thoralf

Alla inlägg under november 2012

Av Thoralf Alfsson - 14 november 2012 11:44

Vissa dagar hade man helst hoppat över. Idag är en sådan dag.


Väldigt många olika känslor idag och då är det bäst att vila på tangenterna! 


UPPDATERING!


Idag vill alla journalister och speciellt de lokala prata med mig, även de som aldrig annars hör av sig för att jag sitter på "östgötabänken". Idag är det visst inte viktigt längre!


Idag sköter för övrigt vår pressavdelning kontakterna med media.


Anders Blank på Barometern avböjde jag av delvis andra orsaker, vilket du kan läsa om här.


Kunde inte Expressen även visa detta klipp för sina läsare så att de förstår vad Erik Almqvist varit utsatt för som företrädare för SD och för att nyansera lite av sin nyhetsrapportering.

Är det normalt funtade människor vi kan höra och se, som respekterar demokrati och yttrandefrihet. Men när det är vänsterfolket som agerar mobb tystas allting ner.Eller detta klipp!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 november 2012 22:46

Uppviglaren Bo Frank (M) startar kommunuppror i Kronobergs län mot regeringens invandringspolitik. Ett fall för uteslutning inom moderaterna?


Två år på SFI?

Om detta är vad man kan efter två på SFI, så går Sverige mot en våldsam katastrof en integrationskatastrof som kommer urholka ekonomin i varje liten kommun.I Expressen har det publicerats ett par artiklar på ledarsidorna som tar upp klimathysterin. Ett första tecken på att "klimatskeptikerna" börjat vinna mark i debatten.


"Klimatstrid på Youtube" och en uppföljande artikel "Växthuslobbyn kväser debatten".ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 november 2012 17:39

I Kalmar fortsätter den ”politiska såpan” med oförminskad styrka och det kommer nya ”avsnitt” varje dag.


Idag har vi kunnat läsa att moderaterna vill ha hjälp av en konfliktlösare. Tidigare skickade man ju Per Schlingman ut till landets kommuner för att ”lösa” konflikter. Inom moderaterna har dessa konfliktlösningar kallats dressyrkurser, som den i Vellinge.


Frågan är om en konfliktlösare har så mycket att hämta i Kalmar. Efter att jag suttit i kommunfullmäktige i sex år och betraktat moderaternas insatser i kommunpolitiken så har jag en bestämd uppfattning om vad roten till det ”onda” sitter. Jonas Lövgren!


Jag har fått uppfattningen att Jonas Lövgren allt som oftast kör sitt eget race, utan att informera kommunfullmäktigegruppen. Utan Jonas Lövgren i den moderata gruppen skulle konflikterna ganska snart vara borta! Men det är förstås bara min egen uppfattning som grundar sig på Lövgrens agerande i kommunfullmäktige under de senaste 6 åren.


Vem minns inte hans skådespeleri tillsammans med socialdemokraternas Birgitta Elfström i en debatt om bostäder till flyktingmottagning under 2007. Jonas Lövgrens utspel tog hela den moderata gruppen med överraskning. Men flertalet av ledamöterna tog sig samman och la ner sina röster under voteringen. Dessutom visade sig att Jonas Lövgrens utspel tillsammans med Birgitta Elfström var rena fantasierna eller rena lurendrejeriet då inga privata fastighetsägare ville upplåta sina lägenheter till flyktingar och inget avtal skrevs under.


Efter Miljöpartiets utspel om att man var öppna för ett samarbete med alliansen i Kalmar har tydligen det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson fått kalla fötter. När han slängde ut Miljöpartiet ur samarbetet och tog ifrån de ledande miljöpartisterna sina uppdrag och därmed delar av deras inkomster hade han nog inte räknat med att Miljöpartiet skulle vända sig mot alliansen.


Idag uttalar sig Johan Persson i Östran och nu gäller den gamla vanliga skrämselpropagandan.


”Johan Persson säger att Anna Thores (MP) invit till Alliansen gör honom mycket orolig för att Kalmar kan hamna i en Karlskronasituation, där Alliansen och Miljöpartiet sitter i majoritet med Sverigedemokraterna som vågmästare.”

 

Nu är vi tillbaka i gammal Reinfeldt stil med hot om det otäcka partiet Sverigedemokraterna och den kaos som skall utbryta om SD får vara med och ta beslut.

 

Nu känner jag inte till så mycket om kommunpolitiken i Karlskrona men i Kalmar har ju socialdemokraterna löst de ekonomiska problemen genom att sälja ut sina tillgångar och utöka sina lån. Precis på samma sätt som SAS har hankat sig fram under det senaste decenniet.


Kalmar kommun har sålt ut sitt ägande i kraftbolaget och fick då in ca 250 miljoner kronor om jag inte minns fel. Nyligen såldes en rad äldreboenden ut och delar av Kalmarhems fastighetsbestånd för dryga 500 miljoner kronor till Rikshem.


Det är den så kallade Kalmarsituationen och jag vet inte om den är så mycket bättre än Karlskronasituationen. Men Johan Persson slår sig för bröstet.


Såpan lär fortsätta med nya utspel. Det är skönt att stå vid sidan om och betrakta hur dessa politiker agerar medan våra opinionssiffror bara stiger och stiger. Det skall bli väldigt intressant att se SCB:s stora opinionsundersökning för november.

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2012 23:50

Än en gång har ett så kallat integrationsprojekt blivit ett fiasko. För vilken gång i ordningen vet jag inte.


 


Vid senaste kf-mötet i Kalmar var integrationsfrågan uppe i interpellationer. Den naivitet som präglar 7-klöverns ledamöter är minst sagt skrämmande. Trots SFI, flitpeng, coacher, lotsar och andra projekt så är integrationen fortfarande bedrövlig. Nu lovade det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerth att man skulle anställa integrationsstrateger. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.


Ingen inom 7-klövern tycks förstå att man först måste vrida av kranen innan man kan lösa integrationsproblemen. Istället tycks man vilja öppna massinvandringskranen än mer.

Att lyssna till dessa naiva godhetsapostlar i kommunfullmäktige är pinsamt!


Under debatten framkom ännu ett fullständigt misslyckat integrationsprojekt. För något år sedan beslutades att Kalmar kommun skulle inrätta 150st så kallade språkpraktikplatser för att underlätta integrationen i samhället. Tydligen är alla kommuner inom Kalmar gymnasieförbund med i projektet och man fick ett EU-stöd på nästan 17 miljoner kronor förutom de resurser man satsade själva som torde uppgå till minst lika mycket.


Barometern tar upp detta i en artikel i den tryckta upplagan idag, givetvis inte på nätet.


 


Nu visar det sig att det bara blivit 12 tillsatta platser av de 150 tänkta inom Kalmar kommun. Ett enormt fiasko med tanke på att projektet avslutas om två månader. Är det 30 miljoner kronor som återigen kastats i sjön?


 


Eftersom jag jobbat under många år inom privat verksamhet och vid ett flertal tillfällen tagit emot praktikanter på de avdelningar jag jobbat så vet jag att de innebär en belastning på avdelningen. I dessa fall har det gällt välutbildade ungdomar. Men det innebär i praktiken att du får lägga ganska mycket tid på dina praktikanter istället får att göra dina arbetsuppgifter.


 


Vem som helst kan nog räkna ut vilken enorm belastning det är på en arbetsplats att få in personer som kanske var analfabeter när de kom till Sverige och nu går på SFI. Hur tror ni stressad vårdpersonal reagerar på att få in dessa praktikanter, eller brandmän med en beslöjad kvinna som praktikant, eller stressad skolpersonal som får in en analfabet. Jag gissar att alla dessa kommunala arbetsgivare säger nej in i det längsta till dessa praktikanter då det redan går på ”knäna”.


När skall 7-klöverns politiker komma till insikt om att massinvandringen till Sverige måsta begränsas? Sverige befinner sig på ett sluttande plan och halkar bara längre och längre ner, dessutom går det bara fortare och fortare utför. Min uppfattning är tyvärr den att 7-klöverns politiker aldrig kommer ändra sig.


Det enda alternativet att rädda Sverige från ekonomisk kris och förlorad välfärd är att SD får egen majoritet i kommande val.


Av Thoralf Alfsson - 12 november 2012 09:59

Jag sa precis detta till några kollegor under helgen. När får vi över 11 procent i en opinionsundersökning? Sedan kom den redan idag! Det går väldigt fort just nu. Frågan är hur stor potential det finns? Läs artikel i Aftonbladet.


Sedan är det också så enkelt att vissa vill tillhöra det vinnande laget, dessa har nog börjat strömma över till SD och sedan är det inte lika skämmigt idag att rösta på SD.


Man kan lugnt säga att det handlar om Westerbergeffekten!


 


Skämt åsido så är det bara en effekt av ett mycket långt och länge pågående samhällsutveckling som äntligen ger utslag i opinionen. Samtidigt som 7-klövern fortsatt i de vanliga spåren och blundat för utvecklingen. Nu har svenska folket fått nog och 7-klöverns ”lögner” biter inte längre.


Fler och fler tycks vakna upp. Denna riksdagsledamot för moderaterna fick ett abrupt uppvaknande.


”Katarina Brännström sitter i polisstyrelsen i Kronobergs län och följde med en patrull i lördags kväll.
– Det är intressant att få verklighetsbilder.
En sådan bild fick hon när polispatrullen skulle göra ett ingripande på Höstvägen mellan Arabyskolan och förskolan Sigfridshemmet.
Ett ungdomsgäng samlades snabbt på platsen och det började hagla stenar.
– Jag träffades av en sten på armen och en på benet. Jag var rätt chockad. Det var en obehaglig upplevelse. Det var inte det att stenarna gjorde ont eller skadade mig. Men själva grejen. Ungdomsgruppen var väldigt hätsk och otroligt provocerande.”


”Och den här verkligheten var jag inte medveten om, att den blivit så tuff.”Ungdomsgäng i Arabyområdet är lika med invandrargäng om jag förstått det rätt.


Läs hela artikeln i SMP


Borgholms kommun går på knäna ekonomiskt och man vrider och vänder på varje krona. Politikerna har debatterat vilka skolor som skall stängas på östra Öland men protesterna från föräldrarna har varit många.


Nu har Borgholms kommun istället tvingats att anställa 13 nya lärare till skolan vid asylboendet på Lundegårds camping. Man beslutade även att tillhandahålla lunch för de 200 barn som går på den provisoriska  skolan. Antalet elever inom skolan har ökat med ca 30 procent inom kommunen eller från drygt 600 till 829 barn enligt Barometern.


Skolinspektionen har till och med gjort ett ”tillslag” mot skolan, för att kontrollera kvaliteten på utbildningen.


Läs artikel i Barometern.


Jag tar mig för pannan och undrar vad som pågår. Detta gräver givetvis enorma hål i Borgholms kommuns ekonomi, det handlar givetvis om miljonbelopp för den lilla kommunen.


Privata aktörer som ägarna till dessa campingar kan göra upp avtal med Migrationsverket och sedan lämna över ansvaret till kommunerna för skolan, sjukvård och andra samhällsfunktioner. Medan ägarna gör stora vinster! Helt absurt!


Givetvis måste Borgholms kommun ta dessa kostnader från någon annan verksamhet och därmed går den nedåtriktade välfärdsspiralen allt brantare.


Jag bara väntar på när Anna Barkevall skall meddela att Ölands absolut största sommaranläggning , Böda camping, även tecknat avtal med Migrationsverket. Men Anna Barkevall känner nog ölänningarna på norra Öland och vet att då får hon det inte speciellt roligt. Man minns flyktingförläggningen i Byrum för ca 20 år sedan med allt elände.


Två typexempel på varför Sverigedemokraterna växer i opinionen.


Det svenska folket har numera via bloggar som Avpixlat, Fria tider och förhoppningsvis även min blogg blivit så upplysta om kostnaderna för detta att de själva kan räkna ut vad som pågår inom 7-klövern och Migrationsverket. Därför vänder man 7-klövern ryggen och går till det enda förnuftiga alternativet om man är sverigevän.

Av Thoralf Alfsson - 11 november 2012 22:20

De senaste veckorna har det uppenbarligen varit kaos inom etablissemanget. Sverigedemokraternas framgångar i opinionen har fått många att gå i spinn. Folkpartister träter med med Miljöpartister om vem som pratat och debatterat mest integrationspolitik (Agenda, Åsa Romson o Jasenko Selimovic).


Fredrik Reinfeldt berättar att uppgörelsen med Miljöpartiet var bara ett sätt att straffa Sverigedemokraterna och partiets väljare. När man läser tror man knappt sina ögon. Fredrik Reinfeldt är med andra ord ingen statsman utan bara en medioker politiker.


Nu har Bengt Westerberg kvicknat till också och avlämnat sin främlingsfientliga utredning till regeringen. Precis som man kunde förutspå så använde public service-föertaget SVT detta till att peka ut Sverigedemokraterna vid ”skampålen”. Jag bara undrar på vilka grunder?


Till och med Carl Bildt gav sig in i smutskastningen när SD fick 9,0 procent i Demoskop. Då är alliansen verkligen orolig över opinionsläget. Det handlar nog snarare om risken att få lämna ”köttgrytorna” efter valet 2014. Vad skall den ”flygande halläningen” göra efter 2014?


Vi har en statssekreterare i Jasenko Selimovic som anser att utländskt födda är mycket bättre än svenskar, framförallt bosnier. Kan inte låta bli att citera Lottas kommentar om Jasenko.


”Jag har läst Selimovic artikel. Jag undrar varför en person från forna Jugoslavien, som är ett lysande exempel på att mångkultur inte fungerar kommer hit och tror att det skall fungera här? Hur mycket mångkultur är det i hans hemland Bosninen nu för tiden? Varför återvänder han inte till Bosnien och arbetar för den mångkultur han så hett eftertraktar?”


Expressens ledarredaktion tycks Kalle Anka vara viktigare än Jesus när man skall symbolisera vårt julfirande och vad som är orsaken till att vi firar jul. Kalle anka tycks ha tagit över ledarredaktionen på Expressen.


Om SVT skulle sätta en muslimsk kvinna att vara ”stand in för Arne Wiese” under julhelgen tror jag att protesterna blir högljuda och andra kommer knyta nävarna i fickan och ta beslutet att rösta på Sverigedemokraterna i valet 2014. Så vi får väl ”hoppas” att SVT väljer att provocera stora delar av det svenska folket, bara för att "straffa" de som röstade på Sverigedemokraterna.


På lokal nivå i Kalmar har det också varit en minst sagt märklig vecka.


I torsdags lämnade moderaterna i Kalmar walk over inför valet 2014. Jag bara häpnar!!


På fredagen säger miljöpartiets kommunalråd Anna Thore att hon kan tänka sig att alliera sig med alliansen i Kalmar p.g.a att socialdemokraterna avbrutit samarbetet med miljöpartiet.


Omgående så besvarar vänstermoderaten Jonas Lövgren detta frieri. Men han talar ju för en minoritet av moderaterna i Kalmar.


På måndagen kan vi läsa i Barometern att Jonas Lövgren inte får träffa miljöpartiet. Såpan inom moderaterna i Kalmar fortsätter. Läs artikel.


Vem tror ni gynnas av alla dessa utspel? Jag har min egen teori ;-)


Trots allt så har det även förekommit mycket positivt i media! Det finns faktiskt en hel del journalister som ser nyktert på tillvaron. Jag har noterat en hel rad artiklar där överhuvudtaget inga epitet på oss sverigedemokrater ingår i artiklarna. Inga rasister, främlingsfientliga eller islamofober, utan helt korrekta artiklar.


Det ”roliga” med dom som kritiserar är att de aldrig ger några konkreta exempel på vad det är som är så fel med vår politik. Alltid handlar det om svepande formuleringar, floskler och insinuationer. Tänk om de istället kritiserade vårt arbete i riksdagen och de förslag som vi lägger i riksdagen eller de förslag som vi stödjer i riksdagen, oavsett om det kommer från alliansen eller de rödgröna.


Problemet är nog att då skulle det bli verkligt svårt att smutskasta oss inför svenska folket. Journalisterna är inte dummare än att de begriper vad svenska folket tycker är bra och förnuftig politik.


Helt klart kan man säga att hela havet stormar just nu!

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2012 23:44

Ännu ett intressant blogginlägg från Anders Jallai. Undrar vilka hemligheter han sitter på? Förr eller senare kommer han släppa något väldigt intressant och det är väl däför han funderar på "livförsäkringar".


 

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2012 19:58

Jag kan bara säga att värdet på denna fantastiska uppbackning, är bortom beskrivning.

Detta har kostat mig mycket både ekonomiskt och socialt. Många så kallade vänner ifrån min tid i Stockholm har sagt upp bekantskapen med mig, en med orden att hon, då hon jobbar med män ifrån mellanöstern, ej kan ha en vän med sådana åsikter. Detta trots att alla de vet vem jag är, att den stämpeln ej och aldrig har passat in på mig. Jag har också vänner ifrån mellanöstern, kvinnor som kämpar för att kunna ens ha chansen att välja vilka män de vill umgås med och män som vill kunna visa sina tatuerade kroppar och älska sina hundar utan repressalier.

Min högsta önskan som barn och tonåring var att bli aktiv i Greenpeace och Amnesty International. Jag hade enorma planscher på Martin Luther King, Dalai Lama och "Free Nelson Mandela" på väggen. Jag står på samma värdegrund som Ghandi, som Jesus och när facket påstår att jag ej delar deras, måste jag undra exakt vilken värdegrund de står på? Var var drn när Gunnar och Alva Myrdal dök upp och tusentals handikappade, "tattare" och lösaktiga kvinnor och tjejer tvångssteriliserades i Svenska rashygienens namn?

Jag är feminist och aktiv inom välgörenhet på plats i världen. Jag ifrågasätter alla människofientliga ideologier oavsett om det är Kommunism, Nazism eller Kvinnosynen inom Islam och det är min Demokratiska rätt att göra så. Mina båda farbröder slogs emot Nazisterna under 2:a världskriget och jag har en nolltolerans mot alla former av rasism! Men vad hjälper allt detta?

Att vara aktiv i SD är lika med rasist oavsett verkligheten.

Maria Cimini.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se