thoralf

Alla inlägg under november 2012

Av Thoralf Alfsson - 9 november 2012 23:13

Pengarna är överförda till Maria idag efter att vi även skrivit ett avtal om vad som skall ske om Maria vinner mot Transport och att facket då blir ersättningsskyldiga för Marias kostnader.


Sverigedemokraternas solidaritetsfond har dessutom gett ett femsiffrigt belopp till Maria Cimini.


Ett stort och varmt tack till alla som lämnat ett bidrag stort som litet!


Samtidigt vill jag ge ett stort ris till media som inte med ett ord nämnt insamlingen. (förutom Eric Erfors på Expressen)


Tyvärr har ju vår lokala media som Barometern, Östran och Radio Kalmar totalt undvikit att nämna insamlingen till förmån för Maria Ciminis kamp mot draken Transportarbetarförbundet.


Något som däremot engagerat media är hästen Mrs Medicott och den insamling som pågått på facebook. Antalet artiklar har varit många i media, inte bara lokalt utan även nationellt och i TV. Men inget förvånar mig idag! Det är skillnad på en häst och en kvinna som utesluts från facket, åtminstone i journalisternas värld.


Som jag nämnt tidigare ringde Pontus Mattsson från Sveriges Radio P1 i veckan. Han har även ringt till Maria. TV4 har också varit i kontakt med Maria och vill göra en intervju. Hoppas att det blir inslag i både TV4 och P1. Då kommer troligen Barometern och Östran "tvingas" att skriva artiklar för att inte framstå som "idioter"!


Är det någon som vill skänka pengar går det fortfarande bra till Bankgiro 5279-5465. Skriv också Maria Cimini på inbetalningen.


En blogg som dock har uppmärksammat Cimini och skrivit mycket bra och träffsäkert om detta är Trollan. Jag citerar ett längre stycke från blogginlägget.


”Transport inbillar jag mig har en majoritet av män, och när jag då kollar på Förbundskontoret så bekräftas denna bild. Jag  hittar 19 människor varav 1 kvinna där. Snacka om patriarkat! Dessutom har alla dessa på kontoret svenskklingande namn (eller ja, lite norska och tyska influenser kan anas). Och dessa har då uteslutit en kvinna. En kvinna med invandrarbakrund dessutom – Maria Cimini. För att hon är med i SD.


Maria är dock inte någon som stillatigande accepterar detta, så hon drar Transport inför rätta. Borde inte detta fall vara underbart att sätta tänderna i för alla feminister och vänsterfolk?  Det finns utrymme för hur många ledare som helst här för de som vill spy galla över vita män med makt  och som använder denna makt mot kvinnor?  Men så var det här med att Maria är fel. Hon är tydligen inte en av dessa  stereotyp SD man försöker peka ut när man pratar om SD. Och i vanlig ordning är det svårt när kvinnor är bångstyriga och inte uppför sig som feministerna vill att de ska uppföra sig. Hur ska man hantera dessa? Svaret har vi redan –  man undviker att ta upp dem i diskussionen. De ska inte synas. Till exempel missades många i Feministisk perspektiv när de granskar protester mot dagens feminism, det fanns inte en enda kvinna med där. Sen pratar man om härskartekniker…


Har jag fel? Hur kan det komma sig att jag inte hittar ett pip om att en kvinna dragit facket till rätta hos någon av våra större tidningar? Jag gör en sökning på Maria Cimini på SVD, Aftonbladet, Expressen och DN och får noll träffar. Däremot kan jag bland senaste nytt hitta en rubrik som säger  Åtal för misskötsel av häst hos Aftonbladet.  Om man nu är så sugen på att sälja att man ständigt har rubriker som utlovar skandaler från Hollywood för att få läsare – hur kommer det sig att man inte vågar ta denna story? Min gissning är väl att det skulle generera läsare med en rubrik som ”Transport utesluter kvinna” eller varför inte ”Kvinna tar strid mot Transport”. Men så fort SD kommer in i ekvationen så blir det så svårt – och våra tidningar är för rädda för att skriva om det. För hur ska man vinkla detta så att Transport framstår som hjältar? Som rakryggade står upp för alla människors lika värde samtidigt som de sparkar ut en invandrarkvinna, gift med en etiopier . ”


Läs hela blogginlägget.


Tyvärr har vi nu också fått en stenkastarmobb i den invandrartäta delarna av Kalmar. Närmare bestämt i samma område som den stora branden rasade, Berga Centrum. Ungdomspolisen i Kalmar på facebook


 


GRATTIS KALMAR!ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 november 2012 00:04

Jag undrar i mitt stilla sinne vad Barometern menar med annat parti när de frågar sina läsare hur de skulle rösta om det vore val idag.


Vad tror mina läsare att Barometern syftar på med "annat parti".


 


REKORD I EXPRESSEN/DEMOSKOP


 


Nu vet jag inte om det är någon skräll utan snarare en bekräftelse på tidigare mätningar. Läs artikel i Expressen


Enligt artikeln.


"Utrikesminister Carl Bildt anser att regeringen är bra på att ta debatten med SD."


Carl Bildt deltog själv under gårdagens frågestund i kammaren och kan knappast ha svarat på frågan efter Lena Eks framträdande i kammaren. Om Carl Bildt anser att det var bra så har regeringen tappat alla referenser.


Med svar som dessa från regeringen så finns det en enorm potential för SD!
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 november 2012 23:46

Idag har regeringen lidit flera nederlag i utskotten och i riksdagen.


I Arbetsmarknadsutskottet enades en majoritet angående social dumpning. Läs artikel


I Utrikesutskottet lider alliansen ett nederlag när det gäller ett erkännande av Väst Sahara. Läs artikel i DN.

I kammaren lämnande alliansen walkover när det gäller utökat antal civilanställda inom polisen. Ett beslut som ligger helt i linje med den poliskampanj som Sverigedemokraterna bedrev under försommaren. Läs artikel i DN.


När det gäller betänkandet (2012/13:JuU2) inom polisen hade SD flera förslag som inte fick något stöd i riksdagen av något annat parti.


Följande förslag fick inget stöd av 7-klövern i riksdagen. Med andra ord inte en enda ledamot från något av 7-klöverpartierna stödde dessa förslag. Här kommer korta sammandrag av SD:s förslag som Kent Ekeroth yrkade på i kammaren. Vill du läsa hela texten så gå in på följande länk.


Överföring av vissa polisuppgifter till andra aktörer

Vissa av polisens uppgifter borde ligga inom andra samhällsaktörers ansvarsområden. Detta har uppmärksammats av rikspolischefen. Han menar att många av de uppgifter som i dag utförs av polisen hindrar organisationen från att uppfylla de mål som är uppsatta för kärnverksamheten. Uppgifterna skulle ofta kunna skötas bättre av aktörer som har en annan kompetens än polisen. Rikspolischefen har som exempel anfört att pass bör utfärdas av länsstyrelserna, att omhändertagande av berusade personer bör skötas av landstingen, att tillståndsgivning för t.ex fyrverkerier och cirkustält bör skötas av kommunerna, att inspektion av farliga istappar bör skötas av snöröjare och att inspektion av utrymningsvägar och eltillförsel på hotell och pensionat bör skötas av kommunerna. Han menar också att omhändertagande av hittegods, transporter av vissa personer och omhändertagande av vanvårdade djur är verksamheter som kan skötas av andra än polisen.


Utökade möjligheter för polisen att avvisa anmälningar

Sveriges poliser är skyldiga att behandla en anmälan om brott, muntlig eller skriftlig, utan uppskov och oavsett till vilken polismyndighet den lämnats. Detta är problematiskt. Det förekommer att poliser måste överge bevakningen av en brottsutsatt plats för att ta emot en anmälan om ett brott av mindre betydelse. Konsekvensen kan bli att allvarliga brott begås som polisen hade kunnat förhindra om de inte tvingats lämna platsen. Vidare måste polisen ta emot anmälningar på natten som lika gärna hade kunnat hanteras nästa dag. Polisen belastas då med ökade kostnader för obekväm arbetstid. Polisen bör därför ha rätt att tillfälligt avvisa vissa anmälningar.


Ordningsbot för snatteri

Den vanligaste brottstypen som anmäls i Sverige är tillgreppsbrott. Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) lagfördes 2010 nästan 17 000 snatteribrott. Alla går givetvis inte till domstol, utan åklagare kan besluta om strafföreläggande eller åtalsunderlåtelse för att snabba på processen. Vid ett erkänt snatteribrott där omständigheterna talar för att gärningsmannen inte kommer att dömas till fängelse anser jag att polisen borde kunna utfärda ordningsbot direkt på plats. Ärendet behöver då inte gå vidare till åklagare och belasta rättskedjan ytterligare.

 

"Tredje gången gillt"-princip för vissa brottstyper

För vålds-, sexual-, och narkotikabrott på fängelsenivå bör en ”tredje gången gillt”-princip införas. Principen innebär att om samma person inom en viss tidsperiod begår ett sådant brott för tredje gången, ska han eller hon per automatik dömas till lagens maxstraff.


Övervakning med s.k elektronisk fotboja efter avtjänat straff för vissa brott

Det bör bli obligatoriskt att efter frigivningen övervaka den som har dömts för ett grovt vålds-, sexual- eller narkotikabrott eller för grov organiserad brottslighet med s.k fotboja. Med hänsyn till återfallsgraden bland unga bör det även utredas om en sådan åtgärd också ska införas för den som har dömts till sluten ungdomsvård. Övervakningen ska pågå under en period som står i proportion till det utdömda fängelsestraffets längd.


Upphävande av sekretess mellan SOS Alarm och polisen

Det har vid flera tillfällen förekommit att polismyndigheter inte har fått ut begärda uppgifter från SOS Alarm, vilket är olyckligt då polisen har behövt uppgifterna för att kunna säkerställa polisiära insatser. I något fall har det krävts domstolsbeslut för att få ut uppgifter som polisen har behövt i en förundersökning. Vi anser att de aktuella uppgifterna borde kunna lämnas ut från SOS Alarm till polismyndigheter, t.ex genom analogisk tillämpning av de sekretessbrytande bestämmelser som gäller för offentlig verksamhet.


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2012 13:52

Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson var väldigt tuff när hon informerade Finansutskottet och Skatteutskottet om förhandligarna när det gäller Eu:s långtidsbudget. Birgitta Ohlsson hotade med att Sverige skulle lägga in sitt veto om inte förslaget ändrades när det gällde bland annat Sveriges avgift till EU och den rabatt som Sverige har på avgiften.


Under informationen visades bland annat följande bilder som på ett väldigt bra sätt beskriver att Sverige (SE) är det land som betalar mest till EU av alla 27 länder.


   


Enligt det förslag som ligger förlorar Sverige i stort sett hela sin rabatt på ca 5 miljarder kronor. Vilket framgår av följande bild.


 


I veckan fick vi dock reda på att Sverige släpper sina krav på en minskning av jordbruksbudget inom EU. Möjligen är detta taktisk manöver för att förbättra Sveriges chanser att påverka den egna avgiften och rabatten. Men samtidigt verkar det som att Birgitta Ohlssons och regeringens kaxighet minskat betänkligt på en vecka.


Idag kommer Erik Almqvist vid frågestunden i riksdagen ställa frågor om EU-avgiften och hur långt som Sverige är berett att driva frågan!


UPPDATERING!

Lena Ek svarade på frågan! Fel,fel,fel hon svarade inte på frågan. Inte ens när Erik upprepade frågan svarade hon på frågan.


Vilken parodi på riksdagens frågestund!Av Thoralf Alfsson - 7 november 2012 23:23

Ni som följt min blogg under året känner säkert igen fallet med det ensamkommande barnet som antastade flera kvinnor på nattklubben Palace under våren. Det ensamkommande barnet som var boende på Villa Ossian i Påryd dömdes för ofredande vid Kalmar Tingsrätt. Läs mitt blogginlägg.


Nu var ärendet inte slut i och med detta då en uppmärksam person som läste domen såg att det var ett minderårigt barn (16 år) som varit inne på Palace och dessutom serverats öl på nattklubben. Därför gjordes en anmälan mot Palace. En anmälan som Socialnämnden hemligstämplade och därmed försökte dölja från insyn. Minst sagt häpnadsväckande gjort av ansvariga på socialnämnden.


Den blev återigen uppmärksammad när jag försvarade ägaren till Bistro Bar, Tomas Kazantzidis när Socialnämnden beslutade dra in hans serveringstillstånd. I mitt blogginlägg gick jag till hårt angrepp mot Socialnämnden och ifrågasatte bland annat varför Palace klarar sig undan.


Detta ledde till att Socialnämnden återupptog ärendet mot Palace. Den 23 oktober beslutade Socialnämnden att lägga ner ärendet.


Det är stor komik!


 


I domen från Kalmar tingsrätt berättar "16-åringen" följande


 


Hur många tror att det 16-åriga ensamkommande barnet har angivit rätt ålder för Migrationsverkets handläggare när han sökte asyl i Sverige? Han kanske är 20år eller rent av 23år eftersom vakterna släppte in honom utan att kontrollera något id-kort!Att mitt blogginlägg med inbjudan till eidfest i riksdagen skulle väcka sådan uppmärksamhet hade jag inte trott. Men det har blivit mängder av besökare och nya besökare på bloggen.


Journalisten Pontus Mattsson på Sveriges Radio ringde idag och undrade lite om Maria Cimini och Transportarbetarförbundet. Nu hoppas jag på ett inslag i P1.

Jag fick också ett samtal från en person med god insyn i Transportarbetarförbundet. Han berättade många intressanta detaljer. Detta kommer jag återkomma till i ett blogginlägg på fredag.

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2012 19:20

Idag vill jag uppmärksamma mina läsare på min och Josef Franssons attack på regeringen och Fredrik Reinfeldt. Detta skall ses som ett svar på Fredrik Reinfeldts svammel och floskler i Helsingborgs Dagblad som omskrivs på Avpixlat   


Vi ställer istället konkreta frågor till ansvariga ministrar i regeringen.


Jag har idag ställt en fråga till justitieminister Beatrice Ask med anledning av rikspolischefens uttalande om prioriteringar av avvisningar. Jag skrev om detta i samband med blogginlägget om JY.


 


Josef Fransson har idag ställt en interpellation till landbygdsminister Eskil Erlandsson angående det pris som Qibbla halal fick av Matlandet Sverige.


 


Med tanke på statsminister Fredrik Reinfeldts goda kontakter med Qibbla halal efter hans besök på företaget och att moderaterna uppenbarligen ligger bakom den kommande eidfesten i riksdagen. Är det kanske inte en alltför djärv gissning att Qibbla halal sponsrar maten till denna fest i riksdagen.


Ska det vara fest i riksdagen ska det vara halal!


  

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2012 00:42

Har idag fått följande inbjudan över riksdagsmejlen! Det tycks vara Moderaternas riksdagskansli som har ansvaret om man skall tro avsändaren.


 


Geert Wilders tal i Malmö. Något som alla riksdagsledamöter i Sveriges riksdag borde lyssna på.


Av Thoralf Alfsson - 5 november 2012 20:02

Hur många tror att Afghanistans befolkning har öket de senaste 10 åren? Jag gissar att flesta är övertygade om att människor flyr från Afghanistan. I varje fall alla som läser svensk media och följer hur den svenska invandringsdebatten låter. De flesta från Afghanistan får ju uppehållstillstånd i Sverige. Inte minst alla ensamkommande barn från Afghanistan.


Men som alla vet är ju inte svensk media så väldigt bra på att förmedla sanningen. Och gör man det blir det oftast på en liten undanskymd plats med en liten notis. Speciellt om det inte passar in i den politiskt korrekta värld som gäller inom pk-media. Följande notis fanns i Metro för lite drygt en vecka sedan.


 


 5,7 miljoner människor har flyttat tillbaka till Afghanistan! Slutsatsen måste ju vara att dessa drygt 5 miljoner människor upplever det tillräckligt tryggt i Afghanistan för att återvända. Undrar om någon av dessa kommer från Sverige?


Är det bara Migrationsverket som inte fått denna information. I Sverige delar vi fortfarande ut permanenta uppehållstillstånd så fort personalen bara hinner. Livstidsförsörjning utan möjlighet till återkallning. Sverige är ett rikt och naivt land.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se