thoralf

Direktlänk till inlägg 14 mars 2018

EMMABODA KOMMUN PÅ VÄG UTFÖR?

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2018 18:15

Emmaboda kommun är en inlandskommun med stagnerande befolkning. Men tack vare en stor invandring har befolkningsmängden varit relativt stabil under 2000-talet Emmaboda har en stor arbetsgivare i pumptillverkaren Xylem som tidigare hade företagsnamnet Flygt.

 

Som jag gjort med tidigare kommuner har jag skickat mina frågor till flera politiska företrädare inom kommunen men ingen av dessa har behagat att svara. Jag hade dock inga större förväntningar på de socialdemokratiska politikerna, Ann-Marie Fagerström och Marie Ixcot Nilsson men inte ens moderaternas vice ordförande Sten-Olof Johansson ville uppenbarligen inte svara.


Förtjänar de din röst i valet den 9 september?


Däremot har kommunchefen Anette Strömblad svarat och det är positivt. Men svaren har mycket att önska enligt min uppfattning. Det här är dock kommunchefen i Emmabodas uppfattning.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Svar: Jag har tagit del av ditt material. Jag är medveten om att vi haft en befolkningsökning de senaste åren.  Vi följer naturligtvis statistiken angående bland annat befolkningsförändringar och arbetsmarknadsstatistik löpande i kommunen.

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Svar: Det är positivt att Emmaboda kommuns befolkning ökar till exempel att vi ökade med 20 personer 2017.

Är du oroad inför framtiden?

Svar: Nej, jag ser positivt på Emmaboda kommuns möjligheter inför framtiden. Vi arbetar med att ta tillvara på möjligheterna och vi har möjligheter i Emmaboda även om ekonomin framöver skulle komma in i en lågkonjunktur.


Som ni säkert upptäcker berör dock Anette Strömblad inte invandringen till kommunen och dessa kostnader med ett enda ord. Däremot uppehåller hon sig vid befolkningsökningen på 20 personer under 2017, vilket motsvarar en ökning med ca 2 promille. Om dessa 20 personer dessutom är bidragstagare så är det inte särskilt positivt enligt min uppfattning.


Jag tycker befolkningsutvecklingen talar sitt eget språk!


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Emmaboda kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkning men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. Befolkning har hållit sig runt 9 000-9 500 invånare under 2000-talet. Invandringen är den stora orsaken till att kommunen inte har avfolkats.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 1 300 personer vilket motsvarar en minskning med ca 15 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med nästan 1 000 personer vilket motsvara en ökning med ca 100 procent sedan 2002.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund har ökat med ca 1 000 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i kommunen.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på ca 4 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit över 35 procent. Att Emmaboda kommun har en alarmerande utveckling när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom 7-klövern.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Emmaboda kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 14 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Emmaboda kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 3,0 miljoner kronor.


Emmaboda kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 92 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är mer än 1 000 procent. Från 8 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 92 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan drygt 120 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Emmaboda kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Emmaboda kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 390 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 30 procent av skatteintäkterna.


Om Emmaboda kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 30 procent. Det vill säga från dagens 21,71 kronor till ca 28,20 kronor. En höjning med ca 6,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 40 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Emmaboda kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Emmaboda kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Emmaboda kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


 
ANNONS
 
Ingen bild

J-son

14 mars 2018 18:41

Personligen tycker jag att du redovisar för mycket statistik nu Thoralf. Orkar inte ta del av allt.

 
Ingen bild

Thor

14 mars 2018 18:54

Tack Thoralf. Men snälla, skriv inte "generös migrationspolitik". Skriv "vanvettig migrationspolitik" eller "s.k. generös migrationspolitik".

 
Ingen bild

calle

14 mars 2018 19:04

bra , verkligen bra att du thoralf påvisar fakta och sanning. hela Svenska makteliten är hjärntvättat och deras väljare. jag är livrädd för vad händer när baknerna inte vill låna ut mer pengar för att hålla skenet uppe.

förstå vilken kaoz när bidragsregnet slutar, och fina låtsats jobb försvinner.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 mars 2018 20:01

AFS med Kasselstrand,kan det vara ett röstalternativ tro ?
Det är många här som är kritiska till SD och menar att dom är har blivit uppfostrade av 7-klövern till att inte "sticka ut".
Jag har emellanåt samma känsla !

Enligt en undersökning verkar många vara intresserade av partivet och kan tänka sig att rösta på AFS.
Kan partiet bli en samarbetspartner till SD ?
Är det positivt för SD att ett "vassare" invandringsparti gör entre ?

Thoralf Alfsson

14 mars 2018 21:02

För AFS gäller att man får över 1 procent i valet i september. Det innebär att de i så fall får partivalsedlar upptryckta utan kostnad och utlagda i valet 2022. Hur AFS skall få ut valsedlar till alla vallokaler i årets val återstår att se. Jag tror inte att de fixar det.

 
Ingen bild

Rolf

14 mars 2018 20:55

Fin f.d landshövding i Kalmar som kör över alla medarbetare i frågan om Ulvaeus lyxlägenheter i Västervik. Man häpnar!

Thoralf Alfsson

14 mars 2018 21:04

Signum för Stefan Carlsson. En riktig skitstövel.

 
Ingen bild

Laglydig

14 mars 2018 21:04

Emmaboda kommun måste ha en mycket dålig ekonomi i grund och botten eftersom man ligger rejält efter då det gäller andelen av befolkning med utrikes bakgrund (21,1 % jämfört med riksgenomsnittet på 24,1 %) och därmed också andelen muslimer.

Behövs nog en rejäl genomgång av ekonomin i kommunen av ansvariga!

 
Ingen bild

Observer

14 mars 2018 22:35

AFS (nya partiet: Alternativ För Sverige) kan utan tvivel snabbare än SD kan ana bli mycket stort med en ledare som Thoralf.
Vi får väl se i April om Thoralf finns med på riksdagslistan. Om inte är min rekommendation att Thoralf genast träder in i AFS!
Då skulle det kvarvarade SD tyna ut relativt snabbt.

 
Ingen bild

Laglydig

14 mars 2018 22:44

@Observer Onsdag 14 mars 22:35

En intressant tanke! What about Kent Ekeroth?

OT. Såg en lång debatt på TV4 Nyheterna om att svenskarna borde minska sitt flygande helst till noll eftersom det påverkar "klimatet". Inga relevanta frågor om hur t ex ett totalt stopp av svenskar flygande skulle minska det totala flygandet...
Klimatpåverkan??? Skulle den största växthusgasen (vattenånga) öka eller minska? Några relevanta frågor? NEJ!
För min del hade det varit mer tillfredsställande om det hade hållits en debatt om att det föds 3 muslimer i timmen i Sverige!
Bra eller dåligt?

 
Ingen bild

Björn

14 mars 2018 22:45

Nettobetalare till Robin Hood är ju de rikare kommunerna (allt för ofta inte S ledda). Vad händer
När även de börjar drabbas av invandringens kostnader och börjar få röda siffror i bokföringen?
Och hur högt kan kommunerna egentligen höja skatterna, innan folk verkligen börjar undra vad de får för sina pengar. Man kan inte beskatta folk hur mycket som helst.

I stockholm hade man i förra vecka satt Karolinska sjukhuset i Huddinge i sk stabsläge pga att vårdplatser saknades och att vårdbehövande blev kvar på akut och liggandes i korridorer. I denna veckan var Södersjukhuset satt i stabsläge av samma anledning. Och det är inte första gången sjukhusen i Stockholm har satts i stabsläge pga den ansträngda situationen. Och då ska man veta att Stockholmare ändå har det bättre förspänt än många landsortsbor när det gäller sjukvård.

Sjukvård är ju något som vi förväntar oss ska fungera. Det är ju bla det vi betalar skatt för!

Det kanske är dags att leta reda på någon klok gumma (häxa) i skogen som kan hjälpa en om man blir sjuk.


 
Ingen bild

Lena1

14 mars 2018 23:44

Mycket prat om yttrandefrihet utan att bli angripen av "samhället". I England är detta redan något som drabbar oskyldiga. Se Youtube filmen (finns mängder av denna s k "incident") om vad som hände en kanadensisk tjej so skulle besöka en vän i UK. Hon blev stoppad av polis och förhörd om vilka åsikter hon hade om nationalism och terrorism, dessutom anklagad för att vara terrorist (utan att det fanns bevis).

https://www.youtube.com/watch?v=odGiYJdFtE0

 
Ingen bild

Lena1

14 mars 2018 23:47

OBS den kanadensiska tjejen heter Lauren Southern, det är bara att googla finns massor av inslag om denna skandal.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 mars 2018 00:47

@J-son Onsdag 14 mars 18:41

Trägen vinner. Som alltid!


New York Times erkänner att Sverige har en muslimsk våldtäktskris.

Trump was right about Sweden
https://tinyurl.com/y79nsdu9
https://www.youtube.com/watch?v=G_KLxzMZ6Ng

 
Ingen bild

K

15 mars 2018 00:59

Ska verkligen bli intressant att se årets valresultat. Thoralf måste utan tvekan vara den meste folkupplysaren i landet när det gäller nyanländas påverkan på samhället. Ger det dubbla eller tredubbla siffror för SD i Kalmar med omnejd jämfört med genomsnittssiffran för riket?

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2018 04:41

Ondskan sprider sig: 'Satsningen innebär också att Hyresgästföreningen kommer att hålla ögonen öppna för om medlemmar i sociala medier eller på möten uttrycker sig rasistiskt, homofobiskt eller sexistiskt eller på annat sätt bryter mot föreningens värderinga'

Thoralf Alfsson

15 mars 2018 07:46

Länk?

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2018 08:37

@Thoralf

Lank: https://www.hemhyra.se/nyheter/medlemmar-som-bryter-mot-vardegrunden-kan-uteslutas/

'Var går då gränsen? Hur ser ni till exempel på medlemskap i Sverigedemokraterna?

– Vi har inte haft något sådant ärende så det är svårt att säga, men jag kan tänka mig att medlemskap i sig inte är i strid med reglerna. Däremot om du blandar ihop dina roller i Hyresgästföreningen och Sverigedemokraterna, och agerar i strid mot värdegrunden, då kan ärendet få substans.'

Thoralf Alfsson

15 mars 2018 08:55

Strider socialdemokraternas "nya politik" mot hyresgästföreningens värdegrund?

 
Ingen bild

SM811

15 mars 2018 09:31

Mycket bra.
Jag tror inte att sju(k)klöverväljarna vaknar förrän plånboken blir tunnare.

Medlemmar med fel värdegrund riskerar uteslutning ur Hyresgästföreningen.
https://samnytt.se/medlemmar-med-fel-vardegrund-riskerar-uteslutning-ur-hyresgastforeningen/
När kommer den 1:a människocertifieringen som visar att man har de riktiga PK åsikterna?

 
Ingen bild

Tjalle

15 mars 2018 09:47

Jag ser att "föreningen står för alla människors lika värde och rättigheter".
Vilket man omedelbart visar att man inte gör !

 
Ingen bild

SM811

15 mars 2018 09:49

Affes Statistik-blogg är också intressant angående invandringen.
https://affes.wordpress.com/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 mars 2018 10:05

Jag sitter och tittar på vuxendagiset KU angående skandalen inom Transportstyrelsen.
Det påminner om ett schackspel där kungen måste skyddas.
Ann Linde påstår att Löfven inget visste,precis som Stefan själv har hävdat. Mycket konstigt !

Minns Maud Olofsson och Nuonaffären när hon påstod att landsförädaren Reinfeldt inget visste när hon handlade för 98 miljarder.
Hon försvarade honom med näbbar och klor när han sa att han var ovetande.
Mer än konstigt !

 
Ingen bild

SM811

15 mars 2018 10:51

Finland lyckligaste landet i världen – Sverige långt efter
http://www.friatider.se/finland-lyckligaste-landet-i-v-rlden-sverige-l-ngt-efter
Sverige utsågs till Skandinaviens mest korrupta land.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-mest-korrupta-landet-i-skandinavien


 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 mars 2018 11:37

Skydda öronen.

"Vid 11-tiden på torsdagen skickade Sverigedemokraternas riksdagskanslichef Sammy Almedal ut ett mejl till alla anställda och partiets ledamöter – med en direkt order:

"Ni får inte gå på presskonferensen kl 11.30!!!"

I mejlet står det:

"Hej på er,

Ni får inte gå på presskonferens kl 11.30 Detta på direkt order från högsta ledning, de kommer att ordna själva med representation från vårt parti. Jag upprepar, ni har inte tillåtelse att fysiskt närvara på presskonferensen!

Allt gott!"

 
Ingen bild

joffe

15 mars 2018 13:47

Dear Thoralf Alfsson,

Tack för din enormt uppskattade information I statistisk form om den förskräckande utvecklingen av etniska Sveriges nationella undergång. Inte bara det, men din hemsida bjuder ALLTID kvalitet och intressanta furnuftiga balanserade inlägg. Har Ni någonsin funderat på vilken enorm research som krävs för att möjliggöra en kvalitativ bloggpublicering?

Den enhetliga sverigebilden som Sträng och Erlander en gång högaktat prisade är nu fullständigt på fallrepet. Nästa generation av etniska svenska barn och deras barnbarn av ett lugnt sansat fritt Sverige är ett minne blott.

Nationen Sverige har blivit ett mulikulti bananablahablaha område som Reinfeldt Sahlin Ullenhag Lööf Löfven mfl medvetet bäddat för. Ni är helt galna hela politikersurven i 7 klövern och har aldrig arbetat i Afrika eller Mellanöstern. Inte ens studerat omvärlden.Därför ser det ut som det gör i Sverige av idag. Ni politiker har på kort tid förstört Sverige, mitt gamla fina hemland från 30-60talet jag tidigare var stolt över att komma från. Ni har låtit er utan ett uns av krav koloniserats av hundratusentals utsugande ekonomiska kriminella migranter ni aldrig kommer att klara av.
Numera skäms jag nämna mitt ursprung här utomlands. För 25 år sen var det tvärt om populärt att vara representatör och importör av åtråvärda svenska produkter.

Joffe utlandssvensk i ca 40 år numera i totalålder av 86

 
Ingen bild

SM811

15 mars 2018 14:16

KD säger nej till böneutrop.
Ett bra ställningstagande. Lite valfläst kanske?
http://www.friatider.se/kd-s-ger-nej-till-b-neutrop

 
Ingen bild

C Andersson

15 mars 2018 14:16

Ölandsbonde 15 mars 11:37.

När jag skrev att jag tänkte rösta blankt menade Thoralf att det vore en röst på sjuklövern. Om jag röstar på AfS var hamnar min röst då?

Thoralf Alfsson

15 mars 2018 14:36

Utanför riksdagen!

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2018 14:28

Jag ser i Barometern nu att militärpolisen hjälper den vanliga polisen ned nykterhetskontroller på svenskar som kör till jobbet. Konstigt att de inte kan användas som hjälp till tullen och gränspolisen för att skydda landet mot ovälkomna (för folket) element och vapensmuggling. Jag gissar att Sverige blir första landet i EU där EUGENDFORCE sätts in, förutsatt att tillräckligt många svenskar börjar protestera mot invasionen och islamiseringen.

 
Ingen bild

Cosmik debris

15 mars 2018 14:38

Aftonbladet: ”Löfven: Kommuner ska bestämma om böneutrop. Ebba Busch Thor (KD) vill förbjuda böneutrop i Sverige.”

Vilken feg YNKRYGG Stefan Löfven är. Han kommer att försätta mängder av kommuner i en omöjlig situation på grund av att han saknar ryggrad och själ.

Om inte SD genast kräver förbud av muslimska böneutrop eller folkomröstning kommer jag att rösta på AFS.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 mars 2018 21:50

Laglydig

Ang. detta satans tjafsande om klimat och miljö. Är det någon som räknat på hur mycket mer av koldioxid en från MENA-land släpper ut jämfört med om de är kvar i sina varma länder?

Jag har flera gånger skrivit till miljömupparnas partiuhögkvarter och ställd frågan hur medelsvensken förhåller sig medelsomalien (i Somalia) men jag får inget svar. Någonstans har jag sett siffror på vad de kallar "footprints2, eller något liknande och det var mycket stora skillnader.

Min gissning är att utan alla dessa från MENA hade vi inte behövt ha någon bilskatt alls.

 
Ingen bild

Laglydig

16 mars 2018 13:16

@Ölandsbonde Torsdag 15 mars 21:50

Det var en intressant frågeställning. Finns lite olika bud på hur mycket CO2 som en människa släpper ut genom utandningsluften.
126 kg CO2 per människa och år nämns här:
https://katterno.fi/aktuellt/fraga-jalle/
378 kg CO2 per människa och år nämns här:
http://www.bbc.co.uk/radio4/science/homeplanet_20060117.shtml

Ca 1,5 muslimer i Sverige andas alltså ut mellan 1 890 000 ton och 5 670 000 ton CO2 per år.
Om man nu tror att CO2 utsläpp utgör en stor fara så kan ju plantera mer träd, men statsministern vill avverka mer träd för att "tänka miljösmart" (har tappat länken nu). Alternativt skulle man ju kunna återbörda denna "CO2 fabrik" till sina ursprungsländer.

Även buden för hur mycket CO2 en genomsnittlig bil släpper ut skiljer sig från 1,1 till 3 ton per år. Om vi då räknar på 2 ton och 4,7 miljoner bilar så blir det 9 400 000 ton per år.

Man kan alltså konstatera att bilkörning sannolikt svarar för dubbelt så mycket CO2 utsläpp som en muslims andning i Sverige.
En genomsnittsbilist betalar ca 10 000 kronor i olika former av skatter för sitt bilkörande per år (totalt ca 47 miljarder kronor per år, vilket kan jämföras med massinvationens kostnad på drygt 300 miljarder kronor per år).

 
Ingen bild

sverige

5 september 2018 00:10

Kolla här annat problem
https://www.metro.se/artikel/granskning-%C3%B6ver-150-festival%C3%B6vergrepp-anm%C3%A4lda-under-sommaren

sexulla trakaserier går hand i hand med invandring.
Top 4 festivaler är ju ökända kommuner med för hög invandring.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se