thoralf

Alla inlägg den 4 april 2016

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2016 22:54

I Kalmar styr socialdemokraten Johan Persson som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Johan Persson är även ledamot av socialdemokraternas partistyrelse. Han leder dessutom regeringens landsbygdskommitté som ordförande. En mäktig sosse!


Nu vill Johan Persson lägga ut 130 personliga assistenter inom Kalmar kommun på ett privat företag, med vinstintresse. Johan Persson räknar med att spara 7 miljoner kronor på att tvinga ut dessa 130 kommunanställda till en privat aktör.


Den största delen av besparingen kommer ske genom försämrade anställningsvillkor för dessa 130 anställda personer. Bland annat på jourersättningar.

 

Majoriteten i Kalmar kommun består förutom av Socialdemokraterna också av Vänsterpartiet och Centerpartiet. Att Centerpartiet tycker förslaget är bra gör mig inte det minsta förvånad. Det ligger helt i linje med den politik som Annie Lööf driver. Vänsterpartiets agerande består än så länge endast av en lam protokollsanteckning i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men Vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl är nog mer rädd om sin egen lön som kommunalråd än att driva vänsterpartiets politik hårt mot Johan Persson. Det är inte första gången som Bertil Dahl accepterar politik som går fullständigt mot deras politik. Undrar om han har Jonas Sjöstedts stöd.


Johan Persson tänker uppenbarligen kopiera moderaternas och Fredrik Reinfeldts taktik med det nya arbetarpartiet. Jag väntar nu bara på att Johan Persson skall kalla socialdemokraterna i Kalmar för de nya moderaterna.


Det är i varje fall inte socialdemokratisk politik som Johan Persson bedriver i Kalmar

 

Dessutom är det bara ett principbeslut som tas i KS och KF under april. När ett riktigt avtal finns för handen vill Johan Person ha ”carte Blanche” för att ta det slutgiltiga beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott och därmed undvika ytterligare debatt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige av det slutliga avtalet med en privat aktör.

 

Sverigedemokraterna kommer säga nej till förslaget vid tisdagens möte i kommunstyrelsen.


Alla gruppledarna i Kalmar kommunfullmäktige fick ett mejl från en berörd anställd under söndagen och här kommer ett utdrag från detta mejl.


”Jag är så fruktansvärt ledsen, arg och besviken. Att gå över till privat entreprenör innebär för mig en timanställning, sänkning av lönen från ca 25600 till ca 21000 på en heltid sen blir det sänkning av tjänst till ca 80%, det innebär  -2000kr till sen ingen jourersättning -2000kr då hamnar jag på en summa på 18000kr sen kommer skatten slutsumman blir då ca 14000kr.


Istället för att gå framåt i vården så går det bakåt, detta är vad jag tjänade för ca 15-20 år sedan.
Johan Persson går ut i tidningen och säger att fler jobb borde förstatligas? Jaha men inte vården, omsorgen, LSS tydligen där ska det läggas ut på entreprenad för privatisering. Konstiga uttalanden!”

”Sen då när 15 månader har gått och ni lämnar över till assistansbolaget det är ju då allt förändras, det är då lönerna sänks och tjänstgöringsgraderna sänks. Var är då hängslena och livremmarna?
Jag pratade med en ung tjej som jobbat i kommunen 1,5 år som personlig assistent men sa upp sig när hon hörde om privatiseringen. Fick en anställning med ensamkommande barn/ungdomar och fick en ingångslön på 26000kr.”

”Jag har jobbat inom vården i 35år och är inte uppe i några 26000kr och nu kommer jag nog aldrig dit heller.”

”Min arbetsdag börjar kl 8.00 och slutar 8.15 dagen efter men jag får inte betalt för mer än 20timmar och 15minuter, 4timmar räknas bort i både lön och tjänstgöring men jag kan inte lämna min arbetsplats. Det blir många timmars gratis arbete varje år, men det är inte så att jag får sova dom timmarna på natten. Brukaren är uppe varje natt olika tider från 2ggr till upp till 7ggr per natt. Vad brukaren gör vill ni nog inte veta men hen är inte tyst och lugn.
Hos en privat aktör är det 8 timmar som räknas bort på natten i både lön och tjänstgöring.”

”Därför känner jag mig så frustrerad för privatiseringen jag vill inte sluta och utsätta brukaren för ännu mer stress och ny personal, men jag klarar mig inte på 14000kr i månaden.
Hur gör man ? Ska jag tänka på mig själv säga upp mig och söka ett jobb där jag får en rimlig lön eller stanna på ett arbete jag trivs med och få en lön som innebär att jag måste ha minst ett arbete till för att få ihop till brödfödan. Ska det behöva vara så här när man är 55år!
Det är människor ni handlar med.

 

Carina Jeansson
Insatser funktionsnedsättning


Min korta debattartikel.

http://www.barometern.se/debatt/sd-sager-nej-till-beslut-utan-insyn/


Det finns även en länk på Barometern Debatt på Facebook.

https://www.facebook.com/BarometernOTdebatt/?fref=nf


http://www.barometern.se/kalmar/uppror-mot-privatisering/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/protesterna-hjalpte-inte-ett-steg-narmare-privat-assistens/

http://24kalmar.se/2016/04/05/assistenter-protesterar-mot-besparingar/

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2016 11:55

Idag fortsätter vi med vårt ”Öppet hus” i vår partilokal i Kalmar mellan klockan 15:00 och 20:00, du är som medlem eller sympatisör välkommen att besöka oss. Vi kommer fortsätta med Öppet hus varje måndag under hela våren.


På söndag den 10 april planerar vi också för ett besök vid Per Ekström museet i Orrefors. Än så länge har vi bara fått in ett fåtal anmälningar men det går fortfarande att anmäla sig till denna aktivitet.


Den 17 april anordnar distriktet också en kortare kandidatutbildning som kan ses som en introduktion till att vara förtroendevald. Utbildningen är en bra första inblick i att vara fritidspolitiker för Sverigedemokraterna. Vi kör utbildningen i Kalmar kl. 13:00 och i Oskarshamn kl. 17:00.


Anmälan till Thoralf Alfsson på mobil 072-5179099 eller mejl thoralf.alfsson@sd.se


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards