thoralf

Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

MIGRATIONSVERKET STOPPAR GRATIS BUSSKORT I KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2016 11:03

Migrationsverkets skyddsombud stoppade i helgen myndighetens personal från att jobba och besöka asylboendet i Boda. Efter att inredning slagits sönder, personalen hotats och deras bilar blockerats. Boendet drivs av Faroy AB och boendet får skarp kritik från skyddsombuden. Det framgår inte av artikeln om skadegörelsen och hoten polisanmälts. Läs artikel i Barometern.


Anledningen till bråken och skyddsombudens åtgärder är enligt artikeln att busskorten dragits in.


I Kalmar län började nämligen Migrationsverket för ca ett år sedan dela ut gratis månadskort till alla asylsökande enligt ett avtal med KLT, Kalmar Läns Trafik.


Dessa månadskort har gett upphov till en mängd problem för resenärer och inte minst stora extra kostnader för KLT. Det har inneburit tusentals nya resenärer dagligen för KLT. De gratis busskorten är sannolikt också en av orsakerna till de sexuella ofredanden som skett på bussar men även att så många asylsökande befann sig på Larmtorget i Kalmar på nyårsaftonsnatten, då många sexuella ofredanden inträffade.


Med anledning av artikeln mejlade jag Migrationsverket och frågade om man dragit in månadskorten för de asylsökande. Jag fick följande svar!


 


Det har inte stått en stavelse om detta i lokalmedia.


Kan det bero på att Sverigedemokraterna ända sedan detta infördes varit mycket kritiska till detta och att vår landstingsgrupp protesterat både med frågor och interpellationer i landstingsfullmäktige. Och att den rödgröna majoriteten och Alliansen försvarat de gratis månadskorten för asylsökande vid varje tillfälle.


Har verkligheten även kommit ifatt Migrationsverket nu när det fått en ny enhetschef i Högsby och för Kalmar län?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perre

17 maj 2016 11:43

Bra att du håller koll och informerar!
Tack!

 
Ingen bild

Pepparholm

17 maj 2016 11:45

Mannen med palestinasjalen har nog varit pingstledig och glömt att annandagen utgått som röd dag och blivit arbetsdag.

 
Ingen bild

Demokratur

17 maj 2016 12:10

"Gratis busskort"....
Vad är det?
Var får man tag på det...?
Eller är det möjligen så att vad som avses är busskort betalda av någon annan (skattebetalarna) och avsedda för en utvald del av befolkningen (den nya adeln)?

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 maj 2016 12:22

Tack Thoralf! Det är här man får senaste nytt.

 
Ingen bild

GBM

17 maj 2016 12:45

Mannen med palestinasjalen är en katastrof i dessa frågor och värre är att Barometerns nyhetschef mörkar det mesta som kan tänkas vara negativt för invandring och integration. det vilar en död hand över den tidningen.

 
Ingen bild

Observer

17 maj 2016 13:08

".....inredning slagits sönder, personalen hotats.."
-För indragna gratis bussbiljetter!

..LÅTER DET SOM RIKTIGA FLYKTINGAR?


De myndigheter som undfaller i frågan och som inte låtsas begripa det här som helt uppenbart pågår runt omkring i landet skall eft 2018 ställas inför rätta för den här försumligheten.

Ty de förstör inte bara för oss Svenskar/Skattebetalare men även för de invandrare med seriöst uppsåt att bo i Sverige! -Å det grövsta dessutom. Därför är det viktigt att dessa vansinnigt försumliga myndighetspersoner ställs till ansvar.

Hus skall vi annars kunna återbygga Sverige om risk finns för en upprepning när dessa är kvar ute och verksamma i myndighetsutövning mm. Det går inte. De MÅSTE ställas till ansvar helt enkelt så att resten av det seriösa Sverige kan utvecklas vidare.

 
Ingen bild

TomasPLz

17 maj 2016 14:34

Undra hur många akademiker finns bland dem?

 
Ingen bild

C Andersson

17 maj 2016 14:44

@Pepparholm@
Hade det nu varit så att det bott folk på Pepparholm hade de varit lediga i går. Nu fick min dotter tid att hälsa på sin gamle far. Hon har det jobbigt med pendlingen varje dag. Passkontrollen stal en timme för oss i fredags. För oss båda.

 
Ingen bild

Hacke

17 maj 2016 15:27

Tack för ditt alerta och ständigt pågående grävarbete Thoralf.
Lika intressant och tillfredsställande som det är för oss följare av din blogg måste det i motsvarande grad vara frustrerande och genant för traditionell media i ditt bevakningsområde att ständigt stå där med byxorna vid anklarna vid dina avslöjanden.

 
Ingen bild

Stridhsson

17 maj 2016 16:15

Måste säga vi borde vara väldigt tacksamma att vi har en Thoralf som gräver och sliter med all denna skit som har uppkommit i samhället.
Det är bara det att man blir bara mer frustrerad och förbannad ju mer som kommer fram..
Frågan är hur Thoralf mår själv när han upptäcker allt mygel o fiffel?
Hoppas du tänker på dig själv emellanåt och kan koppla av!

 
Linnea

Linnea

17 maj 2016 18:06

Om Mona Sahlins falska intyg inte får rättsliga konsekvenser så betyder det att det blir fritt fram för gemene man att skriva falska intyg om vad som helst.
Vill också passa på att tipsa om en intressant blogg jag hittat som jag tycker alla här borde läsa. Utanför åsiktskorridoren/Min underbyggda mening

http://sverige

 
Ingen bild

Pepparholm

17 maj 2016 18:10

#C Andersson. Det är sorgligt att vi måste ha den utökade kontrollen. Men pass hade vi ju även före Schengen och ingen klagade. Problemet i dag är inte danskar och svenskar som pendlar utan andra som vill ta över vårt land. Tack och lov för dagens kontroll.

Sedan ska man inte överdriva. Jag körde nyligen från Tyskland till Skåne. Det tog mindre än en minut i Rödby och mindre är en minut på Lernacken och vänliga ord från poliserna. Vi hade passen beredda och räckte ut genom bilrutan. Jag är tacksam för att vi i vår bil kollades när jag ser vad som händer på nära håll inne i vårt land.

Jag har inte åkt brotåget på länge och begriper att där kan bli köer. Men efter hand så blir det säkert smidigare. Alla positiva försöker jobba i den riktningen. Att klaga hjälper inte vårt land.

Det bor ingen på den konstgjorda ön Pepparholm som du säger. De enda som försöker ta sig dit är invällare med redan uppehållstillstånd i Danmark som försöker genom tunneln. Några stal nyligen en gummibåt i Danmark och kapsejsade mellan Saltholm och Pepparholm. Ett stor räddningspådrag med helikopter och båtar räddade dem. Kostnad för den räddningen säkert många hundra tusen danska kronor. Genast så framträdde vänstern i svenska media och sa, att nu måste vi öppna gränsen.

 
Ingen bild

Göta

17 maj 2016 18:47

SENASTE DÅRSKAPEN I SVERIGE
KRYPSKYTTE - DEN NYA SPORTEN FÖR INVANDRARUNGDOMAR!
Från Exponerat och Västernorrlands Allehanda:

"MUSLIMSKA INVANDRARUNGDOMAR FÅR LÄRA SIG KRYPSKYTTE I SOLLEFTEÅ
Invandrarungdomar skjuter på skidskyttebanan på Hallstaberget. Hans Nauclér, som håller i kursen tillsammans med Björn Lindblom och Birgit Höglin, är väldigt nöjd. Redan till provträffen i mars kom mer än 50 ungdomar från Syrien, Afghanistan, Afrika, Sydamerika.
- De är intresserade och väldigt duktiga, och att några kommer från krigshärjade områden har aldrig varit ett problem. [!!!]

Inga Lisebergsgevär direkt – det är skarpladdade gevär..."
http://www.exponerat.net/muslimska-invandrarungdomar-far-lara-sig-krypskytte-i-solleftea/#sthash.7V6TlUjg.dpuf

"Det började i liten skala i höstas. Men under våren har intresset exploderat. Nu skjuter mer än 50 invandrarungdomar prick på skidskyttebanan i Sollefteå."
http://www.allehanda.se/angermanland/solleftea/laddade-for-prickskytte

Det här bör väl vara en fin idé att ta efter för Kalmar Län? Som tröst för de förlorade busskorten!

Thoralf Alfsson

17 maj 2016 19:57

Ja, vad skall man säga. 7-klöverns politiker applåderar säkert också.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 maj 2016 18:57

När vi nu läser om den saboterade TV-masten utanför Borås så kan det vara dags med en erinran.

Före Reinfeldt så hade alla samhällsviktiga företag som Televerket, Vattenfall, Sydkraft, Krångede, Stora Kraft, SJ o s v egna driftvärn ingående i det allmänna hemvärnet. De utbildades några dagar varje år för att bevaka de egna skyddsobjekten. Vapnen fanns i säkra kistor på arbetsplatsen. Driftvärnen finns inte längre. Politikerna i dag har som deras företrädare/förrädare på 1930-talet bestämt om evigt slut på anfall mot vårt land.

 
Ingen bild

Märta

17 maj 2016 19:09

Hörde nyss på radion en väldigt bra idé. Om att i USA så förlorar brottslingar sin rösträtt.!! Mycket bra! Efter ett antal skötsamma år kan de ev återfå det. Kanske kunde ha det på " prov". Inför detta omedelbart i Sverige. Helst utvisa förstås om man begår brott.

 
Ingen bild

Börjar bli läskigt

17 maj 2016 20:24

Tror kriget kommer inom 5 år nu,,, nyårsafton vart också en test o mobilisera muhamedaner för att testa samordning,,, nu testas infrastruktur,,, det är förberedelser för attack mot den kristna världen,,,

 
Ingen bild

Christer

17 maj 2016 21:20

Den där rektorn S-O Y Collin som du beskriver i förra blogginlägget verkar vara en sann demokrat. En hedersman utan skygglappar, ett föredöme.
Vad det gäller busskorten, så kanske alla inblandade börjar få kalla fötter när dom ser vartåt allt barkar. Tanken bakom "gratis busskort" är så fel från början. Alla parter, KLT, Migrationsverket och Landstinget har förlorat, inte bara pengar, utan framför allt det förtroende ni en gång hade.
Men det är så mycket som är åt helvete i vårt land dessa dagar. Bilbränder och stenkastning på utryckningspersonal,våld och rån mot våra äldsta och en polis som står handfallen. Den senaste hobbyn är att fälla telemaster. Polisen måste öka sin bevakning där, hur dom nu ska få tid med det? Dom har ju fullt med att bevaka bilbränder och flyktingboenden.
Sverige befinner sig på ett sluttande plan, och nu hoppas denna regering att den snart har mutat sig in i FN:s Säkerhetsråd! Oduglingar som lyckats permanenta tiggeriet i hela vårt land, skall nu sitta och undervisa andra! Hur skulle Sverige kunna vara ett föredöme för andra länder när vi uppträder helt hjälplösa på hemmaplan?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 maj 2016 21:35

Så här ligger det till ,lika länge som de så kallade flyktingarna åkt gratis på KLT ,lika länge skulle vi pensionärer ,arbetslösa , sjukskrivna få åka gratis , om det finns någon rättvisa !

 
Ingen bild

Fredde

17 maj 2016 21:35

30.000 per vuxen för att få iväg immigranter, nu ska det spenderas pengar för att försöka rädda situationen.
Tänk om de lyssnat på kritikerna från början? Då hade vi inte haft detta kaos!

 
linnea

linnea

17 maj 2016 22:21

- för 150 år sedan blev ofta domen i rättegången att för 10-år framåt eller för all framtid bli av med sitt medborgerliga förtroende dvs rösträtt kanske har vi något att lära av gamla tider..

http://sverge

 
Ingen bild

Lena

17 maj 2016 23:05

@Göta om senaste dårskapen - vilka invektiv ska man ta till för allt som händer nu? Jag känner mig mycket uppgiven dessa dagar, det är så mycket som helt enkelt är TVÄRTOM mot vad det ska vara. Det finns satanister bland eliten, de driver detta med att allt ska vara TVÄRTOM, det är min åsikt om VARIFRÅN allt kommer, om man tittar tillräckligt djupt och hur allt utvecklats i Sverige. Problemen har ju varit kända i decennier. Varför är vi ett så mjäkigt folk som inte lärt sig säga ifrån på skarpen?

På aktuellt idag tänker man, va???? hur kan så mycket skit (rent ut sagt) förekomma på en gång? Sabotage mot masten, det brinner bilar och ambulans kan inte åka dit för det är stenkastning från invandrarungdomar, vår s k rikspolischef står och svamlar och har absolut INGEN respekt med sig alls (och det är säkert meningen att det ska vara så, bara för att retas med "folket" som ska känna sig maktlösa).

Inte nog med detta, utredningen om de barn som under decennier blivit vanvårdade i fosterhem, barnhem blev klar. De har tidigare blivit lovade både högtidligt o på heder o samvete att de ska få ersättning i form av inte bara fina ord utan faktiskt en rejäl summa pengar. 54% av de som ansökt får ingen ersättning, bl a en kvinna i ett fosterhem som blev våldtagen från 4-årsåldern!!!! Motiveringen var att det saknades ett papper, ett BESLUT från kommunen att hon skickats till detta fosterhem!!!! Men bevis fanns ju, men se DET beaktas inte.

Dessutom hade en summa på en miljard ha kunnat delas ut till de sökande, som var s a s avsatt för detta ändamål, men ENDAST HALVA SUMMAN har gått åt. Nu undrar man ju vem har tagit del av den halva miljaden som inte gick år? Har de slunkit ner i några fickor? Det finns ju så otroligt många oärliga människor nuförtiden.

Åh jag skulle vilja gå med i ett....

Jag kan banne mig inte med ord beskriva vad jag känner inför detta fruktansvärda ras och sabotage vi är utsatta för som folk. Och dessa gräsliga politiker som inget kan göra, bara svamla i rutan!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 maj 2016 18:51

Gå in på ersättningsnämndens hemsida där ser man vilka det är som bestämmer vem som ska få ersättningen ! Ruffel och båg .

 
Ingen bild

Motståndare

20 maj 2016 06:50

Att KLT korten försvunnit kan du tacka Jan Ekdahl för. Han tyckte illa om dom och han röstar på SD,enligt säkra källor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se