thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2018 06:23

De senaste veckorna har jag hört ”det finns bara ett parti att rösta på” väldigt ofta från väljare. Det sägs med sådan kraft och eftertryck att jag blir förvånad, det finns liksom inget alternativ. När jag jämför med tidigare val så kan jag inte påminna mig om att det funnits denna totala beslutsamhet.


Det bådar gott inför valet!


 


Jag blev i en kommentar på bloggen kraftigt påhoppad i flera avseenden. Bland annat kritiserade personen mina foldrar som delats ut på Öland men nu också i Kalmar med start igår. Personen skrev så här.

 

”Den kampanjbroshyr, för dig som #63, som du distribuerat runt i länet ger dig inga röster extra. Den grafiska utformningen är totalt undermålig. Det finns inga människor (män i skor som John Leyton formuleradet det) som utan förstoringsglas kan se dina grafer. Du ska inte tro att någon bryr sig om att hämta ett sådant. Totalt värdelöst och ger inte en enda röst.”

 

Huvudsyftet med foldrarna som jag delat ut på Öland har varit att locka in väljare att läsa min blogg. Min tro har varit att om väljare som är lite intresserade av SD får en liten knuff att läsa lite mer på t.ex min blogg, istället för att läsa pk-media kanske kan få dem att rösta på SD och kanske också kryssa mig på valsedeln.


Jag tror tvärt emot ovanstående person att jag lyckats väl. Under de senaste månaderna har antalet besökare på bloggen varit mellan 35 000 – 40 000 unika besökare. Idag kommer jag redan passera förra månadens totala antal unika besökare på bloggen. Det tyder på att jag sannolikt kommer nå över 50 000 unika besökare på min blogg under augusti. Jag kallar inte 10 000 extra unika besökare för ”totalt värdelöst”.


Min kampanj i Kalmar som jag startade igår kommer sannolikt ge en ytterligare effekt på antalet unika besökare på bloggen under augusti. Jag kanske kan nå ännu högre än 50 000 unika läsare.I Rockneby förstördes våra valplakat för någon natt sedan. En boende uppmärksammade det hela och tog några bilder från sitt fönster. Mannen och kvinnan som gjorde detta hade en svart hund med sig av lite större sort, eventuellt en labrador.


Har du några tips om vem det kan vara så tar jag väldigt gärna emot tips. Enligt den som fotograferade gick de efter sitt illdåd mot de lägenheter som finns mitt emot kyrkan i Rockneby.


På en av bilderna ser det ut som att kvinnan dokumenterar sitt illdåd med sin mobil. Det finns säkert på Facebook eller Instagram gissar jag.


Det skulle vara väldigt bra om vi kunde sätta dit någon för dessa vandaliseringar av valplakat!

 

     

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2018 22:51

Jag lyssnar på den ena politikern efter den andra och de kommer från alla partier inom 7-klövern. Jag lyssnar på journalister, statsvetare och så kallade experter men jag saknar alltid analysen.

Det fattas sjuksköterskor, det fattas lärare, det fattas poliser och det fattas ingenjörer. Jag upplever det ibland som det fattas människor inom de flesta yrkeskategorier.


Men jag hör aldrig någon analysera varför det fattas så många yrkesverksamma inom de flesta yrken.

 

Är det möjligen så att det handlar om elefanten i rummet.


När Isabella Lövin utfrågades ikväll så var elefanten i rummet åter igen närvarande. Lövin fick problem när hon skulle svara på hur självförsörjningsgraden av livsmedel skulle ökas från 50 procent till 80 procent. En fullständigt omöjlig ekvation för Miljöpartiet som vill öka skatterna på det mesta. Hur skall bönderna kunna odla mer som livsmedelsindustrin sedan kan förädla om kostnaderna bara ökar för att Sverige skall gå i spetsen för det som kallas klimatomställningen?


I inledningen av utfrågningen sas det att Miljöpartiets genomsnittsväljare var en 41-årig kvinna i storstan. De är uppenbarligen lättlurade.


Med Miljöpartiets politik kommer alla få mindre i plånboken! Om man jobbar vitt förstås.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2018 14:33

Såg nedanstående meddelande från supporten på Bloggplatsen.


 

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2018 06:14

Tänk att det finns personer som kandiderar till riksdagen och som ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet.


Vad som är än värre är att väljarna inte vet ett dugg om detta och att ansvariga för det aktuella 7-klöverpartiet inte tar sitt ansvar, utan de är så naiva och godtrogna. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst.


 


Den första veckan med en valstuga har snart avverkats. Veckan har varit precis så rolig som vi förväntade oss. Det har varit många trevliga samtal och ett och annat samtal som varit lite obehagligt.


Jag har fått många tips och exempel på vad som inte fungerar inom välfärden men även förslag på vad som kan göras bättre.


Känslan av att vi är ett riktigt stort parti har också infunnit sig för första gången på ett märkbart sätt. Det svenska folket har nu också verkligen accepterat SD som ett verkligt alternativ och i många fall det enda alternativet i valet den 9 september.


När till och med politiska motståndare kommer fram och berättar att de tycker att vårt lokala valmanifest var väldigt bra så blir man faktiskt lite förvånad men samtidigt förstår man att vi träffat rätt. Men jag blir också förvånad när politiska motståndare kommer till vår valstuga och skall blåsa kärlekssåpbubblor hos oss. Tror man som politiker att kärlekssåpbubblor skall lösa problemen i vårt samhälle så är man inte lite naiv och verklighetsfrånvänd.


Moderaterna är våra närmaste grannar vid valstugorna. De klagade lite i veckan över att många personer inte vill ta emot deras material utan de går istället raka vägen till oss och hämtar valsedlar och informationsmaterial. Men som jag säger till de lokala moderaterna att nu får ni betala priset för ”öppna hjärtan politiken” och DÖ-överenskommelsen. Väldigt få litar på Moderaterna idag.


Hur stort tappet kommer bli för Moderaterna i Kalmar återstår att se men det kan bli stort!

 

 

I min personvalskampanj börjar jag denna vecka inrikta mig på Kalmar kommun när det gäller utdelning av foldrar. På Facebook rullar mina annonser på och de riktar sig till hela Kalmar län. Mina första tidningsannonser är också på gång i t.ex Kalmarposten.


Min trehjuling har fått gå hårt de senaste veckorna. Mitt bakhjul är nu så slitet att jag måste få dit ett nytt ganska omgående. Jag hade hoppats att det skulle klara sig över valrörelsen men det gör det inte. Där förlorar jag en dag med trehjulingen. Men i Kalmar finns ca 10 000 lägenheter i hyreshus som skall få en folder från mig och då behövs inte trehjulingen.


Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidraget till min personvalskampanj. Vill någon bidra finns uppgifterna i högermarginalen på bloggen. Kontouppgifter finns under ”Visa presentation”.

Tänk på att jag inte kan/får ta emot anonyma bidrag större än 2 275 kronor!

 

Den som vill ge ett större bidrag kan skicka sitt namn på mejl enligt nedan till mig.


Som tack tänkte jag skicka pocketboken ”Det moderna folkhemmet” skriven av Jimmie Åkesson till alla som gett ett bidrag till min personvalskampanj. De som önskar pocketboken kan skicka sin adress till mig på min mejl thoralf.alfsson@telia.com så skickar jag boken så snart jag hinner.


 

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2018 00:31

 


Vårt valmanifest som har delats ut till samtliga hushåll inom Kalmar kommun har uppenbarligen fyllt sitt syfte. I varje fall om man skall tro den mängd insändare som kommer publiceras i Östra Smålands lördagsupplaga. En riktig anti-SD upplaga.


Nu är skribenterna inte särskilt smarta enligt min uppfattning efter att jag tagit del av texterna. Min favorit är nog ändå Inga-Lisa som inleder sin insändare så här.


”På första sidan är angivet hur många miljoner invandringen kostat Kalmar. Vänder man blad berättas om vad dessa miljoner i stället kunde ha använts till. Nu är det ju så att de flesta miljonerna kommer från Migrationsverket.”

 

Inga-Lisa tycks tro att allt som kommer från Migrationsverket är gratis för skattebetalarna, det vill säga det svenska folket. Frågan är var Inga-Lisa tror att Migrationsverkets pengar kommer ifrån. Undrar om Inga-Lisa själv funderat på detta.


Tyvärr är det alldeles för många i det här landet som tänker lika lite som Inga-Lisa!

 

Distriktets folder delades också ut i torsdags till alla hushåll. Under fredagen ringde en person som sa sig heta Alexander och skulle läxa upp SD och förslog att vi skulle gå en kurs och lära oss att läsa. Detta med anledning av att han fått foldern i sin brevlåda trots en skylt med "Ingen reklam". 


Nu är det så att alla partiers valmaterial kategoriseras som "Samhällsinformation" och delas även ut till personer med skylten "Ingen reklam" av Postnord.


Han la på luren väldigt kvickt kan jag säga men han bad faktiskt om ursäkt först ;-)

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2018 06:41

Shiamuslimer och övriga muslimer har många gemensamma doktriner, såsom att bära hijab (slöja). Dock utövas vissa endast av shiamuslimer, så som taqiyya, som innebär undanhållandet av ens religiösa övertygelser i det yttre när man fruktar för sitt liv. Dock får tron aldrig lämna hjärtat. En annan är att Shiaislam tillåter tidsbestämda äktenskap, nikah mut'ah. Shiamuslimer anser att beviset för att tidsbestämt äktenskap är lagligt finns i Koranen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Shia


Det här med ”fruktar för sitt liv” kan sannolikt tolkas på lite olika sätt. Att dölja sin religiösa övertygelse kan ha många olika syften. Ett kan vara att man vill vinna personlig framgång men den religiösa övertygelsen kanske inte är till gagn för detta och då är det uppenbarligen också förenligt med ”tagiyya” att dölja sin religiösa övertygelse.


Vid vår valstuga har vi vår vepa uppsatt med ett antal budskap. Ett av dessa är nedanstående.


 


I onsdags kom en muslim förbi och hade synpunkter på den bilden och budskapet. Han gillade den inte och ville att vi skulle ta bort den. Jag frågade varför och det blev en diskussion. Trots att han sa sig vara icke religiös men han var född muslim så hade han starka åsikter om att man inte fick kränka islam.


Man fick helt enkelt inte kränka islam, det vill säga kritisera islam på något sätt. Om vi, det vill säga det svenska folket fortsätter kränka islam så kommer det bli inbördeskrig.


Han sa klart och tydligt inbördeskrig!

 

Det jag upplevt under Kalmar stadsfest och de senaste dagarna skrämmer mig verkligen. Inte minst att journalister och till och med Sverigedemokrater är så fullständigt naiva och okunniga om vad som pågår i det svenska samhället. Men framförallt att man tydligen inte förstår den negativa utvecklingen och hur snabbt det går utför. Islamiseringen av vårt samhälle går bara fortare och fortare.


Det får mig att tänka på den kokta grodan.

 

Men jag tänker i varje fall inte vara som grodan!Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2018 00:47

Idag fick jag berättat för mig från en statsanställd att SVT-Aktuellt i fredags skickade UT ett mejl till alla statsvetare vid landets universitet och högskolor med uppmaningen att gräva efter lik i Sverigedemokraternas historia och inkomma med tips till SVT-Aktuellts redaktion.


Det har enligt uppgiftslämnaren skickats ut från en anställd vid SVT. Jag skriver inte ut kvinnans namn i blogginlägget. Detta gör SVT-Aktuellt redaktionen bara dagar efter att Sverigedemokraterna publicerat filmen on Socialdemokraternas historia.


Det gäller enbart Sverigedemokraternas historia enligt den statsnaställda. SVT Aktuellt är uppenbarligen inte intresserade av Vänstrpartiets historia eller Centerpartiets.


Så fungerar uppenbarligen public service. Men idag finns det faktiskt statsvetare som röstar på SD, som blir förbannade när de får den här typen av uppmaningar från SVT Aktuellt.

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2018 23:19

Jag har skrivit flera blogginlägg under rubriken ”Den konflikträdde och naiva svensken blundar”. Det här blogginlägget skulle också kunna ingå i den serien av blogginlägg. Del 5 handlade om shiamoskéer i Kalmar. Samlingslokalerna/moskéer är olagliga och följer inte de gällande detaljplanerna för dessa industrilokaler.


Här kommer ett nytt klipp från den shiamoské som funnits eller kanske fortfarande finns på Företagarvägen 12 i Smedby. När jag ser klippet så kan jag inte annat än använda mig av Donald Trumps tal när han berörde Sverige kort efter att han tillträtt som president. Se denna länk.

 

Look at what’s happening last night in Kalmar! Kalmar, who would believe this. Kalmar!

 

Jag tror att många tvivlar på att detta utspelar sig i Kalmar och Smedby men tyvärr så är det den bistra sanningen.
 

 Och de konflikträdda och naiva svenskarna säger att det inte har hänt något i Kalmar. De låtsas inte om att religionen islam breder ut sig i hela landet, i varje stad, i varje köping, i varje samhälle och by. Men svensken ser ingenting. Inte ens när USA:s president påtalar det så ser ledande svenskar ingenting.

 

När jag publicerade det förra blogginlägget hade jag en liten förhoppning om att media skulle skriva något om det men jag har inte sett en stavelse i vare sig Barometern eller Östra Småland. Olagliga lokaler och fundamentalistiska ritualer är uppenbarligen ointressant för journalisterna på de nämnda tidningarna.


Undrar om Kalmar kommun skickar ut tjänstemän för att granska de adresser som jag delgav alla läsare i det förra inlägget om shiamoskéer i Kalmar. Att adresserna stämmer har bekräftats i ett mejl till bloggen.


Shiamuslimer kallas också för shiiter. Följande kan läsas på Wikipedia om shiamuslimer.


”Shiamuslimer menar att islam bör inkluderas som den mest grundläggande lagen i alla frågor. Enligt detta behandlas den enskilda individens vardagliga problem av islamiska lagar (vilka är gemensamma för alla muslimer) och därefter skall även gruppens problem lösas i enlighet med islamiska lagar. Gruppens problem är huvudsakligen politik och ekonomi. Shiamuslimer anser att lösningen på de politiska och ekonomiska problemen finns i islam. Enligt shiamuslimer kan den islamiska lagstiftningen lösa de aktuella problemen, inte bara på individuell basis utan även på gruppnivå.”


Islamiska lagar = sharialagar


Jag hoppas att alla som läser detta också förstår innebörden. Islam är inte bara en religion utan även en politisk ideologi. Det är otroligt viktigt att ha det med sig varje gång man till exempel diskuterar religionsfrihet eller pratar med någon som anser att islam är väldigt viktigt.


UPPDATERING!

 

Fick denna kommentar idag till inlägget, uppenbarligen från någon med kunskaper i ämnet.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se