thoralf

Direktlänk till inlägg 4 februari 2018

NYBRO KOMMUN FÅR DET VÄLDIGT TUFFT

Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2018 23:30

Idag har jag varit mötessekreterare vid SD Nybros årsmöte, vilket gick väldigt smidigt på ca 40 minuter. Barometern publicerade idag en artikel om befolkningsutvecklingen i just Nybro där kommunchefen Jan Darrell uttalar sig i väldigt positiva ordalag.


”Vi kan inte säkert säga varför fler väljer Nybro utan det finns flera förklaringar. En kan vara att vi är i en högkonjunktur och det går bra för flera företag i kommunen som har nyanställt och folk stannar här eller flyttar hit, säger Jan Darrell.”

 

När jag pratade med våra medlemmar så visade det sig att det är enorma problem i vissa skolar i Nybro med avhoppade lärare och att föräldrar till svenska barn flyttar sina barn till andra skolor när antalet barn med invandrarbakgrund blir för stor. Jag förstår dessa föräldrar som gör det med stor omtanke till sina egna barn och deras framtid.


Med anledning av Barometerns artikel som även finns i Östran kände jag att nästa kommun att presentera statistiken för måste bli Nybro kommun. Det är helt förbluffande att kommunchef Jan Darrell inte är väldigt bekymrad och oroad över framtiden och befolkningsutvecklingeni den kommun som han ansvarar för.


Det har varit en ganska dramatisk förändring i befolkningsstrukturen och då har ännu inte siffrorna från 2017 blivit officiella.


 


Nybro har ju en del industrier som t.ex golvtillverkaren Khärs men kommunen har också förlorat flera industrier som Smurfit Kappa där jag varit och jobbat som konsult många gånger. Ändå är arbetslösheten stor bland utrikes födda och då befinner sig ändå många fortfarande i etableringsreformen.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Nybro kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 36 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

  

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Kostnaden för Etableringsreformen fortsätter dock att öka och öka kostar närmare 3 miljoner kronor varje månad. Eller närmare 33 miljoner kronor under 2017. Det innebär ett stort antal bidragstagare. Gissningsvis någonstans mellan 300-400 personer som inom något år kommer bli Nybro kommuns ansvar och kostnad för kommunens skattebetalare när det lämnar etableringsreformen.


 


Dessutom har Nybro kommun kostnader för försörjningsstöd på ca 8 miljoner kronor för personer med utländsk bakgrund men siffran är från 2016 så den kan vara ännu högre för 2017.


Sedan kommer vi ju till ersättningarna från Migrationsverket under 2017. Även dessa kostnader fortsätter att stiga och har nu passerat 100 miljoner kronor. Eller för att vara mer exakt drygt 124 miljoner kronor för 2017. Det motsvara en höjning av kommunalskatten med 3,50 kronor.


 


Ökning sedan 2012 är ca 1600 procent. Från 7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 124 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 200 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Nybro kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 830 miljoner kronor så utgör det ca 25  procent.


Om Nybro kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med ca 25 procent. Det vill säga från dagens 22,33 kronor till ca 28 kronor. En höjning med nästan 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 40 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Nybro kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Nybro kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Nybro kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 


Källa: Nybro kommuns budget och verksamhetsplan för 2018, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket
 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars

4 februari 2018 23:50

Det ser mörkt ut i Nybro , Thoralf.

 
Ingen bild

Laglydig

4 februari 2018 23:58

En början för att vända utvecklingen är att Sverige gör som de danska Socialdemokraterna och ändrar asylpolitiken!
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danska-s-vill-skarpa-asylpolitiken

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 februari 2018 00:17

"Det är helt förbluffande att kommunchef Jan Darrell inte är väldigt bekymrad och oroad över framtiden och befolkningsutvecklingen den kommun som han ansvarar för."

Vänd på det så hittar du svaret. Vad skulle han säga istället? Att kommunen inom en snar framtid kommer att ha stora ekonomiska problem, skolan förfalla eller att Nybro blir obeboelig för svenskar?

Det finns en Bagdad-Bob i varenda kommun. Synd att det inte också finns en Thoralf i varenda kommun.

 
Ingen bild

Papi

5 februari 2018 00:54

Känner folk i Nybro. Det finns knappt en svensk elev i dessa skolor, ungefär som i Oskarsskolan i Kalmar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 februari 2018 01:45

Valet 2018 kommer att handla om information och desinformation.

Är det någon som är förvånad över att Dan Eliasson utsetts till Generaldirektör för MSB? Finns det en bättre plats att för en socialdemokratisk propagandaminister? Allt, precis allt som kommer från MSB ska i fortsättningen betraktas som antingen grova lögner eller desinformation.

Räkna aldrig ut en psykopat.

 
Ingen bild

Affe Giraff

5 februari 2018 02:03

@ Thoralf. Kommer du på detta sätt gå igenom varje kommun i Kalmar län?


Thoralf Alfsson

5 februari 2018 06:16

Ja, det är min tanke om mina läsare av bloggen tycker det är intressant

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 februari 2018 02:04

Värt att lyssna på. Här får ni reda på intressanta saker som SVT aldrig kommer att rapportera om. SVT är själva definitionen av fake news.


bubb.la radio bubb.la – 4/2
FBI och justitiedepartementet använde falska dokument för att avlyssna person i Trumps valkampanj

https://tinyurl.com/ybxdfgo8
https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/fbi-och-justitiedepartementet?in=nyhetsbubbla/sets/rb-2018-02-04

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 februari 2018 02:56

Femte gången gillt?

Expressen: JUST NU MALMÖ: Kvinna utsatt för misstänkt gruppvåldtäkt

 
Ingen bild

Observer

5 februari 2018 03:10

"...en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling."
-Då är det tur att tjänstemannaansvaret inte finns!
ALLA VET VI ATT MAN M Å S T E BÖRJA ATT LAGFÖRA DESSA HELT UPPENBARA FÖRSEELSERNA!
ANNARS SLUTAR DE ALDRIG.

 
Ingen bild

Observer

5 februari 2018 03:13

SD måste ändra lagen så att man kan börja fängsla de här förbrytarna som försätter sina kommuner i konkurs.

 
Stefan K

Stefan K

5 februari 2018 06:08

Maria Mattsson Mähl medverkade i Agenda där hon erkände att de stora problemen kommer vid nästa lågkonjunktur.

Nybro kommun har därför något riktigt oroväckande som väntar bakom hörnet.

Det tänker man förstås inte nämna i valrörelsen, men invånarna lär bli varse och det rejält.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 februari 2018 06:30

Expressen tar upp att Reinfeldt har ett stort ansvar för dagen alla problem i spåren av invandringen.

Att han fortfarande går fri är ett bevis för att Sverige är ett sjukt land.

 
Ingen bild

JD

5 februari 2018 08:05

Mycket intressant, som alltid. Undra hur Västerviks siffror ser ut. Hade tänkt flytta dit på åldershöst.

 
Ingen bild

SM811

5 februari 2018 08:35

Det värsta är att sju(k)klövern, MSM och de PK kommer fram till valet att berätta om invandringens förträfflighet.
Utan den skulle Sverige stanna och på så sätt lura svenskarna.
SD är det endaste parti som ser hur utvecklingen är och har varnat för det i många år. Kraschen kommer inte förrän efter nästa val.
SD 2018 för en bättre framtid för Sverige.

 
Ingen bild

SM811

5 februari 2018 08:38

Glömde skriva i mitt kommentar att jag tycker du gör ett fantastisk arbete och presenterar det på ett mycket pedagogiskt sätt så alla förstår. Ser fram emot nästa kommuns dåliga ekonomi på grund av sju(k)klöverns invandringspolitik.

 
Ingen bild

Rosenfinken

5 februari 2018 08:39

Konstaterar att de två diagrammen med befolkning med svensk resp utländsk bakgrund har sett ut på liknande sätt i alla de kommuner som du hittills presenterat. Får mig att undra var svenskarna tagit vägen. Vilka kommuner i Sverige har en omvänd kurva tro?

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 09:29

Svenskar håller bokstavligt talat på att dö ut!

 
Tuppen

Tuppen

5 februari 2018 08:54

Skulle vara intressant o få se samma jämförelse av Linköping eftersom vi alltid slår oss för bröset o va så bra. Här bygger man höghus för flyktingar runt fotbollsstation bara för att inhysa skravlet med medborgarkontor ( läs polisstation) med plats för över 300 pers och då ska man veta att det har alltid efterfrågats små läg i stan men kommun har skitet i det när det gäller svenskar kostnad runt 500 miljoner

http://Thoralfs blogg

 
Ingen bild

Gustaf

5 februari 2018 09:03

Låt oss aldrig glömma Fredrik Reinfeldt.

 
Ingen bild

Lasse

5 februari 2018 09:36

När man som kommunchef tillåter sej att ljuga då har man passerat stupet.

 
Ingen bild

fete

5 februari 2018 10:01

Malmö går som tåget eller som ex.

 
Ingen bild

Mats

5 februari 2018 10:18

Mycket givande och samtidigt skrämmande avslöjanden du gör Thoralf. Nu hoppas jag att SD-ordföranden i Karlskrona gör motsvarande redogörelse för vår kommun.

 
Ingen bild

Hacke

5 februari 2018 10:25

Jag undviker msm så långt det går men misstänker på goda grunder att kommunchefen inte fick någon besvärande motfråga av ”journalisten”. Varför rota bakom floskler och Potemkinkulisser när man har samma agenda.
De borde skämmas. Bra betalt som de har för att inte göra sitt jobb.
Tack Thoralf för ännu ett gediget gräv i folkupplysningens tjänst.

 
Ingen bild

Jan

5 februari 2018 10:49

Den negativa utvecklingen av svenskar i kommunerna beror inte enbart på att "vi dör ut" som Thoralf säger. Ett stort antal lämnar också landet. Flera i min bekantskapskrets har utvandrat till Portugal och Spanien.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 10:55

Det var med en viss ironi som jag svarade på det tidigare ;-)

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 februari 2018 11:18

Att bara tröska på och låtsas som det regnar och få visa sin godhet går åt h.....e !

 
Ingen bild

Fredde

5 februari 2018 11:27

Nu är detta inte unikt för Nybro, utan det är liknande för de flesta av Sveriges kommuner dessvärre.

Den stora frågan är:
När ska "Svensson" inse denna kommande katastrof?

PK-maffian mörkar ju verkligheten, advokaterna hjälper till, de tjänar fett på det hela.

Men, när gemene man får flytta på sig, och dessutom betala eländet - då kanske de vaknar till.
Men, då är det kört....

 
Ingen bild

Lajo

5 februari 2018 11:42

Tack Thoralf för all värdefull information som Du redovisa om kommunerna i Kalmar län. Du är ett föredöme för SD politikerna.
Tänk om denna information lämnades för Ex Malmö och Göteborg. Vad tänker SD göra centralt för information om
den kommunalekonomiska långtidsplaneringen till väljarna inför årets val ?

 
Ingen bild

PG

5 februari 2018 11:44

AKUT!

Vilka flerredovisar landets samtliga kommuners utgifter för "invandring"

Det behövs minst en Thoralf i samtliga kommuner.

SD gör skillnad!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 februari 2018 12:22

10 miljarder till välfärden !
Jag kommer ihåg och jag sa direkt: Vilken bluff !
Hur f..n kan dom tillåta sig att ljuga svenska folket rakt i ansiktet.
Och journalisterna bara sväljer.

 
Ingen bild

Gustaf

5 februari 2018 12:30

Fredde 11:27
Det här med att "gemene man får flytta på sig"
Jag är också orolig att det faktiskt kan bli verklighet.

 
Ingen bild

Ibbe

5 februari 2018 12:40

Högst intressanta officiella siffror i debatten. Totalt ointressanta för den svenska mediakåren. Tystnad råder om verkligheten. Att undanhålla information är en bra variant på fake news med våra etablerade medier i ledningen.

 
Ingen bild

fete

5 februari 2018 12:44

Läs dagens industri staden som lagen övergivit.....

 
Ingen bild

Nils Dacke

5 februari 2018 13:45

Tack Thoralf för en både väldigt bra och skrämmande smst och prognos för tre kommuner i kalmar län, jag gissar att det ser på liknande sätt i många andra kommuner i landet. Har du fått någon reaktion, officiell eller inofficiell från PK-sekten?, eller rycker de som vanligt bara på axlarna åt sådan rasistfacsistnazist propaganda?

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 13:51

Jag hade givetvis hoppats på någon reaktion men egentligen inte förväntat mig det. Vi får se när jag kommer till de stora kommunerna i Kalmar län.

Men jag har kommit på en ny ide som jag skall testa innan jag publicerar nästa kommun på bloggen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 februari 2018 14:08

Svenne banan skiter i hur det går för Sverige och vi som tittar klart betraktas som något som katten släpat in ! Tyvärr,tyvärr !

 
Ingen bild

Johan Norberg: Faktaresistens är fake news

5 februari 2018 14:56

Ny forskning tyder på att den allmänna oron över faktaresistens är kraftigt överdriven. Johan Norberg utfärdar en varning för att sätta sig på alltför höga hästar i informationsstriden.
https://www.dn.se/kultur-noje/johan-norberg-faktaresistens-ar-fake-news/

Japp medianvändande medborgarna är inte helt tankebefriade.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

5 februari 2018 15:20

Vad du presenterar är enormt viktigt. Men även du faller för frestelsen att göra kurvor och staplar propagandistiska. Således bör befolkningsutvecklingen presenteras i samma skalor för invandrare resp inhemsk befolkning. När ekonomiska spörsmål presenteras, så bör totala kommunbudget på något sätt ingå i en stapel och vad som presenteras vara i skala med detta.
Då blir diskussionen annorlunda, trots att läget är lika allvarligt som du presenterat ovan.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 15:27

Det är samma skalområde i båda diagrammen.

18500-15500 = 3000

4500-1500= 3000

Så diagrammen är fullt jämförbara om man som jag vill beskriva hur utvecklingen ser ut.

Det är så det ser ut även när regeringen presenterar sin statistik!

 
Ingen bild

Statistikern

5 februari 2018 15:20

Nä men Thoralf. Är du igång med din missvisande statistik igen? Hur hade det varit om du gjort som man gör i normala vetenskapliga rapporter och haft samma skala på axlarna? Ett bra tips för att visa sanningen. Visst, din önskade effekt kommer att försvinna, men det gör väl inget? Bättre att presentera siffrorna på ett lättförståeligt sätt än att hålla på och försöka visa saker lite lätt förställt.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 15:32

Det är samma skalområde i båda diagrammen.

18500-15500 = 3000

4500-1500= 3000

Så diagrammen är fullt jämförbara om man som jag vill beskriva hur utvecklingen ser ut.

Det är så det ser ut även när regeringen presenterar sin statistik!

 
Ingen bild

Björn

5 februari 2018 15:48

Oavsett vem det är som betalar, migrationsverk, stat eller kommun så handlar det ju i slutändan ändå om dig eller mig. Allt är ju skattepengar. När sen kommunerna får ansvaret så kommer det att ( troligen) handla om kommunala skattehöjningar. Är det någon som tror att den statliga skatten då kommer att minska i motsvarande grad? Trodde väl det.

Apropå skolan, är jag tacksam för att jag inte har några barn i eller på väg in i skolan.
Minns när dåvarande utbildningsministern Jan Björklund pratade om ordning i skolan och att det inte skulle få finnas några obehöriga lärare i skolan samtidigt som man införde lärarlegitimationer. Antalet obehöriga lärare ökar och idag är nästan varannan lärare obehörig
Enligt skolverket (mars 2017).
Trodde när Björklund dök upp på scenen att det nu skulle bli andra bullar inom politiken. En major från kungens egna livgarde. Måste bara bli rätt. Men vad fel det blev.

 
Ingen bild

Överste Senap

5 februari 2018 16:47

Tant Björlund är troligen feminist. Inget,
absolut inget har han eller hans parti uppnått.

 
Ingen bild

Didrik

5 februari 2018 17:02

Det går bra nu för Sverige.
Alla kurvor pekar uppåt.

T ex skjutningar och mord,
t ex antal gängvåldtäkter,
t ex köerna till psykvård
eller till en fängelseplats.
Det går bra för Sverige säger Löfven.

 
Ingen bild

Boris

5 februari 2018 17:11

Alla ni som klagar på diagrammen. Vad är det som är så svårt att förstå? Är ni produkter av den svenska skolan eller vad är det för fel med er. Det är väl hur enkelt som helst att läsa siffrorna på y-axeln. Om ni inte ens kan läsa ett diagram så förstår jac att ni har svårigheter att förstå resten också

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 februari 2018 19:35

Socialdemokraterna i Danmark visar vägen. Islossningen nalkas.

Hoppas Stefan Löfven följer efter.

Inga asylsökande inom landets gränser.

 
Ingen bild

Norpan

5 februari 2018 20:41

Kommer bli lika tufft för pampens Kalmar! Vänta bara och se...

 
Ingen bild

C Andersson

5 februari 2018 21:05

@Thoralf Alfsson Måndag 5 feb 15:32

"Det är samma skalområde i båda diagrammen."

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Du borde sätta ut sorter på x-axeln och y-axeln. Att y reprenterar antal personer och x representerar år. Så brukar man göra när man ritar diagram.

Det är inte helt självklart. Boris härovan tycker det är enkelt att läsa siffrorna på y-axeln. Men vad betyder siffrorna? Det är inte lika självklasrt.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 21:29

Jag tror att det framgår av rubriken och den text som finns i blogginlägget.

 
Ingen bild

Mahmoud

5 februari 2018 21:07

@ Statistikern
Det finns inget "normalt" standardiserat sätt att visa statistik i vetenskapliga rapporter.
Det borde du veta om du vore statistiker men det är du inte.

 
Ingen bild

Tommy

5 februari 2018 21:18

Väldigt nyfiken på liknande exempel från regeringen som det röda/blå diagrammet. Kan du visa upp de? Kan tycka du gör en fantastisk grävande insats men ett diagram känns inte seriöst. Använder regeringen samma struktur är de exakt lika oseriösa.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 21:30

Varför skulle ett diagram inte vara seriöst?

 
Ingen bild

C Andersson

5 februari 2018 21:46

@Thoralf Alfsson Måndag 5 feb 21:29

"Jag tror att det framgår av rubriken och den text som finns i blogginlägget."

Det tror jag också men det är inte samma sak. Ett diagram ska vara så tydligt som möjligt och ska enkelt kunna förstås. Det är inte troligt att ditt diagram kommer att återges med din förklarande text. Det är självklart att man anger vad koordinataxlarna representerar. Du skulle undvika en del missförstånd om du håller dig till praxis.

 
Ingen bild

Tommy

5 februari 2018 21:58

Uppenbarligen verkar ju du tycka det. Läste lite marknadsföring på 90-talet och då skulle det kunnat vara ett raljerande exempel.
Det handlar ju om att inget av diagrammen börjar på origo, färgval är troligen ingen slump och vid en första anblick kan man ju få intrycket att det i princip är fler invandrare.
Det man skulle kunna gjort är ju att illustrera procentsatserna med två färger i samma stapel, alternativt ha staplarna bredvid varandra. Väldigt nyfiken på liknande diagram från regeringen. Du har ju flera gånger hänvisat till det när kritiska röster höjts så för trovärdighetens skull vore det ju bra att få se ett.
Sedan har jag därmed inte sagt att jag gillar siffrorna och att man får tycka olika men jag tycker det är synd med tanke på att övriga arbetet känns gediget.

Thoralf Alfsson

5 februari 2018 22:11

Titta på detta

http://www.regeringen.se/490aa7/globalassets/regeringen/dokument/arbetsmarknadsdepartementet/arbetsmarknadslaget-31-januari-2018.pdf

Sedan vill jag ha din och andras kommentar. I synnerhet om "origo"

 
Ingen bild

C Andersson

5 februari 2018 23:16

@Thoralf Alfsson Måndag 5 feb 22:11

Tommy tycks tro att det handlar om procentsatser. Diagrammet visar minskningen respektive ökningen av antalet individer. Diagrammet visar inte totala befolkningsmängden. Det är inte heller syftet med diagrammet.

Diagrammet är inte vilseledande och jag kan inte se något fel på färgsättningen. Det är bra om man kan vara konsekvent om man kartlägger kommun efter kommun.

Det är länge sedan jag gick i skolan så jag blev tvungen att gå till Wikipedia för att få kläm på vad origo är. Origo är skärningspunkten (0,0) för x- och y-axlarna i koordinatsystem. Jag tror man måste skilja på koordinatsystem och diagram. Det blir knepigt om man ska utgå från år noll på x-axeln. År noll finns inte. Var hittar man origo i ett cirkeldiagram?

I regeringens diagram är sorterna på x- och y-axlarna föredömligt utmärkta.

Godnatt

 
Ingen bild

Tommy

6 februari 2018 07:29

Kan du påvisa ett enda diagram som har samma upplägg som du? Däremot inte sagt att man inte kan trixa med siffror på andra sätt för att gynna sin sak. Det är klart att man kan köra diagram utan origo men jag hänvisar bara det aktuella diagrammet
Ponera att du skulle jämföra två partiers röster på liknande sätt eller ÅF:s vinst jämfört med en konkurrent?

Thoralf Alfsson

6 februari 2018 07:44

Du behöver inte dela min uppfattning om hur dessa siffror presenteras grafiskt. Ditt problem består inte i hur siffrorna presenteras utan av vem det är som presenterar siffrorna.

Dessutom stör det dig att jag presenterar dessa siffror genom grafik vilket på ett så lättförståeligt sätt beskriver verkligheten.

Det har till och med påverkad dig så pass hårt att du har svårt att acceptera den verkligheten.

Det är ditt problem.

 
Ingen bild

Lena1

6 februari 2018 09:46

Angående att en del tycker det är så svårt att förstå diagrammen så tycker jag att de (t ex @Tommy ovan) att de bara läser x och y-axeln en gång till och voilá så kommer man till insikt. Det är inte svårt att förstå. Sluta stirra er blinda på vid första påseende!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se