thoralf

Direktlänk till inlägg 1 februari 2018

VAD HÄNDER MED HULTSFRED?

Av Thoralf Alfsson - 1 februari 2018 22:43

Hultsfreds kommun är en av de kommuner som har haft stor utflyttningen av befolkningen under de senaste decennierna. Kommunen hade för några decennier flera stora industrier som Noack/Vartas batterifabrik, Hultsfredshus, Silverdalens pappersbruk och Spånskivefabriken Swedspan. Idag finns bara Spånskivefabriken kvar som tagits över av IKEA som också byggt ut fabriken som nu även tillverkar garderober.


 


Jag jobbade själv på Silverdalens pappersbruk under 80 och 90-talet. 1987 tror jag det fanns mellan 600-700 anställda vid bruket. Det var en trevlig tid som jag kan se tillbaka på med många fina minnen och arbetskamrater. Men som med flera andra företag flyttades tillverkning till större enheter och i detta fall till Husum och andra fabriker inom koncernen.


Hultsfred kommun har idag drygt 14 000 invånare. Andelen personer med utländsk bakgrund har ökat kraftigt de senaste åren. Antalet som flyttade till kommunen var så stor för drygt ett år sedan att kommunen stängde sitt socialkontor och inga nya bidragstagare togs emot.


Hultsfred kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 830 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 570 miljoner kronor under 2017.


Migrationsverket hade under 80 och 90-talet lokaler i Hultsfred och det har gett negativa effekter på kommunen även om Migrationsverket flyttade till Högsby för ca 10 år sedan.


   

 Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Hultsfred kommun och då enbart bland utrikes födda.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Hultsfred kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 44 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Hultsfred kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


   


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 9 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Hultsfred kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Hultsfreds kommuns samlade skatteintäkter som är ca 570 miljoner kronor enligt budget för 2017.

  

Ökning sedan 2012 är ca 900 procent. Från 16 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 145 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 230 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Hultsfred kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 570 miljoner kronor så utgör det ca 40  procent.


Om Hultsfred kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 40 procent. Det vill säga från dagens 21,91 kronor till 30,70 kronor. En höjning med nästan 9 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 42 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Hultsfred kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Hultsfred kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Hultsfreds kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


  
ANNONS
 
Ingen bild

Bertil

2 februari 2018 09:48

Gissar att dina antagonister som vanligt kommer att klaga på något stapeldiagram. Klarar de se bortom detta och istället tillgodogör sig siffrorna från ditt första diagram så har alltså Hultsfred gått från att år 2002 haft en befolkningssammansättning där 91% hade svensk bakgrund (9% utländsk) till år 2016 då 74% hade svensk bakgrund (26% utländsk).

 
Ingen bild

Ronald

2 februari 2018 09:54

Hultsfred, Högsby, Torsås, Nybro, Borgholm, Emmaboda o.s.v Det går åt helvete för alla kranskommuner utanför Kalmar. Snart är Kalmar där också!

 
Ingen bild

Tim

2 februari 2018 10:13

Åt helvete med hela musse-landet!
Kommer Pampen ställa upp i valet Thoralf?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 februari 2018 10:16

Bra och tydligt sammanställt Thoralf !

Har Hultsfred väl utbyggda cykel och gångvägar ? För att innevånarna kommer inte ha råd med bil.

Ett lugnande besked ifrån tuppen som tror att solen går upp när han gal är att: Vi ska bygga Sverige starkare !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 februari 2018 10:26

Utanför ämnet : President Trumf & SD har kommit för att stanna !

 
Ingen bild

Niklas R

2 februari 2018 10:29

Blir bara tydligare och tydligare att vi måste stänga gränsen totalt och genomföra en migrationsrevision på alla PUT och TUT som getts ut sedan år 2000.

I denna revision så går man igenom alla utfärdade beslut och de som bryter mot svensk lag, kan börja med legitimeringen vilket kommer att sortera bort 95% av alla asylansökningar, avslås och utvisas.
Utvisade placeras i transitcenter där de själva får ordna med utresa så länge som inga byten sker inom EU och går utanför Schengenområdet. Tiden i transitcentret får de själva bekosta med 1500;-/dygn/person. Denna faktura måste betalas innan de kan, efter en uteslutningsperiod om fem år, ansöka om visum till ett EU land igen.

 
Ingen bild

SM811

2 februari 2018 10:46

Kostnaderna bara ökar och ökar på grund av invandringen.
Stefan kör fortfarande på i ullstrumporna..
Det skall vara ordning och reda, Sverige är på rätt väg, bla, bla
Kriminaliteten ökar och fler och fler blir det som skall utvisas men Morgan tycker att det är alldeles för många så de kan få ströva fritt i samhället och begå brott som bestraffas med minimala straff eller inga alls. Det är Sossarnas och moderaternas (öppna hjärtanpolitik) politik.
”Med SD:s politik hade Akilov satts i förvar tills utvisningen kunde genomföras”
https://samnytt.se/med-sds-politik-hade-akilov-satts-i-forvar-tills-utvisningen-kunde-genomforas/
SD 2018

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 februari 2018 10:52

Vad bidde det då?
Till vissa utgifter finns det pengar
om dom så måste lånas.

Det bidde en tumme.
123 kronor/månad till pensionären.
Tacksam? Dra åt he...

 
Ingen bild

Bengt

2 februari 2018 11:20

Hoppas du lyckas "väcka" Hultfredsborna, kommer du göra utskick där?
Detta blogginlägg är ju perfekt att ha i en folder :-)

Thoralf Alfsson

2 februari 2018 12:00

Det kan tänkas men det beror på hur mycket jag skall satsa på valet utanför Kalmar

 
Ingen bild

KS

2 februari 2018 11:47

Var det inte Hultsfreds ekonomichef som var jublande glad över invandringen som förra året skulle ge ett antal miljoner från staten? "Klirr i kassan" som han uttryckte det. Ekonomichef? Man undrar!

 
Ingen bild

Kritisk

2 februari 2018 12:10

Hmm...Finns ju idéer om att slå samman kommuner...undrar hur det kommer sig....
http://www.barometern.se/oskarshamn/tankesmedja-sla-ihop-oskarshamn-monsteras-hogsby/

 
Ingen bild

World Traveller

2 februari 2018 12:30

Och nu ska "nyanlanda" fa tjanstgora i svenska militaren saa fort de anlander hit. What could possibly go wrong? Abu Bakr Al Baghdadi - bataljonchef P7, Mulla Omar - Brigadchef I1, Mulla Salam - bataljonchef I19.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 februari 2018 12:38

Özz Nûjen finansierade massmordet på Drottninggatan.

Radio bubb.la: Rakhmat Akilov arbetade 2015 med att renovera stå upp-komikern Özz Nûjens sommarhus på Gotland

https://tinyurl.com/y8gp7hjr
https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/rakhmat-akilov-arbetade-2015?in=nyhetsbubbla%2Fsets%2Frb-2018-02-01

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 februari 2018 13:12

GP: 9000 ensamkommande föreslås få ny chans

”En annan förändring är att möjligheten att få tidsbegränsat uppehållstillstånd inte bara ska gälla gymnasiestudier, utan även kortare yrkesutbildningar inom komvux eller särvux, om utbildningen avslutas innan personen fyllt 25 år.”

”eller särvux”

http://www.gp.se/nyheter/sverige/9-000-ensamkommande-f%C3%B6resl%C3%A5s-f%C3%A5-ny-chans-1.5115985

Om särvux: ”Målen för utbildningen är att vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada ska stödjas och stimuleras i sitt lärande.”

https://www.skolverket.se/skolformer/vuxenutbildning/sarskild-utbildning-for-vuxna

Missuppfatta mig inte.

Jag tycker särvux är en utomordentligt bra verksamhet. Hösten 2015 var det läkare och ingenjörer. Våren 2018 har de devalverats till personer med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada?

Landet är bortom räddning och hela regeringen bör snarast omskolas på särvux.

 
Ingen bild

Antabus

2 februari 2018 14:03

Ingenjörer, läkare och kebabtekniker.
https://www.youtube.com/watch?v=XBikVeW42CI

 
Ingen bild

Alkibiades

2 februari 2018 16:02

@Hasse Pannband.
123 kr i månaden! Ha din fattiga sate. Jag fick 133 kr jag! Jag är bättre än du. Vad ska du göra med alla dina nya pengar? Själv ska jag skicka en tacksamhetens tanke till vår store ledare. Det får räcka med en tanke då portot är lite för högt nu för tiden.

Och snart ska jag få betala 1.250 kr för all den fina information SVT-SR bjuder mig på. En information som är ack så nödvändig för att bekämpa spridningen av "Fake news". T ex att som när 6 svenskar gruppvåldtog en kvinna på en finlandsfärja. Herregud så fel jag kunnat tänkt där! Men nu blev jag upplyst om hur det egentligen var. Tack alla objektiva fakenewsbekämpande medier. Ett särskilt tack till DN som avslöjade den rasistiska brandmannen Thomas i Boden.

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 februari 2018 16:58

"Enligt Akilovs deklarationer till Skatteverket för inkomståren 2015 och 2016 finns inte Gotlandsinkomsterna på 85 408 kronor redovisade."
Källa: Expressen

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 februari 2018 17:05

Säpo kände till Akilov, ändå kunde han i tre månader
via olika forum, chattsidor etc. förbereda sitt dåd.
Trodde i min enfald att Säpo hade koll på sådant.
Men man är väl fullt upptagna med att kartlägga "troll,"
t ex dom som skriver här.

 
Ingen bild

oveg

2 februari 2018 17:11

En mycket intressant text som också borde läsas av svenskar:

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/the-pension-ponzi-scheme-is-coming-to-an-end/

 
Ingen bild

Observer

2 februari 2018 17:12

Vi ser:
"Om Hultsfred kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 40 procent."

-Hur fan tänker en sådan kommun?

De borde vara ytterligt mån om att b a r a de med bevisat skyddsbehov får rätten att stanna. ..Men inte!
DETTA visar på en brist i uppdraget som de har gentemot sina kommuninvånare. 50% arbetslösa migranter som kommuninvånarna nu tvingas att försörja p.g.a bristande ordning hos de styrande.
Trolöshet mot huvudman! -De styrande bör sparkas samt åtalas.

 
Ingen bild

Observer

2 februari 2018 17:15

Beträffande Özz Nûjen som betalade Drottninggatuterroristen svart, TALA OM ATT PERSONIFIERA THE ANIMALFARM och inte alls otypiskt för kaviar-kommunister

 
Ingen bild

Observer

2 februari 2018 17:18

Såg på Rapport igår om att kommunistjournalisterna gick i taket över att Polens "SD"-Regering nu rensar upp kaviar-kommunisterna i massmedia.
Samma kommer ske i Sverige fn 2018. Ytterst välbehövligt.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 februari 2018 17:46

Hultsfred är nog ytterligare en kandidat för att bli kalifat efter kommunvalet om säg åtta år.

I dag får vi veta att Annie Lööf fortsätter att hata Jimmie Åkesson. Det tolkar jag som att hon även hatar mig. Hon säger att hon i stället kan tänka sig att samarbeta med S och MP, således med Löfven och Fridolin.

Uppenbarligen så är det hon som bestämmer i Alliansen. Det synes så när man i går kom med det idiotiska förslaget att nyanlända ska få ingå i frivilliga försvarsorganisationer. Således ska personer som inte är svenska medborgare, som har ”tappat” sina ID-handlingar och där många ljuger om bakgrund och ålder få infiltrera vårt militära försvar över hela landet. Inte ens majoren Jan Björklund (L) vågade sätta ner foten.

Frivilliga försvarsorganisationer är inga diskussionsklubbar eller lekstugor. Man övar mot skarpa krigsuppgifter på lokal nivå med vapen i hand. Den som inte begriper detta är inte värdig att ingå i landets styre.

Det blir mer mer och mer klart att Annie Lööf kan man inte lita på. Så länge de övriga i Alliansen inte klart tar klart avstånd så är de att bedöma som lika opålitliga dagen efter valet som Reinfeldt var.

 
Ingen bild

Trump släpper omstritt dokument om FBI

2 februari 2018 18:49

President Donald Trump har gett order om att offentliggöra ett omstritt dokument, det skriver flera amerikanska medier. Dokumentet har skapat stora rubriker på sistone då det, enligt Trump och republikanerna, uppges avslöja politisk partiskhet inom FBI som kan påverka trovärdigheten i den pågående Rysslandsutredningen.
På fredagen gav Trump order om att släppa ett dokument som uppges avslöja partiskhet inom FBI, det skriver bland annat CNN. Kanalen uppger att Vita husets talesperson Raj Shah har skickat det fyrasidiga dokuemntet till både republikanska och demokratiska medlemmar i Vita husets underrättelsekommitté. Dokumentet ska även ha skickats till Vita husets talman Paul Ryan.
Beslutet är enligt amerikanska medier extraordinärt, då dokumentet är säkerhetsklassat.
FBI-chefen uppmanade Trump offentligt på onsdagen att inte släppa dokumentet, och offentliggörandet av det misstänkts nu trappa upp den hätska stämningen mellan myndigheten och Vita huset.
https://www.expressen.se/nyheter/trump-slapper-omstritt-dokument-om-fbi/

Huvuden kommer att rulla om dokumenten är så allvarliga som antytts!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 februari 2018 18:55

Jag funderar på det här med fake news.
Om jag förstår rätt är det en suspekt grupp som ska bedöma sanningshalten i påståenden från medier och politiker.

Jag är så gammal att jag kommer ihåg våra "gamla goda" politiker.
Nog var dom ärligare förr. Det märktes i varje fall inte lika tydligt som idag att det var lögner då och då.
Det sas att Torbjörn Fälldin var alldeles för ärlig för att klara sig inom politiken.
Då är min fråga ! Hur kommer våra politiker idag at klara sig om dom ska bli lika ärliga som Fälldin.
Politik är väl ett tjuv och rackarspel som premierar den som är mest vårdslös ned sanningen.
Jimmy Åkesson är den som är i särklass bäst på att se sanningen och delge den till svenska samhället, och det kanske är p.g.a det han hade en jobbig period.
Om sanningsgruppen gör ett bra jobb kommer Löfven att få det lika hett om öronen som när han jobbade som svetsare.

 
Ingen bild

FBIs och DOJ fulspel-Bedöm själva

2 februari 2018 19:01

A memo that shows alleged government surveillance abuse has been released and includes testimony from a high-ranking government official who says without the infamous Trump dossier, the FBI and DOJ would not have secured surveillance warrants to spy on at least one member of the Trump team.
The House Intelligence Committee released the memo on Friday afternoon.
http://www.foxnews.com//politics/2018/02/02/house-memo-states-disputed-dossier-was-key-to-fbi-s-fisa-warrant-to-surveil-members-team-trump.html

http://static.foxnews.com/pdf/370598711-House-Intelligence-Committee-Report-On-FISA-Abuses.pdf

Vänsterliberalerna kommer nog att ligga sömnlösa ett tag.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 februari 2018 19:22

Alkibades:
133 kronor. Tanken svindlar.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 februari 2018 19:33

Alkibiades:
Tänkte mej att spara till en
Mallorca-resa. Det ska enligt
mina beräkningar ta 234 år
förutsatt att inflationen inte
springer iväg innan det kan förverkligas.

Tack snälla Herr Såsse!

 
Ingen bild

Hacke

2 februari 2018 19:38

”De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade”, skriver du så riktigt Thoralf.

Jag är rädd att det handlar om alltihop av detta plus också ett direkt förakt för fakta. Som av en händelse bläddrade jag i dagens Metro som låg framför mig på ett lunchcafé. Där fanns bland en uppsjö av nonsens kring stundande Melodifestivalen också en krönika av Metoo-drevets frontfigur Cissi Wallin där hon gick till storms mot sitt eviga hatobjekt, vanliga svenska män som inte tycker som hon. Vad hon kallar dem vill jag inte återge men att det dryper av såväl hat som förakt behöver jag väl knappast påpeka.
Tydligen hör många av dessa av sig till sig till henne (det vill hon själv i varje fall hävda) och tycker att hon tar upp helt irrelevanta saker. Ett påstående som inte minst beläggs av det hon just presenterar. Hur som helst så pekar hon på att några av dessa anser att hon borde skriva om exempelvis den höjda bensinskatten och annat som i högsta grad påverkar vardagen för vanligt folk.
Efter mycket raljerande avslutar Cissi Wallin med att spydigt fråga hur intressant det skulle vara för läsaren om dessa kritiker själva skulle få skriva istället för henne.
- Kanske ska jag låta Kalle ta över här nästa vecka och skriva en superrelevant analys om att ”feminismen idag inte är sexig nog”? Eller så kan Kent få orera om rätten till EU-bidrag riktad mot landsbygdsslöjd för förtidspensionerade? Eller bara ännu mer bensinskatt, gärna enbart siffror och statistik så man blir alldeles fuktig av upphetsning?

Kan förakt för vanligt folk visas tydligare. Men också ett bottenlöst förakt för kalla fakta som siffror och statistik. Det är sådana som hon, hennes trogna följare och påhejare inom feministleden och inte minst media som villigt ställer utrymme till förfogande för att presentera deras gemensamma strunt och politiska agenda.

Så ohyggligt glad och stolt är jag inte då som konsument av fri media och fria bloggare som du Thoralf som utan skygglappar presenterar fakta, gärna i form av skoningslöst avslöjande siffror och diagram på den verklighet vi lever i.
Således inget för Cissi Wallin och hennes alltför många gelikar som har helt annat mål och mening med skrivandet och läsandet.
Jag som i min naivitet trodde att det fanns en särskild nisch för dylika böjelser. Msm slutar då aldrig att överraska i negativ bemärkelse.

 
Ingen bild

Svante1

2 februari 2018 19:43

Carina Bergfeldt....korrespondent i USA för SvT...vänsterjournalist..många fler...dom har tagit över sen 1980-talet

 
Ingen bild

Magnus

2 februari 2018 21:22

Du är helt fantastisk. Hoppas verkligen du väljs in till riksdagen i höst. Dessa siffror borde vara obligatorisk läsning för samtliga skattebetalare i landet.

 
Ingen bild

Björn

2 februari 2018 21:32

Bra presentation och samtidigt en ganska skrämmande läsning.
SD ska vara tacksamma för att det finns eldsjälar i kalmar. Tittar man runt på olika lokala SD-hemsidor ser man att allt för många är tämligen oaktiva med gamla nyheter, gammal information. På vissa har man inte ens bytt ut namnen på de förtroendevalde trots att de har slutat mm
Tror att SD skulle behöva en utbildningsinsats, där bla ditt arbete Toralf skulle föras fram som ett gott initiativ. Sån här statistik som du presenterar är ju sprängstoff och, är jag övertygad om, skulle innebära många fler röster. Kalmar län kan inte vara ensamma om denna utveckling, så här ser det säkerligen ut på många fler orter i landet.

 
Ingen bild

Människa

2 februari 2018 21:37

Om man ponerar att kommunerna du undersöker inte tagit emot flyktingarna, hur hade deras ekonomier sett ut då? Jag tänker att deras ekonomi hade urholkas och inom din tid påvisat liknande siffror utan flyktingar. Det är så med kommuner som ingen vill bo i och för inga jobb finns. Min fråga till dig som politiker är hur skall man lösa problemet utan att skylla på någon annan?

Och nej jag är inte kommunist, eller har någon diagnos, så snälla tillskriv mig inget sådant om du inte är dum i huvudet;)

Thoralf Alfsson

2 februari 2018 23:03

Jag kan se en hel rad av möjligheter som samhället istället kunnat ha investerat dessa 230 miljoner kronor på. Som skapat ännu fler jobb och dessutom långsiktigt.

Men du kan förstås inte tänka ut något sätt. Kanske lite mer kultur ;-)

 
Ingen bild

Människa

2 februari 2018 22:33

Det är så intressant att så många er här tillskriver både Thoralf och Jimmy att stå för sanningen.., vilken sanning?, den subjektiva som ni attraheras av eller pratar vi om en objektiv sanning som vetenskapligt kan bevisas..? Politiker talar nästan aldrig sanning utan enbart åsikter, de är inte sanningar, även om man sympatiserar med dessa! Oavsett parti eller åsikt, snälla (och det hoppas jag att du håller med mig om Thoralf) så ta inte en åsikt för en sanning, för det blir lätt då att säga att det är fakta och där med allmängiltigt! Att något skall vara allmängiltligt så som att jorden är rund går inte att till skriva subjektiva tolkningar om världens tillstånd!

Nej jag är inte kommunist eller har diagnos, jag studerar just nu vetenskapligateorier om hur människan bör tolka just fakta... bor i Kalmar pendlar till Linköping om ni är intresserade;)

Thoralf Alfsson

2 februari 2018 23:09

Den statistik jag presenterar på bloggen om Hultsfred är fakta från svenska myndigheter. Anser du inte att det är sanningar?

 
Ingen bild

Ja så

2 februari 2018 23:11

Denna sista kommentar från Thoralf Alfsson är den typ av kommentarer som gör att folk blir förbannade och har svårt för dig. Du styr din blogg med det som passar dig och så länge ingen överträder det så är allt okay.Men någon demokrat är du inte och kommer nog aldrig bli heller. Det öppna samtalet som ständigt saknar ock kritiserar PK media för ja, du är ju inte precis bättre utan snarare tvärtom.
Sen var vi många som blev chockerade idag att du inte skrev något om ditt Stortorg men det kommer väl,eller ?

Thoralf Alfsson

3 februari 2018 06:45

Ja, det är ju faktiskt min blogg. Varför startar du inte en egen blogg? Så kan du skriva vad du vill.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 februari 2018 23:13

Vår socialistiska regering börjar likna och kommer mer och mer att uppträda som nazisterna gjorde vid krigsslutet.
Generalernas vädjan till Hitler att ge upp när dom såg landet förstöras.
Det föll inte i god jord hos Furern som körde på med propagranda och vägrade tillåta sina trupper att ge upp.
I Sverige ser vi idag ett land som smulas sönder av fanatiska politiker som likt Hitler vägrar att se sanningen och lika så vägrar att lyssna på dom förståndiga som är övertygade om att en betydande förändring av invandringpolitiken måste till.
Ge mig 10 år och jag ska förändra Sverige passar bra på Löfven.
Nen det blir en katastrof.

 
Ingen bild

Människa

3 februari 2018 00:00

som jag påpekade i ovanförda inlägg 21:37 så påpekar jag det faktum att dessa avfolkade kommuner går minus i din budget, inget konstigt i det då de saknar arbete och annan dragningskraft. Det är sorgligt tycker jag, att mindre kommuner fötvinar och tar mot flyktingar skall ju givetvis inte ligga dem till last, med vad är din lösning, hur skall du få dem att blomma! Det är min fråga.. hur skall Högsby och andra avfolkade kommuner komma att blomstra genom typ 230 milj..? Att bara belysa ett problem löser inget för dem, och att beskylla situationen enbart på ett flyktingmottagande är en ännu mindre lösning.. eller? Alltså hur skall avfolkade kommuner i Sverige komma på fötter Thoralf, ge mig ett svar om du kan;)

Thoralf Alfsson

3 februari 2018 06:55

Vi har ett allvarligt systemfel i Sverige. Till att börja med kan du läsa Sverigedemokraternas hela partiprogram och därefter vår budget i riksdagen. Då får du svar på det mesta av dina frågeställningar.

Den politiker som tror att allt löser genom arr bara fylla på med folk för att få högre statsbidrag har inte förstått verkligheten utan ser allt kortsiktigt, Max en mandatperiod!

 
Ingen bild

Människa

3 februari 2018 10:50

Jag kikat lite på ert partiprogram och budget vilket förklarar en hel del, eller inte!

Jag läser att SD vill ta bort 53 miljarder från kommerna, hur Hjälper det Högsby och Hultsfreds ekonomiska situation?

Thoralf Alfsson

3 februari 2018 11:26

Först skall du lära dig att läsa en budget.

Om invandringen varit endast 10 procent av det som varit under de senaste åren hade staten endast behövt ge Hultsfred kommun 23 miljoner kronor i ersättning/bidrag. Det vill säga drygt 207 miljoner kronor i besparing under 2017. Kom ihåg att vi har 290 kommuner i Sverige.

Om Hultsfred kommun vore en genomsnittskommun så skulle besparingen vara ca 60 miljarder kronor i riket.

Därav har du en del av förklaringen men du vill säkert ändå inte förstå!

 
Ingen bild

dajevlar

3 februari 2018 10:50

Till ”Människa”
Thoralf varnar för hur kostnadsutvecklingen för invandrarna kan komma att bli. Betänk att det fortfarande strömmar hit människor. Steg ett, ett måste, är ju att stoppa det, det borde ju varje förnuftig människa inse. (Tänk också på att de allra flesta som kommer hit inte är i behov av skydd, de flyttar hit för att få ett bättre liv på vår bekostnad).

Avfolkningen av glesbygden går alltid i cykler (urbaniseringen kommer och går). Du undrar hur det hade gått om inte invandrarna flyttat hit. Om vi säger att politikerna hade stipulerat att svenskarna skulle föda fler barn (istället för att strama åt föräldrapenningen och minska valfriheten, eller ännu värre som skett: att ”tvinga” ut kvinnorna i produktionen), så hade fler bott kvar där de växte upp.

Om dessutom inte facken krävt så höga löner för industriarbetarna så hade de kunnat konkurrera med resten av världen istället för att flytta utomlands eller läggas ned.

Politikerna kan styra allt med POLITIK ! Hur få folk att flytta till glesbygd? Visst hade det väl gått att få svenskar att inte lämna, istället för att ta hit en massa okänt folk som inte känner till vårt (i vissa fall lite nordiskt säregna) sätt att leva och samverka.

Ja, 7-klöverpolitikerna har satt oss i en riktig sörja – och som du ser så skriver inte jag heller nån konkret lösning, men att fortsätta ta hit fler folk till arbetslöshet är helt klart fel (kommer leda till nåt riktigt tråkigt snart, sanna mina ord).

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 februari 2018 11:06

Människa : Du är är tröttsam

 
Ingen bild

Tony

3 februari 2018 11:28

Människa:

Och varför har vi avfolknings bygder, och vem är det som
är ansvarig för det, att flera industrier antingen lägger ner
verksamheten eller flyttar ur landet???? Jo Sossarna.
Det enda recept dom har på alla problem är höjda skatter.

Sen en annan sak Statsbidrag är inte manna från himmeln, utan är också skattemedel.

 
Ingen bild

Människa

3 februari 2018 13:20

Men Thoralf du spekulerar om kostnader för flyktingar men jag finner ingen förklaring hur en neddragning på 59 miljarder skall lösa fattiga kommuners problem.

Och hur skall vi göra med de flyktingar som finns, kast ut dem? Sedan om en ganska snar framtid när den demografiska kurvan som pekar på behovet av mer arbetsför befolkning slår till vad skall vi göra då? Avla mer?


Urbaniseringen går enbart åt ett håll, på samma sätt som när det idag förtvinade bruksorter växte genom att det där fanns arbetstillfällen. Alltså där det finns jobb dit flyttar människor, d.v.s till städer detta går inte cykliskt. Detta sker i hela världen, även den utanför sossesverige, så att tillskriva det fenomenet till enbart sossarna.. Ja jag vet inte om det håller?!

Jag tänker att det är viktigt att inkomstklyftorna inte ökar, då det ger en liten klick människor en ökad makt, vilket inte går ihop med min grundsyn på demokrati. Hur tänker ni? Det jag tänker är ett problem med kapitalism, då den faktiskt ger människor med mer pengar en större makt, vilket demokratin får lida för. Var går ballansen i att ekonomisk centrering kontra de demokratiska värdena i samhället.

Nej jag är inte kommunist!

Thoralf Alfsson

3 februari 2018 15:21

Att inkomstklyftorna ökar i Sverige förklarades av en ekonom i Sveriges Radio i veckan med den stora asylinvandringen och att många i denna grupp går på bidrag.

För står du inte att nettokostnaden för invandringen tär på samhällets resurser. Resurser som skulle kunnat användas på annat sätt för att skapa bättre förutsättningar även för glesbygd.

Men förnekar man att invandringen kostar enorma resurser vilket jag visat i mina blogginlägg om Högsby och Hultsfred (Kalmar kommer också), så går det inte att diskutera frågan. Dessutom så svarar du inte på mina frågor. Något som är typiskt för er som vägrar se invandringen som en belastning för samhället.


 
Ingen bild

Människa

3 februari 2018 16:22

Bra, då är det viktigt med en seriös integration och stimulans för att få dem i arbete!

Klart att flyktingarna kostar och du har säkert rätt i dina beräkningar. Men då du belyser ett problem men inte kommer med någon lösning, SDs budget gör mig ännu mer förvirrad då den drar ner stödet till kommunerna med 53 miljarder. Flyktingarna är där de är, det går inte att förneka även om man vill.. Är det så att man i SDs budget inte räknar med att de människor som finns, egentligen inte finns..? Alltså, hur skall SD genom att dra ner stödet till kommuner få dem att inte kollapsa totalt nu när du påvisar hur alarmerande det är?

Jag har tyvärr inte uppfattat någon fråga från dig.

Thoralf Alfsson

3 februari 2018 16:48

Anser du inte att det är sanningar?

Varför startar du inte en egen blogg?

Hur tror du att det kommer funka?

Kan du ge mig en källa på "ett ökande av elförbrukningen"?

Ingen av dessa frågor har du svarat på.

Det går att avvisa merparten då de inte har asylskäl. Men ju längre tiden går desto svårare blir det. Men det går också att ändra bidragsreglerna och begränsa tillgången på välfärden i vårt samhälle. Det finns en rad av åtgärder att göra som skulle förändra hur attraktivt det är i Sverige om man inte kan försörja sig själv och sin familj!

Vi kommer hamna där förr eller senare och jag föredrar förr.

 
Ingen bild

Fredrik G

4 februari 2018 18:00

Jag tänkte kolla motsvarande grafer för min kommun, var har du hämtat dem ?

Thoralf Alfsson

4 februari 2018 18:03

De finns inte att hämta.

Dem får man skapa själv efter att man begärt ut siffrorna från respektive myndighet.

 
Ingen bild

Fredrik G

4 februari 2018 21:04

Är välfärdsmiljarderna och etableringskostnaderna nu slut/borta under 2018? Man har ju svårt tro att de låter det explodera under ett valår

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se