thoralf

Direktlänk till inlägg 13 maj 2014

TIGGERI

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2014 22:59

    


Hur kan folk må illa av dessa affisch? En sak är då helt säker! Dessa människor går omkring och mår illa för det mesta i samhället. Frågan är om de mår illa över att vi i Sverige har myntat begreppet fattigpensionärer? Inte bata myntat det utan vi har flera hundra tusen fattigpensionärer som lever mycket fatttigt.


När man läser artiklarna över de personer som blivit upprörda över Sverigedemokraternas affischer i tunnelbanan så undrar jag hur många samtal SL fått från personer som är tacksamma för Sverigedemokraternas affischer och inte minst SL:s beslut att låta dem sitta kvar, då de inte är olagliga på något sätt.


Den som lyckas få dem till rasism besitter antagligen en hel del fördomar själva.


Den masspsykos som tycks råda i samhället angående rasism blir mer och mer förvirrad ju närmare valdagen vi kommer. Hur skall det då inte bli fram till den 14 september.


    


När det gäller om dessa tiggare är organiserade eller inte kan denna artikel vara läsvärd även om den är några år gammal.


Barometern har haft en omröstning om energikällor. Läsarna har fått rösta på vilken energikälla man tycker att samhället skall satsa på. Kalmar län är i och för sig i kärnkrafts län då vi har OKG/Simpevarp inom länet. Jag tycker ändå att det är anmärkningsvärt att över 50 procent vill satsa på kärnkraft och mindre än 20 procent anser att vindkraften är något att satsa på. De som vill satsa på solenergi har nog inte riktigt förstått vad det handlar om.


Det känns skönt att veta att man har många med sig när jag är kritisk mot vindkraften.


 

 
 
Stefan K

Stefan K

13 maj 2014 23:14

Törs nästan sätta en månadslön på att det är fler som nickar gillande åt affischerna än de som förfasas. Medias roll är väl redan känd, så vad de rapporterar är självklart efter egen agenda.

Efter dagens protester i Göteborg och vänsterns uppträdande de senaste veckorna borde det inte finnas någon SD-sympatisör som inte känner sig taggad till max att rösta i EU-valet.

Det tar några minuter av ert liv att rösta, så utnyttja nu detta och se till att vänsterns uppträdande blir så kontraproduktivt att det ger eko i hela västvärlden.

Vill ni inte njuta av blotta tanken att vänstern och många andra sitter hemma med tårar i ögonen när SD:s valresultat presenteras? Har ni inga andra skäl att rösta borde väl åtminstone detta vara skäl nog.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Göta

13 maj 2014 23:54


Jimmie Åkesson fick ställa in sitt torgmöte i Göteborg

Jag har skrivit det många gånger tidigare och jag skriver det igen:
Det är MENINGSLÖST för SD att vela runt och försöka hålla några torgmöten i det här landet där vänsterpöbeln bestämmer och vår politiskt korrekta polismakt är både värdelös och otillräcklig (bakbunden av etablissemanget?). Det finns ett fåtal orter i Sverige som ännu inte har drabbats lika starkt av de masspsykotiska galenskaperna, orter där det fortfarande råder såpass hyfsad "ordning och reda" att demokratiska normer nästan fungerar och polisen kan jobba någorlunda normalt. SD bör begränsa sina torgmöten till dessa fåtal orter och inte fresta ödet i anarkistområden som t.ex det illröda Göteborg!

Jag har bott i den staden långt över 60 år (sedan jag föddes) så jag VET hur det är här, och jag VET hur enormt nöjda och tillfredsställda patrasket blir när de får samla ihop sig och sina plakat, vuvuzelor, visselpipor, flaskor, ägg osv, och vråla ut sina förljugna ramsor om SD. När Jimmie, som idag, måste packa ihop sina grejer och snöpligt dra sig tillbaka, då har SD verkligen bjudit patrasket på en riktigt rejäl kick som de länge kommer att minnas och triumfera över.

VARFÖR BJUDA PÖBELN PÅ DET NÖJET?

Om SD verkligen vill föra ut sitt egna, sanna budskap och upplysa allmänheten om den dystra verkligheten i Sverige och om vår ännu dystrare framtid, då finns det endast ett någorlunda säkert sätt att nå väljarna och det är genom omfattande information direkt till hushållen. Ju längre man dröjer med denna info, desto mer omfattande måste den bli, och desto farligare lever SD-folket i ett Sverige, där vansinnet breder ut sig allt snabbare och med etablissemangets välsignelse.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 maj 2014 00:17

Det var tråkigt att Jimmie fick avbryta, men efter att svenska folket först sett Uppdrag Granskning och sedan detta måste väl ändå svenska folket vakna.

 
Ingen bild

Argus

14 maj 2014 00:38

Jag förstår inte vad de "tjötar" om. Om det nu skulle verkligen vara så att det inte finns något organiserat tiggeri betyder det bara att SD sparkar in redan öppna dörrar och då är affischen meningslös.

Att de lägger ner så mycket möda att få bort den är väl ett bevis gott som något att den är sann.

 
Ingen bild

Kjerstin

14 maj 2014 00:56

Skärmdumpade samma resultat om kärnkraften. Känns väldigt bra att se att det finns hopp om en tänkande befolkning i vårt fina land Sverige.

 
Ingen bild

alltförsverige

14 maj 2014 02:21

Förr i tiden hade överheten lösdriverilagen mot de fattiga och nu vill sd fortsätta på samma sätt.

 
Ingen bild

Leo

14 maj 2014 04:17

Man kan ju undra vilka som har fobi och sjuka åsikter egentligen, när SD-fientliga själva beskriver fysiska symtom och åkommor till följd av att behöva lyssna på andras argument.

Jag tycker annars det börjar bli ovanligt mycket trams och rabiat desperation nu i SD-hatet.

Med bland annat Helle Klein som twittrar till Coop att de ska utestänga SD från en enkätundersökning om matfrågor. Även humbug-historikern Arnstad vågar uppenbarligen riskera morgonsoffor och valvakor med att haka på en helt absurd kampanj mot Coop - för att de låter alla riksdagspartier delta i nämnda matundersökning. Han måste ju helt enkelt göra bedömningen att det är OK att komma ut som demokratiskt tvivelaktig mot SD utan att det slår tillbaka inom media.

EU-mätningar på 6-8 % för SD senaste dagarna, och en majoritet av väljarna inom båda blocken vill förbjuda EU-tiggeriet. Kan bli rolig slut"debatt" utan SD när det visar sig att alla partier är för status quo medan SD och folket är för förändring.

Kanske kan det bli en ordentlig skjuts in i Bryssel för blågula laget ändå till slut. Var först orolig SD "bara" skulle få 4-5 procent.

 
Ingen bild

World Traveller

14 maj 2014 04:23

Vänsterfascisterna uppmanar tydligen folk nu att bränna svenska flaggor. Den som bränner flest flaggor i år ska få ett pris. Det du 'alltförsverige', det är väl något för dig ;-)

 
Ingen bild

Putte

14 maj 2014 04:32

Alltmotsverige, nu är det ju Rumäniens fattiga. Det borde väl landet Rumänien ta hand om och inte lämpa över sina problem på andra. Du vill väl ta hit så många utlänningar som möjligt, för att du är rasist mot Svenskar.

 
Svensson

Svensson

14 maj 2014 06:47

Det här visar vilka enorma klyftor alliansregeringens politik skapar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leon

14 maj 2014 06:58

Angående vilka energislag som kan ses som viktiga kan jag till stora delar hålla med om att kärnkraften är viktig. Detta kanske framförallt för att Sverige genom sin tidigare "vansinniga" lagstiftning (i e "stopplag" och "tankeförbud") förlorat decennier av FoU-arbete på denna energisektor. I dagsläget närmar sig såväl de befintliga reaktorerna som kärnkraftsteknikerna raskt "pensionsåldern". Detta innebär att "nysatsningar" på utvecklingsarbete och utbildning inom "sektorn" är nödvändiga snarast möjligt då igångsättande av "nya" reaktorer och deras "skötare" kan ske först på kanske 10-15 års sikt....och då kan befintliga reaktorer (och tekniker) sedan lång tid passerat "bäst före"-datum.

En annan viktig energisektor som är viktig och som tyvärr långsamt håller på att "strypas" är den småskaliga vattenkraften. Beskattning och nya "miljödirektiv" (i e tillståndprövning) är på väg att "utplåna" de ca 2 000 småkraftverk som ännu är i drift. Visserligen står dessa för en tämligen blygsam del av den totala kraftproduktionen men de kan lokalt ha stor betydelse. Kan ju förövrigt vara intressant att veta att småskalig vattenkraftsproduktion i dagsläget är ungefär lika "stor" som den samlade produktionen av vindkraften.

Leon d´O.....

Leon

 
Ingen bild

Stefan A

14 maj 2014 07:28

Kravallerna i Göteborg behöver inte nödvändigtvis vara till nackdel för SD, särskilt som att "motdemonstranterna" ser ut att mera lyfta barnbidrag än lön för utfört arbete,och imponerar bara på fulmedias kultur och ledarsidor, det är ju så att Romson,Fridolin, Sjöstedt och Schyman syns dagligen i fulmedia, medan den vägen är stängd för oss i SD, så all mediatid är bra mediatid, och det ena utesluter inte det andra det behövs en hel palett av reklam,direktreklam, affischer, TV-reklam OCH torgmöten, i dag skall jag lägga min röst på det Sverigevänliga alternativet i EU-valet, hoppas många, många flera orkar släpa sig till vallokalen(tar inte många minuter) och gör samma sak ända till den 25, jag skiter i vad de gör i Ungern, Frankrike eller i andra EU-länder för det kan jag ändå inte påverka, men valet i Sverige kan jag påverka.

 
Ingen bild

Lundabo58

14 maj 2014 07:33

Att reta upp kulturmarxisterna i makt- och mediaetablissemanget, i en fråga där man har starkt folkligt stöd, är precis så som SD ska arbeta. Denna kampanj i tunnelbanan var ett rejält lyft jämfört med den mesiga reklamfilmen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 maj 2014 08:43

Vi måste ha en bas med energitillverkning. Kärnkraft och vattenkraft. Även fossila bränslen från skogen bör vara en del av den basen.
I marginalen på speciella platser kan vindkraft passa in. Men då utan att störa omgivningen och utan större ekonomiskt stöd.

Däremot anser jag att solpaneler på tak är något som bör uppmuntras. En helt miljövänlig tillverkning av energi och den stör inte omgivningen.
Regelverket för anslutning till elnätet måste underlättas.

Vrålaporna skämde ut sig rejält igår. Deras insats i Göteborg som hindrade Jimmie Åkesson att hålla sitt valmöte blev en kortvarig seger.
Men det blir säkert en Phyrrusseger...

Vad gäller tiggarna syns ingen fattigdom, speciellt inte på kvinnan på den högra bilden...
Givetvis ligger ansvaret för dessa individer på den Rumänska staten. Svenska skattebetalare ska inte ta det ansvaret.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

14 maj 2014 09:12

Hulda
Det ser faktiskt lite roligt ut, undrar hur hon svarar, när frågan om vad hon skall med pengarna till, Mat till hennes barn måste gå fet bort, (hon kan vara sjuk) men jag tvivlar, en annan möjlighet är att hon har varit välbeställd, sedan ruinerad, utkastad av gubben, och har ingen utbildning, eller idéer.

Inte för att trolla dig, men man måste tänka mer än en gång, innan man dömer.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 maj 2014 09:13

Sätta eld på en svensk flagga borde helt klart rendera till fängelsestraff ! Bannade snorungar !

 
Ingen bild

KS

14 maj 2014 09:28

Någon kyrka i Sverige har satsat på att hjälpa de tiggare man kan. Dessa signaler, som via mobiler skickas vidare till andra presumtiva tiggare, kan väl inte direkt stoppa inflödet? Har tiggarna inga mobiler? Jodå! Själv har jag sett flera som suttit med dessa intill sina öron.

 
Ingen bild

Rune

14 maj 2014 10:39

Jag har precis nu varit ute och hämtat posten.
Bl.a var där en A3-blad hopvikt till A4 som var märkt: postnord, Samhällsinformation till alla hushåll. Men bladet var tomt! Inget innehåll!
En liten text på utsidan lyder:
Detta omslag innehåller icke kommersiell
samhällsinformation från till exempel kommun,
landsting, myndigheter, politiska partier,
religiösa samfund och ideella föreningar.
Samhällsinformationen distribueras av Postnord
till samtliga hushåll i Sverige.

Misstanken kommer för mig att omslaget skulle ha innehållit valsedlar till SD kanske? Är det någon mer som har fått ett sådant blad och vad innehöll det i så fall?

 
Ingen bild

bonnläpp

14 maj 2014 10:46

Rune, enligt SD skall alla idag få röstsedlar från SD. Just röstsedlar är samhällsinformation som posten måste dela ut till alla lådor. Även de som det står ej reklam på.

Tag kontakt med ditt postkontor och fråga. Kan vara en brevbärare som inte bör få arbeta som brevbärare.

Visar det sig att de borde innehålla valsedlar, polisanmäl.

 
Ingen bild

OH

14 maj 2014 10:47

Intressant att läsa insändare om kärnkraften.Nu tycks dom flesta fanatiska ivrarna inse att våra kärnkraftverk inom en snar framtid är skrotningsfärdiga.
Jag är inte motståndare till kärnkraft men måste inse att nybyggda verk blir så ofantligt dyra så det blir troligtvis inget av med det.

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

14 maj 2014 11:38

Och vad tycker OH att vi ska ha istället, som är billigare?

 
Ingen bild

bonnläpp

14 maj 2014 12:41

@Rune, fick mina valsedlar idag i ett vikt papper som det står samhällsinformation på. Om ditt är tomt, anmäl då skyndsamt till posten och polisen.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 maj 2014 13:23

@ Rune

Kontakta snarast Postens Kundtjänst 020-23 22 21 mellan 08:00-18:00 och fråga vad som skulle ev. finnas i det ihopvikta bladet. Jag bor i en annan del av Sverige och har ännu inte fått min post, så bäst att du ringer. Berätta sedan här på bloggen vad du fick för svar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 maj 2014 13:24

Fria Tider rapporterar nu om ett tweet av Expressens Katerina Janouch där hon hyllar de brevbärare som vägrar att dela ut SD,s valsedlar.
Är detta något som drabbat Rune?
Igår vrålaporna i Göteborg och idag detta.
Valrörelsen blir smutsigare och smutsigare...

 
Ingen bild

Kalle

14 maj 2014 14:16

Har fått det vikta bladet rubricerat "samhällsinformation" i det finns det ett tillslutet kuvert med valsedlar.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 maj 2014 14:37

@ Hulda

Visar på att desperationen sprider sig inom vissa kretsar.

Har själv haft besök från någon av folkförrädarna. Mycket olämpligt att skriva här vad jag gjorde och sade, men han fick i alla fall bråttom att ge sig i väg.

 
Ingen bild

BC

14 maj 2014 14:38

"Vänstersfascister"? Det är som att säga att vatten är torrt! Du är ju lite dum du world.

 
Ingen bild

SD bör be posten kreditera

14 maj 2014 14:47

Rune : I Kalmar fanns valsedlar för SD med i detta vikta blad (Samhällsinformation)
Har det gått ut över hela Sverige bör du nog ringa posten då är sannlokt dom "demokratiska vänsterfascisterna inom brevbärarkåren igång"

 
Ingen bild

Tony

14 maj 2014 14:54

Det är komiskt när en person sätter betyg på sig själv,
för dom flesta brukar ju skryta om sig själva , men
signaturen BC han är verkligen rättfram och skriver precis
som det är. Kanske är han lite dum??

 
Ingen bild

OH

14 maj 2014 14:54

Jodu Galten , vad vi ev. skall ha istället vet icke jag, men jag tror tyvärr att kärnkraften prisar ut sig själv.
Vi får sätta vårt hopp till dessa 1500-2000 raketforskare som varje dag dräller in över våra gränser.

 
Ingen bild

lennart l

14 maj 2014 15:24

Så jävla patetiskt av de brevbärare som vägrar dela ut och tom slänga valpropaganda med motiveringen att de inte vill vara ombud för SD. De ska bara göra sitt jobb och behålla sina konstiga värderingar för sig själv. Istället ser sig själva som hjältar som livligt applåderas av vänstern. Fy fan säger jag.

 
Ingen bild

BC

14 maj 2014 15:24

hohoho hahaha

 
Ingen bild

World Traveller

14 maj 2014 15:27

BC, slå upp ordet fascist i ordlistan! Jämför sen vänsterns metoder i Sverige idag med Hitler och hans anhang på 30-talet och du får se att du inte finner någon som helst skillnad. Slutsats - Vänstern är dagens fascister.

 
Ingen bild

BC

14 maj 2014 15:36

World! VÄNSTER ÄR VÄNSTER, FASCISM ÄR HÖGER!
Och det är lättare att jämföra Hitlers metoder med Åkessons... Där har du en riktig fascist!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 maj 2014 15:46

Berga Högsby har fått SD-s valkuvert idag !

 
Ingen bild

Irene

14 maj 2014 15:50

Idag fick jag SPF:s tidningen "Veteranen" nr 4 och där smyguppfostras vi som kommit upp i åren ty jag läser; "SD riktar sedan flera år in sig på de äldre väljarna(...)Stödet för partiet bland äldre väljare har ökat kraftigt på fyra år.I januari 2010 låg det på 3,8 procent.Nu ligger det på 8,6 procent(...)Men frågan är om väljarna förstår att partiet kan hamna i högerextrema grupper?" Åkesson säger att han väntar tills efter valet innan han bestämmer sig för hur partiet går vidare men tidningen låter Alexander Bengtsson på Expo uttala sig om vad han tror kommer bli SD:s val och då är det det gamla vanliga tjafset som jag nu är urless på att få mig pådyvlat.Tidningen insinuerar och för försåtligt fram sitt budskap, som pensionär ska jag förskräckas och förstå att SD är något jättefarligt. Jisses vad trött jag blir men en sak ska SPF ha klart för sig jag förnyar inte medlemskapet igen.Jag ber om ursäkt Thoralf för att jag går utanför ämnet men SPF har 270 000 medlemmar som får tidningen med denna rappakalja före valet.

 
Ingen bild

World Traveller

14 maj 2014 15:57

BC, ondska är ondska, fascism är fascism, vänster är vänster och kommunism. Vilken irrlära har flest döda på sitt samvete?

Svar: Kommunismen

Inse att du är en vänsterfascist.

 
Ingen bild

Rune

14 maj 2014 16:00

Ser nu som bekräftat att det tomma bladet skulle ha innehållit SD-valsedlar.
Slarvigt att skicka ut på detta sätt! Man behöver ju bara vända bladet fel för att innehållet skall trilla ut.
Men det är ingen katastrof. Har man bara en penna i fickan när man går till vallokalen den 25 så kan man ju bara skriva Sverigedemokraterna på en blank valsedel.
Om man inte får tag i någon riktig valsedel. Man går förstås miste om att kryssa i den person som man har tänkt sig. I mitt fall Skalin som enligt uppgift skall vara väldigt kunnig när det gäller EU.

 
Ingen bild

BC

14 maj 2014 16:00

Vänsterfascist existerar inte! Ni är ju bara löjliga när ni försöker hitta rätt i eran egna skit.

 
Ingen bild

Skånepåg

14 maj 2014 16:23

Valmateriel utdelat i Kalmars största norra förort.

 
Ingen bild

World Traveller

14 maj 2014 16:44

Ok BC, då är du kommunist. Det är ju inte direkt bättre. Snarare tvärtom.

 
Ingen bild

bonnläpp

14 maj 2014 16:52

@BC, klarade du inte SFI?

"Ni är ju bara löjliga när ni försöker hitta rätt i eran egna skit."

Eran egna?

 
Ingen bild

lennart l

14 maj 2014 16:54

BC
På min tid var BC "ej godkänd". Får ge dig kredit för att du lever upp till omdömet.

 
Ingen bild

Putte

14 maj 2014 17:01

@BC Nazist är ju en förkortning som betyder NationalSocialistiskaArbetareParietTyskland således ett extremvänsterparti, besläktat med kommunismen. Således, kampen mellan nassar och rödingar är syskonrivalitet.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 maj 2014 17:18

Håller med dej Irene , har varit med i SPF i 14 år, förmodligen 14 år för länge men PRO är inte ett dugg bättre , Bool och Bingo i båda så att vi ska glömma annat !

 
Ingen bild

robban

14 maj 2014 17:48

fascism ÄR vänster liksom nazismen, samma vänsterdynga som du representerar BC

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 maj 2014 18:17

Idag fick jag utskicket från SD. Komplett och oskadat. Det finns bra brevbärare som sköter sitt uppdrag!
(fast visst är det dystert att man ska behöva skriva denna kommentar...)

 
Ingen bild

pappasven

14 maj 2014 18:28

Apropå affischen om det organiserade tiggeriet.
Inget parti stöttar väl organiserat tiggeri?
Alltså är kritiken inte mot själva innehållet utan mot budbärarna.

Skulle det organiserade inte finnas har antingen inte funnits eller så har det försvunnit.....BRA säger alla...och skulle det dyka upp så finns ju affischen kvar för att påminna alla om vad vi alla tycker....eller finns det en "hidden agenda" precis som rörande "papperslösa" et. al. ? Dvs man stödjer i smyg denna verksamhet precis som en del annat som är förbjudet...hur länge sedan är det en avvisning stoppades i Östersund.....på ett "regelvidrigt" sätt.....

 
Ingen bild

pappasven

14 maj 2014 18:32

Irene.

PRO har också en väldigt PK-konform agenda:
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/sd-valdes-bort-i-varddebatten


"– Vi valde att bjuda de demokratiska partierna. Grunden måste vara alla människors lika värde, och det anser vi inte att SD står för."

"Och vi valde att bjuda de demokratiska partierna. Grunden måste vara alla människors lika värde, och det anser vi inte att SD står för."

 
Ingen bild

Lena

14 maj 2014 18:36

Jag har fått Sd´s kuvert med röstsedlar idag. Vilken dag som helst går jag och grannen och förtidsröstar + 3 personer till som jag övertygade i helgen om hur viktigt det är att rösta i EU-valet. Många tror faktiskt inte det är viktigt men ändå är de ofta EU negativa.
Vill också nämna att gratistidningen Metro har haft EU info idag och även för några dagar sedan, men inte nämnde man SD inte! De kanske "glömde" nu igen...
@ BC råder dig att läsa histori, 40 milj. lär ha mördats under Stalins era i Sovietunionen. Även människor som tidigare varit "kamrater" med honom mördades eller bara "försvann". Det finns väl dokumenterat vilken fruktansvärd despot han var och epitetet "kommunistfascist" passar bra in på en sådan.

 
Ingen bild

Maria

14 maj 2014 18:43

Detta med tiggare så har jag en upplevelse som säkerligen många numera är tragiskt medveten om.

Man tror att dessa tiggare är hungriga personer som vill ha mat. Jag gick fram till en man som satt utanför Mariebergs Köpcentrum i Örebro - jag log vänligt och gav honom en klase med bananer - samma klase bananer kom farandes efter mig samtidigt som mannen skrek "money, money" efter mig...

Det var första och sista gången jag försökte vara god mot en av dessa så kallade tiggare..

Numera så berättar jag för allt o alla om vad jag var med om - och vad får jag till svars - jag är rasist...!!

Hur i hela friden kan jag vara rasist när jag faktiskt trodde att jag var god och gav den "fattiga tiggaren" mat - dock i form av frukt... men ändå??

Nej, enligt de goda så MÅSTE MAN GE PENGAR - ger man något annat så är man rasist, nazist... bla bla bla...

Jag ska komma ihåg det när vissa personer tycker att de är så goda när de berättar hur mycket "mat" de ger till tiggarna.. jag vill ha bevis på hur dessa tiggare då är tacksamma.. för jag har har aldrig fått dem att vara tacksamma när jag gett dem mat...

 
Ingen bild

Morningstar

14 maj 2014 18:46

Man skulle nästan kunna tro att pansargeneralen Arnstad har hittat till forumet. BC, är det du, Henke lelle?

 
Ingen bild

Blåaippan

14 maj 2014 18:57

Jag har också fått Sd´s kuvert med röstsedlar idag (Oskarshamn). Jag skall testa banantricket (den brunaste jag kan finna) nästa gång jag ser tiggarna utanför Maxi. Hehe, skall bli intressant.

 
Ingen bild

bonnläpp

14 maj 2014 19:00

@Morningstar, pansargeneralen A som skriver "Eran egna?"? Nä' så urdålig är han inte ännu.

 
Ingen bild

Annelie

14 maj 2014 19:10

Jag ger aldrig tiggare. Har inte råd. Har ett fadderbarn i Bolivia som jag måste tänka på.

 
Ingen bild

J B Doe

14 maj 2014 20:29

Idag anlände KalmarPosten som innehöll en liten annons om att Björn Söder och Kristina Winberg kommer till Kalmar den 17 maj. För att få reda på klockslag och plats hänvisades man till kalmarlan.sverigedemokraterna.se. Det är ju listigt att få ev intresserade att gå in på denna sida och få i sig lite SD-info.
Tråkigt nog hittade jag varken tid eller plats för mötet på den angivna sidan. Det ska vara lättillgängligt anser jag. Annars kunde man lika gärna ha satt ut uppgifterna i annonsen.

 
Ingen bild

Leon

14 maj 2014 20:29

@ OH

En liten snabb beräkning enligt dina "sifferuppgifter" ger vid handen att antalet "raketforskare" som dagligen "dräller in" på ett år då skulle uppgå till mellan 547 500 (= 365 x 1 500) och 730 000 (= 365 x 2 000) personer. Då skulle man verkligen med fog kunna tala om MASSINVANDRING (om detta var med sanningen överensstämmande). Och då är antagligen inte den hord av till dessa "raketforskare" medföljande anhöriga medräknade. Antar att sifferuppgifterna är en av dessa "sanningar" som gör det "lätt att vara Sverigedemokrat".

Nåväl, bortser man från dessa "fantasifoster" här ovan, så måste det nog faktiskt ske "import" av spetskompetens för att inte en eventuell utveckling och uppbyggnad av svensk kärnkraft ska fördröjas och därmed fördyras bortom möjlighetens gräns. Kanske inte den "snabbfix" som en bekant inom "branschen" skämtsamt(?) föreslog - att "övertala några hundra nordkoreaner och iranier att hoppa av". En mer realistisk väg att gå är det som så smått redan skett vid Forsmarks kraftgrupp. Rikta sig till, genom politiska idiotbeslut, inom en snar framtid arbetslösa tyska kärnkraftstekniker.

@ "numerus scriptores"

Kan vara av värde att VERKLIGEN kontrollera att en eventuell avsaknad av valsedlar är generell och "systematiskt" förekommande. Detta för att inte vara "ute i ogjort väder" och falskeligen brännmärka någon enskild postdistributör (brevbärare) som varande "antidemokratvåldsvänsterextremfeministfjortisslyngel" (glömde jag något av de här vanligast förekommande epiteten nu ??). Intressant att veta att här i mitt "invandrardominerade" Gottsunda har distributionen av SD-s valmaterial fungerat "klanderfritt".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leo

14 maj 2014 20:51

Thoralf: Har PostNord tidigare varit så här är noga med att förpacka SD:s utskick i särskild informationsfolder undertecknat PostNord om att det är frågan om samhällsinformation till alla hushåll? Fick även landstingsinformation i samma folder. Hörde om en som snubbe som missat SD:s utskick tack vare att SD-kuvertet låg gömt i PostNords folder!

Är detta någon typ av gardering från postens sida för att brevbärarna ska slippa utstå repressalier från vänsterextremister och aggressiva invandrare?

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 maj 2014 21:00

Tittar nu på Uppdrag Granskning om intifadan i Husby som inträffade för ett år sedan. Det är inte utan att man kokar av ilska.
Fel personer på fel plats, dvs Sverige. En slöja och en burka förekom också snabbt i bild...
Det enligt mig mest effektiva nästa gång torde vara att bespruta ligisterna med grisblod, blandat med lite vatten...

Att skylla polisen för intifadan är helt fel.
Orsaken till dessa upplopp är massinvandringen och en koncentration av dessa individer till speciella områden.

 
Snaphanen

Snaphanen

14 maj 2014 21:32

Vi har forbud i Danmark. Det hjælper ingenting. Leve Schengen!

http://snaphanen.dk

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 maj 2014 21:56

Läste lite på chaten hos Uppdrag Granskning efter programmet om intifadan för ett år sedan i Husby.
En fråga stack ut lite... "abdalla: Jag bo i husby 25 år. Ni inte visa sanning. Varför?

 
Ingen bild

Thoralf A

14 maj 2014 22:27

J B Doe

Lite strul med polistillståndet för lördagen därför saknas informationen på länken. Men vi har sökt för Larmtorget. Informationen kommer upp så snart allt är ok.

 
Ingen bild

OH

14 maj 2014 22:35

Genom EU-medlemskapet har vi en gemensam yttre gräns med bl.a Italien.
mvh

 
Ingen bild

Löksill

14 maj 2014 23:12

Jodå, idag landade ett kuvert med Mopsen, lastbilschauffören och Jimmie. Bra generellt och några bra poänger, t.ex den icke-komplicerade inledningen och att SD:s EU-kandidater inte är mediatränade proffspolitiker, däremot ställer jag mig skeptisk till att "Sveriges ekonomi är bland de bäst skötta i Europa" och formuleringarna under den invandringskritiska frågan på baksidan. Sen anser jag icke heller tiggerifrågan vara särskilt viktig jämfört med massvis med andra frågor men ok, ett iögonfallande problem som många stör sig på...

Leon: Finner också det intressant med denna småskaliga vattenkraft, har du några bra tips om var man hittar vettig info om detta?

 
Ingen bild

Leon

14 maj 2014 23:26

@ Hulda mk1

Du har i vart fall delvis rätt att polisen är utan skuld till Husbyupploppen. Skulden ligger uteslutande hos det relativa fåtal (något hundratal) ligister med högst blandad etnisk och kulturell bakgrund som startade och utförde all den skadegörelse som skedde under dessa dagar. Förvisso är en föga reglerad invandring i kombination med en icke existerande integrationspolitik en näta nog "perfekt" grogrund för dessa "problem". Lägg därtill ekonomisk och social segregation en för landet extrem andel arbetslösa och man har skapat en socioekonomisk "dyngpöl" som exempelvis Husby.

Nu kanske inte en jämförelse med "mitt" Gottsunda så där direkt låter sig göras. Men det bränns bilar, kastas sten på bussar och förekommer omfattande skadegörelse även här tämligen ofta. Och "busarna" här (ca 25 - 50 st) har påfallande ofta endast det gemensamt att de är just "busar" och "ligister". Etniskt och kulturellt är dessa "gäng" i högsta grad blandade och består oftast av andra och tredje generationens "Gottsundabor". Alltså ättlingar till såväl de första svenskar (missbrukare, och de "fattiga" som nära nog tvångsförflyttades när "slummen" i centrum "sanerades") och givetvis invandrare i andra och tredje generation som vuxit upp i utanförskapet. Det är faktiskt ingen slump att området nästan innan murbruket "torkat" redan under tidigt 70-tal i "folkmun" gick under beteckningen "Ghettosunda". Problemen var "inbyggda" redan från begynnelsen och har knappast blivit mindre när "samhällets styvbarn" nu vuxit upp.

Och slutligen....det är väsentligt och viktigt att notera att det är Husbys (och Gottsundas) vanliga innevånare (mer än 95 %) som är de primära "brottsoffren". Det är deras/våra bilar som bränns upp, s deras/våra bussar som utsätts för stenkastning, deras/vår nätmiljö som utsätts för skadegörelse, deras/våra skolor/förskolor som utsätts för brandattentat o s v

@ Löksill

En källa till information, som visserligen kanske bör underkastas en del källkritik då den drivs av en intresseorganisation, är "Svensk Vattenkraftförenings" hemsida (http://svenskvattenkraft.se/). Där sker en ganska livaktig debatt och en tämligen omfattande "nyhetsbevakning" när det gäller villkoren för den småskaliga vattenkraften i Sverige.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 maj 2014 23:59

Upplysningsvis: DN hade igår en artikel om 'fattigdomen' hos våra 'gäster' med rubriken "Invandrare skickade över 17 miljarder till sina hemländer". Under 2013. Alltså är det inte av ekonomiska skäl som man ska tycka synd om ...

Och jag fick SD-valsedlar med posten idag - tillsammans med Ms. Men det var en dag för sent - har redan röstat ...

 
Ingen bild

World Traveller

15 maj 2014 05:36

Maja Dacke, då ska du veta att det bara är de officiella siffrorna. De skickar betydligt mer än 17 miljarder via något som bland invandrarna i Storbritannien kallas Blackies. Olagliga ''kontor'', i själva verket en privatperson eller organisation (oftast tillhörande AQ)med svenskt bankkonto där invandrare kan sätta in pengar som ska skickas till deras familj eller valfri terrorgrupp i hemlandet. Blackies har motsvarande kontakter i hemländerna där motsvarande summa minus kommission betalas ut. Dessa pengar stannar alltså för tillfället i Sverige hos dessa Blackies innan de tvättas rena via restauranger, taxibolag och annat innan de försvinner ut ur landet. Tänk om en journalist värd namnet vågade gräva i detta.

 
Ingen bild

Anders

15 maj 2014 07:16

Tycker inte kvinnan på bilden ser svältande ut, tvärtom, en som verkligen har mycket mat att äta och som inte på något sätt arbetar bort fläsket

 
Ingen bild

alltförsverige

15 maj 2014 10:32

SD:s kampanj mot tiggeri liknar mycket kampanjen som de tyska nazisterna drev 1933.

 
Ingen bild

Leo

16 maj 2014 01:04

Då måste många västeuropeiska länder likna tyska nazisterna eftersom de förbjudit tiggeriet.

 
Ingen bild

Marlin Credits

8 juni 2014 00:01

Hej

Vi är ett privat finansiell konsult lån långivare och finansiella mäklare. Behöver du en ekonomiskt stöd? Behöver du ett lån för företag och personliga behov? Är du en legitima internet business älskare, enskilda eller en investerare? här är en möjlighet för dig att få ett lån från Marlin krediter Group Plc, e-post: Marlincredits@hotmail.com. Vi gör en mängd olika lån till en mängd olika kunder för många olika ändamål som köper bilar och köpa nya möbler, dröm yrken, eller akademisk strävan, konstruktion och nya hus och kontorsbyggnader. Alla dessa på en mycket låg ränta på 3%. Marlin krediter Group Plc är pålitlig, effektiv och mest underbara av allt är det fungerar som ett humanitärt bistånd Worldwide.

Ansök nu för alla typer av lån och få pengar omgående!

* Avtalade lån belopp mellan 3.000 och 15,000,000.00 valuta: Dollar US state, Euro och brittiska pund (GBP).
* Räntan @ 3% APR (räntan)
* Minst 1 år - max längd 20 år
* Välj mellan månatliga och årliga återbetalningsplan.
* Regler och villkor för flexibiliteten som lån.

Varför inte kontakta oss nu på Marlin krediter Group Plc, e-post: Marlincredits@hotmail.com så att vi kan hjälpa dig att lösa ut din ångest. Mer information om våra

annons vänligen kontakt oss med den nedan i detalj.

VD: Kelvin Roland
E-post: Marlincredits@hotmail.com
Hemsida: www.Marlincredits.webs.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards