thoralf

Alla inlägg under november 2012

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2012 08:15

Expressens David Baas har uppenbarligen ringt mig idag. Givetvis användare han dolt nummer, som alla andra oseriösa journalister. Som jag skrev i lördags svarar jag inte på samtal med dolt nummer. Istället har David Baas skickat sms och vill ställa frågor om några av de motioner som jag skrivit med Kent Ekeroth som medmotionär.


Expressens nästa giv är uppenbarligen att ifrågasätta de motioner som jag skrivit angående medborgarskapskrav eller liknande. Nu är jag inte det minsta orolig för att detta kommer i Expressen, det är bara positivt att fler kan läsa våra motioner. Förutsättningen är ju att de återges på ett hederligt sätt men det går väl knappast att förvänta sig av David Baas och Expressen.


David Baas har uppenbarligen blandat ihop motionerna eftersom han vill fråga om en motion om dubbla medborgarskap och vallagen. Men det är två olika motioner, bristande research?


Här kommer länkar till aktuella motioner och ytterligare några motioner som berör samma ämne.


Dubbla medborgarskap

Ändring av vallagen

Medborgarskapskrav för statsråd

Återkallande av medborgarskap

Begränsning av gratis tolktjänst


Skall bli intressant att se hur David Baas beskriver dessa motioner eller om det nu inte var en förevändning för att ställa andra frågor   


UPPDATERING!

Jag tycker personligen att frågan om vi har personer med dubbla eller kanske tredubbla medborgarskap i riksdagen är relevant. Om svaret är ja på frågan är det givetvis intressant att veta hur stor andel som har ett annat medborgarskap. Är det ´2, 10 eller 25 ledamöter?

Ställ dig frågan om det är lämpligt att en person med ryskt medborgarskap och svenskt medborgarskap sitter i riksdagens försvarsutskott?

Jag tror detta blir en aha-upplevelse för många av Expressens läsare! Jag tror en majoritet av Sveriges befolkning tror att detta krav redan finns för att kandidera till Sveriges riksdag.


OMRÖSTNING!


Jag har lagt upp en omröstning angående motionen om att personer med enbart svenskt medborgarskap skall kunna kandidera till Sveriges riksdag. I praktiken innebär det inte att någon utesluts utan att man måste avsäga sig ett annat medborgarskap innan man kandiderar till riksdagen, vilket inte är särskilt anmärkningsvärt om man vill verka i Sveriges riksdag.


Gå in och rösta i högermarginalen.


I våra nordiska grannländer, Danmark och Norge finns inte denna problematik då man inte tillåter dubbla medborgarskap. Detsamma gäller en lång rad länder.


Dessutom far Expressen och David Baas med falska uppgifter när man påstår att SD vill kartlägga ursprung. I frågan till riksdagens utredningstjänst ställs bara frågan om det finns ledamöter med dubbla medborgarskap. Inte ifrån vilka länder dessa kommer eller har medborgarskap i.


Vänsterpartist i Försvarsutskottet anser att jag är intelligensbefriad. Börjar ca 11:30 in i programmet.

Intervjun med mig upplever jag som klippt, jag saknar vissa delar av mina svar.


<br" alt="" />uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3dbroadcast%26id%3d4268544%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: 16.00 - 16.30 tisdag 20 nov 2012','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 november 2012 23:23

Mitt förtroende för Världsbanken försvann väldigt snabbt idag när jag lyssnade på nyheterna. Enligt media förutspådde Världsbanken en temperaturhöjning på 4 grader redan till 2060 men det är ju faktiskt inte riktigt vad som står i rapporten. Jag tror Världsbanken skall hålla sig till ekonomi.


 

Bloggen Climate Scam har uppmärksammat rapporten och några märkliga omständigheter.

Jag har laddat hem rapporten och skall läsa den när jag får gott om tid någon gång men efter en snabb koll gjorde jag ett par reflektioner.


 


Alla tycks anse att växthusgasen koldioxid är den huvudsakliga orsaken till den förhöjde globala temperaturen på jorden. Om vi då har den absolut högsta koldioxidhalten på 15 miljoner år. Borde vi då inte också ha den absolut högsta globala temperaturen på jorden på 15 miljoner år? Logiskt?


Sedan har vi då alla kurvor som presenteras. Eller rättare sagt justerade kurvor! Justerad för El Nino, justerad för södra oscillationen, justerad för vulkanutbrott, justerad för solvariationer och slutligen justerad efter beställarens önskemål!


 


Hur kan man fästa något avseende vid en temperaturkurva efter dessa justeringar. Jag tror betydligt mycket mer på verkliga mätdata och de visar att den globala uppvärmningen har avstannat sedan slutet av 90-talet.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 november 2012 18:50

Trots att jag snart suttit 2,5 år i riksdagen har jag inte sett något av den spricka mellan Jimmie Åkesson och Björn Söder som Expressen skriver om idag. Min förvåning blir bara större och större ju mer jag läser av David Baas artikel. Hur kan man vara så skitig på fingrarna!


Det finns dom som anser att det är dags att blåsa David Baas! Han tycks kasta sig över allting utan att kolla sina källor, om de nu överhuvudtaget existerar. Därför skulle det vara väldigt lätt att "blåsa honom" på ett scoop.


Björn Söder har själv kommenterat artikeln.


"Enligt Expressen finns det tydligen en spricka mellan mig och Åkesson, som jag själv inte ens visste existerade. Likaså skall jag ha kritiserat Åkessons agerande när det gäller Erik och Kent, vilket jag inte heller kan erinra mig ha gjort eftersom jag själv varit med och fattat besluten. Jag skall tydligen också ha varit i Norrköping (i fredags) och i Jönköping (igår) för att träffa medlemmar. I Norrköping är det nog ett år sedan senast jag var och i Jönköping övernattade jag endast i fredagskväll. Expressen bör nog kolla sina källor för hela artikeln är uppbyggd av direkta felaktigheter. Men källkritik är väl knappas Expressen och David Baas kända för? Och detta leder ju direkt tankarna till hur sanningsenliga de senaste dagarnas artiklar i samma blaska egentligen har varit... Varför publicerar inte Expressen allt filmmaterial i kronologisk ordning inför hela svenska folket? Att hänvisa till att man kanske röjer källan är inte trovärdigt. Alla vet ju vem som filmat materialet, eller hur?"


ALL TIME HIGH SIFO


Hur många tror att det var en tillfällighet att Rapport inte nämnde ett enda ord om Sifo:s opinionsmätning som gav SD all time high med 8,5 procent.  Vilket hyckleri på nyhetsredaktionerna! Det borde ju vara en sensationell nyhet med tanke på det nyhetsflöde som varit under veckan.


Trots att ca en fjärdedel att svaren inkom sedan Expressen publicerat sitt avslöjande. Enligt Sifo kunde man inte märka någon skillnad på svaren före och efter Expressens hatartiklar.


Detta bekräftar bara den bild jag har av de människor som stödjer SD. När man väl tagit steget att rösta på SD har man gjort det efter långt och moget övervägande oavsett vilket parti man röstat på tidigare. När man väl tagit detta steg har man insett att 7-klöverns parti inte är ett gångbart alternativ om man inte förändrar sin invandringspolitik. Steget är stort för många då medias ”skräckbilder” alltid är närvarande. Men när man väl har klivit över tröskeln kommer befrielsekänslan av att kunna vara naturlig och öppet prata om de problem som finns i samhället, utan pk-filter. Oavsett om det gäller invandring, skolan, äldreomsorgen, försvaret, svensk kultur o.s.v


AGENDA

 

Jimmie Åkesson gjorde som vanligt ett lugnt och naturligt intryck. Lite synd att han inte nämnde att det är medlemsutskottet som hanterar uteslutningar och att detta kan ta lite tid att utreda.


Det roligaste var ändå de båda analytikerna Jenny Madestam och Henrik Oscarsson. De analyserade mest efter sitt eget önsketänkande (SD skall bli mindre). Den tröskel som analytikerna pratade om har blivit betydligt mycket lägre de senaste månaderna och jag tror att den senaste veckans händelserna inte höjer tröskeln. Det kan vi se på medlemstillströmningen.


ÖPPET HUS I KALMAR


Nästa söndag kommer vi att ha ett "öppet hus" i Kalmar där alla medlemmar, sympatisörer och intresserade är välkomna. Vi bjuder på fika och svarar på frågor. Jag kommer berätta lite om riksdagen och arbetet där. Eftersom det är "öppet hus" har vi ingen bestämd tid utan finns tillgängliga mellan 13:00 - 18:00


För den som vill bli medlem i partiet kommer det också vara möjligt att fylla i en medlemsansökan!Av Thoralf Alfsson - 17 november 2012 18:27

Alla oseriösa journalister ringer med dolt nummer. Därför svarar jag heller inte på dessa samtal just nu.


Det är många som tar chansen att vara hånfulla och domare över SD i media och på nätet. Att Barometern släpper fram diverse personer är väl inte så förvånande. Att Henrik Rydström spyr ur sig galla igen är heller inte förvånande, det som dock förvånar är att han återigen angriper författaren Anders Johansson. Frågan är hur Anders Johansson kom in i bilden? Det visar bara vilken hatisk person de ”bor” i Rydström. Tur för Rydström att han inte använder alkohol, det hatet i kombination med alkohol kunde gå riktigt illa. Men det är ju inte för sent ännu.


Att före detta Sverigedemokrater figurerar i rampljuset igen när de stoltserar med sina åsikter i Expressen är heller inte förvånande. Pinsamt är bara förnamnet men det förstår det uppenbarligen inte själva! Att en av dem förskingrat stora summor pengar för partiet bryr sig inte Expressen om det minsta. Huvudsaken är att de häver ur sig något negativt om SD och partiledningen.


Det som dock gör mig både ledsen, upprörd och förbannad är när medlemmar som även sitter på förtroende uppdrag kommer med sina utläggningar som i grund och botten bara grundar sig på deras egen aversion mot vissa personer. Aversioner som är kända sedan tidigare. Det är ju just därför som media söker upp dessa personer. De har inte mer förstånd än att de går i samma fälla varje gång Expressen eller Aftonbladet ringer. Uppenbarligen måste dessa personer sakna något "där uppe" eller älskar att se sitt eget namn eller bild i riksmedia.


Fick förresten ett mail från en person som ville gör mig uppmärksam på ”babbe” och hur ordet beskrivs i Svenska akademins ordbok. Ett riktigt gammalt ord med anor.


 


För övrigt hade jag aldrig hört ordet "babbe" innan filmen publicerades i Expressen.Expressen som driver jakten på Sverigedemokraterna ägs ju av Bonnier. Bonnier ägor ju dessutom ett stort antal mediebolag som bland annat TV4 och Sydsvenskan. När nu Expressen går ut och tar fram en film som är 2,5 år gammal undrar jag om det finns någon gräns för hur gammalt något kan vara. När det gäller nazisterna så jagas ju de fortfarande för sina krigsbrott. Är det samma sak för företag som Bonniers?


I mitt föräldrahem finns ett konversationslexikon (15 delar) som trycktes och gavs ut av Bonnier 1948. Det är ganska intressant att läsa om hur synen på olika saker var för ca 60 år sedan. För någon månad sedan var det mycket skriverier om romer i media och då passade jag på att slå upp zigenare i detta konversationslexikon. Jag trodde knappt mina ögon när jag läste vad Bonnier hade skrivit.


Zigenare.


”Utseende, karaktär, levnadssätt m.m


 Zigenare äro av medellängd och ha vanligen brungul eller olivfärgad hudfärg, svart, strävt hår och mörkbruna ögon. Deras skönhet , som i allmänhet är av mycket flyktig art, har starkt överdrivits. Zigenare visa en utpräglad parasitkaraktär och en naturlig obenägenhet för hårt eller regelbundet arbete. Försörjningen har huvudsakligen vilat på kvinnorna. Zigenares främsta förvärvsgrenar äro stöld, tiggeri samt spådoms och trolldomskonster.”


Bonniers konversations lexikon, tryckt 1948


Skall jag nu anklaga Bonnierkoncernen med Carl Johan Bonnier i spetsen för ren och skär rasism! Borde inte Expressen ställa sina ägare mot väggen och kräva avbön! Eller kan Thomas Mattsson verkligen jobba kvar på tidningen med ägare som framfört sådana åsikter?


Är TV4:s nollrasism trovärdig med Bonnier som ägare?


Eller är det inte så att vissa saker som hänt måste man någon gång lägga bakom sig, be om ursäkt och sedan gå vidare!


Se en video på en liten gosse.


Av Thoralf Alfsson - 16 november 2012 17:18

Lyssnar på Studio Ett.


Ian Wachtmeister läser lusen av Thomas Mattsson och Expressen. Det är minst sagt sevärt!


Länk kommer så snart jag den kommer upp på SR.


Först kommer Linus Bylund och Thomas Mattsson, efter ca 11 minuter kommer Ian Wachtmeister in i programmet.


uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4262642%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: SD kr\u00e4ver f\u00e5 se hela filmen','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">

VARJE DAG TALAR FÖR SD


Jag har idag varit några timmar på mitt gamla jobb och träffat jobbarkompisar. Jag har dessutom pratat med några av mina gamla kunder över telefon. Sedan gav jag mig ut på stan i Kalmar för att fixa några ärenden och träffade lite folk. Alla vill prata en stund och få lite ”färsk information” men samtidigt vill alla ge mig och SD sitt stöd. Jag blir faktiskt förvånad över det kompakta stödet, inte ett enda negativt ord under dagen.


Att sitta i riksdagshuset dessa dagar har varit lite kaotiskt och därför dras man på något sätt med i dramatiken och inbillar sig att saker och ting är större än vad det är. När jag sedan även lyssnade på dagens Ring P1 som mer eller mindre bara handlade om SD blev jag faktiskt även då överraskad. Att en gammal kommunstyrelse ordförande från Älv Karleby var kritisk tar jag med en klackspark, det gällde mest att vara politisk korrekt för hans del, jag har hört flosklerna i kommunfullmäktige under sex års tid. Det intressanta är övriga lyssnare som ringer in till programmet. Om sedan inte programledaren är objektiv blir lyssnarna bara upprörda.


Om Expressen och media fortsätter att tugga på om SD utan att komma med riktiga och nya nyheter kommer detta bara gynna SD. I så fall kommer varje dag vara till Sverigedemokraternas fördel. Att Expressen skulle lägga av omgående finns inte på kartan om nu inte Thomas Mattsson tänker om efter Ian Wachtmeister totalsågning av honom och Expressen och svensk slaskmedia.

Av Thoralf Alfsson - 15 november 2012 22:51


Skönt att vara hemma i Kalmar igen och träffa partivänner. Dessutom roligt att höra att människor ringt idag och vill bli medlemmar i Sverigedemokraterna.  Är det fler som reagerat på det drev som går mot SD i media och vill bli medlemmar är det bara att gå in på följande länk.


Jag är även lite förvånad men väldigt glad över det stöd som jag och andra förtroendevalda får av allmänheten. Men det skönaste av allt var att jag fått ett positivt besked angående min hälsa och det är faktiskt viktigare än politiken och mediedrevet.


Media har varit alldeles galna idag. Jag har inte svarat på ett enda samtal från dolt nummer under dagen. Jag har bara valt att svara och prata med en enda journalist som jag dock har ett förtroende för, dessutom gällde inte hans frågor Erik eller Kent.


Radio Kalmar har varit väldigt ihärdiga att få mig med i radion men jag har tackat nej. I eftermiddag skrev jag följande mejl till Radio Kalmars Lennart Palm.


”Hej

 

Sedan jag kom in i riksdagen har jag varit ”stendöd” i Radio Kalmar, förutom valnatten och kort därefter. Motiveringen har hela tiden varit att jag sitter på östgötabänken och det gör jag fortfarande.

 

Jag var med i Radio Östergötland så sent som i tisdags i deras program Riksdagen idag. Där får jag möjlighet att medverka flera gånger varje år trots att jag bor i Kalmar. Det är också ett korrekt och trevligt bemötande från deras redaktion, något som jag verkligen uppskattat. Man behandlar alla ledamöter lika, oavsett parti!

 

I Radio Kalmar har det däremot varit tvärtyst. Visa lite vilja även i politiska frågor så kommer jag även ställa upp i situationer som inte är lika roliga, som denna.

 

Nu har vi dock fått uppmaningen att låta pressavdelningen ta hand om alla presskontakter. Det rådet följer jag tills vidare.

 

MVH

Thoralf A”

 

I kvällens debatt har givetvis Sverigedemokraterna avhandlats. Partiet valde att skicka Hanna Wigh till debatt. Ett val som jag tycker var väldigt bra! Vilket hon bevisar under programmet.


Trots allt har jag fortsatt att gräva i diverse saker under veckan och hittat några spännande och avslöjande saker vilket kommer på bloggen om någon dag.


Sakta men säkert börjar jag faktiskt tro att detta kan vändas till något som inte är så negativt eller kanske till och med positivt.


UPPDATERING!

Hörde idag att vi fått in flera hundra medlemsansökningar de senaste dagarna.

Av Thoralf Alfsson - 15 november 2012 12:30

Idag kändes det riktigt bedrövligt när Expressen kom med nya uppgifter. Expressen har planerat det väl och frågan är om de har mer som de sitter på.


Barometern har en omröstning som ändå får ses som positiv!

 


En kommentar från en fd kollega. Tack för stödet!


 Av Thoralf Alfsson - 14 november 2012 23:42

Ikväll blev det en riktigt lång promenad i ett fuktigt och mörkt Stockholm men ändå väldigt skönt med ”frisk” luft.


Sedan blev det fotboll på TV (tyvärr), Sverige – England 4-2. En uppvisning av Sverige och Zlatan. Engelsmännen kommer säkert drömma mardrömmar om Zlatan. Fyra mål av Zlatan! Det första var vackert, det andra ännu vackrare, det tredje ännu vackrare och det fjärde var en magisk/makalös prestation.


Min skriftliga fråga till justitieminister Beatrice Ask har besvarats idag. Inte mycket till svar men jag hoppas att fler uppmärksammar hur situationen ser ut. Läs min fråga och svaret.


Har nya frågor på gång till andra ministrar rörande vindkraftverk.


Har tittat runt lite i media angående Erik Almqvist och kan bara konstatera att det florerar många ej korrekta påståenden i medias artiklar. Men att bemöta dessa osanningar gör knappast någon skillnad. Det verkar som man plockar från varandra så frågan är vem som skrev det ej korrekta påståendet först, det som alla ivrigt kopierar.


Ser att det startats en sida på Facebook med rubriken ”Erik Almqvist kvar i SD - Ja Tack”


Han med ”fittfrågan” kunde givetvis inte vara tyst, inte han som försvarade ”fittfrågan” heller. Men det var ju inte oväntat hyckleri.


Nu knyter vi näven i fickan och jobbar ännu hårdare med vår politik. Politik är det där som Expressen och Aftonbladet inte bevakar trots att de befinner sig i riksdagen dagligen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se