thoralf

Alla inlägg den 23 april 2016

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2016 21:49

 


Jag undrar vad ansvariga på Mörbylånga kommun och Länsstyrelsen i Kalmar län sysslar med när de väljer att bevilja bygglov för tre vindkraftverk vid Törnbotten i Färjestaden. Länsstyrelsen Kalmar län avslår dessutom det överklagande som kommit in.


Frågan är om det bara handlar om propaganda från Mörbylånga kommun då följande finns att läsa i kommunens vindkraftsplan.


”En etablering av vindkraftverk på denna plats kan bli en visuell entré till Öland som vindarnas ö och har i samband med utredningen Ölandsvind även kallats annonsläge. Den känsliga naturens värden står i konflikt med annonsläget.”

 

Den känsliga naturen tycks inte betyda något för de politiker som styr i Mörbylånga kommun. Besökare till Öland kommer i framtiden välkomnas av tre vindkraftsverk när de lämnar Ölandsbron. Mörbylånga kommun kallar det för annonsläge.

Mörbylånga kommun ödelägger därmed ett väldigt stort område om ca 300 hektar som borde vara attraktivt som bostadsområde i framtiden. Med stor närhet till infrastruktur och Ölandsbron för arbetspendlare till Kalmar.


Hur fan tänker moderata kommunalrådet Henrik Yngvesson i Mörbylånga. Tänker han överhuvudtaget?

 

Öland och Mörbylånga kommun har dessutom väldiga problem med dricksvattenförsörjningen just nu. Grundvattennivåerna är extremt låga för årstiden. Tankbilar går i skytteltrafik från Kalmar till Öland med dricksvatten. Dessutom pågår ett arbete med att lägga en ledning från fastlandet till Öland för att vattenförsörjning skall fungera i sommar när alla turister anländer. Kostnaden för ledningen lär uppgå till 10-15 miljoner kronor.


När man sedan också kan läsa följande om platsen för de tre vindkraftverken i vindkraftsplanen blir det minst sagt vansinnigt!


”Området ligger inom det yttre skyddsområdet för Tveta vattentäkt vilket innebär att etablering skall ske med stor försiktighet för att undvika olyckor och läckage av förorenande ämnen i skyddsområdet.”

 

Vare sig Mörbylånga kommun eller Länsstyrelsen Kalmar län har uppenbarligen inte tagit någon hänsyn till detta. Det kan givetvis komma att straffa sig väldigt dyrt om en olycka skulle vara framme. Om vattentäkten i Tveta slås ut innebär det en katastrof för Mörbylånga kommun.


Men för moderaten Henrik Yngvesson och hans samarbetspartier i Alliansen men även för de rödgröna är de tre vindkraftverken i annonsläge viktigare än en trygg vattenförsörjning för kommunens invånare!

 

För de boende i området väntar dock nya erfarenheter. Jag och några sverigedemokrater besökte nyligen vindkraftsmotståndare i Mortorp utanför Kalmar. Vi var också och lyssnade på dessa vindkraftverk 4st kinesiska och 2st tyska. Två familjer har känt sig tvingade att sälja sina hus och flytta då ljuden och undertoner från verken gjorde tillvaron fullständigt odräglig.

 

Enligt boende i Mortorp kan de monotona ljuden vara outhärdliga upp till 2000-3000 meter från verken, beroende väder och vind.


Nu väntar med stor sannolikhet samma elände för boende i Algutsrum och alla fritidshusägare i Arontorp med flera. Här nedan finns en karta med placeringen av vindkraftverken och med cirklar som har en radie på 1000m från verken.


 




Av Thoralf Alfsson - 23 april 2016 07:40

MP%20kan%20ha%20infiltrerats%20av%20islamister


Nu svämmas Facebook över med bilder på mp-politiker som gör diverse tecken som visar att de sympatiserar med muslimska brödraskapet. Det råder väl knappast någon tvekan om att dessa muslimer använder Miljöpartiet som en plattform för en helt annan agenda. Något som jag och många andra varnat för under många år men vi har då blivit kallade islamofober och uthängda av Expo och Inte rasist men. Nu är det dock väldigt tyst från dessa sajter.


Detsamma gäller inom sociaaldemokraterna. Nu väntar jag på samma avslöjanden och samma typ av bilder på socialdemokrater. Jag är helt övertygad om att dessa bilder även finns där.


Jag vet inte vem som har upphovsrätten till bilderna, därför lägger jag endast upp länkar till bilderna.


Bild 1


Bild 2


Bild 3



Bild 4


Bild 5


Bild 6



PS


Lyckades fotografera en Brushane igår kväll. 


 



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards