thoralf

Alla inlägg den 22 april 2016

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2016 19:09

Protesterna från föräldrar i ”södra” Kalmar har varit många över att Kalmar kommun planerar för en ny stor högstadieskola när Linneuniversitetet flyttar ur sina lokaler vid Brofästet. Kalmarsundsskolans högstadium och Vasa skolans högstadium skall tillsammans bli en ny skola vid Brofästet. Protesterna har nästan uteslutande handlat om säkra vägar till skolan för eleverna.


Det märkliga är att några protester från ”norra” Kalmar har inte förekommit. Det Lasse Johansson i debattartikeln menar med södra Kalmar är Vasaskolan och norra Kalmar är Kalmarsundsskolan som ligger i Norrliden. En stadsdel som kan betecknas som Kalmars Rosengård. Vasaskolan ligger snarare i en stadsdel som bebos av personer med högre inkomster och med högre kvalitet på boendet.


I grund och botten tror jag inte protesterna från föräldrar till barn vid Vasaskolan handlar till så stor del om en trafiksäker väg utan snarare om den oro som säkert deras barn känner inför att tvingas gå med ett stort antal elever med utländsk bakgrund. Jag tror även att föräldrarna känner en stor oro för att utbildningskvaliteten därmed sannolikt kommer sjunka. Det är bara att studera ”Kalla fakta” från Kalmar kommun som visar att bara ca 75-78 procent uppnår gymnasiekompetens vid Kalmarsundsskolan. Vid Vasaskolan har 100 procent gymnasiekompetens för läsåret 2014/2015.


”Kraften i ett högstadium där elever från norra och södra Kalmar integreras i en innovativ och utvecklande miljö kan bli mäktig. Grupper med olika bakgrund och intressen blir mer kreativa och handlingskraftiga.”

Lasse Johansson (S), ordförande Barn o Ungdomsnämndens debattartikel i Barometern.

 

Jag undrar om föräldrarna vid Vasaskolan delar Lasse Johansson uppfattning om en innovativ och utvecklande miljö? Och att deras barn kommer bli mer kreativa och handlingskraftiga vid en sammanslagning med Kalmarsundsskolan?


Tyvärr är jag rädd för att föräldrarna vid Vasaskolan inte vågar berätta eller skriva om sin oro av rädsla för att bli kallade rasister. Kommer någon våga prata ur skägget?


Av Thoralf Alfsson - 22 april 2016 15:19

Jag blir minst sagt förvånad när jag läser Östra Smålands artikel om detaljplanen för Södra Fredriksskans. Enligt artikeln har förvaltningschefen uttryckt sig enligt nedanstående.


”Under processen har vi hörsammat synpunkterna. Volymerna är neddragna, och det är mer gröna ytor. Vi har haft en bra medborgardialog och fått många positiva reaktioner, säger Rebecka Persson, chef för samhällsbyggnadskontoret.”

 

Efter att jag idag läst samrådsredogörelsen kan jag säga att jag undrar om Rebecka Persson läst samrådsredogörelsen. ”Volymerna neddragna”, stämmer inte! Byggnaderna är indragna med någon meter från vägen. ”Det är mer gröna ytor”, var då någonstans?


Min egen uppfattning är att inga synpunkter är tillgodosedda under samrådet! Det kan med andra ord knappast kallas för samråd. Majoriteten och Alliansen väljer att köra över de som yttrat sig. Kalmar läns museum, Fastighetsägare, Bostadsrättsföreningar, Hembygdsföreningen, Idrottsföreningar, Gymnasieförbundet och ett antal privat personer.

 

Jag har yrkat avslag på detaljplanen i Samhällsbyggnadsnämnden.

 

Hur man kan kalla detta för en bra medborgardialog är för mig en gåta och det gör mig upprörd. Jag kommer återkomma med en debattartikel.


Du kan läsa artikeln på min FB-sida.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards