thoralf

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

VAD ÄR PROBLEMET

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2012 23:15

Eric Myrin har producerad en väldigt bra film som publicerats på YouTube vilket nu har fått de intervjuade att gå i taket. Jag undrar bara varför?


Efter att jag tittat på filmen kan jag bara konstatera att den är väldigt balanserad och informativ. Absolut inget negativt sägs om de intervjuade utan den är mycket saklig.


Varför protesterar dessa personer så högljutt?


Är det för att det är en sverigedemokrat som producerat filmen?


Läs artikel från SVT


 
ANNONS
 
Ingen bild

MakingBacon

25 oktober 2012 23:30

När jag såg Magnus Utvik för ett tag sedan tyckte jag han var rakryggad som tog avstånd från vänstervåldet. Men när jag hörde hans kommentar i svt så föll han pladask. Jag förstår inte detta grupptänkande i Sverige där alla skall vuxenmobba alla SD:s medlemmar och sympatisörer.

det enda roliga jag har när bastionerna faller en efter en är att se hur de avslöjar sig själva och sin okunnighet.

 
Stefan K

Stefan K

26 oktober 2012 00:05

Utvik säger till SVT att han inte ställt upp om han vetat att en Sverigedemokrat stod för filmen. Varför Magnus?

SVT, där jag först läste nyheten, har ett program som heter Uppdrag Granskning. Ett av programmets viktigaste verktyg är att intervjua folk med dold kamera och lura dem att tro de är någon annan. Fråga Janne Josefsson om hur många han och hans team lurat med just denna metod.
Valstugereportaget minns vi och där uppträdde en journalist med falsk identitet och dold kamera, så SVT är de sista som ska kritisera.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Magentan

26 oktober 2012 00:31

(O/T) @Skånepåg och HoHo
Eftersom jag inte kunde låta bli att lägga in lite tjat om mitt favoritämne i en replik till "hbm":s kommentar om rollatortanterna i föregående inlägg, så känner jag mig aningen skyldig till den uppkomna ordväxlingen mellan Skånepåg och HoHo, och vill härmed försöka rätta till detta - om det går.

För det första: Jag har absolut INGET att anmärka på Thoralfs minst sagt energiska slit och stora engagemang. När det gäller utskick har Thoralf dessutom själv föregått med alldeles utmärkt exempel när han samlade ihop pengar till sitt utskick om mediehuset på Kvarnholmen i Kalmar. Må ingen skugga falla över Thoralf! Jag är också övertygad om att inte heller HoHo's kommentar var ämnad som någon anmärkning till Thoralf.

Jag är fullt medveten om att problemet med postutskick till hushållen är de enorma kostnaderna. Jag vet också att ett nytt parti som SD inte har hur mycket pengar som helst (ännu). Man får alltså prioritera och satsa på det som ger mest röster tillbaka, och då tycker jag att man i första hand ska fråga sig vilka väljargrupper det är som vet minst om SD och som har matats med mest felaktig information om SD. Alltså vilka är det som SD inte har nått, utan som enbart hjärntvättas dygnet runt av PK-medierna. Därefter riktar man sin information till dessa grupper i synnerhet, och till resten av väljarna i allmänhet.

Till exempel så behöver ju SD inte skicka någon väljarinfo till alla de där arga, unga och outbildade männen på landsbygden som redan röstar på SD enligt PK-media. Så alla dessa pengar kan ju SD spara in ;)

Skämt åsido, så finns det kanske möjligheter att sända riktade utskick till vissa grupper i samhället, till exempel till pensionärerna. Där har vi en jättegrupp, i vilken det finns en mycket stor majoritet som inte har den blekaste aning om vad SD handlar om. Eftersom jag själv ligger nära rollatoråldern vet jag också att det finns oerhört många i rollatorgänget (både män och kvinnor) som är ganska intresserade och MYCKET nyfikna, och faktiskt sitter hemma och LÄNGTAR efter att det ska dimpa ner något i brevlådan att läsa från SD. (Hittills har i stort sett samtliga fått vänta förgäves.)

I våra större städer är bostadsområdena ganska strikt åldersindelade. I vissa stadsdelar bor det nästan bara gamlingar. Vi urinvånare som nu har nått pensionsåldern och har bott i samma stad hela livet, vet vilka dessa områden är. Vi kan tipsa de lokala SD-distrikten om de lämpliga stadsdelarna, där SD i GOD TID kan dela ut rejäl och meningsfull information till människor i "mogen ålder".

Det där med att slösa kampanjpengar på dyra tidningsannonser är jag däremot mycket skeptisk till. Inte ens i en svindyr halvsidesannons kan man få in särskilt mycket relevant information. Det blir några uppräknade punkter plus en och annan allmängiltig väljarklyscha, som liknar alla de övriga partiernas väljarklyschor och som möjligtvis ögnas igenom i all hast av de läsare som eventuellt råkar få ögonen på den. Ska en väljarannons väcka någon uppmärksamhet får den vara oerhört speciell. Och varför ska SD till vilket pris som helst ekonomiskt gynna de SD-fientliga gammelmedierna?

 
Ingen bild

OBS

26 oktober 2012 02:00

Nytt rekord Ipsos 8,5%

SD befäster platsen som tredje störst
Ökat stöd bland män en förklaring för ökningen

Nyligen presenterade Aftonbladet SD:s starkaste siffror någonsin.
Nu befäster partiet platsen som landets tredje största.
I DN/Ipsos oktobermätning får de 8,5 procents väljarstöd.

http://www.aftonbladet.se/pilram/article15672770.ab

 
Ingen bild

OBS

26 oktober 2012 07:16

Så gick undersökningen till
FRÅGA: Om det var riksdagsval i dag, vilket parti skulle du rösta på då?

UNDERSÖKNINGSPERIOD: 3-23 oktober 2012.
METOD: Telefonintervjuer.
ANTAL TILLFRÅGADE/SVARSFREKVENS: 2331 personer intervjuades. Andelen osäkra väljare är 20,3 procent.

BESTÄLLARE: Dagens Nyheter.

MÄTINSTITUT: Ipsos.

Utöver Sverigedemokraternas ökning är Miljöpartiets tapp den ända statistiskt säkerställda förändringen denna månad.

20,3% osäkra väljare,där finns garanterat ett par procent till att hämta.


 
Ingen bild

mullis

26 oktober 2012 07:44

tänk att något som är självklart helt plötsligt kan bli helt fel när dom får reda på att SD tycker lika
Utvik är ute, vilken krake

 
Ingen bild

Hulda

26 oktober 2012 08:28

Hur många filmer har inte gjorts av Vänsterfilmare? Då hörs inga protester... Hur många teateruppsättningar? Hur många TV-program?

Vad gäller väljarundersökningen är nog ingen förvånad. Tillståndet i Sverige gör att SD,s siffror borde vara ännu högre. Så den stigande tendensen kommer säkert att fortsätta.
Det är säkert många EXPO-tomtar, Miljöpartister, Vänsterpartister, Vänsterextremister, batikhäxor, journalister osv. som mår dåligt idag.
Det tillståndet kommer att förvärras med tiden, så sök proffesionell hjälp.....

 
Ingen bild

Hacke

26 oktober 2012 08:37

Tappen är ur tunnan. Lögnerna och lögnarna håller sakta men säkert på att bli upphunna och uppätna av sanningen på varje plunkt.
Sedan hjälper det inte hur mycket Sveriges mesta sd:hatare på humorprogrammet SVT:s Kulturnyheterna, gör satir på sig själva.
Svenska folket har äntligen vaknat, sd växer så det knakar!
Idag ska det firas!

 
Ingen bild

Hulda

26 oktober 2012 08:42

Hacke mfl...
Egentligen borde vi hissa flaggan till hälften. Varje gång SD ökarväljarstödet, beror det på att tillståndet i vårt land förvärrats.
Men visst gladdes jag också när jag hörde nyheterna 06,00 imorse. Svensken vaknar till sent, men nu har det hänt!

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 oktober 2012 08:53

Magnus Utvik hör till dem som fått stora byxskälvan när han sett SD:s
fina siffror ! Det är nog många som får ligga sömnlösa kommande natt , rätt åt dom !

 
Ingen bild

SDare

26 oktober 2012 09:16

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article15671606.ab

 
Ingen bild

SM811

26 oktober 2012 09:22

Grattis Thoralf och SD +2,7%. MP -2,7% är också glädjande.

 
Ingen bild

oveg

26 oktober 2012 10:01

Krisen i samhället och på arbetsmarknaden börjar bli uppenbar för alla. Och människor inser naturligtvis att asylinvandreriet är ohållbart och skadligt för landet.
8,5% för SD i opinionsundersökningarna tror jag är mycket för lågt; jag tror inte folk är villiga att i telefon med en för dem okänd person säga att de röstar på SD.
Men, Thoralf, hur gör ni i partitoppen för att möta den stora ökningen ni mycket sannolikt får i de valda församlingarna - kommer ni att ha inskolat folk att besätta platserna med?

 
Ingen bild

AWSvensson

26 oktober 2012 10:16

Är det inte genomgående bland PK-folket. Svaren och åsikterna är beroende av vem som ställer frågan och i vilken omgivning,med andra ord vad som förväntas av omgivningen.
Apropå SD:s uppgång vilket skulle kommenteras i statstelevisionens morgonsoffan ,samtliga satt som på nålar,krystat så hade inte de etablerade partierna tagit debatt och visat på att Sverigedemokraterna hade fel. De insåg inte att de hade all möjlighet i världen att själva kunna visa på detta ,nej några argument hade de inte liksom resten av PK-folket.Vilket är orsaken till SD framgångar. Schlaug kunde till slut ändå konstatera att han trodde SD skulle även i valet 2014 bli tredje största parti varpå socialisten replikerade ,de har ändå rötterna i nazismen.
Ketchupflaskan är skakad nu kommer effekten.
För övrigt en lysande film som fått reklam i SVT:s utspel,vilket de inte fattade.

 
Ingen bild

Lärare

26 oktober 2012 10:27

SD kommer öka i takt med att vansinnespolitiken fortsätter. M:s uppgörelse med MP satte "spiken i kistan". Resultatet har blivit ett Sverige som håller på raderas ut helt. Nej, det är SD som har politiken för landet om vi ska ha ngn som helst framtid.
Nu är det inte bara LO-folk som röstar SD. Jag har i min närhet fyra "Alliansare" högutbildade akademiker och företagare, boendes i Stockholm. De ska nu rösta på SD! Finns inget annat alternativ. Jimmie Åkesson är självklar som näste statsminister!

 
Ingen bild

Dille

26 oktober 2012 10:49

Till och med DN måste nu krypa till korset och publicera uppgifter enligt vilka SD nu är tredje största parti.
Verkligen roligt.
Man blir lätt fartblind och det finns därför anledning att påminna om att SD varit i riksdagen bara knappt två år! Denna fantastiska utveckling har alltså skett på två år!
Och pk-partierna anpassar sig. Så och moderaterna som i EU-sammanhang arbetar för visumtvång för vissa östeuropeiska länder.
Men frågan är om det inte bara är ett utspel för att lura väljarna, en ny variant av Fp:s språktest.

 
Ingen bild

Skånepåg

26 oktober 2012 12:08

O.T

Schweiz förbereder sig för en europeisk ”härdsmälta”. En kort artikel, men väl värd att ta sig en funderare på.

http://rt.com/news/switzerland-prepares-europe-unrest-263/

 
Ingen bild

Stefan A.

26 oktober 2012 12:25

Har läst Utviks bok, köp den inte, den är inte värd pengarna, det är min recension,handlar bara om några vänsterstollars drömmar om revolution i början av 80-talet, Utvik bör för övrigt avpolletteras som recensent på svt, då han har en tydlig politisk agenda. Konstig att de är fritt fram att göra reklam för filmer och böcker i svt, helt gratis, medan annat är strängt reglerat.

 
Ingen bild

Inte-en-till

26 oktober 2012 13:06

Vilken artikel på svt.se är det som Thoralf vill länka till? Hans länk går bara till förstasidan.

Kan någon hjälpa till med en mer exakt länk?

 
Ingen bild

Skånepåg

26 oktober 2012 13:10

@ Inte en till

http://www.svt.se/kultur/sd-vill-inte-stoppa-kritiserad-film?&_suid=1351199357312039631119265358266

Funkar åtminstone för tillfället hos mig.

 
Ingen bild

Magentan

26 oktober 2012 14:07

"En svensk tiger. Det gör inte en svensk perser."
"Det gör mig enormt ledsen och arg att se hur de generösa och vänliga svenskarna blir så bedragna. [...] De som får betala det högsta priset för denna politiskt korrekta charad är alltså vanliga svenskar och skötsamma invandrare. De stora vinnarna är de samvetslösa individer som kallt drar nytta av denna aningslösa naivitet, där de i godan ro kan fortsätta med sin ljusskygga verksamhet. Det är ingenting jag kan tolerera. Det borde ingen annan göra heller."

Ovanstående är citat från text av en första generationens invandrare.
Läs hela texten här:
http://ensvenskperser.wordpress.com/2012/09/01/ett-bedraget-land/

 
Ingen bild

PMS

26 oktober 2012 14:23

Invandringsbroms eller pensionsbroms?

Myndighetens prognos spår att inkomstpensionen sänks med 0,8 procent 2014, vilket motsvarar cirka 100 kronor i månaden för en genomsnittspensionär. Eftersom pensionerna sänktes även 2010 och 2011 betyder det sänkningar under tre år av fem vilket leder till en rejält försämrad standard för många av Sveriges knappt 2 miljoner pensionärer.

Även 2015 blir ett dystert år, då spås en höjning på endast 0,5 procent vilket gör att pensionärerna släpar efter ännu mer jämfört med inkomsterna. Följden blir sju förlorade år för pensionärerna.

Pensionsprognoserna visar nämligen att inkomstpensionen kommer att stå helt stilla mellan 2009 och 2015 samtidigt som inkomsterna under samma period väntas ha stigit med 18 procent. Justerar man för inflationen, tappar pensionärerna i köpkraft under perioden.
http://www.svd.se/naringsliv/investera/pension/sa-mycket-sanks-din-pension_7617098.svd#article-comments

 
Ingen bild

Magentan

26 oktober 2012 14:47

Citat från artikel på FriaTider:
"Nytt beslut: EU inför nya supergenerösa asylregler i hela Europa"
LUXEMBURG. Europeiska unionens råd godkände på torsdagen ett nytt europeiskt direktiv som ska tvinga alla EU-länder att anta nya generösa normer för asylsökande i hela Europa, utom i Danmark, på Irland och i Storbritannien."
Läs mer:
http://www.friatider.se/eu-infor-nya-supergenerosa-asylregler-i-hela-europa

Sveriges EU-representanter, med Cecilia Malmström (FP) och Birgitta-Avskaffa-Sverige-Ohlsson (FP) i spetsen, tycks ha fått som de vill.

(Sverige har som bekant redan infört dessa supergenerösa regler.)

 
Ingen bild

Hacke

26 oktober 2012 15:50

@Magentan
Och efersom vi har den fria rörligheten inom EU och numera flytande regler kring första-landprincipen så blir slutdestinationen för merparten som vanligt Sverige.
Helt enligt Reinfeldts intentioner att näpsa Sd om det så ska ske på bekostnad av landets slutliga undergång.

 
Ingen bild

MB

26 oktober 2012 16:01

Handsken är kastad,nu tar vi bladet från mun och erkänner i alla lägen att vi är Sverigedemokrater.
Ketchupeffekten är ett faktum,även media har insett att SD inte är eller kan kallas för främlingsfientliga/rasister,med andra ord SD är det enda parti som värnar om Sverige och dess invånares framtid utan att förtiga den bistra verkligheten som vi nu ser till följd av massinvandringen från Afrika/mellanöstern.
Stå upp för er åsikt när opinionsinstituten kontaktar er,vi har fått nog nu!
Vänligast
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 oktober 2012 16:19

Äldreförsörjningsstödet är säkert undantaget från kommande pensionssänkningar ! Det vore ju konstigt annars för det är ju bara invandrare som kan få ÄFS ! Var är de 7,3 procenten som stals för oss 2010 ? Ini helvete arg pensionär sedan 12 år !

 
Ingen bild

Lotta

26 oktober 2012 16:34

OT/Gammelmedia är sig lika. I dagens Expressen tar man upp Sverigedemokraternas ökning i DN/Ipsos mätning men man var bara tvungen att ha med en artikel om SD-bråk också. Hur placerar man då dessa båda artiklar? Jo, artikeln med SD-bråken är placerad precis över artikeln om opinionsmätningen. Typsnittet är dessutom bra mycket större på smutskastningsartikeln än den andra. Det man kan trösta sig med är att strategin är så genomskinlig och man kan nästan känna paniken hos gammelmedia. Klockan klämtar, tick tack.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 oktober 2012 16:34

Angående politiker som gömmer huvudet i sanden:
http://4.bp.blogspot.com/-96SJpZ9Z6nU/TcUlV1T5HRI/AAAAAAAAC-4/vP-ACttYYxY/s400/Ostrich%2Bbeheaded.jpg

 
Ingen bild

von Moltke

26 oktober 2012 16:47

Thoralf!
Nu har förvisso den allmänna motionstiden gått ut, men nästa år borde du lämna in en motion om en ny brottskategori: Olaga domstolsverksamhet. Problemen med muslimsk domstolsliknande tvistelösning måste bekämpas.

 
Ingen bild

fd moderat

26 oktober 2012 16:50

Detta är bara början. SD kommer att öka men det kommer inte ske utan motstånd. Media och de etablerade partierna kommer göra allt de kan för att stoppa SD. Senast idag ägnar Expressen två helsidor åt att smutskasta SD.

Trots all smutskastning är det enda som kan stoppa SD - SD själva. SD har en enorm potential. Det är inte längre lika tabubelagt att säga att man tänker rösta på SD. Nu när Svensson har fattat att var tioende person de möter på gatan tänker rösta på SD kommer det kännas ok för ännu fler.

 
Ingen bild

Dille

26 oktober 2012 16:54

Ibland får man rita kors i taket, som t ex nu när SD-hataren Lena Sundström i förbifarten säger något klokt och riktigt om SD
”Bara vetskapen att Sverigedemokraterna har växt sig starkare sedan man tog sig in i riksdagen kan dessutom ge partiet ytterligare skjuts framåt”
Ja folk har nu svart på vitt på att de inte är ensamma att hysa kritiska känslor mot invandrings- och kriminalpolitiken. Argument som att ”en röst på SD är bortkastad” eller att på Sd röstar bara en samling tokar och rasister. Sådana argument dementeras med all kraft av opinionssiffrorna och ger därmed Sd ökad skjuts.
Ibland får man rita kors i taket, som t ex nu när SD-hataren Lena Sundström i förbifarten säger något klokt och riktigt om SD
”Bara vetskapen att Sverigedemokraterna har växt sig starkare sedan man tog sig in i riksdagen kan dessutom ge partiet ytterligare skjuts framåt”
Ja folk har nu svart på vitt på att de inte är ensamma att hysa kritiska känslor mot invandrings- och kriminalpolitiken. Argument som att ”en röst på SD är bortkastad” eller att på Sd röstar bara en samling tokar och rasister. Sådana argument dementeras med all kraft av opinionssiffrorna och ger därmed Sd ökad skjuts.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se