thoralf

Direktlänk till inlägg 27 januari 2018

KATASTROFEN VÄNTAR OM HÖRNET I HÖGSBY

Av Thoralf Alfsson - 27 januari 2018 16:22

Högsby kommun är en av de minsta kommunerna i Kalmar län med enbart ca 6 000 invånare. Högsby kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 350 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 218 miljoner kronor under 2017.


Kommunen har under flera decennier varit lite av en avfolkningsbygd med få industrier och många av kommunens invånare pendlar därför till arbeten i Oskarshamn kommun, där både OKG och Scania men även fler större industrier finns. På senare år har dock befolkning inte minskat utan till och med ökat som en följd av det stora antalet asylsökande och att Migrationsverket byggde nya lokaler i Högsby för ca 10 år sedan.


 

Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Högsby kommun och då enbart bland utrikes födda.


 

När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Högsby kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 20 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Högsby kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av den Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


 


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 6,5 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Högsby kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Högsby kommuns samlade skatteintäkter som är ca 218 miljoner kronor enligt budget för 2017.


 

Ökning sedan 2012 är ca 2 400 procent. Från 3,7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 92 3 miljoner kronor under 2017. 


2016 fanns det i Högsby kommun 4685 personer mellan 20 och 100 år. Det innebär att dessa skattebetalare betalar ca 20 000 kronor/år till att hålla igång ersättningen från enbart Migrationsverket.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 137,5 miljoner kronor för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Högsby kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 218 miljoner kronor så utgör det ca 63  procent.


Om Högsby kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 63 procent. Det vill säga från dagens 21,71 kronor till 35,40 kronor. En höjning med nästan 14 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på nästan 12 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 47 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden är inte bara naiva, utan rent ut sagt korkade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Högsby kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Högsby kommun måste ta hela ansvaret själv om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Högsby kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 

 
 
Ingen bild

Mats

27 januari 2018 21:50

HEMSK LÄSNING! När avslöjas samma sak i min kommun Karlskrona?

 
Ingen bild

alf

27 januari 2018 21:55

Det hade väl varit överkomligt om det bara hade gällt Högsby!

 
Ingen bild

K

27 januari 2018 21:55

Antar att alla nyanlända även kommer att besöka sjukvården ibland. Hur påverkas landstingsskatten?

 
Ingen bild

brandmannen

27 januari 2018 22:02

Skrämmande utveckling.

Jag och en kompis pratade med en Socialdemokrat på jobbet häromdan. Vi påtalade allt dåligt som bara blir värre i samhället för honom. Han ville inte förstå utan skyllde på att svenskar också..... När jag överöste honom ned fakta och avslutade med frågan om han ville att Sverige skulle gå åt skogen, så svarade han:det skiter jag i! Jag sa till honom att han var faktaresistent och då gick han.

Kan dock meddela att fler och fler verkar vakna. Skulle tro att 50% kommer att rösta SD på mitt jobb.

 
Ingen bild

Totte

27 januari 2018 22:04

Pampen Persson vill ju öka Kalmar kommuns invånare med skäggbarn!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

27 januari 2018 22:08

Mkt läsvärt på Samnytt:
https://samnytt.se/varannan-pensionarernas/

Fyfan vilken skillnad mot Sverige.

 
Ingen bild

Leif

27 januari 2018 22:09

Tack för att du belyser denna fråga och visar fakta!

 
Ingen bild

Människa

27 januari 2018 22:34

Ja det är fördjävligt att människor skall tvingas fly på grund av krig och förföljelse... och det är sjukt att vi som har det i jämförelse så gott ställt inte vill ta mot dessa! Lagen som vi genom demokratiska val säger att vi skall ge skydd åt människor som är berättigad asyl, tyvärr finns det länder som vägrar. Vill vi sälla oss till dessa? Rent ekonomiskt har vi råd, så varför inte se de människor som skattemässigt flyr sitt ansvar som syndabockar istället för de som flyr från krig och hemskheter? Vill även passa på att påpeka det faktum att Sverige rent ekonomiskt är starkt och att julhandeln fortsätter att slå rekord... så visst har vi det bra i Sverige trotts regering?

 
Ingen bild

O.N.

27 januari 2018 23:14

Signatur människa, jag utgår från att du är ironisk? Eller är du en faktaresistent miljöpartist?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 januari 2018 00:45

Högsby är tyvärr inte en isolerat och unikt exempel. Hela jävla landet kommer att kollapsa inom tio år.

Thomas Gür på Facebook om skenäktenskap:

"Skenäktenskap var aktuella i den turkiska invandrargruppen redan på 1980-talet när jag flyttade till Stockholm."

Tjänsteman på Migrationsverket:

"-Min bedömning är att åtminstone hälften av alla ansökningar om nyetablerade förhållanden är båg, förmodligen mer."

https://tinyurl.com/ybs628bl
https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1797243570327161

 
Ingen bild

Människa

28 januari 2018 01:07

O.N

Exakt i vad anser du att jag har fel, du är allt för vag i din kritik för att jag skall kunna bemöta detta.
Ditt sätt att enbart genom påhopp och tillskrivelse av viss partitillhörighet idiotförklarar bara dig själv.

Thoralf Alfsson

28 januari 2018 01:29

Anser du att Högsbys ekonomi är under kontroll?

 
Ingen bild

Björn

28 januari 2018 01:24

"De som röstar på något annat parti än SD kan inte ha alla hästarna hemma". Tror nog att många av dessa har alla sina hästar hemma i stallet, men pga totalt ointresse för politik och även visst mått av faktaresistens så röstar man på andra partier, för det låter ju vettigt det de för fram.
Och precis som "människa" skriver "så visst har vi det bra i Sverige trots regeringen". Och så är det. Jag och många av mina vänner har det bra, mycket bättre än vad våra föräldrar hade det då de växte upp. Problemet är bara, precis som Toralf redogör att det som nu sker är en tickande bomb som förr eller senare briserar om inget görs.
Med tanke på att allt fler invandrare flyttar in i Högsbo så är ju risken stor att de Svenskar som har jobb och möjlighet flyttar därifrån och vad händer då med skatteintäkterna?.

Thoralf Alfsson

28 januari 2018 01:32

Så länge SVT och TV4 sänder Idol, Bonde söker fru, Lets dance, Bingolotto, Så ska det låta, och så vidare är allt frid och fröjd i Sverige!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 januari 2018 02:01

Jag tänker, alltså är jag inte Miljöpartist.
-Cosmik Debris 2018

 
Ingen bild

Laglydig

28 januari 2018 02:56

@Människa Lördag 27 jan 22:34

Vet inte om jag skall skratta eller gråta... Uppriktigt sagt så skiter jag i om du vill låta dig dödas, men jag tänker INTE göra det utan slåss till sista blodsdroppen om det blir nödvändigt.

Men varför har du en sån längtan efter att dö så du måste ljuga?
"... tvingas fly på grund av krig och förföljelse..."
Över 97 % av flyktingarna var ekonomiska flyktingar 2016 enligt FN:
https://petterssonsblogg.se/2017/05/01/fn-farre-an-tre-procent-av-migranterna-som-togs-sig-over-medelhavet-2016-var-riktiga-flyktingar/

"Rent ekonomiskt har vi råd, så varför inte se de människor som skattemässigt flyr sitt ansvar som syndabockar istället för de som flyr från krig och hemskheter?"
Till och med en idiot borde begripa att VI INTE HAR RÅD att försörja en massa människor som bara söker sig till Sverige för att få bidrag. På vilket sätt har Högsby kommun råd att försörja dessa? Så istället för att sänka bidragen för en bidragstagande familj som tar emot 70 000 kronor i månaden så skall vi jaga fattigpensionärer så att de betalar lite mer i skatt? Hur står det till "Människa"?

På vilket sätt är Sverige ekonomiskt starkt? "Julhandeln" brukar traditionellt inte vara ett mått på ett lands ekonomiska styrka.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 januari 2018 06:40

I ditt senaste inlägg 01:32 håller jag med dej fullt ut ,se bara på SVT- Farmen som gått från ett program med svenska deltagare till ett av de mest mångkulturella i Sveriges television ! Ett tips sänd efter Ratsit Personfakta och läs de ruskiga siffrorna där !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 januari 2018 07:13

Att vi har haft det bra beror mycket på att socialdemokraterna för längesen byggde upp en sammanhållning i landet.

Det är sant men gäller inte idag och många år tillbaka. Nu riktar dom in sig på att splittra och ställa grupper mot varann.

Problemet är att många väljare kommer ihåg vad deras föräldrar röstade på och röstar lika.

Jag irriterar mig på allt tjat om att vi är rika i Sverige och att vi har råd.
Vi blir rånade av vår regering. Dom plockar av oss pengar för att föra över till ett annat folk.

Idag bedrar socialdemokraterna sin egen urbefolkning !

 
Ingen bild

vmm

28 januari 2018 07:14

Smakar det så kostar det.

 
Ingen bild

SDare

28 januari 2018 07:52

Katastrofen väntar runt hörnet i hela Sverige.
Alla som kan kommer att försöka göra som många politiker och journalister redan gjort.
Bosätta sig i sina isolat

 
Ingen bild

Leif W H

28 januari 2018 07:57

Man kan undra när Högsby blir en kommun med muslimskt styre. Med den här utvecklingen är det bara en tidsfråga! Vilka fler kommuner står i kön.....?! Skrämmande!!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 januari 2018 08:47

Demokratin avsätter politiker som slutat lyssna på sitt folk !
Så ska det vara.

Det enda parti som lyssnar och värnar om sitt eget folk är SD
Att inte gemene svensk ser det är för mig en gåta.

 
Ingen bild

SM811

28 januari 2018 09:25

Att det kommer att gå åt skogen för många kommuner börjar uppdagas allt mer. Sju(k)klövern försöker dölja det med att ösa skattekronor till kommunerna.

Här är något för de PK Fake news granskarna.
"Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson sprider falska påståenden på Twitter om Samhällsnytts återpublicering av partiets replik på en ledare i Aftonbladet."
https://samnytt.se/beviset-har-ljuger-kds-partisekreterare-om-samhallsnytt-flera-ganger-i-rad/
SD 2018 för ett bättre Sverige

 
Ingen bild

Pepparholm

28 januari 2018 09:35

Leif W H pekar på den otäcka framtiden: Högsby det första kalifatet med sharialagar. Något man inte tör tala om i huvudstaden - där har man fullt upp med att gissa om klimatet och rökförbud på trottoarer.

 
Ingen bild

SM811

28 januari 2018 09:37

OT: Mycket viktig för svenska folket att veta.

"Arabisk pedofil gjorde 12-åring gravid: Nu får han vårdnaden om barnen"
"Regeringens hedersexpert Juno Blom vid vid länsstyrelsen Östergötland kallar tingsrättens beslut för "det vidrigaste jag läst i hela mitt liv" och menar att ärendet är ”en skam för svenska myndigheter”."
http://www.friatider.se/arabisk-pedofil-gjorde-12-ring-gravid-nu-f-r-han-v-rdnaden-om-barnen

 
Ingen bild

Saigon

28 januari 2018 10:13

Ett stort problem är att många svenskar litar på sossarna. Att Sverige har varit rikt beror på alla framgångsrika svenska företag som har skapat resurser till skatteintag. Att Sverige inte deltog i andra värlskriget skapade enorma förutsöttningar. Att sossarna försökte knäcka alla små och medelstora företag under 70-talet var första stora bakslaget. Nu kommer ett ännu större . Av de mer än 97% ekonomiska flyktingarna är det enda syfter att plocka så mkt bidragspengar som möjligt. Sverige är så fruktansvärt naivt. Dessutom importerar vi en religion som kommer skapa gigantiska problem. De vill inte ha utveckling utan vill flytta tillbaka tiden 1500 år. Den jämlikhet som Sverige byggt upp kommer att utplånas. Alla otrogna kommer att bestraffas. Ni som kan flytta gör det! Kriminaliteten kommer öka lavinartat. Ekonomin kommer deastiskt försämras. De flesta lever i förnekelse och tror att sossarna kommer lösa detta. Aldrig!

 
Ingen bild

Thomas L

28 januari 2018 10:31

Heja Thoralf, stå på dig. Vi behöver fler politiker som du i detta land. Det är skrämmande dock att en majoritet av människor i detta land fortfarande sover och inte förstår vad som kommer att hända framöver.

 
Ingen bild

Tjalle

28 januari 2018 10:48

@ To whom it may concern

Apropå "rättvis fördelning" av flyktingar:
Häromåret fördelades 23 flyktingar till Lettland. Av dessa har 23 (dvs: alla) flytt vidare.

Sverige är sååå rikt ! Men har inte nog pengar till skola, polis, sjuk- och äldrevård osv.
Eller undanhålles medel på pin kiv ?

Varför betalar ingen in 10.000 SEK på en bank där man ett år senare får 6.000 SEK tillbaka. Garanterat !
För att banken också måste betala till folk som aldrig har betalat in något.

Visst tusan måste vi hjälpa folk i nöd. Men under ordnade former !

 
Ingen bild

Hacke

28 januari 2018 10:54

Tror knappast det finns någon enda representant från övriga partier som gör granskningar av det slag du gör Thoralf.
Argumenterar och belägger med gediget faktaunderlag, gör konsekvensanalyser och inte minst blickar framåt längre än innevarande mandatperiod. Bildligt sagt, ser om hörnet istället för ”tittar på tv”. Det man faktiskt har rätt att förvänta sig av en förtroendevald värd namnet.

Men det värsta är att de flesta politiker istället tycks stå på samma nivå som signaturen ”Människa”. En signatur han eller hon borde byta till mer passande ”Barn” när henen liksom 7-partisterna så uppenbart verkar och lever efter talesättet ”Skit i byxorna så länge hängslena håller.”
Återigen understryker Thoralf att han är en man för större uppgifter och framförallt att sd är det enda verkliga allternativet i svensk politik.

 
Ingen bild

ire ren

28 januari 2018 11:10

Kolla gärna Ekonomen Hans Jensevik på Youtube. År 2025 senast kommer alla Sveriges kommuner att ha lika dålig ekonomi och se ut som Malmö om inget görs snabbare.

 
Ingen bild

Tony

28 januari 2018 11:13

Till dig som presenterar dig som "Människa", du måste vara
en avart av detta släkte om du inte har förmåga att se vart
samhället är på väg?

 
Ingen bild

Lajo

28 januari 2018 11:24

Thoralf !
Tack för den värdefulla informationen om Högsby kommun. Har riks SD fått del av detta. För varje kommun i landet skulle kommunsektionen hos SD sända motsvarande info till väljarna.Om 5 år är Sveriges kommuner i samma skick som Malmö idag, som ha 5 miljarder i bidrag av staten varje år för att gå runt.

 
Ingen bild

Niklas R

28 januari 2018 12:23

Ett avvägt svar till ”Människa”.
Kommer att ta ditt inlägg bit för bit.
”Ja det är fördjävligt att människor skall tvingas fly på grund av krig och förföljelse... och det är sjukt att vi som har det i jämförelse så gott ställt inte vill ta mot dessa!” Sverige har, genom våra söners mod och folket svett gått från att vara en utblottad nation till ett av de mest teknologiska avancerade länderna i världen. Efter att vi blev en fri nation 1523 så har vi alltid slagits för vår frihet och aldrig tillåtit någon trampa på oss. Vi gjorde något som andra nationer inte klarade av, vi förblev självständiga och fria trots flertalet försök att krossa oss. Vi anammade teknik och utveckling samt ledde utvecklingen framåt inom industri, kemi och fysik. Detta gjorde att Sverige som nation blomstrade. Så folkets sinnelag och vår protestantiska tro har gjort Sverige vad det är idag. Detta välmående land och den välfärd som vi byggt upp har vi gjort med egna krafter. Det är ingen som gett oss något. Alltså är vi inte skyldiga någon något. Så om vi har det jämförelse gott ställt gentemot andra folk så är det deras eget fel. Vi har inget med det att göra och vi har ingen skyldighet överhuvudtaget för att de misslyckats så kapitalt där vi lyckats. Vi har stått vid ruinens brant många gånger sedan 1523 men varje gång byggt upp oss genom vår gemenskap som nation och folk. Vi är Sverige och Sverige är vi.

”Lagen som vi genom demokratiska val säger att vi skall ge skydd åt människor som är berättigad asyl, tyvärr finns det länder som vägrar.” Nu begår du två kardinalfel, 1. Vi har aldrig röstat om svensk migrationspolitik i ett val, någonsin. Däremot så har det varje år kommit ut en SOM undersökning som sagt att svenskarna har ALDRIG varit för fri invandring av asylsökande eftersom de flesta svenskar vet att flyktingkonventionen gäller för länder i vår närhet. En person som knallar över gränsen från Danmark idag har inga asylskäl, så där faller andra halvan av din argumentation. Du får gärna utveckla varför vi ska ge asyl till en person som kommer över gränsen från Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland eller Tyskland om du inte håller med mig. 2. Svensk lag om asyl säger att det är den som söker asyl som ska bevisa sitt behov. Så skulle vi följa svensk lag så skulle 99.9% av alla asylansökningar som lämnats in i Sverige avslås eftersom ingen av dem har asylskäl. Men migrationsindustrin livnär idag många olika aktörer som har känningar inom socialdemokratin och moderaterna vilket innebär att de vill inte att Sverige ska följa svensk lag eftersom det skulle innebära att de förlorar en massa skattepengar. De flesta kristna länder som finns i konfliktområdena runt Syrien följer flyktingkonventionen och sina länders lagar. Skillnaden är t.ex med Cypern att där får syrier asyl men sedan får de inget mer. De får jobba och leva precis som alla andra cyprioter. Turkiet och de flesta andra muslimska länder erkänner vanligtvis inte flyktingar utan kallar dem för ”gäster” eftersom de inte vill ta ansvar för sina muslimska bröder och systrar. Men inget av detta är Sveriges problem. Sverige har ingen skyldighet, vare sig moralisk eller konventionsenlig, att ta ansvar för personer från en konflikt som pågår kontinenter bort. När vi hade konflikter i vårt närområde då gjorde vi ALLT för våra bröder och systrar i Danmark, Norge och Finland.

”Vill vi sälla oss till dessa? Rent ekonomiskt har vi råd, så varför inte se de människor som skattemässigt flyr sitt ansvar som syndabockar istället för de som flyr från krig och hemskheter?” Förklara på vilket sätt ”har vi råd” när Sveriges skattetryck är det högsta i världen? Skatt är per definition ett rån av privata medborgares egendom till en gemensam kassa för att bygga upp och tillhandahålla gemensamma tjänster till landets medborgare. Varför ska svenska skattebetalare lägga en krona på utlänningar som kommer hit för att vi har byggt upp en fungerande välfärd till oss själva? Vill de ha det som vi har det så skulle jag rekommendera att de bygger upp ett eget samhälle med fungerande välfärd. Ingen tycker om en snyltare. Sedan ska inte staten ta ut mer skatt än vad som är absolut nödvändigt för att upprätthålla de tjänster som folket behöver ha gemensamt. Så pengar till utlänningar som kommer hit från andra sidan jorden finns faktiskt inte. Det ska i sådana fall läggas över på privata initiativ som t.ex kyrkan eller andra välfärdsorganisationer att försörja dessa utlänningar till dem kan försörja sig själva eller på personer som du som väljer att försörja en utlänning. Men de ska inte ha rätt till svenska skattepengar. Finns det skattepengar över så att det kan spenderas på utlänningar så är skattetrycket för högt och ska sänkas.

”Vill även passa på att påpeka det faktum att Sverige rent ekonomiskt är starkt och att julhandeln fortsätter att slå rekord... så visst har vi det bra i Sverige trotts regering?” Irrelevant i sammanhanget.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 januari 2018 12:32

-> Björn
"bättre än vad våra föräldrar hade det då de växte upp"
När jag var ung på 50- och 60-talet kom läkare på hembesök när man var sjuk.

När jag började jobba 1960 fanns en tabell som sa hur mycket skatt som skulle dras. Den var på 10. Dvs. 10% av bruttolönen drogs av arbetsgivaren i kommunal skatt, landstingsskatt och statlig skatt. Moms fanns inte heller, däremog OMS som Sträng införde som en tillfällig åtgärd 1960 och den var på 4%!

Det är inte överdrivet att påstå att man fick behålla 85% av bruttolönen för egen disposition. Hur mycket får man själv bestämma över idag?
Och hur lite blir det när etableringsersättningarna upphör?

 
Ingen bild

Gus

28 januari 2018 12:48

1500 invandrare i Högsby kommun. Hur många av dessa är netto skattebetalare? Skulle gissa 10% alltså 150 personer. Har du några uppgifter om detta?

 
Ingen bild

Stefan A

28 januari 2018 13:06

Kamprad avliden, så nu kan socialisterna sluta vara avundsjuka, undrar om Jonas Sjöstedt och kompani klarat av att göra någonting liknande, socialisternas favoritgren är annars att ta över det andra skapat...

 
Ingen bild

Fredrik

28 januari 2018 13:08

När guldet blev till sand.
Bra grävt Thoralf, men borde inte detta vara journalisternas jobb?

 
Ingen bild

Lotta_1

28 januari 2018 13:25

@Människa

I vilken väl skyddad bubbla helt utestängd från verkligheten lever du i? Man blir mörkrädd när man läser ditt naiva rent av korkade inlägg. Är du helt faktaresistent? Begriper du vad som visas i Thoralfs diagram? Litar du på rapporten från FN som slog fast att endast 2,65 % av alla de som kom till Italien 2016 var flyktingar? 97,35 % var alltså INTE flyktingar som flytt från krig och förföljelse. Anser inte du att asylrätten urholkas om den missbrukas så till den milda grad som 2016? Tror du något annat år ser så mycket annorlunda ut? Erkänner du Dublinförordningen? I Dublinförordningen står det att man som flykting skall söka asyl i FÖRSTA säkra land man kommer till. Anser du att det är krig i samtliga länder som ligger mellan exempelvis Italien och Sverige? Vilket är vårt ansvar att ta hand om de 97,35 % som saknar asylskäl? Om vi har det mycket oklara ansvaret, (som jag aldrig förstått varför vi har detta ansvar) varför har då inte de mycket rika arabländerna samma ansvar? ”Rent ekonomiskt har vi råd”. Vad grundar du det på? 16,8 % eller 328 000 svenska pensionärer hamnar under gränsen för risk för relativ fattigdom. Det visar färska siffror från EU. Anser du inte att vårt ansvar att ta hand om våra egna pensionärer är större än att ta hand om de 97,35 % som helt saknar asylskäl? Till sist vill jag bjuda dig ett Youtubeklipp som du bör titta på. Den visar på ett tydligt sätt hur naiv och blåögd du är.

https://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Veronica

28 januari 2018 13:41

Jag har ju då suttit i nämnda kommuns beslutande organ (kommunstyrelse, budgetberedning, kommunfullmäktige) under denna mandatperiod och dina siffror är ingen överraskning för mig. Sättet den här kommunen styrs på är fullkomligt häpnadsväckande! Kommunalråd, kommunchef har överhuvudtaget ingen som helst kompetens! Jag kan berätta så mycket om vad de ställer till här och gör det gärna så nu är det kanske dags att dra igång mitt korståg mot svek, lögner och komplotter... jag får återkomma med adtessen till bloggen! Tack Thoralf, du är och förblir SD:s starkast lysande ärliga stjärna!

 
Ingen bild

SM811

28 januari 2018 13:59

Politiker: Jag har fått nog! Nu byter jag från M till SD.
https://nyheter24.se/debatt/902188-politiker-jag-har-fatt-nog-nu-byter-jag-fran-m-till-sd

 
Ingen bild

Tony

28 januari 2018 14:12

ja enligt signaturen Människa, så ska inte Svensken få lov att unna sig något med tanke på Hans/Hennes/hens jidder om att Julen slår nya rekord. Nej Svensken ska dyngnet runt jobba för att försörja människor som flyr genom 10 länder för att ta sig till den plats i Europa där flest mord äger rum, plus att han ska försörja en massa parasiter inom både stats och kommun förvaltningar, och när pengarna inte räcker till får man skaka av dom pengar som tillhör fattigpensionärerna, hur det går för dem bryr sig inte sådana typer om.

 
Ingen bild

Gustaf

28 januari 2018 15:06

SM 811. Rätt, Kristersson är inte ens att tänka på.

 
Ingen bild

C.H

28 januari 2018 15:11

Angående Ingvar Kamprad.Nu är alla äckliga kändisar ute på nätet och i tidningarna och berömmer honom.Snacka om hyckleri.Det var inte länge sedan han var både nazist och skattesmitare enligt samma personer....fy fan

 
Ingen bild

Kalle

28 januari 2018 15:36

Väldigt intressant. Ser fram emot när du gör liknande grafer för de andra kommunerna i länet. Så man kan se om det är någon större procentuell skillnad på t.ex Emmaboda och Kalmar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 januari 2018 15:37

"Den senaste tidens incidenter illustrerar att våld och oroligheter inte längre enbart förekommer i utsatta förorter. Tvärtom brer otryggheten ut sig i medelklassens områden. Det är den enskilt största förändringen i Sverige på mycket lång tid."

Alice Teodorescu
https://tinyurl.com/yalvw2wn
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-den-nya-segregationen-%C3%A4r-h%C3%A4r-1.5099012

Detta har jag förutspått länge. När det våldsamma muslimska, arabiska och afrikanska experimentet når medelklassen kommer det att bli oroligt.

Nu är vi där.

Min gissning är att den officiella ”värdegrunden” kommer att omdefinieras ganska omgående. Repatriering av araber, muslimer och afrikaner kommer inte längre att vara omöjligt att prata om.

Det kommer att vara tvunget och den enda lösningen.

 
Ingen bild

Joho

28 januari 2018 15:47

Till en annan sak , osmakligt att inte visa respekt av SVT -text att direkt efter Kamprads död ta upp Nazistormen kring Kamprad 1994 , men det är ju vänsterpackets agenda inför valet.

 
Ingen bild

Detta våldtäktsparadis i bananmonarkin Sverige!

28 januari 2018 16:41

Bjöd Abdullah och Rafi på privatfest i Täby – då slutade kvällen med gruppvåldtäkt

Åklagaren yrkade aldrig att Abdullah skulle utvisas vid fällande dom.
www.friatider.se/bj-d-abdullah-och-rafi-p-privatfest-i-t-d-slutade-kv-llen-med-gruppv-ldt-kt

Något är fel i rättssystemet och kvinnors huvud!
Vad gnälla på då hen har röstat på detta helvete mångkulturen "bjuder"på!

 
Ingen bild

Lotta_1

28 januari 2018 17:06

Distriktsledaren för Vänsterpartiet i Stockholm Barbro Sörman som säkerligen ser sig själv som tillhörande ”goda” har gjort det igen. Efter Ingvar Kamprads bortgång twittrade den ”gode” och synnerligen empatiske vänsterpartisten Sörman ”När en nazistisk kapitalist dör. Ja, det är väl kanske inget att sörja.”. Samme Sörman anser i en annan tweet att det är värre när svenskar våldtar än när utlänningar gör det. Är det inte dags för Vänsterpartiet att införa nolltolerans? Skulle verkligen behövas.

 
Ingen bild

Tony

28 januari 2018 17:08

Kalle:
Det kan ju Thoralf omöjligt hinna med,fast hjälp med det kunde man förvänta sig av partiet SD som hörs och syns till alldeles för sällan, för det är säkert lika illa i massor av kommuner liknande denna.

 
Ingen bild

alf

28 januari 2018 18:44

@Lotta_1
Det går nog inte.Då försvinner ju partiet totalt!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 januari 2018 19:47

Jag förstår att alla dessa fakta som Thoralf redovisar inte ligger i våra tidningars intresse att vare sig ta fram eller publicera. Det vore onekligen ett brott mot den heliga värdegrunden. Och risken för att det skulle gynna SD finns så klart i bakhuvudena.

MEN för fan! Hur kan man jobba på en tidning och bara blunda för en dynamitgubbe vars stubin börjat glöda?
Borde man inte med en endaste gnutta av heder ta och intervjua de ledande politikerna i Högsby och fråga hur de ser på framtiden och hur de ska handskas med kommande gigantiska underskott? Är det inte sådant en tidning som vill vara upplysande för sina läsare bl a ska göra?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 januari 2018 19:51

Förlåt Farmen går på fyran ! Felslag i tvärhasten !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 januari 2018 20:15

Svenska polisen är faktiskt väldigt rolig. Det liknar ståuppkomik.
Vapenamnesti februari-april.
Vi tar emot alla olagliga vapen utan att åtala.
Men !
Sprängmedel är vi inte intresserade av.
Budskapet är alltså !
Har du sprängmedel hemma släng det någonstans eller skjut upp det om du vill bli av med det,men kom inte dragande till oss för det är för farligt för oss.
Skratta eller gråt ! Välj själv.
Det måste vara riktlinjer från Eliasson.

 
Perra

Perra

28 januari 2018 20:30

Hur högt skattetryck orkar svensken?

http://www.dinskatt.se

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 januari 2018 21:19

SVT förnekar sig inte.
Jimmy får vara med i Aktuellt och debattera..........SJUKVÅRDEN !

 
Ingen bild

Björn

28 januari 2018 21:41

->Ölandsbonde 12:32.
Det är svårt att jämföra olika tider. Jag är född på 50-talet. Då fanns en kommunal och statlig service i samhället som vi idag saknar. Det fanns en trygghet. Men arbetstiderna var längre, semestern kortare. Men ändå klarade man sig på en lön. De flesta av mina kamraters mammor var liksom min hemmafruar. Papporna jobbade (har inget minne av att mammorna klagade på könsdiskriminering).
Trots längre semester och kortare arbetsdagar, så tycker jag nog ändå att jag både materiellt och ekonomiskt har det bättre än vad föräldrarna hade.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 januari 2018 23:51

@Pretty Boy Floyd. Jo, iof. Men han gjorde det bra! (det var i Agenda..)

 
Ingen bild

Ölandsbonde

29 januari 2018 01:02

-> Björn
Jo. Det är svårt att jämföra olika tider. Vi jobbade 48 timmar i veckan. 8,7 per dag och 4,5 på lördagar. Semestern var väl två veckor? De flesta "mammor" var hemma men långt ifrån alla. Många jobbade med legosömnad i hemmen åt andra. Inga, i stort sett, hade bilar. Mopeder var fortskaffningsmedlet för de som hade råd. TV var sällsynt och kostade en smärre förmögenhet. Typ 30-40 veckors bruttolön för en 17-tummare i finaste svartvitt.

Men farbror doktorn kom och gjorde hembesök när man var sjuk. Att standarden, bilar, TV etc, är så mycket högre nu beror främst på att produktionstekniken rusat fram så att allt bara blir billigare och billigare att producera. En Volvo Amazon 1957 kostade ca 7.000 kr. Två års bruttolön. En cykel år 1900 kostade 300 kr. Nästan två års bruttolön för en arbetare.

Jag vet inte om jag har rätt i att "det var bättre förr". Kanske är det bättre nu. Materiellt har vi det bevisligen bättre räknat på diverse områden. Men om det totalt är bättre vet jag inte. Om två veckor ska jag få min andra tand utdragen. En rotfyllning kostar mig för mycket. Fast å andra sidan vet jag inte vad det kostade på 50-talet. Det också kanske har blivit billigare nu. Jag kunde ändå inte föreställa mig att tider skulle komma där jag inte hade råd med bästa valet av tandvård. Men så är det.

 
Ingen bild

Olle

29 januari 2018 01:12

Thoralf. Enorma kostnader för kommunen. Men har du inte missat att många av de som Migverket asylplacerat i kommunen inte kommer att kommunplaceras där. Dvs kostnader för HVBhem, asyl-hem, skola för asylsökande mm kommer inte kommunen att drabbas av,Eller Hur?

Thoralf Alfsson

29 januari 2018 08:53

Det är en räddningsplanka som till och med det centerpartistiska kommunalrådet gett uttryck för. Man hoppas på att väldigt många skall flytta ifrån kommunen men många kommer bli kvar inom kommunen.

 
Ingen bild

Gnorfel

29 januari 2018 07:22

Ehm...
21,71 i skatt?!
den kommunen kan gott ta resten av invavdrarna med.... har noll medlidande.

Thoralf Alfsson

29 januari 2018 08:55

Till de 21,71 kronorna skall givetvis också landstingsskatten läggas på 11,37. Vilket ger drygt 33 kronor.

 
Ingen bild

Gustaf

29 januari 2018 07:33

Tycker Jimmie Åkesson kunde tuffat till debatten och sig själv.
Han ser ibland lite trevande ut.
Förstår att varje ord måste vägas på guldvåg.
Statministern däremot kör på när han tar till orda fast han och vi andra kanske inte alltid vet vad som sägs eller menas men framtoningen häller han inte igen på.
Strandell kan sjukvården, så uttryckte hon sig.
Ja, vi ser hur sjukvården har havererat.

 
Ingen bild

Birgitta

29 januari 2018 09:18

Ser med sorg att min födelsekommun idag har förvandlats från en durk smålänsk kommun med egna ben att stå på. Nu har förvandlats till en plats där det krävs tolk och att både sjukvård ( inga egna läkare ) och tandvård ( Tandläkare med slöja och i övrigt utlänska från Oskarshamn ) även vårdpersonalen kommer därifrån då deras egna är sjukskrivna och så blir det ju när man fick sitt jobb efter grundskolan och inte hängt med i utvecklingen. Materialet som används liksom lokalerna är mycket ålderdomliga. Men företagarna har ju försäkring som ger dem vård på andra platser och utlänningarna får sitt från migrationsverket Dessa lokaler skulle annars varit ypperliga för en ny vårdcentral och tandläkarmottagning. Men när man måste be om allmosor till allt så är det nog ingen som vågar tänka sådant högt åtminstone av de som bor där

 
Ingen bild

Thor

29 januari 2018 12:13

Jag uppmanar alla som är kritiska till asylinvandringen att inte använda uttryck som "generös invandringspolitik". Skriv istället "vidlyftig" :eller "oansvarig".

 
Ingen bild

SanningeniVitögat

29 januari 2018 20:13

Sveriges television bör benämnas efter innehåll i den verksamhet detta hjärntvättande företag producerar. Eftersom SVT till stor del ägnar sig åt att föra ut lögnaktiga visioner så ska vi hädan efter kalla dem för Sveriges lögnvision.

 
Ingen bild

Gorby

31 januari 2018 04:42

Samtal med samhället ringer och ställer lite frågor till Högsby kommun centerpartistiska kommunalråd gällande denna undersökning.
https://www.facebook.com/samtalmedsamhallet/videos/vb.1881158235456239/2031697433735651/?type=2&theater

 
Ingen bild

calle

16 november 2018 12:20

politisk hjärntvättade Har ju fått fina välbetalda tjänster med att arbeta för massinvandringsindustrin, som i sin tur finansrats av lån från banker. när banker inte vill låna ut mer och det finns inga personer som arbetar med att skapa mervärde som går att beskattas. fallerar humana stormakten Sverige!

då köper väl Saudi upp hela Sverige och låter sin befolkning som fått uppehåll i Sverige att bosätta sig i Svenskars bostäder som de får sälja billigt när massinvandringsindustrin tar slut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se