thoralf

Direktlänk till inlägg 15 maj 2017

VAD GJORDE POLISEN I KALMAR ANGÅENDE VÅLDTÄKTEN I KOLBODA?

Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2017 20:39

Ulf Carlsson på tidningen Östra Småland har idag en skrämmande artikel om polisens agerande vid förra sommarens mest omtalade våldtäkt i Kalmarregionen. Eller snarare polisens icke agerande. I artikel berättar kvinna om hur de med stor sannolikhet blev ofredade av samma gärningsman. Hon ger ett bra eller kanske ett alldeles för bra signalement på gärningsmannen.


”Nordafrikanskt utseende, mustasch, kort krulligt hår, men kal på huvudet. Ganska kort och tunn, med ett härjat ansikte. 20-40 år gammal och klädd i vit skjorta och ljusblå byxor. Mannen talade inte svenska.”

 

Beror det på signalementet som polisen lade ner utredningen omgående. Vad gjorde egentligen polisen för att hitta personen? I varje fall kom inget signalement ut i media!


”Det är oerhört frustrerande, säger hon. Jag är helt övertygad om att de tre män som krävde att jag och min tonårsdotter skulle öppna vår dörr är samma personer som en halvtimma senare begick en våldtäkt 200 meter härifrån.”


Eller var det ingen hos polisen som drog slutsatsen att det kunde vara samma person som även begick våldtäkten bara 200 meter och 30 minuter senare från kvinnans hus.


När jag läser artikeln så undrar jag om det verkligen är så illa ställt inom polisen. Prioriterar man ner en våldtäkt hos Kalmarpolisen?


”Hon är fortfarande tagen över det som skedde i Kolboda och tankarna går åt många håll.

– Jag mår verkligen skitdåligt när jag börjar fundera. Det första man tänker på är förstås vad som hänt om min 15-åriga dotter varit ensam hemma.

– Sen funderar man på hur många gånger den här mannen gjort övergrepp på kvinnor innan han kom till oss och hur många gånger senare, eftersom han inte tagits av polisen.”

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-reaktion-pa-uppgifter-om-valdtaktsman/


Polisen i Kalmar vägrar dessutom svara på Ulf Carlssons frågor. 


Här är de frågor vi tänkt ställa, men som alltså fortfarande är obesvarade:


"1. Tror ni att händelserna som drabbade den 40-åriga kvinnan kan ha något samband med den anmälda våldtäkten i Kolboda?

2. Varför har den 40-åriga kvinnan inte fått göra någon skiss på den misstänkte, eller titta på foton?

3. Det fanns ett mycket tydligt signalement, som den 40-åriga kvinnan lämnade. Varför har ni inte gått ut med det?

4. Har ni haft någon kontakt med HVB-hemmet i Kolboda för att leta efter en misstänkt?

5. Har ni förståelse för att den 40-åriga kvinnan som lämnade signalement och gjorde anmälan är frustrerad över att ingen tycks ha tagit hennes uppgifter på allvar?"

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-kommentar-fran-polisen/

 

 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 maj 2017 21:08

@Mattias R Måndag 15 maj 18:10

Mattias R skriver: "Det pågår ingen islamisering av Sverige, vem har slagit i dig det?"

Du vet alltså vad islamisering innebär och när det är relevant att prata om islamisering. Berätta gärna.

Jag tror faktiskt inte du har en aning om vad du pratar om.

 
Ingen bild

Bill

15 maj 2017 21:12

HERREGUD man har svårt att ta till sig snutens flathet( tur man inte skriver vad man tycker innerst inne) Notera dock att det kommer från Ulf Carlsson, enda journalisten i Kalmar, o en chefredaktör med ett visst mått av ryggrad,skulle aldrig hända på barran.(som förresten sökte en grävande nyhetschef,tror inte den personen tilldelas en allt för stor grep.

 
Ingen bild

! i

15 maj 2017 21:15


Trump: America first!

Löfven: Syrien först!

 
Ingen bild

Dumle

15 maj 2017 21:19

Detta är vad som händer när man lägger sin röst på sjuklöverns partier. De prioriterar att släppa in och försörja hundratusentals människor från Nordafrika och Mellanöstern, framför att sörja de egna medborgarnas säkerhet och trygghet. Varför bry sig om det egna folkets behov när 87 procent inte bryr sig om sina barns framtid eller om landet alltmer liknar ett dysfunktionellt mellanösternland. Som Thoralf säger: Tar du hit Mellanöstern, får du Mellanöstern! 87 procent är nöjda med utvecklingen. Helt obegripligt!

 
Ingen bild

Hacke

15 maj 2017 21:34

Skrämmande läsning. Både på hur det är att leva i Sverige idag och polisens agerande. Detta borde anmälas och bli föremål för utredning. Så här får det bara inte gå till i det som ska kallas en rättsstat.

Skrämmande läsning är också denna trots att det inte är någon överraskning för den som har minsta förmåga till eget tänkande och analys. Och som vanligt är 7-partiet ur startgroparna några decennier för sent. Vad kunde inte dessa 20 miljarder användas till?

”Några av de huvudproblem som finns att ta tag i är hur lätt det är att komma över ett felaktigt körkort, hur enkelt man kan skaffa sig en felaktig folkbokföringsadress eller en oriktig arbetsgivare som ingen kontrollerar samtidigt som man via juridiska personer kan uppbära stora ersättningsbelopp för enskilda personer som inte heller kontrolleras.
Beloppen som försvinner varje år på grund av bedrägerier mot välfärdssystemet beräknas landa på uppåt 20 miljarder kronor.
Några av de huvudproblem som finns att ta tag i är hur lätt det är att komma över ett felaktigt körkort, hur enkelt man kan skaffa sig en felaktig folkbokföringsadress eller en oriktig arbetsgivare som ingen kontrollerar samtidigt som man via juridiska personer kan uppbära stora ersättningsbelopp för enskilda personer som inte heller kontrolleras.
Beloppen som försvinner varje år på grund av bedrägerier mot välfärdssystemet beräknas landa på uppåt 20 miljarder kronor.
Antalet bedrägerierna ökar dessutom varje år samtidigt som polisens arbetsbörda växer och myndigheternas och kommunernas anmälningsbenägenhet minskar. Detta eftersom man inte längre tror att en polisanmälan leder någonstans.”

Mer om detta här:
http://www.dagensjuridik.se/2017/05/20-miljarder-i-kvalificerade-valfardsbrott-har-ar-de-juridiska-forandringar-som-ska-satta-st

 
Ingen bild

Christer

15 maj 2017 21:58

Jag tror att flatheten hos polisen är en skräck för att bli kallade för rasister. Tänk om polisen åkt till Kolboda och topsat dom som var inskrivna där vid detta tillfälle, och inte fått nån träff! Det skulle slagits upp stort i all MSM-media, och Dan Eliasson hade fått göra en megapudel. Det hade hans underlydande i Kalmar ingen tanke på att medverka till. Bättre då att sitta med armarna i kors och låta den våldtagna kvinnan reda ut sin situation bäst hon kunde. Sådan är vår polis beskaffad numera.
Det vore bra om Ulf Carlsson fick kontakt med våldtäktsoffret och om hon kan styrka det signalement som den andra kvinnan gått ut med. Det skulle ytterligare styrka det som vi alla vet numera - Svensk polisledning är en samling ynkryggar som inte klarar att sköta sitt jobb.

 
Ingen bild

HerrFrågande

15 maj 2017 22:01

Sossarna har styrt det här landet i mer än 80 år och gynnat de grupper som varit och är viktiga för regeringsinnehavet. En sådan grupp är de kriminella som är inhysta på fängelser med hotellstandard och som många gånger inte lagföres ens för allvarliga brott.

Men varför det? Jo därför att sossarna under alla dessa år systematiskt gjort polisen tandlös, inte minst med avseende på bemanning.
Läs denna skrämmande beskrivning av hur polisen har rustats ned:
https://petterssonsblogg.se/2017/05/15/polisen-vi-finns-tillgangliga-dar-medborgarna-behover-oss/

 
Ingen bild

Bosse

15 maj 2017 22:52

Det snabba gripandet av terroristen Rakhmat Akilov berodde sannolikt på att ett signalement gick ut till allmänheten utan nämnvärd fördröjning.Så om polisen verkligen vill ta fast en brottsling ut med signalementet skyndsamt!!!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

16 maj 2017 00:07

Håller med Christer. Så är det helt säkert.

 
Ingen bild

Björn

16 maj 2017 00:21

En polisutredning är som en brand. Ju snabbare man kan släcka branden desto mindre blir skadorna. Ju fortare man kommer igång med polisarbetet desto större är chansen att gripa en gärningsman. Man brukar ju säga att spåren kallnar om man väntar för länge. Ungefär som att man ska smida medans järnet är varmt. Problemet hos polisen är nog att man saknar de resurser som behövs samt att man nog är för rädd för kritik, vilken alltid kommer då man gör fel. Polisen är en organisation som inte tolererar felaktiga beslut.

 
Ingen bild

Bra av Östra Småland!

16 maj 2017 00:55

@ Christer. Man måste ge ÖS och Carlsson en eloge som publicerar detta och hoppas de går vidare med ärendet.

Polisen i Kalmar ska inte få komma undan med detta!

Polisen hoppas med sin tystnad att det ska rinna ut i sanden. Snälla Östra Småland, låt det inte göra det!

Tänker samtidigt på de drabbade, de kan knappast känna sig trygga.

 
Ingen bild

Bulko

16 maj 2017 01:54

Jag vet precis vad jag skulle gjort om nån i min familj blivit drabbad.

 
Stefan K

Stefan K

16 maj 2017 06:49

Jag förutsätter att detta är ett fall som intresserar Uppdrag Granskning. Är det någon som tipsat?

Vi har en kvinna som våldtagits och fått sitt liv förstört. Vi har en mor och hennes tonårsdotter som förmodligen är livrädda just nu.

Jag hoppas innerligt inte att polisens​ ointresse beror på signalementen, utan att polisen gjort ett uselt jobb.

Hursomhelst borde det få konsekvenser för ansvariga poliser.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Mattias R

16 maj 2017 07:53

@Cosmik Debris
Måndag 15 maj 21:08
Jodå det vet jag. Islamisering är den process då ett samhälle övergår eller går emot en islamsk riktning. Och det är inte något jag upplever i vårt land. Vi lever fortfarande efter västerländsk kultur och i många fall även efter en kristen värdegrund.

Thoralf Alfsson

16 maj 2017 08:30

Besök Stortorget och Storgatan en fredag så får du se lite av islamiseringen!

 
Ingen bild

"Mannen som inte stannade"

16 maj 2017 08:11

Polisen har väll tillräckligt med att gömma sina egna brott och tillkortakommande. Kör till "mannen som inte stannade" titt som tätt. Kommer ni ihåg Älgmordet i Västervik? Maken satt anhållen 5 månader innan myntet ramlade ned hos kling & klang.
Maken måste flytta frånn orten och leva under skyddad idenitet. Detta är svensk polis.

 
Ingen bild

Mattias R

16 maj 2017 10:31

@Thoralf Alfsson
Tisdag 16 maj 08:30
Har inte den möjligheten då jag jobbar. Förklara gärna för mig vad som händer som har med islamisering att göra? Tror inte du kan det.

Thoralf Alfsson

16 maj 2017 13:34

I din värld kallas det för mångkultur! Undrar hur mycket mångkultur det måste till innan det blir islamisering?

 
Ingen bild

Fredde

16 maj 2017 13:39

Poliskommissarie Ulf Karlsson säger:
””Vi har varit på platsen, vi har sökt vittnen. Vi har gjort allt man kan göra utifrån den anmälan som är gjord. Men det finns inga misstankar som pekar mot någon eller några.”


Polisen "har gjort allt"...?

Det är inte så jag uppfattar saken!

 
Ingen bild

Mattias R

16 maj 2017 14:01

@thoralf
Precis som jag trodde. Du kan helt enkelt inte ge något exempel på det jag frågade om angående islamiseringen​
som man kan se på fredagarna​ i centrala Kalmar. Det finns således endast i ditt huvud.
Eftersom du helt saknar belägg för det du skriver om kan jag inte se dig som annat än totalt oseriös. Du vill endast piska upp stämningen mot de du inte accepterar, och det på en grund som är lögn.

Thoralf Alfsson

16 maj 2017 15:55

Vad kallar du fredagsbönen i källarmosken på Storgatan med hundratals muslimer? Har det inget med islam att göra?

 
Ingen bild

Tony

16 maj 2017 16:46

Varför begär polisen allmänheten om hjälp när dom
sen skiter i att använda sig av den.
Men med det stolpskott som kallas rikspolischef kan
man inte förvänta sig något annat, men det måste vara
frustrerande för vanliga poliser att se hur det går till,
speciellt för kvinnliga poliser som vet att dessa odjur
kommer undan ett rejält straff plus utvisning för all framtid!

 
Ingen bild

Tony

16 maj 2017 17:24

Mattias R.
Vem bryr sig om vad du tycker??

 
Ingen bild

Fredde

16 maj 2017 17:30

"Utbildningen" som hölls på biblioteket där svenskar skulle lära sig mer om burka och niqab ser jag också som ett steg i islamiseringen.

Varför ska vi svenskar "utbildas" i en kultur som förtrycker kvinnor och oliktänkande?
Jag kan aldrig acceptera stening av kvinnor t.ex för att de "inte skylt sig tillräckligt" som det hette när den våldtagna kvinnan blev straffad, inte de som våldtog henne...

 
Ingen bild

Mattias R

17 maj 2017 06:47

@Thoralf Alfsson
Tisdag 16 maj 15:55
Det du tar upp kallas för religionsfrihet. Det har absolut inget med islamisering att göra.

Fredde
Tisdag 16 maj 17:30
Tycker att det var deras fulla rätt att ha sitt event. Men de borde absolut inte fått ha det på biblioteket. Helt fel forum för religiös propaganda. Men det var inte värre än vad tex Jehovas vittnen håller på med dagligen i Kalmar.

Thoralf Alfsson

17 maj 2017 08:23

Men nu är du väl helt dum! Vad är din definition på islamisering? En förutsättning för att en islamisering är att det finns ett ökande antal muslimer.

 
Ingen bild

Ludvig

17 maj 2017 07:15

Skandal att inte gå vidare med detta fall, han verkar vara lätt att hitta. Vore han svensk skulle kanske intresset vara större att ta fast honom.

 
Ingen bild

BJ

17 maj 2017 08:00

Ersätt nuvarande rikspolischefen med förre rikskrimchefen Tommy Lindström. Han är väl bekant med verkligheten och är effektiv , dessutom är han inte rädd för sin egen skugga när det hettar till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards