thoralf

Direktlänk till inlägg 6 april 2018

KALMAR KOMMUN BRUTTOKOSTNADER FÖR INVANDRING 2017 MINST 320 MILJONER KRONOR

Av Thoralf Alfsson - 6 april 2018 19:45

Jag vet att många väntar på statistiken för Kalmar kommun efter att Barometern tagit upp detta i ett försök av ”damage control” genom att försöka döma ut statistiken och siffrorna i förväg, innan jag publicerat dessa på min blogg. Min uppfattning är att Anders Blank misslyckades med detta då han fick dra tillbaka den första artikeln och skriva om artikeln och införa en rättelse samtidigt som den nya artikeln publicerades. Enligt uppgift skall det även komma en rättelse i den tryckta upplagan.


Det som ändå är lite komiskt men samtidigt illavarslande för Barometern är att Anders Blank sa att han fått uppgifterna från vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl. Han kände inte till att övriga kommunalråd och oppositionsråd fått min statistik.


Visst är det märkligt att vänsterpartisten Bertil Dahl vänder sig till den borgerliga tidningen Barometern och inte till den socialdemokratiska Östra Småland!

 

När ni läser hur mycket som Kalmar kommun fått i ersättning från Migrationsverket under enbart 2017, så motsvarar det nästan samma summa som vad Kalmar kommun betalar för Guldfågeln arena, drygt 240 miljoner kronor. Något att fundera och reflektera över!


Jag har skickat mina frågor till följande personer.

Johan Persson (S), kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande och ledamot av socialdemokraternas partistyrelse.

Dzenita Abaza (S), kommunalråd

Bertil Dahl (V), kommunalråd

Ingemar Einarsson (C), kommunalråd

Christina Fosnes (M), oppositionsråd

Carl-Henrik Sölvinger (L), oppositionsråd


Samtliga kommunalråd har svarat medan moderaternas Christina Fosnes och liberalernas Carl-Henrik Sölvinger inte svarat.


Så här svarade kommunalråden på mina tre frågor.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


 

 

 

 


Av svaren kan man dra slutsatsen att de inte kände till statistiken eftersom flera ifrågasätter om den är riktig. De har tydligen även haft samråd om hur de skall svara då tre av svaren kom nästan samtidigt under torsdagen. Johan Persson svarade mer eller mindre direkt.


När jag ställer den här typen av frågor i kommunfullmäktige brukar jag bli anklagad för rasism. Det hände så sent som för bara två veckor sedan. Är ganska trött på att bli kallad rasist bara för att jag vill lyfta de enorma kostnaderna för invandringen.


Här kommer nu dokumentet som jag skickade till politikerna och som fick Barometern att skriva en artikel.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Kalmar kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkningsutveckling från ca 61 000 invånare 2002 till dagens drygt 67 000 invånare men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. I Kalmar län är det bara två utav tolv kommuner som haft en befolkningsökning av personer med svensk bakgrund, nämligen Kalmar och grannkommunen Mörbylånga. Som kommunalrådet Johan Persson (S) brukar säga på öländska ”När det regnar i Kalmar så dugger det på Öland”.


Det är ju bara sex kilometer Ölandsbron som skiljer kommunerna åt och det har givetvis haft en positiv inverkan på utvecklingen även i Mörbylånga kommun att Kalmar kommun växer ordentligt.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har ökat sedan 2002 med ca 1 500 personer, vilket innebär en ökning med 2,7 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med nästan 6 000 personer vilket motsvara en ökning med drygt 100 procent sedan 2002. Eller det har tillkommit invånare med utländsk bakgrund motsvarande en hel Torsås kommun eller Högsby kommun till Kalmar kommun sedan 2002. Detta har givetvis fått stora konsekvenser.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund uppgår till ca 11 000 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i Kalmar kommun.

 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 4,5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit ca 25 procent.


Nu är dock detta inte hela sanningen. Kalmar kommun satsar tillsammans med Arbetsförmedlingen stora ekonomiska resurser för att hålla nere arbetslösheten. Under 2017 kostade dessa åtgärder minst 52 miljoner kronor, varav ca 33 miljoner kronor kom från Arbetsförmedlingen. Pengarna används till att skapa subventionerade anställningar eller som vissa föredrar att kalla det för ”låtsas jobb”. Under 2017 har 511 personer varit föremål för dessa subventionerade anställningar. Utan dessa subventionerade anställningar där närmare 50 procent gått till personer med utländsk bakgrund skulle sannolikt antalet arbetslösa i denna grupp istället uppgått till ca 30 procent.


Här kommer en sammanställning över de subventionerade anställningarna som jag fick i smband med en interpellation i Kalmar kommunfullmäktige den 26 mars 2018.


 

Ett syfte med dessa subventionerade anställningar är också att flera av dessa åtgärder är A-kassegrundande. Vilket ger personer rätt att så småningom gå på A-kassa istället för på försörjningsstöd då dessa subventionerade anställningar upphör.


Vid en information till kommunfullmäktige den 26 mars framkom också att Kalmar kommun har ca 60 personer anställda som enbart jobbar med integration. I diverse projekt där flera av ovanstående subventionerade anställningar säkerligen ingår.


Att utvecklingen i Kalmar kommun är alarmerande när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom framförallt majoriteten som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Oppositionspartierna inom Alliansen och Miljöpartiet lyfter aldrig dessa frågeställningar. Det är endast Sverigedemokraterna som lyfter detta politiskt av oppositionspartierna.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Kalmar kommun fick genom detta statsbidrag ta del av drygt 40 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt, utan skall utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.

 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Kostnaderna uppgår nu till drygt 3 miljoner kronor per månad och det finns än så länge ingen tendens till att kostnaderna ens skulle börja plana ut.

 

Om de personer som ingår i etableringsreformen inte har en egen försörjning när de lämnar reformen efter 24 månader så blir det med stor sannolikhet kommunen som genom försörjningsstödet får ta det ekonomiska ansvaret för dessa personer.


Dessutom så har förstås Kalmar kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 20 miljoner kronor.


Kalmar kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen, framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 230 miljoner kronor.

 

En Guldfågeln arena per år!


Ökning sedan 2012 är nästan 400 procent. Från 47 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 230 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel. Inga pengar som ramlar ner från himlen eller från EU som en del tycks tro. Utan det handlar om skattemedel som istället kunde används för att upprätthålla välfärden inom skola, sjukvård och äldreomsorg i kommunen.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 320 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Kalmar kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Kalmar kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 3 000 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 11 procent av skatteintäkterna.


Om Kalmar kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt, skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 11 procent. Det vill säga från dagens 21,81 kronor till ca 24,20 kronor. En höjning med nästan 2,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 36 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt väldigt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på politikerna inom partierna i 7-klöverns propaganda om att invandringen till Sverige är lönsam.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Kalmar kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något eller några år. Om dessutom konjunkturen viker i världsekonomin så blir det mer än kärvt för samtliga kommuner i vårt land.


Väntar katastrofen om hörnet? Då är det bara staten som kan rädda Kalmar kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Kalmar kommun från Migrationsverket.

 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Oskarshmns kommun

Västerviks kommun

Emmaboda kommun 

Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven

6 april 2018 19:53

Tänkte på Einarsson kommentar nummer 4 där han säger i princip det är billigare att ta in en flykting än att föda och uppfostra ett barn till 18 års åldern. Jag såg en uppgift från Swedbank för några år sedan att det kostade ca 2-3 Mkr att föda och få fram en 18 åring. Men då ska man inte glömma att många av kostnaderna är föräldrarnas dvs det är beskattade pengar som går till inköp av blöjor, cykel, fickpengar etc. Men då får man en person som har gått i svensk skola i ca 15 år, kan svenska och är integrerad i det svenska samhället.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

6 april 2018 20:06

Svar på Ingemar Einarssons fråga nummer 3.
Gruppvåld täcker, massmord i centrala Helsingfors,
gangsters som går in i folks hem och rånar.
Där har du en liten del av det som skulle
hända i Finland om dom följt Sveriges vansinne.

 
Ingen bild

Didrik

6 april 2018 20:15

Einarssons fråga 4
avslöjar en djupt sjuk människa.

 
Ingen bild

Nisse

6 april 2018 20:48

En stor eloge till ditt energiska grävande Thoralf. Du borde få mer kredit för ditt jobb av partiet.
Tycker det är patetiskt att så många politiker i de kommuner som du granskat
inte kan bemöda sig med att svara på dina frågor utan de försöker bara glida undan.
Skulle tro att det enbart beror på att de kan inte bemöta dina frågor utan att framstå som dumma.
Ang Ingemar Einarssons C svar på punkt 4 där han ifrågasätter kostnaderna för barn så måste
man faktiskt ifrågasätta hur det står till i det huvudet. Barnens föräldrar betalar ju skatt under bl.a
dessa 18 år som delvis ska vara till olika kostnader t.ex till skola m,m.
Att ens ta upp kostnaderna om barn som han gör visar på vilken syn Centern har fått under senare år.
De har mer eller mindre spårat ur helt och hållet och är snart på samma låga nivå som MP.

 
Ingen bild

Svante1

6 april 2018 21:19

Annie Lööf.....Fälldin vänder sig i graven....din stolla !

 
Ingen bild

tonton

6 april 2018 23:03

En eller flera stora hyllningar till Dig för Din nit och otroliga engagemang för vårt land och för oss andra stackars satar som inte förmår på samma sätt. STORT TACK!

 
Ingen bild

Hacke

6 april 2018 23:14

De tre första ickesvaren visar bara på arrogans mot uppdraget och mer än lovligt förakt för kommuninnevånarna/väljarna.
Det fjärde, från centerpartisten, består mest av en smått imbecill kombination av påståenden och hypotetiska motfrågor som säger det mesta avsändaren. Inte överraskande då nu också forskningen slagit fast att centern står närmast extremistpartierna mp och v i de stora och för landet helt avgörande frågorna.

Och som vanligt avgår du med flaggan i topp Thoralf. Du som med gediget faktaunderlag och gräv gör mer för invånarna än alla övriga tillsammans. Förhoppningsvis blir det ett klart och tydligt utslag i september av ditt fantastiska jobb och seriösa inställning till uppdraget.

 
Ingen bild

Björn

6 april 2018 23:16

Återigen inga ordentliga svar. Och återigen vad ska de egentligen svara. Klart de är medvetna om situationen. Eller? Hur mycket koll har ett kommunalråd egentligen över vad som sker i kommunhuset?
Ser man rent nationalekonomiskt på hela invandringsindustrin så helt klart genererar den en massa arbetstillfällen. Dock är det ju inga riktiga jobb som tillför statskassan inkomster, utan det är ju skattepengar som finansierar det hela. Vi ser redan nu hur hela samhället påverkas av detta.
Hur många myndigheter har inte problem idag med sina verksamheter. Senast varnade åklagarna för att pengar måste tillföras. Annars finns risk att man måste skära ner på verksamheten och vad hjälper det då att man satsar på polisen om det inte finns åklagare som kan åtala och domare som kan döma. För att inte tala om sjukvården.

Magdalena kan stå och tala om för oss att Sveriges ekonomi går utmärkt Men jag tror att de flesta av oss vet om att det finns hur många hål som helst där det skulle behövas mera pengar.


 
Ingen bild

Björn

6 april 2018 23:26

Nisse 20:48. När det gäller våra barns kostnader, är det inte det som ingår i det sk sociala kontraktet. Vi jobbar och betalar våra skatter, samtidigt som samhället erbjuder viss service i form av bla skola och vård i gengäld.
Kan vi idag tycka att samhället står för sitt ansvar?

 
Ingen bild

Laglydig

6 april 2018 23:30

@Thoralf

Först. Mycket bra genomlysning! Barrometern, Anders Blank och kommunalråden som vägrar svara skall bara skämmas!

Även om Kalmar kommun ligger en bra bit under riksgenomsnittet då det gäller andelen muslimer av befolkningen totalt så ligger andelen muslimer i gruppen "med utländsk bakgrund" högre i Kalmar kommun än riksgenomsnittet, vilket gör att man kan beräkna antalet folkbokförda muslimer i Kalmar kommun till ca 7 000 personer (+/- 2 %) av den totala befolkning om 67 451 personer.
Till följd av de höga nativitetstalen bland muslimsk population kan man anta att mellan var femte och sjätte nyfödd Kalmarit är muslim.

Många kostnader som ligger inom ramen för Kalmar kommuns verksamhet är tyvärr inte med i sammanställningen. T ex kan man räkna med att Kalmar kommuns skattebetalare (under antaganden ovan) åtminstone betalar 250 Mkr per år för muslimska barn i skolan (Källa: SKL, kostnader per elev). Jag har då inte räknat med några extra kostnader.

En kostnad som jag undrar en hel del över är kostnaden för försörjningsstöd. Du skriver: "Dessutom så har förstås Kalmar kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 20 miljoner kronor."
Detta skulle innebära (under antagandet ovan) att kostnaden BARA är ca 2 900 kronor per år och muslim. Det kan ju inte stämma. Om man antar att enbart hälften får försörjningsstöd och att detta försörjningsstöd i genomsnitt uppgår till 3 000 kronor per månad så uppgår denna kostnad till drygt 125 Mkr per år.

Till detta skall läggas kostnader för boende (d v s hyra som Socialförvaltningen betalar). Hur många hundra miljoner är det?

 
Ingen bild

Hasse

6 april 2018 23:46

Innan jag kommit så långt i din text och läst om din teori om att de gaddat ihop sig med svaren, så var det min första tanke när jag läste dem. Det verkar fungera så i Kalmar att det mailas/rings runt för att "attackera" i samlad grupp med liknande svar. Jag har sett det många gånger. De verkar sakna egen tankeförmåga. Tydligen ser de dig också som en stark debattör och avslöjande kritiker. Du borde bli journalist.

Tycker också att det är oerhört märkligt att Bertil Dahl som vänsterpartist vänder sig till en liberal tidning, men det visar bara att de vet att de där har deras fulla stöd i allting, någon som alltid backar upp dem. Mycket obehagligt på något sätt hela grejen.

 
Ingen bild

E

7 april 2018 02:13

Thoralf Alfsson måste in på riksdags listan.
Hur i helvete kan SD vägra deras bästa politiker en plats i riksdagen?
Han borde stå på platsen efter Jimmie.
Ärligt talat.
Han skall in!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 april 2018 03:45

Man kan undra hur det är möjligt att det i Sverige kan finnas partier som vill ha mer invandring.
Det är helt utan förstånd !
Dom skulle lika gärna kunna ha i sina partiprogram att dom vill ha mera av naturkatastrofer eller mera av dö dliga sjukdomar.
Samma vansinne !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 april 2018 04:41

Film England:

Muslimsk lärare berättar bland annat för skolbarnen hur man straffar bögar och att den som lämnar islam ska dödas.

Allt detta hittar ni också i Miljöpartiet och Centern. Helt enligt värdegrunden.

....eller?

Islamic school teaching Sharia Law
https://tinyurl.com/yct4j36q
https://www.facebook.com/thetommyrobinson/videos/1227579780711407/

 
Ingen bild

Bo

7 april 2018 06:53

Grattis Alf, jag har nominerat dig till en GULDSPADE i Föreningen Granskande Journalister. Den är du verkligen värd! kansli@fgj.se

 
Ingen bild

Kent

7 april 2018 08:27

Anders Leion på Det Goda Samhället framför sin hypotes varför alla partier utom inte gör något åt samhällets förfall.
”Nu är de etablerade partierna helt utan visioner och mål”

DET EVIGA SNACKANDET OCH DET EVIGA TIGANDET

Den enkla lösningen – att helt avbryta invandringen och ersätta den med hjälp till flyktingar i läger, alltså till de mest utsatta, tiger man om (SD är ett undantag). Man snackar om detaljer och tiger om uppenbara problem. En påtaglig nervositet sprider sig inom det politiska livet, inom statlig och kommunal administration och inom massmedierna. Det leder till ett evinnerligt snackande och ett lika evinnerligt tigande.

Hur kan man förklara denna vacklan mellan glad entusiasm för stora, avlägsna mål och ängsligt snackande om detaljer?
Förklaringen är mycket enkel. Den är så uppenbar att ingen ser den eller vill se den: Partierna har ingen uppfattning om vilket samhälle de skall sträva mot. Sedan socialdemokratins stora projekt, byggandet av välfärdsstaten, avslutats, har varken de eller de andra något att ta ställning för eller emot. Några tafatta försök att lansera globalisering och identitetspolitik har misslyckats. Nu är de etablerade partierna helt utan visioner och mål. Kvar återstår att skruva lite på rattarna. När inte heller det hjälper, när problemen fortsätter att uppröra, återstår inget annat än att retirera från varje konfliktpunkt, under ivrigt snackande om någon ny liten idé, samtidigt som man fortsätter tigandet om väsentligheter, om sådant man inte vågar ta sig an.

 
Ingen bild

SM811

7 april 2018 08:39

Inte undra på att det ser ut som det gör i Sverige med politiker från sju(k)klövern. Att dessa inte har alla häster hemma i stallet är helt uppenbart. Ta Ingemar Einarsson (C) kommentarer så undrar man om han överhuvud taget skall ha någom position i kommunens styre.
Tydligen har han ingen kunskap om Ungerns utveckling.
Undrar hur dessa verklighetsfrånvända politikerna kommer att agera när alla kostnader hamnar hos kommunens invånare?
SD 2018

 
Ingen bild

SM811

7 april 2018 08:46

Till massinvandringen finns det alltid pengar men till våra svenska fattigpensionärer och uteliggare finns det inga pengar över till.
Fem miljarder till ensamkommande.
http://www.friatider.se/fem-miljarder-till-ensamkommande
Hoppas att detta svenskfientliga parti göra ett dåligt val.

 
Ingen bild

Rosenfinken

7 april 2018 08:58

Hej! Du skriver 230 Mkr till ensamkommande män under 2017. Hur många är de? Hur stor summa är det utslaget på varje man? Vet du det?
För övrigt - ett stort tack till dig, din insats är ett hjältedåd!

Thoralf Alfsson

7 april 2018 09:56

Jag skriver framförallt till ensamkommande unga män. Du kan läsa längre ner i blogginlägget hur ersättningarna till Kalmar kommun är fördelade. Det rör sig om ca 200 ensamkommande unga män.

 
Ingen bild

dajevlar

7 april 2018 09:15


Ingemar Einarsson ( C ):
”Arbetslösheten bland svenskfödda skulle sannolikt vara betydligt större om vi inte haft den flyktingmottagning vi haft.”

Med den inställningen kan isåfall överväga följande:
Vi bränner upp alla skogar och alla hus – då måste vi anställa folk för att släcka bränderna och även för att bygga nya hus. Bra va?

Det finns en vetenskap bakom detta. Kallas för ”Broken window Fallacy”. Googla på det.

Om Ingemar menar att Tyskland och Sverige går ekonomiskt bättre pga invandringen så kan man ju undra hur det står till i stallet på honom. Inga hästar där inte. BNP må ha ökat totalt, men per capita är det tvärtom… Ungefär som att säga att det är fler som är anställda och arbetar (fastän arbetslösheten ökat). Bägge stämmer ju.

Jag ser absolut inget positivt med att Sverige översvämmas av okända människor (och ÄVEN om det nånstans hypotetiskt skulle visa sig vara ekonomiskt bra , så skulle den samhällsförändringen som sker nu inte vara värt det!)

Fy fan vad politikerna ställt till det för oss! Usch!

 
Ingen bild

Christer

7 april 2018 10:10

Lite utanför ämnet kanske...
FN har nu satt som sin uppgift att försöka utröna migrationen. Dvs att skapa ett system för att kartlägga vem som är flykting, och vem som är ekonomisk migrant. En flyr för sitt liv, och en som bara vill ha det bättre materiellt. Den som verkligen flyr för sitt liv har (i alla fall hos mig) lättare att få en viss empati. Men om man t.ex kastat sina identitetshandlingar så är det tveksamt tycker jag. Dagens system med asylrätt osv, har sin bakgrund i en FN resolution från 1948 som proklamerade att ingen stat skulle kunna vägra att ge "riktiga" flyktingar asyl. Det handlade främst om flyktingar som flydde sovjet. Detta blev samtidigt en mjukstart och ett bidrag till det kalla kriget.
Idag är läget annorlunda. Begreppet asyl har kommit att innefatta i stort sett vilka skäl som helst. Arbetskraftsinvandrare, lycksökare, ankarbarn och gruppen med "särskilt ömmande fall", alla skall ha förtur, alla ska ha asyl och sedan PUT. Har du inte asylskäl och dessutom ljugit om både bakgrund och ålder eller rest genom ett stort antal säkra länder utan att söka asyl så skall man även kunna ges asyl i Sverige. eller få PUT p.g av att väntetiden varit särskilt lång. Man tar sig för pannan, och det gör visst Lagrådet också.
Min inställning är att här behöver det städas upp! Det land som tillåter migration, måste också se till landets egna situation, och ha rätt att sätta ett tak för invandring. Migration måste vara en win - win situation för bägge parter. Landet måste ställa frågan "kommer denna person att kunna integreras/assimileras?"
Kriminella skall utvisas skyndsamt. Analfabeter kommer aldrig att tillföra Sverige någonting, där är ev. hjälp i närområdet enda alternativet. Svarta från söder om Sahara har svårt att själva försörja sig när dom kommer hit, och att skapa ett välstånd i sina hemländer tycks lika omöjligt. Allt detta bör beaktas.
Jag har släkt i USA, och deras föräldrar lämnade Sverige för att skapa sig en bättre framtid i det stora landet i väster. De och 12 miljoner andra landsteg på ön Ellis Island i New Yorks hamn. I USA fick man klara sig i stort sätt själv, SFI, försörjningsstöd mm saknades. Man fick själv lära sig språket och skaffa ett jobb. Men alla klarade inte nålsögat Ellis Island. Kroniskt sjuka och exempelvis zigenare fick ta nästa båt tillbaka. Taskigt mot de sjuka kan tyckas, men USA hade då inga praktiska möjligheter att behandla svårt sjuka i större antal. Med zigenarna (numera kallade romer) tog man ingen chans. Man visste att dom inte hade integrerats i Europa på flera hundra år. USA ville hjälpa fattiga människor till en bättre tillvaro, men man var inte naiva med urvalet.

 
Ingen bild

Mika Kotanen

7 april 2018 11:07

Äntligen! Har väntat på denna ett tag. Men jag tolkar de svaren du fått från de ledande, i kommunen, så kan man hänvisa till deras mail att de nu kommer att svara på invandringenskostnader i KF om man bara frågar. Givetvis kommer de inte göra det men det öppnar upp för lite intressanta debatter i framtiden ;)

 
Ingen bild

Ibbe

7 april 2018 11:43

Ingemar Einarssons(c) svar ligger i kategorien oerhört pinsamt. Meningslöst kacklande. Smittad av sin civila verksamhet?

 
Ingen bild

Egon

7 april 2018 11:47

Hej Sverigevänner!
Ekeroth ut.
Alfsson in.
Ekeroth har sina poänger,men.
Hans utsvävande krogliv har skadat partiet.
Partiet har fler vältaliga oratörer.
Thoralf Alfsson är en av dem.
Alfsson in i riksdagen.
Det är ett krav SD.
Annars röstar jag på MP.

 
Ingen bild

Max

7 april 2018 12:51

Har politikerna kommit överens om hur dom ska svara dig? Ingen slump med samma uppmaning. Ingemars svar var det mest tragiska jag sett. Lever han i verkligheten?

Pinsamt!

 
Ingen bild

Pekka

7 april 2018 14:24

Det känns som vissa politiker i Kalmar bör vakna upp! Tråkig attityd med.

 
Ingen bild

Skalman

7 april 2018 14:41

Så trött på att höra att utan invandrare så går det inte att tillsätta vissa anställningar. Faktum är ju att dom tar dom enkla jobben från svenskarna. Det finns t.ex inga städjobb länge idag. Lönedumpningar likaså ett stort problem. Ingemars svar är tragiskt. Resten av dem har stålsatt sig i sina svar.

 
Ingen bild

Sjuhärad

7 april 2018 15:22

Borås tidning idag:

BT granskar extremismen i Sjuhärad, (hela förstasidan):

"Religionen används för att utöva påtryckningar på utsatta människor som är religiösa, på de kanske mest sårbara individerna vi har i hela samhället just nu. /Niclas, integrationspolis Borås"

4 sidor, du borde läsa Thoralf!

 
Ingen bild

Sven

7 april 2018 16:40

De 320 Mkr, hur många är det i Kalmar som hålls under armarna? Dvs hur mycket kostar flykting/migrant per år?

 
Ingen bild

Stefan A

7 april 2018 17:27

Märkligt att så många kommuner går med underskott
då det enligt fulmedia o finansministern, den nervösa
Magdalena Andersson går så ohyggligt bra för Sverige....

 
Ingen bild

Pepparholm

7 april 2018 17:28

Jag får tanken att det är Annie Lööf som skrivit manus åt Ingemar Einarsson. Det är så naivt.

Thoralf Alfsson

7 april 2018 17:52

Enligt en intern uppgiftslämnare besöker Annie Lööf helst inte centerpartiet i Kalmar. Hon gillar inte att centerpartiet samarbetar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i kommunpolitiken.

 
Ingen bild

Mogge/Norrköping

7 april 2018 17:32

Egon, de ä nåt fel på dig.

Thoralf Alfsson

7 april 2018 17:53

Är det fel att stödja mig?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 april 2018 17:37

På årsdagen av det muslimska massmordet på Drottninggatan firar muslimer i Tyskland på sitt eget lilla vis.

Många döda. Som vanligt alltså, när muslimer är inblandade.

https://www.expressen.se/nyheter/bil-uppges-ha-kort-in-i-folkmassa-i-tyskland/

 
Ingen bild

Kalle

7 april 2018 18:42

Minnesgudtjänst för offren på Drottningatan är sorgligt. För mig är det en minnesgudtjänst där svenska staten inte kan skydda sina medborgare.
De släpper in vad som helst i detta fredens land och så går det som det går. Nu hhar en härmare i Munster Tyskland gjort samma sak.
Hur kan det komma sig att sådana terrorattentat upprepar sig??? Politikerna tycks blunda och går på minnesgudtjänster med en sörjande min för övrigt gör de ingenting för att skydda sin amedborgare!!!

 
Ingen bild

Pepparholm

7 april 2018 19:20

Det var strul på TV4 nyheter med rapport från minnesdagen om Drottninggatan. I sig en fruktansvärd händelse. Men bra att slippa höra de som ligger bakom att det kunde ske på grund av sin slappa politik, men som nu ska visa sig sörjande inför valet. Särskilt skönt att slippa höra biskopen Eva Brunne som kastar skit på SD från sin predikstol.

 
Ingen bild

Totte Borås

7 april 2018 20:40

Underbart att läsa dessa fakta som ingen annan tar fram. Var kan man hitta fakta för resten av landet? Borås uppgifter hade varit intressant att ta del av!

 
Ingen bild

Observer

8 april 2018 01:08

Generalfelet man gjort är att man inte har informerat eller tillfrågat sina uppdragsgivare (De Svenska Skattebetalarna.) Eftersom avvikelsen får anses så stor ekonomiskt borde det hela falla inom brottsrubriceringen: GROV TROLÖSHET MOT HUVUDMAN.

 
Ingen bild

Observer

8 april 2018 01:14

Vad som även är klart är att de organiserat medvetet döljer förehavandena.
P.g.a allvarlighetsgraden måste de kunna rannsakas rättsligen!

 
Ingen bild

Debattforum

8 april 2018 05:54

Hej Thoralf Alfsson.

Spännande inlägg!
Det centerpartistiska kommunalrådet Ingemar Einarsson svarade dig högst ohederligt under punkterna 2 och 3, eftersom det inte är invandring, oavsett om den är för stor eller för liten, som är anledningen till att ekonomin är bra i Sverige och Tyskland, eller dålig i Ungern. Han använder sig av märklig, förutsägbar och inte minst tendentiös retorik, som kanske besitter förmågan att väcka upp de döda.

Ingenting hindrar att ekonomin i ett land, där "den ekonomiska utvecklingen" är bra,länder med relativt goda förutsättningar, kan raseras på kort tid, vilket än mer gäller för länder med dålig ekonomi och relativt dåliga förutsättningar!

Så vad finns då kvar av Ingemars argument?
Ska skicka denna kommentar till Ingemar själv.

 
Ingen bild

Debattforum

8 april 2018 06:30

Första frågan till politikerna lyder:
varför är alla människor här i Sverige?
Bara ett intryck. Med reservation för att det kan vara felaktigt, hämtat inifrån någon sorts filterbubbla.

Andra frågan lyder:
vad vill de i, eller med, Sverige som nation?

Tredje frågan lyder:
när har de tänkt att resa hem, om de har tänkt att göra det?

Fjärde frågan lyder:
har politikerna tänkt att de ska stanna kvar eller resa hem?

Femte frågan lyder:
finns någon uttalad plan för någonting av detta?
en uttalad plan, i stil med: "om fred uppstår i Syrien, så bör syrierna att flytta hem".

Sjätte frågan lyder:
är detta ett kortsiktigt, olönsamt och tveksamt, eller ett långsiktigt, högst lönsamt, projekt, som främjar svenska folket?

 
Ingen bild

Mogge/Norrköping

8 april 2018 07:33

Thoralf, Egon säger ju att han ska rösta på mp om inte du röstas in i riksdagen.

Thoralf Alfsson

8 april 2018 08:26

Bara Egon bor i Kalmar län kan han kryssa mig!

 
Ingen bild

SM811

8 april 2018 09:10

Orbán: ”Vår framtid avgörs i det här valet”
https://samnytt.se/orban-var-framtid-avgors-i-det-har-valet/
Självklart vill han inte ha den utvecklingen som sker i alla länder där massinvandring sker.

OT: Det tragiska resultatet av svensk diktatorisk genusindoktrinering från dagis.
http://soldatmamma.blogspot.se/2018/04/det-tragiska-resultatet-av-svensk.html#comment-form
Säkert heller inget som Viktor Orbán vill ha.

 
Ingen bild

Urban

8 april 2018 12:58

Skrämmande läsning om Kalmar kommun. Snart kommer pampen Johan Persson med rasistbeskyllningar.

 
Ingen bild

King

8 april 2018 13:28

Ingemar Einarssons svar gör mig mörkrädd på riktigt.

 
Ingen bild

Pogge

9 april 2018 13:43

Herregud! Detta var bland det värsta man läst. Sämst ställt av alla kommuner i Kalmar län?

 
Ingen bild

Mattias

21 april 2018 15:27

Kan du inte göra en granskning av Göteborg Thoralf, hade varit trevligt att köra ner i halsen på rödingarna i kommunen. Ett mycket bra utfört jobb

Thoralf Alfsson

21 april 2018 15:46

Göteborg har en egen organisation som borde klara detta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se