thoralf

Direktlänk till inlägg 17 april 2013

UTESLUTNINGAR

Av Thoralf Alfsson - 17 april 2013 22:43

Under den senaste tiden har många medlemmar hört av sig till mig angående uteslutningar inom partiet. Alla är bekymrade över detta! En del är bekymrade över att våra företrädare uppträder på ett vårdslöst sätt i debatten och då framförallt på nätet. Men de allra flesta är bekymrade över hur dessa ärenden hanteras av ansvariga inom partiet.


Den nolltolerans som införts i partiet var befogad för att alla skulle förstå allvaret i hur man som förtroendevald agerar offentligt, vilket även innebär på nätet och i synnerhet på facebook och twitter.

När jag gjorde FN-tjänst i Sinai 1978 var diciplinen stenhård de första veckorna och de som t.ex söp sig fulla på mässen skickades omedelbart hem till Sverige. Detta gjordes för att statuera exempel, därmed visste alla vad som gällde och alla tog ett personligt ansvar även om diciplinen senare blev mer tillåtande.


Detsamma borde gälla när det gäller vår nolltolerans annars är risken stor att det blir EXPO eller andra sajter som ”hatar” SD som styr hur nolltoleransen tolkas. Det har ju höjts röster på dessa sajter att jag borde uteslutas från partiet på grund av min raka kritik av islam, inte minst på bloggen IRM. Det är vi som parti som bestämmer vad nolltolerans innebär i praktiken, ingen annan.


Jag anser att uteslutningar skall vara absolut den sista åtgärden och bara användas i undantagsfall. Att en medlem länkat till ”fel” sida på nätet och råkat gilla ”fel” grupp på facebook kan inte vara tillräckligt underlag för en uteslutning. Det kan säkert hända att man länkar till en artikel på nätet som man tycker är bra utan att man tänker på vem som författat den eller att man inte har någon kunskap och kännedom om webbplatsen. Detsamma gäller att ”gilla” något på facebook. Det bästa och säkraste är givetvis att endast ”gilla” det som man känner till.


En aktuell jämförelse är ju Omar Mustafa och socialdemokraterna. Någon uteslutning av Omar Mustafa har aldrig varit aktuell trots att han företräder Islamiska förbundet som är Muslimska brödraskapets förlängda arm i Sverige.


En person som har varit en eldsjäl förSD och partiet och varit en klippa på den lokala nivån med stort engagemang och sedan gör några misstag i ”stridens hetta” på nätet skall inte kunna bli föremål för en uteslutning. I synnerhet om dessa misstag inte upprepas och personen är medveten om sina misstag. Det är mänskligt att göra misstag och det gör vi alla. Det har vi sett exempel på bland annat twitter.


Med tanke på att vi driver tabubelagda politiska frågor kommer vi alltid i pk-medias ögon göra övertramp men det är inte pk-journalister som avgör detta utan vi och vårt parti.


Men sedan finns det också personer som helt enkelt inte är lämpliga att företräda vårt parti. Personer som inte själva begriper och inser var gränserna går. Dessa personer är helt enkelt inte lämpliga som företrädare för partiet men det innebär inte att de måste uteslutas från partiet. De kanske brinner för vårt parti och kan göra väldigt mycket nytta för partiet i andra roller som t.ex vid utdelningar av flygblad och informationsmaterial.


Idag har det tyvärr infunnit sig en olustig känsla av osäkerhet över vad man får skriva eller göra utan att riskera att bli föremål för ett ärende hos medlemsutskottet om EXPO eller IRM slår på ”stora trumman”. Många klagar på att företrädare för partiet är osynliga i debatten och frågan som måste ställas är givetvis om det är osäkerheten över vad nolltoleransen innebär som får medlemmar att hellre avstå från att synas i debatten än att istället skriva de artiklar som utmanar etablissemanget i de tabubelagda frågorna.


I de kontakter jag har med medlemmar och sympatisörer förstår jag att många anser att det är EXPO och IRM som har tolkningsrätten över nolltoleransen. Idag har vi kunnat läsa ett blogginlägg på IRM med rubriken ”Rasist nummer tio utslängd tack vare IRM:s granskning”. Blogginlägget gör väldigt många partimedlemmar irriterade!


De är hög tid att partiet tar tillbaka taktpinnen från EXPO och IRM. Det är dags att partiet bemöter EXPO och IRM!

 
 
Ingen bild

Leading Lady

17 april 2013 23:12


----------------------------
Sunnimuslimer försöker erövra Sveriges största politiska parti (S), möter motstånd av feministerna
----------------------------


OrMAR MUSTAFA (sunnimuslimsk broder) fick sparken ur (S) styrelse nyligen. Reaktionerna från sunnimuslimer och deras sympatisörer blev häftiga och högljudda. En kris inom (S) uppstod.
Nu visar det sig att krisen är allvarligare än vad man till en början kunde tro. Konflikten eskalerar för varje dag som går.

Det som händer nu inom (S) är historiskt. Det är första gången som muslimomhuldande feminister och deras omhuldade muslimer på allvar drabbar samman. Ett scenario som vi länge väntat på.
(S) står nu vid ett vägval. Slaget är inte avgjort än. Vem som kommer att gå segrande ur denna konflikt är svårt att sia om i dagsläget.

Men en intressant följetong att följa upp…
ser framemot fortsättningen!

 
Ingen bild

Martin

17 april 2013 23:22

Expo slår inte "på stora trumman" förrän er läbbiga partiledning läckt material till just Expo. Ni utester medlemmar av tatktiska skäl men ni låter direkt förrädiska medlemmar som kent ekeroth vara kvar? Varför har Erik som bara gjorde sig skyldig till att vara full och dum på stan uteslutits? Medan Kent som samarbetade med fienden MOT SD MOT EGNA MEDLEMMAR inte uteslutits? Ni saknar trovärdighet.

 
Ingen bild

~*~*~*~

17 april 2013 23:31


@ Martin

Vilket parti röstar du på?

 
Stefan K

Stefan K

17 april 2013 23:37

Att Expos knähundar i IRM ens kommer på tal är under all kritik.
Expo har åtminstone stoltheten att granska andra i sin kamp, men IRM har uteslutande en avsky till SD på sin agenda.

Tänk om alla partier skulle utesluta politiker som granskas av Avpixlat, Fria Tider och liknande sidor. Detta sker inte, men sossarna som IRM står väldigt nära, skulle få åtskilliga tomma stolar i både kommuner, landsting och riksdag om detta skedde.

Som du skriver Thoralf. Rötägg och olämpliga företrädare finns i samtliga partier och dessa gör mer skada än nytta för partiet och partikamraterna. Att bli utesluten för att man länkat till en sida som Expo finner olämplig, att man läst en bok som står på Expos svarta lista eller att man skrivit en sanning som står bland Expos förbjudna ord, kan aldrig och ska aldrig leda till uteslutningar.
Återigen, tänk om alla partier uteslöt representanter som läser "olämpliga" böcker, skriver "olämpliga" ord på twitter, eller länkar till "olämpliga" sidor...

Det finns personer i min närhet som kan tänka sig att engagera sig i SD, men som tvekar då de kanske skrivit en kommentar med något "olämpligt" ord i texten eller länkat till en sida som Expo finner "anstötlig".

Ägna er åt det ni är bra på, koncentrera er på att locka väljare och låt inte nolltoleransen ta överhand. Ni i SD kommer ändå inte att tas emot med öppna armar av media, Expo och 7-klövern.
Påverka, sprid sanningen och låt inte 7-klöverns lögner stå oemotsagda. Det är därför 10% av svenska folket står bakom er och lämnar ni de andra bakom er och fortsätter med det ni förväntas göra, så lär ytterligare procentenheter trilla in till valet.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Magentan

17 april 2013 23:38


@ Martin "Ni saknar trovärdighet".

DU saknar trovärdighet. Vad är det du svamlar om?

 
Ingen bild

Bra klargörande av Thoralf A

17 april 2013 23:48

Nu vill jag bara se att detta blir officiellt även på SDs hemsida så att vi slipper framtida PK-lekstuga från SDs inkvisition(undersökning)vilken för tillfället verkar ha fullständigt spårat ut med arrogans,inkompetens,okänslighet och rättsröta som följd.

Tack TA för att du fortfarande befinner dig i nuet och dess verklighet.

 
Ingen bild

Magentan

17 april 2013 23:56

Självklart kommer det att bli svårt (eller rättare sagt ännu svårare och i stort sett omöjligt) att rekrytera folk till kommunerna om inte det här med nolltoleransen hanteras med yttersta noggrannhet och tydlighet av SD-ledningen. Lägg gärna in en fast rubrik på hemsidan där man kan gå in och få ordentliga förklaringar på aktuella uteslutningar. Det kommer att skapa kaos, ilska, undran, irritationer och onödiga avhopp bland SD-sympatisörer och medlemmar om man endast har medias lögner och halvsanningar att gå efter.


 
Ingen bild

Tobbe S

18 april 2013 00:31

Om man beter sig anständigt och inte vräker ur sig en massa svordomar och tillmälen på nätet behöver man nog inte vara orolig för uteslutning. Jag tycker att det är självklart att företrädare för SD visar att de kan visa att de är hyggligt uppfostrade och att de har omdöme. Jag har varit med i SD sedan 2005 och kommer att begära utträde om partiet attraherar knäppgökar och rasister. Vi bjuder på öppet mål för EXPO och andra om vi inte håller detta strikt. Däremot.... det vore önskvärt med en partiledning som informerar öppet om sina avsikter och sina ageranden gentemot sådana som inte respekterar "nolltoleransen". Mer öppenhet och information är önskvärt m a o. Hur är det med medieträningen hos herrar Söder och Åkesson?

 
Ingen bild

Magentan

18 april 2013 00:56

@ Tobbe S
Vad menar du med "medieträningen"? Är det möjligtvis SD-ledningens kommunikationer med SD-fotfolket som du avser?

 
Ingen bild

Magnus S

18 april 2013 01:12

SDUs ordförande Kasselstrand fick sparken från kansliet eller dyligt för att han kritiserade och tyckte att man borde stått upp för Erik Almqvist då det begav sig. Jag höll med. Jag tycker man skall ställa upp för sina bröder i trångmål och ha högt i tak inom partiet.

Patrik Ehn-fallet verkar också lite skumt. Han är med i valberedningen och vad jag förstått så är han verkligen ingen knäppgök. Dessutom himla populär i Götet och nationalist precis som jag. Är toppen rädda att utsättas för en kupp som de själva utförde då de fyra tog makten i SD via SDU? Kommer vi någonsin igen höra att vi är nationalister (som är vår grundpelare)? Eller kommer vi numera att kalla oss socialkonservativa? Vad är det igentligen?

 
Ingen bild

Ursula B

18 april 2013 01:22


Kurdisk muslim vill inte bli representerad av arabisk muslim!

”Det mångkulturella lyckoriket” är ett gigantiskt fiasko.

Alla(h) hatar Alla(H).

http://www.dn.se/debatt/mustafa-representerar-inte-sveriges-muslimer

 
Ingen bild

Magnus S

18 april 2013 01:34

Själv finner jag inte dessa representanter som olämpliga eller som knäppgökar. Tvärt om. Se själva;

http://www.youtube.com/watch?v=Av-9QFRlMvw

http://www.youtube.com/watch?v=enMVA2MM9Pc

 
Svensson

Svensson

18 april 2013 06:49

Skulle inte invandrarna anpassa sig till Sverige, så vi inte får fler samhällen i samhället ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Acolyle

18 april 2013 07:21

Fotsoldater, framåt marsch!!!

 
Ingen bild

Martin E

18 april 2013 07:37

Jag känner personligen tre medlemmar som redan funderar på att gå ur partiet. En av dem har varit medlem sedan 2003. De säger att de inte känner någon lust att vara med i SD efter allt som har hänt med uteslutningar och nolltolerans hit och dit. De är mest Jimmie Åkesson som de är skeptiska till, de tror att han inte klarar att leda partiet längre eftersom han är så svag i både debatter och när det gäller eftergifter på Expo etc. SD kan inte överleva med en sådan mentalitet, då blir det andra partier (kanske mer extrema) som fångar upp SD:s marginalväljare eller gamla kärnväljare. Jag har också haft funderingar kring om det inte är dags att rädda partiet nu genom att byta partiledare. Alternativet är stagnation.

 
Ingen bild

chainmail

18 april 2013 07:53

Bra inlägg Thoralf.
Denna självpåtagna "sanering" kan ha visat sig vara skadlig för SD och opinionen. Det känns som luften gått ur tillväxten efter dessa affärer.

Vad Sverige inte behöver är ännu ett utslätat parti i etablissemanget. Vi behöver ett parti som är ett verkligt alternativ till nu förd politik och som faktiskt kan rädda välfärd, välstånd, folk och samhällsbygge. Tiderna är sådana, situationen cyniska och vårdslösa politiker försatt vårt rike i är sådana att det behövs rejäla förändringar. Detta betyder att en normalisering till våra grannländers nivåer inte räcker, problemen finns ju redan här och kommer att kosta/tära i generationer framöver (ref norska artiklar i helgen).

Om denna kommentar inte följer de riktlinjer du har för din blogg kan denna kommentar raderas men jag diskuterar gärna saken via e-post. Låt mig veta så e-postar jag...

 
Ingen bild

Nicklas

18 april 2013 07:54

Bra skrivit Thoralf. Jag har stort förtroende för Åkesson och partiledningen, de har gjort ett fantastiskt jobb som tagit partiet till dagens position men dessa ständiga uteslutningar känns olustiga. Hoppas de vet vad de gör.

Sedan är ju det viktigaste av allt, precis som Thoralf skriver, att det inte är de rabiata motståndarna i Expo och IRM med anhang som "bestämmer" vilka som ska uteslutas.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 08:21

Att EXPO inte ska avsätta någon ur SD är självklart. Men EXPO ska ha lite "cred" för deras lilla inblandning i Mustafa-Gate....

Att vara förtroendevald för Sveriges viktigaste politiska parti fodrar en hel del. De som har dessa uppdrag, på både hög och låg nivå har många ögon på sig.
Deras uppdrag är oerhört svårt och ett enormt stöd i ryggen behövs.
De måste vara av "det rätta virket" och kunna stå rakryggat i motvinden.
Lärdomen från "Ny Demokrati" lär oss att detta är oerhört viktigt.
Slutet på det partiet var plågsamt att se för alla som är politiskt intresserade.
Det första som bör gälla är ett "alkolås" på datorn.
Det andra är att tänka över det man vill skriva, minst en timma.
(visst kan det bli bra formulerat och slagkraftigt när man är förb... men det kan också bli väldigt fel.)

Se tex. på galningen Breijvik, där många (även jag) trodde att något helt annat låg bakom bilbomben och som dagen efter vaknade till fruktansvärda nyheter. Att döda sina egna landsmän, vilken mardröm...
SD,s partiledning låg lågt och det var bra.
Samma med Boston-attentatet, innan vi vet orsaken - ligg lågt.
Men är den ideolog bakom som vi misstänker, då...

Att avsätta partiledare eller söka sig vidare hjälper knappast. SD är en stabil plattform för bra politik. Men politik är inte alltid att vara med i riksmedia och att alltid öka i väljarundersökningar.

Bygger man ett hus, syns det inte alltid vad man gör.
Det tar lång tid att se över grunden och förstärka den och utan en bra sådan blir huset dåligt.

Tja, lite tankar från en morgontrött hjärna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 april 2013 08:23

Tack Thoralf för ett mycket viktigt inlägg.
Det har redan uppmärksammats och kommer att granskas och diskuterats mycket närmaste tiden, både av Expo och SD medlemmar.

Jimmi Åkesson borde passa på nu när "bollen ligger på strafflinjen" att ta upp bollen som hänger i luften både hos M och S.

Finns det olika Islam, ett som går att förena med demokrati och föra Sverige framåt, och det Islam vi ser och hör, vad dom utför i hela världen och som tar över från den demokrati som vi känner till och som vi arbetat för i flera hundra år.

Viktiga att klara ut nu även om klockan är 5 över tolv.

Och för S är slaget redan förlorat, dom kommer att att helt vika ner sig för dom Muslimer som redan är inne i partiet, även dom som kallar sig kristna socialdemokrater.
Synd på ett än gång i tiden ett parti som utförde mycket positivt,

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 april 2013 08:30

Smålandsposten

Alliansen i politiska överläggningar med SD
VÄXJÖ i dag 06:10 | Uppdaterad i dag 06:31

Bo Frank och alliansen har suttit i politiska överläggningar med SD.
Och att SD exempelvis röstar för alliansens budgetförslag har Bo Frank inget emot.
– Det är det enda sättet att få igenom budgeten, säger han.

Alliansen är nu ute och letar politiskt stöd för att få majoritet för att sälja ut 1?000 lägenheter från allmännyttan. Detta sedan Lena Johannesson, före detta kristdemokrat, nu politisk vilde, klart deklarerat att hon kommer att rösta nej till en försäljning.
Det enda alternativet är då att lita på SD

Läs hela
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/alliansen-i-politiska-overlaggningar-med-sd(3737478).gm

 
Ingen bild

Erik

18 april 2013 08:32

Varför ens nämna IRM här? Det är att ge dem ett erkännande de inte förtjänar.

 
Ingen bild

Rune

18 april 2013 08:36

Vad är IRM? En förkortning som jag inte sett förut.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 08:39

Sven Dacke...
Ja nu kommer Sossarna att krypa på sina bara knän för att behaga Muslimer. Feminismen kommer att gå på sparlåga. Tom Gudrun Schyman kommer att ligga lågt.
En intressant tid kommer för oss som står bredvid.
Första Maj-plakaten och talen blir i år extra intressanta. (om de får några plakatbärare...)

 
Ingen bild

Calle

18 april 2013 08:42

@ Thoralf
Mycket bra och klargörande beskrivning av dagssituationen i partiet.Blev mycket glad av att läsa detta, efter att igår ha läst om trotjänaren i Flen som fick lämna efter 15 år.

Känns " gött" att ngn.med lite " power" vågar ta upp detta på ett sakligt och balanserat sätt.Instämmer i allt.

 
Ingen bild

Lärare

18 april 2013 08:46

Hoppas du orkar fortsätta kämpa Thoralf!
Varför sitter inte du i högsta toppen i partiet? Vi har ju många ändå som står med båda fötterna på jorden i styrelsen men vågar inte säga emot "fyran"! De borde tuffa till sig gentemot toppen, Söders arrogans och nonchalans är många emot!

David Lång t ex verkar vara en rejäl, kunnig, sympatisk och trovärdig politiker, för att inte tala om hans framträdanden i kammaren som säkerligen drar till sig en och annan väljare. Lämplig som partiledare!

Media styr just nu landet. Borde strunta i dem, folket kan läsa och komma till slutsatser själva vad gäller politiska frågor.

Tycker även att Almqvist kunnat vara kvar i riksdagen så även Kasselstrand på sitt jobb.

Vi bara älskar dig Thoralf!

 
Ingen bild

SM811

18 april 2013 09:04

@Rune
Jag tror att det är InteRasistMen.se

 
Ingen bild

Katinka Glahd

18 april 2013 09:24

Jimmie Åkesson gjorde ett stort misstag när tog beslutet om nolltolerans för "rasistiska" uttalanden.
Misstaget var att han inte först förklarade vad han menade med rasismen.Eftersom detta ord numera är så urvattnat så målade han in sig i ett hörn.Ordet används i alla sammanhang som eentligen inte alls har med rasismen att göra!
Detta har gjort att takhöjden för olika åsikter inom partiet har sänkts i parietet med höjden på en krypvinds tak.
Det är bra att Du tar upp denna fråga.Många medlemmar i vår partiavdelning är verkligt bekymrade över detta och partiets framtid.
En hel del av dessa precis som undertecknad har lagt ner mycket slit och möda under 10-15 år för sitt oavlönade arbete för partiet.
De har förtjänat bättre och partiledaren borde förtydliga just detta ord RASISMEN!

 
Ingen bild

Gustav Vasa

18 april 2013 09:33

Där jag är engagerad är det många som är tveksamma i sitt engagemang. Skrev i hop brevet nedan vilket var ämnat för partistyrelsen men tyvärr kom det aldrig iväg.

"Efter den senaste tidens händelser så är vi många medlemmar i som är djupt oroade över partiets interna utveckling. För att gå starka in i en valrörelse så känner vi ett stort behov att framföra hur vår uppfattning är på gräsrotsnivå.

Många av oss har redan gjort stora uppoffringar för att föra partiet framåt för att vi tror att den politik Sverigedemokraterna för är rätt men efter nolltoleransens införande i kombination med den senaste tidens uteslutningsärenden så känner många en stor tveksamhet i sitt engagemang.

Vi tror att det finns många duktiga människor som vill företräda och engagera sig i vårt parti men inte vågar just för att man inte känner sig trygg i att partiet kommer att hålla dig om ryggen när det blåser som värst.

Vem kan egentligen i dagens samhälle när i stort sett allt du gör på nätet registreras och sparas någonstans säga att om alla dessa uppgifter grävs fram och noggrant gås igenom inte skulle kunna hitta något av den art som enligt dagens nolltolerans kan tolkas vara av uteslutningskaraktär? Vi tror att partiet kommer att få väldigt svårt att hitta bra företrädare och medlemmar som är villiga att ställa upp under sådana villkor.

Vänliga hälsningar från oroliga medlemmar i SD "

 
Ingen bild

Roberth Ström

18 april 2013 09:41

Allt är åt helvete med dessa vanvettiga uteslutningar! Nolltolerans fungerar ej då man skänker bort övertaget till media. Dessutom vem ska tolka den? Vad får sägas och inte sägas? Får man beväpna sig med järnrör och ljuga i media men inte gilla en facebookssida?

 
Ingen bild

Fredde

18 april 2013 09:42

OT: http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/gavle/1.5791212-muslimsk-forskola-till-gavle-

Det här är ren och skär rasism mot svenskarna. Vad hade hänt om vi skrivit samma text om muslimer?

Ngt för SD att agera på??

 
Ingen bild

Stridhsson

18 april 2013 09:42

Bra att debatten kommit upp angående uteslutningar. Jag är som sagt medlem i SD, men börjar fundera om jag ska fortsätta? Har haft samtal med bekanta som är medlemmar i SVP (svenskarnas parti) de kan inte förstå att inte SD syns och hörs mera, då de har enorma resurser genom att de kom in i riksdagen, vara ute, ta diskussioner använda media och gå ut lite hårdare, det är ju detta Svensson väntar på, å inte vara så mesiga i framtoningen. Hoppas det blir tuffare snart, för det är kort tid till valet.

 
Ingen bild

charlotten

18 april 2013 09:49

Håller med dig Thoralf! Dessutom undrar jag var den utlovade mediasatsningen (egna kanaler, webbsändningar etc?)är?
Den som eminente Erik Almqvist skulle hålla i? Hög tid att dra igång en sådan kanal, på nätet, som tidning eller i vanliga kanalutbudet (likt "Access"). Vi behöver komma ut mer med SD:s budskap i alla tänkbara sociala medier. Och din önskan om att Jimmie Åkessons skrev veckobrev är ett utmärkt förslag.
Och tänk om man kunde starta upp en filial i Sverige till Fox News, som är så stora i USA? Vad som helst, men gammelmedias åsiktsuppfostran måste få ett slut, nu genast!

 
Ingen bild

Rune

18 april 2013 09:49

Tack SM811, dessa har jag inte sett förut.

Det verkar som att många SD-politiker har blivit väldigt ängsliga sedan partiet kom in i Riksdagen? Som exempelvis Therese Borg och Carina Herrstedt som ju före valet var mycket flitiga bloggare men nu är väldigt tysta. Är de ängsliga för att skriva något felaktigt nu? Jag känner inte till någon annan än Thoralf som har daglig kontakt med väljarna. Varför det är så beror antagligen på att Thoralf har en egen grund att stå på? Han är personvald med egna kryss, varav ett är mitt. Han har också ett eget yrke att falla tillbaka på, om han skulle misshaga partiledningen med något förhastat yttrande. Han kan i så fall ta sin hatt och gå.
Men detta duger ju inte! SD-företrädare runt om i landet och i Riksdagen sitter och hukar sig ängsligt och låter Thoralf ensam sköta kommunikationen med väljarna, för att han är den ende som inte behöver vara rädd. Partiet behöver rycka upp sig!
Den omtalade mediasatsningen behöver sjösättas omgående så att ny kontakt mellan partiet och väljarna etableras.

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 09:57

@ Thoralf

Ett utomordentligt, genomtänkt och mycket viktigt inlägg. Tyvärr tillåter inte min ålder och sviktande hälsa att jag är så aktiv som jag skulle vilja med att stödja dig och Sd här i Kalmar. Jag försöker i stället värva sympatisörer genom att i olika sammanhang föra in samtalet på politik och försöker att "öppna ögonen" på folk. Det är skrämmande hur lite man i allmänhet vet om det politiska rävspel som nu pågår och vilka konsekvenserna kommer att bli om ingenting görs.

 
Ingen bild

Stefan K

18 april 2013 10:01

"Sverigedemokraterna gör allt rätt".
Minns ni orden och förhoppningsvis kommer det något gott ur detta, tvärtemot medias, 7-klöverns, Expos och IRM:s önskan.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8208400

 
Ingen bild

AggeSWE

18 april 2013 10:12

HEAR HEAR!

"Nolltolerans" är för övrigt en floskel, det existerar inte i verkligheten. SD bör inte hålla på med floskler, det räcker redan med de andra 7.

Har också funderat på att bli mer aktiv under det senaste året, tack vare tomma stolar. Men tomma stolar främst pga av bra valresultat, inte interna tömningar. Detta kan bli partiets akilleshäl och det bör därför finnas större balans och tolerans.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 april 2013 10:21

SD ledning går precis som sjuklövern gör med svenska folket ang invandringen i otakt med en del av sina väljare.
Sedan vet givetvis partiledningen att minnet generellt sett är kort hos människan.
En storstädning pågår helt klart , bäst vore ju om den är påkallad av moderaterna inför 2014, fast det vore väl att hoppas på för mkt

Mest reko vore om PARTILEDNINGEN, ordnade en konferens för kommunpolitiker, och klargjorde vad man står.
50 exempel bör täcka in det mesta
Åka till Stockholm ,lite god mat, skaka tass med Jimpa och få lite direktiv direkt skrivna på "nesan" tycker Gubben o Gumman vore lämpligt

Frågan är om vi skall stödja partiledningen lite, är varför skall man som kommunal företrädare oavsett antal år i partiets tjänst göra uttalande som större delen av Svenska folket redan vet ?
DVS det som EXPO O IRM kallar felaktigt för fördomar

Det verkar som man offrar partifolk för att kunna växa, vilket i sig är korrekt för Sverige, om man skall hård dra det hela politiskt.
Samtidigt är det många väljare, och en del officiella företrädare som tolkar in en egen agenda ,och uttalar utan att officiellt stöd.

Gränsen bör gå vid riksdagsgruppen, kommunfolket bör i största möjliga mån vara försiktiga i sina uttalande.

Partiet mediamobbas, och har svårt att komma till tals på riksplan på det kommunala planet sitter bla EXPO och IRM och håller på med näthat/nätmobbning.

Sedan har Alfsson helt rätt i att man kan "ta folk i örat", innan man utesluter, fel kan alla göra, och skall asgamarna på nätet EXPO IRM hålla i bilan blir det helfel.

Sedan bör man komma ihåg att den dagen Svenne Banan får ett plus ett till två så kommer SD att explodera vid närmast kommande val, oavsett vem som sagt vad eller blivit utesluten.

Då är dom halvgalna reglera du just läst glömda för länge sedan
Flygen ut från Sverige är fullbokade, dom extrasnabba gympadojjorna är slut i sport affärerna, träflottarna på internationellt vatten är flera än invasionfartygen på D-dagen
Oj nu drog visst fantasin iväg :=)(=:

Gubben o Gumman skriver som vanligt utan koppling till Alfsson, SD eller Inte rasist men ..... en hejare på "näthating"

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 april 2013 10:24

"Då är dom halvgalna raderna"

 
Ingen bild

David

18 april 2013 10:32

Att du Thoralf ostört kunde supa dig full på FN-mässen i Sinai säger väl mer om fredsbevarande styrkors dåliga disciplin. Sen kan det tilläggas att det är horribelt att vara bakis i ett varmt klimat.
PS: Detta säger dock ingenting om att SD:are titt som tätt säger rasistiska saker.

 
Ingen bild

Henrik

18 april 2013 10:33

Mycket väl uttryckt, ett inlägg som vi nu hoppas väcker de rätta personerna.
Jag är själv ganska nybliven SD-medlem och står i startgroparna att engagera mig djupare. Medlem blev jag, precis som du beskriver det, i samband med järnrörsskandalen.
Men den senaste tidens uteslutningar har fått mig att instinktivt backa i misstro.
Att utsätta sig för den sociala stigmatisering det innebär att komma ut som SD-aktiv kräver att det verkligen finns vind i seglena, kamratskap, jäklarnamma, hopp, framtidstro etc annars riskerar man det inte.
Men det värsta är att jag – som är andragenerationare ungrare – börjar fråga mig om någon svensk verkligen vill rädda Sverige. Rädslan och viljan är helt enkelt alldeles för stark, att inte gå emot det som för tillfället hos några få makthavare presenteras som konsensus.
Jag tittade just på dokumentären När Domus kom till stan på YouTube, och med smaken i munnen från SD's senaste uteslutning förnam jag en tung känsla av att så är fallet.
Som de flesta barn till (en eller två) exil-föräldrar säkert känner igen, växte jag upp med en sorts förakt till det nya landet – jag är förvisso född här och betraktar mig som svensk och inget annat – men resan för mig har varit lång att restaurera min bild och slutligen omfamna den svenska kulturen.
Det är svårt att uttryck den sorg och ilska jag känner att "fullblodssvenskar" inte känner likadant för ett så otroligt vackert land, så fullt av potential.
Med SDs uppgång i opinionen hade jag börjat uppleva verkligt hopp, men frågan är om inte den senaste nedgången skvallrar om att många upplever just vad jag skriver om här.
Ännu hoppas jag, men det behövs inte mycket ytterligare för att jag ska gå tillbaka till den politiska apati jag började känna någonstans under 90-talet, när det under Göran Persson blev uppenbart att Sverige inte längre ville styra sig självt.

 
Ingen bild

allemand

18 april 2013 10:35

Bra Thoralf, där visar du din storhet när du förstår att det var gräsrötterna tillsammans med de andra som gjorde SD till vad SD är.

Modigt gjort och framför allt hoppas jag att du slipper att bli hånad av ledningen som någon annan blev här häromdagen när han tillskrev Söder.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 april 2013 10:46

David

Du läser blogginlägget som fan läser bibeln.

Jag söp mig aldrig full på mässan! Dessutom låg jag nästan uteslutande ute på en "position" och där existerade inga mässar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 april 2013 10:59

David : Att du kunde knarka dej dynghög på skoltoan, säger väl allt om din uppfostran.
Sedan kan tilläggas att det är livsfarligt att vara hög på kemilektionerna .

P.s Detta säger dock inget om dej och dina polares besök hos skolpsykologen flera gånger i veckan

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 april 2013 11:17

Jag förstår inte poängen med att försöka tillfredställa de som ändå aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på SD?

Jag kommer att kryssa Thoralf igen 2014.

 
Ingen bild

Katinka Glahd

18 april 2013 11:23

Jag med. Absolut och om jag lever!

 
Ingen bild

Lundabo58

18 april 2013 11:25

Bra och sunda klargöranden Thoralf! Du borde definitivt tillhöra partiledningen, för den har just nu stor brist fingertoppskänsla.

Ps
Hoppas bara att Expo-polarna inte öppnar ett uteslutningsärende även mot dig, efter denna artikel ;-)

 
Ingen bild

Lärare

18 april 2013 11:25

Hoppas att ledningen (fyran med Söder i spetsen) tänker om nu. Har i min närhet medlemmar som nu gått ur partiet.
Inga fler uteslutningar pga att man läst en olämplig sida, länkat till densamma eller haft mailkontakt med ngn som fyran anser som olämplig. Man behöver för den delen inte dela dennes åsikter.

Jag vet många som nu är så förb...... på toppen att de, om detta fortsätter inte tänker rösta SD nästa val.

Jag vill se; Alfsson, Lång, Kasselstrand, Ramberg, Åkerlund, Jansson, Ehn, ja finns fler, bland ledningen. Alla åsikter ska få plats i ett demokratiskt parti!

 
smslån

smslån

18 april 2013 11:47

Jag håller med Thoralf

http://www.smslan-med-betalningsanmarkning.com

 
Ingen bild

Eva

18 april 2013 12:12

Jag delar åsikten att du är en av de bästa riksdagsmännen för SD (tillsammans med David Lång). Du står nära gräsrötterna och förstår hur vi tänker. Många andra riksdagsmän (i SD) som sitter i partistyrelsen varken syns eller hörs. De kommunicerar inte heller med sina väljare men likt förbaskat står de bakom massa uteslutningsärenden. Jag undrar faktiskt varför de är med i SD. Det ser illa ut just nu när SD borde ligga på uppemot 20 procent i opinionen. Det väller ju in "flyktingar" i Sverige och SD är helt tysta, inte en ord hörs från dom. Det lilla SvP verkar vara tio gånger så aktiva som det jämförelsevis stora SD. Finns det folk i SD som vill att partiet ska stagnera?

 
Ingen bild

Läckan

18 april 2013 12:31

@Eva, glöm SVP bara några tiondelars procent.

 
Ingen bild

Flarpan

18 april 2013 12:40

@Läckan Glöm inte att SVP är gamla Nationalsocialistisk front och de har inte riktigt lämnat sin nazistiska ideologi bakom sig bara bytt namn. Tycker det är förvånansvärt många sd'are som kan tänka sig att lägga sina sympatier på ett nazistiskt parti.

 
Ingen bild

Inge

18 april 2013 12:45

@ Flarpan

"Tycker det är förvånansvärt många sd'are som kan tänka sig att lägga sina sympatier på ett nazistiskt parti."

Tycker att det är ännu mer förvånansvärt att du kan påstå detta utan tillstymmelse till sakliga bevis. Vad några få skriver är just kanske dessa få som är beredda att göra detta och inga fler!

 
Ingen bild

Roberth Ström

18 april 2013 12:49

Nazistiskt? Har du gått på Expolögnerna?

 
Ingen bild

Demokrati är Absolut Yttrandefrihet

18 april 2013 12:50

Gubben & Gumman vassare än någonsin.

Drömmen om dagen då "träflottarna på internationellt vatten är flera än invasionfartygen på D-dagen" är tills vidare en skön poetisk dröm. Men drömmar har förverkligats förr.

-----------------
Katinka Glahd vist inlägg

SD:s censurlinje sk nolltolerans bryter dessutom mot yttrandefrihetsgrundlagen som stipulerar alla medborgares inklusive Sverigedemokraters rätt att säga sin mening utan risk för repressalier.

Obs! Yttrandefrihet är ej att förväxla med avtalsenlig tidsbegränsad tystnadsplikt.

-----------------
PS

Demokrati inget för lättkränkta

Begränsad yttrandefrihet finns i alla diktaturer
Demokrati är Absolut Yttrandefrihet 
Ingen bild

S. Småland

18 april 2013 12:51

Min ironiska jämförelse med Breivik och den irakiske generalen som fick PUT i Sverige gjorde att jag självmant begärde utträde som medlem i SD , nu när jag gått igenom mitt stålbad med valsande i press ,radio och TV och vill bli medlem igen så får jag inte det , avstängningen fortsätter får jag till svar !

 
Ingen bild

PFEP

18 april 2013 13:00

Jag vet vad detta rör sig om och kan bara instämma i Thoralfs argument.
SD har vuxit till sig i opinionen, men verkar fortfarande framstå som ett lokalparti där inte har varken vilja eller förmåga att kommunicera internt i organisationen, därav de tillsyns lite huvudlösa uteslutningar.

 
Ingen bild

robban

18 april 2013 13:10

känns lite grann om man läser mellan raderna och en får en generell uppfattning om saker och ting att problemet med hela soppan är en herre vid namn söder. det är dit alla tåtar går mer eller mindre. har sd ett svagare kort rent politiskt? att sd växer har inget med uteslutningarna att göra utan att folk tycker de övriga är kass och de rösterna är extremt flyktiga. så bort med söder och börja agera som ett riksdagsparti nån gång, ta för er för ni får inget gratis i dagens mediaklimat.

 
Ingen bild

Flarparn

18 april 2013 13:27

@Inge Se på avpixlat och exponerat så får du se en hel del SVP-sympatier bland sd-sympatisörer. Kolla på facebook så ser du en hel av sd'are som gillar SVP. Hur många är det inte av sd'are som anser att Realisten är något dör dom?

 
Ingen bild

Läckan

18 april 2013 13:36

@Flarparn, du måste skilja på vad folk säger på sociala medier och vad de gör med val-lappen. Finns inget som säger att det är ett annat försök att splittra SD från Expo sida.

Tro inte på allt som skrivs med andra ord.

 
Ingen bild

Lundabo58

18 april 2013 13:44

@Flarparn

Jag tror inte att det handlar så mycket om "sympatier". Tror mer det beror på att folk tycker SD viker ner sig inför det antisvenska vänsteretablissemanget och ser SvP-alternativet som en ren protest.

Rensas exv även Kasselstrand ut av "Expo-partistyrelsen" kommer jag definitivt överväga detta alternativ, iaf kommunalt o regionalt ...men fortfarande rösta SD i riks o kryssa Thoralf

 
Ingen bild

Inge

18 april 2013 13:46

@ Flarparn
"Hur många är det inte av sd'are som anser att Realisten är något dör dom?"

Och hur många anser du att det då rör sig om? En viktig definition i sammanhanget då man slänger ur sig detta totalt meningslösa påstående.

@ Läckan
"Finns inget som säger att det är ett annat försök att splittra SD från Expo sida".
Instämmer helt.

 
Ingen bild

Sveaborg

18 april 2013 15:19

Mycket bra och angeläget inlägg Thoralf.

 
Ingen bild

Peter

18 april 2013 15:20

Men snälla, SionistDemokraterna vandra ju i samma fotspår som EXPOisterna.
Det är samma sionistiska mynt, med varsin sida: ej kristisera Israel som apartheidstat/muslimernas feinde Israel är vår vän, exempelvis.
Sedan kommer SD aldrig prata om banksystemet och hur pengar uppkommer, om Barbara Spectre, om medias monopol (Schibsted, Bonniers, Hjörne - allla drivs av judar), eller att Robert Aschberg farfar Olaf, var drivande i den ryska revolutionen, som så många andra pseudojudar.
Därför har SDinte längre mitt förtroende. Jag trodde SD var räddningen, men har inset att de bara är kontrollerad sionistiskt oppostion. Utrensningarna är bara ett tecken på detta, så sluta hyckla, för annars ThorAlf, kommer du sluta som alla andra ljugandes och korrupta politiker. Sanningen främst! Att komma med halvsanningar och mörka är fortfarande lögn och manipulation. Som om du kommer hem till din fru och säger att du älskar henne, men så har du precis gängat till älskarinna.

 
Ingen bild

Fingänga

18 april 2013 15:27

Va, kan man inte gänga en och älska en annan, är du intolerant?

 
Ingen bild

Mikael

18 april 2013 15:27

Har röstat på SD sedan 2002 men kommer om ingen ändring sker från partiledningen att lägga rösten någon annanstans 2014. Problemet är främst att partiet inte längre kan anses demokratiskt, en liten klick däruppe som utesluter dugliga partikamrater, allt för att säkerställa sin egen position i partiet, är ingenting som jag kan stödja. Ett SD, som håller på att bli ett nationellt light parti kan heller inte rädda landet, för därtill är landets situation allt för dålig.

Vad ledningen inte begriper är att deras väljare verkligen tror att dom är ett nationellt parti. Skulle sanningen komma fram om deras sionistiska agenda, om deras samarbete med vänsterextrema Expo, då skulle deras väljarstöd snabbt komma att sjunka.

Folk röstar på SD i tron att dom inte är som alla andra, när nu Åkesson just försöker att få in partiet i sjuklövern, så har dom inte längre mitt stöd. Självklart hoppas jag att driftiga Sverigedemokrater stoppar de fyra där uppe innan partiet totalt förstörts. Ungdomsförbundet verkar dock bestå av riktigt bra folk, förhoppningsvis kan dom komma att påverka partiet till det bättre.

 
Ingen bild

Inge

18 april 2013 15:48

@ Mikael

”Skulle sanningen komma fram om deras sionistiska agenda, om deras samarbete med vänsterextrema Expo, då skulle deras väljarstöd snabbt komma att sjunka.
Folk röstar på SD i tron att dom inte är som alla andra, när nu Åkesson just försöker att få in partiet i sjuklövern,”

- Samarbete med Expo?
- när nu Åkesson just försöker att få in partiet i sjuklövern?

Nu har stortrollet talat och inte en siffra rätt. Det var den mest världsfrånvarande och befängda kommentar som jag någonsin läst på denna blogg!

 
Ingen bild

Kalle

18 april 2013 16:02

SD utsluter i nolltoleransens tecken. SD borde även utsluta de som sitter i Komuners Kommunalfullmäktige (KF) och inte gör något för partiet mer än att hålla platsen. DÄR har SD mycket att göra.

Det sitter SD:are i KF år ut och år in utan att göra något eller väcka media till rubriker. Dessa SD:are engagerar sig INTE i kommunala "breda" frågor eller inavndrarpolitik på det lokala planet i KF.

De bara sitter där och ruller tummarna. Lite flygblad lyckas de producera och dela ut. Inget mer i stort sett. De har fått monopol på SD-stolarna och gör ingenting. De har självmant valt att ställa upp för SD men de gör inget. De enda gånger man får läsa om SD är vid valet vart fjärde år. Då sitter de och räknar procentenheter. Sedan händer ingenting tills nästa val. Samma visa igen. Procentenheterna är viktiga i fyra år till.

Vad SD borde göra från centralt håll i Nolltoleransen tecken är att sparka ut dessa SD:are ur KF som blockerar dessa KF-stolar med att inte göra någonting för SD i KF. Släpp in folk som brinner för SD-frågor på ett mycket mer aktivt sätt. Låt dessa "brinnande" människor ta över dessa SD-stolar.

Då är väl risken att dessa nya "brinnande" förmågor sparkas ut ur SD på grund av sin aktivitet i KF.

SD ledning har tyvärr lagt locket på för all utåtriktad aktivitet i partiet samt för SD i kommunfullmäktige.

SD:s dröm och förverkligande av politiken är att inte göra något som kan skapa rubriker, tyvärr.

 
Ingen bild

JB

18 april 2013 16:10

Också jag är av åsikten att SD är kapat. Dessutom menar jag att det inte går att återerövra partiet inifrån. All kommunikation är kontrollerad och fri debatt förekommer inte. Maktpositioner erhålls genom lojalitet mot ledningen. Om ett kritiskt maktcentrum uppstår, halshuggs det såsom skedde med Göteborg och Ehn. SDU växer långsamt in i partiet och tvingas till tystnad genom att de utesluts annars.

Partiet strömlinjeformas för att passa som samarbetspartner till M 2014. Allt som kan hindra detta huggs bort. 10 000 invandrare/år kompromissas med moderaternas 100 000 till att bli, säg 30 000. Alla blir nöjda utom de svenskar som vill stoppa invandringen. För att hindra detta från att hända letar jag exempel från de senaste 40 åren som kan ge oss vägledning.

- Centerpartiet gick från att vara ett litet landsbygdsparti till att få en fjärdedel av rösterna på bara några få år genom att rida på den s.k gröna vågen.
- Ny Demokrati gick från ingenting till att bli en maktfaktor pga folks missnöje med invandringen och att inget annat parti syntes vara något alternativ till den förda politiken.
- SD gick också från att vara ett promilleparti till att bli ett riksdagsparti på kort tid. -
- EU-listan samlade också ett stort stöd. Inte som ett parti, utan för en begränsad fråga, nämligen EU-kritiken.

Gemensamt för dessa rörelser är att det bland folk fanns en opinion som ännu inte funnit sitt utlopp samt att det fanns en ledargestalt som syntes i TV och ingav förtroende. Fälldin var inkarnationen av den svenske odalmannen och den gode husbonden och var som klippt och skuren för rollen som ledare för den gröna vågen. Ny Demokrati hade Bert och Ian som med humor slog mot all byråkrati och förljugenhet och deras folklighet slog an efter yupie-eran och den finansiella krisen. EU-listan hade Nils Lundgren, som ingav stort förtroende när han med stor sakkunskap kritiserade EU-projektet och därmed blev en ikon för de många EU-kritikerna. Åkesson visade mod och tålamod när han pinades i otaliga TV-framträdanden, vars syften var att misskreditera honom. Men liksom med järnrörs-drevet slog allt fel för journalisterna/politikerna. Åkesson vann över dem alla med sin intelligens och förmåga att hålla huvudet kallt. Istället för ett avskräckande exempel för allmänheten blev han en hjälte.

Den svenska opinionen kan således svänga snabbt. Förutsättningen är att det finns ett missnöje, som kan kanaliseras genom att någon som uppfattas som genuint svensk får bli ett föredöme i TV-rutan. Missnöjet har vi redan, för folk har fått nog av invandring, men vi saknar en ledare. Här menar jag att Ehn skulle passa. Han är den trogne partiarbetaren, som av en maktfullkomlig partielit rensats ut. Han är lågmäld och talar med väl valda ord och ger ett sympatiskt intryck. En typisk svensk. Tiden är knapp och vi behöver samla alla krafter på kort tid för att stoppa invandringen.

En bred sammanslutning av typen EU-listan är möjlig. Där kan kritiker från M, S, SD, SvP, ja alla samlas för det enda syftet att stoppa invandringen. Ett enfrågeparti, en valallians för 2014.

 
Ingen bild

Mogge, Norrköping

18 april 2013 16:30

Många troll här inne idag.


 
Ingen bild

Åke M

18 april 2013 17:14

Bra Thoralf....Vi vet just nu precis hur det är och du slog huvudet på spiken som det heter i ditt blogginlägg....Jag/vi får också en känsla av att Expo mfl fått något sorts tolkningsföreträde i förhållande till SD:s medlemmar och sympatisörer som sitter med statliga medel bl.a och ägnar hela dagarna åt att hitta det allra minsta i förseélseväg och genast ringa upp nå´n ansvarig i SD-toppen och påtala vad någon SD-sympatisör/förtroendevald haft för sig på t.ex FaceBook?

Man ska ju kunna fritt kunna söka information och kanske prenumera på ett nyhetsflöde, utan att för den skull sympatisera med utgivarens värderingar? Man måste ju kunna ha rätt till att studera en motståndares sajt t.ex? Många gånger så vet inte många som klickar o gillar saker hit o dit vilka som egentligen står bakom en artikel, kommentar osv, och som kan i sig låta vettigt när man läser det?

Det har gått lite för långt det här med att utesluta folk eller öppna en massa uteslutningsärenden till höger o vänster, så fort Expo fått syn på något som kan vara olämpligt. Det är inte Expos sak att styra detta, utan jag tycker helt personligen att detta isåfall pronto ska skötas av någon "nätkollare" inom SD, men egentligen inte det heller.

Vi ska kämpa för ett bättre Sverige tillsammans, och inte hålla på med sådan här skit, som bara tar en massa tid och kraft från saker som är betydligt viktigare!!!( Därmed inte sagt att solklara "stollar" ska övervägas att lämna partiet )

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 17:17

Mogge, Norrköping...
Instämmer, till fullo! Rättshaverister, konspirationsfanatiker och Judehatare hör inte hemma här.
Man måste inse att SD inte kan växa med 1% per månad.
Partiledningen måste gå igenom partiet ute i distrikten så att det finns en stabil grund inför nästa år. Då är det ALLVAR!

SD kommer att pressas från alla håll nästa år. Falska medlemmar, snokande journalister, "avslöjanden", mm. mm. kommer att ske hela tiden. Allt för att sk-ta ner SD. Tro mig, det blir jobbigt.

Vi kommer att slita ut några tangentbord och någon fingertopp kommer att bli blodig. Det kommer att ta tid och kraft, men för att rädda Sverige måste vi ge allt!

 
Ingen bild

Arvid

18 april 2013 17:38

Inte jag heller, Hulda! Ty jag tror på sanning och
rationalitet. Religionen får sådana som du sköta,
- - - - -
Svea rikes centrala försörjningsinrättning ligger på Helgeandsholmen. Där är köttgrytorna alltid varma och
välfyllda, och soppan översvämmas av sovel. Annorlunda
var det en gång i Auschwiz, där soppan kokades på en
enda, kanske frusen rova. Sverigedemokraternas
partitopp har hittat hem - och har aldrig mått bättre.
Hela klanen är nu samlad, inklusive trollemor och
trollflickorna. Nu gäller det bara att hålla ut i att
spela apa och idka nolltolerans i dryga fem år till,
skita i invandringen och tyst för sig själv upprepa
mantrat Allahu Akbar, så är livstidsförsörjningen säkrad.
Övertyga mig gärna om att jag har fel - då skall jag beredvilligt be om ursäkt och strö aska i mitt hår.

http://tinyurl.com/co29rqb

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 18:03

Arvid...
Nu har diskussionen hamnar EXAKT där våra fiender vill ha den.
Ska vi låta dem sitta där bakom sina datorskärmar, gnugga händerna och pimpla rödvin?
De är dem som vi ska bekämpa med våra fingertoppar och skarpa hjärnor, inte varandra.
Det är de troll som dyker upp här ibland som vi ska bekämpa, inte varandra.

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 18:06

@ Hulda mk1

Väl talat!

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 18:16

@ Till den som känner sig manad.

Ursäkta en stupid fråga. Klassas man enligt SENASTE definitionen på rasist att man är en sådan, om man säger att man är nationalist. Vad rasist betyder i dagens språkbruk finns det väl ingen enhetlig defintion på, eller vad har jag missat?

Det här med raser och att det numera anses som ett "fult" ord, måste innebära ett dilemma vid t.ex alla hundutställningar. Skall bli intressant att se hur man löser detta?

Idiotin har väl aldrig frodats så mycket som nu?

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 18:32

Skånepåg....
Tack!

Till något bättre.
Om man Googlar på Helena Palena, hittar man en blogg, där ett inlägg totalt sågar Jan Helin för hans "tillrättavisande" av Monica Gunne och hennes krönika i Aftonbladet härom dagen.
Även Åsa Linderborg får en välbehövlig rallarsving. Läs den !

 
Ingen bild

Kalle

18 april 2013 18:36

Ordet Rasist går allt längre ut till vänster för varje år som går. Numer klassas ALLT som står till höger om (V) som rasister.

Janne Josefsson känd från TV anklagas i en bok för att vara rasist.

"" Janne Josefsson slår ifrån sig kritiken:
– Jag slåss för en generös flyktingpolitik och slår vakt om det mångkulturella samhället men kan också se stora problem med att få det att fungera. I praktiken har det utvecklats till ett apartheidsamhälle där välmående och rika svenskar har förskansat sig i vita reservat, villa- och bostadsrättsområden. Klassklyftorna har ökat och det har jag som journalist försökt varna för, säger han.
Diskussionen kommer troligen att fortsätta nästa vecka när Johanna Langhorsts bok kommer ut.""skriver Aftonbladet

Verkar som om alla i hela sverige är rastister utom ett litet fåtal som stödjer AFA, EXPO och allt vad det heter på vänstersidan.

Våra uteslutna SD-medlemmar stod till höger om vänstersidan och dess begrepp om rasist.

De blev uteslutna!!!

 
Ingen bild

Kalle

18 april 2013 18:40

Här kommer länken:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16625642.ab

 
Ingen bild

Lärare

18 april 2013 18:49

Men Herre Gud!!!

Ordet rasist har väl för längesen förlorat sin betydelse.

Citerar en klok man; - "Jag värnar om gamla svenskar, sjuka och ungdomar som har det svårt, inte får jobb, ensamstående mammor som kämpar, pappor också för den delen. Jag anser det är dags ta hand om våra egna som lider först - det gör man i varje familj. Så ska vi göra i familjen Sverige också!
Kallas det för rasist - ja, då är jag stolt att kallas rasist".

Bry er inte om vad media säger. Bry er inte om ngn kallar er rasist. Som sagt ordet har helt förlorat betydelse.

 
Ingen bild

Peter

18 april 2013 18:55

Den som har öron att lyssna med, den som har ögon att se med, den som har bondförnuft samt ett öppet sinne utan skygglappar, den bör läsa detta från http://overlordsofchaos.com/

"Wicked, evil Political and Cultural Elites, energised by Judaeo-Freemasonry, conspire with foolish liberal idealists and Zionists Conspirators to bring about the Liberal Utopia, which is the last stepping stone to Total World Tyranny.

In Europe this manifests as the Bolshevik Soviet European Union. Crucial to the Liberal Utopia is the Multicultural Agenda; a terrible device facilitated by the official policy of every government in the West to encourage massive illegal and legal immigration of non-white, non-Christian immigrants. Hence, the iniquitous policy of generously subsidised welfare immigrants who are encouraged to preserve their own culture and language. Thus, the growing millions of immigrants who refuse to speak the indigenous language of the Western nation they choose to call home and who produce vast numbers of uneducated, illiterate Western-hating children. While, simultaneously, official policies of discrimination against the indigenous peoples of the West, and deliberate, iniquitous taxation, force many of the young Western couples to abstain from raising healthy and educated children.

Further, the more prescient and ambitious Westerners emigrate from these oppressed lands, for, they see no future in a land lost to Multicultural Zionist Oppression, bizarre Political Correctness, ceaseless and unremitting taxation, monstrous health insurance rises and unaffordable price increases. Consequently, the Western World now experiences the lowest birth rates in the world. In other words: it is ethnic genocide by stealth and Culture suicide by design."

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 19:02

@ Kalle

Vad har du för åsikter om ordet nationalist?

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 19:04

Peter...
Du och andra som tar in stora textstycken på engelska, bör ge en sammanfattning på svenska.
Alla har inte högskolestudier i engelska. Själv hade jag min sista engelskalektion våren 1977.
Däremot har jag många års studier (och förhopningsvis många kvar) i LHS. Dvs. Livets Hårda Skola...

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 19:05

@ Peter

"in a land lost to Multicultural Zionist Oppression".

Och var anser du själv att islam/muslimer kommer in i det hela?

 
Ingen bild

Skånepåg

18 april 2013 19:17

@ Hulda

Själv har jag varit på symposier och workshop i olika länder i mitt yrkesverksamma liv och engelskan har inte varit något problem. Men nu på "gamla dar" tappar man ibland de enklaste orden och blir jättef-b på sig själv för att jag inte kommer ihåg vad det betyder på svenska.
Försöker att läsa så mycket som möjligt på nätet framförallt i amerikanska dagstidningar, men även jag skulle tycka att det vore bra om vi kunde hålla oss till modersmålet här på bloggen alternativt den som tänker publicera engelsk text, väljer ut det viktigaste och plitar ner det på svenska. Ett flertal engelskspråkiga TV-stationer hör även till mina favoriter, men även där blir man då och då "ställd" för enkla ord som man inte minns.

LHS= LivetsHårdaSkola, den var bra. Annars brukar man ju använda ordet autodidakt i betydelsen självlärd.

 
Ingen bild

Observant

18 april 2013 19:27

Skånepåg@

Här finner du en bra sammanfattning på vad en riktig nationalist är för något!

http://www.sdarkivet.se/program.php

 
Ingen bild

Johan Thilander

18 april 2013 19:42

Det enda som är värre i SDs skenmanöver till "nolltolerans" är att kritisera det egna partiet. Jag tror du gick över en gräns i dina ledares ögon nu, Thoralf. Att kritisera ledningen kommer betyda din uteslutning, skulle jag tro.
Kritik till de främre leden är värre än nazism i ditt parti. Nazism är bara lite småpinsamt. Kritik är att tänka för sig själv, och det är farligt i SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 20:06

Johan Thilander...
Koppla aldrig ihop SD med Nazism. Det finns inte där. Du gnäller på fel parti. PUNKT!

 
Ingen bild

Purpur

18 april 2013 20:29

En bild säger mer än tusen ord sägs det, här är två talande bilder:

http://uploadpic.org/storage/2011/9ozNrQPllk4mxIFZADBEme6p5.jpg

http://sannahill.files.wordpress.com/2011/09/israel.jpg

 
Ingen bild

Arvid

18 april 2013 20:36

Vad stod det här ovan på engelska? Av hänsyn till Kalle och andra följer hät en snabbövetrsättning.
- - - - -

"Ondskefulla politiska och kulturella eliter, som hämtar sin energi från det judiska frimureriet, konspirerar tillsammans med dåraktiga liberala idealister och sionistiska konspiratörerer för att försöka åstadkomma den liberala utopi, som är den slutliga språngbrädan till det totala världs-tyranniet.

I Europa manifesteras detta som den Bolsjevikiska, Sovjetiska, Europeiska Unionen. Avgörande för den liberala utopien är den mångkulturella agendan, en fruktansvärd skapelse som understöds av den officiella politiken som förs av varje regering i väst för att uppmuntra till en massiv, såväl olaglig som laglig invandring av icke-vita, icke-kristna invandrare.

Därför denna orättfärdiga politik av generöst subventionerade välfärdstjänster åt invandrarna, som uppmuntras att bevara sin egen kultur och sitt eget språk. Därför dessa växande, miljontals invandrare som vägrar att tala det inhemska språket i de västerländsk nationer som de väljer att kalla sina hem, där de producerar stora mängder outbildade, analfabetiska barn, som hatar den vita urspringbefolkningen.

Samtidigt som den officiella politiken av diskriminering av ursprungsbefolkningarna i väst, medvetet pålägger dessa orättfärdigt höga skatter, som tvinga många unga västerländska par att avstå från att bilda familj och uppfostra friska och välutbildade barn.

Vidare, de mer förutseende och ambitiösa västerlänningarna emigrerar från sina förtryckta länder, därför att de ser ingen framtid i ett land som förlorats åt det multiculturella sionistiska förtrycket, åt bisarr politisk korrekthet, oupphörliga och allt högre beskattningar, monstruöst stigande sjukförsäkringspremier och ohållbart höga prisökningar. Följaktligen upplever västvärlden nu de lägsta födelsetalen i världen. Med andra ord: det pågår både ett smygande etniskt folkmord och ett konstruerat kulturellt självmord."

 
Ingen bild

Anders

18 april 2013 20:36

Det finns många tomtar i SD. Det är fullt förståligt i ett ungt, växande parti, som dessutom har lite av missnöjesstämpel på sig. Jag har accepterat det och välkomnar korrekta uteslutningar av rättshaverister, korkade rasister och idioter som inte kan uppföra sig. Men uteslutningar skall inte göras för att SD:s innersta krets är paranoid och försöker utesluta (eller avsätta i Kasselstrands fall) alla som kan tänkas utgöra ett hot mot Åkessons position i framtiden. Eller uttrycker någon som helst kritik mot Israel. Eller har dragit på sig ogillande från Expo.

Det riktiga ögonöppnaren var att Expo hela tiden hade korrekt inside-information om fallet Ehn och informerades om beslutet att utesluta Ehn m.fl INNAN övrigt press och omedelbart twittrade om det. Det blev så uppenbart att Expo var delaktiga i uteslutningen. Partiledningen satt i Expos knä.

Jag har nu röstat på SD i två riksdagsval; jag har i alla fall haft förtroende för partiledningen - främst Åkesson. Sedan har det väl inte funnits så många alternativ om man vill se en mindre extrem invandringspolitik. Men jag sympatiserar även med partiet i många andra frågor, främst försvarspolitik och EU-frågor. Ogillar dock starkt partiets (eller kanske rättare sagt vissa personers) ultra-sionistiska hållning. Men man behöver inte gilla allt med ett parti.

Den senaste tidens uteslutningar, och framför allt det sätt de gjorts på, har dock fått mig att totalt tappa förtroendet för Åkesson. Visst, jag kommer troligen ändå att rösta på SD i kommande EU- och riksdagsval, men det är inte med glädje jag gör det längre.
Det är bara i brist på annat.

 
Ingen bild

Peter

18 april 2013 20:44

@Skånepåg

Muslimer är bara brickor, de är "inbjudna" för att skapa socialt kaos och för att bryta ner vårt kristna västerländska civilisation. Lyssna på Barbara Spectre.
Jag tror på agendan om NWO.

@Hulda om du skriver websidans namn i Google så brukar man få förslag om översättning, tyvärr är den ofta bristfällig.
Eller kopiera in texten på translate.google.com

Jag översatte denna så gott jag kunde:
Onda (korrupta) politiska och kulturella eliter, framförda av det judiska frimureriet , konspirerar med dåraktiga liberala idealister och sionistiska konspriatörer, att åstadkomma den liberala utopin, som är den sista språngbräda till det totala tyranneriet (en dikatorisk världsregering)
I Europa manifesteras detta i den bolsjevikiska Europeiska unionen.
Av vikt för den liberal utopin är den mångkulturella agendan, en fruktansvärd handling som genomförs av officiell policy hos varje lands regering i väst för att uppmuntra massiv olaglig och laglig invandring av icke-vita, icke-kristna invandrare (muslimer).
Denna orättfärdiga policy subventioneras generöst av välfärdstjänster till invandrare som uppmuntras att bevara sin egen kultur och språk. Således, den växande skaran av miljontals invandrare som vägrar att tala det inhemska språket i den västerländska nation de väljer att kalla hem och som producerar stora mängder outbildade, analfabeter samt samhällshatande barn.
Samtidigt har vi en policy som diskriminerar den uppvivna ursprungsbefolkningen i väst, och medvetet skapat orättfärdiga skatter, vilket tvingar många av de unga västerlänningar att avstå från att föda egna barn och uppfostra friska och utbildade barn.
Vidare, förutseende och ambitiösa västerlänningar emigrerar från dessa förtryckta länder, för de ser ingen framtid i ett land förlorat i denna mångkulturella sionistiska förtrycket, en bisarr politisk korrekthet, denna oupphörliga och outtröttliga beskattning, monstruösa hälsoförsäkringar och ohållbart höga prisökningar. Följaktligen upplever västvärlden nu de lägsta födelsetalen i världen. Med andra ord: det är etniskt folkmord i smyg och ett kulturellt självmord.

Muslimer, nationalister, sionister, kristna är bara brickor i en cynisk agenda som genomförs av en dold maktelit.
Sionister och extrema muslimer vilseleds precis som nazister.

Vilka drar i trådarna? Vad är agendan?

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 april 2013 21:24

Regeringen Rainfelt är "Kulturmördare"

Svenska folkets filmarv på sophögen, så försvinner ännu en del av VÅR historia, men det är säkert uträkningen med det hela.

Snart börjar bokbålen på allvar på biblioteken.

http://www.svd.se/kultur/svenska-folkets-filmarv-pa-sophogen_8096842.svd

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 april 2013 22:32

Intressant att se Alexander Bengtsson (EXPO) i häftig debatt med Muslimsk kvinna (givetvis med inlindat hår) i SVT,s Debatt.
Vem hade kunnat tro det när detta året inleddes...

 
Ingen bild

Mr_Whatif

18 april 2013 23:10

Läser din blogg dagligen då jag finner den intressant. Detta inlägg är ett av dina bästa och det är mycket viktigt att frågan lyfts.

Som det är nu framstår SD ledningen som fega då de går på defensiven direkt då en reporter hittat något gammalt citat eller något annat trams. Jag håller med dig. SD ska ta tillbaka taktpinnen!!

 
Ingen bild

Pelle

19 april 2013 00:15

Jag har lite för kort tid med SD för att riktigt förstå vad som händer. Jag gör det därför enkelt för mig, tills jag begriper mer, tar rygg på någon jag litar på, så jag vet vad jag ska tycka.

 
Gunnar Andersson dalarna

Gunnar Andersson dalarna

19 april 2013 19:12

Expo hatar nationalismen de hetsar emot svenska patrioter de vill splittra oss se oss falla se SD falla sönder!
Att bara skicka epost till en senast som varit med i 15år utan en möjlighet till att ens försvara sig va?
Alla vi SD väljare som tack vare oss SD kom in i riksdagen.
Partiledningen avslöjades själva för några år sedan med dolk kamera och mikrofon på en båt de sjöng bl a några rader ur en nationalsocialistisk kampsång från 1930 talet friheten leve.
Inför ett system med varningar efter tre är det slut men låt det vara högt till taket.Sen är det så att det finns en viss gräns också!Man slängde ut skinheads på 1990 talet dvs folk som dök på möten och brölade med sina ölburkar och förstörde.
Det är bedrövligt detta som pågår vem ska slängas ut denna vecka?
Inga som hyllar Israel borde få vara med t ex finns bilder på sånt!
Jag har varit med långt innan SD fanns då fanns bara BSS NRP SNF och Framstegspartiet.SD bildades pga spittring i Sverigepartiet med Stefan Herrmann.http://gunnar1.tk

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 mars 2014 17:11

Jo, Thoralf, man kan plocka 'russin' både i din text och i vissa kommentarer och se samband ... (Blev tipsad om detta inlägg från Flashback.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se