thoralf

Direktlänk till inlägg 15 november 2012

TVÅ REFLEKTIONER

Av Thoralf Alfsson - 15 november 2012 12:30

Idag kändes det riktigt bedrövligt när Expressen kom med nya uppgifter. Expressen har planerat det väl och frågan är om de har mer som de sitter på.


Barometern har en omröstning som ändå får ses som positiv!

 


En kommentar från en fd kollega. Tack för stödet!


  
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda

15 november 2012 12:49

Detta "drev" är likt de som drabbat alla partier genom historien. Har man bara en bra politik, blåser ett drev snart över och man kan gå starkare ur en kris.
SD har definitivt en bra politik!

 
Ingen bild

Intressant frågeställning

15 november 2012 12:56

Systemfel skrev

Torsdag 15 nov 11:35

Har Expressen upphovsrätten för filmen??

Annars måste dom saksökas av den som filmade!

 
Ingen bild

Magentan

15 november 2012 13:20

Citat från 'Fria Tider' idag:
Den 9 september 2004 befann sig den moderate riksdagsledamoten Per Bill på Stadsgårdskajen utanför krogbåten Patricia. Enligt vittnen sprang han vingligt med en barnvagn mitt i gatan och var vid flera tillfällen nära att bli påkörd av förbipasserande trafik. Enligt en kvinnlig väktare som ingrep för att sätta stopp för riksdagsledamotens framfart innehöll barnvagnen – utöver Per Bills son – en halvt urdrucken vinflaska. Väktaren uppgav vidare att Per Bill var hotfull, sluddrade och slog henne upprepade gånger.
Per Bill – som vid tillfället var Moderaternas alkoholpolitiske talesman – förklarade senare sitt agerande med att han var på väg hem efter en vinprovning och passade på att ta sig en joggingtur iförd kavaj, lågskor och puffandes en barnvagn framför sig. ”Det var de positiva känslorna av alkohol, när livet känns fantastiskt”, tillade han.
Moderaterna bestämde sig för att ge Per Bill en andra chans. Idag har Per Bill fortfarande ett flertal uppdrag inom Moderaterna, även om han inte längre är partiets alkoholpolitiske talesman. Han fick förnyat förtroende som riksdagsledamot i valet 2006 och i valet 2010."

Ovanstående är ett av Fria Tiders olika exempel på riksdagsmän i 7-klövern som gjort bort sig, utan att detta orsakat tillnärmelsevis lika stor aktivitet och dramatik i alla våra massmedier med EXTRA-intervjuer och EXTRA-soffprogram i TV-kanalerna m.m., och heller inget krav från respektive partiledare om uteslutningar och avgångar.

Jag hoppas verkligen att både Almqvist och Ekeroth bestämmer sig för att vara kvar i riksdagen, och att SD-ledningen ger dem en chans att komma tillbaka till ledningen efter lämplig time-out. Kanske man skulle sända ut en enkät till SD:s partimedlemmar och låta dem anonymt få svara ja/nej på om de tycker uteslutningarna är bra eller dåliga, som VÄGLEDNING.

Jag förstår att Jimmie Åkesson ville få ett slut på de värsta avarterna när det gäller SD:s representanters förhastade och ibland direkt olämpliga kommentarer och agerande ute i kommunerna, men även detta måste begränsas. Det finns verkligen ingen som helst anledning för SD:s ledning att låta blaskorna och vår s.k "neutrala" TV bestämma agendan för partiet och dansa efter deras pipor.

Eftersom våra medier jobbar i symbios med övriga partier och har kontakter inom hela etablissemanget kan de gräva fram och vrida ihop precis vad som helst om SD och vinkla det till SD:s nackdel.

Sätt nu ned foten framför hela det SD-hatande etablissemanget och låt åtminstone den där 0-toleransen gälla från och med år 2012. Någon typ av tidsgräns bakåt måste ju gälla. Almkvists och Ekeroths fyllefadäser inträffade flera månader INNAN de blev riksdagsmän.

Ett råd: Ha alltid i minnet att "där spriten går in går vettet ut". Det gäller alla människor. Så ta det lugnt med Bacchi gåvor, då slipper man mycket av sådant här.

 
Ingen bild

Lassekolja

15 november 2012 13:23

P.G Gyllenhammar sa en gång: Det som är bra för Volvo är bra för Sverige! (OK, Sverige kan delvis kompletteras med Kina.)
Överfört till nutid: Det som är bra för SD är bra för Sverige!
Slutsats: Medialarmet skadar Sverige!
Jag tycker SDU har en poäng, "vi" bör inte kräla i leran för media, möjligen ducka lite..... Både Kent Ekeroth och Erik Almqvist är alldeles för viktiga för SD. Dom har betydligt mer att ge! Fyllebråket med SD-hatarna hände dock för 2½år sedan. Med tanke på Eriks dåvarande situation begriper varje sunt tänkande människa att dylikt kan inträffa!

 
Ingen bild

Fedrik

15 november 2012 13:37

"Hulda" har rätt, detta drev går över och är något som drabbar alla partier någon gång. Gäller bara att hålla ihop partiet och inte låta medierna bestämma våran politik och våra beslut. Mycket dåligt av Erik, han verkade kunnig och hade en svår roll att få ut kostnaden och förklara SD politik. Hoppas vi får fram en bra ersättare. Alkohol förstör så mycket, men expressen och aftonbladet är vad det är..gamar och det här har dom väntat på länge.. Helt ok att säga att vi är idioter(angående fotbollen igår) och låta en komiker förklara vad vi alla tycker innerst inne. Kämpa på Thoralf!

 
Ingen bild

Anders

15 november 2012 13:41

Att gå från att försvara sig med järnrör till att i riksdagen argumentera för en kriminal-politik som gynnare gemene man o inte brottslingar är ju i en demokrati en utomordentlig väg att vandra.
Sanslöst att låta journalister styra.

 
Ingen bild

Nalli

15 november 2012 13:48

Lassekolja@
Torsdag 15 nov 13:23

Så sant som det är sagt.
“ Det som är bra för SD är bra för Sverige! “
Och utan SD inget Sverige.

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

15 november 2012 14:01

Jag har varit medlem i Sverigedemokratera under ett par år. Jag har träffat många sverigedemokrater under den tiden. Aldrig någonsin har någon använt nedsättande ord om invandrare. Inte ens efter en blöt kväll på krogen. Jag är vän med invandrare från Kurdistan, Iran, Chile och andra utomeuropeiska länder.

Jag känner åtskilliga invandrare som röstar på SD. Vårt gemensamma motstånd mot den nuvarande massinvandringspolitiken beror på, att vi inte tror på att Sverige kommer att kunna hantera hundratusentals människor, som inte har skuggan av en chans att komma in på den svenska arbetsmarknaden under 10-20 år. Många vill inte ens arbeta och torde behöva bidragsförsörjas under resten av livet.

Jag är djupt bedrövad av vad jag har fått se på expressens sajt. Jag har svårt att förstå, hur vuxna människor kan bete sig såhär, oavsett om de är med i ett parti eller inte, oavsett om de är nyktra eller fulla.

Jag kan bara hoppas, att partiledningen drar rätt slutsatser av det inträffade.

 
Ingen bild

Rasistgate

15 november 2012 14:03

Islamisten Soran Ismael:
Alla svenskar är rasister!

http://www.expressen.se/debatt/erik-almqvists-snack-ar-ett-eko-av-sverige/

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

15 november 2012 14:06

Jag är lite kluven i frågan.

Å ena sidan.
En händelse 2,5 år tillbaka i tiden. Innan Erik Almqvist var riksdagsman. Var berusad klockan 4 på morgonen och provocerad. Uttrycker sig på ett sätt som många svenskar gör hemma vid köksbordet.
En struntsak som Expressen slår upp med krigsrubriker och som orsakar att Erik Almqvist måste avgå.

Erik Almqvist visade med skuggbudgeten att han kunde spara 120 miljoner av skattebetalarnas pengar.
Han var alltså för farlig för etablissemanget. Ska SD vika sig för mediadrevet?

Å andra sidan.
Svenska folket är enormt trötta på politiker som skaffar sig vidlyftiga pensioner, ägnar sig åt svågerpolitik, slarvar bort skattebetalarnas pengar och lever ett liv som en vanlig svensk bara kan drömma om.

Har Jimmie Åkesson sagt att det råder nolltolerans mot rasism, eftersom SD inte är rasistiskt utan invandringskritiskt, så ska detta gälla för alla. Om Jimmie lyckas kanske vi kan få en ny sorts politiker som står för vad de säger och lever som de lär. Som inte ser politiken som ett jobb och ett sätt att sko sig själv. Som ser sitt uppdrag som en möjlighet att göra det bästa för svenska folket.

Vilket som är det rätta agerandet kan bara framtiden utvisa.

 
Ingen bild

Rasistgate

15 november 2012 14:20

Kent Ekeroth,Jimmie sätt 47an i arslet på denna hatiska person vars agenda är Israel/Palestina konflikten och inte Sveriges väl och ve.
Dessa avarter hör inte hemma i vår kamp för Sverige,våra gamla och alla som känner sig som svenskar.
Almqvist bör ges en ny chans efter sin uteslutning,fel kan vi alla göra!

 
Ingen bild

Harry

15 november 2012 14:25

Som svar till Anders!
Det var inget järnrör! http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/skamligt-drev-mot-kent-ekeroth.html

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2012 14:28

Någon mer som ställer sig undrande kring Åkessons medverkan i Expressen-tv i eftermiddag?

 
Ingen bild

von Moltke

15 november 2012 14:38

Enligt Barrans omröstning har nu 46% av de röstande förtroende för SD. Ops...det går nog inte som man tänkt sig, snart försvinner nog omröstningen.

 
Ingen bild

Thoralf A

15 november 2012 14:48

Hacke

Ingångna avtal håller man även om de gjordes i lönndom av motparten. Vilket jag är övertygad om var fallet när Expressen bokade Jimmie innan avslöjandena.

Jimmie är dock så skärpt att han klarar detta. Han kan kanske till och med vända det till vår fördel i det långa loppet. Om nu inte Expressen kommer avslöja något mer under programmet.

 
Ingen bild

Anders

15 november 2012 14:59

Som svar till Harry!

Media har förvisso en makalös förmåga att sätta fokus på udda ställe ;)

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

15 november 2012 15:02

Efter en hel del samtal samt de som ringt och vill bli medlemmar så tror jag att SD skulle gått stenhårt ut och sagt att vi står inte upp för deras handlingar men står upp för deras arbete att rädda detta landet undan en katastrof. Det är bara att titta på arbetslöshetssiffrorna mm. Jag undrar lite om de i toppen förstår vilken snöbollseffekt som har kommit i rullning. Är fast övertygad om att detta kommer att ge oss fler medlemmar. SD kan idag gå ut med en helt annan agenda idag än för bara något år sedan. Tror att vi längst ute i leden får en annan bild än de i toppen får. Titta bara på marknaderna vi har varit på i sommar. Man känner sig lite som popidol. Nu är det dags att sluta vika ner.

 
infonewsmedia.se

infonewsmedia.se

15 november 2012 15:16

Lug, bara lugen, detta är ett drama som Jimmie har
iscensatt själv, för att få litet extra reklam.
Idioterna på Tv, radio och mediaredaktionerna svalde
betet med hull och hår. SD nya röstsiffror gör att
paniken närmar sig orkanstyrka där. Och snart är dom
bortblåsta. Jimmie är nästa statsminister.Hurra

http://www.newsmediaru

 
Ingen bild

Åke, Västervik

15 november 2012 15:23

...Tycker Åkesson sköter det här mkt bra nu när jag kikat på web-TV på Aftonbladet...Han har svar på tal, och de allra flesta jag har snackat med idag tycker ändå att det är en skitsak isig att dra upp efter 2½ år och visar egentligen "öppet" från medialt håll att man ogillar SD:s höga opinionsläge och därför släpper denna "bomb"..det är reaktioner man hört nu...

SD 2014, så det så!!!

 
Ingen bild

von Moltke

15 november 2012 15:39

Oj, oj. Nu har 46.5% förtroende för SD enligt Barrans undersökning. Journalisterna där måste vara helt knäckta.

 
Ingen bild

von Moltke

15 november 2012 15:41

48.5% ska det vara.

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2012 15:42

@Thoralf

Tack för info. Vi får hoppas att Åkesson elegant glider undan även detta fälleben och vänder det till plus.
F o m nu tror jag det är det rena väljarintäkter hos sd för varje nytt svinhugg från media.
Dom går ju som bekant igen.
Hoppas också det lämnas en öppning för en framtida comeback för Almqvist.

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 15:42

I Barometrns omröstning går det nog inte som man tänkt sig. Nu är Sd det parti som de röstande har mest förtroende för.
Omröstningen blir antagligen nersläckt i vilket ögonblick som helst.

 
Stefan K

Stefan K

15 november 2012 15:42

Zlatans mål i går måste vara en het kandidat till årets, kanske decenniets, mål. Dock få vi inte glömma Anders Svensssons geniala passning till 3-2 målet.

Är precis hemkommen från en fika med kompisgänget. Matchen igår kommenterades flitigt, skamligt vore det annars.
Självklart kom också Almqvist och Ekeroth på tal. Nu hör det till saken att samtliga i kompisgänget ger tummen upp för SD:s politik, även om inte alla röstar på dem. Röstar på den gör dock flera och bl.a ett par i min egen ålder. De har i alla år röstat på moderaterna, men avslöjade förra året att det får vara nog nu. De tänker ge SD sin röst 2014 och som de bägge sa. "Dessa händelser utspelade sig för för två år sedan och kommer inte påverka vår röst på SD. Det är politiken vi alltid röstar på, inte enskilda representanters misstag".
Så lär det också låta 2014. De cirka 10% som i dagsläget ger SD sitt stöd har inte poppat upp ur marken, utan lämnat andra partier..allt från vänster till höger.

Media lär köra på, men man förstår att de inget har att komma med när de lyfter fram gamla nyheter som inte är särskilt nya och okända. Nu ägnar vi oss åt politiken och orsakerna till att hundratusentals svenskar väljer SD som sitt första val. De gamlas situation, den höga brottsligheten, den havererade välfärden och den extrema flyktingpolitiken har inte förändrats över en dag och lär inte göra det den närmsta tiden heller.

Så kör hårt Thoralf. Tro inte att folk återgår till de partier som prioriterar annat än svenska skattebetalare.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

15 november 2012 15:45

Dock tycker jag det vore synd om Almqvist lämnar.
I andra partier har personer som begått mer eller mindre olämpliga handlingar förlåtits och några sitter i riksdagen.
Kan Waberi med sin kvinnosyn ges grönt ljus, så kan säkerligen Erik Almqvist tas till nåder.
I andra fall brukar media förlåta unga personer som under starkt tryck betett sig olämpligt i fyllan och villan.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 15:54

För den som vill deltaga i Barometerns omröstning är URL http://www.barometern.se/ och en bit ner på vänster sida.

 
Ingen bild

von Moltke

15 november 2012 15:58

En sak som jag lagt märke till är att det är ganska många nya signaturer som kommenterar här på bloggen efter Spexpressens "avslöjande". Jag tror inte att det är samma gamla vanliga kommentatorer som skriver kommentarer under olika signaturer utan andra personer som normalt inte skriver och kommenterar här, men som känner ett genuint behov av att faktiskt markera att nu får det fan vara nog med slaskmedia och deras kampanj mot SD, och att det blir SD oavsett vad slaskmedia hittar på.

 
Ingen bild

Inte-en-till

15 november 2012 16:10

Expressen: Rätt uppenbart att man väntat till rätt tillfälle med att släppa den här nyhetsbomben. Man hade nog gärna velat vänta till ungefär slutet av augusti 2014, men p g a SD:s utomordentligt höga opinionssiffror den senaste tiden kände man sig tvingad att släppa bomben nu. Jag tror dock att det vi ser nu i opinionen är en snöboll, som redan växt sig så stor att den inte går att stoppa medelst ett videoklipp.

Från verkligheten:

Träffade en polare som jag inte sett sen början av året. Var tidigare gift med en asiatiska, som han har två barn med. Jobbat och bott utomlands i flera länder. Så långt från "rasist" man kan komma. Vid lämpligt tillfälle tog jag upp invandringen för att känna honom på pulsen och det första han säger är att "och somalierna får ta hit alla släktingar och dom jobbar inte ens och vi ska betala och det här är inte klokt vi har inte råd". Och så höll vi på ett tag till och diskuterade olika aspekter av invandringen, inte minst att fega M-politiker inte säger som det är, trots att de vet.

Killen är medlem i M.

Hur länge till?

Välkommen till verkligheten, Reinfeldt.

 
Ingen bild

kallep2

15 november 2012 16:21

49,53% :D

 
Ingen bild

von Moltke

15 november 2012 16:25

49,94=)

 
Ingen bild

E.B

15 november 2012 16:37

Jag har fortfarande 100% fullt förtroende för SD och de två "herrarna". Det är från det verkliga livet ute på gatan och nu hände väl detta dessutom för 2½ år sen. Anser att det är långt värre att sätta sig och urinera i foajèn på en biograf som någon politiker gjorde. Detta sporrar mig endast till att jobba ännu hårdare för att sprida info.

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 16:48

Klockan 16:47

895 har röstat och det magiska 50 % är passerat och visar på 50,73 % för Sd.

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 17:05

@ EB

Enligt en ICA-handlare i bekantskapskretsen ökar återskicket av kvällstidningar för destruktion. Kan bara tolkas som att paniken är större än vi tror och man satsar nu allt på det som man tror kan vända trenden.

 
Ingen bild

Inte-en-till

15 november 2012 17:11

Thoralf:

Läs om M:s motstånd till köpet av Villa Ossian:

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/m-till-attack-mot-kommunens-plan(3524250).gm

 
Ingen bild

Kalleman

15 november 2012 17:26

Jag hoppas att Almqvist och Ekeroth kommer tillbaka, det är inte PK-media som skall bestämma vilka företrädare vi skall ha, det är vi väljare. Stå upp mot mediadrevet, håll ihop riksdagsgruppen.

Minst 20% 2014

 
Ingen bild

SM811

15 november 2012 17:36

Nu passerade SD 55% i Barometern.

 
Ingen bild

Magentan

15 november 2012 17:41

Läs Mats Dagerlinds krönika med rubriken "Almqvist-affären är ett uttryck för SD-moståndarnas desperation" i Avpixlat! Den är superbra (som vanligt).

Här kommer ett litet smakprov:
Citat: "... Medias vrede kommer man inte att blidka, oavsett hur många offerlamm man bär fram till altaret. Redan har media krävt Kent Ekeroths huvud på ett fat liksom Åkessons eget. Sveriges i huvudsak MP- och V-röstande journalistkår ägnar sig inte åt den här sortens avslöjanden därför att man är mån om att hjälpa Sverigedemokraterna rensa ut rötäggen för att sedan skriva artiklar där man berömmer dem som ett riktigt trevligt invandringskritiskt parti. Medias agerande handlar om att krossa SD och hela den Sverigevänliga folkrörelse som ifrågasätter massinvandring och multikulturalism och man kommer inte att vila förrän man har lyckats.

http://avpixlat.info/2012/11/15/almqvistaffaren-ar-ett-uttryck-for-sd-motstandarnas-desperation/#more-39442

 
Ingen bild

Berit

15 november 2012 18:21

Kent Ekeroth sd har filmat och varför förvarades inte filmen på ett säkert stället så inte någon kunde överlämna den till Expressen?
Var det någon i SDs partistyrelse som överlämnade filmen?

 
Ingen bild

Kalle på Spången

15 november 2012 18:22

Tråkig händelse naturligtvis, men rätt hanterat tror jag SD kommer att gå stärkta ur det här. Sälvklart är det rätt att entlediga Almqvist , hoppas bara inte Almqvist utesluts ur partiet, utan får en chans att komma tillbaka precis som exemplevis Mona Sahlin efter Toblerone historien.

Hyckleriet är sammantaget som vanligt totalt i landet Sverige och speciellt i media. Man kräver Almqvists avgång efter hans "kvinnofientliga" och "rasistiska" språkbruk, men kräver inte Abidirizak Waberis avgång trots hans uttalade kvinnofientliga värderingar i ordets rätta bemärkelse. Tänk att det kan vara mer okej att förespråka sharialagar ämen inte att använda olämpligt språkbruk på fyllan. Världen är minst sagt upp och ned.

 
Svensson

Svensson

15 november 2012 18:37

Expressen försöker konkurrera med Se och Hör ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

MakingBacon

15 november 2012 18:38

Tack vare SD:s snabba uppgång fick dem att ta till denna åtgärd. Det är bara att tacka och ta emot. Detta avslöjande var ämna till dagen före valet 2014. Nu är det nästan två år till valet och denna storyn kommer att vara glömd.

Lite märkligt tycker jag nog att nolltoleransen gäller retroaktivt. "rövskalle" är ju inte den bästa kommentaren, men vad är det att bry sig om.

Denna händelse var ju känd av ledningen. Det borde funnits en bättre förberedelse för att detta skulle komma upp. Bästa hade varit om Erik A gått ut och berättat hela historien strax efter valet och bett om ursäkt då. Då hade det inte varit någon nyhet nu.

Nu när Erik A fått sitt stålbad är det bara för honom att spotta i nävarna och jobba vidare. Detta är snart glömt. se till att Erik A blir kvar i Riksdagen.

Jag har använt denna händelse och visat filmer och bilder om hur SD medlemmar utsätts för våld. De jag pratat med har efter det tagit ställning för Erik A.

Babbe hade jag inte hört innan. Lär visst betyda kebab i Malmö. att kalla någon för kebab är väl inte värre än att kalla någon för planta? :D


Thoralf, angående denna storm i ett vattenglas får vi säga som han sa som fick en potta i julklapp. Det är till att skita i.

 
Ingen bild

Göteborg

15 november 2012 18:46

Kopierat från Aftonbladet idag ( de har faktiskt inte stängt av kommentarsfältet... än...) :"Anna Sjödin SSU sa " Jävla Svartskalle det är såna som dig vi inte vill ha i Sverige"Den 12 oktober 2006 fälldes hon på samtliga punkter av Stockholms tingsrätt och ingen spekulerade om att Socialdemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti eller att dom skulle komma från någon Rasistisk bakgrund, varför jämför inte AB båda fallen?"

 
Ingen bild

Nils Dacke

15 november 2012 18:52

Tycker hela den här affären visar slaskjournalistikens rätta ansikte. Har absolut inget förtroende för journalistiken här i sverige dessutom när man plockar fram ngt som är 2,5 år gammalt (SD var inte ens i riksdagen). Almqvist och company var i en situation där de blev provocerade av vänsterpöbeln och var och en måste ha rätt att försvara sig.Det här visar dock en desperation från media och makten när SD:s opinionssiffror stiger, man tar till vad som helst för att svärta ner det svarta fåret i riksdagen. Det är ett oerhört fult spel som pågår och det är mobbing på hög nivå. Jag tror dock var och en ser detta och det bekräftas definitivt av olika omröstningar på nätet där förtroendet för SD är orubbat eller till och med stiger. Folk börjar genomskåda journalistiken i sverige och vem som styr denna,

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

15 november 2012 19:03

Har precis sett intervjun med Jimmie i expressen. Gud vad han imponerar! Jimmie jag älskar dig som den gamla tant jag är..i varje fall i jämförelse med dig ;)! Låt Erik komma tillbaka när detta blåst över, "en storm i ett vattenglas" vi lär oss av våra misstag!
Jimmie, Du är den ende i detta land som är värdig epitet "statsman" fortsätt så och vi kommer bara att gå framåt!
Även du Thoralf är ett föredöme...Kramar till er!
Tack för att jag får uttrycka mig här....

 
Nalli

Nalli

15 november 2012 19:07

Det är kanske hög tid att studera detta reportage igen och översätta det i hur Expressen fick fatt i uppgifterna om SD (Almqvist och Ekeroth )
“Spioner i folkhemmet” av Ander Jallai. http://www.jallai.se/
Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=MPgTk0mlhYY&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=MPgTk0mlhYY&feature

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2012 19:22

Såg just Expressens intervju med Åkesson.
Jimmy är otroligt duktig och smart, ett fullblodsproffs som också Jan Guillou tvingades konstatera eferåt (i övrig kan denne gamle KGB-agents skitsnack förbigås med tystnad).
Dock blev det lite obehagligt när man pressade Åkesson på om det fanns mer som inte kommit fram ur gömmorna. Verkar som Expressen inte har tömt ammunitionsförrådet fullt ut ännu.
Annars håller jag med Guillou och många andra bedömare. Om en vecka är det här drevet överblåst och glömt. Dessvärre lär det väl ta längre tid att få lugn och arbetsro inom partiet. Hoppas innerligt att jag har fel.
En sak till: Enligt Åkesson har det strömmat in fler medlemsansökningar till partiet än vanligt de två sista dagarna!!
En indikation om vad detta mynnar ut i så småningom så god som någon?!

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 19:35

@ DuGamlaDuFria

Efter Jimmie Åkessons brillianta insats, släpper man fram den gamle KGB-agenten och virrpannan Jan Guillou för att recensera Jimmie. Ett totalt misslyckande av Expressen, som gjorde att Jimmie framstod som en än större segrare gentemot tidningen och deras fullständigt misslyckade upplägg att på olika sätt försöka smutskasta Jimmie Åkesson.

P.S På frågan om videon, svarade Jimmie Åkesson att han inte kan kolla den eftersom den finns i Expressens ägo. Tror inte att jag missförstod eller hörde fel, vilket skulle tyda på att mobiltelefonen antingen är stulen eller på annat sätt hamnat i orätta händer?

 
Ingen bild

s29

15 november 2012 19:37

Är det fler än jag som är trötta på att betala odugliga juholtare 160 000 i månaden av våra skattepengar?

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 19:38

@ Hacke

Uppfattade du samma sak eller missade jag något?

 
Ingen bild

Mogge, Norrköping

15 november 2012 19:51

:)

 
Ingen bild

Lars-Inge

15 november 2012 20:02

> Mogge, Norrköping

???? :==(

 
Ingen bild

Mogge, Norrköping

15 november 2012 20:18

Röstade på Thoralf 2010 kommer rösta på Thoralf 2014.


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 november 2012 20:18

Som Janne G sa till Nicke nästa vecka är detta fylletjafs glömt ridå
Det enda som är intressant i Sverige är opinionsundersökningarna samt hur många journalister som permiteras.
Tänk om SD stiger i nästa mätning.

 
Ingen bild

OH

15 november 2012 20:21

Det fanns en muslimsk division i Waffen SS. Behöver man skriva mer om hyckleriet hos PK folket.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

15 november 2012 20:27

@ Skånepåg

Nej du hörde alldeles rätt, men han fick inget svar på den frågan eller någon förklaring på Hur den hamnat i expressens ägo!Jaja... verkar som de målat in sig i ett hörn eller ruvar de på mer smutskastning..gammal skåpmat enligt mig men allt för att smutskasta SD och de lär nog gräva ända tills valet. Tror svenska folket ser igenom detta nu så det enda de skadar är sitt eget anseende om det nu kan skadas än mer vill säga..
Ska bli intressant att se Debatt ikväll kl.tio på svt! Stå på er ni som företräder SD och vik inte ner er för drevet!!

 
Stefan K

Stefan K

15 november 2012 20:32

Just nu leker jag med tanken att SD även ökar i kommande opinionsmätningar.

Jag skulle betala för att se minerna på Expressens rödvinsdoftande redaktion och höra smällen när haksläppet slår i golvet.
Skulle inte ni?

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2012 20:45

@skånepåg

Nej jag uppfattade det ungefär som du. Åkesson kontrade med att säga att det var dom som satt inne på fakta kring bildmaterialet och inte han.
Jag tolkade det som att dom ville att han skulle snärja in sig i frågeställningen eftersom dom återkom flera ggr kring detta. För att det ska slå tillbaka på honom när dom visar resten av materialet (i morgon)??
Vet inte om jag målar fa´n på väggen men man blir ju minst sagt misstänksam och fruktar det värsta dessa dagar.


 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 21:15

@ Thoralf

Omröstningen om förtroendet för Sverigedemokraterna togs bort då SD närmade sig 60 %. Nu är omröstningen tillbaka och med helt nya siffror. Barometern har uppenbart helt medvetet förfalskat omröstningen eftersom Sd fick för höga siffror. Innan borttagningen kunde jag inte rösta mer än en gång (kollade för att få vetskap om hur säker omröstningen var). Nu när de "friserade siffrorna" är tillbaka, kunde jag på nytt rösta vilket bevisar att de nuvarande siffrorna är manipulerade. Barometern tycks ha drabbats av samma panik och är lika "tillförlitliga" som Expressen!

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 21:16

Tillägg: http://www.barometern.se

 
Ingen bild

Hulda

15 november 2012 21:17

Det känns som vinden vänt lite. SD seglar i en svag medvind nu. En oerhörd publicitet, stort stöd på nätet för SD och Ekroth tar bara en timeout.
Kanske har Expressen bränt sitt krut till ingen nytta. SD går starkare ut detta fula påhopp.
För nu går ju inte denna film att använda i valrörelsen 2014.
Alla SD-politiker har också fått en ökad vaksamhet....

 
Ingen bild

Skånepåg

15 november 2012 21:44

@ Thoralf

Nu är omröstningen tillbaka och nästan med samma procentsatser som innan den försvann. Sd nu cirka 56 %.

 
Ingen bild

Korpur

15 november 2012 21:55

Tro det eller ej men SD kommer stärkta ur detta.

Stålbad är nyttiga och renande och den fullständigt urspårade PK-paniken genomskådar nu Svenssons ute i stugor och förorter. Så gott som ALLA i min närhet i Sverige, privat såväl som yrkesmässigt, från ungdomar till hantverkare till fullblodsakademiker och företagsledare, blir allt högljuddare i sitt försvar av SD:s politik. De representerar definitivt den svenska folksjälen och de är alla trötta på PK-drev och mångkulturtrams som de ser dränera den svenska välfärden. Så om de alla, som Dalademokraten säger, skall anses tillhöra SD:s stormtrupper, så kan vi se fram mot vänsterdebattörernas fullständiga nederlag inom en snar framtid. De kommer inte att kunna stå emot mullret som växer sig allt starkare. Näven är knuten. Gammelmedia har förlorat. Sverige skall räddas innan det är för sent!

I valen 2014 (Europaparlementsvalet och Riksdagsvalet)stoppar vi den negativa nedrustningen av Sverige! Vi visar då, och i alla tänkbara debatter och fikarumsamtal fram tills dess, att vi står enade som ETT folk. Eller hur medborgare?!

SD för Sverige!

 
Ingen bild

Lärare

15 november 2012 21:56

SD kommer gå stärkta ur detta. Har varit ett våldsamt krig mot SD nu den senaste tiden. Folk ser igenom, allt media nu gör kommer bli kontraproduktivt för dem.

Såg att Tomas Bodström ansluter till mobbarna. Låt dom fortsätta de visar bara på deras frustration när SD ökar!

Media beter sig som småungar, blir arga när inte allt går deras väg. SD är och förblir partiet som räddar Sverige!

 
Ingen bild

Dom ärr desperata på riktigt,drevet går

15 november 2012 22:27

Barometern just nu

Har ditt förtroende för SD förändrats efter avslöjandet?
RESULTAT

Ja, till det sämre 2,16%

Nej, jag har förtroende för SD 59,46%

Har aldrig haft något förtroende för SD 38,38%

Totalt antal svar: 2548 st

 
Ingen bild

SD påverkar

15 november 2012 22:31

Hanna Wigh på debatt i kväll på SVT vänstermedia,lugn och sansad,mycket bra.
Fler SD kvinnor måste komma fram och bli sedda.

Här var hon igår:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5346016

 
Ingen bild

SD påverkar

15 november 2012 22:44

Från SD-TV
Åkesson kommenterar de senaste dagarna
http://www.youtube.com/watch?v=P55Gl-gqNG4&feature=player_embedded#!

 
Ingen bild

s-e karlsson

15 november 2012 22:52

Hanna Wigh va en jevla cool och skön tjej , där tog nog SD många nya röster !

 
Ingen bild

Dille

15 november 2012 22:52

Gubben o Gummans recension var så bra att inget finns att tillägga.
Utom att Jimmie var bättre. Han var så bra att man blir knottrig!
Helt otroligt hur han fann orden och svaren!
Med en sådan partiledare är 11 procent bara början på en gigantisk uppgång. Inte underligt att ett desperat aftonblad i en ledare (!) skriver något som liknar en SD:s dödsruna!
Herre gud, AB måste skaffa nya propagandister, fort, mycket fort.

 
Ingen bild

Jimmie rules

15 november 2012 22:54Författaren Jan Guillou gästade Niklas Svensson i "Bar och politik" på torsdagskvällen.

Där recenserade han Jimmie Åkesson som partiledare för Sverigedemokraterna.
– Han är en cool katt, han är en av de bästa partiledarna i Sverige. Han är enastående i att kunna försvara en så omöjlig sak som Sverigedemokraterna, sa han.

"Det är en affär"

Men SD-skandalen, som Expressen avslöjade i veckan, tror inte Guillou kommer få så stora konsekvenser på lång sikt.

–  Det är inte allvarligt, det är en affär. Ingen kommer komma ihåg ett järnrör i nästa val, sa han.

Guillou fick också frågan hur han tyckte att Jimmie Åkesson skötte sig när han intervjuades i "Bar och politik" i Expressen TV innan Guillou.

– Cool, behärskad, smart, tänker snabbt i sina Dressmankläder, var författarens omdöme.

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 november 2012 22:59

Förlåt mig som inte förstår vad de 'spissflabbade' reportrarna i P1:s nyhetssändningar säger!

Igår förmiddag hörde jag vid alla nyhetsutsändningar att SD-ledamöter uttalat grovt rasistiska tillmälen. Och sedan hörde jag 'babbe' (Vad är det? Inget skånskt uttryck som någon i tråden trodde.) och 'blatte'. Var det allt? Grovt rasistiskt?

På en video som jag lyckades leta upp på nätet (redigerad av Jenny Modin och Erik Gustafson) Hör jag någon säga 'babbe babbe' rakt ut i luften när killarna skingrats. Och sedan förmodligen Erik A lite svagt till mobilfotografen: Blattelover ...

Jaha, vad är det för grovt rasistiskt med det? Jag har hört värre saker.

Så började jag fundera över de två könsord som nämndes i videon. När blev könsord rasistiska? Är det kanske kvinnliga kroppsdelar och epitet som är rasistiska, inte manliga? Tänk, det visste jag inte.

Jag tycker faktiskt att det är lika rasistiskt att bli kallad t ex kärringjävel när man inte snabbt nog bereder väg för cyklande slynglar, som dyker upp bakom en på trottoaren. Vilket inträffar åtskilliga gånger i Malmö. Och inte har jag visat att jag haft med mig en mobil i fickan, än mindre filmat händelsen. Då hade jag kanske inte haft kvar någon mobil så länge till. Eller vetat vilka storebröder som skulle dyka upp en annan gång.

Under alla de 45 år som jag bodde i Malmö såg och insåg jag förändringen/försämringen av miljön i staden. Den blev värre och värre där jag bodde centralt och ... jag flyttade därifrån häromåret - det bästa jag kunde ha gjort. Numera vill jag inte ens resa dit över dagen - det är en förlorad stad - sedan får invånarna säga vad de vill.

Fråga barnen i skolorna vad de anser om de ord som Erik A kläckte ur sig - de har säkert blivit så vana vid dessa tillmälen och värre saker att de knappt reagerar för dem ens.

Förresten, jag undrar om den populära artisten Babben måste byta namn nu?

 
Ingen bild

Bara stäm

15 november 2012 23:13

Kent Ekeroth kan stämma Expressen för piratkopiering
Nu råkar det vara så att Kent Ekeroth är upphovsman. Det ger honom inte rätt att svinga järnrör på stan. Men det ger honom ensamrätt att sprida filmen som han själv tagit när han svingar järnrör på stan tillsammans med sina partikamrater.

“En framställare av upptagningar av ljud eller rörliga bilder har”, enligt upphovsrättslagens § 46, “en uteslutande rätt att förfoga över sin upptagning”. Det krävs ingen verkshöjd, eftersom detta är en en producenträtt snarare än en egentlig upphovsrätt. Tro det eller ej, men rätten gäller även för något som filmas med mobilkamera på fyllan.
http://copyriot.se/2012/11/15/kent-ekeroth-kan-stamma-expressen-for-piratkopiering/

 
Ingen bild

Magentan

16 november 2012 10:44

ÄNTLIGEN HAR SVENSKA FOLKET FÅTT SE OCH HÖRA
M Ä N N I S K A N JIMMIE ÅKESSON I TV!

Han har varit med i massor av TV-program och fått tala nästan hur mycket som helst!

Folket har äntligen fått lära känna den goda, intelligenta och högst mänskliga varelsen Jimmie Åkesson istället för den genomfalska bilden av ett konstruerade monster som samtliga medier, men främst TV, har tillverkat och spridit ut.

 
Ingen bild

Malte

16 november 2012 14:07

Vadå planerat?
Du menar att Expressen visste att Ekeroth m.fl skulle ljuga och därför släpper videorna pö om pö efter varje lögn?

Kanske är det så, men det skulle väl inte vara någon fara om bråkstakarna bara lät bli att ljuga?

 
Ingen bild

fd-mås

16 november 2012 17:34

Thorhalf jag har pratat med jobbarkolleger i stocholm, kan se en vrede mot snaskpressen ,och även ogillade mot att dom konfeterades mot individerna. Om man är på väg att repentesera sd i riksdagen måste man tänka. Jimmy är bäst hålliop ni är Sveriges hopp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se