thoralf

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2018

SNÖ I OKTOBER I SÖDRA SVERIGE

Av Thoralf Alfsson - 27 oktober 2018 19:39

Klimatalarmisterna borde vara väldigt glada när det snöar i Götaland i oktober. Det innebär ju att deras alarmism om stigande temperaturen får sig en liten törn åt fel håll.


Alla unga kvinnor som lider av klimatångest kanske också kan komma tillbaka till verkligheten och inte oroa sig så mycket. Bra för deras hälsa.


Jag har alltid upplevt att över en årscykel så brukar alltid temperaturen jämna ut sig ganska väl. I fin sommar brukar följas av en riktig vinter, en dålig sommaren av en dålig vinter. I år kan det innebära, efter den extremt varma och torra sommaren att vi får en riktig vinter med en hel del snö. Vi får invänta och se men antalet solfläckar tyder på ett kallare klimat.


Jag har inget emot en riktig vinter, så att jag kan åka lite mer längdskidor än vad man kunnat tidigare år. Det är en bra motion och gott för hälsan.


Den som lever får se!


PS

Jag undrar vad klimatalarmisterna egentligen hoppas på för väder under kommande vinter? Om de vill ha bekräftelse eller inte?Här nedan kan du även lyssna på det aktuella programmet från Vetenskapens värld som diskuteras. Ett program som i grund och botten försöker ta heder och ära av de som inte delar den "konsensus" som råder i Sverige angående klimatalarmismen. Man tar till och med hjälp av psykologer. Bedrövligt!


 
ANNONS
 
Ingen bild

ölänningen

27 oktober 2018 19:47

Di e int redia ändå.

 
Ingen bild

M

27 oktober 2018 21:34

En brutal gruppvåldtäkt av en 18-årig flicka skapar just nu starka reaktioner i Tyskland. Gärningsmännen var minst sju syriska så kallade "flyktingar", rapporterar RT.
De gripna männen är mellan 19-29 år gamla och händelsen har på nytt väckt en kritisk debatt om Angela Merkels extrema invandringspolitik, som 2015 släppte in över en miljon asylsökare i landet under förevändningen att de var syriska "flyktingar" som behövde hjälp.
"Varför är de fortfarande kvar i vårt land?", skriver en person på Twitter.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 oktober 2018 22:08

Man kan även notera att vi hade ovanligt kallt i april i år.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 oktober 2018 22:14

För att vara mer precis,var hela mars och halva april ovanligt kalla.

 
Ingen bild

Molle

27 oktober 2018 22:14

Denna artikel tycker nog inte klimatskrämmarna om.
Fler människor försämrar klimatet. Alltså är det inte bra att dra hit fler.....
http://www.barometern.se/tt-inrikes/aldrande-befolkning-bra-for-miljon/

 
Ingen bild

Waterbug

27 oktober 2018 22:49

Det lär inte spela någon roll hur vädret blir, både ni på förnekarnas sida såväl de på den alarmistiska sidan lär krysta fram körsbärsplockade ”bevis” för att försöka stärka era teser.

Att vädret blir mer extremt (3 månader utan regn, snöstorm i oktober) är faktiskt en förutsägelse från den alarmistiska sidan så att du plockar upp detta snöfall som en antites gentemot detta är lite märkligt :).

Släpp klimatdebatten eller återfå den ödmjukhet du hade inför detta för en 4-6 år sedan, det var en betydligt mer hälsosam och vetenskapligt hederlig vinkel än det här tramsinlägget.

Thoralf Alfsson

28 oktober 2018 01:35

Menar du att antalet solfläckar är trams eller menar du att många kvinnor lider av klimatångest är trams.

Eller är det snö i oktober som är trams?

 
Ingen bild

Laglydig

28 oktober 2018 01:26

Redan i fredagskväll la sig ett några centimetertjockt lager. När jag vaknade på morgonen hade det vuxit till 15-20 cm. Plogbilarna har varit ute och då har det blivit över halvmeter höga vallar. I OKTOBER!!!!

Jag har aldrig varit med om så mycket snö i oktober i södra Sverige och då är jag ändå en bit över 50...

Det är kallt som fan, jag hoppas verkligen att Rockström & C:o har rätt att det blir varmare, men tyvärr säger intelektet något annat! Som Thoralf mycket riktigt konstaterar så är det solen som styr och inte CO2-halten.

Eventuellt kan jag ha postat den här videon förut ;-) men den är väldigt sevärd och kanske några har missat den. Flera av de medverkande har mot sitt medgivande underskrivit IPCC:s rapporter...
https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

 
Ingen bild

Robban

28 oktober 2018 01:31

Man kan vara säker på att hur vädret en blir, så kommer det bero på "klimatförändringar"! Helt oavsett om vi får bar backe eller flera meter snö!
Jag tror tyvärr inte att det går att resonera med klimatalarmister, det behövs antagligen någon form av tvångsvård för att komma tillrätta med den typen av grava och tvångsmässiga vanföreställningar!

 
Ingen bild

Waterbug

28 oktober 2018 02:32

Tramset består i att försöka gör en antiklimatpoäng över snö i oktober samtidigt som man stoiskt hävdar naturliga variationer i väder när sommaren är glödhet.
Sedan är det lite spågubbegrejs med att du har ett minne av att varma somrar ger kalla vintrar, här åker allt vad vetenskap heter ännu längre ut genom fönstret, det är detta jag tycker är trist och ledsamt om än förståeligt.

Angående solfläckar så tänkte jag inte ens beröra dumheterna, du kanske har eller har haft ett växthus? Testa om växterna märker någon skillnad om du slänger upp ett par matskedar eller rent utav en hel sko på taket för att simulera solfläckar, testa sedan med att tillföra ett par procent CO2 i luften. Resultatet lär överraska :)

I grund o botten är det uppfriskande som tusan att ta del av dina åsikter kring detta, tyvärr tror jag hela klimatapparaten är en av sakerna som har föranlett Matte K och company att vara på dig o hitta bagateller att söka avlägsna dig på, förutom det här med att du är en stark ärlig populär frispråkig man som sökte utmana valberedningen med en personvalskampanj.

Ps: vill knappt påtala detta ovan då jag vet att du går igenom en tuff tid just nu, i grund o botten tycker jag du är en utmärkt och underhållande bloggare som jag läst med nöje i många år.

Thoralf Alfsson

28 oktober 2018 08:09

Man kan nästan tolka din kommentar som att du har en viss kunskap och insyn.

 
Ingen bild

Sverigevän

28 oktober 2018 03:36

Faktum kvarstår att jordens medeltemperatur stiger. Det är det som har störst betydelse.

Thoralf Alfsson

28 oktober 2018 08:05

Då borde allt som går åt motsatt håll vara positivt?

 
Ingen bild

Lena1

28 oktober 2018 07:40

Allt går ut på att få ta ut mer skatt! Därför har vi en selektiv demokrati.

 
Ingen bild

Friholt

28 oktober 2018 07:50

Always look on the bright side of life
Always look on the right side of life
(Come on guys, cheer up!)
Always look on the bright side of life
(Worse tings happen at sea, you know)
Always look on te bright side of life
(I mean - what have you got to lose?)
(You know, you come från nothing - you're going back to nothing
Always look on the bright side of Life... -

 
Ingen bild

Hoppalong

28 oktober 2018 08:09

Ge inte upp när tramsklimatisterna skriver långa inlägg. Du behövs just för att skriva sanningen om klimatförändringarna.

Thoralf Alfsson

28 oktober 2018 08:11

Alla tycks inte förstå min blandning av allvar och ironi.

 
Ingen bild

Björn Larsson

28 oktober 2018 08:16

Det är hur lätt som helst för vem som helst att omgående inse att klimatpanikerna ljuger. De har ju gjort prognoser, så titta bara hur det har gått med de prognoserna de senaste årtiondena. Att klimatpaniken uteslutande handlar om psyksjukdom hos de lättlurade blir uppenbart när man lägger märke till att det är exakt samma människor som låter sig grundluras av allt annat som kända bedragare ljuger för dem. Trooor man på klimatdomedagen så trooor man också att Trump är Satan, att islamister är Pippi Långstrump-svenskar, att staten vet allt å vill väl o.s.v Det är samma ideologi, dumhetens och dödens ideologi.

I själva verket har CO2-utsläppen uteslutande haft goda konsekvenser för allt liv på Jorden! CO2-gas är det som har byggt upp allt liv, det som allt liv består av. Det kallas "växthusgas" av en anledning, för att mer CO2 ökar livet på Jorden. Tack vare CO2-utsläppen ökar skördarna så mycket att allt mindre arealer odlas för att försörja allt fler med allt mer mat vardera. Vildlivet spirar. Öknarna krymper. Allt tack vare oljeindustrin. Näst kärnkraft är fossila bränslen de allra mest miljövänliga.

Döda mineral från underjorden som återvinns till den atmosfär det (mesta av dem) en gång kom från. En ändlös resurs, kol och syre är universums i särklass vanligaste element efter väte och helium, och deras kemiska förening ger energi till liv och industri. Den allra mest miljöförstörande energiformen är biobränsle. Att döda allt vildliv för att odla mat som ska eldas upp.

 
Ingen bild

Björn Larsson

28 oktober 2018 08:26

@Waterbug
Du fattar inte. Du är okunnig. Ändå uttalar du dig arrogant om de som vet mer. Du är grundlurad och är Lenins nyttiga idiot som går massmördarnas syfte genom att papegoja de lögner du själv blivit lurad av, i hopp om att hitta någon som är lika dum i huvet som du är.

Solfläckarna är en effekt av Solens magnetiska aktivitet, som varierar över tid i korta och långa cykler. Färre solfläckar visar att Solens magnetiska fältstyrka minskar. Solens magnetfält är dominant ända ut till 140 eller så gånger avståndet Jorden-Solen där Voyager mätt upp dess abrupta slut i balans med grannstjärnornas magnetfält. Vi bor i Solens atmosfär. Solens magnetfält styr undan kosmisk strålning. Joner av okänt ursprung som annars träffar oss i nära relativistiska hastigheter. När såna joner kolliderar med vår jordiska atmosfär så joniserar de och dess splitterpartiklar andra molekyler. Joniserade molekyler orsakar molnbildning, får vatten att kondenseras. Molnen skymmer himlen och kyler ned jordytan genom att reflektera solljus.

Sambandet mellan solfläckar och temperatur är mycket tydligt så långt vi har historik. Sambandet mellan klimatsyndaflodens mytologiska prognoser och verkligt utfall är däremot obefintligt. Så vad väljer en idiot som du att trooo på?

 
Ingen bild

Bo

28 oktober 2018 08:48

Tack svebbtv för ett mycket klargörande program!
https://youtu.be/En4_WGhmIz8

 
Ingen bild

Boris

28 oktober 2018 09:01

Tur att vi har en global uppvärmning sägar. Annars hade det börjat snöa och varit minusgrader redan i september😂😂😂😂😂

 
Ingen bild

Farbror Fredde

28 oktober 2018 10:10

Först och främst vill jag också uttrycka mitt stöd för Thoralf i den här jobbiga situationen.
Angående temperaturer har jag precis sett en väderdagbok från krigsåren (Skaraborg). Långa, mycket kalla vintrar och torra varma somrar med i alla fall i ett fall mycket dålig skörd. Det var i o f s långa kalla vintrar i hela Europa.

 
Ingen bild

Vantar Mössa Långkalsonger

28 oktober 2018 10:44

Domedagsprofeterna i domedagspartiet Mp orerar inte längre om 'den globala uppvärmningen'. De byter retorik på vintern och nu svamlar de om 'klimatförändringar' och 'klimathot' istället.
Snacka om fula fiskar!

 
Ingen bild

Pelle

28 oktober 2018 11:37

"Din dumma apa" säger Hanif Balif till Sossen! =)

 
Ingen bild

Pepparholm

28 oktober 2018 12:39

Som Peter Stilbs säger: Hellre värme än istid. Jag tror inte att amatörexperterna Rockström och Holmgren begriper vad en ny istid skulle innebära.

 
Åke Jimmysson

Åke Jimmysson

28 oktober 2018 13:19

Säkraste snöperioden dom senaste 20-30 åren i slutet av okt däremot Julsnö mycket ovanligt.

http://Thoralfs blogg

 
Ingen bild

Bajen666

28 oktober 2018 13:37

Undrar om det snöar på våra fotbollskillar i eftermiddag.?

Mitt tips 4-1 till mitt Bajen...:-)

 
Ingen bild

ölänningen

28 oktober 2018 14:33

Hu så kallt det har blivit. Det måste vara den globala uppvärmningen.

 
Ingen bild

Observer

28 oktober 2018 15:30

Så är snart den långa charaden till ända: ANNIE LÖÖF PÅ VÄG ATT BLI STATSMINISTER!!
https://www.svd.se/loof-allt-narmare-statsministeruppdraget

....Nämmen, V i l k e n "Överraskning" ?

Det är altså som många har konstaterat ett gäng företagsdirektörer som styr, inte politiker.

 
Ingen bild

Lena1

28 oktober 2018 18:49

@Observer Det finns andra som spekulerar att det inte blir så. Från ledarsidorna.se ""Det som skiljer Liberalerna från Centerpartiet är antalet diken de grävt runt och under sig själv. Jan Björklund klarar sig utan några egentliga svekdebatter om han ställer sig utanför en Moderatledd regering med Kristdemokraterna men stöder en Alliansbudget. Det han kan få lite problem med är med sina barn men det är ingenting som bör störa arbetet i kammaren. Annie Lööf har i praktiken uteslutet alla alternativ. Det finns idag inte ett enda realistiskt regeringsalternativ som hon kan tänka sig stödja...


https://ledarsidorna.se/2018/10/talmannen-tanjer-konstitutionen-ytterligare/

 
Ingen bild

Lena1

28 oktober 2018 19:18

Annat ämne:

Donald Trump säger "Dont´t be a baby" till New York reporter. Det handlar om de 3000 människor från Centralamerika som är på väg till USA via Mexiko.

https://www.youtube.com/watch?v=Jj1pcXLe52M

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se