thoralf

Alla inlägg den 9 april 2018

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2018 21:57

Mitt blogginlägg om Miljöpartiets problem i Västerbotten och att Miljöpartiet skickade den 22 årige Max Troendlé från Kalmar för att lösa konflikten har uppmärksammats av lokalmedia.


Både de stora lokaltidningarna Barometern och Östra Småland har nappat på uppgifterna i mitt blogginlägg från i söndags. Men som vanligt skiljer sig tidningarnas artikel markant åt. Jag måste säga att det är minst sagt pinsamt att läsa Barometerns artikel och sedan jämföra den med den artikel som Ulf Carlsson skrivit i Östra Småland. Råder det någon typ av förbud för journalister på Barometern att ställa en viss typ ar känsliga frågor eller är det bara så att journalisterna aldrig kommer på den typen av frågor eller är det bara otur i jobbet.


Ulf Carlsson på Östra Småland ställer frågor om de medlemmar i Miljöpartiet som skrivit debattartikeln och deras bakgrund. Max Troendlé svarar undvikande.


”Av de 40 undertecknarna av debattartikeln har 32 namn som tyder på utländskt och i första hand muslimskt ursprung. Det har talats om rasism som en orsak till bråken.

– Det finns en del som upplever det så, men det är inget som vi sett. I grunden finns det helt andra orsaker till konflikterna.”

 

Barometerns artikel innehåller inget om vem och vilka som skrivit debattartikeln i Aftonbladet. Det innebär att Barometern på sätt och viss mörkar konflikten inom Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten för sina läsare. Men det ärju snarare regel än undantag.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/storbrak-nar-troendle-mp-ska-leda-umea/

http://www.barometern.se/kalmar/mp-politiker-fran-kalmar-anklagas-for-valfusk-i-umea/



Medlemmar i Miljöpartiet i Umeå
Mia Winroth 
Emma Frennesson
Felicia Landgren Westerlund
Madeleine Hijazi
Pär Bylund 
Mohamad Karim 
Faisal Mosleh 
Amed Mostafa 
Tasneem Naqvi 
Narmin Mostafa 
Feridon Mohebali 
Dan Grönlund 
Fadi Ardity 
Mona Mujahidi 
Omar Salih
Diaa Asshalaby 
Hassan Mohamadamin -
Shareef Sawas 
Hemn Abdulla
Handrerin Mujahidi 
Assad Haidray 
Basim Abositta 
Hassan Manosur 
Ahmed Ajjan 
Mardin Maroof 
Michael Teklemariam 
Safin Mohamadamin 
Iran Asgarian 
Abeer Elwakil 
Omar Mahggoub 
Gabriel Farrysson
Hussein Shenino 
Randa Salman 
Arvin Mohamadamin 
Niven Mosleh 
Fahimeh Soltanipanah 
Havres Mohamadamin 
Fifi Fadel 
Basem Ibrahim 
Atef Hijazi


Hade inte medlemmarna i Västerbotten skrivit denna debattartikel hade vi alla varit helt omedvetna om medlemsstrukturen inom Miljöpartiet!

 

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2018 08:33

”Viktor Orbán är bara 54 år gammal. Så han kan komma att styra Ungern i många år framöver och frågan är vad som då kommer att återstå av demokratin där. Orbán och högern har Ungern i ett järngrepp.”

 

Mats Larsson, Expressen


Förstår inte Mats Larsson att det är det ungerska folket som röstat på Orbán. Att det är folkets vilja tycks vara svårt att erkänna!


Den segern gav Viktor Orbán möjligheten att ändra på hur Ungern är uppbyggt. Institutioner som formellt ska vara politiska har under de senaste åtta åren besatts av Fidesz-trogna.


Mats Larsson, Expressen


Men snälla Mats Larsson är det inte precis det som svenska regeringar också gör? Oavsett om det varit Alliansen vid makten eller de rödgröna. Det är ju faktiskt lite av den möjlighet som makten ger, även i Sverige. De bästa exemplet är i Sverige är väl Dan Eliasson eller snarare det värsta skräckexemplet att vara just regeringstrogen, oavsett regering.


”Den ungerska statliga televisionen är trogen Fidesz och pumpar dagligen ut positiva nyheter om Viktor Orbán men negativa nyheter om migrantproblem i övriga Europa.”

Mats Larsson, Expressen


Självinsikt är något som Mats Larsson uppenbarligen saknar. SVT och SR pumpar väl dagligen ut propaganda för 7-klövern och försöker väl dagligen misskreditera Sverigedemokraterna. Negativa nyheter om migrantsituationen är sällsynta men däremot snyftreportage angående asylsökande. Inte ens när dessa begår grova brott så skriver SVT och SR om deras bakgrund. Självinsikt Mats Larsson.


”En fungerande demokrati visar inte sin livskraft när det vinnande partiet får makten i landet. Den visar sin styrka vid nästa val, när partiet som styrt förlorat valet och lämnar ifrån sig den.”

Mats Larsson, Expressen


Jag säger bara DÖ-överenskommelsen! Har du glömt den Mats Larsson?



Det är minst sagt märkligt att läsa artiklarna efter gårdagens val i Ungern. Det tycks som alla har väldigt svårt att acceptera ett demokratiskt val. Jag har inte läst en enda rad om något valfusk. Ändå kan inte de svenska demokratiförespråkarna i media acceptera valresultatet, trots högt valdeltagande som igår enligt dessa demokratiförespråkare skulle gynna vänsteroppositionen.


Jag gläds med Viktor Orbán. Det behövs en invandringskritisk kraft i Europa!

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards