thoralf

Alla inlägg under november 2012

Av Thoralf Alfsson - 25 november 2012 22:10

Dagens ”Öppet hus” blev väldigt lyckat. Under någon timma var det ”fullt hus” och mycket trivsamt. Om alla blir nya medlemmar som de sa sig vilja bli och lägger till de som under den senaste veckan blivit medlemmar kan vi se fram emot en medlemsökning på 20-30 procent på bara några veckor. Dessutom har vi redan all time high i Kalmar. Känns faktiskt väldigt bra.


Idag har vi begåvats med det värsta jag någonsin sett i svensk media. LT Östersund (socialdemokratisk) har det mest obehagliga karikatyr till en ledarartikel av Ida Nilsing. Läs artikel och se karikatyr. Jag vill inte lägga upp den på bloggen.


Det är det absolut värsta jag sett. Kommentarerna till artikeln och på bland annat Avpixlat är hårda. Jag gissar att Ida Nilsings mejlbox har fyllts med ”hatmejl”.


Jag skulle bli mycket förvånad över om inte journalister på andra tidningar reagerar över detta mycket obehagliga övertramp på Länstidningen i Östersund. Dessutom förväntar jag mig att en ursäkt till Jimmie Åkesson och alla Sverigedemokrater publicerad av ansvariga på tidningen men även från Ida Nilsing.


Men jag förväntar även att alla partier i 7-klövern reagerar på detta tilltag. Länstidningen i Östersund bör även be alla partier i 7-klövern om ursäkt då man även använder dem som "giftansvariga".


Uteblir detta så kan jag bara konstatera att Sverige går en mörk tid till mötes.


Efter terrordåden i Norge undrade en samlad journalistkår hur en så galen människa som Anders Bering Breivik kunde skapas. Idag bör Ida Nilsing titta sig i spegeln och ställa frågan en gång till och fundera på om det inte är svaret hon ser.


Aftonbladet, SVT, DN,

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 november 2012 10:49

 


Nu är det ju faktiskt väljarna som har den yttersta makten och inte Johan Persson.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson bekänner färg. Genom detta uttalande säger Johan Persson och Socialdemokraterna nej till de viktigaste delarna i Sverigedemokraternas politik.


  • Ingen minskad invandring till Kalmar
  • Fler analfabeter från tredje världen till Kalmar
  • Inga krafttag mot brottsligheten i Kalmar
  • Nej till ökat välfärd i Kalmar

”Jag vill återigen deklarera att jag aldrig kommer medverka till att Kalmar blir en stad med detta parti som vågmästare. Skulle man bli det så kommer vi att söka ett samarbete över blockgränserna. Får inte ett sådant styre majoritet i kommunfullmäktige så går vi i opposition.”Johan Persson (S)


Jag tycker att det är väldigt synd att media inte uppmärksammar kommunalrådets blogginlägg. Varken Barometern eller Östran har uppmärksammat det efter vad jag sett.


Uppenbarligen drar media slutsatsen att det kan gynna Sverigedemokraterna och därför lägger man locket på till något som borde gett rubriker.


För de väljare i Kalmar kommun som vill ha bort den egenmäktige Johan Persson är med andra ord Sverigedemokraterna det säkraste kortet för att få Socialdemokraterna i oppositionsställning.


PS

Den som går in på Johan Perssons blogg upptäcker snart att det handlar om envägskommunikation. Ingen kommentarsmöjlighet!


Igår var jag inbjuden till SD Kronoberg och deras julbord för att prata lite om riksdagen. Ett 70-tal personer hade mött upp söder om Växjö. Jag vill passa på och tacka för en mycket trevlig eftermiddag/kväll.


Idag har vi öppet hus i Kalmar och vi hoppas på många besökare!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 november 2012 18:09

Ministrarna Erik Ullenhag, Tobias Billström och Hillevi Engström är ute på en så kallad jobbturne i landet under hösten. Enligt regeringen hemsida handlar det om Etableringsreformen och man har startat något man kallar ”Ta vara på kompetensen”. Läs mera här.


Ministrarna åker runt och besöker företag som lyckats och är goda exempel om jag tolkar informationen riktigt. För några veckor sedan besökte man företaget MKEF i Växjö.


 

 


Givetvis slog lokalmedia eller rättare sagt Smålandsposten upp detta ministerbesök stort. Inte minst att ministrarna träffade Bo Frank som meddelade att Kronobergs kommuner skulle vägra öka sin ”flyktingmottagning”.


När jag läste artikeln i SMP så reagerade jag på en sak. Tidningen skrev att MKEF hade 60 anställda och en omsättning på 13 miljoner kronor. En ekvation som inte går ihop!


 


Därför kontaktade jag företaget och undrade om siffrorna stämde? Nej, det gjorde de inte. De förstod inte vad SMP fått 60 anställda ifrån, de var drygt 50 anställda. Men SMP:s journalist tyckte nog att det lät bättre med 60 än 50 anställda.


Nu var jag ändå inte nöjd med en omsättning på 13 miljoner kronor på drygt 50 anställda så jag frågade ansvariga på företaget om jag kunde få deras årsredovisning för 2011. De var mycket tillmötesgående och mejlade över årsredovisningen och nu blev det väldigt intressant.


Företaget MKEF, Mångkulturell Kunskap Ekonomisk Förening sysslar med hemtjänst och assistans till framförallt invandrare på deras modersmål. Eller kanske uteslutande till invandrare. Språkkunskapen är stor och består av bland annat följande språk Svenska, spanska, albanska, bosniska, kroatiska, serbiska, arabiska, tigrinja, persiska, dari, krmanji, surani, somaliska och teckenspråk m.fl


Vid närmare kontroll av tjänstgörningsgrader visade det sig att många var deltidsanställda och 13 personer var timanställda. Men genom att summera ihop tjänstgörningsgraderna kom jag fram till att företaget har tillgång till drygt 65000 arbetstimmar/år + timanställda.


När jag däremot synade de fakturerade beloppen blev jag minst sagt förvånad. Omsättningen på hushållsnära tjänster, hemtjänst och assistans låg bara på ca 3 miljoner kronor. Det innebär bara ca 10 000 fakturerade timmar eller kanske till och med mindreberoende på timdebitering.


Hur får man då företaget att gå runt? Bidrag förstås.


Ersättning från försäkringskassan 6 228 256 kronor

Ersättning bidrag personal  3 825 017 kronor

Erhållna EU-bidrag 105 659 kronor

Projekt Balkan 25 000 kronor

Övriga ersättningar och intäkter 461 854 kronor


Det handlar om nästan 11 miljoner kronor i olika former av bidrag och stöd till företaget.


Vad gör de anställda de minst 55 000 timmarna som man inte fakturerar någon?


Regeringen och ministrarna Ullenhag, Billström och Engström är givetvis nöjda över hur den så kallade arbetslinjen fungerar! I statistiken har 60 (50) personer arbete och är med andra ord inte arbetslösa. Undrar om de själva är medvetna om hur det ser ut ekonomiskt för företaget?


Eller som regeringen skriver på sin webbsida ”men tack vare MKEF har de numera egen försörjning”.


Det är inte tack vare MKEF utan tack vare svenska skattebetalare!


Ullenhag kan därmed fortsätta med sitt mantra att 600 000 invandrare går till jobbet varje vecka. Frågan är bara vem som betalar? Vi Sverigedemokrater vet i varje fall vem som betalar.


Ett litet förtydligande från min sida. Jag vill inte hänga ut företaget! De följer bara de spelregler som Alliansregeringen satt upp. Jag kritiserar den politik som leder till dessa märkliga företagslösningar.


PS


Kent Ekeroth deltog vid gårdagens votering i riksdagen!


Med tanke på mitt blogginlägg från i onsdags undrar man om TT läste mitt blogginlägg innan man skrev följande artikel som fanns i dagens Barometer.


  

Av Thoralf Alfsson - 22 november 2012 23:36

På söndag har Sverigedemokraterna öppet hus i Kalmar. Alla som är intresserade att träffa mig och andra Sverigedemokrater är välkomna att besöka oss under eftermiddagen mellan 13:00-18:00.


Vi bjuder på fika och har infomaterial och tidningar för den som är intresserad. men framförallt hoppas jag att vi får en pratstund.


Någon kanske är intresserad av att höra vad som hänt i riksdagens korridorer de senaste veckorna.


Är du intresserad kan du kontakta mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller ringa 070-8182742 så får du information om plats i Kalmar.

Av Thoralf Alfsson - 22 november 2012 15:17

Dagens opinionsundersökning från Sentio måste ha blivit en fullständig kalldusch för Expressen och svensk media. Hela undersökning skall vara gjord efter Expressens "avslöjande" om SD-ledamöternas fyllebråk en natt i juni 2010.


Jag tror att resultatet till och med överraskar många Sverigedemokrater. Enligt uppgifter skulle det innebära 46 mandat i riksdagen. Dagens opinion.


Samtidigt kan mätning ses som ett resultat på Jimmie Åkessons enorma och mycket väl genomförda krishantering.


Den kan också ses som ett totalt underkännande av svensk skvallerpress.


Dagens förändringar i utskotten med Richard Jomshof och Sven-Olof Sällström kommer inte försämra vårt lag. Nu går även Björn Söder in i utskottsarbetet.


När jag ikväll åker hem till Kalmar kan jag göra det med en helt annan känsla i kroppen än förra torsdagen. Väldigt skönt!


Dessutom ska tusentals personer beställt inbetalningskort för medlemsskap i Sverigedemokraterna!


Kommer Expressen överhuvudtaget skriva om Sentios opinionsundersökning?

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2012 19:58

Ikväll är jag förbannad och irriterad över mer än en sak ………….


Det finns ett ordspråk som säger att man skall inte kasta sten när man sitter i glashus eller ett annat som säger att man skall sopa rent framför egen dörr ….


Idag har vi kunnat läsa följande TT-telegram i många tidningar


”Justitieutskottets ordförande Morgan Johansson (S) reagerar på att Ekeroth ska fortsätta uppbära lön utan att arbeta i något utskott.

"Jag kommer inte att sakna honom, men jag undrar vad hans väljare säger om att han ska fortsätta gå runt i riksdagen och lyfta lön utan några egentliga arbetsuppgifter", säger Johansson (S) till TT.”


Läs artikel DN

 

Morgan Johansson tycks ha huvudet under armen men det gäller uppenbarligen även journalisterna på TT. Som inte har förstånd att ställa några följdfrågor till Morgan Johansson. Nej, visst ja. TT styrs ju av Aftonbladet och de andra slingerfigurerna inom svensk media och då kan vi inte förvänta oss några relevanta frågor.


Jag säger bara Håkan Juholt!

 

Håkan Juholt har gått runt i riksdagen sedan den 21 januari och lyft riksdagslön utan några egentliga arbetsuppgifter. Han har fortfarande inte blivit tilldelad någon arbetsuppgift i riksdagen, inget utskott, inte ens en ersättarplats, trots att det gått nästan ett år sedan han lämnade partiledaruppdraget och att Stefan Löfven utlovade uppdrag åt Håkan Juholt.


Dessutom har Håkan Juholt ytterligare 80000-90000 i lön från det socialdemokratiska partiet varje månad. Läs artikel SvD


Detta tycker uppenbarlige Morgan Johansson är helt ok. Detta är nog något av det värsta hyckleri jag hört talas om på politisk nivå. Men ingen i media reagerar på detta! Inte ens Lena Mellin på Aftonbladet ;-) Läs artikel.


Nu är dock inte detta det enda. För någon vecka sedan publicerade tidningen Riksdag & Departement en artikel där man tog upp att många riksdagsledamöter inte har någon ordinarie plats i ett utskott.


Värst är det hos de stora partierna M och S.


”84 ledamöter saknar ordinarie utskottsplats. Det motsvarar 25 procent av riksdagen. Moderaterna har 33 ledamöter utan utskottsplats av totalt 107 platser. Det är betydligt fler än Socialdemokraterna som har 19 ledamöter utan utskottsplats av totalt 112 platser.”


”Enligt Jonas Eriksson (MP) jobbar alla ersättare aktivt med någon fråga i det aktuella utskottet.


– De stora partierna har så många ordinarie platser att de har kunnat dela uppgifterna mellan sina ordinarie ledamöter. Där finns det säkert ersättare som över huvud taget inte behöver ta i
någon utskottsfråga utan kan ägna sig åt helt andra frågor.


Han får medhåll från Magnus Hagevi.”Socialdemokraterna har 19 ledamöter utan ordinarie utskottsplats. Anser Morgan Johansson att delar av deras lön skall dras in. Socialdemokraterna har dessutom 6 ordinarie ledamöter i de flesta utskotten medan småpartierna bara har en ledamot i utskotten. Men det är samma arbetsuppgifter och material som skall behandlas för alla partier. Skillnaden är att socialdemokraterna kan dela det på sex ledamöter. Skall de då bara ha 1/6 del av riksdagslönen enligt Morgan Johansson?


Apropå ordspråk. Tala är silver tiga är guld. Hade hoppats att det gällt fler än Morgan Johansson.

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2012 08:13

Läs Björn Söders inlägg om dubbla medborgarskap. Den borde publicerats på DN-debatt.


Tack Björn!


Jag gav igår en intervju till Uffe Carlsson på tidningen Östran i Kalmar. Uffe Carlsson har oftast tidigare skrivit balanserat och därför ansåg jag det befogat att prata med Uffe Carlsson. Dagens artikel tycker jag är bra, utan fula påhopp, utan baserad på de frågor som jag svarade på. Läs artikel.


Barometern klarade däremot inte av att skriva sin artikel utan ett stort och viktigt faktafel!


Jag vill även passa på att tacka för alla kommentarer och mejl jag fått det senaste dagarna.


Missa inte omröstningen i högermarginalen.


Igår var det dessutom all time high på bloggen med 5305 unika besökare. Säkerligen var många nya besökare och jag hoppas att många av dessa återkommer till bloggen.

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2012 21:24

Efter dagens krigsrubriker i media börjar jag tro att Sverige har världens sämsta journalister, för det kan väl inte vara journalistutbildningen som är så beklämmande dålig. Hela mediakåren har lekt följa John på Expressen och David Baas artiklar utan att tänka efter det minsta på vad det är man skriver.


 


SD VILL KARTLÄGGA RIKSDAGSMÄNNENS URSPRUNG. HEMLIG BEGÄRAN OM NATIONALITET


Dessa rubriklögner har nu ”köpts” av varje liten landsortstidning. I frågan till riksdagens utredningstjänst finns ingen fråga om vare sig ursprung eller nationalitet eller att upprätta något register! Det är en ren lögn från Expressens sida.


Det som efterfrågas är om det finns riksdagsledamöter med dubbla medborgarskap, inget annat. Om en fråga till riksdagens utredningstjänst skall betecknas som en hemlig begäran, iså fall lämnas det in tusentals hemliga begäran varje år av riksdagsledamöter.


”Expressen avslöjar i dag att Sverigedemokraterna begärt nyligen att riksdagens utredningstjänst (Rut) ska kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbelt medborgarskap. Rut har dock sagt nej till begäran”


Det Expressen kallar nyligen är från februari 2011, alltså närmare 2 år gammalt. Ännu en förvanskning av sanningen från Expressens sida.


Om jag eller Sverigedemokraterna hade varit intresserad av att kartlägga andra partiers riksdagsledamöter och deras eventuella ursprung och nationalitet hade jag inte vänt mig till riksdagens utredningstjänst.


DÅ HADE JAG ANVÄNT WIKIPEDIA!!!!! 


Men det begriper uppenbarligen inte dagens ”flockdjur” till journalister och speciellt inte ljushuvudena på Expressen. Wikipedia är dessutom inte hemlig!


Om vi börjar på bokstaven A i alfabetet och riksdagsledamöter med efternamn som börjar på A. (liten kurs för journalister, faktura skickas till chefredaktör Thomas Mattsson på Expressen)


Så hittar vi följande information om följande ledamöter som ett litet exempel

Adan Amir     http://sv.wikipedia.org/wiki/Amir_Adan


 


Abir Al-Sahlani   http://sv.wikipedia.org/wiki/Abir_Al-Sahlani

Jabar Amin   http://sv.wikipedia.org/wiki/Jabar_Amin

Metin Ataseven   http://sv.wikipedia.org/wiki/Metin_Ataseven

Anta Avsan    http://sv.wikipedia.org/wiki/Anti_Avsan

Abderizak Waberi   http://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi


När det Anti Avsan så nämns han i samband med Palmemordet, intressant.


Att det sedan finns framträdande riksdagsledamöter som dessutom är ordförande eller vice ordförande eller ledamöter i bland annat Konstitutionsutskottet och Justitieutskottet som uttalar sig utan att de uppenbarligen sett frågan till riksdagens utredningstjänst är horribelt.


Deras svar visar dessutom upp stor naivitet. Några exempel.

CENTERPARTIET

"Det visar ytterligare en gång vilken syn på människor de har och vad de tror att vara svensk och ta ansvar för Sverige är", säger Johan Linander, C, rättspolitisk talesman. "Det är totalt ointressant om riksdagsledamöter har dubbla medborgarskap eller inte. Det gör varken människor mer eller mindre svenska för att de har medborgarskap från ett annat land också."


Jag tycker att detta säger allt om Centerpartiet.


”Det är totalt ointressant om riksdagsledamöter har dubbla medborgarskap eller inte. Det gör varken människor mer eller mindre svenska för att de har medborgarskap från ett annat land också.”


Det innebär att Centerpartiet skulle tycka att det vore helt ok att alla ledamöter i t.ex Försvarsutskottet vore medborgare i t.ex Irak, förutom det svenska medborgarskapet. Hur många skulle ha förtroende för det Försvarsutskottet.


SOCIALDEMOKRATERNA

"Det är faktiskt rätt obehagligt. Det är väl en del i att märka ut och peka ut vissa som inte riktigt tillförlitliga. Det är väldigt obehagligt, rent fascistiskt tänkande. Det var bra att riksdagens utredningstjänst inte gick med på att spela med i det spelet", säger Morgan Johansson, S, ordförande för justitieutskottet


Det är verkligen bra att 7-klöverns företrädare talar om vad man anser om dubbla medborgarskap och att sitta i ”känsliga ” utskott i riksdagen, som behandlar mycket hemligstämplat material.

Det märkliga är också att ingen kommenterade samma motion under förra riksdagsåret, inte när den lämnades in, inte när den behandlades i utskottet, inte under debatten i kammaren och inte under voteringen i riksdagen. Här nedan kan du se resultatet av voteringen den 12 april 2012. Då var dödstyst i media.


 


En anledning till att riksdagens utredningstjänst inte kunde svara på frågan var att i folkbokföringen anges bara svenskt medborgarskap. Det är nämligen så att när en invandrare får svenskt medborgarskap så stryks uppgifterna om andra medborgarskap. Det finns endast i en historisk databas men den kan bara Skatteverkets personal komma åt. Visst är det finurligt att alla tidigare medborgarskap plockas bort ur det offentliga folkbokföringsregistret när någon får svenskt medborgarskap. Nu kanske mina läsare förstår varför det sitter så många ”svenska” medborgare i våra fängelser enligt offentlig statistik.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se