thoralf

Direktlänk till inlägg 7 november 2018

TRUMP PÅ HJÄRNAN

Av Thoralf Alfsson - 7 november 2018 17:40

Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl skriver i sitt veckobrev om hur media bevakar valet i USA och Trump. Han beskriver det som att media fått Trump på hjärnan.


”Siden Donald Trump chokerede også de danske medier og eksperter ved at vinde præsidentvalget i 2016, har dækningen af USA været intensiv. Hvad har præsidenten tweetet siden i går? Hvad tænker hans tilhængere? Hans modstandere? Og den ene journalist efter den anden har været på rejse rundt i USA, hvorfra der rapporteres efter at have talt med amerikanerne. Der udlægges præcist, hvad der menes om dette eller hint. Og i forbindelse med midtvejsvalget har vi været med Trump på valgturne, ligesom vi tæt har fulgt en karavane af mennesker op gennem Mellemamerika og diskuteret, hvilken påvirkning dette har haft af valgkampen.

 

Det virker ærligt talt, som om medierne har fået Trump på hjernen. Der er Trump overalt. Dækningen optager medierne – specielt på tv-siden – så meget, at de må nedprioritere mange af de nyheder, som ellers betyder noget for danskernes hverdag.”


Personligen tror jag att fixeringen vid Trump har varit betydligt värre i Sverige än den varit i Danmark. I Sverige är det enligt min uppfattning DN som haft den mest ”sjukliga” bevakningen av republikanerna i USA och Donald Trump.


Nu blev det ingen ”blå våg” i mellanårsvalet som många Trumphatare hade förväntat sig. Inte minst mer eller mindre hela svenska mediekåren. Republikanerna stärker sin ställning i senaten men förlorar majoriteten i representanthuset.


Det viktigaste för demokraterna tycks vara Trumps deklarationer och skatter. Är det möjligen det enda sättet som demokraterna tror sig kunna komma åt Donald Trump inför presidentvalet 2020. De inser uppenbarligen att Trumps politik och framgångar ekonomiskt, gör att de inte kan konkurrera med Trump.


Jag tycker också det var roligt att Ted Cruz vann senatsvalet i Texas. Jag har haft några klipp med Ted Cruz på bloggen under de senaste åren. Här kommer ett par klipp som väckt en del uppmärksamhet. 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 november 2018 18:02

Lita inte på SVT, SR, DN, AB, Exp eller SvD

Alexandria Ocasio-Cortez, Brett Kavanaugh och svensk medströmsmedias selektiva rapportering

radio.bubb.la
https://tinyurl.com/ydc6h8y2
https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/alexandria-ocasio-cortez-brett

 
Ingen bild

Pepparholm

7 november 2018 18:32

Det är intressant att Pettersson i en röd stuga i Södermanland har bättre koll på statistik om USAs mellanval än Wolodarski i DN-skrapan och SVTs korrespondent i USA Carina Bergstedt.

Hade ”journalisterna” försökt vara objektiva så hade de funnit att Trump när det är färdigräknat nog vinner 5 i Senaten och förlorar 30 i Representanthuset, således minus 25.

Clinton 1994 förlorade 60 och den avgudade Obama 2010 förlorade 69.

Detta ska vara hemligt. Svensken måste läsa gratismedia för att få veta sanningen.

https://petterssonsblogg.se/2018/11/07/perspektiv-pa-usas-mellan-val/

 
Ingen bild

Bo

7 november 2018 18:35

Det är hög tid att gräva i vad som är fakta. NASA, NOAA m.fl har gjort vad man kallar administrativa ändringar i historiska data genom att sänka temperaturerna längre tillbaka i tiden och höja densamma närmare nutid. På så vis fås kurvorna att stämma överens med CO2 teorin, att högre CO2 halt genererar högre temperaturer. Allt tyder på att klimathysterin bygger på en stor bluff (som man inte får diskutera).
https://youtu.be/r0l3tymEagc

 
Ingen bild

Hacke

7 november 2018 20:00

"Att netto vinna senatorsplatser har bara hänt en gång på 100 år: Richard Nixon vann 2 ytterligare senatorsplatser 1970. Nu ser det ut som att Trump kan öka republikanernas majoritet i senaten med 5 mandat".
Det säger Carina Bergfeldt på SVT.
Not. Fakta som dessa är naturligtvis tabu inte bara hos denna rödskrika på statstelevisionen utan i hela svenska "journalist"kåren.
Men Dick Erixon på Samtiden har som vanligt järnkoll på amerikansk politik fri som han är från msm:s tvångströja.

 
Ingen bild

PV544S

7 november 2018 20:04

Dom republikaner som satt i representanthuset var motståndare till Trump, dom har ersatts av demokrater som lovat att försöka att vara samarbetsvilliga med republikaner.
Senaten har stärkts med nya republikaner som gillar Trump.
Dessutom kommer Trump nu att kunna tillsätta 111 vakanser i US District Courts och 11 vakanser i US Court of Appeals med konservativa.
Svenskt media har ingen aning...

 
Ingen bild

J B Doe

7 november 2018 20:38

Efter att ha följt svensk TV:s bevakning av Trump kommer tittarna att bli lika förbluffade när han blir omvald som de blev när Reagan och Thatcher blev omvalda.

Thoralf Alfsson

7 november 2018 21:23

Tänk vilka stordåd Trump kunnat göra om han vore 55 år. 4-5 presidentperioder, det vill säga 16-20 år som president i USA.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 november 2018 20:45

Det är en enorm fixering MOT Trump. Sk opartisk media, är definitivt inte opartisk. Från samtal utanför närbutiken under förmiddagen hörs en enorm misstro och missnöje med Annie Lööf. Vad vill hon, hur tänker hon? Vad/vem styr henne?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 november 2018 20:47

"– Vi har alldeles för många som driver aggressiv nationalism och sätter sitt land främst, säger Fredrik Reinfeldt."

Nuff sädd!

 
Ingen bild

S

7 november 2018 21:11

Nu strömmar migranter upp genom Europa. Där Tyskland och Sverige är fyrar, som visar vägen för unga män, som önskar ett bättre liv i dessa välfärdsparadis. Nu delas även förbetalda bankkort ut till unga migranter, så resan upp till Europa inte försvåras.
https://samnytt.se/fn-eu-och-mastercard-ger-migranter-forladdade-betalkort-for-att-klara-resan-till-och-genom-europa/

 
Ingen bild

Torsten

7 november 2018 22:18

Lyssna på senaste: Amerikanska Nyhetsanalyser. Björn Nordström ger helt andra kommentarer än SVT - SR

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 november 2018 22:29

"Tänk vilka stordåd Trump kunnat göra om han vore 55 år. 4-5 presidentperioder, det vill säga 16-20 år som president i USA."

Det går bara att vara president i 2x4 år. Men hans barn Eric och Ivanka, som är riktigt smarta, skulle kunna komma in och köra några perioder.

Thoralf Alfsson

7 november 2018 23:14

Jag önsketänkte en del där ;-)

 
Ingen bild

Peter

7 november 2018 22:36

Maxperiod för Trump är 8 år.

 
Ingen bild

Christer

7 november 2018 22:47

Fredrik Reinfeldt förnekar sig inte. I ett inslag i Aktuellt i kväll (7/11) spär han på sitt välkända Sverige-hat. Han bluddrar b.la om att "tilltron" till politiken urholkas, särskilt av nationalistiska politiker som Trump, Orban m.fl Reinfeldt tycks vara lyckligt ovetande om att det är politiker som han, som verkligen lyckades att dränera tilltron till det politiska systemet i Sverige. Han visade att han var en mega-parasit vad det gällde att utnyttja bidrag, förmåner, skatteupplägg för att plocka max ur sin snöpliga valförlust 2014. Reinfeldt är en parasit och landsförrädare värd att minnas länge.
Trump älskar sitt land, och därför har han mitt gillande och respekt. En annan som älskar sitt land, men som dessvärre inte får det gillande och respekt han förtjänar är Thoralf Alfsson.

 
Ingen bild

Thor

7 november 2018 23:12

@Thoralf
Presidenten får ju bara sitta två perioder. Om det går att ”göra en Putin”, dvs kasta in en underhuggare för en period och sedan komma tillbaka vet jag inte. Sedan var det ju något skumt undantag för Franklin D. Roosevelt förstås.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 november 2018 23:44

Jag tycker klippet med Ted Cruz, påminner om när tobaksbolagens företrädare, ställdes inför rätta.

 
Ingen bild

Laglydig

8 november 2018 01:06

@Torsten
Onsdag 7 nov 22:18

Han heter Björn Norström (inte Nordström). Jag hade mailkontakt med honom senast i natt. ;-)

 
Ingen bild

Laglydig

8 november 2018 01:29

Kära vänner, ladies and gentleman.

Det är tråkigt att vi inte har Fox News i Sverige och alltså istället tvingas lyssna till SVT:s propaganda och mitt eget speciella hatobjekt Ann Tiberg på TV4.

Men det finns en lösning! Jag har äntligen hittat en site som streamar Fox News Live utan avbrott och utan kostnader!

http://usnewslive.tv/foxnewslive/

Thoralf Alfsson

8 november 2018 09:30

Stort tack för länken!

 
Ingen bild

Erik

8 november 2018 04:22

@Thoralf
Ettverkligt stordåd han skulle kunna göra vore att avskaffa dödsstraffet.

 
Ingen bild

lol

8 november 2018 06:34

Allt vanligare med artiklar som ifrågasätter nuvarande känslostyrda elförsörjningspolitik. I Dagens Industri varnar industrin o fack för att försörjningen inte räcker till.

 
Ingen bild

Björn Larsson

8 november 2018 06:41

Nancy Pelosi, en av 70-åringarna som dominerar Amerikansk politik, höll ett riktigt försonande femminutersanförande när segern i representanthuset stod klar för demokraterna. Och hon betonade samarbete över blockgränsen. Jag tror att Trump nu kommer att fokusera på infrastrukturinvesteringar (fast knappast just muren tyvärr), som säkert är hans det han helst vill göra som president, han är ju byggmästare trots allt. Det är det perfekta sättet att vinna över demokratiska representanter. En stor federal infrastrukturinvestering i deras distrikt säkrar deras omval om två år. Då får (R) klar majoritet i kongressen och Trump fria händer på riktigt.

Jag gissar att Trumps efterträdare om sex år blir... Trump! Ett av hans barn. Antingen Ivanka (fast hon har haft en tam profil hittills) eller svärsonen Jared Kushner.

 
Ingen bild

Stefan A

8 november 2018 07:47

Framförallt var det en seger för USA, hela USA, då senaten består av två representanter från varje delstat medan representanthuset domineras av storstäderna, dvs. samma problem som det börjat bli i Sveriges riksdag.
Reinfeldt denne sämre beg bil försäljare som vägrar uttala sig om sina egna åtta år som högste ansvarige i Sverige får vara "expert" på andra länders politik.. varför då kan man undra...

 
Ingen bild

Björn Larsson

8 november 2018 09:01

@Laglydig
Suveränt, tack för länken!
Under presidentvalrörelsen fanns Fox News fritt på Youtube och ett nöje att följa.

Förutom att det kan finnas mer än en enda åsikt samtidigt i USAs media, något som är helt otänkbart i värdeavgrunds-Sverige, så har de ett suveränt politiskt system med maktdelning. Sverige är tvärtom en primitiv totalitär demokrati där Riksdagen 1809 i en statskupp helt enkelt tog över den enväldige kungens makt, och har koncentrerat mycket mer makt till sig själv sedan dess. Vi har ingen författning, ingen författningsdomstol, ingen separation mellan lagstiftande och verkställande makt, obildade partipolitiker istället för domare. "Grundlagen" är en meningslös propagandatext helt utan rättslig verkan eftersom det bara är Riksdagis själv som avgör huruvida den bryter mot den eller inte. Sverige är totalt totalitärt, om än totalt demokratiskt så. Vi skulle lika gärna kunna välja en diktator som Riksdagis. De facto regeras Sverige av en handfull anonyma partistyrelser. Riksdagis ledamöter är ett tyst lydigt knapptryckarkompani helt utan några egna åsikter överhuvudtaget. Partikongresserna utser förvisso partistyrelsen, men gör så alltid enhälligt efter att partistyrelsen själv i praktiken har utsett partikongressernas medlemmar. Partistyrelsen är på inget sätt alls bunden vid sånt som partikongressen beslutar, som partiprogrammet.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 november 2018 11:17

Trump ser stora möjligheter att komma till beslut i frågor om hälsovården, receptförskrivning och infrastruktur med D. Han har haft mkt svårt att få igenom saker trots att R varit i majoritet i huset därför att flera R röstat som D.
Nu måste D lägga förslagen och då kan det förhandlas fram resultat som går igenom. Trump tjänade på att de R som är emot honom inte blev valda.
CNN analyserar att "Trump dansar på deras grav". Om de kandidater som han inte var önskad att besöka och som nu föll. Det var inte så Trump menade. På frågan om sin popularitet sa han att han inte kunde vara överallt men där han var gick det bra för R. Där han inte var gick det inte bra. Hans slutsats var att han var populär.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se