thoralf

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2012

INGEN NORGEHISTORIA UPPDATERAD!

Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2012 22:56

Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat att godkänna uppförandet av 6st vindkraftverk på alvaret på södra Öland. Som många säkert vet är alvaret och södra Öland med på Världsarvslistan.


UNESCO varnar idag för konsekvenserna om dessa vindkraftverk byggs. Det verkar även som att Mörbylånga kommun blev tagna på sängen av Länsstyrelsens beslut. 


"Denna varning från Unesco:s högsta ledning har föranlett Riksantikvarieämbetet (RAÄ) att be om länsstyrelsens bild av situationen. RAÄ:s begäran om upplysning i ärendet har i sin tur föranlett omedelbara åtgärder från länsstyrelsens sida.
– Jag ska träffa landshövding Stefan Carlsson och länsantikvarie Kjell-Håkan Arnell samt representanter för Lrf redan i kväll, säger Kent Ingvarsson som dock inte hunnit läsa brevet från Unesco."


"Bortsett från den varningen, som citeras här ovan, påminner Unescos högsta ledning också om paragraf 172 i ”Operational guidelines” för de olika världsarven. I den paragrafen påpekas det blanda annat med kraft att alla större konstruktioner som kan påverka det aktuella världsarvet ovillkorligen måste underställas Unesco för granskning."


Sent skall syndaren vakna! Läs artikel i Ölandsbladet


Protesterna har varit höga mot dessa vindkraftverk och risken finns att södra Öland förlorar sin plats på världsarvslistan. Läs artikel i Ölandsbladet.


 

Rödmarkering visar placering av vindkraftverk


Vår nye landshövding har ju lovat ner ”verkstad” efter sitt tillträde och det har han ju visat med råge. På både det ena och det andra sättet.


Undrar hur mycket kulturlandskap, fornlämningar och grönområden som han är beredd att offra för att visa att han är den som bestämmer.


Det blir ytterligare stora bördor för elkunderna och minskade intäkter för staten när dessa 6 vindkraftverk står produktionsklara.


I Norge har motsvarigheten till Uppdrag granskning i Sverige granskat vindkraften och de subventioner som är ett måste för att bygga dessa vindkraftverk.


Undrar om svenska UG kan tänka sig göra ett motsvarande program. Men det skulle väl få miljöpartisterna att gå i taket.


Jag rekommenderar alla att titta på det norska programmet. Länk till programmet som sändes den 25 september i NRK.


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Skånepåg

22 oktober 2012 23:18

O.T

Ingen aning vem som ligger bakom detta men oerhört träffande, tämligen oförarligt men bra gymnastik för skrattmusklerna:

http://www.youtube.com/watch?list=FLKrmt-npF0IbdDi49MiEySg&feature=player_embedded&v=3JQMGlgACk8

 
Ingen bild

PMS

23 oktober 2012 02:47

OT:
Kan man vara med i något av LO:s förbund och samtidigt aktiv i Sverigedemokraterna? Det beror på. Reglerna varierar stort mellan fackföreningarna.

http://www.byggnadsarbetaren.se/PageFiles/12902/SD-enkat.jpg

 
Svensson

Svensson

23 oktober 2012 07:53

Dom höga invandringskostnaderna börjar nu synas. Socialarbetare går på knäna, kommuner börjar klaga på ebb i kassan. Kan bli en kall vinter i år.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Rune

23 oktober 2012 08:56

Tyvärr, Skånepåg!
Jag skrattade inte. Hela stycket var ju på utrikiska men jag hörde att det på något sätt handlade om islam. För min del tycker jag inte denna lära är någon större humor.

 
Ingen bild

OH

23 oktober 2012 09:38

För en tid sedan ville några 08profeter förbjuda biltrafik på södra Öland. Självklart skall vindmöllorna byggas. Finns det någon som kan berätta om vad Tjernobyl har kostat? Det finns säkert mer angelägna verksamheter i Sverige där man snart nödgas se över vad man får för pengarna.

 
Ingen bild

Bertil

23 oktober 2012 12:11

Unesco har nu fått upp ögonen för galenskapen och varnar om att byggnationer får konsekvenser, helt rätt då dessa propellrar inte hör hemma i varken världsarv eller annan vacker turistmiljö.

http://www.olandsbladet.se/index.php?id=20434&placid=3&template=

Efter att ha sett den norska Brännepunkt som Thoralf länkade till får jag nog säga att de knappt hör hemma någonstans.

 
Ingen bild

Magentan

23 oktober 2012 13:54

Det finns faktiskt bara EN fråga som jag inte är överens med SD om, och det är vindkraft/kärnkraft-frågan.

Jag är emot kärnkraft, främst på grund av den mänskliga faktorns enorma brister när det gäller säkerhetstänkande. Speciellt i ett land som Sverige, där naiviteten och förmågan att tro alla människor om gott är obegränsade. Här finns alla möjligheter för vem som helst att sabotera en kärnkraftsanläggning, med katastrofala följder som är omätliga.

 
Ingen bild

AWSvensson

23 oktober 2012 14:35

Vindkraft kan aldrig ersätta kärnkraft utan får ses som en släng av artighet för att inbilla miljöpartister att de har inflytande i energifrågan och lugna deras lättmanipulerade väljare.

 
Ingen bild

M

23 oktober 2012 14:44

Bygg ut vattenkraften,i dessa dagar finns det toppenlösningar för att minimera djur och fauna skador.

 
Ingen bild

OH

23 oktober 2012 14:58

På vilket sätt är södra Öland ett större världsarv än ex. norra Öland eller Småland eller för den delen resten av världen.Det är ett politiker och myndighetsspel. Kent Ingvarsson har rätt , skit i värlsarvspåhittet och låt Öland leva.

 
Ingen bild

Skånepåg

23 oktober 2012 15:26

Lite om Stora Alvaret för den som vill ha en överblick. http://sv.wikipedia.org/wiki/Stora_Alvaret

För den som varit där och sett en liten del av faunan, som t.ex när tusentals och åter tusntals orkidéer av olika arter står i blom, är intrycket överväldigande. För övrigt är hela Alvaret fascinerande och verkligen unikt på ett sätt som är svårt att beskriva. Det måste helt enkelt upplevas på plats!

 
Lassekolja

Lassekolja

23 oktober 2012 15:46

Jag ser svensk energipolitik som ett lysande exempel på svenska politikers (läs:7-klöver´ns) handlingskraft, den är m.a.o näst intill obefintlig! Samma gäller dessvärre inte enbart kärnkraften utan även bl.a utbyggnad av infrastruktur, ex.-vis motorvägar. Gemensamt för det mesta är att i Sverige bygger vi för gårdagens behov, inte för morgondagens!
Ett område är undantaget: Invandringen, som till skillnad från de övriga skadar Sverige till mycket hög kostnad, slår årligen nya rekord.
Slutsats: 7-klöver´n är en tragedi för Sverige särskilt för våra barn och barnbarn! Att endast ca10% verkar ha den insikten (hittills) är en del av tragedin!
KÄMPA PÅ alla SD-hjältar!!!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1094619-oonska

 
Ingen bild

AWSvensson

23 oktober 2012 16:50

En spontan reaktion från en syrian som besöker sina släktingar i Södertälje efter 10 år, " fy f-n där skulle jag inte vilja bo".
Det är inte bara svenskar och folk från civiliserade länder som röstar med fötterna.

 
Ingen bild

Lotta

23 oktober 2012 17:20

OT/Nu när Avpixlat tagit upp frågan gällande stöd till Maria Cimini undrar en del skribenter vad som händer med de insamlade pengarna om Maria vinner. Kanske ett klargörande på Avpixlat vore bra.

 
Ingen bild

HoHo

23 oktober 2012 18:49

Magentan, skriver "Här finns alla möjligheter för vem som helst att sabotera en kärnkraftsanläggning, med katastrofala följder som är omätliga."

Hoppas att du vet att Greenpea inte kom i närheten av kärnkraftverket. De befann sig i en yttre zon som nästan vem som helst kan komma in i.

Hade de däremot försökt ta sig in i den stängda zonen hade andra saker än vad som hände nu hänt. Att sedan Kling o Klang inte är kompetenta till snart sagt ingenting är ett av de största problemen.

 
Ingen bild

Skånepåg

23 oktober 2012 19:08

@ HoHo

"Hade de däremot försökt ta sig in i den stängda zonen hade andra saker än vad som hände nu hänt."

Om kärnkraftsäkerhet vet jag inte mycket. Vad menar du skulle ha skett då?

 
Ingen bild

Gute

23 oktober 2012 20:54

Lider med er på Öland, vi på Gotland får se vårt unika landskap förstöras med stora fula vindsnurror som dessutom för oljud.

Möjligheten att få bebygga attraktiva områden elimineras för all tid.

Miljöpartister och ekonomi är två ting som aldrig kommer i samklang.

 
Ingen bild

Lotta

23 oktober 2012 21:39

OT/Nu har det väl ialla fall fullständigt slagit slint för Aktuelltredaktionen eller är det månne nyhetstorka? Nu tog man upp att burmesiska gästarbetare i Thailand har sämre arbetsvillkor än thailändare. Den röda tråden var att exempelvis en tvättfirma som tvättade lakan osv till hotell som olika svenska resebolag använder. Nu skall vi ha dåligt samvete för hur personalen som tvättar lakanen arbetar under. Man ställde till och med en reporter utanför en resebyrå i Sverige och frågade om de som tänkte resa utomlands tänker på vilka arbetsförhållanden en del i landet man tänker semestra i lever under. Förstår inte vad Aktuelltredaktionen vill att resande svenskar skall kunna göra åt saken? Ingjuta det obligatoriska dåliga samvetet som vi svenskar tydligen ständigt skall digna under är det mest troliga.

 
Ingen bild

HoHo

23 oktober 2012 22:01

Viktigt inlägg i Marias kamp för sina rättigheter: http://www.aftonlognen.se/debatt/debattamnen/samhalle/article12547295.ab

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

23 oktober 2012 22:20

@ Thoralf,
Om man på sidan https://sverigedemokraterna.se/ klickar på "Riksdagsblogg" så kommer upp en lista med Personbloggar.

Klickar man på ditt namn där, så kommer texten "Inga inlägg hittade!" upp.

Du borde lägga en länk där till denna blogg, annars kan ju folk gå miste om din fantastiska blogg.

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2012 10:57

Skånepåg, Alvaret var precis lika unikt och facinerande innann några upptäckte att man kan få lite eller rättare mycket extra bidrag om man kunde få kalla det för världsarv.
Kan du förklara vilka nötkreatur som betar enbuskarna.

 
Ingen bild

Skånepåg

24 oktober 2012 13:53

@ OH
Var vindkraften kommer in i sammanhanget har tydligen ingen större betydelse, eftersom nörkreaturens matvanor enligt dig har en betydelsefullare roll. Mycket intressant slutledning, må jag säga.

För den som vill veta mer om vilka svenska platser som ingår i världsarvslistan och varför, hänvisar jag till http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldsarv_i_Sverige

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2012 15:17

Skånepåg, i din hänvisning till wikipedia nämndes att betesgång på alvaret var av stor vikt, däremot icke ett ord om vindkraft.
De flesta som är emot vindkraft är det därför att dom ej får erbjudanden till andelsköp.Gute skrev att vindkraftverk förstör för all framtid.En kunnig rivningsfirma plockar ner ett verk på mindre än en dag.

 
Ingen bild

Skånepåg

24 oktober 2012 16:58

@ OH

”De flesta som är emot vindkraft är det därför att dom ej får erbjudanden till andelsköp.”

Aj f-n, nu förstår jag varför jag är emot vindkraftverk. Har inte förstått detta genomtänkta påstående, utan dumt nog slängt alla de erbjudanden jag fått från Kalmar Energi, E.ON och andra bolag. Alfssons kostnadskalkyler, mina egna funderingar kring tekniken som sådan, påverkan av landskapsbilden, bullernivån, alla miljarder i subventioner o.s.v har vid närmare eftertanke givetvis ingen som helst betydelse om jag förstår dig rätt. Det viktiga är naturligtvis kreaturens matvanor, hur illa behandlade de människor är som inte fått erbjudande om andelsbrev och då som mot bättre vetande automatiskt blir vindkraftsmotståndare.

Tänk vad dumt Svenskt Landsskapsskydd skriver på sin hemsida http://www.landskapsskydd.se/ ”FSL är en riksorganisation som har till huvuduppgift att värna Sveriges vackra natur och kulturlandskap från storskaliga exploateringar. Utbyggnaden av vindkraften har blivit det område som har kommit att bli helt dominerande. Vi är i dag den enda svenska riksorganisation som står upp till försvar för den befolkning och de natur- och kulturvärden som hotas.”

Du borde kontakta Svenskt Landsskapsskydd, tala dem till rätta och hur de enligt ditt förmenande har missförstått alltihopa!

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2012 19:01

Skånepåg
Jag tror ej att varken E.ON eller andra bolag erbjudit dig att köpa någon del i deras vindkraftsverk. Det är troligen elen från dom som du möjligen erbjudits. Det är skillnad det. Det finns många som är stora kunskapare bl.a- Sv.Landsk.skydd, Djurrättsorg,O.S.V. som skall tala om för Ölänningarna vad som är bäst för dem. Du skriver om bullernivå, landskapsbild, du som är skånepåg har möjligen färdats på motorvägen förbi Lund .Finns det fulare landskapsbild än den man möter där. Jämför bullernivån där mot några vindmöllor på Alvaret. Det är du som skriver att ni mot bättre vetande blivit vindkraftsmotståndare.

 
Ingen bild

Gute

24 oktober 2012 19:34

OH, kan du ge mig ETT exempel där man har tagit bort ett vindkraftverk, och isåfall VARFÖR man gjorde det!

Åkte idag omkring på Sudret med presumtiva kunder till attraktiva boenden, ALLA har ett KRAV, inga vindkraftverk i närheten!

 
Ingen bild

Skånepåg

24 oktober 2012 19:54

@ OH

När inte ens ironin biter, så är det omöjligt att föra en dialog, så jag avslutar med följande.

Jo, jag pysslar en del med aktier och har skrapat ihop en hel del, och antagligen därför uppmärksammats av vissa bolag som lämpligt "objekt" och fått flera erbjudande om andelar och därigenom möjlighet att köpa "billigare" el. Inget konstigt eller onormalt för mig, men tydligen helt ovanför din horisont och uppenbarligen svårt för dig att förstå.

"Det finns många som är stora kunskapare bl.a- Sv.Landsk.skydd, Djurrättsorg,O.S.V. som skall tala om för Ölänningarna vad som är bäst för dem."
Du gillar uppenbarligen inte dessa organisationer, så du anser dig och försöker framstå som en representant och talesman för hela Ölands befolkning och dess åsikter inom detta område. Inte så lite hybris här inte.

För övrigt är du ute och cyklar och har inte en aning om t.ex det lågfrekventa infraljud som alstras av just vindkraftverk och som kan driva folk till vansinne. Dämpningen för infraljud i luft är mycket liten och kan därför ge mycket märkliga effekter långt från kraftverken.

Du antar och påstår både det ena och det andra utan kunskap och saknar förmågan att se ett helhetsperspektiv (varken ekonomiskt eller miljömässigt) så nu är jag less på ditt trams och enkelspårighet, eftersom det här inte leder något vart. Vindkraftverken är och kommer att bli det största miljöfiaskot som man hittills startat och kommer att bli en dyrbar parantes i svensk elproduktion.

P.S Ta bort subventionerna genom elcertifikat, så får vi se vad som händer med vindkraften?

 
Ingen bild

Skånepåg

24 oktober 2012 20:03

Lite "trevliga" bilder på vindkraftverk.

http://www.youtube.com/watch?v=l-yo9CYv1mM

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2012 20:56

Skånepåg
Tack för din sakliga inform. Känner du någon som blivit vansinnig av den orsaken.Som avslutning kan du säkert tala om för mig kostnaderna för Tjernobyl även i människoliv. I väntan på bättre föredrar jag vindkraft. Jag är ej så förmäten att jag påstår jag är klokare än dig.
Jag kommer att rösta på SD, hoppas du gör detsamma. Om du cyklar söderut från Kastlösa och tittar ut över Kalmarsund har du en fantastisk vy med vindkraftverken i sundet. Lycka Till-

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se