thoralf

Direktlänk till inlägg 20 november 2012

EXPRESSEN LETAR PÅ

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2012 08:15

Expressens David Baas har uppenbarligen ringt mig idag. Givetvis användare han dolt nummer, som alla andra oseriösa journalister. Som jag skrev i lördags svarar jag inte på samtal med dolt nummer. Istället har David Baas skickat sms och vill ställa frågor om några av de motioner som jag skrivit med Kent Ekeroth som medmotionär.


Expressens nästa giv är uppenbarligen att ifrågasätta de motioner som jag skrivit angående medborgarskapskrav eller liknande. Nu är jag inte det minsta orolig för att detta kommer i Expressen, det är bara positivt att fler kan läsa våra motioner. Förutsättningen är ju att de återges på ett hederligt sätt men det går väl knappast att förvänta sig av David Baas och Expressen.


David Baas har uppenbarligen blandat ihop motionerna eftersom han vill fråga om en motion om dubbla medborgarskap och vallagen. Men det är två olika motioner, bristande research?


Här kommer länkar till aktuella motioner och ytterligare några motioner som berör samma ämne.


Dubbla medborgarskap

Ändring av vallagen

Medborgarskapskrav för statsråd

Återkallande av medborgarskap

Begränsning av gratis tolktjänst


Skall bli intressant att se hur David Baas beskriver dessa motioner eller om det nu inte var en förevändning för att ställa andra frågor   


UPPDATERING!

Jag tycker personligen att frågan om vi har personer med dubbla eller kanske tredubbla medborgarskap i riksdagen är relevant. Om svaret är ja på frågan är det givetvis intressant att veta hur stor andel som har ett annat medborgarskap. Är det ´2, 10 eller 25 ledamöter?

Ställ dig frågan om det är lämpligt att en person med ryskt medborgarskap och svenskt medborgarskap sitter i riksdagens försvarsutskott?

Jag tror detta blir en aha-upplevelse för många av Expressens läsare! Jag tror en majoritet av Sveriges befolkning tror att detta krav redan finns för att kandidera till Sveriges riksdag.


OMRÖSTNING!


Jag har lagt upp en omröstning angående motionen om att personer med enbart svenskt medborgarskap skall kunna kandidera till Sveriges riksdag. I praktiken innebär det inte att någon utesluts utan att man måste avsäga sig ett annat medborgarskap innan man kandiderar till riksdagen, vilket inte är särskilt anmärkningsvärt om man vill verka i Sveriges riksdag.


Gå in och rösta i högermarginalen.


I våra nordiska grannländer, Danmark och Norge finns inte denna problematik då man inte tillåter dubbla medborgarskap. Detsamma gäller en lång rad länder.


Dessutom far Expressen och David Baas med falska uppgifter när man påstår att SD vill kartlägga ursprung. I frågan till riksdagens utredningstjänst ställs bara frågan om det finns ledamöter med dubbla medborgarskap. Inte ifrån vilka länder dessa kommer eller har medborgarskap i.


Vänsterpartist i Försvarsutskottet anser att jag är intelligensbefriad. Börjar ca 11:30 in i programmet.

Intervjun med mig upplever jag som klippt, jag saknar vissa delar av mina svar.


<br" alt="" />uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3dbroadcast%26id%3d4268544%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: 16.00 - 16.30 tisdag 20 nov 2012','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">

 
ANNONS
 
Ingen bild

Olandstoken

19 november 2012 17:46

Det blir att läsa lite motioner!

Här har vi något som Barometern döljer och det är att det är asylsökande barn som är ute och stjäl http://www.barometern.se/nyheter/oland/flasktjuvar-harjar-i-borgholm%283530151%29.gm

tänk om de kunde tala om ärligt vilka det rör sig om och inte på sitt vidriga sätt mörka allt skit som människohandeln för med sig.

Sparkraven i Borgholm innebär nu att barnen som börjar klass 6 kommer få gå på Slottskolan tillsammans med högstadiet och då frågar man sig hur kommunen har råd att driva en skola på Lundegård för asylsökande barn samt att utspisa dessa !

SD vinner mycket mark ju mer folket får se avigsidorna av asylindustrin, folk har även begripit att de som kommer hit är de med pengar som har råd att fly och de som flyr först i krig brukar vara de kriminella då dessa är just de med pengar.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 november 2012 17:49

@ Thoralf
Tror inte så mycket blir sagt innan han kommer in på Kent Ekeroth!

 
Ingen bild

von Moltke

19 november 2012 17:52

Blott det faktum att artikeln inte går att kommentera är en klar indikation på förövarnas främmande etnicitet.

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2012 17:52

Det är skrämmande att så många naiva PK-människor passar på att ta Eriks och Kents misstag till intäkt att spy så mycket galla över hela SD. Viggo Cavling och Marianne Djudic i TV4´s morronsoffa är bara ett exempel:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snackisar-med-vig
Att Soran Ismail under lång tid helt oemotsagd har fått hålla på att djävlas med Sverigedemokraterna har inte alls kommit fram i debatten.
Jag är rädd för att hela PK-etablissemanget tar chansen att kväva den så viktiga debatten om den helt horribla invandringspolitiken. Att så inte sker blir SD´s första viktiga uppgift när den värsta kalabaliken har lagt sig!
KÄMPA PÅ alla SD-hjältar!!!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snack

 
Ingen bild

Magentan

19 november 2012 18:02

@ Thoralf

Var mycket försiktig med all sorts kommunikation när det gäller David Baas och övriga Expressen-folket!!! Det kan ALDRIG komma något gott ur någon form av kommunikation med dessa. De VILL illa och de skriver illa om SD oavsett vad du har sagt eller skrivit till dem, och du får aldrig någon chans att bemöta deras vinklingar och lögner!

Oskrivet och opratat är bäst när det gäller all media, och i all synnerhet när det gäller kvällsblaskorna!

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2012 18:45

@Magentan Bra tanke och vädjan men betr. Thoralfs kontakter med media känner jag absolut ingen oro. Mitt intryck är att Thoralf är en riktig räv, som inte låter sig luras av några förrädare över huvud taget av "vad slag de vara månne"!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snack

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

19 november 2012 18:50

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är orolig över en kampanj som demokratiska krafter på nätet tagit initiativ till efter nämnda tidning, med den professionelle SD-hataren David Baas i spetsen, lanserat den smutsigaste kampanjen mot Sverigedemokraterna sedan valet 2010 då man prydde framsidan med en ihopknycklad SD-valsedel i rännstenen.
http://avpixlat.info/2012/11/19/thomas-mattsson-orolig-over-annonsorkampanj/

 
Ingen bild

Hacke

19 november 2012 18:53

Vilka bra motioner ni lägger! Tänk om vi hade seriös media i det här landet som förmedlade vad som verkligen händer i det politiska vardagsarbetet istället för att ägna sig åt häxprocesser. Då hade sd sannolikt gått mot egen majoritet vid det här laget.

David Baas är väl i lömskelag med Soran - som om det inte skulle räcka med var och en för sig.
Jag har svårt att se att det skulle vara tillfälligheter att just sd:s ärkehatare Soran är en centralfigur i detta spel. Misstänker starkt att det finns detaljer i det totala filmmaterialet som är avgörande i denna sörja.

 
Ingen bild

Sifo SD 8,5% enbart Skåne 17,2%

19 november 2012 19:03

I de 500 intervjuer som är gjorda efter den mediala publiceringen ser vi ingen direkt påverkan, men det kan ta längre tid för eventuella reaktioner att slå igenom. Hur det påverkar den långsiktiga bilden av partiet kommer vi därför att kunna veta först i kommande mätningar.

Partiet tar väljare från både moderater och socialdemokrater i samma utsträckning. Den största strömmen av nya väljare kommer från väljare som inte röstade i det senaste valet.

Partiet bygger nu upp ett mycket tydligt fäste bland de äldre väljarna. I gruppen 65 plus har man nu stöd av 10,1 procent. Partiet har ett betydligt större stöd bland män 13,1 procent, än bland kvinnor 3,9 procent. Partiet har ett starkt stöd bland LO-medlemmarna (11,6 %). De regionala variationerna i stödet för SD är mycket stora. I Skåne är stödet störst (17,2 %) och i Norra Sverige lägst (4,6 %).
http://www.tns-sifo.se/nyheter-och-press/2012/11/sd-i-stigande-trend-paa-ny-rekordnivaa/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 
Ingen bild

SDare

19 november 2012 19:42

Skriv vad ni tycker om Expressen på rejta.
http://www.rejta.se/omdome/588612/expressen?search_word=expressen

 
Ingen bild

Bojkotta möget

19 november 2012 19:45

Mejla PK-medias annonsörer!
Mejladresser,tips och länkar här:
http://www.exponerat.info/krossa-svensk-pk-media-genom-att-fa-bort-deras-annonsorer/

 
Ingen bild

Notarien

19 november 2012 19:46

David Baas vill naturligtvis "smeta" Ekeroths handlingar på Alfsson.
Har man skrivit motioner tillsammans så är det väl illa. Nu laddas det för att blanda in även Thoralf i drevet. Ännu en framgångsrik SD:are till rakning?

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

19 november 2012 19:49

Travkusken Åke Svanstedt bojkottar TV 4 p g a skitskriverier osv. Kanske SD borde agera som Åke. Bojkotta Expressen helt.

 
Ingen bild

Hycklarmedia

19 november 2012 19:53

Är präktiga "antirasisten" Per Gudmundson på SVD främlingsfientlig?

Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier

”Var femte invandrare från Irak och Somalia tagna för brott”. Det basuneras ut i Dagbladet, en av Norges stora dagstidningar (17/6). Statistisk sentralbyrå, norsk motsvarighet till SCB, har för första gången gjort en ordentlig sammanställning av brottsstatistik fördelat på härkomst, och det blir en del rubriker.

Invandrare från Norden, Västeuropa och Nordamerika begick brott i lägre grad än så. Men 10,4 procent av invandrarna från Östeuropa, 13,6 procent från Asien, 13,8 procent från Central- och Sydamerika och 17,8 procent av invandrarna från Afrika registrerades under samma tid för brott. Även invandrares barn hade högre brottsaktivitet än de norskättade, visar rapporten.

Ursprungsländer med högst procentandel gärningsmän var Marocko (18,1), Iran (19,4), Somalia (21,8) och Irak (23,6 procent).
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier_6272110.svd?utm_source=twitter&utm_medium=tweet&utm_campaign=20121119

 
Ingen bild

Tony

19 november 2012 20:12

Nämnde David Baas fick visst en fet och synnerligen
välförtjänt smäll på käften av Martin Thimell efter
en krogrunda!Ja sticker man ut näbben för mycket som
han brukar göra, så kommer nog detta att hända igen!

 
Ingen bild

adblock för alla

19 november 2012 20:14

Installera adblock och gör det NU! Du slipper all reklam i ett nafs:-)

Firefox
https://addons.mozilla.org/en-.

Chrome
https://chrome.google.com/webs.

Explorer
http://simple-adblock.com/

Opera
https://addons.opera.com/sv/ex.

Mac OS
http://safari-adblock.en.softo

 
Ingen bild

Brandos självmål

19 november 2012 20:20

Brandos video där dom ber alla Sverigedemokrater att hålla sig ifrån deras produkter då dom inte gör affärer med rasister.
http://www.youtube.com/watch?v=mzm4osyyXi4

http://www.alexa.com/siteinfo/brandos.se

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

19 november 2012 20:39

För er, som saknar Pär Ströms genusblogg, kan jag meddela att Tanja Bergkvist börjat skriva igen.
http://tanjabergkvist.wordpress.com/

 
Ingen bild

Lärare

19 november 2012 20:52

Brukar i vanliga fall köpa Expressen två ggr i veckan. Men nu är det slut med det.

 
Ingen bild

Ugglan

19 november 2012 21:09

Hoppas att du och Kent även i fortsättningen kommer att skriva motioner tillsammans. Inte alls bra det här, att Kent tagit en time out. Men omständigheterna tvingar väl honom till det.

 
Ingen bild

Nissolf

19 november 2012 21:14

Adblock har jag kört i flera år redan. När jag installerade adblock var det i första hand för att öka hastigheten vid nerladdning av sidor med mycket reklam och då speciellt reklam med "tunga" rörliga bilder. Nu gör ju adblock nytta på andra sätt också, som jag inte tänkte på då ;-)
Utmärkt ock gratis.

 
Ingen bild

Som sagt en kvinna för SD

19 november 2012 21:22

KRÖNIKA Jag måste le, vilken seger! Expressen och Aftonbladet med andra media har gjort en dundertabbe. Nu visar det sig att vi alla bara blir starkare när media lönlöst försöker störta oss med sitt fulspel. De försöker med sina gamla trollerikonster att lägga dimridåer, utöva sin makt, de sprattlar och vrider sig i sina försök. Det här sista mediadrevet har varit så genomskinligt att t.om de mest velande väljarna i marginalen inte tycks ha gått på det. Media med bl.a Bonnierkoncernen i spetsen börjar på allvar förlora sin forna makt.

Tillsammans med Jimmie Åkesson har vi alla visat vår styrka. Att ”trion” som schackpjäser fick offras var ledsamt men nödvändigt.
Läs hela här,mycket bra skrivit:
http://avpixlat.info/2012/11/19/efter-stormen/#more-39845

 
Ingen bild

Lotta

19 november 2012 21:38

@adblock för alla

Tack för tipsen om ad blocks. Kommer installera det på datorn. Vet du om det även finns till Safari eftersom jag surfar mycket på min iPhone och padda?

 
Ingen bild

Calle

19 november 2012 21:39

Tänk att få " bränna" denne Baas ordentligt. Hänga ut honom gällande allt, så han fick känna på sitt eget dyngspridande.
När det gäller kontakt med media gäller" Allt du säger kan vändas mot dig / partiet",därför bäst att inget säga, men det har Thoralf vetat länge upplever jag.

 
Ingen bild

Doktorn

19 november 2012 21:51

Ahonen har idag lockat 100 nya väljare till SD. Gå in på hans blogg och tacka honom du också!

 
Ingen bild

Hulda

19 november 2012 21:54

Thomas Mattson verkar svettas! Aktionerna mor annonsörerna har tydligen sakta börjat. Svinhugg går igen......

 
Ingen bild

adblock för alla

19 november 2012 22:17

@Lotta
Hittar inget gratis på nätet.

Detta alternativ kostar 7 dollar,sök själv annars lite på nätet.
http://cocoamug.com/adblock/index.html

 
Ingen bild

Humor

19 november 2012 22:56

Läs kommentarerna,skrattar så jag gråter.
http://www.rejta.se/omdome/1751914/brando%C2%ADs?search_word=brandos

 
Ingen bild

SEXPRESSEN

19 november 2012 22:58

ADBLOCK njae?
är det verkligen bästa draget här? om du inte klickar på annonserna i vnaliga fall gör du det inte med adblock heller? vad missar jag?
och mäter de antal visningar kanske de iaf mäts, är ni säker här?


iaf JÄRNRÖRSFILMEN, expressen säger det är fler filmer men är det inte EN film som de publicerar klipp ur?

de vill inte avslöja källan säger de för att konkurrenter inte skall få tillgång till filmen innan expressen är klar med artiklar etc. betyder det att de har ännu mer skit planerat?

har inte SD bra jurister i partiet? borde finnas ÅTSKILLIGT att ta upp emot media nu tycker jag?

 
Ingen bild

Funtaren

19 november 2012 22:59

Prata inte med svinet. Man får den respekt man förtjänar. Och han förtjänar noll.

 
Ingen bild

Lärare

19 november 2012 23:01

Ha, ha, Karlavagnens tema ikväll, - Det här är mitt land!
Hela mediaeliten har blivit riktigt "skogstokiga" nu.

Erik Almqvist påverkar!

 
Ingen bild

Katarina

19 november 2012 23:06

aftonlognen.se går också bra att använda sig av om man vill blåsa Aftonbladet på annonspengar.
För övrigt läste jag en teori, lika god som någon annan- att framlidne William Petzäll kan vara den person som försåg Expressen med filmen.
Detta skulle skett två veckor efter hans uteslutning.

 
Ingen bild

Det jäser i landet

19 november 2012 23:07

"Vi klarar inte fler flyktingar"
Nordanstig/Hudiksvalls Tidning Antalet asylsökande väntas öka drastiskt nästa år. Kommunerna uppmanas ta gemensamt ansvar, men i Nordanstig är det stopp.
– Det skulle bli tufft då vi redan har dålig ekonomi, säger Åke Bertils (S) ordförande i omsorgs- och lärandenämnden.

Nästa år väntas 54 000 personer söka asyl i Sverige, enligt Migrationsverkets prognos. Länsstyrelsen vill att kommunerna i Gävleborg nära fördubblar antalet asylsökande till runt 1380 personer 2013.

– Jag är tveksam till att ta emot fler, det kan bli ekonomisk kännbart för Nordanstig. Det skulle inte vara något problem om de fick jobb, men nu ser arbetsmarknaden ut som den gör med varsel. Kommunerna får ta jättestort ansvar, och om vi ska göra det vill vi att staten skjuter till mer pengar, säger kommunalrådet Stig Eng (C).
Även Kommunalrådet Monica Olsson (S) är tveksam:

– Om vi ska ta emot fler måste vi vara säkra på att vi har en organisation som klarar det, säger hon.

Bakgrunden är, enligt Migrationsverket, framför allt den svåra situationen i Syrien. Migrationsverket vädjar till kommunerna att bereda platser till asylsökande och deras anhöriga samt kvotflyktingar.

Nordanstig får ersättning för att ta emot runt 30-35 nyanlända om året för två år framåt.
– Vi kan inte höja vår kvot. Däremot har vi pratat om att öka andelen ensamkommande flyktingbarn då vi ser ett väldigt stort behov och har lättare att ge dem stöd än en stor familj, säger Åke Bertils.

Bente Sandström, arbetsmarknads- och integrationschef i Nordanstig, är däremot mer optimistisk till att ta emot fler asylsökande i kommunen.
– Jag har svårt att tänka mig att vi inte alls ska höja vårt mottagande nästa år. Det finns flera sätt det skulle kunna utföras på. Vi har ett bra internt samarbete så om vi får det uppdraget får vi hitta gemensamma lösningar, även med arbetsförmedlingen, säger hon.
http://helahalsingland.se/nordanstig/1.5306998--vi-klarar-inte-fler-flyktingar-

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 november 2012 23:37

Katarina : En kraftig inkomstökning borde kunna ses i deklarationen
Här handlar det sannolikt om minst en halv miljon i lön från tidningen
Gäller för övrigt alla andra också kring filmen

 
Ingen bild

Nissolf

19 november 2012 23:42

Det verkar vara full kalabalik på nätet i kväll med mycket folk och rapporter om hackning både hit och dit. Bäst att vara på sin vakt Thoralf: Ligg lågt, men full öppning på öron och ögon. Radar på.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

19 november 2012 23:56

Rekommenderar AdBlock. Har kört med den länge, skönt att slippa alla annonser förutom att det segar ner datorn, finns gratis nedladdning på nätet. Men inget hindrar att man kan skicka mail till annonsörer ändå..väldigt bra initiativ!

 
Ingen bild

Nissolf

20 november 2012 00:08

Senaste nytt från Jönköping.

http://www.jnytt.se/nyhet/51199/hotell-pa-rosenlund-blir-bostader-at-flyktingar

 
Ingen bild

Knappt rumsren satir

20 november 2012 01:50

Expressens krismöte när de får veta att SD går upp i SIFOs väljarbarometer
http://www.youtube.com/watch?v=_-4NN_bXRSw&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Bojkotta möget

20 november 2012 03:28

Här hotar Expressens ledarskribent Isobel Hadley-Kamptz Fria Tiders annonsörer med negativ uppmärksamhet om de inte slutar annonsera. En odemokratisk – men effektiv – metod för att tysta meningmotståndare.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är sur på Fria Tider eftersom vår ledarbloggare Oscar Lind har föreslagit att läsare som är missnöjda med kvällspressens kampanjer mot invandringskritiker borde kontakta företag som annonserar i Expressen, Aftonbladet och annan öppet SD-fientlig press, och hota dem med bojkott. I en insändare i Fria Tider idag föreslog en annan läsare att man borde skriva omdömen om Expressens annonsörer på konsumentsajter som Rejta, Reco och Prisjakt för att på så vis se till att den som väljer att annonsera i Expressen direkt drabbas av negativ marknadsföring som med god marginal neutraliserar värdet av att annonsera i tidningen.

Han fortsätter med att hylla den tidigare Expo-medarbetaren David Baas, som låg bakom Expressens avslöjande om SD-filmen. Därefter fördömer Mattsson Fria Tiders agerande.

– Expressen låter sig förstås inte påverkas av hot, säger han till Expressen.

Tyvärr glömde Thomas Mattsson att berätta varifrån vi hämtade inspirationen till vår ledare om annonsbojkott – nämligen från Expressen själva och från deras vänsterextrema samarbetspartner Expo. I flera år har Expressens ledarredaktion satt press på Fria Tiders annonsörer och efter påtryckningar från Expo har flera seriösa aktörer fått vika sig. Bland annat har Google – vars AdSense-program syns på nästan alla kontroversiella sajter i utlandet och som har ett de-facto monopol på annonsering i Sverige – blockerat Fria Tider efter att Expo kontaktat enskilda annonsörer och frågat varför de annonserar på en ”hets- och hatsajt”. Ett beteende som uppskattningsvis har kostat Fria Tider runt en halv miljon kronor i uteblivna intäkter genom åren.

Trakasserierna begränsar sig emellertid inte till annonsbojkott. Bonnierkoncernen (där Expressen ingår) hotar numera enskilda fotografer med uppsagda kontrakt och svartlistning i Sydsvenskan och Scanpix (som Bonnier äger) om fotograferna säljer bilder till Fria Tider. När vi för några månader sedan fick in över 50 000 kronor i donationer som vi till stor del tänkte köpa bilder för, fick vi kalla handen från Scanpix. När vi vände oss direkt till enskilda fotografer uppgav dessa att de hotats av Bonnier och därför inte kunde sälja bilder till oss. ”Jag tycker inte att ni är oseriösa, men jag måste som du förstår lyssna på mina största uppdragsgivare”, meddelade en skånsk fotograf nyligen i ett mejl till undertecknad.
http://www.friatider.se/att-smaka-pa-sin-egen-medicin

 
Ingen bild

Stor humor

20 november 2012 06:28

Expopressens senaste scoop

niklassvensson FLASH: Expressen avslöjar: SD begärde kartläggning av riksdagsledamöternas medborgarskap. Läs mer på expressen.

 
Ingen bild

Ludvig

20 november 2012 07:18

Svarar inte heller på samtal med dolt nummer. Är dom så oseriösa finns ingen menig att tala med dem.

 
Ingen bild

Ugglan

20 november 2012 07:48

Idag skriver DN om den här motionen om dubbelt medborgarskap. Rena krigsrubrikerna. Och dom påpekar särskilt den här incidenten med järnröret. DN anser att det är relevant.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

20 november 2012 07:49

Läst motionerna och instämmer till fullo. Mailat David Baas expressen och ifrågasatt rubriksättning och vinkling av artikel, även uttryckt min åsikt om deras objektivitet som borde ligga till grund för deras journalistik istället för detta hatdrev. Vad det gäller att man bör innehaft 10 års medborgarskap innan man kan bli invald i Sveriges riksdag och ej dubbla medborgarskap borde vara en självklarhet, man kan inte sitta på två stolar samtidigt!

 
Ingen bild

Arkngt

20 november 2012 08:12

Ett tips för framtida skrivelser: det stavas inte "innehatt" utan "innehaft". Deprimerande att se nivån på svenskan hos riksdagsledamöter (och inte bara SD:are för den delen).

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 08:31

Arkngt : Hur ser du på svenska skolan kollaps i Smedby Barkestorpsskolan klarar 59 % antagning till gymnasiet.
Vilket bedömmer du vara värst för Kalmar/Sverige

 
Ingen bild

charlotten

20 november 2012 08:33

Självklart ska riksdagsledamöter ha svenskt medborgarskap, inte få ha dubbelt medborgarskap i ngt annat land. Det trodde jag redan var förbjudet. Skäms på de som inte har stoppat detta!
Det är väl helt självklart att man har ETT medborgarskap, dvs svenskt om man ska företräda Sveriges demokrati?

 
Ingen bild

Jenny

20 november 2012 08:41

Akrngt, jag har själv en innehatt och en utehatt...vad är problemet?
Huvudsaken är att man inte fryser om huvudet. ;-)

 
Ingen bild

Janne

20 november 2012 08:51

Den begärda kartläggningen har hittills varit okänd för de andra riksdagsledamöterna eftersom RUT-uppdragen lyder under sekretess.
Så skriver Expressen.
Då undrar jag: Hur fick då Expressen tag på brevet?
Hur kan Expressen få ta del av sekretessbelagt material? Men inte de andra riksdagsledamöterna?

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

20 november 2012 08:57

Är fast och fullt övertygad om att de flesta svenskar inte vill ha folk i riksdagen med dubbelt medborgaskap. Verkar som många både inom media, politiken, bankfolk, ekonomer osv lever längre och längre från verkligheten. Fick flera bra exempel på detta i vetenskapens värld i tv 2 igåg. Mycket sevärt program. Och att Sverige har en husbubbla är lika säkert som amen i kyrkan. Får för mig ibland att vanligt folk ser vad som är på gång långt för andra i sina palats i Stockholm etc. Min bedömning är kanske att ekonomerna borde syssla mer med mikroekonomi är makro och lägga in finanssektorn i kalkylerna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 november 2012 09:03

Senaste Växjö nytt från "M-toppen"

Ovanligt mycket att läsa i DN idag. Sd dominerar fortfarande. Det är klart att partiledaren har mycket att städa upp i den kultur som råder i partiet. Och precis som i Ny Demokrati är det mycket drägg som dras till ett sånt parti. En hel del människor som saknar både bildning och utbildning, rättshaverister, personer som inte fått vara med i andra partier. Och en och annan vettig person som ifrågasätter omfattningen av vår flyktingpolitik. Men som ofta ifrågasätter det mångkulturella samhället som idé. Sympatisörerna är frustrerade människor som inte känner igen "sitt" Sverige. Som är rädda för modernitet och utveckling. Och det blir inte bättre av korkade sosseförslag från Alvesta som vill att vi skall lägga lovdagar efter islam. Jag kunde på förhand säga att imamen skulle avvisa detta. Ett sådant förslag kan bara ge sd fler sympatisörer! Och tyvärr tror jag inte att veckans turer kring sd ger något stort ras i opinionen. Grundkänslan är att hela det etablerade samhället inklusive media gör allt i alla lägen för att baktala sd. De blir martyrer.

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/874

 
Ingen bild

Lars Rosén Sd KALMAR

20 november 2012 09:04

Läs Johan Cronemans krönika. Sågar Anna Hedemo vid fotknölarna.

 
Ingen bild

Medborgaren

20 november 2012 09:04

Svenska försvaret arrangerar en 10-veckorskurs för ickesvenskar i Halmstad. När jag gjorde värnplikten vaktades regementen dygnet runt mot utländsk invasion.............
Känns lite sådär att ha ägnat ett år av sitt liv att i ur o skur lära sig vakta o försvara Sverige!
Något tycks ha hänt, blir ej heller efter rådande samhällsklimat förvånad om dessa 10-veckorsmilitärer blir generaler allihop!
Vad blir nästa steg? Skatteverket eller våra skolor kanske anställer 25.000 somalier som visserligen är analfabeter men kommer få en 10-veckorsutbildning................

 
Ingen bild

Åke, Västervik

20 november 2012 09:08

Rekomenderar att ni går in och tycker till på dagens Webfråga:

http://www.vt.se/

Frågan lyder: Tror du att tumulten inom Sverigedemokraterna har betydelse för valet 2014?

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 09:11

Det är inte så förbaskat länge sedan Sverige accepterade innehav av dubbla medborgarskap. Oj, vilket rasistiskt land Sverige i så fall måste ha varit då, för att inte tala om vilka rasistiska partier som satt i riksdagen...

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

20 november 2012 09:13

Känner jag svensken rätt så säger många så här vid köksbordet: Hur faen kan man få ha dubbelt medborgaskap och sitta i riksdagen. ETT stort tack till EXPRESSEN för att ni talar om för svenska folket hur illa det står till i konungariket SVERIGE:

 
Ingen bild

gulafaran

20 november 2012 09:20


förklara för en oinsatt varför ville ni detta? vad är poängen sas?
-" Sverigedemokraterna ville registrera vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap. Sedan la de förslag om att dessa personer inte ska vara valbara." -nyheter24.se

 
Ingen bild

Ugglan

20 november 2012 09:23

Jag hade ingen aning om att det gick att ha dubbla medborgarskap som riksdagsman. Skrämmande hur det har blivit i Sverige.

 
Ingen bild

Lundabo58

20 november 2012 09:25

Det är ju en självklarhet att de som sitter i riksdagen och stiftar lagar endast ska ha svenskt medborgarskap o inte kunna misstänkas för dubbla loyaliteter. Om det anses "fascistiskt" av media så är jag väl fascist.

Svarar f ö inte heller på dolt nummer.

 
Ingen bild

Bertil

20 november 2012 09:35

Man kan tycka att om man skriver en artikel så bör man informera läsaren om viss bakgrundsfakta. I det här fallet att Sverige tidigare hade en sådan vallag och att förslaget i stort är en återgång till detta. För bästa vinkling och möjlighet att scoopa luft undanhåller textförfattaren detta, det luktar journaliskit lång väg.

 
Ingen bild

Stefan A.

20 november 2012 09:37

Morgan Johansson (S) tycker att det är ett rent fascistiskt tänkande om väljarna får reda på vilka medborgarskap kandidaterna till riksdagen har,hur tänker han då? vad är det för hemligheter han vill dölja?

 
Ingen bild

Jenny

20 november 2012 09:38

Såg Mona Sahlin i tv:n igår. Inte konstigt at det går utför med Sverige. Sååå naiv och det är ju också resten av dessa proffstyckare som sitter och kliar varandra i Tv:n. De tävlar om att vara snällast och skänka bort andras pengar. Det är egentligen inte snällhet, utan en slags ondska.
Min farbror kunde ha fått en medicin som skulle ha räddat hans syn, men den var tydligen för dyr. Likaså har jag hört talas om canserpatienter som inte fått rätt medicin, pga att det fattas pengar.
Det är detta ni måste trycka på inom Sd och som jag hörde Jimmie säga :"det finns inget penga-träd i Mona Sahlins trädgård"

 
Ingen bild

Jenny

20 november 2012 09:49

Naiviteten genomsyrar hela det svenska samhället!!!
Det är väl ändå självklart att om man sitter i riksdagen och bestämmer över oss, så skall det inte finnas några tveksamheter om att man företräder svenska intressen, endast!!
Allt annat är att sälja ut Sverige.
Hur blev samhället så fruktansvärt upp & ner??

 
Ingen bild

Malte

20 november 2012 10:00

Har inte Ekeroth dubbla medborgarskap?

 
Ingen bild

Bo Karlsson, SD Västervik

20 november 2012 10:07

Givetvis är det mycket positivt att en motion mot dubbla medborgarskap hos riksdagsmän uppmärksammas, och att man försöker ta reda på hur många dessa är. Dubbla medborgarskap är dubbla lojaliteter och en riksdagsmans hela lojalitet skall finnas med det land han eller hon är satt att styra.

 
Ingen bild

Thoralf A

20 november 2012 10:26

Tack Bosse K och alla andra som uppenbarligen förstår frågeställningen.

 
Ingen bild

Medborgaren

20 november 2012 10:45

Utmärkt att Ex-pressen går i taket när det gäller dubbla medborgarskap!
Detta måste givetvis förbjudas, man ska bara kunna vara medborgare i ett land.
Dessutom beviljas ju svenskt medborgarskap alldeles för lättvindligt, det borde vara krav på att man vistats och arbetat minst 10 år i landet för att medborgarskap överhuvudtaget skulle vara aktuellt. Bidragstagare får givetvis inte medborgarskap!
Men man blir inte förvånad över något numera i ett land där illegala invandrare får gratis sjukvård o skolor till sina avkommor...........

 
Ingen bild

Hacke

20 november 2012 10:45

Expressen börjar bli rent patetisk. När smutskastiningsammunitionen är slut tar man till ren självdestruering. Detta är ju rent kontraproduktivt. Trots att man i sedvanlig ordning undanhåller viktig information är jag övertygad om att en stor majoritet tycker sd-motionen är fullständigt relelvant.
Ännu ett självmål av svensk slaskmedia där hatet tycks ha tagit fullständig kontroll över förnuftet.

 
Ingen bild

Martin

20 november 2012 10:52

Många har inte den blekaste aning om att det är tillåtet med dubbelt medborgarskap för riksdagsmandater, att alltså sitta i Sveriges hösta beslutande församling och samtidigt ha lojalitet med främmande makt. Därför är det bra att expressens granskning av saken visar att sju av åtta riksdagspartier anser detta vara helt i sin ordning. Jag tror att många kan sätta detta i relation med vad man upplever är allvarligt vanstyre, samt varför vissa partier har så lätt att ta order från Bryssel etc.

Jättebra motion!
Skrämmande att det krävdes riksdagsinträde, en haussad skandal, osv, tills folk skulle få veta detta om dubbelt medborgarskap för riksdagsmandater. Massmedia är verkligen en sorglig samling.

Kör på Thoralf, du har just visat ett exempel på hur enormt viktig din politiska gärning är!

 
Stefan K

Stefan K

20 november 2012 11:03

Jag tror att desperationen på Expressens redaktion börjar bli påtaglig, men intet ont anande så ger de SD mer reklam. Det här var faktiskt inte något jag kände till, men nu vet jag.

Fascism säger Morgan Johansson (S) och vill inte förklara att detta med "kartläggning" är något Expo ägnar sig åt i sin dagliga verksamhet. I Expos styrelse finner vi Mona Sahlin, Johanssons partikollega och förra partiledare.

Nu när jag vet att riksdagspolitiker kan ha dubbla medborgarskap, ställer sig frågan om jäv och dubbla lojaliteter. Detta ha ju behandlats i domstolarna de senaste veckorna.
Kan man ta beslut i frågor där man har eller har haft ett egenintresse?

Sitter man i Sveriges riksdag tar man varje dag beslut som påverkar landet och dess medborgare. Om man då sitter på dubbla stolar och har ett medborgarskap i ett land som man ska ta beslut om, är det särskilt lämpligt och finns det inte lojalitetsbekymmer i detta fall?

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Dille

20 november 2012 11:04

Det har sagts tidigare och bör sägas igen: DN kultur är en kommunistisk kamporganisation.
I dag finns en artikel där det öppet anges att Agendas uppdrag är partipolitiskt och att Anna Hedenmo misslyckats i detta uppdrag, att krossa Jimmie Åkesson.
Det var alltså inte fråga om debatt eller service till tittarna! Nej agendan var helt kommunistisk!
Skrämmande!
Läs artikeln:
http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-agendas-och-anna-hedenmos-kris-var-varre-an-jimmie-akessons
Märk att det öses beröm över Åkesson, välförtjänt beröm.

 
Ingen bild

Stenborg

20 november 2012 11:22

Jag vill bara skriva, att jag tycker att ni har helt rätt i att det inte bör finnas folk i riksdagen, som sitter på dubbla medborgarskap.
Det må vara att människor kan ha dubbla medborgarskap, men någonstans måste gränsen dras.

 
Ingen bild

Daniel

20 november 2012 11:36

För inte slå länge sedan var det ett väldigt rabalder i pressen om nämndemän i rättegångar som suttit med i polisnämnder och anklagats för jäv. Det förefaller vara betydligt högre krav på nämndemän än riksdagsmän...

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 november 2012 11:54

Tänk att Expressen och AFTONBLADET inte kommit på att dom är delaktiga i en reklamkupp för att sprida information om Sverigedemokraterna till en större del av Svenskarna.

Och när dom kommer på det, så försöker dom troligen skicka en reklamfaktura, men gör med den som dom gjorde inför valet.
Släng den i rännstenen och trampa på den

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

20 november 2012 12:03

Skulle vara intressant att veta, hur andra länder ser på detta med dubbla medborgarskap för parlamentsledamöter. Det kan väl utredningstjänsten ta reda på. Eller är det också fascistiskt, månntro?

 
Lassekolja

Lassekolja

20 november 2012 12:07

Betr. Excessens senaste "avslöjande", ja, Kent´s och Thoralf´s motion om dubbla medborgarskap, framställdes i Svt´s "Gomorron-nyheter som ett avslöjande trots att vem som helst sedan en tid kunnat läsa motionen på ett antal nätsidor.
När "avslöjas" att svenska skol-/tonårsflickor sedan länge, dagligen kallas "Svennehora" av företrädesvis invandrarslynglar? Tänk vad svenska folket kommer att bli förvånade!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#helgens-snack

 
Ingen bild

Essendon

20 november 2012 12:14

Expressens redaktionsmöte....
http://www.youtube.com/watch?v=_-4NN_bXRSw

 
Ingen bild

Hacke

20 november 2012 12:14

@ Dille

Croneman spyr sitt missnöje över pk-medias utvalde skarprättare.
Han ville inte ha en dialog och utfrågning, han ville se blod och avrättning. Vad besvikna han och övriga etablissemang måste blivit när Åkesson elegant gled förbi på slaskpressens taffligt gillrade fällor.
Sanningen brukar segra och saker falla på plats i det långa loppet - det trodde jag t o m kultureliten på DN hade kläm på.
Snyt dig och försök att stappla dig vidare i pk-träsket Croneman.

 
Ingen bild

Medborgaren

20 november 2012 12:21

Även Dagens Industri krattar manegen åt SD! Märkligt att en affärstidning nedlåter sig till en sådan dravelartikel som idag publiceras, givetvis får ingen kommentera skiten så det säger allt!
Men det är ju helt fantastiskt så mycket gratisreklam som SD får varje dag i slaskmedia, dessbättre begriper inte slaskjournalisterna att vanligt folk tycker precis tvärtom mot det som slasktidningarna skriver. Folk har vaknat nu och blir bara förbannade på slasktidningarna, SD får mängder med nya anhängare varje dag.

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 12:22

@Carl Sjöberg
Här finns lite information om hur olika länder ser på det här med dubbelt medborgarskap. Det handlar förvisso inte specifikt om parlamentsledamöter, men mindre strikta krav för dessa är inte troligt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_citizenship
Sen så måste man ta det här med ett accepterande av dubbelt medborgarskap med en nypa salt, för ta USA som ett exempel. USA är ett utpräglat invandringsland och det finns inget som förbjuder dubbelt medborgarskap för t ex senatorer eller guvernörer(Arnold är både amerikan och österrikare), men för många tjänster inom statsförvaltningen så krävs det en viss säkerhetsklassificering, och ett dubbelt medborgarskap kan utgöra grund för att man inte erhåller denna. Således kan man ställa frågan hur pass accepterat det egentligen är med dubbelt medborgarskap i USA.

 
Ingen bild

adfasdfa

20 november 2012 12:48

Dubbelt medborgarskap är ett nytt påfund, åtminstone för Sverige, och det borde inte tillåtas alls.

(Detta skrivs av en person med flera familjemedlemmar som har dubbelt medborgarskap.)

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 12:51

@ Katarina
Moralen hos denna tidning Expressen är så låg, att jag inte skulle bli ett dugg förvånad om det förhåller sig så. Finns dock en del som motsäger detta, bl.a de höga doser i kroppen av legalt utskriven medicin som troligtvis var dödsorsaken.

@ Lars Rosén
Då du hänvisar till något eller vad någon skrivit som till exempel: "Läs Johan Cronemans krönika. Sågar Anna Hedemo vid fotknölarna." Vi vet nu inte var vi skall läsa mer om detta, eftersom du sällan brukar ange URL till ditt "källmateriel" i dina kommentarer. Du är inte ensam om detta och jag uppmanar därför även andra att tänka på detta. Onödigt att de som blir intresserade och vill läsa mer, skall behöva Googla för kunna ta del av det som berörs.

 
Ingen bild

Thoralf A

20 november 2012 13:01

Carl Sjöberg

Jag har ställt flera frågor till riksdagens utredningstjänst bland annat hur det fungerar i andra länder. Men det vill inte Expressen kännas vid.

Kom ihåg att många länder inte tillåter dubbla medborgarskap?

 
Ingen bild

SD påverkar

20 november 2012 13:04

@gula faran

Motion 2012/13:Sk413
Dubbla medborgarskap

Mer om motion 2012/13:Sk413
Motion 2012/13:Sk413 (doc, 53 kbyte, nytt fönster)

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att dubbla medborgarskap ska visas vid förfrågan hos folkbokföringen även för personer med svenskt medborgarskap.
Motivering

Den 1 juli 2001 fick Sverige en ny medborgarskapslag som innebär att dubbelt medborgarskap tillåts. I praktiken innebär det att det inte är något hinder att inneha tredubbla medborgarskap eller ännu fler medborgarskap.

I Sverige registreras idag endast dubbla eller flerdubbla medborgarskap för personer med icke svenskt medborgarskap i folkbokföringsregistret. Om en person med utländskt medborgarskap erhåller ett svenskt medborgarskap döljs alla uppgifter om annat medborgarskap som ”tidigare uppgifter” i folkbokföringen och är därmed svåråtkomliga. En mycket märklig hantering hos folkbokföringen som i sin tur kan leda till problem och svårigheter för andra myndigheter.

I samband med EU-valet uppstod problem med i vilket land personer med dubbelt medborgarskap inom EU skulle rösta. Det visade sig att personer kunde rösta i flera länder eftersom ingen myndighet hade kontroll över detta.

En myndighet som skulle ha nytta av att känna till uppgifterna om dubbla eller flerdubbla medborgarskap kan vara Skatteverket. Andra myndigheter kan vara Försäkringskassan eller kommuner för att kontrollera inkomstuppgifter för att kunna beräkna och kontrollera utbetalningar av bidrag. Med anledning av ovanstående anser vi att dubbla eller flerdubbla medborgarskap skall visas vid förfrågan till folkbokföringen även för svenska medborgare som innehar dubbla eller fler medborgarskap.

Stockholm den 2 oktober 2012

Thoralf Alfsson (SD)

Kent Ekeroth (SD)

 
Ingen bild

SDare

20 november 2012 13:10

Stefan.K
Läs vad Thoralf fann i Bonniers eget lexikon ang zigenare. Okey att detta var 1948, men hets mot folkgrupp är det i allra högsta grad. Gammalt blir som nytt i Expressen, förutom egen skit då. Någon skillnad på 2,5 år eller 60 år förstår inte jag. När får vi läsa om denna diskriminering i slaskblaskan?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/11/17/9009511-babbe-liten-gosse/

 
Ingen bild

Rune

20 november 2012 13:15

Vill bara meddela att jag alldeles nyss för tio minuter sedan svarade på en ny undersökning från You Gov. Partisympatier och en del detaljfrågor kring detta.

 
Ingen bild

Förbannad medborgare

20 november 2012 13:16

JÄVLAS INTE med svenskarna!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jCN8uJpaqJM#

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 13:19

Expressen är för roliga. Idag gör man ett stort nummer av Thoralfs motion om medborgarskap. Samtidigt skriver man att orsaken till att Schlingmanns avgång beror besvikelsen över att aldrig ha fått bli minister. Man "glömmer" dock nämna orsakerna till detta. Den svenska regeringsformen ändrades 1/1-2011 och då tog man bort det gamla kravet på 10-åringt medborgarskap för att få bli minister. Schlingmann var inte svensk medborgare, utan tysk, vilket uteslöt honom som en ministerkandidat innan grundlagsändringen.

 
Ingen bild

SDare

20 november 2012 13:24

Trycket blev antagligen för stort på rejta. Går inte att skriva eller läsa något negativt om Expressen längre :)

http://www.rejta.se/omdome/588612/expressen?search_word=expressen

 
Ingen bild

fjkfghj

20 november 2012 13:27

Schlingmanns avhopp:

Han är väl smart nog att hoppa av nu för att inte senare anklagas för att vara mannen som låg bakom De Nya Moderaternas katastrofala valresultat 2014.

Detta skrivs av en medlem i Moderata Samlingspartiet, som alltså är något annat än det elände som Schlingmann-Borg-Reinfeldt har skapat och står för.

 
Ingen bild

Majoren

20 november 2012 13:33

Är detta verkligen sant att det sitter en Somalisk medborgare som dessutom är islamist i våran riksdag med uppdrag i försvarsutskottet,om så är fallet varför har jag inte läst om detta i våra kvällstidningar?

 
Ingen bild

Sknepåg

20 november 2012 13:43

Från SVTText i dag: "SD ville kartlägga riksdagsmän

Sverigedemokraterna ville kartlägga
vilka riksdagsledamöter som har dubb-
elt medborgarskap, skriver Expressen.

Senare lämnade SD-ledamöterna Kent
Ekeroth och Thoralf Alfsson en motion
som ville förbjuda personer med dub-
belt medborgarskap att bli riksdags-
ledamöter. Riksdagens utredningstjänst
sade dock nej till utredningsbegäran.

-Det är väldigt obehagligt, rent
fascistiskt tänkande. Det var bra att
riksdagens utredningstjänst inte gick
med på att spela med i det spelet,
säger Morgan Johansson (S), ordförande
för justitieutskottet till Expressen.

En begäran om att få veta vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap kallar Morgan Johansson (S) för ett fascistiskt tänkande. Vad i h-e är det som pågår i huvudet på 7-klöverns riksdagsmän? Och dessutom hur kan riksdagens utredningstjänst neka att utföra detta?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 14:47

Skånepåg : För stod det förbjudet för utlänska medborgare att vistas i området vid militära platser. nu skall försvaret via arbetsförmedlingen rekrytera folk med utlänsk bakgrund ?

Riksdagen i Sverige bör se ut som Danmark och Norge inga dubbla medborgarskap barnsligt enkelt, sedan får Ruger Habbabe tjoa hur mycket han vill på Twitter,han är inkryssad säger han, tänk om han är inkvoterad?
Framförallt så måste man få ha den åsikten utan att bli kallad för facist
Precis som Lars Rosen skriver är det vad som sägs i folkhemmen som gäller inget annat.
Sedan bör nog SD överväga att bryta all kontakt med Expressen för all framtid, Sverigevänner förstår varför dom andra kan kvitta för dom röstar inte på SD ändå.

Gubben o Gumman skriver som frisående Sverigevänliga journaister utan koppling till Alfsson,SD ej heller Inte rasist men...snart hela Sveriges favoritkille.

 
Ingen bild

SD har rätt

20 november 2012 14:51

Intressant och tänkvärd kommentar lånad från Thoralfs klimatinlägg.

salkcin

Tisdag 20 nov 10:26

Att ha dubbla medborgarskap är som att ha två bilar. Du kan alltid använda den andra om den första är trasig eller om den har bättre funktioner.

Så med dubbla M har du inte nödvändigtvis det lokala M som första intresse. "Om jag inte får bra pension i land X kan jag alltid dra till Y".

Expressens "anti-SD"-attack slog tillbaka på Expressen. Varför?
Medelsvensson kanske känner någon som sitter i Kommunfullmäktige eller Kommunstyrelsen, och där måste du vara skriven i kommunen för att få vara med. Du är kommunmedborgare i en kommun och kan inte vara det i två olika kommuner. Logisakt sett borde det gälla "högre upp" i pyramiden, alltså att de i Riksdag/Regering bara får vara medborgare i det land de är satta att styra.

Rent teoretiskt skulle det kunna vara jäv. Du är med och beslutar om handelsavtal med "utlandet" du också är medborgare i.

 
Ingen bild

Det jäser i landet

20 november 2012 15:00

Ny folkpartist i blåsväder: "Mångkultur gör oss sjuka"

Folkpartiets gruppledare Göran Benedicks har avgått efter att ha ljugit till Nyheter24. Nu har en av hans närmaste kollegor också skrivit rasistiska kommentarer, kan sajten alliansfrittsverige.nu avslöja. 14:35

GNESTA. Nyheter24 har tidigare rapporterat om Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta, som avgick efter att ha ljugit. Nu är även en av hans kollegor i blåsväder.

"Ett mångkulturellt samhälle är ytterst psykiskt påfrestande för en individ eftersom du aldrig riktigt kan veta hur reaktionerna blir. Du vet aldrig när och hur du kan bli attackerad, rånad, misshandlad eller – om du är kvinna – våldtagen".

Så skrev folkpartisten Göran Lundbom, 58, ersättare i Gnesta kommun, på sin blogg. Samtidigt kan sajten alliansfrittsverige.nu avslöja att han varit inne och kommenterar på flera rasistiska sajter.

 
Ingen bild

Axel

20 november 2012 15:01

Detta har jag missat. Trodde faktiskt inte att detta med dubbla medborgarskap var möjligt för en riksdagsman.!!!!!

 
Ingen bild

Ugglan

20 november 2012 15:04

Expressen drevar vidare, dom ger sig inte. Den här sjuka järnrörs teorin ältas så man blir bara trött på hela skiten. Expressen har väl ingen kunskap om vad typ av rör det var frågan om. Kan ju lika gärna ha varit lättmetall i rören, och då var det väl inte så märkvärdigt. Klart som fan att det låter bättre med järnrör än pinnar av lättmetall när Expressen beskriver verkligheten.

 
von Moltke

von Moltke

20 november 2012 15:08

Mååånas stoltaste ögonblick var tydligen inte när hon ansåg sig ha gjort något bra för svenskarna, utan för utlänningarna.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article15806256.a

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 15:12

@ Gubben och Gumman
Minns framförallt dessa skyltar, som det fanns gott om i den Blekingska skägården.

Expressen verkar minst sagt skakad. Jisses vad man drar på i dag på nätupplagan och vinklar om "de tre musketörerena". Nyhetstorka eller man fösöker ett sista försök att uppnå det som man misslyckades med i den första "omgången".

Håller f.ö med om att Sd bör bryta alla kontakter med Expressen och dessutom satsa på Webb-TV. Tror att detta ligger i framtiden.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

20 november 2012 15:20

till skåepåg:Ursäkta att jag inte uppgav källan.

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 15:33

@ Moderat Islamst javisst
Efter att ha sett videon
https://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk
kan man verkligen undra vad denna sopa och hans ideologi/religion har att tillföra Sverige? Absolut ingenting!

 
Ingen bild

Nogger black

20 november 2012 15:40

Stockholm/TT
GB glass återkallas
Unilever återkallar vissa förpackningar av GB-glassen Favorit, eftersom eftersom chokladen i dem visat sig vara rasistisk.
http://ekuriren.se/nyheter/sverige/1.1614517-favoritglass-aterkallas

 
Ingen bild

Farbror grå

20 november 2012 15:43

En SD begäran om att få veta vilka ledamöter som har dubbelt medborgarskap betecknar riksdagsledamot Morgan Joansson (S) som "farcistiskt"

Med detta uttryck blotar MJ avgundsdjupa kunskapsluckor.Farcism är något som Italiens dåvarande diktator praktiserade i Italien under 1930 och 40-talet...sich!

Åsiktsregistreringar är något som framför allt olika socialdemokratiska regeringar ägnat sig åt.

SÄPO fick regeringsuppdrag att exempelvis åsiktsregistrera kommunister vilka sedan betraktades såsom "demokratiskt opålitliga. Många fick yrkesförbud

 
Ingen bild

Farbror grå

20 november 2012 15:47

Serietidningen Fantomen r att betrakta som "rasistisk".Det förekomer i serien pygméer som lever intill Fantomnes boning "Döskallegrottan"

Eller när skall PK-media med den lumpna slaskpressen som förtrupp ge sig på böcker och serier som handlar om cowboys och indiander.

Något har blivit mycket sjukt i det gamla Sverige!

 
Ingen bild

w-son

20 november 2012 15:50

Jag har kollat runt lite bland goda vänner med ursprung från andra länder - samtliga anser det vara en självklarhet att om man sitter i riksdagen skall man enbart ha ett medborgarskap - ett svenskt sådan.
Det är ju uppenbart att det finns en risk för att intressekonflikt eller jävssituation uppstår - något man alltid och i alla andra sammanhang ser till att undvika. Det behöver ju inte bara vara att svenska intressen kan stå i ett motsatsförhållande till ett annat land utan det kan ju även gälla vid konflikter mellan olika länder där olika riksdagsledamöter själva är medborgare och har intressen.
Om man inte inser så självklara förhållanden så är man inte lite korkad.

Det är ju inte länge sedan utlandsfödda och även våra nordiska landsmän inte ens fick komma i närheten av militära skyddsområden i t.ex Stockholm skärgård. Numera, däremot är det ju ett krav att man har utomeuropeisk bakgrund för att ens bli anställd inom försvaret. Hur upp och ner har inte vårt samhälle blivit. Ur led är tiden.

 
Ingen bild

Mussekramare

20 november 2012 15:56

Gunilla sparkar sin obekväma rasistiska och icke PK far,multikulti har ännu ett dyrbart offer."Även du min Brutus"

Östran stuvar om
Bo S Persson slutar skriva för Östran. Ledningsgruppen minskar från fyra till tre tjänster.

Efter bråket slutar Bo S Persson skriva krönikor för Östran/Nyheterna.

– Det var ett felbeslut som vi nu rättar till, säger tidningens ansvariga utgivare Gunilla Persson.

Ny krönikör på Östran/Nyheterna blir Kifah Qasem, politiskt flykting från Irak och Kalmarbo och filosofistudent sedan 2001. Han ska skriva om filosofiska frågor, om islam vs västvärlden och hur han och andra sekulariserade muslimer försöker göra sin röst hörd, enligt Gunilla Persson.
http://www.medievarlden.se/nyheter/2012/11/ostran-stuvar-om

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 16:07

@ w-son

"Numera, däremot är det ju ett krav att man har utomeuropeisk bakgrund för att ens bli anställd inom försvaret."

Genom mina trovärdiga kontakter, har jag även fått vetskap om att hemvärnet tycks locka utländska män i 35-40 års ålder. Signifikant för dessa är deras utomordentliga goda skjutförmåga med AK-4. Man kan ju börja undra för mindre vadan detta intresse?

http://hemvarnet.se/

 
Ingen bild

s-e karlsson

20 november 2012 16:24

Men vad i h------s d-----r nu får inga svenskar söka till försvarsmakten utan nu ska det helst vara invandrare , jag tror ta mej faen att de som styr har totalt flippat ur ! Det värsta är att ingen reagerar på detta iallafall syns det inget i pressen !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 november 2012 16:31

OT : Krock på Norrlidsvägen
Se Östran

 
Ingen bild

Spyfärdig

20 november 2012 16:32

Mattsson på vänsterextrema Nazistiska Expopressen i krissamtal.
Expressens redaktionsmöte för att bemöta Sverigedemokraternas nya rekord!
Detta känns bekant,bara i en annan tappning.
Sverigedemokrater är som våra niggers och judar Sverige!

 
Ingen bild

Mattias Stanton

20 november 2012 16:40

Det finns de som vet om när de gått för långt. Sen finns det Expressen och Aftonbladet.

 
Waldemar

Waldemar

20 november 2012 16:51

Expressen, en diagnos på något riktigt sjukt.
Aftonbladet likaså.

http://thoralf.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 16:59

@ Thoralf
Thoralf intervjuad i P4 Kalmar i eftermiddag om dubbla medborgarskap. Helt OK och lugna och "raka svar". Vet ej om du nämnde (bortredigerat?) att enligt vad jag förstår, är det inte tillåtet i övriga nordiska länder med dubbla medborgarskap i riksdag och regering?

 
Ingen bild

Martin J

20 november 2012 17:05

Klart att svenskar får söka till försvaret. Den senaste kampanjen handlar om en riktad insats att få ungdomar med utomeuropeisk bakgrund att söka. Svenskar får naturligtvis fortsatt söka även de. Däremot kan man anta att om det är två sökande till en plats och den ene är invandrare och den andre svensk så kommer invandraren att få jobbet.

 
Ingen bild

Martin J

20 november 2012 17:06

På tal om dagens inslag i radion. Undrar när man tar upp ett vänsterpartistiskt förslag och sedan låter det hela avslutas med att en Sverigedemokrat får breda ut sig och ostört såga förslaget med diverse oförskämdheter.

 
Ingen bild

Berit

20 november 2012 17:13

Jättebra motioner som SD skrivit hoppas att alla fem går igenom.
Hade Sverige haft en 7-klöver och media som stått på svenskarnas sida så hade dessa motioner varit sunt förnuft.
Det är fruktansvärt att man gjort stora förändringar i Sveriges grundlag utan att svenska folket fått säga sitt genom en folkomröstning.
Sveriges grundlag skall ändras tillbaka omedelbart.

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 november 2012 17:28

Folkpartiet i Växjö skakat av stor skandal

"RATTFYLLAN"

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5351440

 
Ingen bild

Hacke

20 november 2012 17:31

Statsradions Studio Ett just nu. Talas om fördelningsprinciper kring flyktingströmmar inom EU med bla a. Tobias Billström och Cecilia Malmström. Inte nog med att det kom fram ännu mer skrämmande uppgifter om Sveriges särställning på området. Vi gavs inte ens ett halmstrå av hopp om förändring så långt ögat når. Snarare tvärom.
Men visst är väl debatten om lite tjäbbel i sommarnatten för över två år sedan så oerhört mycket viktigare.

 
Ingen bild

Dile

20 november 2012 17:38

Gå in på ” Pettersson gör skillnad” läs och häpna över Sahlins oöverträffliga enfald.
Kan hon verkligen vara så dum? Jag menar, är detta verkligt eller fejkat.
Men hon är så dum att det kanske ändå är hon som skrivit det.
I så fall ska hon ha tack för värdefull sponsring av SD

http://petterssonsblogg.se/

 
Ingen bild

lennart l

20 november 2012 17:42

Aftonbladet debatt idag:

Som demokratiminister minns jag stoltheten när jag gick till riksdagen med förslaget om dubbelt medborgarskap.
Jag minns glädjetårarna från många jag mötte, som nu slapp välja bort en del av sin identitet. Jag vet att de älskar det Sverige vi lever i, långt mera omsorgsfullt än vad Kent Ekeroth någonsin kan göra./Mona Sahlin

 
Ingen bild

Putte

20 november 2012 17:58

Jag bara undrar, hur faan har Expressen lyckat få fötter under en åklagare? Det är minsan inte det lättaste.

 
Ingen bild

Jess

20 november 2012 18:11

Lundabo58 skrev: 'Det är ju en självklarhet att de som sitter i riksdagen och stiftar lagar endast ska ha svenskt medborgarskap o inte kunna misstänkas för dubbla loyaliteter'

Jeg er helt enig!

Från expressen: '- Man måste fråga sig vad syftet är med att ha en sån här lista - att peka ut att de här människorna inte är värdiga att sitta i riksdagen, att de har andra syften och därmed är ett hot mot Sverige. Jag tycker att det är en förfärlig tanke, säger konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson, MP.'

Det enda förfärliga er at han inte fatter at det kan være så!
Jeg er fra Danmark og har været i Sverige i 9 år. Jeg har da tænkt tanken at jeg kunne rösta på det partiet som for nogle år sen ville at Skåne skulle tilbage til Danmark. Det er vel inte så konstigt eller hur?
Men jeg har valgt at inte rösta i Sverige. Svenskerne selv får vælge hur dem vil at Sverige skal være.
Men det er himla dumt at inte fatta at udlændinge kan ha dubbla loyaliteter. En sak er at de kan rösta. Men de skal vel for fanden ikke kunne stifta lag også!

 
Ingen bild

Patrik

20 november 2012 19:00

Oj, vilket taskigt försök att normalisera diskriminering av personer med dubbla medlemskap. Vad blir nästa fråga? Att personer med dubbla medlemskap inte får rösta? Bra där Alfalfa.

 
Ingen bild

Patrik

20 november 2012 19:13

Undanhåller du sanningen Thoralf?

"Alfsson skriver på sin blogg att frågan om riksdagsledamöter med dubbla medborgarskap inte finns i Norge, eftersom man där inte tillåter dubbla medborgarskap. Det är inte helt korrekt.

Utgångspunkten i norsk lagstiftning är att man inte kan ha dubbla medborgarskap, men det tillåts i en rad fall, till exempel om man är född med dubbelt medborgarskap eller om man inte kan avsäga sig sitt ursprungliga medborgarskap.

I den norska riksdagen, Stortinget, är det möjligt att bli ledamot även om man har dubbla medborgarskap."

Källa: Upsala Nya Tidning

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 19:25

@Patrik
Det råder ju ingen tvekan om att Alfssons utsaga är oändligt mycket mer sann än vad den är falsk. Om man alltid skulle nämna extrema undantag så skulle man få väldigt lite tid över för verkligheten.

 
Ingen bild

Patrik

20 november 2012 19:28

Ska man uttala sig som riksdagsman kan man ju tycka att han borde ha lite mer under fötterna iallafall. Annars ramlar man lätt genom.

 
Ingen bild

Patrik

20 november 2012 19:30

Jag kan förövrigt bli tingsman (heter det så?) i Stortinget. Är det då min "lojalitet" för Norge som ska avgöra om jag ska få bli det eller inte och hur mäter man det?

 
Ingen bild

von Moltke

20 november 2012 19:35

@ Patrik
Vilket trams. När Reinfeldt hävdar att t ex jobbskatteavdraget gett en sjuksköterska 1800 kronor mer i månaden så är detta en generalisering och stämmer inte in på alla sjuksköterskor. Så här argumenterar alla, oavsett ifall man är politiker för SD eller förnumstig kommentator vid namn Patrik.

 
Ingen bild

Patrik

20 november 2012 19:48

Det tog alltså två inlägg innan du började med härskartekniken? Snyggt! Lämnar in här. Känner mig övertalad och är uppenbarligen överargumenterad.

Tack för att du lärde mig ett nytt ord. Rätt lustigt ord också faktiskt.

Vem är den här "alla" som alla pratar om förresten?

Kram.

 
Ingen bild

vmm

20 november 2012 20:30

OT: I dagens Gefle Dagblad finns en insändare som handlar om SD. Den går ut på att man ska vara snäll istället för dum. Jag vet inte åldern på den som skrivit den, men så brukar man resonera i ungefär 10-årsåldern. Jag citerar: "Jag vill förklara en sak för er som tänker i Sverigedemokraternass banor. Är ej insatt i deras partiprogram, men en sak är säker, det är en nazismideologi". Ridå.

 
Ingen bild

Nalli

20 november 2012 20:41

@Thoralf Alfsson
Grattis.
Din blogg växer lika mycket som SD.

 
Ingen bild

Nissolf

20 november 2012 20:53

Bloggen växer så det knakar, men det pågår et liv utanför bloggosfären också:

http://www.vt.se/nyheter/lokalt.aspx?articleid=6629533

 
Ingen bild

Daniel

20 november 2012 21:01

Thomas Mattsson på Expressen är ju fälld i tingsrätt för vapenbrott, tillsammans med två andra Expressen-medarbetare. Minns att man kallade åklagaren löjlig och försökte påverka hela rättsväsendet i sin egen tidning!!

 
Ingen bild

Skånepåg

20 november 2012 21:03

Medborgarskap i Norge

http://www.norden.org/sv/norden-foer-dig/flytta-inom-eller-till-norden/flytta-till-norge/medborgarskap-i-norge

På denna sida hittar vi bl.a följande:
- En person kan som regel inte ha flera medborgarskap enligt norsk lag.
- Om man ansöker om norskt medborgarskap måste man i de allra flesta fall avsäga sig sitt andra medborgarskap.
- Bland annat är det endast personer som har norskt medborgarskap som har rätt att rösta i och ställa upp i val till stortinget.
- I enskilda fall och tillåter dock lagen fler än ett medborgarskap.

D.v.s det finns ett antal "på gränsen" undantagsfall där man kan erhålla medborgarskap. Dessutom tillkommer, som framgår av sajten, ett regelverk med olika bestämmelser som måste uppfyllas för att godkännas som medborgare.

Om man ser hur det ser ut i Sverige, är skillnaden som natt och dag. Den norska modellen tänker på Norges bästa, medan den svenska modellen i stort sett fullkomligt ger f-n vad det är för personer som man tilldelar detta medborgarskap.

 
Ingen bild

Aftonbladet hyllar Hitler,igen

20 november 2012 21:07

Nysvenskar hyllar Hitler i Aftonbladet-grupp

http://avpixlat.info/2012/11/20/nysvenskar-hyllar-hitler-i-aftonbladet-grupp/

 
Ingen bild

Kalle II

20 november 2012 21:31

Kalmar 20 nov 16:59


En trafikolycka inträffade på Norrlidsvägen i Kalmar vid 13-tiden på tisdagen. En man kolliderade med en annan bil, då han svängde ut från Enighetens väg. Den ene föraren avvek en kort stund från platsen och kontaktade ett flertal vänner och bekanta.

Ett 20-tal anhöriga kom snabbt dit, vilket ledde till kalabalik, enligt P4 Kalmar. Norrlidsvägen stängdes av i drygt en kvart, på grund av tumultet.

Båda förarna fick följa med till sjukhuset för observation, men det handlar inte om några allvarliga skador.


Ska vi gissa att det handlar om någon med flera medborgarskap, flera körkort/fiskekort, eller inga kort alls? :-)


 
Ingen bild

Johan

20 november 2012 23:54

@ Thoralf, du skriver:

"Dessutom far Expressen och David Baas med falska uppgifter när man påstår att SD vill kartlägga ursprung. I frågan till riksdagens utredningstjänst ställs bara frågan om det finns ledamöter med dubbla medborgarskap. Inte ifrån vilka länder dessa kommer eller har medborgarskap i."

Expressen zoomar in på en mening, som lyder:

"Uppdragsgivaren undrar om det finns ledamöter i Sveriges riksdag med dubbla medborgarskap. Om så är fallet undrar uppdragsgivaren hur många och om möjligt vilka ledamöter som har dubbelt medborgarskap." (Tidskod 1.09)

http://www.expressen.se/nyheter/sd-begarde-kartlagg-riksdagsmannen/

Du verkar vilja anföra, att SD enbart har efterfrågat NAMNEN på de riksdagsledamöter, som har dubbelt medborgarskap och inte från vilka länder de kommer. Men det ett (alltför) spetsfundigt påpekande, som i sammanhanget kan ge intrycket att du är "economical with the truth", varför det är en mindre lyckad argumentation.

------

Dubbla medborgarskap är ett otyg. I vilka länder är det egentligen tillåtet (förutom Sverige och Storbritannien)?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se