thoralf

Alla inlägg under oktober 2012

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2012 23:15

Eric Myrin har producerad en väldigt bra film som publicerats på YouTube vilket nu har fått de intervjuade att gå i taket. Jag undrar bara varför?


Efter att jag tittat på filmen kan jag bara konstatera att den är väldigt balanserad och informativ. Absolut inget negativt sägs om de intervjuade utan den är mycket saklig.


Varför protesterar dessa personer så högljutt?


Är det för att det är en sverigedemokrat som producerat filmen?


Läs artikel från SVT


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2012 08:23

 


Idag rycker Expressen ut och stödjer mitt initiativ och upprop till stöd för Maria Cimini. Det är Eric Erfors som i en krönika stödjer Maria Cimini och kritiserar Transportarbetarförbundet.


Visserligen smutskastar han mig i sin krönika när han inleder den med ”en av partiets mer extrema riksdagsledamöter, den förtalsdömde Thoralf Alfsson, startade nyligen en rättshjälpsfond för Maria Cimini”. Men jag bjuder på detta Eric Erfors.


Insamlingen bröt 30000 kronorsvallen igår. Med Expressens hjälp kan kanske insamlingen få ännu ett uppsving och nu kanske det är möjligt att nå 50000 kronor.


Nu när Expressen har uppmärksammat mitt upprop och insamlingen kanske det även blir politiskt korrekt för de lokala medierna. Vi får se om Barometern, Östran och Radio Kalmar hör av sig.


Vill du också stödja uppropet och insamlingen läs mer här.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/20/8852646-nastan-20000-kronor-till-maria-cimini/


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 oktober 2012 15:10

Igår skrev jag om riksdagsmannen från centerpartiet Johan Hedin som besökt flyktingförläggningen på Lundegård. Han hade bara hört positiva saker om flyktingförläggningen på Lundegård.


Idag skriver Östran om en ny dom som fallit vid Kalmar Tingsrätt. Mannen har misshandlat personal på flyktingförläggningen då boende inte passade mannen.


Om det svenska rättsväsendet fungerat tillfredsställande hade inte detta inträffat utan mannen hade varit utvisad.


Första frågan är varför var han på flyktingförläggningen på Lundegård? Vilken gång i ordningen sökte han asyl i Sverige.


”24-åringen har dömts för brott i Sverige två gånger tidigare. 2009 dömdes han för stöld och skadegörelse till villkorlig dom och dagsböter. Nästa gång, 2010, blev straffet hårdare. Då hade han gjort sig skyldig till ofredande, stöld, bedrägeri, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt försök till våld mot tjänsteman. Straffet blev då fyra månaders fängelse.”


Nu döms han till fängelse igen men uppenbarligen inte till utvisning.


Läs artikeln i Östran.

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2012 23:47

Efter att Avpixlat igår skrivit om Maria Cimini och det upprop jag startat som stöd för hennes stämning av Transportarbetarförbundet har pengarna strömmat in idag. Insamlingen närmar sig nu 30000 kronor. Fantastiskt!


Det har ställts frågor om vad som händer om Maria Cimini vinner kampen mot Transportarbetarförbundet. Jag antar då att Transportarbetarförbundet då får ersätta Maria Cimini för hennes kostnader och att hon i så fall även tilldelas ett skadestånd.


Mitt förslag är i så fall att Maria Cimini betalar tillbaka pengarna till SD som sedan skänker pengarna till Sverigedemokraternas solidaritetsfond. Vad tycker mina läsare och bidragsgivare?


Invandringspolitiken förvrider huvudet på 7-klövern i Kalmar.

Enligt Barometern har Socialnämnden beslutat att hyra Villa Ossian (Byagården) i Påryd för 30000 kronor/månad i kallhyra under 20 år och dessutom ge en kommunal borgen till Byalaget. Det innebär att man skrivit ett hyreskontrakt på 7,2 miljoner kronor för att kunna ta emot ensamkommande barn under 20 år.


Ett fullständigt vanvettigt beslut! Beslutet har framförallt drivits fram av socialdemokraten och kommunalrådet Anette Lingmerth och centerpartisten Ingemar Einarsson, båda boende i Påryd.

SD kommer givetvis motsätta oss detta beslut när det kommer till Kommunfullmäktige, om det nu kommer dit.


Verklighetsfrånvänd riksdagspolitikerI måndags besökte en centerpartistisk riksdagsledamot Johan Hedin, flyktingförläggningen på Lundegård tillsammans med kommunalrådet Lisbeth Lennartsson, även hon centerpartist. Det räcker med att citera följande uttalande från Johan Hedin för att konstatera hur verklighetsfrånvända och pk-indoktrinerade 7-klöverns politiker är!


”Jag har hört en del om flyktingförläggningen här före mitt besök, och det har bara varit positiva saker, sa Johan Hedin.”


Jag tror att många ölänningar reagerar väldigt starkt på detta uttalande! Det visar också på hur kommunalrådet Lisbeth Lennartsson informerat Johan Hedin om de faktiska förhållandena på flyktingförläggningen på Lundegård. Hyckleri!


Rasistiskt överfall och misshandel på Öland.

Enligt Ölandsbladet har en 20 årig cyklist misshandlats av en 62-årig man mellan Borgholm och Köpingsvik. Den 62-årige mannen tålde uppenbarligen inte att 20-åringen uppmanade honom att flytta sig.


”62-åringen skrek ”jävla svenskjävel” efter honom. Därefter greppade 62-åringen tag i ynglingen som då föll med sin cykel. 62-åringen gick sedan fram till ynglingen, tog tag i dennes halskedja och vred om. Ynglingen fick svårt att andas. Dessbättre så gick halsbandet sönder, sedan lyckades ynglingen fly från platsen.”


Som det framgår av texten så handlar det om en 62-åring med invandrarbakgrund som uppenbarligen inte gillar svenska ungdomar. Jag undrar om åklagaren kommer ta upp det rasistiska uttalandet under rättegången och hävda att det även handlar om ett hatbrott?

Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2012 22:56

Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat att godkänna uppförandet av 6st vindkraftverk på alvaret på södra Öland. Som många säkert vet är alvaret och södra Öland med på Världsarvslistan.


UNESCO varnar idag för konsekvenserna om dessa vindkraftverk byggs. Det verkar även som att Mörbylånga kommun blev tagna på sängen av Länsstyrelsens beslut. 


"Denna varning från Unesco:s högsta ledning har föranlett Riksantikvarieämbetet (RAÄ) att be om länsstyrelsens bild av situationen. RAÄ:s begäran om upplysning i ärendet har i sin tur föranlett omedelbara åtgärder från länsstyrelsens sida.
– Jag ska träffa landshövding Stefan Carlsson och länsantikvarie Kjell-Håkan Arnell samt representanter för Lrf redan i kväll, säger Kent Ingvarsson som dock inte hunnit läsa brevet från Unesco."


"Bortsett från den varningen, som citeras här ovan, påminner Unescos högsta ledning också om paragraf 172 i ”Operational guidelines” för de olika världsarven. I den paragrafen påpekas det blanda annat med kraft att alla större konstruktioner som kan påverka det aktuella världsarvet ovillkorligen måste underställas Unesco för granskning."


Sent skall syndaren vakna! Läs artikel i Ölandsbladet


Protesterna har varit höga mot dessa vindkraftverk och risken finns att södra Öland förlorar sin plats på världsarvslistan. Läs artikel i Ölandsbladet.


 

Rödmarkering visar placering av vindkraftverk


Vår nye landshövding har ju lovat ner ”verkstad” efter sitt tillträde och det har han ju visat med råge. På både det ena och det andra sättet.


Undrar hur mycket kulturlandskap, fornlämningar och grönområden som han är beredd att offra för att visa att han är den som bestämmer.


Det blir ytterligare stora bördor för elkunderna och minskade intäkter för staten när dessa 6 vindkraftverk står produktionsklara.


I Norge har motsvarigheten till Uppdrag granskning i Sverige granskat vindkraften och de subventioner som är ett måste för att bygga dessa vindkraftverk.


Undrar om svenska UG kan tänka sig göra ett motsvarande program. Men det skulle väl få miljöpartisterna att gå i taket.


Jag rekommenderar alla att titta på det norska programmet. Länk till programmet som sändes den 25 september i NRK.


 


Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2012 20:15

Henrik Rydström kunde nöjt sig med att dela ut rött kort mot rasismen vid dagens match mot Malmö FF. Tyvärr valde Nanne Bergstrand att fortsätta med Henrik Rydström på mittfältet.


En värre stoppkloss för det offensiva spelet för Kalmar FF har väl sällan skådats. Allt tar för lång tid när Henke får bollen och i nio fall av tio spelas bollen bakåt eller i bästa fall i sidled. Henke det är i rugby som passningar måste spelas bakåt, inte i fotboll. Dessutom blir han ifrånsprungen av varenda spelare på planen, inklusive domare och linjemän. Nanne öppna ögonen!


Om Henke ändå kunde slå de där öppnande passningarna trots sina patetiska kortbrallor men icke. Hela Guldfågeln arena skrattar när Henke väljer att passa istället för att försöka med ett skott när han får ett ypperligt tillfälle. Alla vet att han har det sämsta skottet i hela Kalmar FF:s trupp, kanske det sämsta i hela allsvenskan. Hur kan macho-henrik ha ett så dåligt skott efter snart 20 år i KFF-tröjan?


"Asså, Henrik Rydström har spelat fotboll i hundra år, varför vågar han inte skjuta? I dag hade han två grymma lägen! Vad gjorde han? Jo, han la en sidledspassning..."


B-G Svedjenäs, alias Godfather


Idag fick vi se Papa Diouf göra ett väldigt bra inhopp, sedan finns också Gutu att plocka in på mitten. Spelare med lite vilja och kreativitet. För mig är det obegripligt att Henrik Rydström platsar i startelvan när dessa spelare finns att tillgå tillsammans med Erik Israelsson och Tobbe Eriksson. Bort med Rydström!


Kommentarerna på läktaren och efter matchen var minst sagt kritiska till Rydströms insats men jag är övertygad om att fega Barometern ger Rydström sju fjädrar. Barometern har en betygsskala mellan 1-10 men brukar bara utnyttja 4-6, möjligen 7 vid något enstaka tillfälle. Bara det visar på en feg journalistik!


Dagens behållning på Guldfågeln arena var inte fotbollsförbundets prefabricerade tal mot rasism som Henrik Rydström läste upp innan matchen utan Malmö FF:s supportrar på arenan. 90 minuter kampsång för MFF! Jag är imponerad och kan säga att ni var värda de tre poäng som ni tog med er till Skåne o Malmö.


 


Varför ordandes det en ståplatssektion för Kalmar FF:s klack på Guldfågeln arena? Den kan säkert minskas med 90 procent så kanske det blir samma täthet som på ståplatsen för Malmö klacken.


Henrik Rydström du kan göra en ny karriär i KFF-klacken! De behöver en ny ledare som kan vårda språket och stoppa läktarrasismen.


Hur gick matchen då? 2-1 till Malmö FF


Hur många tror att media kommer uppmärksamma vår stora insamling för Maria Cimini som riktar sig mot Transportarbetarförbundet? Att den socialdemokratiska Östran väljer att lägga locket på men att den borgerliga Barometern gör detsamma är minst sagt konstigt.


Det var faktiskt upplyftande att höra radioprogrammet medierna idag. Den ekonomiska kris som drabbat tidningsbranschen kan jag inte annat än känna en viss skadeglädje över!


Att inte Avpixlat uppmärksammat vår insamling för Maria Cimini gör mig dock mycket besviken. Jag trodde att även Avpixlat ville stödja möjligheten att sätta Transportarbetarförbundet på plats. Gillar man fackets agerande på Avpixlat?

Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2012 23:05

På en vecka har det kommit in nästan 20000 kronor till den rättsprocess som Maria Cimini driver mot Transportarbetarförbundet. Flera har dessutom hört av sig och sagt att de skall sätta in pengar när de får lön under den kommande veckan.


Skall vi nå 25000 eller till och med 30000 kronor kommande vecka?


Ett fantastiskt gensvar från mina läsare! Ett stort tack!


Vill du hjälpa Maria Cimini kan du sätta in ett bidrag på Bankgiro 5279-5465. Skriv också Maria Cimini på inbetalningen.


Mitt blogginlägg har också medfört att andra personer som uteslutits från Transportarbetarförbundet har hört av sig och skickat över sina uteslutningsbesked.


Så här kan det se ut för en utesluten Sverigedemokrat när han öppnar ett brev från Transportarbetarförbundet.


 


Hur många tror att det rör sig om Sverige 2012?


Det liknar mer hur en viss folkgrupp behandlades i Tyskland på 30-talet.


Det är följande rader som Transportarbetarförbundet grundar dessa uteslutningar på. Mycket vaga formuleringar.


 


 


Om man skall översätta detta på dagens politiska debatt borde Transportarbetarförbundet utesluta moderater, kristdemokrater, centerpartister och folkpartister som är aktiva för respektive parti.


Men glöm inte Miljöpartisterna! De vill ju stänga ner hela transportsektorn när det gäller lastbilstransporter.


Vid partiledardebatten i veckan tog Jimmie Åkesson upp kravet på höjd A-kassa men det anser väl Transportarbetarförbundet att det strider mot stadgarna.


Varför är inte ledarsidorna fulla av avståndstaganden från Transportarbetarförbundets diskriminerande åtgärder? Den stora frågan jag ställer mig är varför inga andra politiker från 7-klövern ifrågasätter de uteslutningar som Transportarbetarförbundet ägnar sig åt.


Men i grund och botten är detta en av anledningarna till att socialdemokraterna backat från ca 40-45 procent ner till 30 procent och att Sverigedemokraterna går framåt.


Men när alla 7-klöverns politiker är lika inkrökta som moderaten Anders Björk i TV-soffan kommer ingen förändring ske. Tragiskt för vårt land, Sverige!!


"Hackkycklingar"

"Agera väldigt ostört"

"Ingen har kollat deras politik"

"Fiskat i grumligt vatten"

"Enkelt budskap"

"Stoppa invandringen"

"Ingen har tagit itu med dom"

"Missnöjesparti"


Anders Björk


"Bara ett opinionsinstitut"

"Tendensen är inte tydlig"


Peter Wolodarski


Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer SD få verkligt inflytande över politiken och då kommer vi vara tvungna att ta fram "verktygslådan" och börja skruva i ordning Sverige igen!


Lyssna på "experterna" ca 8 min in i programmet då de "analyserar" Sverigedemokraternas framgångar.


Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2012 18:56

Under den senaste veckan har jag uppmärksammats på att Kalmar kommun tycks delta i diverse projekt som inte alls ingår i kärnverksamheten. Att det är Vänsterpartiet och Miljöpartiet som först och främst ligger bakom dessa projekt är jag övertygad om.


Det första jag blev uppmärksam på var att när kungen vägrade dela ut ett pris i veckan till en miljöaktivist på Gotland skrevs följande på ledarsidan i Gotlandstidningar.


”I Kalmar bör bland andra Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande, fundera på kommunens uppgifter och om man har legitimitet och förtroende för verksamheten. Kommunen har prisat aktivitet som är i strid med rikets lagar. Var går då gränsen i Kalmar kommun? Är det också lovvärt att bryta mot kommunalskattereglerna? Mot lokala miljötillstånd?

 

Sverige är ett rättssamhälle, vilket vi ska vara glada för. Det ställer också krav på medborgarna att inte ta lagen i egna händer. Alla ska vara lika inför lagen. Det är inget som Kalmar kommun får eller bör ändra på. Företag kan bojkottas, det kan inte kommuner. En kommun måste behandla alla likadant.

 

Exemplet Trygg-Hansa och Kalmar bör tjäna som ett varnande exempel. Företag, myndigheter och kommuner bör inte samarbeta med organisationer som har annan agenda än den egna. I förlängningen riskerar man att förledas in i handlade som kan leda till att legitimiteten i kärnverksamheten kan ifrågasättas.

 

Vår opolitiske kung var den ende som såg den politiska bomben.”


Läs hela ledaren. Se Kalmar kommuns hemsida.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se