thoralf

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

RÖTT KORT HENRIK RYDSTRÖM

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2012 20:15

Henrik Rydström kunde nöjt sig med att dela ut rött kort mot rasismen vid dagens match mot Malmö FF. Tyvärr valde Nanne Bergstrand att fortsätta med Henrik Rydström på mittfältet.


En värre stoppkloss för det offensiva spelet för Kalmar FF har väl sällan skådats. Allt tar för lång tid när Henke får bollen och i nio fall av tio spelas bollen bakåt eller i bästa fall i sidled. Henke det är i rugby som passningar måste spelas bakåt, inte i fotboll. Dessutom blir han ifrånsprungen av varenda spelare på planen, inklusive domare och linjemän. Nanne öppna ögonen!


Om Henke ändå kunde slå de där öppnande passningarna trots sina patetiska kortbrallor men icke. Hela Guldfågeln arena skrattar när Henke väljer att passa istället för att försöka med ett skott när han får ett ypperligt tillfälle. Alla vet att han har det sämsta skottet i hela Kalmar FF:s trupp, kanske det sämsta i hela allsvenskan. Hur kan macho-henrik ha ett så dåligt skott efter snart 20 år i KFF-tröjan?


"Asså, Henrik Rydström har spelat fotboll i hundra år, varför vågar han inte skjuta? I dag hade han två grymma lägen! Vad gjorde han? Jo, han la en sidledspassning..."


B-G Svedjenäs, alias Godfather


Idag fick vi se Papa Diouf göra ett väldigt bra inhopp, sedan finns också Gutu att plocka in på mitten. Spelare med lite vilja och kreativitet. För mig är det obegripligt att Henrik Rydström platsar i startelvan när dessa spelare finns att tillgå tillsammans med Erik Israelsson och Tobbe Eriksson. Bort med Rydström!


Kommentarerna på läktaren och efter matchen var minst sagt kritiska till Rydströms insats men jag är övertygad om att fega Barometern ger Rydström sju fjädrar. Barometern har en betygsskala mellan 1-10 men brukar bara utnyttja 4-6, möjligen 7 vid något enstaka tillfälle. Bara det visar på en feg journalistik!


Dagens behållning på Guldfågeln arena var inte fotbollsförbundets prefabricerade tal mot rasism som Henrik Rydström läste upp innan matchen utan Malmö FF:s supportrar på arenan. 90 minuter kampsång för MFF! Jag är imponerad och kan säga att ni var värda de tre poäng som ni tog med er till Skåne o Malmö.


 


Varför ordandes det en ståplatssektion för Kalmar FF:s klack på Guldfågeln arena? Den kan säkert minskas med 90 procent så kanske det blir samma täthet som på ståplatsen för Malmö klacken.


Henrik Rydström du kan göra en ny karriär i KFF-klacken! De behöver en ny ledare som kan vårda språket och stoppa läktarrasismen.


Hur gick matchen då? 2-1 till Malmö FF


Hur många tror att media kommer uppmärksamma vår stora insamling för Maria Cimini som riktar sig mot Transportarbetarförbundet? Att den socialdemokratiska Östran väljer att lägga locket på men att den borgerliga Barometern gör detsamma är minst sagt konstigt.


Det var faktiskt upplyftande att höra radioprogrammet medierna idag. Den ekonomiska kris som drabbat tidningsbranschen kan jag inte annat än känna en viss skadeglädje över!


Att inte Avpixlat uppmärksammat vår insamling för Maria Cimini gör mig dock mycket besviken. Jag trodde att även Avpixlat ville stödja möjligheten att sätta Transportarbetarförbundet på plats. Gillar man fackets agerande på Avpixlat?

 
ANNONS
 
Ingen bild

HoHo

21 oktober 2012 21:34

Bara att inse att Avpixlat har totalt spårat ur, vilket innebär ett stort steg nedåt på Alexa.

Verkar som ett gäng rädda redaktörer som tagit över av någon anledning, rädda för Expo skulle jag tro, precis som moderpartiet som böjer sina nackar för Expo djupare för var dag. Nya Swecon (www.exponerat.info)kan snart ta över deras plats i bloggrymden.De har däremot haft Marias case uppe.

 
Ingen bild

Hm

21 oktober 2012 22:13


För några veckor sedan hade Unibet ett odds på 75 gånger pengarna om SD kommer över 20% valet 2014. Sedan sjönk det till 60, sedan 30 och idag endast 15 gånger pengarna Dessutom har man lagt in en högre gräns för SD på 25% valet 2014 men det ger 'bara' 30 gånger insatsen!! Ett spelbolag är ingen välgörenhetsinrättning så någonting har de kunskap om!!! Det känns att något ligger i luften!

 
Ingen bild

Essendon

21 oktober 2012 23:06

Bäst att passa på och lira nu innan oddset sjunker ner mot 1 och att SD får minst 30% av rösterna...

 
Ingen bild

Skånepåg

21 oktober 2012 23:19

Hallå där!

Tänk på vad den gamle bodeförbundaren/centerpartisten Hedlund alltid brukade säga när entusiasmen började att bli lite i överkant: "Sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten"!

Nu är det bara hårt arbete som gäller inom alla områden. Vi kommer att få möta ett massmedia som kommer att trappa upp sitt agerande mot Sd ju närmare nästa val vi kommer, och sätta "världsrekord" i att tillämpa allt som kan skada Sd.

 
Ingen bild

OBS

22 oktober 2012 01:41

Oisin Cantwell skämtar om nyfunnen död person:
Personen funnen i bagageutrymmet.
"Måste vara en AIK:are".
http://www.flickr.com/photos/88855805@N04/8109435499/

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 oktober 2012 06:23

Enströms fiasko är Reinfeldts
Ledare Försvarsministern gjorde bort sig i Ekots lördagsintervju. Men misslyckandet är inte bara hennes utan hela regeringens och ytterst Fredrik Reinfeldts.

Karin Enströms (M) insats i Ekots lördagsintervju var ett magplask som konkurrerar om titeln det hårdaste i programmets historia. Under en halvtimme svarade försvarsministern inte rakt på en enda fråga. Hon gled undan, bytte ämne eller bara vägrade svara, och framstod märkligt nog som helt oförberedd. Enströms misslyckande kastar en skugga över hela regeringen.

Läs mera

http://ekuriren.se/ledareasikter/ledare/1.1585093-enstroms-fiasko-ar-reinfeldts

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 oktober 2012 06:27

Thoralf gillar diskussioner om klimatförändring,kanske detta inlägg passar?

Ingen global uppvärmning på sexton år
Debatt

Storbritanniens meteorologiska institut, Met Office, släppte den 13/10 data som visar att ingen global uppvärmning ägt rum de senaste 16 åren. Man hittar ett diagram genom att googla "Met quietly prove". Under tiden har halten koldioxid i luften stigit som vanligt och närmar sig nu 0,4 promille.

Mera
http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1583721-ingen-global-uppvarmning-pa-sexton-ar

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 oktober 2012 06:32

De etablerade måste samlas mot SD
Debatt

Sverigedemokraterna fortsätter att öka i Sifos opinionsmätning för oktober. Varför SD går hem hos det svenska folket borde de etablerade partierna samt samhället i stort fundera på.

PS:Och sedan får ledarskibenten även med Hitler på slutet, på ett fantastiskt sätt. Dom gillar tydligen inte SD på Ekuriren

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1583712-de-etablerade-maste-samlas-mot-sd

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 oktober 2012 06:33

De etablerade måste samlas mot SD
Debatt

Sverigedemokraterna fortsätter att öka i Sifos opinionsmätning för oktober. Varför SD går hem hos det svenska folket borde de etablerade partierna samt samhället i stort fundera på.

PS:Och sedan får ledarskibenten även med Hitler på slutet, på ett fantastiskt sätt. Dom gillar tydligen inte SD på Ekuriren, och inlägget går att kommentera, förmodligen så länge man håller med

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1583712-de-etablerade-maste-samlas-mot-sd

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

22 oktober 2012 09:58

Det är skottlossning och oroligt i Libanon. Förmodligen bryter inbördeskriget ut igen. Södra delen kontrolleras i stort sett av Hizbollah. Enklaver av olika sekter, religioner, klaner etc. Mångkulturella Sverige i framtiden.

 
Ingen bild

Fiona1177

22 oktober 2012 10:10

Idag betalar jag räkningarna, och naturligtvis kommer det en slant till Maria också!

 
Ingen bild

AWSvensson

22 oktober 2012 10:14

Ja då var det dags att kliva ur garderoben och erkänna att Öster är sedan drygt 50 år mitt favoritlag, GoG har en tendens att mobba oss lite udda som uthärdat denna plågsamma kamp i träskmarken . Så för min del får gärna Rydström fortsätta och glädja även oss nyanlända.
Nej till rasism ,vore bra om man vidareutvecklat vad som avsågs med denna paroll. I Rydströms värld så ska detta tolkas som att all kritik och diskussion om asylhanteringen är att betrakta som rasism ,och med den tolkningen så undermineras ordet till ett värde av absolut noll. Utgår ifrån att Kalmar hänger kvar vilket jag hoppas.

 
Ingen bild

Hacke

22 oktober 2012 10:27

Håller med dig Alf, den i övrigt utmärkta Avpixlat borde verkligen uppmärksamma insamlingen och visa lite generositet och sammanhållning med sina broder/systersajter. Vi har alla samma mål för ögonen och har inte råd att köra enskilda race om vi ska hinna rädda landet.
Uteslutning ur facket är en så allvarlig och central fråga i en demokrati att den kräver all uppmärksamnhet och stöd den kan få särskilt när vi vet att fulmedia mangrant sviker sitt uppdrag så fort det handlar om sd - t o m som kring dessa tidigare hjärtefrågor.


Lite OT men en liten solskenshistoria jag gärna vill dela med mig av.
Efter en lyckad vecka med krisrapporter hos fulmedia och toppnoteringar för sd var jag på en liten tillställning på söndagen. Jag märkte direkt att något hänt redan innan vi hann komma in på dagsaktualiteter och politik. När sedan en av de närvarande tydligt och klart deklarerade att "nästa gång blir det sd för min del" kändes det som något av islossning då denne tidigare varit något av de närvarandes riktmärke och eldsjäl inom falangen Allinsförespråkare. Inga protester eller ens försiktiga invändingar hördes efter denna scenförändring som för bara något år sedan skulle betraktas som otänkbar i denna samling.
Förhoppningsvis är detta en trend idag kring kaffebord och släktkalas och då är det något stort på gång. När proppen väl går ur så...

 
Ingen bild

Hulda

22 oktober 2012 12:30

Lars Rose'n ...
Ja, vid ett inbördeskrig också i Libanon kommer strömmen av människor därifrån att starta. Då Libanon är ett blandat land, kan konflikten innebära mord och skottlossning i våra förorter.
Vapen finns redan där, tid och pengar får de när de landstiger på vår mark..
Man ska inte blanda olika religioner och kulturer i något land.
Idag Syrien, imorgon kanske Libanon, om tio år kanske Sverige...

 
Ingen bild

Medborgaren

22 oktober 2012 13:24

Hulda, du har så rätt!
Senast idag läste vi om pensionsräddaren i Malmö som tyckte att grannarna var för högljudda, på det mest naturliga sätt löste denne problemet genom att ta fram sin granatkastare o skicka in en tårgasgranat till grannen.............
Vi vanliga fånar har tydligen mycket kvar att lära!

 
Ingen bild

Stefan A.

22 oktober 2012 14:08

Rydström saknar tyvärr talang, och är bara en grovarbetare, skulle han skjuta har nog bollen inte kommit ned än....

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 oktober 2012 14:31

Dom säger att invandringen är så lönsam , då vill jag säga så här : hälften av vad dom säger är lögn , resten är inte sant !

 
Ingen bild

Magentan

22 oktober 2012 16:37

Hulda skrev:
"Man ska inte blanda olika religioner och kulturer i något land."

Så rätt - och så enkelt kan man uttrycka det. Det är verkligen den fullständiga dårskapen vi håller på med här, när vi öppnar landets gränser så att alla dessa olika inbördes fiender kan strömma in utan kontroll.

"Man ska inte blanda olika religioner och kulturer i något land!"

Så många facit det finns från hela världen att hämta katastrofala erfarenheter ifrån - gamla såväl som dagsfärska. När det gäller religionen islam är det till och med så att inte ens de olika grupperna inom en och samma religion kommer överens. Shia- och sunnimuslimer spränger och skjuter ihjäl varandra nästan dagligen i Irak sedan decennier tillbaka. I Syrien är det fullt inbördeskrig mellan dessa båda grupper, och nu har dessa grupper börjat döda varandra igen även i Libanon. Men 7-klövern, mediaetablissemanget och tydligen 90% av svenska folket inbillar sig att bara dessa inbördes fiender kommer över gränsen till Sverige så ska de försonas och älska varandra för evigt, trots att de har varit fiender sedan 600-talet när Profeten Muhammed gick bort och efterträdaren skulle tillsättas.

Det kommer aldrig att fungera. Liksom det aldrig kommer att fungera mellan alla de övriga olika religiösa och kulturella grupperna här.

Man ska inte blanda olika religioner och kulturer i något land!!!
Ju fler det blir och ju mer multikulti, desto farligare blir landet att leva i.

 
Svensson

Svensson

22 oktober 2012 17:58

Om Henrik hade vågat sig ner till gymmet någon gång, då hade han sluppit skjuta lösplugg, till och med juniorerna skjuter hårdare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Magnus S

22 oktober 2012 18:12

OT; Hetsigt kring asylboende i Påskallavik utanför O-Hamn. Oskarshamns starkaste SD-fäste för övrigt.

http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/hetsigt-kring-asylboende(3487914).gm

Här ser man tydligt hur PK-hycklarna spottar på demokratin när folket inte lyder;
http://www.youtube.com/watch?v=I6TXtN46v3Y

Rasmus Gårdebrink har också en blogg som nu när han är partilös väl inte kan vara så farligt att länka till hoppas jag; http://rasmus-gardebrink.blogspot.se/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 oktober 2012 20:24

AW Svensson : Det är inget att skämmas över att du håller på Öster sedan länge, laget är bara ett litet snäpp efter Kåremo If rent tekniskt, men snart ifatt.

 
Ingen bild

Tony

22 oktober 2012 21:41

Avpixlat har nu skrivit om Maria Ciminis uteslutning ur
transport fullt ut!

 
Ingen bild

OT

22 oktober 2012 22:22

Nu kära medborgare och Henrik Rydström, skall ni få se något som kommer få er att sätta kaffet i vrångstrupen!

Detta är det Sverige jag drömmer om byt bara ut "Lebanon" mot Sverige - "The Lebanon I Dream Of...": http://www.youtube.com/watch?v=L76AERqV8jc

Så visst kan vi svenskar ta till oss åsikter från andra länder, bara det är på våra egna villkor, när vi befinner oss i vårt eget land.

 
Ingen bild

s-e karlsson

23 oktober 2012 13:24

Efter att fått reda på att "politikern" Stefan Vind driver Påskallaviks Värdshus så kommer jag aldrig mer sätta min fot där ,inte efter som han bar sej åt i söndags vid opinionsundersökningen i Påskallavik ! Dom grabbarna skötte sej fint , heder åt dem !

 
Ingen bild

Skånepåg

23 oktober 2012 16:39

@ s-e karlsson

Rent ut sagt, vad in i rödglödgaste h-e hade han att göra med om ett antal personer vill göra en "marknadsundersökning" på plats. Detta är endast i så fall ett tillståndsärende för polismyndigheten, och som den dumf-n tror att han genom ett minst sagt synnerligen pinsamt och otrevligt agerande tror att han i sin verklighetsfrämmande värld är något han kan styra över.

Den mannen måste lida av en hybris av det mera svårartade slaget och som slår det mesta. En röd pellejönsnäsa var allt som saknades.

 
Ingen bild

s-e karlsson

23 oktober 2012 18:49

Skånepåg ,jag förstår att du sett videon från "mötet" . Mvh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se