thoralf

Direktlänk till inlägg 27 november 2018

SVAR TILL MEDLEMSUTSKOTTET DEL 1

Av Thoralf Alfsson - 27 november 2018 21:55

Som jag utlovade tänkte jag redovisa några av de svar jag gett på anklagelsepunkterna från Medlemsutskottet. Eftersom hela mitt yttrande är på hela 20 sidor så kommer jag dela upp punkterna i flera blogginlägg. Här kommer det första.


 

anklagar IKEA för förtal av din blogg.”

 

Det här är nog det mest absurda argumentet i anklagelserna mot mig i brevet från Medlemsutskottet och anmälaren. Det är också två år gammalt.


Personer som besökte IKEA i den 7 oktober 2016 och som använde sig av IKEA:s WiFi och försökte gå in på min blogg mötes av följande meddelande.


 

Min politiska blogg hade av IKEA kategoriserat som ”Pornography & Sexuality” och därför blockerats för användare.


Jag åkte själv ut till IKEA i Kalmar för att kontrollera att det stämde och om några andra bloggar var blockerade på samma sätt. Men jag kunde ganska snart konstatera att det endast var min blogg som blockerats av IKEA:s IT-avdelning.


Jag betecknar det som förtal av en politisk blogg eftersom jag aldrig haft någon porr på min politiska blogg. Mitt blogginlägg om detta fick väldigt många att reagera och det dröjde inte många timmar innan jag blev kontaktad av pressansvarig på IKEA i Sverige som beklagade det hela. Deras informationsavdelning hade fått många klagomål och de var oroliga för sitt rykte. Efter en dialog med ansvariga på IKEA så togs blockeringen bort och IKEA bad om ursäkt för det inträffade.


Den 14 oktober 2016 skrev jag följande på min blogg.


”Igår (torsdag) fick jag först ett mejl och sedan ett telefonsamtal från pressansvarig i Sverige att min blogg inte längre var blockerad på IKEA-varuhus men att det kunde dröja någon dag innan det slår igenom på alla varuhus world wide.

 

Jag vill tacka alla mina läsare som gjorde IKEA uppmärksam på den felaktiga blockeringen av min blogg! Att få ett jätteföretag som IKEA att ändra beslutet kan bara betraktas som en stor seger!

 

Det var ett besked från IKEA som gjorde att min födelsedag igår blev än trevligare att fira med en middag i trevligt sällskap i Malaga.”

 

Har anmälaren även denna gång hämtat sina uppgifter från IRM där man vinklar saker på ett helt felaktigt sätt och utelämnar viktiga fakta?


 

”Allt detta är ett axplock av den mediala uppmärksamhet som du fått och givit partiet i och med den blogg du skriver, för att inte tala om de 20-30 inlägg som publicerats av ”IRM”.”

 

Anmälaren bekräftar ju här att han mer eller mindre använder IRM som källa. Är IRM en trovärdig källa för Sverigedemokraterna?

 

Detta är en ytterst svepande anklagelse, som det inte går att bemöta utan att medlemsutskottet specificerar anklagelsen och vad dessa 20-30 inlägg som publicerats av IRM innehåller för något. Om det görs kommer jag i så fall bemöta varje anklagelse, punkt för punkt.


Vid en googlesökning på t.ex ”IRM och Björn Söder” kommer det upp mängder av träffar. Detsamma gäller vid en sökning på ”IRM och Richard Jomshof”, där många träffar just handlar om islam och muslimer. Har någon av dessa blivit anmälda till medlemsutskottet med samma svepande anklagelser? Jag behöver sannolikt inte ta fler exempel på profilerade Sverigedemokrater, som t.ex Kent Ekeroth.


IRM tillhör Sverigedemokraterna motpol och består av vänsterextrema personer. Det är självklart att profilerade Sverigedemokrater hamnar i skottgluggen för IRM, något annat vore förvånande. Då deras enda uppgift tycka vara att kritisera och förtala Sverigedemokraterna och partiets företrädare.


 

”Vidare beskriver du dig själv som islamofob”

 

Nej, jag är inte sjuklig rädd för islam och därmed heller inte islamofob. Däremot är jag starkt kritisk till islam som inte bara är en religion utan även en politisk ideologi. Genom mina granskningar har jag betydligt mer kunskaper om islam och islamiseringen av Sverige än vad de flesta har.


Det aktuella blogginlägget är från 2013, alltså drygt 5 år gammalt. I blogginlägget tar jag upp texter från den norska organisationen Islam Net och hur de ser på våldtäkter i Norge. En ganska bisarr läsning enligt min uppfattning. Jag har även ett Youtubeklipp med i blogginlägget där Richard Jomshof gör en jämförelse mellan kristendom och islam. Länk till anförande av Richard Jomshof.


https://youtu.be/bS3yM6rBvHc


Jag problematiserar runt detta och det faktum att alla som kritiserar islam blir beskyllda för att vara islamofober, i synnerhet av de som anser sig vara politiskt korrekta. Om definitionen av islamofob är att man kritiserar islam så är jag islamofob. Det var andemeningen i mitt blogginlägg men det vill givetvis inte t.ex IRM och andra förstå. Tråkigt nog var jag lite otydlig i mitt blogginlägg men var och en borde förstå vad syftet och tanken var med att uttrycka mig på det sättet i ett blogginlägg.


 

”arrangerar tävlingar den mest svenskfientliga personen,”  

 

Att jag haft omröstningar på min blogg om vem som varit den sämsta journalisten eller svenskfientligaste personen eller vilket som varit den värsta fakenyheten i svensk media kan knappast vara föremål för medlemsutskottets granskning av mitt personärende. Utan de visar väl snarare på anmälarens illvilja och bristande argument.


Efter att jag skickat in mitt yttrande till Medlemsutskottet tillkom en minst sagt dråplig omständighet på Sverigedemokraternas officiella Faceboosida i samband med Allhelgonahelgen för några veckor sedan. Kommunikationsavdelningen utlyste en tävling om vem som kunde skriva den mest ironiska eller nedvärderande "pratbubblan" till följande kränkande bild på Stefan Löfven.


Personligen anser jag det vara ett betydligt värre övertramp än att jag haft omröstningar på min blogg om värsta fake nyheten eller den mest svenskfientliga personen.


 


Skall nu ansvarig för partiets Facebooksida anmälas till Medlemsutskottet och ett personärende öppnas.


Bedöm själva om ovanstående anklagelser är skäl för uteslutning. Det anser uppenbarligen Medlemsutskottet och partistyrelsen. Jag anser det inte! 
 
Ingen bild

Boris

27 november 2018 22:38

Det var det löjligaste jag någonsin läst. Vilka skitanklagelser. Ett parti som inte står upp och försvarar sina medlemmar skulle inte jag vilja vara medlem. Vilka kamrater. Fy fanken

 
Ingen bild

Lassese

27 november 2018 22:42

Starta ett lokalt parti - Alternativ för Kalmar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 november 2018 22:53

@Lassese Tisdag 27 nov 22:42

"Starta ett lokalt parti - Alternativ för Kalmar.

Exakt. Också min tanke.

 
Ingen bild

Felix

27 november 2018 23:06

SD lägger ju upp massa tvivelaktigt själva på sin Facebook-sida. Tycker SD's dåliga ursäkter och försvar påminner om de dåliga ursäkter Johan Persson och hans klientel brukar ha i olika frågor när de vet att de själva gjort bort sig. Tyvärr, kommer SD aldrig bli ett seriöst parti. Det är ett kalkon-parti från början till slut. En sekt, precis som Kalmar kommun och Kalmar FF.

Vilket spektakel!

 
Ingen bild

Sven

27 november 2018 23:15

Man har alltså gjort en anmälan, vilket man kan göra antar jag.
Men läser man dina kommentarer och förklaringar så faller alla dessa påstående.
Vidhåller man att denna del av anmälan håller - då har man en annan agenda dvs att sätta dit dig.

 
Ingen bild

Kent Kronoberg

27 november 2018 23:21

Tyvärr finns ju inget annat parti att rösta på.
All heder åt Thoralf.
Men jag kommer alltid ha detta i minnet,när partiet viker sig för vänstern.

 
Ingen bild

Islamkännare

27 november 2018 23:30

Att vara rädd för islam är sunt.
Islam är en terrorlära grundad av en pedofil.

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

27 november 2018 23:32

Löjligt är ett understatement...Nu har SD gått in i kaklet! Min tid som medlem är över.

 
Ingen bild

Observer

27 november 2018 23:35

Medlemsutskottet och partistyrelsens agerande skulle aldrig hålla i en domstol. -Inte en chans i världen.

Ett botemedel mot deras fullständigt absurda beteenden i gammal KGB-Stil vore om det fick prövas rättsligt. -De skulle förlora 24-7, Alla dar´i veckan. Året ut.

 
Ingen bild

Observer

27 november 2018 23:40

Anklagelserna i det uselt språkligt formulerade brevet ligger på ren mellanstadienivå.
En jurist av normalnivå kan totalpulverisera dem i en rättsförhandling!

 
Ingen bild

Laglydig

27 november 2018 23:41

Det var naturligtvis rent löjeväckande att läsa brevet från medlemsutskottet som publicerades tidigare i eftermiddags.
Det måste ha varit jobbigt att bemöta detta trams i en inlaga till medlemsutskottet samtidigt som man är fullständigt övertygad om att dirigenten bakom det hela är en viss Mattias Bäckström Johansson.

Att det är Mattias Bäckström Johansson som ligger bakom detta är jag helt säker på, och det beror INTE enbart på det material som hittills publicerats, på bloggen, i andra medier, eller i komentarsfält.

Jag har tidigare plederat för att istället för att klippa medlemskort, hoppa över till AFS etc försöka hitta en konstruktiv lösning för att hålla ihop den Sverigevänliga rörelsen.

Men det finns ett dilemma.
Som icke medlem så är det väldigt enkelt att säga "jag kommer aldrig rösta på SD mer".
Som medlem utan politiska uppdrag är det nästan lika enkelt att klippa kortet och lägga ner allt.
Men om man är medlem, lagt ner ett stort engagemang i partiet och dessutom har politiska uppdrag efter valet blir det inte lika enkelt.
Det som hänt går långt utanför Kalmar kommun och Kalmar län, det skakar om hela den Sverigevänliga rörelsen i Sverige.

Jag har tidigare både trott och hoppats på ett extra val den 26 maj 2019. Men hur skall man agera nu om man har politiska uppdrag för SD? Det skulle jag vilja få till en diskussion om!
I det senaste riksdagsvalet stod Mattias Bäckström Johansson på plats nummer 11 på valsedeln. Vid ett eventuellt extraval skulle jag ha ytterst svårt för att förmå mig själv att värva röster till SD (med MBJ som en av kandidaterna) än mindre själv rösta på honom.
Men det finns INGA alternativ att rösta på...
Så vad gör man? Tankar?

 
Ingen bild

Jenny K

27 november 2018 23:45

Kan du inte gå med i medborglig samling? Jag kan verkligen tänka mig att rösta på dem.
Jättesynd att även SD skall bli PK, de kommer ju ändå inte få vara med de andra partierna.

 
Ingen bild

Viveka

28 november 2018 00:07

Ang medlemsutskottets brev, sista meningen. Är detta inte ett sorts exempel på "Övergrepp i rättssak" (=att skrämma till tystnad)? Hot helt enkelt, ingen skulle kunna protestera mot innehållet i brevet innan själva uteslutningen var ett faktum. Hur kan partistyrelsen göra så?
Kan ni förklara?
Sen en sak till; den som aldrig säger någonting eller aldrig gör någonting blir som regel aldrig anklagad för att göra något fel. Men endast de räddhågsna sysslar med sånt. Men man kom komma rätt långt med det, tyvärr. Så go vänner, säg ingenting, eller gör ingenting, det kan ni komma långt med i partiet.

 
Ingen bild

Bengt

28 november 2018 01:54

Hoppas du går med i Alternativ för Sverige.
Ett torgmöte med Thoralf Alfsson hade ju varit trevligt att lyssna på.

 
Ingen bild

Observer

28 november 2018 02:04..MEN Å ANDRA SIDAN, DET FÅNIGA ANKLAGELSEBREVET PÅ MELLANSTADIENIVÅ SÄGER MER OM SD ÄN OM THORALF ALFSSON.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

28 november 2018 03:41

Jag kan inte annat se än att dessa svepande anklagelser är direkt löjeväckande och inte har annat syfte än att "sätta dit dig", inget annat. Att sen använda I r m som källa är rena vansinnet! Hur tänkte anmälaren där? Tänkte anmälaren ö h t? Tror inte det, för mig signalerar påhoppen ett rejält hjärnsläpp, i alla fall så visar det vilken fruktansvärt låg nivå som anmälaren står på. Lika låg som Annie Lööf, och det vill inte säga lite. Gör som ett flertal skribenter säger: Starta ett nytt lokalparti: Alternativ för Kalmar. Till yttermera visso har jag kontaktat SD och meddelat dem att i fortsättningen kan de se sig i månen efter min röst och detta p.g.a behandlingen av dig. Nu är det A f S som gäller, på gott och ont

 
Ingen bild

Björn

28 november 2018 04:25

den 27 november 2018
18:07

.
Laglydig
Tisdag 27 nov 23:41

Kan nog bara hålla med dig i resonemanget. Det har nästan blivit som ett moment 22.

I dagsläget finns inga andra partier som har nått upp till den plattform SD befinner sig på. Och det kommer ta många år innan AFS kommer dit, om man nu gör det. Med tanke på alla resurser de lade på årets val och vad blev resultatet egentligen för deras del?

Att bedriva valpropaganda kostar pengar och i dagens samhällsklimat gäller det också att kunna få ut sina ideér.
Det är bara att se vilka problem SD har haft med det. Trots att man nu är ett riksdagsparti sedan många år tillbaka.

Det är nog bara att försöka stanna kvar och försöka få bort dessa människor som inte borde finnas där. Dessa som kanske sätter sina egna karriärer i första hand.

Fö har jag mailat till SD och protesterat mot deras beslut. Och det borde alla göra som följer och har gillat Toralfs blogg.

https://sd.se/kontakt/

 
Ingen bild

Bengt

28 november 2018 05:36

Thoralf, förhoppningsvis kan man överklaga det hela. Det har inte gått rätt till. Det är inte rätt att samme man anmäler dig och sedan ska sitta med och besluta om du ska bli utesluten.Vad är det här egentligen? Hur har den här uteslutningen gått till och varför vill man göra sig av med dig när du kämpat för SD i så många år. Du borde vara hedersmedlem.

Att utesluta dig på dessa grunder är absurt. Det måste överklagas. Kommer du ge någon replik tillpartistyrelsen när du fått hem bekräftelsen på uppsägningen? Tror du de ens har läst de 20 sidor du skickade in? Det tror jag inte.

Aldrig mer att jag kommer rösta på SD efter det här.

Hoppas du går över till Afs.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 november 2018 06:43

Jag blir paff. Medlemsutskottet sitter således och läser Henrik Johansson IRM. Det är sedan fakta i uteslutningsärenden. Detta trodde jag inte – Jimmie Åkesson!!!

 
Ingen bild

Bo

28 november 2018 07:07

Om detta är skäl för uteslutning i ett parti kommer det efter en granskning inte att finnas en enda medlem kvar i något svenskt parti. Får man hosta?

 
Ingen bild

Ludvig

28 november 2018 07:32

Är SD inte mer rädda om sina egna då tror jag partiet kommer att gå samma väg som Ny Demokrati, tyvärr.

 
Ingen bild

Mässkalle

28 november 2018 07:39

Följande har skickats till https://sd.se/kontakt/
Jag är en mångårig läsare av flera alternativmedia, Det Goda Samhället, Ledarsidorna.se, Ulsans blogg, Pettersson och nämndas länkar samt Thoralfs blogg. Av den information som är tillgänglig är uteslutningen av Thoralf en Kafka process. Barometern m.fl media har lyckats att beröva partiet Sverigedemokraterna en kraftfull röst mot sju(k)klöverns agenda, "SDs väljares röster är inget värt".
Nu när Thoralf uteslutits ställer sig många från frågan; varför rösta på SD igen och värva fler SD väljare. Uteslutningens segrare blev först och främst irm och övriga partier. Förloraren blev Jimmie och partiet.

Nätet är stort och starkt, DÄRFÖR OMPRÖVA BESLUTET.
Vänligen
EN röst (ej medlem) utan risk att bli utesluten

 
Ingen bild

AWSvensson

28 november 2018 07:41

Att Sverige varit sjukt har man sett tecken på länge ,att denna sjukdom även krupit in i SD var för mig något nytt även om man även där sett tecken. Aldrig har parollen Se om ditt eget hus , din familj o släkt , för tro inte någon annan gör det varit så aktuell.

 
Ingen bild

Peter Andersson

28 november 2018 08:07

Detta är ju bara en fortsättning av att du ströks från valbar plats på riksdagslistan, du har trampat på någon öm tå I ledning eller utskotten , de uppgivna skälen är löjeväckande , speciellt IRM, men vad kan man förvänta sig då vissa medlemmar I partiet går I EXPO,s ledband, Men I alla fall om man jämför med hur högt ribban är ställd då det gäller vissa av deras riksdagsledamöter så är detta beslut bara ett bevis att inquisitionen existerar I partiet. Starta ett eget kommunalt parti Thoralf.

 
Ingen bild

SM811

28 november 2018 08:28

Man slår sig för pannan och undrar vad de sysslar med.
Jimmie snackar att andra partiers politiker sitter i sandlådan men här har vi bevis på att de befinner sig där också.

 
Ingen bild

Quo Vadis

28 november 2018 08:29

Res dig igen Thoralf, don´t let them get you!!! Kalmar behöver Calmarpartiet (eller???)...Thoralf, make Kalmar great again! :-) Och glöm inte..dina mandat har du fått av folket, inte av politrukerna! :-)

 
Ingen bild

Stefan

28 november 2018 09:06

SD som var ljuset i mörkret har slocknat ingen vill väl rösta på ett Blått Kommunistparti!!

 
Ingen bild

Niklas R

28 november 2018 09:07

LOL!
Är detta de allvarliga anklagelserna som de haft som grund för uteslutning?!?

Jisses, hoppas för partiets skull att kommande anklagelser har lite mer på fötterna än detta. Vilket jag tvivlar på.

Däremot dyker en annan fråga upp. Vilken nytta har partiet av en person som uppenbarligen fraterniserar med personer och sajter som IRM?

 
Ingen bild

Hacke

28 november 2018 09:30

Detta övertäffar t o m mina värsta farhågor. Tankarna går osökt till de medeltida häxprocesserna.
Vart är "mitt" parti på väg? Tidigare har jag varit stolt anhängare till det som skulle vara den nya folkrörelsen. Nu skäms jag.

 
Ingen bild

Nils Dacke

28 november 2018 09:30

Jag har som tidigare informerat om skickat i min begäran om utträde via mail på SD hemsida och emotser deras belräftelse men ännu inte fått någon. Ovan anklagelser är ju bisarra då de verkar grundas i av IRM o expo och liknande extrema sammanslutningar har för uppfattning om en enskild medlem i SD. Jag har själv inte varit aktiv under min medlemstid men däremot nog värvat ca tio väljare till SD bland människor runt omkring mig. Denna aktivitet är nu också slut för min del.

 
Ingen bild

Dennis Slotteborn

28 november 2018 09:33

Klippte mitt medlemskort igår för nu har jag fått nog.

 
Ingen bild

Oscar

28 november 2018 09:36

Ännu ett bevis på att SD vill bli en del av etablissemanget. Undrar hur många såna här fadäser det behövs innan främst SDväljare förstår att Alternativ för Sverige är enda vägen framåt idag.

 
Ingen bild

Timo

28 november 2018 09:41

Överklaga, många som stöttar dig

 
Ingen bild

alf

28 november 2018 09:55

Hej Thoralf
Är du säker på att brevet kommer från SD?
Jag får uppfattningen av att det är författat i fyllan och villan av knasbollen Henrik Johansson på IRM.
På stulet brevpapper. Kritik från denne herre och den övriga PK-pressen är väl en merit och inte orsak till uteslutning. Dt hade varit betydligt allvarligare om du hade fått beröm av IRM!
Med vänlig hälsning
Alf

 
Perssonkrister11@gmail.com

Perssonkrister11@gmail.com

28 november 2018 10:09

Bäckström o Finnen med anhang kommer skuggas fom nu, deras dagar inom SD Kalmar är slut härmed.

http://Thorals blogg

 
Ingen bild

Quo Vadis

28 november 2018 10:24

Thoralf, du har många år kvar. Det vore tragiskt om du skulle sluta med politiken redan nu pga. dessa falska mobbare och ett parti som har huggit dig i ryggen.

 
Ingen bild

Tobbe S

28 november 2018 10:29

"En jurist skulle pulverisera brevet", skrev någon längre upp. Språkligt ligger brevet på måttlig högstadienivå. Kan du inte stämma dem?

 
Ingen bild

oveg

28 november 2018 10:40

Det naturliga alternativet till SD är förståss AfS. Men de har ett otroligt motlut i det egendomliga svenska valsystemet; de måste ju själva få ut sin valsedel till varenda valställe - och dessutom bevaka den.
https://www.youtube.com/watch?v=yklKOmcOU8Y


Här finns anledning att titta på hur danskarna gör; de krånglar inte till det i onödan.


I nordegren&epstein i måndags fanns ett kort men intressant samtal med Danmarks ambassadör där denne fick beskriva den danska valprocessen:

* Alla partier som är anmälda till valet finns på samma valsedel med kryssrutor för de deltagande partierna.

* Varje väljare får (som i Sverige) ett röstkort till sin postadress. I vallokalen tar valförrättaren röstkortet och överlämnar i stället valsedeln. Väljaren är nu avprickad och går sen in bakom skynket och markerar sitt val. På vägen ut stoppar han/hon själv ned valsedeln i urnan.

* KLART !

Tänk så enkelt det kan vara; inga lösa valsedlar som ett nytt parti självt måste få ut till varje röstlokal - valsedlar som kan stjälas eller läggas över, som vanligt är i Sverige.

 
Ingen bild

Vadan och varthän?

28 november 2018 11:08

Väl kämpat Thoralf. Du är en rese. Även om du kasserade min kommentar, för några dagar sedan, hoppas jag att du känner min sympati, strömma mot dig, Du har förlorat slaget, men kommer att vinna kriget. Redan Goethe konstaterade:"Över dumheten kämpar själva gudarna förgäves". Du är vald av folket. Stanna kvar i kf som politisk vilde. Fortsätt med din blogg. Iaktta, registrera och dokumentera det som pågår. Läs även MED:s partiprogram om du inte vill satsa på ett lokalt parti. Jag spår dig framgång. vad än du företar dig. "De vet ej, vilken orm de stungit haver".

Thoralf Alfsson

28 november 2018 11:23

Jag sitter just nu på regionfullmäktige i Kalmar. Så du behöver i varje fall just nu inte oroa dig för att jag skall lämna kommunfullmäktige eller regionfullmäktige.

Hur aktiv och drivande jag kommer vara som "opolitisk" vet jag inte själv idag. Utan just nu tar jag en dag i taget. Jag behöver sannolikt smälta uteslutningen och dess konsekvenser både för mig och för Sverigedemokraterna.

Jag har fått ett enormt stöd sedan partistyrelsens beslut blev offentligt. Det betyder väldigt mycket för mig och stärker mig.

 
Ingen bild

Magnus

28 november 2018 11:21

Thoralf, kommer du göra någon överklagan på beslutet?

Thoralf Alfsson

28 november 2018 11:23

Den uppgift jag fått är att det inte går att överklaga.

 
Ingen bild

Galne Gunnar

28 november 2018 11:23

SD är det mest toppstyrda riksdagspartiet av alla och därför blir Thoralf utesluten.

Ingen tvekan om att partistyrelsen betraktat den välbesökta bloggen som ett hot.

Någon på landsbygden med unika kunskaper och extremt stort driv blir ett orosmoment för de i Stockholm.

Har svårt att se att hur skulle finnas mer än ett litet fåtal till i partiet som tar sig an uppgiften med samma engagemang som Thoralf gör.

På samma sätt har SD gjort sig av med andra "obekväma" medlemmar.

 
Ingen bild

Magnus

28 november 2018 11:26

Fria tider skriver:
Anledningen Thoralf Alfsson petades från riksdagen och nu utesluts ur SD är att han var självständig, frispråkig och populär. Det är egenskaper som partiets ledning skyr som pesten.

Ingen mer röst på SD!!!

 
Ingen bild

Niklas R

28 november 2018 11:27

@Oveg
Jag tycker Finlands valsystem är bättre.
Där finns det två rutor på valsedeln och i varje bås finns lista med partier och personer. Det parti du vill rösta på skriver du i siffran för och vill du rösta på en person i partiet fyller du i den siffran också.
Då kan man enkelt fortsätta som Sverige gör idag med tre val på samma gång.

 
Ingen bild

Hacke

28 november 2018 11:40

OT, men lika fullt den eskalerande galenskapen.
https://nyadagbladet.se/inrikes/inga-pepparkaksgubbar-pa-kalmarskola/

 
Ingen bild

Sven

28 november 2018 11:46

Hej Oveg och Niklas R
Håller med Danmarks och Finlands valsystem är bättre. Undrar om valresultatet skulle bli annorlunda om man har olika system? Borde egentligen inte bli det ur en demokratisk synvinkel - borde bli samma oavsett. Men jag tror det kommer att bli en skillnad.

 
Gunnar

Gunnar

28 november 2018 12:01

Det är minst sagt tragikomiskt att läsa anklagelsepunkterna, de är på en sådan låg nivå, så man har svårt att tro att det är en vuxen människa som plitat ned dessa. SD har begåvats med många riktiga pajasar, som tyvärr kommit upp sig alldeles för högt i partihierarkin....

Gunnar

http://hdas

 
Ingen bild

Riffi

28 november 2018 12:14

Typiskt SD.

Jag kommer ihåg när hela valberedningen blev riksdagsmän

 
Ingen bild

Fredrik

28 november 2018 12:24

Om nu IRM duger som källa för att utesluta Sverigedemokrater så borde ju halva partitippen ryka med huvudet före. Först använder de expo som källa för att utesluta HELA SDU och däribland Kasselstrand. Nu använder de och på så sätt legitimiserar som en seriös nyhetssida IRM.
Under all kritik.
Vad händer härnäst?
Ska de sätta in robotar representanter?
Som bara säger det partitoppen programmerat dem att säga.

 
Ingen bild

G. Fröding

28 november 2018 12:29


Nu är jag led vid tidens schism
emellan jord och stjärnor
Vår idealism och realism
(Vår konservatism och liberalism)
de klyva våra hjärnor

Men strunt är strunt och snus är snus
om ock i gyllene dosor
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor

 
Ingen bild

JED

28 november 2018 12:33

Hur ska nu sd i framtiden med trovärdighet kunna klaga på de fackföreningar, som utesluter sd:are på lösa grunder, när de tillämpar den principen själva.Har hitintills röstat på sd men nu får jag ta mig en tankeställare om hur jag skall göra i framtiden. Kanske kd som verkar vara lite av sd-light.

 
Ingen bild

Lars

28 november 2018 12:37

Det verkar som SD har den Sovjetiska varianten av Politisk kommissarier i
sin kader av förtroendevalda.
Vem vill bli eller vara medlem i ett sådant parti framöver.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 november 2018 12:37

Mattias B Johansson har genom anmälan lyckats förevisa sin egen egoism och brist på politisk moral. Dessutom förevisa sandlådan med partiets usla bedömning av fakta och hörsägen i anslutning till personalärenden. Bra att vi väljare får veta inför framtiden.

Är ni stolta över er kompis i högsta ledningen? Jag som väljare är det inte. Ni har fortfarande chansen att rätta till genom att be om ursäkt och överpröva ert eget beslut. En svekfråga inför framtiden. Vem är viktigast: Den närsittande kompisen eller väljarna?

 
Ingen bild

Quo Vadis

28 november 2018 12:37

Om du landar i ett starta ett eget lokalt parti, så har du ju bloggen som en utmärkt plattform för partiarbetet. Du kan dessutom säkert få en del pengar via crowdfunding för att starta upp verksamheten. Undras hur många medlemmar och frivilliga ett sådant parti skulle få?? Inte minst en del medial uppmärksamhet :-)

 
Ingen bild

Dumle

28 november 2018 12:53

Johan Persson myser nu i fulla drag. Det är så det funkar i sandlådan Kalmar!

 
Ingen bild

Magnus

28 november 2018 13:38

Thoralf, har du fått brevet med uteslutning nu? Kommer du skriva någon replik på det?

Thoralf Alfsson

28 november 2018 13:51

Har inte kollat posten idag.

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

28 november 2018 14:02

Sagt upp mitt medlemskap i SD. Var min röst kommer att hamna i ett ev nyval eller nästa är osäkert idag. Kan ångra all skit man har fått ta med att vara öppet SD. Och alla medlemmar man värvat. Men SD är inte längre Sd eller det parti jag trodde. Önskar dig all lycka Thoralf och att du fortsätter skriva på din blogg.
Mvh Vi behöver dig.

 
Ingen bild

Lena1

28 november 2018 14:28

Ja man häpnar över detta, vilken låg nivå på "argumenten", tror knappt mina ögon. Vilka är nu kvar i SD-partiet? Är det bara mesar och rövslickare som kan vara kvar?
Får ta mig en funderare om man övh ska rösta i framtiden.

 
Ingen bild

Folklig

28 november 2018 14:57

Tack för att du finns och stor kram på dig! Du är bäst!

 
Ingen bild

Lena1

28 november 2018 15:06

Det största problemet med SD nu är att de blivit så nersmittade av PK-ismen. De vill vara till lags, det är också något man kan se på Jimmie Åkessons kroppsspråk. Ju mer de uttalar mantrat 2de måste börja prata med oss", desto längre bort från dem kommer de andra partierna, de börja förakta eftersom Sd-ledningen tigger för mycket. Sluta med det SD!

 
Ingen bild

Jihad

28 november 2018 16:11

https://samnytt.se/pepparkakor-forbjuds-i-luciatag-uppfattas-som-rasistiskt/

Pepparkakor förbjuds på skola i Kalmar.

 
Ingen bild

Robban

28 november 2018 20:50

Heltid oseriöst!
De här människorna har jag alltså röstat på i flera val!
Kommer inte upprepa det misstaget!
Folk som är värre än våra motståndare, som dessutom ska föreställa att hör till "vårt" lag..
Finns inte en chans att jag lägger min röst på något sådant igen!
Falska, oseriösa Quislingar kan glömma min och min familjs röster!
Uppenbart är att de glömt vem som är deras uppdragsgivare!
Kan ärligt säga att även om de skulle få för sig att skaffa sig en ryggrad och erkänna misstaget, så behövs det "rulla huvuden" om jag ens ska fundera på fortsatt stöd mot bättre vetande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards