thoralf

Direktlänk till inlägg 10 november 2018

MÅNGKULTURELLA MALMÖ

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2018 10:52

En fantastisk men sorglig betraktelse av Malmö.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gustaf

10 november 2018 11:48

Har en son som bor i staden och saknar ord för att kommentera.
Ber till högre makter.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

10 november 2018 12:46


Några stycken ur "Gemensam invandringspolitik för Europa"
Gemensam invandringspolitik för Europa - Länk: https://open.karnovgroup.se/ovriga/CELEX52009IP0257
P6_TA(2009)0257
Europaparlamentet utfärdar denna resolution

Gemensam invandringspolitik för Europa
A. Invandringen till EU kommer att vara en realitet så länge det finns betydande skillnader i välstånd och livskvalitet mellan EU och andra regioner i världen.
A-N (Jag kopierar bara den översta, dvs "A").

Allmänna överväganden (1-42)
1. Europaparlamentet stöder starkt upprättandet av en gemensam invandringspolitik i EU som grundas på en hög grad av politisk och verksamhetsmässig solidaritet, ömsesidigt förtroende, insyn, partnerskap, delat ansvar och gemensamma insatser enligt gemensamma principer och med konkreta åtgärder med stöd i Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna.

Säkerhet och invandring 43-48
43. Europaparlamentet betonar behovet av en heltäckande huvudplan för att fastställa de övergripande målen för och uppbyggnaden av EU:s gränsförvaltningsstrategi. Planen bör omfatta uppgifter om hur alla relaterade program och system inom detta område kan optimeras ytterligare. Parlamentet anser i detta sammanhang att kommissionen först och främst bör analysera effektiviteten hos medlemsstaternas befintliga gränsförvaltningssystem när den överväger EU:s gränsförvaltningsstrategi, i syfte att skapa optimala synergier mellan dem och tillhandahålla ytterligare information om kostnadseffektiviteten för de nya föreslagna systemen, närmare bestämt systemet för in- och utresa, det elektroniska systemet för resetillstånd, automatiska gränskontroller och programmet för registrerade resenärer, inom ramen för EU:s integrerade gränsförvaltning.

Irreguljär migration (49-66)
49. Europaparlamentet anser att effektivt bekämpande av irreguljär invandring är en central del av en heltäckande migrationspolitik för EU, och beklagar därför att en effektiv beslutsprocess på detta område förhindras av medlemsstaternas bristande förmåga att föra ett verkligt samarbete på detta område, vilket ligger i deras ömsesidiga intresse.

Återvandring (67-76)
67. Europaparlamentet anser att migranter som inte har rätt till internationellt skydd och som uppehåller sig irreguljärt på medlemsstaternas territorium måste anmodas att lämna Europeiska unionens territorium. Parlamentet uppmärksammar i detta sammanhang antagandet av återvändandedirektivet och kräver att medlemsstaterna, inom ramen för direktivets införlivande, ska se till att bevara de mest gynnsamma befintliga bestämmelserna i den nationella lagstiftningen. Parlamentet uppmanar medlemsstaterna att garantera återvandring med tillbörlig respekt för lagen och värdigheten hos de berörda personerna, och att ge företräde åt frivillig återvandring.

Solidaritet och invandring (77-80)
77. Europaparlamentet beklagar djupt det faktum att medlemsstaterna har visat otillräcklig solidaritet inför den växande utmaningen med invandring. Parlamentet efterlyser en brådskande granskning av ramprogrammet för solidaritet och hantering av migrationsströmmar för perioden 2007–2013 (21) och dess fyra finansiella instrument, så att de kan spegla den nya verklighet som uppstår genom ökande migrationstryck och användas vid brådskande behov, såsom vid massinvandring.

Samarbete med tredjeländer (81-92)

81. Europaparlamentet beklagar att samarbetet med tredjeländer inte har gett avsedda resultat, med undantag för Spaniens samarbete med tredjeländer som exempelvis Senegal och andra länder i Afrika söder om Sahara och i Nordafrika. Parlamentet efterlyser ett målinriktat stöd för tredjeländer som är transiterings- och ursprungsländer och som kan hjälpa dem att skapa ett effektivt system för gränshantering, med delaktighet av Frontex vid gränsbevakningshjälp i dessa länder.

 
Ingen bild

Lena1

10 november 2018 12:49

Detta är fasansfullt, på en nivå som jag försöker att inte tänka alltför mycket på för det stör nattsömnen. Kanske är det meningen förresten, Den Nya Världsordningen vill väl att vi ska vänja oss...

Det är minst 10 år sedan jag för första och enda gängen besökte Malmö. Kommer ihåg att vi åt lunch någonstans vid Möllevångstorget. Tragiskt att staden sjunkit så fruktansvärt på endast dessa 10+ år. Vem vill bo där?

 
Ingen bild

DecemberKartellen

10 november 2018 12:50

Gatu-Apotekare, det var ett nytt ord för mig. En film som är nyttig att se för alla. Till och med klotter vid begravningsbyrån - ingenting är heligt längre.

Tack för länken till filmen även fast den är bedrövlig - och 10 December skriver våra politiker på för mer av den här varan - och inte ett ord i MSM. Varför tar inte SD upp FN:s avtal som Sverige har aviserat att de skriver på den 10 december - det är ju öppet mål.

 
Ingen bild

Karl

10 november 2018 13:41

Sverige är kört, tack alla ryggradslösa politiker.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

10 november 2018 13:44

Peter Krabbe har en bra text med rubriken: Den tysta revolutionen

https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/11/10/den-tysta-revolutionen/#comments

Inte bara Sveriges folk, utan hela Europas, har blivit grundlurade. Under de senaste decennierna har båda de forna samarbetsorganisationerna FN och EU successivt förvandlats till politiska styrorgan i syfte att införa ett globalt, totalitärt system som är lika omstörtande som den bolsjevikiska revolutionen i Ryssland för hundra år sedan.

 
Ingen bild

Lena1

10 november 2018 14:16

Fler migranter är att vänta, nu finns enl lokala medier i Kroatien att ca 20 000 finns vid gränsen och vill ta sig vidare genom Europa till Skandinavien. (Ungerns myndigheter påstår att det är 70 000). Dessa vill nu komma till mörkret och kylan häruppe... hm ... tänk att vi är så populära....

https://samnytt.se/fn-eu-och mastercard-ger--migranter-forladdade-betalkort-for-att-klara-resan-till-och-genom-europa/


https://nyheteridag.se/bevapnade-migranter-forsoker-forcera-grancen-vid-kroatien-pa-vag-mot-skandinavien/

 
Ingen bild

???

10 november 2018 15:17

FN ska ju införa ett nytt avtal med helt öppna gränser sägs det, sant?

 
Ingen bild

GP

10 november 2018 17:03

http://www.barometern.se/insandare/svart-att-pendla-fran-kalmar-lan-ut-i-varlden

Vill Johan Persson öka invånarantalet i Kalmar, så får han nog se om sitt hus vad gäller kommunikationer, arbetstillfällen, bostäder etc.

"Att bo i Kalmar län och försöka pendla utom landets gränser är minst sagt utmanande och med detta vill jag säga att infrastrukturen i regionen är långt utanför vad som är acceptabelt när det gäller möjligheter till att resa på ett komfortabelt och miljömässigt sätt."

 
Ingen bild

Pepparholm

10 november 2018 17:09

Johan Westerholm gör en komplett kritik av Jan Björklund på Ledarsidorna. Nu i efterhand så hade det varit klokare av Westerholm att rösta på SD. Gör det nästa gång så slipper du bli lurad av falska löften i valdebatten. Som jag blev en gång av Reinfeldt.

https://ledarsidorna.se/2018/11/ett-oppet-men-samtidigt-personligt-brev-till-liberalernas-partiledare-jan-bjorklund/

 
Ingen bild

Tony

10 november 2018 17:27

En som jag känner stark avsky för av sju klöverpolitikerna är han med gluggen mellan tänderna, vilken uppblåst typ? Han beter sig som att han var ledare för ett stort parti, med sitt eviga snatter om att inte ge SD inflytande, verkar snarare som en sjukdom när han förordar dom som ställt till mest oreda i politiken nämligen miljöpartiet framför att ge SD makt??

 
Ingen bild

Lars Lille

10 november 2018 17:59

Kan vi skänka bort Malmö till Danmark? Men risk att danskarna inte vill ha eländet.
Jag var ofta i Malmö i början av 90-talet,då var det okej.
Men nu..usch,milda makter. Jag besökte staden i somras,knappt hämtat mig än.
Vilken skillnad mot Gdansk i Polen jag besökte tidigare i somras.
Gdansk är betydligt större än Malmö. Men vilken idyll och trygghet jag kände där.Inga hotfulla araber gick runt på gator och torg.
Inga våldtäkter,skottlossningar,bilbränder,stenkastningar,överfall hade inträffat på länge där.
Men så är Polen inget knarkande islamland som Sverige heller.
Katoliker är lite lugnare..
Man vill gråta när man ser på Malmös utveckling. Det är kört.

 
Ingen bild

Iceman

10 november 2018 19:21

Hälsade på en bekant en kväll i närheten av Mobilia. Tror jag såg 2 svenskar. På restauranger och övrigt gatuliv hela vägen hem, bara utlänningar. Fick nypa mig i armen, trodde jag var i Bagdad. Numera undviker jag den staden, den är för mig inte längre Sverige.
Det jag känner är oförfalskat hat för de som gjort oss detta! Alltmedan svensken i småbyarna ser på Idol och inte fattar vad som pågår. För varje minut blir svenskarna relativt sett färre. Om några år är vårt fordom så vackra och trygga land ett u-land. Varför reagerar inte svensken? Det är helt obegripligt.

Thoralf Alfsson

10 november 2018 20:55

Jag instämmer, det är helt obegripligt att svensken inte ens knyter näven i fickan längre.

 
Ingen bild

Lars Lille

10 november 2018 21:11

Thoralf;
Det hjälper inte med att knyta näven i fickan när vi har personer i maktpositioner som herr Jan Björklund som ett skräckexempel.
Låter hellre landet gå under än ger sd rätt.
Riktiga Vikingatakter borde svensken använda sig av för att driva bort cancersvulsten på samhällskroppen som islam är.
Bäva månde Sverige framöver.

 
Ingen bild

Robban

10 november 2018 21:50

Har bekanta i staden! De bor i ett "gated community"! Flera gallergrindar med lås och väktare att passera innan man kommer in!
Tyvärr är det antagligen den enda möjliga "trygga" framtiden! Givetvis om man har råd!
För alla andra misär och våld!
SD måste driva återvandring hårdare i kombination med en bidragspolitik som får bankomatturisterna att föredra andra länder och frivilligt lämna Sverige!
Annars kommer det förr eller senare sluta illa, mycket illa!

 
Ingen bild

Färgelanda#8

10 november 2018 23:00

Det krävs utökat alternativmedia. Dom som äger MSM sitter på makten och får sin vilja igenom.

 
Ingen bild

Observer

10 november 2018 23:16

@Thoralf och Iceman

-Nej, det är inte obegripligt.
Större delen av vårt lands invånare är av den räddhågsnare människotypen. Det är ett överskott på dem efter emigrationen till Amerika. Ni vet dem som aldrig yttrar sig på jobbmötet, som bara flyter med. De kan på sin höjd småjävlas i trafiken genom att köra extra sakta och så.

 
Ingen bild

Observer

10 november 2018 23:27

Go with the flow människorna (Som Sverige till största delen består av) kan endast lockas med EN ENDA SAK ...En slant.

Skall SD få med sig de stora massorna i Sveige måste SD ordna så att de ser att de får sig en SLANT. Det är det enda som funkar på dessa och det är m y c k e t effektivt.
-Det vet Reinfeldt som lovade en FEMHUNDRING mer 2006. -Det räckte för att vinna valet direkt!!!

Under andra världskriget var det mest effektiva sättet att få folk att skvallra var judar gömde sig -en slant. Fick de här människorna en än så liten slant så skvallrade de genast om var t.o.m nära vänner gömde sig!
Alltså otäckt effektivt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 november 2018 02:11

Gustaf V, född 16 juni 1858 på Drottningholms slott.
Han fick uppleva en fantastisk utveckling. Sverige gick från fattigdom till att bli ett av världens bästa länder att bo i. Ett bra, etniskt rent och sekulärt land!

Carl XVI Gustaf, född 30 april 1946 på Haga slott i Solna.
Han föddes i ett fantastiskt land. Han kommer att lämna ett land i muslimskt inferno och kaos.

Det var roligt så länge det varade. Jag hoppas innerligt att nationalsadisterna som förstört vårt land, får sitt straff.

Thoralf Alfsson

11 november 2018 09:07

Nationalsadisterna, det epitetet gillar jag ;-)

 
Ingen bild

C Andersson

11 november 2018 07:08

Min dotter har flyttat från Malmö till Köpenhamn. Nu går det att hälsa på henne. Tåget går från dörr till dörr. Man behöver inte ens byta i Malmö. Det känns som vi har mycket att ta igen.

 
Ingen bild

Bo

11 november 2018 07:29

Men åker Du då aldrig och besöker Sverige?
Nä!

 
Ingen bild

Bosse

11 november 2018 14:04

Så här ser Kalmar ut om 10 år!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se