thoralf

Direktlänk till inlägg 26 mars 2014

BAROMETERN HYCKLAR IGEN MED DE ”PRESSETNISKA” REGLERNA

Av Thoralf Alfsson - 26 mars 2014 18:29

Igår mörkade Barometern en händelse på Linnéuniversitetet. Idag handlar det om ett bråk på Horisont, ett boende för ensamkommande barn.


Barometern mörkar i sin artikel enligt nedan.


”En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel och försök till grov misshandel efter att ha kastat en stekpanna och kokhett vatten mot en annan man.

Händelsen har, enligt åtalet, inträffat i Kalmar i oktober. 20-åringen ska ha kastat en vattenkokare med kokhett vatten på den andra mannen. Sedan har han även kastat en stekpanna mot offret och försökt hugga honom med en kniv. Den åtalade nekar till brott.”

 

 

Östran skriver hela sanningen i sin artikel.“När personalen på Horisont inte ville ta med de inneboende till simhallen och på restaurang blev 18-åringen som framfört önskemålet vansinnig.

På boendet bor ensamkommande flyktingungdomar och det var en av dem som i höstas ville åka och simma och sedan gå ut och äta.

När han fick ett nej till svar blev han rejält arg och gick ut i köket, där de andra satt, och började kasta koppar omkring sig.

Han slet därefter tag i en vattenkokare och hivade iväg, vilket resulterade i att en av andra inneboende fick kokhett vatten över ryggen. Bråk följde och 18-åringen slet tag i en kniv, som en tredje yngling lyckades ta ifrån honom, varefter han kastade en stekpanna mot den redan brännskadade ynglingen. Den missade dock sitt mål.”

 

 

Undrar om man har förstånd att skämmas på Barometern? Jag tror faktiskt det! Anledningen till det är att ingen journalist skriver under dessa “mörkläggningsartiklar” hos Barometern. Uppenbarligen vill ingen på Barometern ta ansvar för artiklarna.Östran har däremot en journalist som står för artiklarna. Det är skillnad på dessa tidningar. På Östran tar man ansvar medan man på Barometern inte bara döljer sanningen utan man döljer även sin identitet. Det finns bara ett ord för Barometern, ynkligt!


Den stora frågan är hur länge Östran får fortsätta med sin sanningsjournalistik innan Gota Medias ledning sätter ned foten och tvingar journalisterna att följa de "pressetniska" reglerna.


PS

 

Till sist vill jag göra en liten läsarundersökning. Varifrån kommer mina läsare? Gå in i högermarginalen och klicka på det alternativ som stämmer för dig. Tack på förhand!

 

 
ANNONS
 
Svensson

Svensson

26 mars 2014 18:47

När man läser dom två nyheterna, ser det ut som två olika nyheter, snacka om att Barometern för sina läsare bakom ljuset.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

26 mars 2014 19:10

Hur är det, går inte dessa båda tidningar in i varandras täckningsområde? Då är ju risken/chansen väldigt stor att det ideligen pratas man emellan kring dessa nyheter. Stackars Barometerns eftersläntrande prenumeranter som ständigt måste ställas inför frågan vad det är för manipulationsredaktörer dom har på "sin" tidning. Eller är det bara dom rättrogna pk-isterna kvar i läsarskaran som inte klarar annat än färdigcensurerat vid frukostbordet.

 
Ingen bild

Leo

26 mars 2014 19:22

Varför är "man" och "20 års-åldern" relevant då, Barometern? För att unga män är överrepresenterade vid den här typen av brottslighet? Det är ju även vissa invandrargrupper.

Det blir ju också missvisande om man bara skulle rapportera om små oskyldiga flyktingbarn eller pensionsräddare när det här är en del av verkligheten.

Så länge det finns skillnader mellan vissa grupper, även när man viktar efter bland annat social status, måste det vara relevant att publicera då det är folkvalda politiker som sätter nivån på invandringen.

 
Ingen bild

Undrande

26 mars 2014 19:41

Varför bor det 20-åringar på ett sådant boende mitt bland "små barn", el har tidningen skrivit fel i sin pk-anda och tom kallat honom man!

 
Ingen bild

Thoralf A

26 mars 2014 20:25

Undrande

Eftersom barnen inte får bo kvar på Horisont efter att de fyllt 18 år och fått uppehållstillstånd så kanske det är en medveten lögn från Barometern för att läsarna inte skall kunna gissa att det rör sig om ett boende för ensamkommande barn.

 
Ingen bild

Blåsippan

26 mars 2014 20:51

Det enda man har att gå på angående åldern är "barnets"egna ord på då en klar majoritet har "tappat" sina identitetshandlingar på sin resa genom Europa (hur nu det går till ; )) Borde inte myndigheter i rättsstaten Sverige som utreder deras brott utföra handledsröntken eller tandröntken då de får strafflindring pga av sin låga ålder (läs barn). På de bilder jag sett på dessa gossar skulle jag gissa på en ålder kring 30.

 
Ingen bild

Mikael Karlsson

26 mars 2014 21:25

Mycket märkligt av Barometern. Östran skriver ju detaljerat medan Barometern endast skriver några rader.
Som Svensson skrev tidigare. Man får ju uppfattningen att det inte är samma händelse de skiver om..-
Så om någon från Barometern läser detta -SKÄMS PÅ ER!

 
Ingen bild

?!

26 mars 2014 21:41


Vad är Ziganism för något

?!

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 22:12

Både Rapport och Aktuellt tar upp pensionärernas frustration över att de får betala ner i skatt än arbetande. Vid en intervju med ordförande för SPF sa han att många tror att pensionärer är partitrogna vilket de inte är. Han tyckte alliansen och sossarna borde tänka på det annars kan pensionärerna byta parti. Menar du Svergiedemokraterna sa Margit Silverstein som gjorde intervjun, till exempel sa då SPF:s ordförande. Hoppas nu SD tar fasta på det.

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 22:14

Mer och Sverigedemokraterna skall det vara. Dålig överblick när man skriver på mobilen.

 
Ingen bild

konan

26 mars 2014 22:18

Glädjande att Expressen tvingas sparka fler.

http://www.friatider.se/expressen-tvingas-sparka-fler

 
Ingen bild

markus

27 mars 2014 02:58

men det vet väl alla att det sitter vänsterextremister på barometerns redaktion. som vurmar för dessa barns bästa och hyllar integrationen, utan att själva bosätta sig ute i dessa områden. det samtidigt som dem åker ut och uppviglar i våra förorter

 
Ingen bild

Stefan A

27 mars 2014 06:35

De saknar nog förmåga att skämmas, att vilseleda läsarna är numera en självklar del av "journalistiken" och anses vara höjden av "godhet", återstår att se om läsarna vill betala för skiten....

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 mars 2014 08:07

Till skaran av "hycklare" kan vi lägga till Smålandsposten i Växjö.

I SMP kan man läsa
"Polis fick tillkallas vid föreställning på skola
UPPVIDINGE i går 06:41 | Uppdaterad i går 11:00

Teaterföreställningen Smålands mörker fick avbrytas när den skulle visas för eleverna på Uppvidinge gymnasieskola. Orsak: Några elever kände sig kränkta och störde föreställningen. Skådespelaren tvingades sätta sig i säkerhet och polisen fick gripa in"

En som reagerat på hyckleriet är våran Moderata Bo Frank som skriver följande på sin blogg

"onsdagen den 26:e mars 2014

Trippelcensuren i Uppvidinge
Ett antal killar vill hindra flickor frän att se en teaterförställning som de anser vara obcen. Killarna lyckats stoppa föreställningen. Media bertättar inte hela bakgrunden till det inträffade. Att det hela bottnar i religiösa/kulturella förställningar. Detta kallar jag för trippelcensur. Växjö tar emot fristadsförfattare och bygger Det fria ordets hus. I Sverige kan vi inte göra avkall på friheten att uttrycka sig på olika sätt. Utan att kränka någon individ, religiös eller etnisk grupp. Bo Frank Växjö 20140326
Upplagd av Bo Frank kl. 08:01
http://goo.gl/yH1rEx


När till och med M politiker klagar på censur, då har det verkligen gått långt.
Undrar vad ledningen på SMP anser om detta, men dom följer troligen bara order "uppifrån" Stockholm och propagandaministeriet, även kallat "Sanningsministeriet" enligt Orwells nyspråk

 
Ingen bild

Gute

27 mars 2014 09:28

"Pensionärer på krigsstigen!"

http://www.svd.se/naringsliv/pengar/pension/pensionarer-pa-krigsstigen_3407058.svd

 
Ingen bild

Hasse

27 mars 2014 09:38

Härligt att Du finns Alfsson så att befolkningen i Kalmar och Kalmar län får reda på vad som händer och vem/vilka som till 75% står för brottsligheten. Barometern och Radio Kalmar är inte värda att kallas nyhetsmedia de liknar mer och mer gamla Kamratposten. Bedrövligt att det ska vara så här.

 
Ingen bild

Undrande

27 mars 2014 13:02

Jag blir helt matt hur kan man inom media öht arbeta under dessa pk-regler, de kommer att avskaffa sig själva fattar de inte det? Det finns ju inte en artikel som rör invandrare el asylanter som beskriver verkligheten. SVT orkar jag inte titta på heller, hörde om våldtäktsprogrammet. Jag säger bara kvinnofrid!! Redan på Birger Jarls tid.............

 
Ingen bild

Ludvig

27 mars 2014 13:46

Synd att Barometern och Östran har samma ägare numer, men än så länge vågar Östran. Hoppas det får fortsätta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se