thoralf

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

EXPRESSEN STÖDJER MARIA CIMINIS STÄMNING AV FACKET

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2012 08:23

 


Idag rycker Expressen ut och stödjer mitt initiativ och upprop till stöd för Maria Cimini. Det är Eric Erfors som i en krönika stödjer Maria Cimini och kritiserar Transportarbetarförbundet.


Visserligen smutskastar han mig i sin krönika när han inleder den med ”en av partiets mer extrema riksdagsledamöter, den förtalsdömde Thoralf Alfsson, startade nyligen en rättshjälpsfond för Maria Cimini”. Men jag bjuder på detta Eric Erfors.


Insamlingen bröt 30000 kronorsvallen igår. Med Expressens hjälp kan kanske insamlingen få ännu ett uppsving och nu kanske det är möjligt att nå 50000 kronor.


Nu när Expressen har uppmärksammat mitt upprop och insamlingen kanske det även blir politiskt korrekt för de lokala medierna. Vi får se om Barometern, Östran och Radio Kalmar hör av sig.


Vill du också stödja uppropet och insamlingen läs mer här.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/20/8852646-nastan-20000-kronor-till-maria-cimini/


 
ANNONS
 
Ingen bild

Kurtan

25 oktober 2012 08:34

Eric Erfors skulle ha skrivit, om han vågade vara helt ärlig, (vilket han tydligen inte vågar) istället för "en av partiets mer extrema riksdagsledamöter" skrivit det närmare SANNINGEN överensstämmande:

En av partiets mer RAKRYGGADE OCH ÄRLIGA riksdagsledamöter...
MVH

 
Ingen bild

fund3rsam

25 oktober 2012 08:36

Han skrev inte på vilket sätt du var extrem.
Kanske han menade extremt duktig riksdagsledamot?

 
Ingen bild

SM811

25 oktober 2012 09:11

Detta att prata illa om SD politiker är inprogrammerat i dessa PK hjärnor. Måste ske i alla lägen om det går även om det inte har något med artikelns innehåll. Här en bra film som beskriver miljövänsterslöddret. http://www.youtube.com/watch?v=swzj84o9LFg&feature=player_embedded

 
Ingen bild

Hacke

25 oktober 2012 10:19


Sträck på dig, dubbelt upp Thoralf! Du är en extremt bra förebild för solidaritetsarbetet och som representant för Sveriges nya folkrörelseparti.
Att du är extrem i fulmedias ögon är ju bara ytterligare ett belägg för det.

 
Ingen bild

Tjelvar

25 oktober 2012 10:41

Att bli förtalad av Expressen ser fler än jag enbart som en merit.

 
Ingen bild

AWSvensson

25 oktober 2012 10:41

Inte rasist men.., i alla mediasammanhang där man tvingas säga något positivt om Sd så kräver den politiska korrekta självutnämnda eliten att man kommer med en passus där man ifrågasätter SD och dess företrädare.
En av partiets mer RAKRYGGADE OCH ÄRLIGA riksdagsledamöter... jag skulle tom sträcka mig till riksdagens..

 
Ingen bild

Herc

25 oktober 2012 10:44

Sakta men säkert måste de ändra sina åsikter ang. Sd. Till och med en sk.journalist kan se vad som händer i opinionen.
Med tanke på vad som händer i tidningsvärlden med ett otal varsel gäller det att stå på rätt sida när det svänger.

 
Ingen bild

Nalli

25 oktober 2012 10:46

Nu ska Eric Erfors ändå ha en eloge vad han har skrivit om SD att de har rätt mot facken och då speciellt mot Transportarbetarförbundet.

“Angående en av partiets mer extrema riksdagsledamöter.”
Tänk om det i Sverige ändå fans några dussin fler av denna sort, det är vad Vi behöver.

 
Nalli

Nalli

25 oktober 2012 11:04

Hallandsposten.
Mer än 55 procent av svenskarna gillar SD:s invandringspolitik.
(Svenska folket börja tydligen vakna )


http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.18122

 
Nalli

Nalli

25 oktober 2012 11:08

Hallandsposten.
Mer än 55 procent av svenskarna gillar SD:s invandringspolitik.
(Svenska folket börja tydligen vakna )

(Detta går kanske bättre)
http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.1812262-mer-an-55-procent-av-svenskarna-gillar-sd-s-invandringspolitik

http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.18122

 
Ingen bild

Stefan A.

25 oktober 2012 11:09

Erfors har rätt, att ifrågasätt invandringspolitiken i det här landet anses ytterst extremt, helt enkelt förbjudet i det "öppna" Sverige,tror mest att de är livrädda för varandra, tänk att stämplas som "rasist"(räcker vanligen med en liten antydan om att SD kan ha rätt) av sin sektkollegor på stockholmsredaktionerna, men förhoppningsvis är de bara ett minne blott, visserligen ett obehagligt minne, men ändå....

 
Ingen bild

hbm

25 oktober 2012 11:09

MYCKETGUTT!!Sveriedemokraterna ökar för fjärde månaden i rad hos Novus Opinion.Dags att gå till Martin smörgåstårtan Nilsson och köpa MYCKETGUTT igen:-))Undrar vilken stereotyp bild han har av en Sverigedemokrat.Känns som han tror att de som röstar på sverigedemokraterna ser ut på ett visst sätt:-))Kan lika gärna vara den gamla gumman med sin rollator med dålig pension.

 
Ingen bild

Magentan

25 oktober 2012 11:29

"hbm" skrev: "Känns som han tror att de som röstar på sverigedemokraterna ser ut på ett visst sätt:-))Kan lika gärna vara den gamla gumman med sin rollator med dålig pension."

Nix, gamla gummor med rullatorer sitter sällan och googlar fram sanningens sidor i dator eller I-phone. De vet INGENTING om SD förrän de har fått hem några tydliga informationsskrifter från SD i sina brevlådor. Tills dess är det lögnerna från TV, radio och papperstidningarna som gäller för dem.

 
Ingen bild

AWSvensson

25 oktober 2012 12:07

Magentan,underskatt inte gamla damer i rullator ,risken att bli rånad är överhängande , att detta blivit en ny tradition och orsaken därtill vet de också.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 12:25

Eric Erfors i Expresen skriver:

”Naturligtvis ska fackförbund, liksom andra föreningar, ha rätten att säga upp ett medlemskap. Titta bara på vad SD själva konstant är sysselsatta med. Vem vet, kanske Thoralf Alfsson i en framtid får starta ännu en insamling? Ja, när han ska stämma sitt forna parti.”

Varför inte tänka det motsatta. Storstädning och uppsägning av journalister haglar numera tätt inom media. Aha, tänker Herr Erfors, jag skriver en krönika som sprids en masse via alla Sd-vänliga bloggar. Min krönika får då många besökare enligt Expressens interna statistik och chefredaktören blir imponerad och jag sitter säkert ett tag till!

Tramsigt tycker kanske en del om det jag skriver, men det är säkerligen inte långt ifrån den nivån som det handlar om i ”slaskpressens värld!

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

25 oktober 2012 13:08

Många av dessa 55% tittar nog på efterlyst " talade svenska med brytning " samt får återkomma efter 5 år och begå nya våldtäckter etc. Ibland är Sverige fantastiskt.

 
Ingen bild

OBS

25 oktober 2012 13:16

Lyft gärna upp artikeln om insamlingen eller komplettera denna artikel med insamlingskonto så att potentiella givare enkelt hittar denna info.
Förövrigt,bra jobbat!

 
Svensson

Svensson

25 oktober 2012 13:48

Den extrema Eric på tidningen Expressen, kommer åka på kvarsittning när chefen upptäcker detta :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

25 oktober 2012 13:59

Oisin 46 000 kr/mån, Melin 92 000 kr/mån skriver de själva på ab,s chatt, blir nog ett hårt fall för somliga när kvasten börjar gå....

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 13:59

@ Thoralf

Har du inte läst Ahonens blogg för i dag, så rekommenderas detta, där han kommenterar ”fallet” Maria Cimini. Värre virrighet får man leta efter.

Jag är synnerligen stolt över hans påstående: ”Sverigedemokraterna må vara ett invandrarfientligt parti som mest stöds av knäppgökar som ”förgyller” sin vardag med märkliga kommentarer på diverse bloggar”. Att bli kallad för knäppgök av en riktig knäppgök, som inte ens kan skilja på det mest elementära eller hålla isär begreppen, är minst sagt hedrande. Flosklerna står som spön i backen och det är givetvis inte förvånande att han på nytt visar att han fortfarande inte har förmågan att skilja på Sd:s kritik av invandringspolitiken och annat ”hittepå”, som han i stället vill tillskriva partiet. Han borde t.ex ha läst på om Maria Ciminis etnisk tillhörighet och hur detta stämmer med hans påstående om invandrarfientlig, men då rasar ju hela hans bild av Sd och då är det bättre att skriva korkade ”låtsastexter”!

 
Ingen bild

En vän i kampen

25 oktober 2012 14:26

Om du är en av de mer extrema riksdagsmännen (i "främlingsfientlig" eller annan potentiellt icke PK riktning) så får jag nog säga att ni får skärpa er, för då har ni blivit farligt mainstream.
Missförstå mig nu inte, jag tycker att du gör ett bra jobb och jag tycker att de flesta av er gör ett bra jobb, men så lite som du sticker ut ifrån hur en riksdagsman, eller en svensk i allmänhet borde sticka ut så är risken att ni som riksdagsgrupp och som parti blir för slätstrukna. Om ni inte vågar vara mer extrema så är risken att ni om tre fyra mandatperioder är det nya centern eller folkpartiet.

 
Ingen bild

PMS

25 oktober 2012 14:41

Fackföreningar som diskriminerar medlemmar på grund av deras politiska åsikter förtjänar inte förtroendet att få utöva offentlig makt.
Vi mot dem-synsättet hör inte hemma inom sådan maktutövning.
Mårten Schultz
http://mobil.aftonlognen.se/debatt/debattamnen/samhalle/article12547295.ab?partner=www

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 14:51


Tillägg till Torsdag 25 okt 13:59:

För den som vill läsa Ahonens blogg och ev. förmå sig till att göra någon kommentar så finns den under rubriken http://blogg.ostran.se/ Observera att här gäller Ahonens antydan om ”förgyllning” inte, eftersom den för länge sedan har flagnat på hans blogg.

 
Ingen bild

MB

25 oktober 2012 14:54

Som sagt var,denna kamp är viktig så ännu en mindre slant är på väg.
Många bäckar små........och detta gives med gott hjärta för en god sak.
Lycka till Maria.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

25 oktober 2012 15:16

@skånepåg

Det var en bra analys. Kan man ta MA på allvar, har han haft någon egen idé om någonting? Han känns mer som en mobbare.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 16:38

O.T

Detta är det vettigaste förslag som Vänsterpartiet och dess föregångare överhuvudaget under sin historia har framfört i en motion i Riksdagen. Nämligen att man även måste satsa på solenergi och dess utveckling. Motionen beskriver den kraftiga utbyggnaden och utvecklingen i Tyskland och Danmark och risken är mycket stor att vi p.g.a inkompetens bland berörda myndigheter och beslutsfattare även hamnar kraftigt på efterkälken inom detta område. Har haft kontakt med flera energibolag som påstår att man har "stångat sig blodig" vid sina kontakter med regeringen för att få gehör för behovet av denna satsning. Men nu är det visst endast vindkraft som "är inne", och kommer att vara så tills dess man inser sitt enorma misstag och de begränsningar som denna elproduktion innebär.

Smart av Vänsterpartiet att hänga på detta i en motion och ev. kunna ta åt sig äran för något som svenska energiproducenter har lagt ner mycket arbete, kostnader och resurser på för att få förståelse för!

Motionen: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/_H002N387/?text=true

 
Ingen bild

Kalle på Spången

25 oktober 2012 17:00

Extrem ledamot... Humor det. Vi vet ju alla hur Thoralf föraktar jämställdhet mellan könen, homosexuellas rättigheter, folkets vilja etc... Som någon skrev, du får nog snarast ta det som en komplimang i detta sammanhanget. Men kul att Erfors för en gångs skull lyckades ha ett rätt i alla fall.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

25 oktober 2012 17:02

Thoralf!

I riksdagens ledamotshus ligger våra tjänsterum vägg i vägg. Ändå möts vi oftare på nätet än i riksdagskorridorerna. Det beror på att du så aktivt utövar din roll som riksdagsledamot. Jag är imponerad och lätt avundsjuk.

Som riksdagsledamot för Dalarna vill jag besöka Borlänge och Falun. Det får anstå till våren 2013. Jag måste ha en ledsagare, som kör mig i rullstol alternativt hjälper mig om jag bara behöver rollator.

Men nu talar vi Maria Cimini. Du tog ett gott initiativ och fick stort gensvar. Hoppas att Marias kampvilja styrks av den omfattande uppbackningen från människor hon aldrig träffat, men som stödjer henne på grund av rättspatos.

Återigen, Thoralf, har du ännu denna gång gjort en viktig insats. Jag är mycket stolt över att få spela i samma lag som du!

Hälsar vännen

Stellan

 
Ingen bild

Thoralf A

25 oktober 2012 17:47

Stellan

Jag har lite dåligt samvete över att vi inte haft tid att samtala trots att vi sitter vägg i vägg. Den här veckan har dessutom varit extra strulig för mig då jag blev tvungen att åka hem till Kalmar en vända och inte kunde vara med på vårt gruppmöte.

Tack för de värmande orden och jag vet att du tillhör en av de "bästa" bidragsgivarna i min insamling ;-)

 
Ingen bild

HoHo

25 oktober 2012 18:34

@AWSvensson, vad Magentan pratar om som du inte fattade var att sanningen är att 90 % av de äldre har inte ens en dator. Eftersom SD inte behagar delge den delen av befolkningen sina värderingar så blir det som Magentan skriver.

 
Ingen bild

MakingBacon

25 oktober 2012 18:59

Om du är extrem så visar det bara på hans egen slätstrukenhet

 
Ingen bild

Ugglan

25 oktober 2012 19:14

Helt onödigt av Eric Erfors att svamla om en av SD-s "mer extrema riksdagsmän". Antagligen var det för att jämna innehållet i sin artikel, så att det allmänna omdömet om SD inte blev alltför positivt.

 
Ingen bild

Lotta

25 oktober 2012 19:22

OT/ Sitter och tittar på TV4:s nyheter där man nyss hade inslag om Sverigedemokraterna. Undrar när pk-media kommer lägga ner struntpratet om att SD mest lockar unga, arga lågt utbildade män? Den beskrivningen passar för övrigt bra mycket bättre in på AFA och andra vänsterfanatiker.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 19:27

@ HoHo

"Eftersom SD inte behagar delge den delen av befolkningen sina värderingar så blir det som Magentan skriver."

Och hur har du tänkt att detta skall ske? Behagar är väl det sämsta ordvalet du ändå kunde åstadkomma och på gränsen till oförskämt. Jag förstår hur mycket Thoralf Alfsson jobbar för partiet och det är i princip dygnets alla vakna timmar, vilket understryks av Stellan Bojeruds kommentar, och han är för övrigt definitivt inte ensam om detta inom partiet, utan vad jag kan förstå är arbetsmoralen på toppnivå.

Strategiarbetet inför valet 2014 pågår säkerligen redan nu och hur man kan få mest nytta av tillgängliga ekonomiska medel. Information i form av tidning och annat materiel för allmän spridning kommer säkerligen någon före valet. Med hänsyn till tillgängliga resurser får vi hoppas att man även har resurser att även t.ex hösten 2013 (som en "uppvärmning") göra ett välbehövligt landsomfattande utskick. Men här är något som partiets ekonomi inte räcker till utan man måste nog tyvärr tvingas satsa på valåret. Om Sd likt vilket annat parti försöker sig på en annonskampanj i massmedia eller TV, vet vi att här gäller fortfarande lilla Saltsjöbadsavtalet mellan landets mediatoppchefer, så detta kan vi bara glömma.

Så gör nu alla en veritabel ”brainstorming” och kom med förslag som även är genomförbara i verkligheten, så får vi se om någon kan bidraga med någonting vettigt.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 19:40

@ Thoralf

På Lördag är det invigning av vindkraftverken i Rockneby. Enligt vad jag kan förstå är Kalmar kommun antingen hel eller partägare i 2 av dessa? Kanske något för dig. Borde stå om plats och tid på Kalmar Energis hemsida. Kanske av intresse och pejla lite vad folk anser?

 
Ingen bild

HoHo

25 oktober 2012 19:55

@Skånepåg, ditt trams-standarsvar. Synd att du inte förstår bättre.

 
Ingen bild

Funtaren

25 oktober 2012 20:03

Med referens till de två kämparnas ordväxling ovan: jag är glad över att ha representanter som ser till att hålla en närvaro på alla fronter. Ni är båda två stora tillgångar för SD.

Och angående förtal så håller jag med Tjelvar: var stolt över att XP anser det nödvändigt att förtala dig - då har du lyckats!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

25 oktober 2012 20:11

I DN Idag "Handbok för mjukare SD-politiker"!

SD-medlemmar ska inte förmedla negativa signaler såsom ilska och bitterhet se glada ut, tänka på sin klädsel..etc.
Ja läs själva...jag är absolut för arg och jag är kvinna och inte ung outbildad man..avvaktar med att bli SD-representant
tills jag kan rätta in mig i ledet! Jag kan väl bara säga att det var inte detta jag förväntade mig av SD!! Hoppas att artikeln är felvinklad.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 20:23

@ HoHo

Och hur borde det då enligt din mening vara skrivet för att inte vara ett "trams-standardsvar"? Du behöver absolut inte tycka synd om mig, utan använd den energin till att tycka synd om dig själv eftersom det tycks vara välbehövligt i ditt fall.

Måste tillstå att du gjorde mig inte besviken den här gången heller, och du lyckades åstadkomma vad man kan förvänta sig av någon med din begränsade förmåga. Duktig ponke!

 
Ingen bild

Rune

25 oktober 2012 20:43

Mitt förslag:
SD-Kuriren som Pdf-fil på två A4-sidor varje vecka som var och en kan skriva ut på sina hemmaskrivare för utdelning.
Vid särskilda händelser oftare än veckovis.
Enkelt, billigt.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2012 21:07

@ Rune

Låter bra och ser fram mot flera förslag. Men som du kanske märkt måste detta först godkännas av expäärten HoHo. Han har ju valt ugglans intelligenta (!?) läte som sin pseudonym och anser sig därför som den ende som är lämpad att avgöra vad som bör göras eller inte!

 
Ingen bild

Gunnar!

26 oktober 2012 03:25

otrolig trevlig läsning såhär på natten
när man går in på aftonbladet och ser att SD ökat i DN/Ipsos mätning från 5,8 till 8,5

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 oktober 2012 04:15

Ja,happ då kommer man att sova gott kommande natt också ,alltid när det är bra siffror för SD så blir sömnen god !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se