thoralf

Direktlänk till inlägg 7 april 2016

SLUTA SKYLLA PÅ KLIMATFÖRÄNDRINGARNA!

Av Thoralf Alfsson - 7 april 2016 21:32

Ingen ifrågasätter dig om du skyller på klimatförändringar! Det är politiskt korrekt i mer eller mindre alla situationer att skylla vädret på klimatförändringar. Men det alla tycks glömma bort är att vi alltid har klimatförändringar i någon riktning om man följer statistiken.


I ett möte på Kalmarkommun i måndags där alla ledande politiker och ledande tjänstemän deltog fick vi ännu en gång höra att de problem med grundvattennivåer som råder i vår region och framförallt på Öland, (Mörbylånga kommun) beror på klimatförändringar. Det är mer eller mindre ett mantra som håller på att utvecklas. Jag måste säga att jag blir väldigt förvånad när så många människor med fina akademiska utbildningar låter sig förledas av klimatalarmisterna, inte minst landshövdingen och kommunalråden. Något eget tänkande tycks saknas i väldigt många fall.

En vattenledning skall nu läggas på Kalmarsunds botten mellan Kalmar kommun och Öland.  


De låga grundvattennivåerna beror alltså enligt dessa klimatalarmister på minskad nederbörd till följd av klimatförändringarna. Det är dessutom praktiskt att ha något att skylla på för då behöver de inte fundera så mycket på orsakerna och det är ju dessutom politiskt korrekt att skylla allt på de ökade koldioxidnivåerna i atmosfären. Oavsett om det är rätt eller fel.


Igår ägnade jag någon timma åt att ladda hem och bearbeta statistik från SMHI över nederbörden i regionen under de senaste femtio åren för Kalmar och Segerstad på södra Öland. Jag var nämligen sugen på att ta del av lite riktiga fakta och inga påhittade sagor som presenteras i media av journalister som är påverkade av klimatalarmisterna och inte minst alla miljöpartister.


Jag kan inte säga att jag blev förvånad när jag skapade ett diagram med en trendlinje i mitt excel-dokument.


 


Som ni säkert kan notera så har vi en trend där nederbörden under de senaste 50 åren visar en stigande trend med ökande nederbörd för både Kalmar och Segerstad. Notera också att nederbörden under 2014 och 2015 inte har varit extremt låg.


Vad beror då de låga grundvattennivåerna på?

 

Som med allt annat är det tillgång och efterfrågan som bestämmer utvecklingen. I diagrammet kan man konstatera att tillgången, det vill säga nederbörden ändå varit relativt normal i det längre perspektivet. Sannolikheten är nog att efterfrågan på vatten ökat. Det kan finnas väldigt många orsaker till detta. Inte minst den befolkningsutveckling vi sett i Mörbylånga kommun och de förändrade levnadsvanor med bubbelbad, spa och pooler i vart och vartannat hem och trädgård. Inte minst alla fritidshusägare som har sina billiga plastpooler.

Sedan Ölandsbron invigdes 1972 har befolkningen ökat med ca 35 procent i Mörbylånga kommun.


Andra saker som man kan fundera över är jordbrukets roll och inte minst utdikningar som gjorts för att skapa mer jordbruksmark. Att stoppa nederbörden från att rinna ut i Kalmarsund och i Östersjön borde istället prioriteras i det framtida arbetet om man vill öka grundvattennivåerna på Öland. Större våtmarker kommer dessutom öka mångfalden både när det gäller växter och djur, inte minst fåglar. Det borde dessutom vara positivt för turismen, framförallt under vår och höst. Vilket borde vara attraktivt för de politiskt korrekta politikerna.


Men sluta skyll på klimatförändringarna!

 

 

Nytt grepp från Studio SD

 

Och så lite humor.

 

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

7 april 2016 22:49

Ja, att framhålla överbefolkning, det passar inte. Varken i dina trakter eller någon annan del av världen. Inte politiskt korrekt..

 
Ingen bild

Eric H

8 april 2016 00:06

Får väl drämma till med ett citat av en av mina favoriter, Julius "Groucho" Marx:
"Förstör nu inte diskussionen genom att komma dragandes med fakta!"
(Info för de som gått i svensk skola: Groucho Marx är INTE släkt med Karl Marx.)

 
Ingen bild

Observer

8 april 2016 00:12

Tyvärr har vi i Europa politiker som sviker sina medborgare i allt och tar betalt för det.
Jag hyser inga tvivel längre om vart alla mentalpatienter tog vägen när sinnessjukhusen stängdes. Ett jättelikt sådant sjukhus är det sk EU-Parlamentet. Det finns inga tvivel om saken.
DET FINNS INGA SOM HELST TVIVEL.
De visar de varje dag.
Att denna högborg skulle bli ett "Hornborgarsjön" för "Flyttpolitiker" a´la oduglinger utan något som helst ansvar är värre än alla Orwelska romaner och mardrömmar, Möjliggjort av väljarnas alltför stora tillit samt djupa aningslöshet.
Om inte utvecklingen vänder inom kort så väntar en jättekrasch av hela Europa med en Sydafrikansk utveckling i full anarki.
Det enskilt viktigaste att göra är att införa TJÄNSTEMANNAANSVARET!
Och för att göra det fort nog så måste fokus för SD och systerpartierna i Europa bli att s å f o r t som möjligt få till misstroende (Vilket det är) Antingen med hjälp av andra partier e l l e r befolkningen. Hur är mindre viktigt. Det viktiga är att det händer något nu. Europa är en hårsmån från att tippa över åt fel håll.

 
Ingen bild

Ölänning

8 april 2016 02:09

Jag har förståelse för din agenda avseende vattenförbrukning på Öland.
Men utifrån mina kunskaper så har nederbörden varit lägre under 2015 än tidigare år. Det är främst de sena höstregnen som uteblivit. Det som faller under sommaren sugs upp av växtligheten. Under vintern, som var verkligt snöfattig, har det inte blivit någon påfyllning av grundvattnet.
Så. Att det nu råder brist på vatten, främst i Mörbylånga kommun, behöver inte bero på att "kalmariterna" i Färjestaden duschar oftare, eller att diverse asylsökande är placerade i Mörbylånga kommun.
Det är en naturlig följd av brist på nederbörd under rätt tid. Antalet asylsökande, och deras vattenförbrukning, är försumbart.

För övrigt håller jag med dig helt om att klimathysterikerna inte missar någon chans att skylla allt på koldioxiden.

Det jag saknar är en analys hur det egentligen ligger till för Sverige. Visst är det i det närmaste 0% i koldioxidutsläpp från vår energiproduktion. Transporter ger så klart en del, men har någon gjort en jämförelse med hur mycket våra skogar och gröna ängder tar hand om, och omvandlar till syre? Kanske går vi med plus trots transporter?
Inget sådant har jag sett. Länder som Afghanistan och Somalia är inte precis några gröna länder. Därifrån importerar vi människor i gigantisk skala. Hur var deras koldioxidproduktion när de var hemma i sina hemländer? Och hur blir den som nyanlända svenskar i Sverige?

För övrigt tycker jag att miljöpartiets främsta mål att utrota alla människor så att "naturen" får leva i fred, inte är bra.
T ex "ekologiskt" odlade grödor. Skulle vi köra ekologiskt behöver vi 16 ggr så mycket i odlingsareal. Och det har vi inte. Såvida vi inte erövrar Danmark och slår ihjäl alla danskar.
Men det gillar de säkert inte. Så hela "ekologisnacket" är bara skit. Fakta är att tar du näring från en åker så måste du ersätta den. Idag är konstgödsel det man tillför. Allvarligt funderar jag på att bjuda in miljömuppar att komma och bajsa på mina åkrar. Ställer de upp?. Genom konstgödeln så kan 7 miljarder människor leva på vår jord. Utan den så hade hälften svultit ihjäl, till miljömupparnas fromma.

Det som verkligen stör mig är hur deras budskap anammas av kreti och pleti. Särskilt bland de yngre generationerna går det verkligen hem. Även min dotter, en intelligent och välutbildad kvinna inom det naturvetenskapliga området, vurmar för "ekologiskt".
Det är för sorgligt att vår public service i all sin objektivitet inte vill informera om hur det verkligen förhåller sig. Men de är väl miljömuppar där också.

Thoralf Alfsson

8 april 2016 08:40

Jag har inte någon direkt agenda annat än att vi skall utgå ifrån fakta, inte tvivelaktiga framtidsprognoser.

Att det regnat/snöat väldigt lite de senaste månaderna handlar om väder, inte klimat och klimatförändringar.

 
Ingen bild

Peter Andersson

8 april 2016 06:18

De påstådda klimatförändringarna på våra breddgrader innefattar inte dessa ökade regnmängder?

 
Ingen bild

Pepparholm

8 april 2016 06:41

Vad har vi landshövding och kommunalråd med sina staber till när det endast behövs en Thoralf för att ta fram fakta.

 
Ingen bild

Bo

8 april 2016 08:12

Jag är inte övertygad om att landshövdingen och kommunalråden tror på att CO2 skulle öka temperaturen. Det är väl som med biskopen i Linköping, Hans Barsk, som kände sig tvingad till att delta i ett beslut. Emellertid hade han en lapp under sitt sigill på beslutet, "Härtill är jag nödd och tvungen". Okunskap och hjärntvätt är annars den vanligaste förklaringen till klimathysterin.

 
Ingen bild

Chrille

8 april 2016 08:17

Har aldrig trott på att människan är orsaken till den globala uppvärmningen.
Det är en enda stor bluff, men det renderade ju Nobels Fredspris till Al Gore, så då måste det ju vara sant, NOT!
NASA släppte rapport 2015 som är intressant. (Klicka vidare på källorna som finns i artikeln).

https://www.therealstrategy.com/nasa-debunked-global-warming-hoax-in-study/

 
Ingen bild

Fredde

8 april 2016 09:33

Det roliga med våtmarker är ju att när allt fler skapas, så ökar samtidigt risken för översvämningar. Man slutar att muddra åar och floder, och minskar därmed deras förmåga att svälja kraftigt regn. Det blir helt enkelt mer känsligt.
Och vad säger alarmisterna om översvämningar? Jo, det är ju på grund av klimatförändringarna.... självklart! ;-)

 
Ingen bild

pg

8 april 2016 11:40

Sverige kan minska världens koldioxidutsläpp en tusendel.

Sverige kan inte rädda världen från mer utsläpp än landet själv producerar. År 2010 var mängden 52,9 megaton, miljoner ton. Med det utsläppet lyckades landet driva sina fem miljoner motorfordon, en måttlig cementproduktion och resterna av en fram till 1980 blomstrande verkstadsindustri.

Rädda klimatet? Vad händer om man skär radikalt i bilparken, lägger ner kärnkraften, jagar energikrävande industrier ur landet och sänker Sveriges koldioxidutsläpp med så mycket som femtio procent, säg avrundat 30 megaton? (Det vore en större nedskärning än något land i världen lyckats med.)

Jo, det globala utsläppet minskar nominellt med 30 megaton. Det är en tusendel av världens 33 400 megaton. Ta bort alla svenska koldioxidutsläpp och det globala minskar med två tusendelar.

Att prata om sådana obetydligheter med darr på rösten och dramatisk retorik motverkar sitt syfte. Som Alf Henriksson (1905-1995) skrev:

Retar du upp dig på ting som är små

så är du väl inte större än så.

När de kloka pekar på stjärnorna, tittar dårarna på pekfingret.

 
Ingen bild

Demokratur

8 april 2016 11:53

@ Fredde

Mig veterligen så ökar våtmarker landskapets förmåga att fördröja vattnet på sin väg mot havet. Då minskar behovet av stor förmåga att avleda stora vattenmängder på kort tid.

 
Ingen bild

Cian

8 april 2016 14:41

Jag har kört ifrån en källa med insyn i Mörbylånga kommun att över 1/3 av allt vatten går direkt till Guldfågeln och deras produktion. En produktion som för varje år ökar. Men våra politiker är väldigt rädda att stöta sig med Guldfågeln så de väljer istället att uppmana befolkningen att inte borsta tänderna under rinnande vatten, precis som det skulle ha någon som helst inverkan.

Skulle vara mycket intressant om Thoralf som vågar vända på sådant som våra sk journalister inte vågar skulle kunna gräva fram avtalet kommunen har med Guldfågeln, och se vad det säger. Finns rykten om att kommunen mer eller mindre skänker bort kommuninvånarnas vatten gratis.

Thoralf Alfsson

8 april 2016 15:19

Det är ju bara att begära ut alla fakturor till Guldfågeln för vattenförbrukningen?

 
Ingen bild

OH

8 april 2016 17:05

Det har tidigare uppgetts att grundaren av Guldfågeln, jag tror han hette Westholm pressade kommunen till att ge honom ett mycket fördelaktigt pris på vattnet. Ett pris som fortfarande gäller och som ej kan omförhandlas om Guldfågeln motsätter sig.Troligtvis gäller det förbrukningen innan utökandet av produktionen.

 
Ingen bild

Pepparholm

8 april 2016 18:27

Romson och Fridolin: Nog vore det skönt med lite varmare väder. Ungefär som i Sydfrankrike. De verkar ju leva gott där nere och inte ta någon skada. Tvärtom så framhåller vissa Medelhavsmat som åldersförlängande. Och då slipper man ju köra dit för att njuta. Och fåglarna kan stanna här. Och det det blommar mera. Och vi kan skörda mera. Det finns många fler fördelar. Som billigare värmenota och enklare vinterkläder. Vasaloppsåkarna kan ju få statsbidrag för omskolning till något på barmark.

Jag ställer gärna upp och ökar mina körmil från 1000 till 1500 mil per år om ni sänker drivmedelsskatten. Och jag äter gärna helgskinka en gång i månaden om det kan bidra till att vi alla får ett gynnsammare klimat.

 
Ingen bild

Tony

8 april 2016 18:53

Man kan inte låta bli att bli förbannad på den ynkliga
Nyhetskanalen SVT. Ett av inslaget i Aktuellt löd
den "kontroversielle Lars Wilks deltar i en debatt i Göteborg"?
Av vilken anledning är han kontroversiell? För att han
utnyttjar sin lagliga rätt att uttrycka sig, antingen
i ord eller via sin konst? Det är ju den vrickade religionen
Islam som tror att man i fria länder kan hindra folk ifrån att tycka? Att den religionen ligger 2000 år tillbaka i tiden
ska inte hindra folk i fria länder att uttrycka sin åsikt!
Och det borde den enkelspåriga Tv kanalen begripa, men där
skrapas det med foten inför medeltiden så att man mår illa!

 
thojuh

thojuh

8 april 2016 19:59

Tillgång och efterfrågan bestämmer det mesta
i världen. I forna DDR och Polen fanns det en
enorm efterfrågan på olika varor (kastruller, mat, allt)
Inget fanns att få. Men vatten fanns alltid.
När kastrullerna fanns i tillräcklig mängd
hade vattennivåerna minskat. Eller hur?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Anders

8 april 2016 21:53

Vad ska man med FN:s klimatdelegation, hundratals experter och andra till när den verklige gurun finns i Kalmar? Inser de inte att de är helt fel ute och att vår egen Don Quijote har rätt?

 
Ingen bild

Tobbe S

10 april 2016 06:12

@Anders. Majoriteten i klimatpanelen är ekonomer, jurister och politiker.

 
Ingen bild

Fredde

10 april 2016 08:00

Demokratur: Du missförstod mig nog. Visst är det så att våtmarker kan ta mot en viss del vatten, men sedan när de är mättade måste resten av vattnet i väg. Det går inte när man slutat muddra åar och floder.
Idag, när det blivit populärt att bygga nära strandkanten, blir det extra sårbart. Förr skulle man inte ens drömma om att bygga så nära stranden.
Kommer det häftiga regn, vilket det gör ibland, så blir det översvämningar och vattenskador.
Självklart är det då beroende på klimatförändringar och inte på folks dumhet...

 
Ingen bild

Stefan Borg

10 april 2016 19:55

En helt färsk svenskledd forskningsrapport publicerad i Nature bevisar att de klimat modeller som ligger till grund för framtida klimatscenarier är helt värdelösa när det gäller att förutse nederbördsutvecklingen. Det finns med andra ord ingen på detta jordklot som kan veta något om var nederbörden kommer att hamna i framtiden. Rapporten har nämligen undersökt hur nederbörden har fallit de senaste 1200 åren på norra halvklotet och sedan jämfört detta med klimatmodellernas beräkningar och funnit att det inte finns någon korrelation. Resultatet kan bara betecknas som sensationellt! Läs rapporten här:
http://www.nature.com/articles/nature17418.epdf?referrer_access_token=RrfcVOt3jchmkoCQZ9kmltRgN0jAjWel9jnR3ZoTv0NRR7W807iFAejhYZS0_qDTIUe63zNCIAhcXj51DgEUX7_yBZZqwwYBixj-1baR1OXw0w6vu0tgQZBFWcZ19gWwxT3R6DcsXA8XQ3cJm4_nT3X-eo3-jp_CKSfnrX0VmzB1fdrZUPtjiM76IMluYooHZ0EGy8Zvsx4pgsgbZOtesPudlkSqzoNJPK8Lh13b_qGnqkXS8X1casEZ4TowSqee&tracking_referrer=www.spiegel.de
Läs en resumé här (på tyska):
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/klima-gravierende-maengel-bei-klimamodellen-entdeckt-a-1085814.html

 
Ingen bild

Jan E

11 april 2016 15:29

Visst är det riktigt att nederbörden har ökat i både Kalmar län och på Öland. Temperaturen har också ökat i regionen och det är orsaken till till att nederbörden ökat. Nederbörden ökar därför att avdunstning ökar vid ökande temperatur och vattnet som tas upp i luften måste ju komma ned någon gång. Att en bidragande orsak till att vattenbristen på Öland blivit värre de senaste åren kan vara regionens varmare klimat. Avdunstningen går snabbare när temperaturen är hög.

Det Toralf Alfsson visar här är att saknar grundläggande kunskaper i fysik.

Thoralf Alfsson

11 april 2016 16:17

Hahaha....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards