thoralf

Alla inlägg den 1 april 2016

Av Thoralf Alfsson - 1 april 2016 18:29

Jag måste tyvärr bekänna att mitt blogginlägg med rubriken ”Nya framgångar” från förmiddagen var ett aprilskämt. Dock inte att mars blir en av bloggens mest besökta månader. Det är i allra högsta grad sant!

Av Thoralf Alfsson - 1 april 2016 12:56

DN slår sig idag för bröstet och menar att man har stort förtroende från allmänheten och i synnerhet från stockholmarna! 64 procent av de boende i Stockholms län litar på vad DN skriver. Samtidigt menar man att undersökningen visar att endast 4 procent har stort eller ganska stort förtroende för Avpixlat. Samtidigt skriver man att det bara är ca 13 procent som känner till Avpixlat mycket väl eller ganska väl. Som man frågar får man svar!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/hogt-betyg-till-mediers-trovardighet/


Hur har då DN/Ipsos ställt frågorna i denna undersökning? Jag tycker det vore väldigt intressant att se det. Jag tror inte det är så många som misstror DN när det gäller sportnyheter, ekonominyheter eller för den delen även kulturnyheter. Men hur är det när det gäller nyheter och reportage angående massinvandringen och brottsligheten?


Det är ju faktiskt i frågor som rör massinvandringen, brottsligheten och kostnaderna fr migration och integration som läsarna söker sig till alternativa medier och i just dessa frågor har mindre förtroende för de etablerade medierna, inklusive public service.

 

Om undersökning från DN/Ipsos överhuvudtaget skulle ha något värde borde den delades upp i olika ämnen som migration/integration, brottslighet, ekonomi, kultur och sport. Då hade vi fått helt andra siffror att analysera. Nu handlar det mest om ett väldigt fegt agerande från DN och chefredaktören Peter Wolodarski.


SOM-institutets Lennart Weibull kommenterar undersökningen på följande sätt.


”Lennart Weibull är seniorprofessor på SOM-institutet vid Göteborgs universitet. DN/Ipsos resultat ligger enligt honom helt i linje med de återkommande SOM-undersökningarna av förtroendet för olika medier och samhällsinstitutioner. Han påpekar dock att mätningen inte säger något specifikt om hur man ser på rapporteringen just kring invandringen.

– Människor uppfattar att medierna i stort ger en rimlig bild av samhället. Det man möjligen kan invända är att vi här talar om det generella medieförtroendet, vilket inte hindrar att människor kan tycka att det på enskilda områden kan finnas nyhetsbevakning man är tveksam till, men sådant försvinner ofta i en helhetsbedömning, säger Lennart Weibull. ”

 

Jag anser att undersökning från DN/Ipsos bara är en partsinlaga från de etablerade medierna. Inget att bry sig om!

 

PS

 

Bra artikel av Linus Bylund angående att ensamkommande "barn" kan få efterlevandersättning.


http://www.expressen.se/debatt/svensk-valfard-ar-till-for-svenskar/


Av Thoralf Alfsson - 1 april 2016 08:55

Sverigedemokraterna har äntligen uppmärksammat framgångarna med min blogg och den fina utvecklingen av antalet läsare som jag haft under de senaste åren. Mars månad blir ännu en fin månad med ca 75 000 unika besökare på bloggen.


Väldigt roligt att partiet och kommunikationsavdelningen nu insett att partiet kan dra fördelar av även populära bloggar för att nå ut med partiets politik, istället för att enbart förlita sig till DN, Aftonbladet och Expressen när man vill förmedla nya politiska förslag till det svenska folket.


Skönt att partiledningen och kommunikationsavdelningen heller inte litar på Dagens Nyheters undersökning om förtroendet för medierna. Enligt tidningen har 64 procent av stockholmarna ett stort förtroende för tidningen, medan bara 4 procent har ett stort förtroende för Avpixlat. Frågan är om man kan lita på stockholmare efter den undersökningen.


Sverigedemokraterna har av många uppfattats som ganska passiva med att föra ut partiets politik under det senaste året. Partiets politik måste upprepas för väljarna och gamla förslag kan presenteras som nya, i ny förpackning. Allt för att påverka opinionen och vissa att partiet är väldigt aktivt.


Nu väntar jag med stort intresse på vad det nya samarbetet kommer betyda för partiet men även vilka positiva effekter det kan få för min blogg.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards