thoralf

Direktlänk till inlägg 17 maj 2018

FOLKETS PARK AVBOKADE VÅR LOKAL TROTS AVTAL

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2018 20:59

För snart två veckor sedan fick vi klartecken från Paula Beiler om att hon kunde föreläsa om Sverigedemokraternas migrationspolitik den 27 maj. Vi beslutade att hålla föreläsningen i Oskarshamn och sökte en bra och billig lokal som kunde ta mycket folk då vi tänkte hålla föreläsningen öppen även för icke medlemmar.

 

Vi avtalade med Folkets Park i Oskarshamn om att hyra deras lokaler. I början av denna vecka gick vi ut med inbjudan till våra medlemmar men även på Facebook med en annons.


 


Natten mellan tisdag och onsdag, framåt midnatt får vår riksdagsman och distriktsordförande Mattias Bäckström Johansson ett mejl där ansvariga från Folkets park avbokar lokalen. Med en krystad formulering om deras policy för uthyrning och att Sverigedemokraterna då inte skulle falla under den. 


Eftersom annonsen publicerades först på tisdag förmiddag, så måste Folets park föreningen blixtinkallat sin styrelse för att besluta avboka vår sedan en vecka bekräftade bokning.


En stor del av styrelsen för Folkets Park består av socialdemokratiska politiker eller före detta s-politiker. SD var då inte heller välkomna att hyra Folkets hus i Oskarshamn. I den föreningen sitter mer eller mindre exakt samma socialdemokrater. Dessa föreningar erhåller kommunala bidrag men lever således inte upp till en demokratisk grundnivå.


Jag har känt till detta sedan i tisdagsnatt men har inte skrivit om det på grund av att media skulle få vara först med detta odemokratiska handlande från socialdemokraterna i Oskarshamn. Barometern skriver nu om detta ikväll i en bra artikel, som säkert kommer följas av flera. Då detta kommer att tas upp på kommunalnivå med tanke på de stora bidragen.


http://www.barometern.se/oskarshamn/sd-fick-inte-hyra-folkets-park/


”Inte heller i Sagabiografen, som ingår i Föreningen Folkets hus i Oskarshamn, är Sverigedemokraterna välkomna. Efter ombyggnaden av biografen bidrar kommunen med 700 000 kronor till hyran varje år.

 

Folkets park får också ett bidrag från kommunen för allmän samlingslokal.

 

Folkets park ägs till största delen av fackförbunden Kommunal, IF Metall och Byggnads, alla med koppling till Socialdemokraterna.

– Det är högst odemokratiskt att inte alla får tillgång till lokalen, säger Mattias Bäckström Johansson.

 

Han är också kritisk till hur beskedet lämnades.”

 

Socialdemokraterna som ingår i majoriteten sitter med andra ord och ger sig själva bidrag som närmar sig en miljon kronor/år för att hålla allmänna lokaler och en biografsalong men vägrar sedan hyra ut till det tredje största demokratiskt valda partiet i Oskarshamn med sex mandat i kommunfullmäktige.


Vilka socialdemokratiska hycklare! De borde tvingas gå en kurs i demokrati.


Deras avbokning har nu tvingat oss till hyra en ny lokal till en betydligt högre kostnad och ny annonsering om en ny lokal vilket naturligtvis gett oss extra kostnader.


Frågan är om vi skall skicka fakturan till Folkets Park föreningen eller om vi skall skicka den direkt till Socialdemokraterna i Oskarshamn. Det är ju samma sak!

 

Nu är det Forum som gäller som lokal för föreläsningen i Oskarshamn.


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ölandsbonde

17 maj 2018 21:36

Känns som ett historiskt bakåtkliv.
Den gryende arbetarrörelsen hindrades på sin tid att boka lokaler för möten. Istället valde man att träffas vid fyrvägskorsningar där plats fanns. Dessa sammankomster skingrades rutinmässigt av länsman med biträden.

För att kunna ha möten startades Folkets Husrörelsen där byggnader restes i egen (facklig och SAP) regi. Där skulle alla kunna boka plats för mötes- och folkbildningsverksamhet.

Att just Folket Husrörelsen stoppar SD, och inte bara i Oskarshamn, från att hyra lokal borde svida så det blöder hos de som kämpat för möjligheten att hålla möten. En mycket stor skam är vad det är.

 
Ingen bild

En småländska

17 maj 2018 23:03

Låt dem hålla på, gång på gång visar de sin odemokratiska hållning och gör att många som kanske tvekar i sin politiska riktning ser vilka småaktiga,revirmarkerande människor som är sossar. Detta slår tillbaks, rättvisa är viktigt i detta land.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 maj 2018 23:18

Ett nytt självförtroende syns nu hos SD,s företrädare. Både Jimmie och nu ikväll Romshof mot Göran Greijder i sVT Opinion , skrattar över sina motståndares tappra men hopplösa försök att ta poäng i en debatt.

Men däremot kan man lätt bli förbannad över SVT Opinion. Göran Greijder fick nästan utan att bli avbruten, mala på, istället för att debattera med Rickard Jomshof. Sorgligt..

 
Ingen bild

C Andersson

17 maj 2018 23:18

Så här kan det gå när haspen inte är på:

http://www.blt.se/karlskrona/tre-bilar-brann-i-carport-kraftig-rok/

https://www.instantstreetview.com/@56.161865,15.578458,197.51h,-1.49p,0.54z

Tack och lov så var det stiljte annars kunde tre av Karlskronas äldsta trähus gått upp i rök. Husen som klarade sig vid den stora branden anno 1790.

Jag bor ett stenkast därifrån. I ett hus av sten och med källargarage. Tack och lov.

 
Ingen bild

Molle

17 maj 2018 23:25

Detta är väl HETS MOT FOLKGRUPP om något.
Anmäl socialistsvinen.

Allas lika värde, brukar det ju heta... eller?

 
Ingen bild

Dumle

17 maj 2018 23:34

Thoralf - publicera inte mitt föregående inlägg. Slant på tangenterna:) Ta detta istället:

En naturlig följd blir naturligtvis att dra in dessa föreningars kommunala bidrag. Man kan inte ta emot alla medborgares skattepengar och sedan vägra hyra ut till vissa av dem på krystade grunder. Alla kommunala politiska partier skall kunna hyra lokaler som finansieras med kommunala skattepengar. Svårare än så är det inte!

 
Ingen bild

Kontraproduktivt

18 maj 2018 00:57

Troligtvis ett kontraproduktivt ställningstagande av Folkets Park som ger SD lite fler röster. Knappat färre.

Hoppas SD kan gå vidare med ärendet så det ger ännu mer publicitet.

 
Ingen bild

Nu får det vara nog

18 maj 2018 05:45

Det enda som är bra med detta är att jag är nu helt övertygad att jag kommer rösta på SD i alla tre valen!!

 
Ingen bild

Tony

18 maj 2018 08:14

Förvånar gör det inte, för det är inte första gången som
dom bevisar vilka demokratiföraktare dom är.
Men ifall det fanns ett avtal, så är det ju avtalsbrott,
och är då föremål för stämning?

 
Ingen bild

Wessen

18 maj 2018 08:45

Enligt senaste opinionsundersökningen så har de rödgröna sammanlagt inte ens 35 procent av väljarna. Tänkte på det när jag i dagens Metro såg att M och SD gått samman för tiggerieförbud i en reservation i KU. Tänkte på det, dels därför att SD och M tillsammans i riksdagen har mer än de rödgröna har i ou, och dels därför att m och SD tillsammans ligger högt över de rödgröna i opinionen. Undra på att Löfvén i sin oro fattar motstridiga beslut på löpande band och bränner rikets pengar på vad som helst för att kanske få lite uppmärksamhet.

 
Ingen bild

Niklas R

18 maj 2018 09:15

Med andra ord, sverigedemokraternas pengar har de inga problem med att ta emot men att låta dem dra nytta av de inbetalade skattepengar som socialisterna så fint fördelat, det går inte för sig.

Helt normal sossepolitik med andra ord.

Eftersom föreningarna inte uppfyller sina förpliktelser så är det bara att begära tillbaka bidragen.

 
Ingen bild

Albin

18 maj 2018 09:33

För 100 år sen blev dåtidens sossar behandlade på samma vis. Bojkottade utestängda. Det funkade inte då och kommer inte att funka nu. Sossarna gör rena självmålet de generarar massor av röster till SD som ju är ett demokratiskt parti till skillnad från dagens sosseri som bara är maktgalna penningkåta karriärister samt en del gamlingar utan dator som tror att dagens sossar är riktiga sossar stackarna. Men den sorten dör ju ut kontinuerligt. Sosseriet går en mörk framtid till mötes.

 
Ingen bild

Hm

18 maj 2018 10:31

Pacta sunt servanda!
Klockrent avtalsbrott. SD vinner hur lätt som helst om man stämmer motparten. Detta trots rättsrötan, ingen domstol vågar gå emot allmänna avtalsrättsliga principer.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 maj 2018 10:39

Tony : Det skulle SD ombesörjt på central nivå för ca 8 år sedan.....
Så hade vi sluppit detta 2018, av dom demokratiska sossarna...
Fast finns inte intresset så finns det inte.....

Lycka till i valet pojkar flickor (s)amt Hen ,och Ali Baba, Stefan visar vägen....

 
Ingen bild

Pepparholm

18 maj 2018 11:10

Just nu läser jag om två självmål från vänster som torde ge extrapoäng till SD i valkampen:

- Reporter från Sveriges Radio frågar förbundskapten Janne Andersson på den stora presskonferensen varför landslaget till VM ”är mindre blandad i fråga om ursprung”.

- Folkets Park (S) i Oskarshamn plötsliga avbokning av SD.

Tråkigt för SD att behöva ordna alternativ. Men bra att S ånyo öppet visar sin desperation. Utöver reella siffror så tycker jag att SD ska kräva ideellt skadestånd eller vad det nu heter på juristspråk.

 
Ingen bild

en småländska

18 maj 2018 11:12

Off topic, men undrar lite över dessa lägenheter som ska byggas i Påryd(!) är det för motståndet mot Attefallshusen? Känns som det kommunala bolaget fått direktiv, tror inte det finns så stor efterfrågan på lägenheter där, kan ju ha fel ;-)

 
Ingen bild

OH

18 maj 2018 11:15

Dessa sossar som fortfarande hedrar personen som skrivit deras rasbiologiska testamente.

 
Ingen bild

Stefan A

18 maj 2018 12:09

Man skall slåss om väljarna med hjälp av politik inte sådanahär fånerier, sossarna gör sig bara löjliga, enskilda sossar kan vara ok, men i grupp blir de tydligen odemokratiska förtryckare....

 
Ingen bild

Observer

18 maj 2018 12:25

Plocka av vänsterslöddret bidragen!!!
-De skall inte kunna sitta med statsbidrag och sabotera landets demokrati!
Och vad var det jag har sagt om "Policy" och "Värdegrund" ...Vi skall inte ha det. Vi har lagar redan. Att någon har en "policy" är numera bara för att kunna lagvränga. Vilket x-antal fall bevisat.

 
Ingen bild

Observer

18 maj 2018 12:29

16:- Kostar bensinen idag.
Förklaringen enl text-tv är: Svag krona, Brentpriset på oljan nu är 80$ per fat OCH höjda skatter.

......Alltså ser vi tydligt, å k ä n n e r i plånboken hur vår regering ser till att sko sig, men att man inte vill sko sitt folk!!!!


-Kasta UT dem...!

 
Ingen bild

Observer

18 maj 2018 12:31

Svenska folkets fiender: Den egna regeringen i samarbete med alla smygkommunisterna som finns infiltrerade i viktiga samhällsfunktioner och massmedia.

Medicinen har två bokstäver!

S D

 
Ingen bild

C Andersson

18 maj 2018 13:11

Tidaholms kommun avbokar Özz Nujen med kort varsel. Hans kontrakt var värt 45.000 Det var i alla fall vad skattebetalarna blev tvungna att betala för att slippa höra honom. Om ni inte tror mig så kontakta projektledaren:

Projektledare
Ahmad Itani
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Ahmad.Itani@tidaholm.se
0502 606447

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 maj 2018 13:17

DRAMA I EN TIMME – HOTADE ATT DÖDA TONÅRSTJEJERNA
”Vet ni hur vi afghaner dödar? Vi räknar till tre” och sedan satte de kniven i planket. De sa att de skulle ligga och flyta i blodet och ”om ni berättar något så dödar vi er”

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/21708/drama-i-en-timme-hotade-att-doda-tonarstjejerna/

Aggressiva afghaner i Sollefteå
https://tinyurl.com/yc2894xx
https://www.facebook.com/annica.akermark/posts/2151092244905741

Annie Lööf välkomnar alltså ytterligare 9000 potentiella mördare, våldtäktsmän och lögnare att stanna i landet, utan någon som helst motprestation.

 
Ingen bild

Iron Man

18 maj 2018 13:56

Dom är inte kloka i Kalmar län!

 
Ingen bild

Lena1

18 maj 2018 15:23

Jag är inte förvånad över beteendet, det är så mycket svek och konstigheter idag, ren o skär ociviliserat beteende för att inte nämna odemokratiskt och oetiskt. Man märker det i andra sammanhang också, det är inte så noga nu för tiden verkar det som, det kan bli hur som helst. Bra om SD-folk kan hålla stilen, det får man stilpoäng för och förtroendet ökar.

Vad det någon som såg Opinion Live igår? Vad kan man kalla en sådan programledare för? Ja jag törs inte skriva ut det för det har väl blivit förbjudet inför valet att skriva något riktigt fult, kanske åsiktspolisen kommer och man får böta ;)
Programledaren lät Göran Greider tala ca 90% av tiden i debatten med Rikard Jomshof. Är det demokrati och allas lika rätt? Det är så galet att man blir ledsen. Tur ändå att Jomshof höll stilen. Hann fick stilpoäng men Göran Greider kunde tala om sina socialistiska visioner, men det har vi hört förut i ca tre decennier. När ska detta ta ett slut?

Dessutom vi har en Public Servicr TV som ger oss 50 min/veckan i samhällsdebatt!! är det inte i underkant????

 
Ingen bild

Adam

18 maj 2018 16:26

Ren idioti!!!

 
Ingen bild

Hacke

18 maj 2018 17:08

Bra jobb där "C Andersson" (13:11).

@Lena1.
Jag har nu sett Opinion live i efterhand och kan bara hålla med dig.
Å andra sidan kan man se det som så att ju mer tid man ger Greider och de övriga socialistiska VIP-gästerna hos SVT desto djupare gräver både dom och public service sig i skiten.
Är övertygad om att Jomshof med sitt lugn och pedagogiska resonemang kring nationalstaten/folkhemmet gick betydligt mer hem i stugorna än Greiders evighetslånga floskelstaplande. Inget nytt under solen där inte.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 maj 2018 17:24

Jag håller helt med dig Lena1. Bra om SD-folk kan hålla stilen, det får man stilpoäng för och förtroendet ökar.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 maj 2018 17:59

Lilla Miljöpartiet har med stöd av lobbyister och media lyckats driva upp bensinpriset till mer är 16 kr/liter. I USA kostar bensinen 5 kr/liter!!!
Ynkligt att de statsbärande partierna hela tiden har vikit sig. Det är bättre i Trumps USA.

 
Ingen bild

Rune

18 maj 2018 18:23

Snaphanen har ett avsnitt med ett tal av Alice Weidel som hela Tyskland talar om idag.
http://snaphanen.dk/

 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 maj 2018 18:27

Göran Greider, expert på allt...
Från pelargoner till världspolitik.
Denna ovårdade slusk.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 maj 2018 18:37

C Andersson : Stora delar av Sverige har "avbokat" "Uzz Akilov"....

 
Ingen bild

?Sanningen

18 maj 2018 19:46

SD upp nästan 4 (3,9) i Sifo. S rasar. Tyst på nyheterna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 maj 2018 19:50

Bensinpriset !
16 kronor.Skatt över 60 %.
Invandringen kostar skjortan.
MP är en varböld som måste skäras bort.

 
Ingen bild

O´ Hyra

18 maj 2018 20:31

Tacksam pensionär.
Man tackar för ytterligare ett år med kraftigt
sänkta pensioner. Jag fick 123 kronor plus i månaden.

Efter alla höjningar av skatter, mat, name it, räknar
jag med ett minus i köpkraft på mellan 500-1000 kronor
i månaden.

Pengar stjäls från pensionärer för att delas
ut till främmande folk som sugit sej fast med biddragssnabeln.
Likt fästingar på Moder Svea.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 maj 2018 20:40

Kronan faller och vi med den.
Gör allt bara dyrare.
Pensionärer drabbas hårt.
Vad hade hänt i länder som Schweiz eller
England om dess valuta hade fallit likt
den svenska med 20 procent?

En fallande valuta är facit på ett
grovt misskött land.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 maj 2018 20:56

Mina grannar som "flytt" från något land
i Mellanöstern har idag lämnat sin lägenhet
för att besöka hemlandet. Skönt att slippa gapkärringen.
Men det här med att fly?

 
Ingen bild

C Andersson

18 maj 2018 22:23

Gubben o Gumman 18 maj 18:37

Kosta vad det kosta vill!

 
Janne

Janne

19 maj 2018 02:13

Jaha då var det dags igen sossarna står med byxorna nere,varför
kan man undra,jo dom har skitit på sig igen i vanlig ordning stackars hycklare.

http://Homer

 
Ingen bild

Hamza Bey

19 maj 2018 08:49

@Pepparholm
Om du flyttar till USA så: 1: Slipper vi dig och dina vidriga åsikter i Sverige. 2: Du kan köra bil hur mycket du vill. Alla blir glada. Köp en flygbiljett i dag.

 
Ingen bild

Niklas R

19 maj 2018 10:08

@Hamza Bey
Du ska nog inte vara så snabb på att be svenskar flytta från Sverige. Det är deras skattepengar som genererar de bidrag som du lever på. Om underlaget för skatteuttag blir för lågt så försvinner dina bidrag, och vi har ju sett i Mellanöstern och Afrika hur "produktiva" dessa länder är, bortsett från Israel, som inte är muslimskt.

Apropå sosseföreningar så kommer jag ihåg en incident jag hade för tre år sedan. Då kom en representant från Hyresgästföreningen till mig och frågade om vi ville vara med. Jag sa Nej, det vill vi inte. Han frågade då varför och jag sa som det var. För att de tar politisk ställning gentemot personer med andra politiska åsikter, de vägrar hyra ut lokaler till dessa partier samt att de därigenom bryter mot sin egna värdegrund om principen om allas lika värde.
Jag fick inte mycket till svar bortsett från att han mumlade lite om att de har bytt policy nu för tiden.
På vilket jag svarade, det är mycket möjligt, vi får se efter nästa valrörelse.

 
Ingen bild

Emmabodabo

20 maj 2018 17:18

Att Folkets hus föreningar nekar icke-pk organisationer att hyra lokaler är ingen nyhet. Det hände redan 1996/1997 då vi skulle boka en lokal av Folkets Hus i Blomstermåla, Mönsterås kommun. Först fick vi godkänt men sen avbokades vi av självaste ordförande i föreningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se