thoralf

Alla inlägg under oktober 2012

Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2012 12:02

Södertäljerättegången måste tas om fick vi reda på igår på grund av att en av nämndemännen var jävig. Minst sagt klumpigt men jag misstänker att det var "dollartecken" som förblindade nämndemannen. I rättegång i den storleken ger en nämndeman fina inkomster!


Med tanke på att Hovrätten tolkat detta som jäv kan jag se framtiden ann med tillförsikt när det gäller min överklagan av Gota Media AB, mediehus på Kvarnholmen.


Det är ett solklart fall av jäv.


Att samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) samtidigt sitter i en av koncernen Gota Medias tidningsstyrelser tillsammans med Gota Medias ordförande Bennie Ohlsson när detaljplanen för mediehuset handläggs och beslutas är så mycket jäv det kan bli.


När min överklagan går igenom inträffar en ”rolig” situation då ärendet måste tas om i Samhällsbyggnadsnämnden. Även 1:e vice ordförande Jonas Lövgren (M) är jävig. Han sitter i stiftelsen Barometern.   

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2012 21:54

För en vecka sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Trendbrott”. Under den gångna veckan har det fortsatt i samma spår. Har fått en rad trevliga samtal från personer som bara vill prata och ge goda råd eller som vill bli medlemmar i Sverigedemokraterna. Ännu bättre är att flera vill bli aktiva Sverigedemokrater.


Igår var vi ute på after work på Pipes och sedan vidare till Lilla puben. På Lilla puben kom en känd ”profil” i Kalmar och som troligen kommer bli än mer känd i Kalmar genom hans nya rörelse kom och pratade en stund. Han funderade på att bli medlem i vårt parti. Skall bli väldigt intressant att se hur detta utvecklar sig.


Idag träffade jag Thomas Kazantzidis som har Bistro bar han tackade för min hjälp mot Socialnämnden men hade även andra politiska spörsmål som han ville prata om. Frågar som vi är helt överens om till skillnad mot "majonäskungen" och hans bisittare.


En sak är fullständigt säker och det är att något har hänt under den senaste månaden. Jag har aldrig fått så mycket uppmuntrande kommentarer och så mycket samtal, mejl tidigare. Personer är inte heller lika försiktiga med sitt namn och att de skulle bli offentliga som Sverigedemokrater eller sympatisörer till SD.


I nästa blogginlägg om Stasi kommer jag publicera några mejl till regeringen som en privatperson skrivit och han har gett mig tillåtelse att publicera både mejl och hans namn. Ännu ett litet men entydigt bevis på att proppen är på väg ur.


Folk som ringer är så upprörda och trötta på Reinfeldt, Ullenhag, Lööf med flera. Hela jäkla 7-klövern!

 

SVT gjorde det igen. I kvällens reportage i Aktuellt om det växande motståndet mot EU i Storbritannien lyckades man med konstycket att inte nämna UKIP och dess partiledare Nigel Farage. SVT:s reporter Malin Syrstad hade gjort ett reportage, troligen i London utan att träffa någon från UKIP. Helt jäkla makalöst!  UKIP är på väg att bli tredje största parti i Storbritannien.


Uppenbarligen ser det politiskt korrekta SVT Nigel Farage som ett stort hot mot EU. Skulle man sända delar av hans tal i EU-parlamentet är man uppenbart rädd för att svenskarna skulle få en aha-upplevelse över vad som händer i Bryssel.


En favorit i repris. Har haft nästan 900 000 visningar! Kom ihåg att klippet är från 2010. Någon läsare av bloggen kanske är ny och därmed missat Nigel Farage.
Här kommer ett annat exempel. Detta skulle SVT visat delar av ikväll om de inte varit politiskt korrekta.Som inte detta vore nog har man nu även plockat Uppdrag Granskning med Lars Vilks från SVT-Play.

Ska man skratta eller gråta. Censuren på SVT har slagit till igen. Vad tror ni plockats bort? En rondellhund eller två?


 Jag har lagt till Dispatch International som en länk i högermarginalen.


Gårdagens fynd vid Slottsboden vid kungliga slottet. Ett guldsmycke med Vasakärven! Sista exemplaret! Kedjan lite för kort, så jag besökte en guldsmed i Borgholm som blev överförtjust över smycket och vem som var tillverkare. När de hörde vad jag fått ge för det trodde de knappt på mig. De värderade det till det dubbla. Nu väntar vi bara på Expo:s reaktion ;-)


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2012 00:15

I Riksdagen får man ibland höra diverse saker, ibland av en slump och ibland för att någon vill lätta sitt hjärta.


I förra veckan fick jag höra en riksdagsman från ett annat parti sig att Sveriges energipolitik (vindkraft) var en parodi!


Mattias Karlsson har uppenbarligen råkat höra ett annat samtal. Något som han förmedlar på Facebook. 

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2012 10:29

 


Jag undrar om så höga ansvariga fullständigt förlorat förmågan att tänka logiskt eller har de helt och hållet förlorat förståndet i politisk korrekthet?


 


Situationen i Nybro är mer eller mindre dramatisk när man också drabbats av ett varsel om nedläggning av Orrefors och Åfors glasbruk. Något som direkt berör 130 personer men indirekt även berör säkert ett stort antal mindre företag som bygg, el, vvs och konsulter.


För mig är det fullständigt obegripligt att Nybro kommun i detta läge tar emot ”nya svenskar” och såkallade ensamkommande barn. Nybro kommun borde i detta läge säga upp avtalen med Migrationsverket.


Istället vill landshövdingen att kommunen fördubblar sitt åtagande på grund av ett ”förutspått” demografiskt problem. Jag tar mig för pannan och undrar om landshövdingen menar allvar!


 


Den politiskt korrekta sjukan kommer att sänka välfärden till en katastrofal nivå i vårt land om den inte botas snarast!Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2012 21:35

För några dagar sedan publicerade jag en omröstning på bloggen för att känna mina läsare på pulsen om vad ni anser om böneutrop i Sverige.

Resultatet blev odiskutabelt! Ca 95 av 100 anser att Sverigedemokraterna skall skriva en motion i riksdagen som syftar till att förbjuda böneutrop vid moskéer i Sverige.


 


Idag är en motion inlämnad med detta förslag. Richard Jomshof har skrivit motionen men vi är flera som ställer oss bakom motionen. Jag har också skrivit på tillsammans med bland annat Björn Söder, Kent Ekeroth med flera.

Läs motionstexten på Richard Jomshofs blogg.


Har alldeles nyss tittat på Uppdrag granskning som följt Lars Vilks på hans resa till New York och hans medverkan på Sions möte. Spännande att SVT visar detta.


Enligt den chatt som pågår efter UG skall man följa upp mosképrogrammet.


Skall bli intressant att se mediereaktionerna!


Självporträtt Lars Vilks av Lars Vilks, notera att Muhammed får vara med.


 Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2012 20:02

Ikväll känner jag mig trött men väldigt nöjd. Den senaste månaden har varit intensiv med utskottsresan till Australien och sedan riksdagens öppnande och den allmänna motionstiden som avslutas imorgon. Jag är nöjd med de motioner jag skrivit själv och de motioner som jag är med motionär på. Jag har en motion kvar att skriva på imorgon angående vindkraft, en motion som Josef Fransson skrivit som kan väcka en del uppmärksamhet. Vi får se!


Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har Anna Bjurström en väldigt bra krönika angående Ikeakatalog-affären idag. Efter kontakt med både ansvarig utgivare på Barometern Gunilla Sax och Anna Bjurström har Barometern publicerat krönikan på webben. Det tackar jag för!


Om jag inte har alldeles fel har Anna Bjurström själv bott i Saudiarabien så hon bör vara ”sakkunnig”.


”Media piskar upp ett drev och vips så ställer sig politiker på rad för att hålla med. Ingen av dem låtsas om att Sverige haft utmärkt goda affärsrelationer med Saudiarabien i många år, relationer som har krävt att svenska företag har böjt sig för landets extrema religiösa politik. Förutom Ikea finns till exempel ABB, Volvo, Tetra Pak och Ericsson sedan länge representerade i Saudi. På senare tid har klädkedjorna H&M och Lindex etablerat sig i landet. De censurerar förresten också sina reklambilder.”


”Om svenska politiker verkligen ömmade för saudiska kvinnor skulle de ställa hårdare krav på att mänskliga rättigheter efterföljs när de skriver samarbetsavtal med landet. Den här skandalen har mer med populism och mediedramaturgi än med mänskliga rättigheter att göra.”


Jag hoppas att Anna Bjurströms krönika publiceras i några rikstidningar då det är där den hör hemma!


Läs hela krönikan i Barometern. Den går dessutom att kommentera.

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2012 09:29

    


Idag publiceras vårt genmäle i Barometern på Vänsterpartiets svar på vår debattartikel om boendet för så kallade ensamkommande barn i Påryd. Som även kallas för Villa Ossian.


Läs vänsterpartiets svar.


Läs vårt genmäle, det går också att kommentera. Än så länge! Men Barometern brukar stänga möjligheten att kommentera ganska så snart eller när det kommit in ca 20 kommentarer.Ärendet är inte utagerat utan just nu inväntar vi Socialnämndens beslut och protokoll. Vi kommer givetvis även begära ut det förslag som Byalaget i Påryd lämnat till Kalmar kommun. Jag kommer även publicera detta på nätet så alla kan läsa hur Kalmar kommun missbrukar sitt uppdrag.


Anna Bjurström har idag en väldigt bra krönika i Barometern angående Ikeakatalog-affären, hoppas jag kan återkomma till den senare idag. Den finns inte på nätet.

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2012 23:39

I förra veckan uppvaktades Skatteutskottet av en delegation från Svensk Energi. Syftet med deras besök var att uppmärksamma Skatteutskottet på den negativa utvecklingen av fastighetsskatten som alla vattenkraftsanläggningar drabbas av från 1 januari 2013.


 


Då kommer nämligen fastighetsskatten vara ca 9 öre/kwh på elkraft producerad vid en vattenkraftsanläggning enligt Svensk Energi. Något som kan få stora och negativa konsekvenser för utvecklingen av vattenkraftsanläggningar. För ca 5 år sedan låg den på under 4 öre/kwh.


Motsvarande skattesats för vindkraft ligger på ca 0,5 öre/kwh och för kärnkraft ca 5,5 öre/kwh.


Det innebär att en kilowattimma producerad vattenkraftsel drabbas av 18 gånger högre fastighetsskatt än en kilowattimma producerad vindkraftsel.

Vill regeringen avskaffa vattenkraften i Sverige?


Detta är ännu ett exempel på hur vindkraften har fått enorma subventioner från samhället. Fastighetsskatten på vattenkraft har de senaste åren höjts från 1,7 procent till dagens 2,8 procent. När det gäller vindkraft så sänktes fastighetsskatten 2007 från 0,5 procent ner till 0,2 procent.


När nu Skatteverket höjer taxeringsvärdena på elkraftsanäggningar med ca 50-70 procent slår detta oerhört hårt mot vattenkraften medans det knappast märks i kostnad för vindkraftsanläggningarna med 0,2 procent i fastighetsskatt.


Alla vet säkert också vem som får betala detta! Jo, som vanligt är det vi konsumenter. Enligt Skatteverkets beräknar handlar det om ca 2 miljarder kronor i utökat skatteuttag.


   


Jag skulle vilja påstå att detta handlar om en mycket osund konkurrrensfördel för vindkraften och ännu ett bevis på hur klimathysterin ställer till det för elproducenterna.


Jag anser att fastighetsskatten på vattenkraft bör sänkas och fastighetsskatten på vindkraft bör ökas.


Som avslutning några reflektioner.  I en insändare i Östran från två vänsterpartister i Oskarshamn skriver de bland annat följande om den borgerliga regeringen.


"De har skärpt migrationspolitiken rejält, de kastar gladeligen ut alla oavsett hot eller ålder."


Jag undrar hur isolerat dessa vänsterpartister lever? Har de inte sett hur antalet ensamkommande barn exploderat under den borgerliga regeringen eller hur det ena efter det andra invandringsrekordet slås.


Jakten på Ikea och Ingvar Kamprad fortsätter.

Enligt uppgifter i media har Ikea plockat bort kvinnor ur katalogen i Saudiarabien under flera år. Allt enligt överenskommelse med den saudiska företagsgruppen Al Sulaiman som har franchiseavtalet att driva Ikea-varuhusen i Saudiarabien.

Vi brukar ofta förespråka att ta seden dit man kommer och det är väl precis det som Ikea gjort. Jag har svårt att förstå att upprördheten riktar sig mot Ikea istället för mot islam och whabbismen i Saudiarabien.


Muslimer i Sverige kräver böneutrop från minareter, snart kanske de även kräver en Ikea-katalog utan kvinnor i Sverige. Så att de inte blir kränkta när katalogen kommer i brevlådan en gång om året.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se