårdare för SD om du inte blir utesluten?

Thoralf Alfsson

23 november 2018 23:08

Går knappast att kämpa hårdare under de förutsättningarna.

 
Ingen bild

Mia

23 november 2018 23:04

Äntligen blir det utrett

 
Ingen bild

Blank

23 november 2018 23:21

http://www.barometern.se/nyheter/kosta-boda-sager-nej-till-sd-konferens-kan-vacka-obehag

Ska man skratta eller gråta?

 
Ingen bild

Blank

23 november 2018 23:32

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/fler-barnskotare-nar-forskolan-ska-banta

Men för kulturberikning finns det kosing?

 
Ingen bild

Bertil

24 november 2018 00:35

Är inte bara lokalt du gjort avtryck, sitter långt från Kalmar län och ditt arbete är nog den största anledningen att jag och flera i min närhet röstat på SD i valet till Riksdagen. Har inte alltid hållit med dig men i det stora hela är det imponerande vad du åstadkommer. Att några förhastade ord då skulle kunna sätta stopp för detta ter sig oerhört märkligt.

 
Ingen bild

Pepparholm

24 november 2018 07:32

All makt utgår från folket. Här måste gräsrötterna skriva till överheten och vädja för en kompis. Patetiskt. Det är nog med att det mobbas i riksdagshuset.

 
Ingen bild

Tony

24 november 2018 08:57

Det går bra att Mobba 1,2 miljoner SD väljare utan åtgärd,
men ett förlupet ord straffas med uteslutning av en medlem
som lägger ner merparten av sin tid att jobba för partiet
det finns skitstövlar i alla partier även SD tydligen när
man kan lägga kraft på att få bort en för en del obekväm medlem?

 
Ingen bild

Friholt

24 november 2018 09:08

SD-Stockholm har gått framåt enormt. Vi har många medlemsmöten och föreläsningarna duggar tätt och en mycket medlemsnära och engagerad ledning. Men vi saknar trots allt en känd företrädare, debattör och bloggare som Thoralf som är guld värd i sammanhanget - även utanför Kalmar.

 
Ingen bild

World Traveller

24 november 2018 09:28

Har de fattat att partiet kommer att tappa de flesta av sina medlemmar och väljare om de utesluter dig Thoralf. Varken SD lokalt eller i Stockholm svarar på mail angående ditt ärende. Lika ynkligt beteende som övriga 7 partier. Jag kommer endast att fortsätta stödja SD om du får fortsätta och allra helst får en riksdagsplats.

 
Ingen bild

f.d Kalmarbo

24 november 2018 09:41

Åxå jag …måste bara reagera!
Är som Bertil en ”Kalmarrit” i förskingringen och har med stor behållning kunnat följa
mycket av det politiska livet genom allt det arbete som Thoralf gör och ”lägger i dagen”.
Dagsaktuella uppdateringar, sakligt underbyggda med referenser och alltid välformulerade!
Thoralf är värdefull både i Kalmar och för Sverigedemokraterna, behövs, kanske än mer i det politiska spelet och stå upp för demokratin! God representant för en "mobbad" grupp !!
…och gärna fler med samma ork och energi som jag tror han kan inspirerar till !!!!

F.d Kalmarbo

 
Ingen bild

calle

24 november 2018 12:03

kanske dom som anmält Thoralf är infiltratörer från 7 klövern. om nån gör nåt bra för Sverige och Svenskarna, så blir man utesluten och får sin karriär förstörd. är man istället aktiv och vill förstöra Sverige så gynnas en så person.

detta brev uppfattar nog quislingarna i sd ledningen som ett hot, thoralf bromsar förstörelsen av Sverige. fn avtalet 10 december är kanske sista spiken i kistan

 
Ingen bild

Lena1

24 november 2018 13:07

Så fantastiskt att de stöttar dig så otvunget och storartat! det är storartat, hoppas det ger det "rätta" resultatet.

 
Ingen bild

dajevlar

24 november 2018 13:16

Vill bara säga att jag stödjer dig Thoralf. Jag beundrar din kompetens och ambition. Jag tycker dock att du har begått ett misstag som kanske kan förklaras av upprördhet och vanlig mänsklighet att fela, men vad jag vet är detta inte typiskt av dig, utan ett olyckligt undantag och hoppas således att du kommer klara dig med en varning.

Jag tror att SD måste hålla en högre profil utåt än andra partier, men jag hoppas verkligen inte att du blir offer för denna "policy", då jag anser att du inte tillnärmelsevis uttrycker dig på samma rasistiska sätt som andra personer som korrekt blivit uteslutna.

Du behövs Thoralf !

(Finns möjlighet till överklagan om det blir en negativ beslut?)

Thoralf Alfsson

24 november 2018 13:59

Partistyrelsens beslut går inte att överklaga!

 
Ingen bild

Crazy

24 november 2018 13:26

Bergabor vaknade upp till kraftig smäll, enligt Barometern. Vad händer i Berga? Det nya ghettot? Johan Persson har problem.

 
Ingen bild

Lasse P

24 november 2018 13:33

Vem fan kan gräva fram allt med den entusiasm som Thor Alf har. Berätta det för alla som läser denna blogg.

 
Ingen bild

Mattias

24 november 2018 14:27

Det här brevet blir lätt dråpligt. Att skicka det till den personen som till största sannorlikhet står bakom anmälan mot Thoralf.
Hoppas att MBJ förstår vilket enormt ris han har bundit till sin egen rygg oavsett utgång. Tja om det nu är han, men allt talar ju för det.

 
Ingen bild

Hacke

24 november 2018 14:35

OT.
Ett sant nöje att följa Darko Crnevic:

"Har ni lärt er från partiernas hanterande av public service skatten att deras tystnad säger mer än ord?
Men seriöst. Läs Krister Thelins tweet och fundera lite över varför inget parti ens verkar nämna frågan. De är nämligen livrädda för bjäbbmedia... och är man rädd för bjäbbmedia så kan man inte vara politiker.
Utom i Sverige såklart. Där är det uppskattat."

Krister Thelin‏ @KristerThelin 22 nov. (Angånde FN:s migrantavtal):
"Om oppositionen motsätter sig, exvis @nya_moderaterna , saknar övergångsregeringen Löfven behörighet att skriva under."

Frågan är befogad, varför finns nya moderaterna egentligen? Under fyra år i s k opposition har man suttit på händerna. Och där tycks de ha hamnat för gott.

 
Ingen bild

Gestapo

24 november 2018 15:45

Vad händer i Funkabo då? Börjar ju bli rena gansternästet.

http://www.barometern.se/kalmar/matbutik-ranad-garningsman-pa-fri-fot

 
Ingen bild

Lennart Karlsson

24 november 2018 15:56

Gör inget som får andra att tro att du är en stark person för då blir du utesluten av dina före detta vänner!

 
Ingen bild

KS

24 november 2018 16:44

,Om man tittar på vilka som företräder SD Calmar så upptäcker man att de som undertecknat det öppna brevet till SD:s distriktsledning inte omfattar alla styrelseledamöter. Andre vice ordförande samt en ledamot saknas. Lätt att anta är då att dessa två kan vara de som ”anmält” Thoralf till MU.
Varför? Då jag har hyfsad kunskap om dessa personers engagemang (trodde jag!) så gör det mig oerhört förbryllad att man tror sig kunna ersätta Thoralf om han utesluts. Ekonomin för dem är väl ett incitament att få bort honom. Man inbillar sig kanske att diverse stolar i kommunen blir tillgängliga och därmed ökade/flera arvoden. Vad skulle det finnas för andra skäl?
Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande i Kalmar län samt ledamot av partistyrelsen, är väl för övrigt inte rätt person att ”peta” Thoralf efter vad han medverkat i i Högsby kommun? Det här som SD kallar nolltolerans bör väl även gälla honom?
Mitt råd till denna partistyrelse är att inte utesluta en av SD:s störta väljarmagneter, efter Jimmy förstås, samt låta hela denna märkliga procedur sluta med an ”svag” varning!
Var skulle SD varit om taktiken att vara PK-partierna till lags varit med i partiprogrammet?

 
Ingen bild

Akamedien

24 november 2018 17:11

http://www.barometern.se/sport/teern-slutar-sponsra-kff-pengarna-anvands-battre-av-roda-korset/

Kalmar FF är nog på väg mot avgrunden som det ser ut. Hur ska dom ha råd med en ny tränare när sponsorerna sviker?

 
Ingen bild

Bo

24 november 2018 17:22

Vi har (lyckligtvis) lämnat Sverige för gott. Vi har följt förfallet i Sverige under alla åren och då har Thoralf varit den som bäst beskrivit vad som egentligen sker i riket. Skulle Thoralf petas kanske också intresset att driva bloggen falnade. Sker detta klipper jag det sista bandet till Sverige, de kränktas paradis. Jag ser Thoralf som SD´s bästa valarbetare - trots att vi inte har kvar den svenska rösträtten.

 
Ingen bild

Tony

24 november 2018 18:39

Man kan inte nog förundra sig över SVT s språkbruk när
man sätter epitet på olika grupper+ I samband med protester i
Paris var det Högerextrema o vänsterradikala? Att vänster är minst
lika extrema kommer inte fram bland dom vänsterskadade på SVT?

 
Ingen bild

Blir det uteslutning

24 november 2018 20:24

Ta då och försök att bilda eget lokalparti omedelbart med hjälp av dessa som underskrivit det öppna brevet.

 
Ingen bild

Robban

24 november 2018 23:04

Tror fortfarande på rättvisa!
Hoppas personligen på en officiell "varning" för misstaget att försvara Åkessons heder offentligt!
Gärna ett inofficiellt tackbrev åtföljt av den officiella reprimanden!
Du är vanligen återhållsamheten själv!
Löjligt att du överhuvudtaget blivit anmäld!
Visst! Om du haft en historik av mindre lämpliga uttalanden, så hade det varit försvarbart, men så förhåller sig det inte! Snarare rena motsatsen som gäller!
Tyvärr så styr Sverigefientlig media över det mesta!
De har SDs s.k nolltolerans som ett vapen för att södra och härska och få bort engagerade, folkliga och duktiga SD representanter, inte för att få bort uppenbart olämpliga!
Håller tummarna Thoralf! Du är som sagt en av få politiker jag litar på!

 
Ingen bild

Magnus

25 november 2018 10:00

Hej Thoralf. Går du fortfarande med SD tryck ute bland allmänheten?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

25 november 2018 12:06

@Magnus
Nu har jag med förvåning läst ett flertal av dina inlägg och konstaterar att särskilt genomtänkta eller intelligent framlagda är de inte. Snarare rent j-a trams! Så nu kommer min fråga: Är du ett Troll eller är du bara dum i huvudet?

Thoralf Alfsson

25 november 2018 12:21

Är det inga oförskämdheter så brukar godkänna kommentarer från förmodade troll också.

Men alla skall veta att det förekommer ett antal personer som har olika namn i nästan varje kommentar men de kommer från samma IP-nummer och då brukar jag radera oftast kommentarerna.

I många fall gissar jag att dessa kommentarer bara skrivs för att reta upp mig eller göra mig illa. Eller så hoppas de bara att jag skall svara något dumt som kan vändas emot mig.

 
Ingen bild

Riffi

25 november 2018 12:37

Det kanske var landsdagarna 2014, jag minns inte säkert

 
Ingen bild

Ulrik

25 november 2018 13:23

Hoppas du får vara kvar o kämpa mot idiotin i Kalmar!

 
Ingen bild

Micke

25 november 2018 20:06

Läser ofta din blogg är imponerad av ditt driv, din kunskaps bank och din parti trogna hållning
att de försöker utesluta dig från SD är för mig helt galet
Men härligt att du har många bakom dig och som öppet stödjer dig

Micke / Gävle

 
Ingen bild

Peter

28 november 2018 15:34

Tråkigt att du blev utesluten. Själv lämnade jag SD i samma veva som SDU och Kasselstrand blev uteslutna. SD hävdade att dessa var "extremister" men det presenterades aldrig några bevis utan det tegs ihjäl av partitoppen.

Röstade AFS i valet i år och kommer aldrig mer rösta SD så länge Åkesson och Karlsson är kvar i partitoppen.

 
Ingen bild

ölänningen

30 november 2018 17:00

Jag är fortfarande ledsen, besviken och förbannad.Hur Fan kan de göra så mot dig! Dessutom har dom fixat till så att SD tappar massor med röster.Typiskt självskadebeteende. Hur går vi vidare efter den här käftsmällen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se