thoralf

Direktlänk till inlägg 9 mars 2018

MÖRBYLÅNGA KOMMUN FÖRSÖKTE STOPPA INVANDRINGEN

Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2018 16:15

Mörbylånga kommun försökte i det längsta hålla emot invandringen till kommunen, vilket syns tydligt i statistiken från flera myndigheter men från ca 2014-2015 klarade man inte längre att stå emot trycket från den rödgröna regeringen. Som så många andra kommuner har även Mörbylånga nu drabbats av en stor invandring som påverkar kommunens ekonomi negativt och risken är stor att det förvärras kraftigt under de närmaste åren.

 

Precis som jag gjort tidigare har jag skickat ut statistiken till ansvariga personer inom Mörbylånga kommun. Jag har skickat samma tre frågor som tidigare till nedanstående personer.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Ann Willsund, kommundirektör

Henrik Yngvesson (M), kommunalråd och ordförande kommunstyrelsen

Anna-Kajsa Arnesson (C), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen

Matilda Warenfalk (S), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen


Ingen har valt att svara!


Jag misstänker starkt att man nu gått ut till alla kommuner och informerat om att min statistik kan komma att dyka upp och att man rekommenderar att inte svara på mina tre frågor eller att kommentera statistiken. Vare sig om det är på det sättet eller inte så är det beklämmande att folkvalda politiker som betalas med medborgarnas skattemedel uppenbarligen vägrar att svara på dessa frågor.


Förtjänar de din röst i valet den 9 september?


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Mörbylånga kommun? Kommunen är en av få kommuner i länet som haft en relativt stabil befolkningsökning men den beror nog mest på den positiva utvecklingen i Kalmar under det senaste decenniet. Befolkningen har ökat från ca 13 500 invånare 2002 till dagens ca 15 000 invånare. Men en stor andel av befolkningsökningen beror på invandringen de senaste åren till kommunen.


 

Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det arbetslösa. Antalet invånare med utländsk bakgrund har ökat med ca 800 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna för arbetslöshet.


Många pendlar förstås till Kalmar för att arbeta. Det innebär att arbetslösheten är ganska ok bland inrikes födda men däremot har utvecklingen bland utrikes födda varit en mindre katastrof under de senaste två åren.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på under 4 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna pendlat runt 30 procent. Att Mörbylånga kommun också är en sommarkommun syns tydligt i den årsvariation som finns i statistiken men den långsiktiga trenden bland utrikes födda har en alarmerande utveckling för Mörbylånga kommun.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Mörbylånga kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 14 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Mörbylånga kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 3,0 miljoner kronor.


Mörbylånga kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hela 73 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är drygt 600 procent. Från 11 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 73 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan drygt 100 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Mörbylånga kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Tyvärr så anger inte Mörbylånga kommun hur stora skatteintäkterna är i sin budget och verksamhetsplan för 2018, utan man har bakat ihop det med statsbidragen och utjämningssystemet. Men om jag gissar att skatteintäkterna är ca 630 miljoner kronor så utgör de 100 miljonerna drygt 15 procent av skatteintäkterna.


Om Mörbylånga kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 15 procent. Det vill säga från dagens 21,41 kronor till nästan 24,60 kronor. En höjning med drygt 3 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 36 kronor per hundralapp!

 

De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Mörbylånga kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Mörbylånga kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Mörbylånga kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner.


Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 mars 2018 16:38

”Andreas Geisel, som tillhör socialdemokratiska SPD, säger i tidningen Tagesspiegel att hatet mot tyskar ökar i huvudstaden.

-Det är ännu inte normen, men det blir allt vanligare. Att hålla tyst om saken skulle vara fel, säger Geisel.”

Kan eller vill inte svenska politiker förstå att om man fyller landet med muslimer, blir det förr eller senare inbördeskrig?

Varför vill man förstöra Sverige?

https://nyadagbladet.se/utrikes/tysk-socialdemokratisk-politiker-massinvandringen-leder-till-hat-mot-tyskar/

 
Ingen bild

Lasse

9 mars 2018 16:41

Bra och relevant statistik, däremot tror jag ingen kommer att svara det skulle vara att tro för mycket på politiker.

 
Ingen bild

SM811

9 mars 2018 17:17

Kommun efter kommun visar att de inte kan stå för den massinvandring som de själva vurmar så för. När skall poletten ramla ner på sju(k)klöverväljarna. Ni har blivit helt grundlurade.
SD för Sveriges framtid

 
Ingen bild

Pepparholm

9 mars 2018 17:21

Den politiker som inte törs/vill svara på en konkret och vänlig fråga är inte värd någon röst i kommunvalet!

 
Ingen bild

Pedofilhatare

9 mars 2018 17:48

De kallar oss ‘näthatare’
Vi är inte näthatare
Vi hatar inte nätet
Vi älskar nätet, enda stället där vi kan uttrycka oss fritt
Vi är pedofilhatare
Vi hatar pedofiler
Vi hatar pedofili
Och vi hatar pedofilsekten
Och alla som vurmar för pedofilsekten

PS
I ett samhälle som värnar barnen bör pedofilsekten förbjudas

 
Ingen bild

Tony

9 mars 2018 17:58

Men det visar på att hur fega dessa kommuner är som inte kan svara på enkla frågor, är det så fel att erkänna att vi var överoptimistiska,
vi trodde vi skulle klara det. Men trycket från regeringen
är mer än vad kommunalmänniskorna klarar av, att få stämpeln främlingsfientlig på sig är skämmigt.

 
Ingen bild

Laglydig

9 mars 2018 19:25

Tack för ännu en detaljerad redogörelse om tillståndet i Kalmar län Thoralf!

Det intressanta är att även Öland (Borgholms och Mörbylånga kommuner) dras mot ruinens brant trots att man bara har ca 5-6 % muslimsk befolkning.
Öland är alltså relativt förskonade från islamiseringen jämfört med många och mycket större kommuner i Sverige.

Undrar t ex hur det ser ut i Göteborgs kommun där nästan var fjärde invånare är muslim?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 mars 2018 19:54

Om Ulf Kristersson kommer att stödja "Censurlagen" borde följden bli att Moderaterna får under 10 % i september.
Alla som har gått vilse i partiskogen kan inte vara så dumma att dom röstar på partier som visar sig uppskatta att landet går mot diktatur.
Vi är illa ute om censurlagen genomförs.
Vår enda chans är om vi går i Danmarks forspår med stängda gränser och att olagliga skickas hem.
Nästa steg är att fortsätta att tömma Sverige på "gratisätare"

"Har man tagit faan i båten måste man ro honom iland"

 
Ingen bild

Stefan A

9 mars 2018 20:26

Finns väl antagligen någonting att dölja när man inte vill svara, troligen är det ja på både fråga ett och tre men det får man inte säga i det här jävla landet som det heter, särskilt inte om man tillhör sjuklövern...

 
Ingen bild

Pelle

9 mars 2018 20:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag ,,, inget har ändrats ,,, ni mal på om eran sjuklöver ,,, o vilka pajasar som styr landet ,,, fattar ni att det är globalister som styr regeringen ? Det är det första ni ska förstå ,, ni måste veta vilka fienden är ,,, ann hagvall var inne på den linjen ,,, vad händer då ? Joo hon utesluts
Nu har du chansen att hoppa över till afs thoralf ,,, gör det då , visa lite stake o lämna detta toppstyrda odemokratiska parti du lägger ner så mycket jobb åt ,, sen tar dom bort dej som valbar o du är fortfarande trogen ? Är det inte dags att du visar lite balle thoralf

Jag vet med all säkerhet att mitt inlägg kommer att tas bort av dej ,,, men vakna säger jag bara

Thoralf Alfsson

10 mars 2018 09:41

Antisemiten Pelle

Som sagt så har du nog varit borta ett tag men du är fortfarande "borta" om jag skall tolka din kommentar.

Sedan har du så mycket fel i det du påstår att du uppenbart tror dig själv.

Du vet ingenting! Det pinsamma för dig är att det framgår av det du skriver.

 
Ingen bild

Karl

9 mars 2018 20:57

Väntar med spänning på vad Emmaboda svarat och deras uppgifter....

 
Ingen bild

Hasse

9 mars 2018 21:26

Intressant teori! Måste läsas! Har vi blivit lurade igen?
https://snilleblixten.net/2016/09/30/jorden-ar-platt-bevisas-nu-av-laserexperiment/

 
Ingen bild

Micael Foghagen

9 mars 2018 22:44

Tre frågor som naturligtvis borde besvarats. Men om de nu inte gör det får väl våra ledamöter i kommunfullmäktige ställa fråga/interpellation kring detta. Vet att du gör allt vad du mäktar med Thoralf, men tänk om vi samordnade i Kalmar läns kommuner, säg april, och får en debatt kring detta? Kraftsamling helt enkelt. Ha en bra helg!

PS Vänner i andra delar av landet borde ställa samma frågor i sina kommuner....

 
Ingen bild

Fredrik

9 mars 2018 22:45

President Trump, jobbar verkligen stenhårt för sitt land o sin flagga!
När skall vi få en ledare som kämpar för Sverige?

 
Ingen bild

calle

9 mars 2018 23:09

många inrikesfödda arbetar med att supporta utrikesfödda, en form av massinvandrings sektor. troligen skapad för att banker skall försätta Sverige i en lånefälla som aldrig går att komma ur

 
Ingen bild

Laglydig

9 mars 2018 23:13

@Hasse Fredag 9 mars 21:26

Jag stötte faktiskt ihop med en amerikan från Wyoming (med norska rötter) för något år sedan, som på fullt allvar trodde att jorden var platt. Han drog ungefär samma argument som nämns i den länkade artikeln.

Han blev lite tyst när jag förklarade att man faktiskt kan se jordens avrundning när man flyger på drygt 10 000 meters höjd vid klart väder. Det hade han uppenbarligen inte tänkt på!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 mars 2018 00:07

Hasse
Jorden platt? Vad är det med det då? Det tror varenda muslim. Det står ju i Koranen.

 
Ingen bild

Björn

10 mars 2018 00:44

Vad kan man säga annat än att det är fegt att inte svara. Ett kommunalråd och tillika ordförande för kommunstyrelsen borde ha så mycket civilkurage att man vågar ha en åsikt om saker och ting.

Hoppas du får hjälp av SD föreningarna i de andra kommunerna att dela ut statistiken till hushållen och även sätta upp dem på alla de anslagstavlor som finns.

Kan man sen också lite enkelt förklara vad alla dessa miljoner som staten nu skyfflar över till kommunerna för asylmottagningarna istället hade kunnat användas till, så borde en hel del av vakna till.
Skatter och avgifter ökar och värre blir det om det blir en fortsatt rödgrön regering efter valet.
Nu vill tex trafikverket avsäga sig ansvaret för underhåll av ca 20 % av de statliga vägnätet och att de boende efter vägarna ska få sköta detta. Tror man dessa jublar?

 
Ingen bild

calle

10 mars 2018 00:53

regeringen påverkas väl att år 2010 gavs all makt bort till EU. och de stora ekonomiska jättarna styr väl EU. ett exempel General Electric bygger vindkraft för 8 miljarder i Sverige! och tar vinsten av att folk tvingas till städer och hela Sveriges glesbygd blir öde. vilken slump!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/vindkraftbygget-i-markbygden-tar-ny-fart

det är väl samma krafter som skapat massinvandringen till fd rika Sverige.

 
Ingen bild

World Traveller

10 mars 2018 01:46

Lite mer information om vad som sker i Sverige och runtom i varlden:

Det finns mer information pa naetet om man letar men mycket verkar ha plockats bort av nagon anledning. Sverige hjalpte ju Muslimska Brodraskapet att ta makten i Egypten under "Arabiska varen" genom att bidra med x antal hundra miljoner av vaara skattepengar plus att en delegation skickades ned for att hjalpa islamisterna med propaganda (svenskt mediafolk), underrattelser (FRA/MUST/SAPO???), IT-teknik och politisk radgivning. En del av dessa "svenska" experter (personer med svenskt medborgarskap) arbetar nu som radgivare pa svenska ambassader runtom i varlden.

(Sandaren.se)
I Sverige möter poliser, volontärtolkar och många privatpersoner med kaffe, frukt och ett vänligt ord. På Stockholms, Malmös och Göteborgs centralstationer finns representanter från Röda korset, frivilligorganisationer och biståndsorganisationen Islamic Relief för att ta emot flyktingar som anländer. De får mat, dryck, och hjälp med att söka asyl genom transport till Migrationsverkets mottagning med extrainsatta bussar.

'DRA BURMA INFÖR ICC Burma bör dras inför Internationella brottmålsdomstolen
(ICC) för misstänkta folkmordsbrott under offensiven mot den muslimska minoriteten rohingya i de västra delarna av landet. Det anser FN:s människorättschef Zeid Ra'ad
al-Hussein.(TT)'

Enligt goda vaenner som bor i Burma saa fanns det en anledning till att burmeserna jagade bort de muslimska Rohingya. De hade namligen gruppvaldtagit och mordat burmesiska flickor. Nagot som inte ar helt ovanligt. Det sker ju aven i Sverige, fast haer utloser valdtakterna inte samma reaktioner.

 
Ingen bild

Lars Josefsson

10 mars 2018 08:11

Diagrammet "Svensk bakgrund Mörbylånga kommun" följer inte mönstret från övriga kommuner som du analyserat.

Thoralf Alfsson

10 mars 2018 08:25

Nej, jag förklarar det redan i rubriken på mitt blogginlägg

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 mars 2018 08:35

Enligt Ratsit Personfakta så har Högsby kommun mellan 4 och 5 hundra asylsökande med uppehållstillstånd ,det kommer att kosta skjortan att inrätta en extratjänst på var och en av dessa ! Extratjänst är ju något som kommunen har hittat på i tron att kommunen ska rädda sej från katastrofen som väntar runt hörnet !

Thoralf Alfsson

10 mars 2018 08:58

Det är staten som hittat på extratjänster

 
Ingen bild

SM811

10 mars 2018 08:37

En ynklig partiledare Lööfs svar.
”Ni kunde ha berättat”: Annie Lööf svarar terrorexperten Ranstorp om centerislamisten Aldebe
https://nyheteridag.se/ni-kunde-ha-berattat-annie-loof-svarar-terrorexperten-ranstorp-om-centerislamisten-aldebe/

Det har varit känt länge men du är så till den milda grad inriktad på att du skall ha muslimer i ditt parti så du tillät detta.
Samma med moderaterna och Waberi. Moderaterna var så korkade så de satte islamisten i försvarsutskottet.
Sju(k)klöverns politikers trovärdighet = noll.
SD 2018


 
Ingen bild

Hulda mk1

10 mars 2018 10:17

Annat ämne. Granskning Sverige är nu attackerat och nedstängt från Youtube mm. Expressen vågar bara en gång ge oss "undersåtar" chansen att kommentera detta på deras Facebooksida, och några tog chansen.
Men vågar SVT Opinion ta in Fabian Fjälling i något kommande program..??

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

10 mars 2018 11:18

Sverige kan jämföras med Titanic.

Kaptenen på fartyget fick varningar om isberg från andra båtar i närheten som han negligerade och fotsatte i hög fart vilket medförde en katastrof.

Regeringen har fått varningar både inom landet (SD) och från många andra länder om invandringens negativa följder men det har negligerats av våra senaste regeringar som bara gasar på i samma spår mot katastrofen.

Gränsen måste stängas snarast.
Att dom inte förstår !

 
Ingen bild

SM811

10 mars 2018 11:36

Systematiskt för Socialdemokraterna?
Tant på äldreboende uppmanades ljuga för Löfven: "De sa till oss att säga att allt är bra"
http://www.friatider.se/tant-p-ldreboende-uppmanades-ljuga-f-r-l-fven-de-sa-till-oss-att-s-ga-att-allt-r-bra
SD 2018 för ett bättre Sverige

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 mars 2018 12:50

Thoralf 08:58 , jo men det bryr sej inte katastrofen om .

 
Ingen bild

Mello

10 mars 2018 13:56

Försöker pampen Persson också det?

 
Ingen bild

OH

11 mars 2018 08:06

De politiker som inte har någon som helst uppfattning om vad de bör göra nästa period borde avstå från politiken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se