thoralf

Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

MÅNGKULTURELLA GÄNG

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2015 22:55

Den som inte läst Julia Ceasars söndagskrönika tycker jag faktiskt skall göra det. Idag har jag även läst en annan längre artikel om gängkriminalitet och hur den utvecklats i Sverige. Artikeln bekräftar det som svensk media aldrig vill erkänna, nämligen att det handlar om invandrargäng i väldigt stor utsträckning.


 


”Flera forskare hävdar alltså att utvecklingen under de senaste 20 åren har varit negativ. En del ser den grova brottslighetens etablering som ett hot mot stabilitet och demokrati i Sverige, i och med att ett parallellsamhälle har tillåtits växa fram. Ett centralt element är de framväxande gatugängen. År 1999 fick polisen för första gången tydlig kännedom om de första regelrätta gatugängen i Sverige. Det framgår av en forskningsrapport i Journal of contemporary criminal justice från 2012, som är en kartläggning av sju självdefinierade förortsgäng med 239 gängmedlemmar (en liten del av de 4 000 personer som polisen 2010 ansåg vara aktiva inom gängkriminalitet).

 

Enligt rapporten hade gängen i regel ett dussintal medlemmar (som minst 10 och som mest över 70). Men de agerade inte som amerikanska gäng i bestämda territorier, sett till platserna för de brott som de dömts för. Gängmedlemmarna var i regel mellan 20 och 30 år gamla, och alla var män. De var oftast dömda för stölder, narkotikabrott, trafikbrott och rån. Hela 76 procent av gängmedlemmarna var första eller andra generationens invandrare, med stor tonvikt på ursprung från västra Asien eller östra Europa. Gängen var dock oftast multietniska till sin sammansättning, och påminner på så sätt om den organiserade brottsligheten i Chicago på 1920-talet, där kriminaliteten dominerades av andra generationens invandrare – fast från det då fattiga och konfliktdrabbade Europa.”


 

 

”Det finns absolut ingenting som pekar på att trenden ska vända. Allt tyder på att vi kommer att se fler gäng, säger han. Samhället reagerar först när våldet lämnar förorten, tyvärr. Skottlossning i förorter blir bara små notiser numera. Men händer det inne i stan blir det en jättegrej i medierna! Vi måste erkänna att vi har ett stort problem, och sedan tänka långsiktigt.”

 

De politiskt korrekta experterna som tidigare fått stort utrymme i media, inte minst public service syns allt mer sällan i rutan. Jag tror faktiskt att det är ett tecken på att media håller på att omvärdera ”verkligheten”. Men samtidigt skall man veta att detta är en smärtsam process för många ansvariga inom media och det kommer ta en viss tid och sker inte över en natt.


Signalerna finns där redan! Har man varit med under drygt 10 år så ser man signalerna ganska tydligt idag. Det som är positivt är att förändringshastigheten tycks gå fortare idag än den gjorde för några år sedan. Är det kanske en riktig ketchupeffekt på gång.Ikväll lyckades jag få se en fågel som är ganska ovanlig i Sverige. En Ägretthäger.


 

Ägretthäger.


 

Ägretthäger och gråhäger

 

Fina molnformationer idag.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 maj 2015 23:14

En liten fundering på kvällskvisten.

Stefan Löfven påstår i partiledarutfrågningen(8.20 min)
http://www.svtplay.se/video/2843454/partiledaren/partiledaren-avsnitt-3

”Uppåt en 30 % av de människor som kommer t.ex ifrån Syrien, dom har en högskoleutbildning. Så hit till Sverige kommer läkare, ingenjörer och andra välutbildade grupper. Som vi behöver!”

Fakta: 9 av 10 som söker asyl i Sverige visar inte upp några identitetshandlingar.

Fråga: Hur kan man då veta att 3 av 10 är högskoleutbildade?

Borde inte en journalist ställa den frågan?

 
Ingen bild

OT

17 maj 2015 23:29

Har alltid haft respekt för de som kan vända i tid och erkänna sina misstag.

Välkomna in i värmen i såfall!

 
Ingen bild

Demokratur

17 maj 2015 23:36

Efter att ha tagit del av Morgan Johansson i äckel-socialist-SVT (Agenda) så kan jag konstatera något jag inte trodde var möjligt. Min avsky för Sverige kunde bli större. Att lämna detta land är mitt enda kvarstående mål i ett för övrigt bortkastat liv. Detta land betyder ingenting för mig.

 
Ingen bild

World Traveller

18 maj 2015 05:53

På tal om kriminella gäng så sa en polis till mig att all brottsbekämpning mot gängen blev beordrad att stoppas av nye rikspolischefen. Det ska gälla tills den nya refornen genomförts. Om man läser nyheter så får man uppfattningen att endast Hells Angels bekämpas i alla fall. Kan det bero på att gängmedlemmarna där i regel är etniska svenskar?

 
Svensson

Svensson

18 maj 2015 06:36

Alliansregeringen dyrkar Usa.Den här utvecklingen med utländska gäng,som ägnar sig åt brottslighet,den kommer från Usa.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

18 maj 2015 07:07

Aftonlögnens Anders Lindberg, är han egentligen
riktigt frisk i knoppen? Mycket tyder på motsatsen,
idag skriver han bland annat om förföljelsen av
Judar i Sverige, och trots att alla vet vilka som
ligger bakom dessa, så fortsätter Pajasen att hävda
att det är Sverigedemokraterna! Hur kan den fjollen
se sig i spegln efter alla bisarra lögner som han
kokar ihop?

 
Ingen bild

Pierre

18 maj 2015 09:15

Underbara bilder Thoralf men det är inget man kan säga om dagens kriminella samhälle där polisen lägger resurser på att jaga trimmade mopeder istället för att punktmarkera dessa invandrargäng.

Trafikpolis är i mina ögon samma sak som lapplisor som enbart är ute för att skriva böter, kriminalarna är väl de som numera får bära poliskårens tyngsta lass.

 
Ingen bild

Hacke

18 maj 2015 09:17

Fantastiska bilder Thoralf!
På tal om gängkriminaliteten kan man inte undgå att se den hopplöshet som går genom rutan när poliser i olika befattningar på lägre nivåer utstrålar då dom intervjuas i stats-tv i dessa sammanhang.
Läpparna rör sig politiskt korrekt medan ögonen säger något helt annat. Ibland kan man som slutkläm komma med en liten vädjan om hela samhällets ansvar bla, bla, bla...
Sannolikt förstår man att det inte kommer att bli någon bättring vare sig på den fronten med 7-partiet eller inom polisledningen med "Kräkset" Eliasson vid rodret.
Jag tycker man ser mer och mer uttryck hos såväl politiker som tjänstemän som verkar ha kapitulerat för den förestående mångkulturella härdsmälta man så ivrigt jobbat för.

 
Ingen bild

Tompa

18 maj 2015 12:11

Det är väl ingen hemlighet vilka gängen består av.

Här kastar man ut svenskar då de inte är tillräckligt lönsamma som de nyanlända. När ska detta ta slut..........

http://www.vf.se/nyheter/torsby/hyresgaster-kastas-ut-att-skapa-asylboende

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 maj 2015 13:59

Ja, när ska tex. Uppdrag Granskning granska dessa "gäng". Får de? Vågar de?
Mångkulturen är ju baaaara pooositiv för Sverige.....

Det kommer iaf. inte att ske förrän något tragiskt drabbar någon i maktens boningar...

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 maj 2015 16:26

Annat ämne. Appropå besöket hos Jan Helin. En bil med REJÄL bilstero som drar igång ett böneutrop en tidig söndagsmorgon utanför någon lämplig persons bostad, kan det vara något... ;-)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 maj 2015 16:35

När man läser om de otacksamma ”flyktingarna” i Ödeshög blir åtminstone jag heligt förbannad. Hur känner ni och vad tror ni ortsbefolkningen tycker?

Det är direkt motbjudande att dessa människor klagar på vad som för en Svensk familj framstår som ett fritidsboende. Jag slutar då nu blodtrycket skjuter i höjden av ursinne.

http://www.corren.se/nyheter/mjolby-boxholm-odeshog/asylsokande-hungerstrejkar-8052905.aspx

 
Ingen bild

Tony

18 maj 2015 20:18

Det poppar upp nya "Experter" och hävdar att den
höga invandringen är lönsam för Sverige??
Javisst, och Grisar kan flyga! Konstigt att inga
andra länders politiker har räknat ut detta, bara
våra universalsnille till politiker har lyckats att
komma fram till detta? Fast då undrar man ju varför
Sverige varje vecka behöver att låna miljarder för
att hålla skutan upprätt?

 
thojuh

thojuh

18 maj 2015 20:54

Ja herregud "det nya spännande Sverige" Jag njuter varje dag frukterna av detta nya, "såå spännande" Hur länge kan vanstyret fortsätta? Man tror ju att svenskarna ska vakna någon gång, men det verkar gå trögt även om SD toppar enl. SIFO

Nu tvingas svenskar ut från sina bostäder, när en ny fastighetsägare tar över. Det är mer lönsamt med papperslösa, illegala, allt enligt Värmlands Folkblad som även Fria Tider skriver om.

Sverige är fantastiskt! EU:s byfåne!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hej!

18 maj 2015 21:28

@ Cosmik Debris

...i ett land inte långt härifrån så fick dom till slut skicka över en ståltråd att bocka efter en ritning under ordnade former för att upptäcka det som ändå till slut skulle "synas", bluffen att inte kunna utföra ett korrekt arbete.

 
Ingen bild

Lena

18 maj 2015 22:42

Uppskatta verkligen de vackra naturbilderna, och tror också de neutraliserar ilskan lite över de galenskaper vi möter i vardagen.

Idag såg jag för första gången en burkaklädd kvinna sedan jag flyttade tillbaka till min gamla hemstad, en småstad där jag trodde jag skulle slippa se sådana spöken! Det är verkligen horribelt att se och jag är helt PRO att FÖRBJUDA en sådan maskering. En kvinna som hävdar att hon flyr krigen från IS (som hon själv mest troligen stöder innerst inne) är inget att ta emot, de ska utvisas med omedelbar verkan!

Man undrar verkligen på vilken planet våra s k "feminister" lever i. Inte kan man vänta sig att de skulle ha en åsikt om denna mundering, inte. Nej, oh nej - det är ju utlänningar, de är ju oantastbara, heliga kor som ingen får säga något ont om. Sjuka värld!

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 maj 2015 22:51

Ibland funderar man, mycket.. Läs mitt inlägg 16,26 och se sedan på Snaphanen om "Mångkulturen kom till Saltsjöbaden". Hittade det nu..

 
Ingen bild

Demokratur

19 maj 2015 22:17

Det mest fascinerande med massinvandringen är att den lågbegåvade svensken röstar fram sin egen undergång. Har något liknande skett innan eller är den lågbegåvade svensken unik?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se