thoralf

Direktlänk till inlägg 27 mars 2014

DAGENS REFLEKTIONER

Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2014 23:01

Vid dagens votering gjorde jag några reflektioner.


Konstitutionsutskottet hade ett betänkande om Vallagsfrågor där Sverigedemokraterna hade en motion från Carina Herrsted om att införa gemensamma valsedlar. Precis som det finns i flera andra länder. Det vill säga att det bara finns en enda valsedel.


Carinas motion handlade om följande.


 


Som säkert alla räknat ut fick inte motionen något stöd av övriga partier i riksdagen!


 


Nästa reflektion handlar om en reservation från MP och V. Läs reservationen.


 


Sedan kan du fundera över vad som skrivs angående händelsen i Åseda där några ungdomar med annan religion/kultur flippade ur och saboterade. MP och V kanske borde reflektera över detta i sitt fortsatta arbete i riksdagen.

http://avpixlat.info/2014/03/27/teaterforestallning-fick-avbrytas-elever-gick-barsark/


Ikväll har jag kunnat läsa följande på Robert Stenqvists facebook-sida. Detta är väl fullständigt klockren diskriminering av ett parti. Hur många tror att MP och V reagerar över detta?


”Jaha hem från fullmäktige väntade 52 mail. Dessutom så fick vi beskedet att vi inte var välkomna på festivalen i Tumba i vår. Om vi deltog skulle en massa idrottsföreningar, som är för allas lika värde, dra sig ur festivalen. Så vi var inte välkomna nej. Känns nästan som att vi är lite mindre värda, bara inbillning förståss. Vi tar bara chansen att dra på oss offerkoftan. Förfarandet är ju helt no...rmalt. detta brev möttes vi av.

 

"Gällande festivalen 16-18 maj i Storvreten Tumba har det framstått negativa reaktioner från föreningar, boende och lokala företag som skulle tänka sig delta under familjefestivalen.

 

Efter att många av dessa har fått höra att SD skall medverka så har många backat tyvärr.

 

Senast som måndags kväll blev jag uppringd en av Botkyrkas större idrottsförening med ca, 2500 medlemmar att de absolut inte kommer på tal att medverka om de ser SD på plats, jag är ledsen att behöva berätta detta, så var dock svaret från dem.

Även två lokala medelstora företag har dragit åt sig öronen då jag berättade för dem att SD visat intresse om delaktighet.

 

Vi i föreningen AT hade absolut inte räknat med dessa reaktioner. givetvis tycker vi är tråkigt efter dessa starka reaktioner. Detta medför att vi i föreningen måste tänka på nytt och avvakta denna gång med ett samarbetet med SD, då vi anser att det skulle se dumt ut att endast bara vi och ni står ensamma under festivalen. Det kan även finnas en risk att ett gäng demonstranter dyker upp och förstör stämningen under festivalen.

 

Vi får helt enkelt försöka hitta någon annan form av samarbete ihop. Jag har en bra idé som vi kan diskutera framöver där det kan ge en mer positiv inställning av andra deltagare och boende.

 

Vi hör av oss efter festivalen och diskuterar olika tänkbara projekt.

 

Ha det gott så länge.

 

Föreningen Aktiv Tumba"Som säkert de flesta känner till finns det fler exempel från bara den senaste veckan.

http://www.dn.se/sthlm/elever-blockerar-gymnasium-for-sdu/


Jag tycker bara att det är för sorgligt att SD och SDU kan mobbas, utestängas, blockeras, våldsutsätts och särbehandlas utan att samhället reagerar med kraft. Det samhälle som samtidigt säger sig värna om demokrati och jämlikhet och inte minst alla människors lika värde. Istället verkar det som visa grupper i samhället applåderar detta!


Vi sverigedemokrater har aldrig hindrat någon annan från att framföra sina åsikter eller sin politik.

Sverige befinner sig på ett sluttande plan som blir allt brantare!


 
 
Ingen bild

! ! !

27 mars 2014 23:46Antiziganism

Antisemitism

Antiislamism

! ! !

 
Ingen bild

? ? ?

27 mars 2014 23:51


Proziganism

Prosemitism

Proislamism

? ? ?

PS
Vilken sorts islamism förresten,
Shiaislamism eller Sunniislamism ?

 
Ingen bild

s29

28 mars 2014 00:10

FNs sida ( Human development index) Sverige 2030 plats 45 d,v,s U-LAND. Skrämmande? Tydligen inte. Sverige idag 160 våldtäkter per dygn! Problem? Tydligen inte. Alla barn som ploppar ut har en skuld på ca 150 ooo kr. Problem? Tydligen inte. Arbetlösheten ökar. Problem? Tydligen inte.Sk miljöpartister åker jetflyg.Problem? Tydligen inte. Den s,k journalismen är kontrollerad av religiösa fanatiker. Problem? Tydligen inte.Ekonomin kontrollerad av religiösa fanatiker.Problem? Tydligen inte.Borttrollande av flertusenårig kultur.Problem? Tydligen inte. Arvslott till nästkommande generation.Problem? Tydligen inte. Behöver solen skina? Troligtvis inte.

 
Ingen bild

boa

28 mars 2014 00:47

Carina Herrstedts motion fick inget stöd från något av de andra riksdagspartina.Inte ens av miljöpartiet som en gång sa sig värna om miljön. Varför tog de nu inte chansen att profiler sig som ett miljöparti och rösta med SD. Det kan väl inte vara så att 7-klövern vill kvarhålla möjligheten att manipulera valet till nackdel för SD om nu det skulle bli svårare med gemensamma valsedlar.

 
Ingen bild

Blåsippan

28 mars 2014 00:49

Angående Carinas motion.

Tråkigt att inte övriga Riksdagen är intresserade av att stärka demokratin i landet. Hur kan de motivera sig egentligen att inte stärka demokratin? annat än att barnsligt rösta emot och mobba det Sverigevänliga alternativet och agera antidemokratiskt.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 mars 2014 00:51

Det är märkligt att SD bedöms efter de egenskaper, som SD´s motståndare brukar ge SD. Det brukar bl.a heta att "SD delar upp människor i VI och DOM", "SD gör skillnad på människor", "SD är intoleranta",o.s.v.o.s.v., vilket inte ens stämmer med verkligheten. SD är kritiserar politiker(7-klöver´n), inga andra. Att sedan PK-etablissemanget gör mot SD just vad de brukar anklaga SD för, visar vilka fullfjädrade HYCKLARE dom är!!! Sverige blir ett allt sjukare samhälle!

http://www.status.st

 
Blåsippan

Blåsippan

28 mars 2014 00:57

Verkar mest som att media och sjuklövern vill lura vanliga Svensson att de lever i en demokrati då vi i verkligheten lever i en demokratur. Det är där vi befinner oss just nu och lite till..,

Svensson tror alltså att de lever i ett demokratiskt land. Media hjärntvättar och skrubbar.

http://https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

 
Ingen bild

Blåsippan

28 mars 2014 01:03

Bra inlägg Lassekolja. Här kommer beskrivning av demokratur enligt wikepedia eftersom min länk inte fungerade;

Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, det vill säga nominellt, en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

 
Ingen bild

Magentan

28 mars 2014 01:48

Jaså minsann, de fina 7-klöverpartierna vill fortfarande inte leka med SD i riksdags-sandlådan.
Och inte får SD vara med på festivalen i Tumba, för då är det flera stycken som blir så griniga så de stannar hemma och tjurar och inte vill vara med och leka i den sandlådan heller.

Det var attans!
TROTS SD:s nolltolerans och alla uteslutningar under lång tid nu,
TROTS petningen av Thoralf på riksdagslistan,
TROTS att den erfarne och mycket duglige äldre gentlemannen, sjökapten Stefan Torsell, blev utan plats på riksdagslistan till förmån för vissa oerfarna och (fruktar jag) okompetenta yngre förmågor,
TROTS SD:s 'exklusiva' samarbete med Expo, med mera, med mera
... så kan vi alltså konstatera att det är LIKA ILLA ändå. Inte ett jota bättre. Snarare tvärtom!

Jag har skrivit det tidigare här, men jag skriver det igen:
Hur mycket SD än anstränger sig och vrider och vänder sig för att tillmötesgå sandlådekraven från 7-klövern, medierna, Expo, Inte rasist men... osv, kommer SD ALDRIG att godkännas som ett icke-rasistiskt parti av vårt nuvarande etablissemang. Inte i detta alltmer absurda land, där man till och med har skattesubventionerade, "rasist"-bevakande organisationer för att t.ex rasistförklara en GLASS... ! (Nogger)

Snälla SD-ledningen, försök inte dansa med i detta falska, förnuftsvidriga "rasist"-valsande. Koncentrera ert arbete på att väcka och rädda vårt folk från de växande vansinnigheterna istället för att in absurdum öka era ansträngningar att anpassa er till dem!

Det finns bara EN orsak för 7-klöverpartierna och övriga etablissemanget att tvingas godta SD och sluta att på alla tänkbara naiva sätt motarbeta partiet, och det är att SD når över 20 procent i riksdagsvalet. Då är det en tillräckligt stor del av väljarna som föredrar SD för att en större del av etablissemanget måste böja sig för "folket" och för SD.

Så långt kommer SD inte att nå i årets val. Men vid valet 2018, när folket har fattat att det blev inte bättre med det rödgröna alternativet heller, och när ännu större mängder av folket har fått ta del av multikulti-massinvandrings-vansinnets följder, DÅ kan det bli en bra bit över 20 procent för SD, under förutsättning att man följer den raka och rätta vägen och inte fjantar iväg på några sidospår SAMT förbereder en mer mogen riksdagslista tills nästa gång.

 
Ingen bild

Essendon

28 mars 2014 06:02

Riksdagsledamöter från Sju-Klövern har uppenbarligen inte begripet sitt uppdrag!
Sandlåda-mentaliteten har flyttat in från dagis till Riksdag!
Skäms förbannade dårar i Sju-Klövern!

 
Svensson

Svensson

28 mars 2014 06:54

Det måste införas hårdare lagar och regler mot svenskföraktet i Sverige, den politiker som säger nej till det, visar ett öppet svenskförakt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

28 mars 2014 07:07

Från dom andra partierna kommer inte SD att få något
stöd i någon fråga, det ärt bara att hoppas på att
Svenska folket vaknar upp ur sin djupa koma och att
dom förpassar en del av skitstövlarna utanför riksdagen.
För om inte medborgarna ser hur mobbingen av ett parti
går till, då ger dom ett erkännande till att demokrati
inte behövs i Sverige idag.

 
Ingen bild

Tony

28 mars 2014 07:20

Ingen kväll i statstelevisionen utan att dagens snyftis
om rasism och hur fruktansvärt synd det är om alla som
tar sig hit till detta rasistiska land. Kvällens snyftis
handlade om en grovt kriminell Marockan som efter avtjänat
straff och dom om utvisning fortfarande får sitta kvar i
fängelse därför att hans hemland vägrar att ta emot honom,
detta blir ett tycka synd om reportage i statstelevisionen?
Att vederbörande hade tagit sig hit och slängt pass och övriga
identiteter begått grova brott, har liksom ingen betydelse
hos dessa tycka synd om profeter på SVT. Ur deras synvinkel
hade det varit bättre om han släppts fri och några Svenskar
fallit offer för denne kriminelle dåre!

 
Ingen bild

Eric H

28 mars 2014 07:29

Bostadsområdet Storvreten i Tumba är Tumbas "lokala Rinkeby".
Bara så ni vet...

 
Ingen bild

Pepparholm

28 mars 2014 08:36

På tal om riksdagen, så hoppas jag att alla riksdagsledamöter läser om WWF i bloggen Klimatupplysningen. Den kan enklast nås genom länken i högerkanten på Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

Bonnläpp

28 mars 2014 08:41

Var är SD:s mediesatsning för 50 miljoner som skulle ge folket information? Är det när Bylund kallar oss för bonnläppar som mediesatsningen får fullt genomslag.

Gnäll inte SD. Så länge ni själva inte lägger ner fem svett på att nå ut som kommer ni ingen vart.Thoralf som vanligt undantagen, naturligtvis.

Dessutom har Magentan rätt. Hur mycket SD än försöker som kommer ni inte att få leka med de stora tjejerna o grabbarna. Bry er om fotfolkets önskemål istället. Sätt in krafter med erfarenhet och kunskap istället för släktskap och annat trams.

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 mars 2014 08:47

Instämmer i föregående

Ännu en bonnläpp

 
Ingen bild

Henrik P.

28 mars 2014 09:03

Samma erfarenhet i min kommun när ett härbärge för stadens uteliggare skulle finansieras. Jag blev tllfrågad som SD-representant om att sponsra detta initiativ. Vi var självklart beredda att ställa upp men när det drog ihop sig var det flera andra partier som vägrade delta ifall SD skulle vara med. Resultatet blev att vi bidrog genom att inte delta....så fick de in mera pengar. Nu rann hela projektet ut i sanden (av andra omständigheter) men uppenbart är det viktigare att stänga ute SD än att hjälpa hemlösa för vissa partier...läs V & S.

 
Ingen bild

Gute

28 mars 2014 09:08

”Har Maud Olofsson tappat minnet?”
http://www.svd.se/naringsliv/har-maud-olofsson-tappat-minnet_3408854.svd

Intressant artikel om myglet med elpriser och vindkraft.

 
Ingen bild

World Traveller

28 mars 2014 11:09

Jag håller med övriga om att SD måste sluta fjäska och försöka ''bli godkända'' av EXPO, media och 7-klövern. Ni förlorar hundratusentals väljare på det. Tala klarspråk som Front Nationals Marine le Pen och UKIP's Nigel Farage.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 mars 2014 11:44

World Traveller : Rörlsen kommer att viska ett meddelande till Jimmie Åkesson i EU valet
Så får vi se om han hajjar budskapet inför riksdagsvalet

 
Ingen bild

Lundabo58

28 mars 2014 11:56

Carina Herstedts motion om en enda valsedel, är precis så som det sedan länge funkar i mer demokratiska länder (och mer miljömedvetna) som Danmark mfl. Fullt förståeligt att 7-klövern inte ville gå med på att ta bort möjligheterna för vänsteraktivister att kunna slänga SD-valsedlar, eller för ålderdomshem att bara ta fram sosse-valsedlarna osv.


@Bonnläpp

SD-riks "mediasatsning" blir nog bara en sajt där Bylund, Bieler mfl sitter och drar pk-tirader. Det är mer intressant att kolla här istället, Thoralfs blog är det enda stället där man får hyfsat snabb info om vad som händer och dessutom får kommentera det.


Instämmer f ö i ovanståendes kommentarer: Sluta fjäska för Expo o pk-etablissemang.

 
Ingen bild

J B Doe

28 mars 2014 17:58

Set vore intressant qatt höra sjuklöver-politikernas officiella förklaring till att de inte bifaller Carina Herstedts motion. Det duger ju inte att säga rent ut att "vi röstar ner allt hur bra det än är, om det kommer från SD".

 
Ingen bild

Skeggan

28 mars 2014 23:57

Civilkurage! SD är inte ett parti som alla andra. Ett rasistiskt skitparti bestående till stor del av straffade halvidioter, gammelnazister och rättshaverister. Skönt att du inte får sitta kvar i riksdagen efter valet!

 
Ingen bild

Calle

29 mars 2014 00:05

Betr. kommentar Magentan 1:48
Klockrent det du skriver. Om bara ngn. från ledningen läser ( vilket dom säkerligen gör ) och verkligen anammar dessa fakta.

 
Ingen bild

Mikael Carlqvist

29 mars 2014 12:21

Att en organisation som är för allas lika värde stoppar & utestänger vittnar om låg intelligens.

 
Ingen bild

Cm

29 mars 2014 12:44

Sverige behöver förmyndare !
Det fanns en anledning till att kungastyren fanns tidigare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se