thoralf

Direktlänk till inlägg 16 maj 2016

”LINNEUNIVERSITETETS TIGANDE I SAKEN ÄR LIKA MYCKET FÖR DJÄVLIGT”

Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2016 22:47

Jag hade egentligen tänkt skriva ett helt annat blogginlägg ikväll. Men så blir det inte. Jag har fått ganska många reaktioner på mitt blogginlägg om att åklagaren ännu inte överklagat domen för den misshandel jag varit utsatt för.


Jag har även fått tips om vad Sven-Olof Yrjö Collin skrivit på sin blogg. Han är professor vid Linneuniversitetet, det vill säga samma arbetsplats som den tilltalade och dömda GH.

 

Sven-Olof Yrjö Collin lyfter upp en hel rad intressanta aspekter och perspektiv i ett blogginlägg från den 2 maj på hur den dömda GH agerat men också hur Linneuniversitetets ledning och anställda har hanterat fallet. Han har också en bra vinkel på hur lagen fungerar när det gäller 29 kap. 2§, 7 punkten.


”Men den politiska våldsverkaren är administratör och beror inte på universitetet som sådant, då hon inte tillhör universitetets profession. Hon kan därför få angripa vilka politiska vinklingar som helst, vare sig det är Sverigedemokrater eller de värderingar som finns i Pride. Jag skulle då anse att en administratör kan få ge homosexuella på käften, lika väl som att ge Sverigedemokrater på käften, utan att anställningen äventyras. Givetvis skall de straffas ensligt svensk lag, men det är inte tillräckligt skäl för uppsägning.

När du nu läst så här långt, inser du att det är ytterst sannolikt att någon som går omkring och ger romer eller homosexuella på käften, och döms för de hatbrotten, skulle sannolikt inte bli långvarig på Linnéuniversitetet. Ty den typen av hatbrott är inte accepterade. Min misstanke är således att det finns en institutionaliserad tolerans, om ej acceptans, för visst politiskt våld, men inte för ett annat.”

”Våldsverkaren undkom fängelsestraff och, min spekulation är att hon undkommer avsked. Och skälet? Att det var en Sverigedemokrat och inte en Rom eller en homosexuell som blev utsatt för hennes politiska våld.”

 

Läs hela detta blogginlägg med ytterligare intressanta vinklingar.


Sven-Olof Yrjö Collin har sedan följt upp sitt blogginlägg med ett nytt blogginlägg den 14 maj där han i första hand tar upp hur ledningen för Linneuniversitetet har agerat eller snarare sagt hur ledningen inte agerat. Många av de frågor han ställer borde faktiskt även journalister ställa till ledningen på Linneuniversitetet.


”Vad gör nu Linnéuniversitetet? I domen framkommer att Linnéuniversitetet betalar attentatskvinnan full lön, men begär inget arbete av henne. I domen står ”Hennes arbetsgivare [dvs Linnéuniversitetet] har stängt av henne från arbetet pga. den åtalade händelsen. Hon har full lön” (s. 11) I domen står att hon stängdes av p g a debatt som skapades efter det politiska attentatet. Universitetets pengar går således till att bekosta en attentatskvinna som inte gör annat rätt för sig än slår Sverigedemokrater på käften, och med hänvisning till den diskussion som hennes attentat ger upphov till, befrias hon från arbete, men inte från lön. Linnéuniversitetet finansierar således, utan krav på motprestation, en person som med våld angriper det som är universitetets grundläggande normer. Absurt.”  

 

Sven-Olof Yrjö Collin fortsätter sedan med sina frågor och påståenden i blogginlägget.


”Nej, Ingrid Persson. Det är inte 'en tråkig händelse'. Ditt tigande och tigandet i organisationen visar värdet på Linnéuniversitetets ’värdegrund’. Det värdet förefaller inte högt. I alla fall inte för mig.

Vad är det för moral man företräder när man inte tydligt och klart, både i massmedia och internt på universitetet, fördömer politiskt motiverat våld?

Vad är det för moral man företräder när man inte tydligt och klart, både i massmedia och internt på universitetet, fördömer de som genom tigande skyddar attentatskvinnan?

Vad är det för moral man företräder när man låter Universitetets pengar avlöna en attentatskvinna, utan att begära den minsta motprestation?”

 

Sven-Olof Yrjö Collin avslutar blogginlägget lika vasst!


”Och Linnéuniversitetets tigande i saken är lika mycket för djävligt.

Och att en Linnéanställd kallar ett politiskt attentat för 'en tråkig händelse', det röjer en avgrund mellan det svenska demokratiska samhällets grundläggande normer och Linnéuniversitetets normer, så som de framkommer i universitetets agerande.

Skäms Linnéuniversitetet!”   

 

Jag hade uppskattat om de lokala journalisterna åtminstone hade ställt någon av alla dessa frågor i blogginläggen till ledningen på Linneuniversitetet. Men alla mina läsare vet säkert orsaken till varför media, likaväl som ledningen på Linneuniversitetet tiger om ”en tråkig händelse”.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Clas

17 maj 2016 00:38

Linnéuniversitetet har ju Sveriges mest inkompetenta rektor - Stephen Hwang. Han är väl som alla rektorer i detta land tillsatt p.g.a politiska meriter. Att politiska meriter går före kompetens gäller i snart sett alla befattningar i chefsställning, oavsett om det gäller generaldirektörer, landshövdingar, byråchefer, rektorer o.dyl Det här landet är på väg mot avgrunden.

 
Ingen bild

Observer

17 maj 2016 00:45

Thoralf! ..Med andra ord är en uppröjning även av universiteten en nödvändighet efter 2018!
Dessa har alltför länge varit en bakteriehärd av kommunister. Som inte bara skämmer ut Sverige, men som också är en grundsten för dessa att destabilisera nationen i inimt samarbete med journalisterna!

Man har alltför länge fått ägna sig åt att destabilisera vårt land och vår demokrati.

 
Ingen bild

Demokratur

17 maj 2016 06:40

I dagens Sverige är politiskt våld mot sverigedemokrater sanktionerat av stat och myndigheter. Sverige är en värdig arvtagare till DDR.
Och låt oss aldrig glömma att detta möjliggörs av svenskarnas feghet, undfallenhet och sjukliga behov av att vika sig för överheten.
Hur återställer man Sverige till ett normalt land med sådana förutsättningar?

 
Ingen bild

Pepparholm

17 maj 2016 07:09

Det finns tydligen fortfarande riktiga professorer i landet. Jag hoppas att de är några fler är Sven-Olof. De borde höras oftare i den offentliga debatten.

 
Ingen bild

Jan Jansson

17 maj 2016 07:17

Thoralf, jag håller med dig om att kvinnan har gjort fel och att rättsväsende samt media är vedervärdigt partiska. Men. Jag tycker inte att kvinnan bör avskedas från sin post p.g.a detta eftersom detta faktiskt inte har något att göra med hennes arbete att göra. Generellt bör en person avskedas om han/hon har misskött sitt arbete, annars inte.

Tänk på hur gräsligt det är när sverigedemokratiska lärare avskedas, inte för att de har misskött sitt jobb, utan för att de är politiskt aktiva för sverigedemokraterna. Detta är fel, och det vore också fel om läraren var maoist eller leninist, eftersom det är arbetsprestationen som skall avgöra om man får vara kvar eller inte. Säkerligen kan kvinnan i fråga klara av att knappa in studenters namn i en dator - det är väl något sådant hon gör? - även om hon är en fullblodsidiot.

 
Ingen bild

Ludvig

17 maj 2016 07:24

Jaså behållen lön utan att behöva arbeta, det är så man belönar en våldsverkare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 maj 2016 08:08


Är detta ett bevis på att 68-vänstern och dess efteföljare fortfarande finns på viktiga poster inom bla. utbildningsväsendet? Att de finns inom media det vet vi alla och det märks varje dag..

 
Ingen bild

OH

17 maj 2016 08:13

Universitetet premierar denna dömda våldsverkare med full lön utan att behöva arbeta.

 
Ingen bild

Funtaren

17 maj 2016 08:14

En eloge till denne professor, en av de få som faktiskt förtjänar respekt inom dagens universitetsvärld.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

17 maj 2016 10:35

@Jan Jansson

Att ha en politisk åskådning är inte olagligt. Att misshandla någon är det. Att begå misshandel pga en persons åsikter eller vad en person är, är hatbrott. Och det borde gå stick i stäv med alla läro-centers värdegrund.

 
Ingen bild

Stefan A

17 maj 2016 13:11

Riksrev. tycker att mera kan göras för att driva in studieskulder i en färsk rapport, mycket försvinner utomlands, studiemedel används antagligen av somliga som ett par års födkrok...


http://korta.nu/reh

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

17 maj 2016 19:33

Jag skriver igen :
SVERIGE ÄR DÅRARNAS PARADIS !
Svenska samhällets företrädare samt Svenska kyrkan är nerlusade med hönshjärnor som är oförmögna att se följderna av sitt agerande.

 
Ingen bild

Martin

17 maj 2016 20:41

Var ju en lärare i ekonomi som var åtalad för vissa oegentligheter. När fällande dom vunnit laga kraft avskedades personen. Fram tills dess var personen arbetsbefriad.

GH är visserligen dömd i Tingsrätten men domen är ju inte fastställd förrän överklagandetiden gått ut. Att agera innan dess skulle ju inte fungera. Tänk om målet tas upp i hovrätten och det blir en friande dom. Ska man återanställa personen då?

Vänta tills domen vunnit laga kraft och se vad som händer.

Sen kan man ju faktiskt fundera på om det är okej att "döma en person" två gånger. Liknar ju lite det som skatteverket fick bakläxa på när det både påfördes skattetillägg och dom i domstol för samma brott. Så länge man inte döms till fängelse så finns det ju från arbetstagarens sida ingen sakligt argument för ett avsked.

Önskvärt vore kanske om det redan i lagen stod att statligt och kommunalt anställda blir av med jobbet om de begått ett brott som kan svärta ner myndighetens rykte? Skattebrott och politiskt motiverade brott bör ju särskilt ingå bland sådana.

 
Ingen bild

Jan Jansson

18 maj 2016 07:14

@Nemo
Visst är det ena brottsligt och det andra inte. Men räcker inte straffet i sig? Det är ju bara om förövaren blir satt i fängelse som han inte kan fullfölja sitt arbete, och varför skulle arbetsgivaren bry sig utöver detta? Ska en kranförare som har varit med om ett krogbråk avskedas..? I sådana fall varför?

Jan Jansson

 
Ingen bild

Jan Jansson

18 maj 2016 07:21

@Martin

Bra inlägg, fast biten med "svärta arbetsgivarens rykte" är sämre. Varför i all sin dar skulle man ha en sådan klausul? För det första är det ju ingen som vet att Pelle på lönekontoret har anlitat en prostituerad, så dålig "reklam" blir det ju inte. För det andra så öppnar det för ett extremt godtycke. Annika som har blivit dömd för rattfylleri kan sparkas, inte främst för brottet i sig, utan beroende på hur många vänner eller fiender hon har på företaget. För att inte tala om ifall någon blir fälld för hatbrott...

Inom parentes så anser jag att alla sentida hittepåbrott av typen "förolämpning" och "hets mot folkgrupp" bör tas bort ur lagboken. Är det exempelvis rimligt att avskeda en bilmekaniker som har "förolämpat" en socialarbetare (statsanställda har numera samma skydd som invandrare)?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 maj 2016 08:25

@Jan Jansson

Du menar alltså att det var okej att sparka lärare för att de är aktiva i SD, som inte propagerar för SD på arbetstid men hänvisning till skolans värdegrund? Och det är inte ens ett brott att vara politiskt aktiv i SD.

Men det är inte okej att sparka en person som begår hatbrott i form av misshandel av folkvald politiker och döms för det? När samma värdegrund gäller?

Hyckleri!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se