thoralf

Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

NYTT REKORD I SIFO

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2015 00:13

De flesta tidningar brukar rapportera om Sifo:s opinionsmätningar men vi får se om det gäller även denna gång när SD slår rekord med 14,7 procent.


Att attityden till SD håller på att förändras radikalt har nog de flesta börjat uppleva. Media vet inte riktigt på vilket ben de skall stå när SD är på väg att bli riktigt stora. Maktbalansen kan förändras ganska kraftfullt de närmaste åren. Att vara SD-hatare kanske inte är den bästa plattformen om några år ;-)


Tidningen Dagens Samhälle börjar redan spekulera när Sverigedemokraterna är Sveriges största parti. Det kan inträffa redan i november 2016 enligt tidningen. Inte mej emot!


 


För de som gillar foto från naturen kommer här ett bild tagen ikväll på väg hem från ett besök vid Knisa mosse.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

17 maj 2015 00:45

Nytt rekord! För det nya antirasistiska mittenpartiet! Som förespråkar en LAGOM invandring från Mellanöstern och Afrika! Som utesluter medlemmar och sedan försöker stigmatisera och brännmärke dem, som dedikerat sitt liv åt partiet, med ordinär vulgärvänsterretorik! Hurra! Va bra att DET partiet får fler röster! Vad mycket bättre DE kommer göra sverige! Öppna champangen?

 
Ingen bild

Ulrika

17 maj 2015 06:33

"Att vara SD-hatare kanske är den bästa plattformen om några år ;-)" ????

"Att vara SD-hatare kanske INTE är den bästa plattformen om några år ;-)" ?????

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 maj 2015 07:01

Thoralf. Helst vill jag se dig som riksdagspolitiker igen, men ser dig gärna även som naturfotograf.
Går själv gärna ut ensam i naturen med kamera för att lyssna och njuta, titta och dokumentera , och det är en underbar avkoppling från politikers tjäbbel och förljugna media som SVT och SR

Hoppas du håller ut ett tag till så kanske du är tillbaka där du skall vara

 
Ingen bild

Demokratur

17 maj 2015 07:10

För ovanlighetens skull, något att glädja sig åt. Trevliga opinionssiffror. Och fina foton.

 
Ingen bild

Ola

17 maj 2015 08:21

Härligt.

 
Ingen bild

Funtaren

17 maj 2015 08:48

Jag har ju länge tänkt att vi har möjlighet att vara största parti 2018. Roligt att se att oberoende bedömare håller med, och till och med tidigarelägger tidpunkten.

Det gäller dock att vi alla SD:are tillsammans jobbar mot detta mål. Det gäller fortfarande att de enda som kan sabotera oss är vi själva.

 
Svensson

Svensson

17 maj 2015 08:51

Sverigedemokraterna det svenska alternativet,om du vill Sveriges bästa.

Snyggt foto :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 maj 2015 09:42

Bra siffror; MEN... De innebär att Sverige är på väg mot en katastrof.

Ett gigantiskt inflöde av folk från alla länder, inga bostäder till dem, SFI-undervisning, handskaknings-skadestånd, gruppvåldtäkter, burkor, slöjor, Moskeer, böneutrop, hedersvåld, nedbrända skolor, gängskjutningar, vapensmuggling, stöldligor, tiggare, tiggarläger, PISA-rapporten, ensamkommande unga män, asylboende, Migrationsverkets budget, IS-resenärer, Södertälje, Rinkeby, Bergsjön, attentat mot Judar, osv. osv.

Där finns några av de orsaker som gör att SD hela tiden ökar väljarstödet. Några politiker bland 7K fattar säkert det, men hur ska de göra för att inte tappa ansiktet och förlora ännu fler väljare till SD...

 
Ingen bild

Hej!

17 maj 2015 09:53

14,7 Hopp, yttrandefrihet, glädje, ärlighet, fakta...

Det behöver Sverige mer av!

 
Ingen bild

SD4Ever

17 maj 2015 11:22

Härliga siffror men alldeles för låga.
Men jag hoppas det kommer att bli en ketchup effekt......

 
Ingen bild

Lena

17 maj 2015 11:44

Tycker det kan vara dags med lite omvärldanalys. Under Rubriken "Fågelskrämmor" skrev @DecemberKartellen 08.36 ett inlägg med länkar till en Youtube film. Filmen förklarar mycket av vad som händer bakom maktens korridorer och vilka som tjänar på alla dessa krig. För att kunna upprätthålla sin makt gentemot allmänheten behövs alltid en fiende (ex ta in vansinnigt många immigranter som inte är kompatibla med ursprungsbefolkningen). Det är ren o skär klasskamp. Kolla in de som numera kallas "underklassen", alla s k moden som skapas och som ska få dem att klä sig och spöka ut sig värre än fågelskrämmor. Media lägger ut rökridåer så vanligt folk inte förstår sig på utvecklingen och vad som ligger bakom alla dessa krig som USA är involverade i och gör allt för att dra in alla NATO-länder i. Resultatet blir en försvagad och förvirrad befolkning, vi käbblar om rasism, fascism etc, men vi vet ju själva om vi tål eller inte tål folk från andra kulturer, med andra värderingar än vi, om vi kan ta dem till vårt hjärta och vara nöjda med att själva sänka vår standard. Vänstern agerar i detta som nyttiga idioter till dessa makthavare genom att utföra odemokratiska aktioner för att stoppa folk att få ha sin egen övertygelse. De vill skrämmas och få folk att skämmas för sin inre övertygelse.

Vad gäller V så kan ni som diggar Lars Ohly se honom på TV4 på torsdag i programmet "Hela Sverige Bakar", det är 3:e programmet på kort tid på varierande TV-program som kamrat Ohly ställer upp på. Så bolsjevik han är tycks han gilla att vara med i borgliga TV program, kanske för han är en linslus och/eller en verklig narcissist? Eller är han på något sätt "betald" av någon, han kanske helt enkelt är en "sprattelgubbe"....

Nu i veckan kommer uppgifter om att amerikansk militär och polis i samarbete, utför en operation (Operation Jade Helms) i bl.a Texas som har fått folk att tro att de är invaderade. Det här är stor operation för träning till när det är dags för "det verkliga att hända". Det påverkar definitivt även Sverige. Se länken från Info Wars där de bryter ner informationen om vad som händer och förklarar. Mycket viktigt för att förstå vad som komma skall.
https://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel
Se den senaste inlägget för 6 timmar sedan 49 minuter

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 maj 2015 12:39

@Lena. Ohly i mysprogram i tv. Schyman i "På spåret" och säkert flera politiker med både här och där. MEN, när och var kommer den första SD-politikern med?

I någon morgonsoffa? Jimmie Åkesson i något medicinskt program där han berättar om sin utbrändhet? "Hemma hos reportage" i någon veckotidning hos någon SD-topp? Nej, dit är nog tyvärr steget långt.

SD växer och Sverige förfaller. Ett annat Sverige och igen hade behövt bilda SD...

 
Cavatus

Cavatus

17 maj 2015 12:43

Missa inte Julia Caesars söndagskrönika idag på Snaphanen.dk där hon gör en utredning kring den bristande bildningsnivån i Sverige och hur det blev så här, och att utvecklingen de facto varit önskvärde från inflytelserika kretsar. Man tar sig för pannan!

http://www.snaphanen.dk

 
Ingen bild

Maja Dacke

17 maj 2015 12:53

Lena - vi är nog många här som har förstått det mesta om det som pågår bakom rökridåerna (inte minst dem som uppstår ovanför oss). Och så många nyttiga idioter som nu alltmer upptäcker att de är just det. Exvis Mona Sahlin ... Hon fick en riktig uppenbarelse häromveckan.

Alex Jones är rolig - i allt elände som han förmedlar. Jag riktigt gosade mig när han (och andra) berättade om Obamas roll i sammanhanget. När denne tränades för rollen fick han redan på 1990-talet veta att han skulle bli president en dag - som exempel.

På andra amer. sajter har jag läst hur folk våndas ... konc-läger som byggts och 'utsorteringsmekanismer'. Förutom alla oroliga föräldrar som undrar om citron hjälper ... EMF överallt och särskilt i närheten av skolor ... Hur du kan upptäcka om du drabbats av 'morgellons' ... Kanske börjar det just i Texas, nyligen utsatt för en hel del. Kalifornien verkar också ...

Det är mycket nu.

Rekommenderar googling på Ole Dammgård (stavning?) - en kille som lever i kappsäck och avslöjar det som pågår bakom ridåerna.

Och Thoralf - tack!

Råbocken (?) tycks säga: Du överraskade mig verkligen, Thoralf, men vi känner ju varann, och jag litar på dig och din mackapär som bara vill mig gott!

Tack för inblicken i din natur, Thoralf, något man som instängd i sitt hörn inte annars får uppleva!

 
Ingen bild

Göta

17 maj 2015 13:21

LÄRARE SOM SKA FÖRESTÄLLA "OPARTISKA" smutskastar SD och hotar sina elever!

'Arga Blatten' (den kontroversielle, frispråkige debattören och Youtube-kändisen) skriver på sin blogg att han flera gånger har fått höra från elever i svenska skolor att de har lärare som smutskastar SD, och som rätt ut påstår att SD är rasister, att man inte ska rösta på SD och att de inte vill veta av elever som gör så.

http://argblattetalar.blogspot.se/2015/05/larare-som-ar-opartiska-smutskastar-sd.html

 
Lassekolja

Lassekolja

17 maj 2015 13:41

@Lena, betr. "Lars Ohly bakar", om man får konspirera lite, han kanske kombinerar egenskapen "linslus" med sponsorkontrakt med Putin...? Vem vet, hans okontrollerade flabbskratt framkallar samma tårar av glädje som den rivna Berlinmuren gjorde av sorg?

@Hulda mk1, instämmer i hela Ditt inlägg, möjligen med tillägg av den mångkulturella nyheten för dagen, nämligen att svenska tulltjänstemän vid gränsen, vid ett flertal tillfällen hotats med vapen. Ingen kan inbilla mig att vanliga svenskar hotar tullare med vapen utan här handlar det om "import"!

"Att vara SD-hatare kanske inte är den bästa plattformen om några år"!
Thoralf, har också haft tankar åt det hållet. Tycker t.o.m att när SD får egen majoritet bör all media, radio, TV och press(den, som återstår), bör demokratiklassas. Varje eller vart femte år, klassas samtlig media och erhåller en "demokratikoefficient"(=dk) där t.ex Gnistan och Proletären (om dom trots presstöd fortfarande existerar?) erhåller en dk=0,01 och där Avpixlat, SD-Kuriren och NyT(Nya Tider) får en dk=1,00. I Sverigedemokraternas Sverige betraktas, för första gången någonsin, av nutidshistoriska skäl, demokratin så viktig att ett nytt "Demokratidepartement" inrättas under ledning av en riktig Demokratiminister, alltså inte som hittills, där demokratiministern endast är en pseudofigur, vars viktigaste uppgift är att bevaka att åsiktskorridoren aldrig tillåts svälla någonstans i något avseende!
SD absolut senast 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

17 maj 2015 13:51

I dag får vi gratulera Norge, Jimmie Åkesson dubbelt upp och inte minst oss själva. Vi medlemmar har kämpat på bra och ett särskilt tack till Thoralf för hans blogg som läses av allt fler.

Nästa mätning Sentios, kanske upp mot 20%?
Vårkampanjen är i full gång, nu ska vi ut och kampanja allt vad vi orkar!

Heja SD!

 
Ingen bild

OT

17 maj 2015 14:17

Det är dags för SD att börja fundera på hur man skall lösa vissa utmaningar, då man fått över 50% av rösterna i kommande valet.

När SD får över 50% av rösterna innebär det att 7klöverpartierna har retat upp de svenska medborgarna så till den grad att ... Därför måste rättegångar genomföras för ställa dem till svars så att de svenska medborgarnas ilska kan dämpas.

Vi vet att det som hänt inte skulle kunna hända om lagarna före 1975 hade gällt och följts (exakt årtal kan de lärde tvista om). Så vi behöver en folkomröstning om att återgå till dessa äldre lagar inom vissa specifika områden såsom:

Utmaning 1) Tjänstemanna ansvar (hur mycket pengar kan en enskild tjänsteman egentligen attestera? Är det rätt att inom industrin så kan denna summa vara 25kkr medans inom statliga verk den verkar vara över miljarden eller mer?)

Utmaning 2) Immigrationspolitik (har brott begåtts mot internationella lagar?)

Utmaning 3) Högföräderi (vart tog det svenska försvaret vägen?)

Med dessa förusättningar bör sedan en svensk sanningskommision sättas igång där oreserverat samarbete krävs från de som riskerar åtal i utbyte mot amnesti. Alla de som varit ministrar sedan 1975 bör däremot inte räknas med i den grupp som kan få amnesti, om det inte finns klara och uppenbara skäl för det.

P.S "Give them hell!"

 
Stefan K

Stefan K

17 maj 2015 16:37

Fina naturbilder Thoralf. Härliga siffror SD. Men...

...likt förb...at kommer Sverige ta emot 80 - 100 000 asylsökande och lika många anhöriga i år, nästa år, året efter det osv.

Varför? Jo, övriga 7 partier i riksdagen vill det.

Problemen vi ser idag är bara en försmak och det lär inte bli bättre om inte SD når egen majoritet. Det kan kanske gå fortare än många tror, för när det verkliga raset kommer, lär det rasa rejält och detta lär drabba stora grupper i samhället.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

onkel sven

17 maj 2015 17:00

Tro hopp och kärlek till SD !

 
Ingen bild

Åke

17 maj 2015 18:09

hehehe...jag bara myser, när jag ser att siffrorna stiger för SD!!
Går själv en kompetensutbildning inom larmsystem etc,( behövs ju nu :)) och på den kursen finns många SD-sympatisörer, inkl en av lärarna, som överväger att rösta "rätt" nästa val!Dagligen så kommer snacket in på Tiggare, invandring, brottsligheten osv som samtalsämnen i fikarummet.

Så David Baas o gänget kan ta sig någonstans och inse sitt blindläge!!

 
Ingen bild

Tony

17 maj 2015 18:16

Om det en gång blir rättegångar mot dem som gör och
gjort allt för att förstöra landet, så hoppas jag att
prio 1 blir 32an Fredik Reinfeldt, det han har åstadkommit
mot landet och dess befolkning kan utan vidare betraktas
som grovt landsförräderi, han har dessutom grovt
förtalat Svenska folket genom att idiotförklara det,
naturligtvis utan att bli konfronterad av Media.
En man fullt i klass med Norges Vidkun Quisling!

 
Ingen bild

Tony

17 maj 2015 18:25

Fin bild på råbocken, själv har jag en hel flock i
närheten av min tomt, och dom är väldigt vaksamma
när man rör sig på Tomten, men när jag kör med
åkgräsklipparen, går dom lugnt och betar utan att
bry sig, då kan man komma så nära som 30-40 meter
utan att dom reagerar.

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

17 maj 2015 19:06

@Lena

Vad glad jag blev att du tagit dig tid att titta på filmen jag tipsade om - Everything its a rich mans trick.

Alla de "godhjärtade" som vill visa hela världen hur tappra de är med sin cape och sitt svärd - borde också se filme - ty ni är grundlurade. Ni springer den globala elitens intressen, men ni är så hemmablinda i er godhet att ni inte begriper det.

Det är inget gott med att rasera hela västvärlden kulturellt och ekonomiskt. Inget ädelt heller med att göda "The military industrial complex" - om ni nu tror det.


Ni som inte sett om vad det hela med immigration från 3:dje världen går ut på kan titta från 3 timmar in i filmen och 28 minuter framåt. En annan beskrivning än de som vi dagligen matas med. Det kan aldrig vara fel med en "second opinion".

https://www.youtube.com/watch?v=U1Qt6a-vaNM

Till Thoralf vill jag säga: Jag är så glad att din sida finns, enda sättet för mig att få utlopp för min frustration - för jag har inga konton till diverse webbsidor. Tack Thoralf för att du finns och för att du vågar vara ett ljus i detta mediala mörker.
Tack för alla riktiga grävjobb du gjort genom åren - de som flertalet av landets anställda journalister undviker att ta tag i. Än en gång: Tack Thoralf!

http://www.youtube.com/watch?v=U1Qt6a-vaNM

 
Ingen bild

Johan

17 maj 2015 19:11

För 5 år sedan hade jag varit skitnöjd.
Men vad är SD för parti idag?

Ett politiskt korrekt skitparti som stigmatiserar och kallar meningsmotståndare för "rasist" och "fascist"

SD har själva blivit allt som de hatade en gång i tiden!
Fy FAN!

 
Ingen bild

OT

17 maj 2015 19:52

Apropå "TT flyttar redaktion – till Australien": http://www.friatider.se/tt-flyttar-redaktion-till-australien

Där överger de första råttorna det sjunkande skeppet.

P.S: Kan någon tala om för Australien vilka dessa människor är och var de gjort! Vi vill ju inte ha på vårt ansvar att de förstör Australien också!

 
Ingen bild

Tony

17 maj 2015 19:53

Johan@
Det är möjligt att SD inte är perfekt i alla avseende,
men vad är alternativen?? Nej just det, det finns inga
andra, då ska man bara ge upp hoppet menar du?

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

17 maj 2015 19:56

På 5 minuter sammanfattar Pat Condell
det här med vad kulturella krockar orsakar.

https://www.youtube.com/watch?v=3dQVUiEjpw8


Min kommentar:Att behandla folk olika pga av religion,
det är just det som är diskriminering
- hur kan detta accepteras - är folk helt hjärntvättade.


Se också hans Sweden goes in sane (5 min):
https://www.youtube.com/watch?v=o_znVnOizU8

http://www.youtube.com/watch?v=3dQVUiEjpw8

 
Ingen bild

OT

17 maj 2015 21:05

Apropå "Ockupation och motstånd – 70 år efteråt": http://snaphanen.dk/2010/08/06/ockupation-och-motstand-70-ar-efter

All heder åt de norrmänn som gav så mycket för att den 17:e maj skulle kunna firas varje år efter deras insats!

"Max Manus": http://www.youtube.com/watch?v=M8RPdzrSKXE

I en snar framtid, kommer vi också att se tillbaka på denna tidsperiod i Sveriges historia och säga om Sverigedemokraterna - I ett land styrt av kaos, mot omöjliga odds, vågade ett parti stå emot!

 
Ingen bild

OT

17 maj 2015 21:54

Apropå 17:e maj! Och "in memorandum" av den legendariska KOLUMNEN "I dag" av Torgny Segerstedt i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, GHT, 3 februari 1933 - "...Den som läser aktstycket ifråga förstår utan vidare, att tvivel kunna uppstå beträffande dess äkthet. Vi ha visserligen icke hyst några överdrivna föreställningar om den nuvarande tyska regeringens omdömesförmåga, men den sinnesförfattning, varom detta telegram vittnar, hade vi dock icke tilltrott någon dess ledamot...": http://www.erixon.com/2/segerstedt.htm

Fattar ni nu att historien inte upprepar sig, den rimmar!

Våra nuvarande regeringar sedan ny demokratis inträde på riksdagsscenen är utan sans och balans; när sedan SD kom på scenen miste de helt sitt förstånd och bör betraktas enligt den gamla §5:5.

P.S: "Democracy is comming!": https://www.youtube.com/watch?v=vHI9BTpGkp8

 
Ingen bild

Lena

17 maj 2015 22:26

@DecemberKartellen
Hörde du Pat Condells lilla historia om när de mötte två burkaklädda kvinnor och ett litet barn i sällskapet kallade kvinnorna "letterboxladies" (brevlådekvinnorna) ;). Det finns visst ett uttryck som går ungefär: av barn och dårar får man veta sanningen... ;).

 
Lassekolja

Lassekolja

18 maj 2015 00:01

@Johan, OK, men Du glömde berätta om alternativet till SD!
SvP nedlagt, ND nedlagt......
Mig kan Du aldrig få att bli sittande som en gnällspik i TV-soffan. Jag har visserligen inga barnbarn ännu men jag har en dotter. Därför kommer jag att rösta SD livet ut och ingen kan få mig att rösta på nå´t annat!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lisen Petsson

18 maj 2015 23:48

Om SD siktar mot största parti ska de kanske vara lite mer rädd om sina medarbetare.

 
Ingen bild

Gösta

19 maj 2015 20:07

Vi, Svenska patrioter, växer och växer för att inom en inte alltför lång tid ta över ansvaret för leda vårt lands styrelse.
Nu gäller det att få fram en duglig svensk ministrär. Det gäller med andra ord att satsa på dugliga kandidater och ge dem allt tänkbart stöd till det ansvarsfulla arbete som väntar dem. Vår ledning bör nu målmedvetet låta alla få en chans att växa in i sina kommande roller genom att få övning i olika politiska uppdrag.

 
Ingen bild

Jesse

19 maj 2015 21:45

Sd!!! Snart ett parti i 8-klövern. Sd är ingen räddning för Sverige

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se