thoralf

Alla inlägg den 7 april 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 april 2016 21:32

Ingen ifrågasätter dig om du skyller på klimatförändringar! Det är politiskt korrekt i mer eller mindre alla situationer att skylla vädret på klimatförändringar. Men det alla tycks glömma bort är att vi alltid har klimatförändringar i någon riktning om man följer statistiken.


I ett möte på Kalmarkommun i måndags där alla ledande politiker och ledande tjänstemän deltog fick vi ännu en gång höra att de problem med grundvattennivåer som råder i vår region och framförallt på Öland, (Mörbylånga kommun) beror på klimatförändringar. Det är mer eller mindre ett mantra som håller på att utvecklas. Jag måste säga att jag blir väldigt förvånad när så många människor med fina akademiska utbildningar låter sig förledas av klimatalarmisterna, inte minst landshövdingen och kommunalråden. Något eget tänkande tycks saknas i väldigt många fall.

En vattenledning skall nu läggas på Kalmarsunds botten mellan Kalmar kommun och Öland.  


De låga grundvattennivåerna beror alltså enligt dessa klimatalarmister på minskad nederbörd till följd av klimatförändringarna. Det är dessutom praktiskt att ha något att skylla på för då behöver de inte fundera så mycket på orsakerna och det är ju dessutom politiskt korrekt att skylla allt på de ökade koldioxidnivåerna i atmosfären. Oavsett om det är rätt eller fel.


Igår ägnade jag någon timma åt att ladda hem och bearbeta statistik från SMHI över nederbörden i regionen under de senaste femtio åren för Kalmar och Segerstad på södra Öland. Jag var nämligen sugen på att ta del av lite riktiga fakta och inga påhittade sagor som presenteras i media av journalister som är påverkade av klimatalarmisterna och inte minst alla miljöpartister.


Jag kan inte säga att jag blev förvånad när jag skapade ett diagram med en trendlinje i mitt excel-dokument.


 


Som ni säkert kan notera så har vi en trend där nederbörden under de senaste 50 åren visar en stigande trend med ökande nederbörd för både Kalmar och Segerstad. Notera också att nederbörden under 2014 och 2015 inte har varit extremt låg.


Vad beror då de låga grundvattennivåerna på?

 

Som med allt annat är det tillgång och efterfrågan som bestämmer utvecklingen. I diagrammet kan man konstatera att tillgången, det vill säga nederbörden ändå varit relativt normal i det längre perspektivet. Sannolikheten är nog att efterfrågan på vatten ökat. Det kan finnas väldigt många orsaker till detta. Inte minst den befolkningsutveckling vi sett i Mörbylånga kommun och de förändrade levnadsvanor med bubbelbad, spa och pooler i vart och vartannat hem och trädgård. Inte minst alla fritidshusägare som har sina billiga plastpooler.

Sedan Ölandsbron invigdes 1972 har befolkningen ökat med ca 35 procent i Mörbylånga kommun.


Andra saker som man kan fundera över är jordbrukets roll och inte minst utdikningar som gjorts för att skapa mer jordbruksmark. Att stoppa nederbörden från att rinna ut i Kalmarsund och i Östersjön borde istället prioriteras i det framtida arbetet om man vill öka grundvattennivåerna på Öland. Större våtmarker kommer dessutom öka mångfalden både när det gäller växter och djur, inte minst fåglar. Det borde dessutom vara positivt för turismen, framförallt under vår och höst. Vilket borde vara attraktivt för de politiskt korrekta politikerna.


Men sluta skyll på klimatförändringarna!

 

 

Nytt grepp från Studio SD

 

Och så lite humor.

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards