thoralf

Direktlänk till inlägg 25 mars 2014

BAROMETERN TROLLAR MED SANNINGEN IGEN

Av Thoralf Alfsson - 25 mars 2014 18:18

Idag har Barometern visat sin rätta agenda ännu en gång genom att undanhålla sina läsare adekvat information i en artikel. Utan tvekan måste detta vara ett uttalat arbetssätt på Barometern. Helt makalöst.


Varför är jag då upprörd!


I Kalmar har vi två tidningar Barometern och Östran. Idag beskriver de att Linnéuniversitetet vill stänga av en student men beskrivningen i artiklarna skiljer sig markant åt.


Barometern skriver följande i sin artikel.


”En undervisande lärare på universitetet har anmält att en manlig student vid flera tillfällen varit hotfull. Han har också varit full på en lektion.
Det var i början av mars som mannen bad att få prata i enrum med en kvinnlig student. Han frågade ut kvinnan om hennes privatliv på ett hotfullt sätt, gav henne en present och ringde även hem till kvinnan på kvällen.
Den manliga studenten gav även läraren en present. Vid ett annat tillfälle kände läraren hur studenten luktade alkohol under en föreläsning, han höjde också rösten mot läraren som kände sig illa berörd.
I ett brev till rektor kräver en mellanchef att studenten omedelbart stängs av från undervisningen.”

 

När man läser artikeln så ser man förstås inga konstigheter i artikeln men när man sedan läser Östrans artikel om samma händelser blir bilden en annan och man förstår vad Barometern försöker dölja. Inte minst rubriken som Östran valt på sin artikel talar sitt eget språk.


 

 

"Trots upprepade tillsägelser har studenten fortsatt att uppträda hotfullt både mot medstudenter och mot sina lärare. Nu ansöker viceprefekten att studenten ska stängas av i väntan på disciplinnämndens beslut.

I början av mars vill studenten tala med en kvinnlig student. Han bad henna bryskt att sätta sig ned sedan lindade han en sjal om henne och bad henne att bära sjalen i klassrummet på fredagen.

– Han lindade sjalen om mig, utan att fråga mig om lov, skriver kvinnan i sin anmälan.

Kort efter den händelsen har studenten gått fram till en annan kvinnlig student och bryskt bett henne att få vara ensam med henne. Sedan har han krävt att hon ska sätta sig ned och därefter lindat en sjal, som han köpt själv, även om henne.”

 

Läs hela Östrans artikel.


För mig är det helt makalöst att Barometerns journalist väljer att dölja dessa handlingar och fakta. Givetvis är detta för att läsaren kan dra slutsatsen att det handlar om en muslimsk student och möjligen att även kvinnorna kan vara muslimer som inte följer sina "traditioner".

Detta får enligt Barometern och de pressetiska reglerna uppenbarligen inte framgå av materialet i artikeln. Eftersom Barometern utelämnat dessa uppgifter i sin artikel är det sannolikt också verkligheten.


Vilket hyckleri man ägnar sig åt på Barometerns redaktion. Får de aldrig dåligt samvete när de undanhåller fakta för sina läsare dag efter dag?


Ett stort tack till Östran som ger sina läsare sanningen trots de ”pressetiska” reglerna


PS


Till sist vill jag göra en liten läsarundersökning. Varifrån kommer mina läsare? Gå in i högermarginalen och klicka på det alternativ som stämmer för dig. Tack på förhand!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gute

25 mars 2014 18:35

Thoralf du kan vara lugn, feministerna kommer givetvis att bearbeta den här kvinnoförtryckaren, och han kommer att få löpa gatlopp i media ......

 
Ingen bild

World Traveller

25 mars 2014 18:50

Hur vågar Östran kritisera vårt nya herrefolk?

 
Ingen bild

Waterbug

25 mars 2014 18:57

Jag är milt chockad över att barometern väljer att använda sig av icke könsneutrala pronomen när man beskriver händelsen! ;)

Bättre att avstå från att rapportera öht om man måste förvanska så till den milda grad att det blir mer eller mindre uppenbart att det är invandrade element som står bakom de diffusa beskrivningarna, man underskattar sina läsare något oerhört på ett mycket föraktfullt sätt genom sådan här rapportering.

Känner igen beteendet från min egen (Stampenägda förvisso) lokalblaska, och det är på något sätt underhållande att se ett bolag blöda pengar och samtidigt stå och klia sig i huvudet och undra varför det går så illa och hur man skall ändra på detta.

Man begår alltså hellre kollektivt harakiri för att försöka dölja det redan uppenbara och att hålla sig till sin utsiktslösa hjärntvätt än att ta det enkla, billigare och ärligare alternativet; att rapportera sanningen rakt av, ett oerhört märkligt sätt att driva företag på.

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 mars 2014 19:23

Jag känner mig glad över att jag aldrig köpt Barometern. Tyvärr har jag några gånger klickat på deras webbtidning visserligen med Addblock ativerat, så risken finns att att någon reklamkrona ramlat ner i deras kassakista.

Undrar om Barometerns samtliga anställda är belåtna med sitt alster, eller om det finns några SD väljare i smyg.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

25 mars 2014 19:40

"EN SVENSK TIGER" på bilden borde bytas ut mot "SVENSK MEDIA TIGER"
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrEYq83otMU--ovmBSEOxRsQPP7J25NvnMcr1r2oX-_bxXVA8W

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 mars 2014 19:42

Noterar att denne "student" ska ha luktat alkohol. Hur stämmer det enligt "profetens" ord.?
Barometern har valt sida och det kommer att straffa sig...

Ullenhag bugar ända ned till golvet för Romer och Kronprinsessan tvingas medverka i jippot. Maken till politisk korrekthet får man leta efter...
Ordet assimilering har tyvärr Romerna missat. Trots många hundra år i Sverige och övriga Europa...

 
Ingen bild

s29

25 mars 2014 20:13

Märkligt att inte fler "Kalmariter" läser din blogg,såvida det inte beror på befolkningsunderlag förståss. Du är ju trots allt en kommunalpolitisk klippa. Men det kan ju bero på att dom är sossar,och har blivit imponerade av hur fint dom har i Malmö,Södertälje,Botkyrka och diverse andra sossekommuner.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 mars 2014 20:30

Annat ämne... DN har idag en artikel med rubriken: Billström:" EU måste dela på flyktingbördan".

Sista meningen i artikeln lyder: Enligt Migrationsverket senaste prognos, väntas det kosta Sverige 7 miljarder kronor att ta emot asylsökande i år, uppger Reuters."Ett litet steg mot svaret på vad invandringen kostar. Vi väntar på resten.

Hur många Syriska flyktingar i de enorma lägren i Syriens grannländer skulle få en drägligare tillvaro för dessa pengar..??

 
Ingen bild

Thoralf A

25 mars 2014 20:35

s29

Jag delar inte din uppfattnig. Jag har ca 30 000 unika besökare varje månad på min blogg. Om ca 10 procent kommer från Kalmar kommun vilket min läsarundersökning tyder på. Innebär det att ca 3000 personer i Kalmar kommun besöker min blogg varje månad. Väldigt bra!

I kommunvalet 2010 fick vi närmare 1900 röster. Jag ser det som väldigt positivt och en potential för kommande val.

 
Ingen bild

Martin

25 mars 2014 20:50

Vidrigt att en muslim kan komma till Sverige och sedan försöka tvinga på svenskar sjal.

 
Ingen bild

Lotta

25 mars 2014 20:56

Undrar hur mycket det står i zigenarnas vitbok om hur många av dem som ägnar sig åt det mest vedervärdiga brott som finns: åldringsrån?

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 mars 2014 21:10

Jodå, ska bli intressant att se hur mycket det ska slantas ut till de diskriminerade romerna , annat är det för oss vanvårdade och bortglömda där sitter det vi blivit lovade långt inne , om det alls betalas ut !

 
Ingen bild

Lotta

25 mars 2014 21:17

@Onkel Sven
Håller fullständigt med dig. Det är vidrigt hur illa behandlade ni blir.

 
Ingen bild

Hacke

25 mars 2014 21:40

Barometern följer blint de pressetniska reglerna enligt Lilla Saltsjöbadavtalet. Tänk vilket sjå dom har och framförallt kommer att få med att koda om den allt stridare informationsfloden kring det nya frälset.
Alternativet med alla nedskärningar dom tvingats till i branschen är förstås att förtiga allt rakt av. Tycker redan att man börjar se tecken på det. Allt krut som finns kvar läggs på att förtala och förfölja den enda oppositionen värd namnet.

Hulda mk1...

"Enligt Migrationsverket senaste prognos, väntas det kosta Sverige 7 miljarder kronor att ta emot asylsökande i år, uppger Reuters."
Utländska nyhetsbyråer har uppenbarligen inga problem med att få fram och förmdedla uppgifter som hela den svenska mediekåren går bet på.
Svensk media är verkligen en demokratins och yttrandefrihetens skamfläck i den s k fria världen.

 
Ingen bild

Lotta

25 mars 2014 21:41

Hur tror Ullenhag det känns för alla åldringar som haft det mindre angenäma "nöjet" att få träffa på hans omhuldade zigenare att få höra om denna vitbok och hur synd det är om åldringarnas gärningsmän? När kommer vitboken om zigenarnas alla offer samt vitboken om hur illa de vanvårdade barnen blev behandlade under sin uppväxt och fortfarande blir idag?

 
Ingen bild

Lotta

25 mars 2014 22:35

Wow, den ständigt flinande Annie Lööf tänker satsa "hela" 700 miljoner kronor för att rädda jobben i glesbygden på sju (7) år. Regeringen där samme smilfink ingår tänker samtidigt satsa 1,8 miljarder under nästkommande mandatperiod på svenskundervisning för nyanlända. Vore det inte bättre att göra tvärtom?

 
Ingen bild

Edward Ulfertz (göteborgare)

25 mars 2014 22:38

Att 80 procent av Thoralfs läsare inte är från Kalmar beror dels på att de frågor Thoralf tar upp berör hela Sverige, dels på att det saknas lika bra och aktiva bloggar från de andra landskapen.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 mars 2014 23:47

@Hacke, 7miljarder? Räcker inte långt, förmodligen enbart kostnader för själva hanteringen hos Migrationsverket. Sannolikt tillkommer sociala kostnader, försörjningsstöd m.m.m.m

@Lotta, precis min tanke också när jag har sett och hört Myt-Erik idag, när han hycklat om romer. Han har helt glömt att nämna antalet åldringar, som inte vågar öppna dörren när det knackar, än mindre vågar gå ut, för att inte råka illa ut när människor i hatt och vida kjolar vill "hjälpa till"......

När Barometern döljer för läsarna hur "Det nya Sverige" egentligen ser ut, genom att mörka och förvränga verkligheten, medverkar dom till att manipulera och sabotera vår representativa demokrati. Snälla Barometern, beskriv verkligheten och överlämna de politiska besluten till väljarna!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan

26 mars 2014 00:19

Har Linnéuniversitetet startat den av Ullenhag utlovade imamutbildning redan?

 
Ingen bild

B Johansson

26 mars 2014 01:13

Det är förvånande att Barometern fortfarande har läsare. I en tidnings affärsidé ingår att förmedla och sälja nyheter. När inte det längre sker så att det skildrar verkligheten finns ju ingen anledning att läsa det som skrivs och än mindre betala för det.

 
Ingen bild

Emil

26 mars 2014 01:14

Lotta, vitboken handlar inte bara om romer och resande. Den handlar om dig.

 
Ingen bild

Ludvig

26 mars 2014 04:25

Som sagt, funnes det endast Barometern skulle jag inte ha någon tidning.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 mars 2014 06:11

Tänk vad kunde inte Benny Hill gjort av följande scenario : Packad mussla springer omkring och försöker få kvinnor att använda religiösa tvångsplagg på högskola någonstans i Sverige?

Det är väl inte "snurrankan" som börjat studera på äldre dar ?
(För några år sedan avlivade en man klädd i tält en anka genom att snurra den tills den dog)

Tre saker att göra Säg upp Barometern
Stäng av tomten
Ring AA

Vore intressant att få veta vem på Barometern som ger medarbetarna dessa order

Gubben o Gumman skriver son Kalmar vänliga journalister utan koppling till Alfsson,SD eller Inte rasist.....men har aldrig förstått den gigantiska "socialbidragsskulden" som växer i Sverige

 
Ingen bild

Stefan A

26 mars 2014 06:27

Undrar om det inte var så att zigenare egentligen gillade friheten och att stifta sina egna lagar och regler, och då blir det svårt att anpassa sig till majoritetssamhället, det går inte att komma och gå som man vill på ett arbete eller ta ungarna ut och in ur skolan när det passar,man måste bjuda till lite själv också inte bara skylla på alla andra, om vi alla skulle göra lite som vi ville skulle samhället falla samman, då blir det knytnävarnas och våldets land, den starke överlever,vad den här "vitboken" skulle komma fram till var redan bestämt från början och inte någon seriös forskning.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 mars 2014 06:49

I artikeln om "övergreppet" på KM Sportsbar i Kalmar där en kund sniffat kokain i en mörk hörna och (s)ocialskadadenämnden har dragit tillståndet ,14 personer blir arbetslösa har Anders Blank kommentarsfältet stängt.
En pundare och käcka sossar förstör för 14 familjer , byt uppdrag foliehattar
Blank kanske har rabatt på Kalmarkrogar, för Barometern springer väl inte maktens ärende ,tidningen är ju borgelig ?

Östran har öppet just här ,men har stängt ned kommenteringen enligt dom pressetiska "reglerna" som stinker inom Gota Media och dess odemokratiska tidningar I Kalmar ,som sysslar med direkt valsabotage. leve Lenin

Folk är "vansinniga" i Östran för detta övergrepp
Hur fan skall krogen kunna hålla reda på pundare ?

 
Svensson

Svensson

26 mars 2014 06:50

Jag uppmanar Barometerns läsare att läsa på dom Sverigevänliga bloggarna, så får man reda på det Barometern undanhåller sina egna läsare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 07:14

@Emil
Skulle vitboken handla om mig bara för att jag skriver det alla vet? Har du själv någon när anhörig i hög ålder som drabbats av dessa nu hyllade zigenare/romer eller resande eller vad de nu vill kalla sig?

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 07:16

Vidrigt att se Östran ge äran åt Jan-Ingemar Lundström för att Bistro Bar fick behålla sitt serveringstillstånd.

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 mars 2014 07:20

Förmodligen ingen Sverigedemokrat då namn och bild saknas.

"människohandel. Företagaren greps på måndagen.
Ärendet hanteras av Internationella åklagarkammaren i Malmö, som är experter på frågor rörande människohandel.
Även mannens hustru är delgiven misstanke om brott.
Välbetalda jobb
Paret har bedrivit en framgångsrik och uppmärksammad verksamhet i Kalmar under flera år.
Enligt uppgift till vår tidning har emellertid sedan en tid misstankar funnits om att ska de ha lockat människor från sitt forna hemland till Kalmar med arbetstillstånd."

http://goo.gl/44WW40

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 mars 2014 07:25

Visste inte att Svenska skolelever blev upprörda över könsorgan 2014, eller har dom blivit känsligare nu för tiden, eller beror det på något annat?

"Det var i måndags som Regionteatern skulle visa föreställningen Smålands mörker i Åseda, som handlar om fascism och mörker. Den skulle framföras i en monolog ur huvudpersonen Eriks perspektiv. I bakgrunden visades tecknade bilder på bland annat nakna kroppar och könsorgan, bilder som gjorts av författaren av romanen som föreställningen bygger på, Henrik­ Bromander. Teckningar­na ska ha upprört några­ elever och de lämnade till att börja med lokalen. Eleverna kom sen tillbaka och störde föreställningen. Bland annat ska de ha rivit ner skydd som satt för fönstren och skrikit i lokalen.

–?Vi blev chockade och kränkta över det som visades, bland annat var det bilder med sexuellt innehåll, säger en av dem som lämnade lokalen.

http://goo.gl/xlv9GX

 
Ingen bild

Thoralf A

26 mars 2014 07:32

Lotta

Enbart i papperstidningen?

 
Ingen bild

hummelstadskarin

26 mars 2014 07:53

Barometern kan inte få dåligt samvete, eftersom ansvarig utgivare precis som anställda journalister på tidningen inte har något samvete.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 mars 2014 08:08

Sven Dacke... Det låter inte som ett normalbeteende av svenska tonåringar. Låångt därifrån. Vi som gick i skolan på 70-talet skulle ha applåderat dessa bilder ;-)
Det låter väldigt mycket som hårt hjärntvättade "nysvenskar"...

Men det osar katt om denna Regionteater. Fascism och mörker. Nu, i valrörelsen under ett "supervalår" åker de runt i skolorna med denna monolog.
Varför inte göra detta i oktober/november? Nej det går säkert ut på att eleverna ska rösta "rätt" i skolvalet.

En monolog om Kommunism, nackskott, arbets/dödsläger, förtryck och mörker, nej, det är nog inte aktuellt...

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 08:10

@Thoralf
Vad jag kan se så finns inte artikeln på nätet. Jag kan skanna in den ikväll efter jobbet om du vill?

 
Ingen bild

Jakob

26 mars 2014 08:23

De sviker oxå kvinnorna som utsätts för påtryckningar! De kvinnor som valt att inte bära sjal skall ha totalt stöd från oss alla i sina val, genom att mörka vad som hänt ger Barometern sitt indirekta stöd till mannen.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 mars 2014 08:36

Lotta

Jag är i Stockholm så jag har inte tillgång till papperstidningen. Men du eller någon annan kanske kan scanna artikeln och mejla den till mig. Får vi se vem som är först.

Så fort jag får den skriver jag det här så ingen behöver göra jobbet i onödan.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 mars 2014 09:13

Fått artikeln på mejl!

 
Ingen bild

Lotta

26 mars 2014 09:24

@Thoralf

Ok bra då vet jag att det är fixat.

 
Ingen bild

Nalle

26 mars 2014 10:24

Redaktör Enström förklarade ju helt öppet för bara några dagar sedan hur han ser på saken: "Varför är det så viktigt" att folk får veta det?

Ja...kanske för att demokrati bygger på att medborgarna får reda på konsekvenserna av politiska beslut?

Vissa redaktörer gillar inte det konceptet, utan föredrar att dölja negativa konsekvenser av den "rätta" politiken.

När jag gick i skolan berättade man att tidningar i Sovjet retuscherade fotografier för att icke önskvärda fakta skulle döljas. Vi fick höra att det var fel att göra så. Undrar vad barnen får lära sig idag.

 
Ingen bild

Lena

26 mars 2014 14:14

@Lotta
Ang."omhuldade romer", vitboken, Ullenhag etc. Jag bodde drygt 10 år i en förort i Sthlm där det fanns ett antal romer. De finska romerna såg man genast och de kan knappast klaga över diskriminering. Kvinnorna har egna bilar trots att de inte jobbar. Ungdomar i 20-års åldern jobbar inte utan rör sig dygnet runt i området och hänger vid sina bilar o kompisar i gathörnen. OBS en rom umgås inte heller med andra invandrare. De verkar vara sig själva nog. En ung romsk kvinna, ca 20 år, såg jag en gång på Arbetsförmedlingen traditionellt klädd för att söka jobb. Hon upptog en timme i anspråk av en arbetsförmedlare bara att lära sig skriva in sig i deras dator. I mina ögon kräver de mycket X-ra av allt. Det finns inte på världskartan att de skulle ha något att erbjuda oss. Därför blir man så besviken på Ullenhag och FP samt hela media och 7-klövern att de ställer sig bakom allt detta. Det är teater hela spektaklet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 mars 2014 16:10

Lena... Ja, vem anställer en "Romsk" kvinna? Har hon sedan "traditionella" kläder är chansen att få ett jobb inte ens noll procent...
De ser sig också som finare än alla andra, och att ta ett simpelt lönearbete är nog under deras värdighet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se